The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2011, 07:54
Kurcze tak wszyscy pisza o budowie, ale na czym tu budować? To jest szybka prowizorka i za rok nie będzie po niej śladu. Zespół tak jak dom buduje sie od fundamentów. Mocna obrona to jest podstawa. Nikt mi nie wmówi, że brakuje naszej obronie zgrania. Obrońcy sa po prostu za słabi a do tego strzy. Na Jaliensie i Lameyu mamy zbudowac obronę na lata? Trzeba im podziękowac. Naprawdę nie ma sensu stawiać na tą dwójkę bo oni nie rokują na przyszłość. Na prawej Jovanovic uważam, że sie sprawdzi bo jako jedyny prezentuje coś co jest zupełnie obce dla reszty obrońców a więc DYNAMIKĘ. Na lewej nie ma nikogo, na środku może być Chavez ale wspierany rpzez naprawdę dobrego obrońcę. Do środka koniecznie trzeba kupić kogoś za Radka, przecież on ma swoje lata i na kimś trzeba oprzeć tą grę. Przód wydaje się ok. Jest Genkov i Biton, pomoc też nie jest najgorsza, kogoś za Kirma i też jest ok.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 30.09.2011, 07:59
Proud napisał(a):Wyświetl post
A nie podpisał czasem na 3,5 roku zaraz przed rozpoczęciem poprzedniego sezonu?
Podpisał na 2 lata w lecie 2010.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.09.2011, 08:56
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Jak to czemu? Bo Lato z Kręciną mają ochotę się najebać właśnie w Korei i Niemczech. Kim my jesteśmy by im tego zabronić?
No ale w Brazylii - to się dopiero można napić i nażreć. I jeszcze poznać sympatyczną Mulatkę. Ten argument mnie nie przekonuje.

Co do Diaza - nawet we wczorajszym, tragicznym meczu pokazał kilka niezłych zagrań. Ale nie na lewej obronie, tylko w środku pola. Ile razy można było to przerabiać? Jako defensywny pomocnik Junior gra całkiem przyzwoicie, natomiast na lewej...

Ogólnie sytuacja jest tragiczna. Chavez, który jeszcze niedawno grywał całkiem nieźle, w ostatnim miesiącu zupełnie się rozsypał. Mecz z Odense powinien już dać sporo do myślenia. Tymczasem nadal Maaskant stawia na niego, mimo niezłej dyspozycji Bunozy.

Rozumiem, czemu stawia na Jaliensa (o tym piszę w wątku o Maaskancie, nie chcę się powtarzać), ale Chavez naprawdę powinien na chwilę odpocząć. Ja twierdzę, że to jest całkiem niezły stoper, ale każdy ma kiedyś dołek formy. Jeśli Osman jest prawdziwym profesjonalistą, to zareaguje pozytywnie i ciężko harując na treningach podejmie walkę o miejsce w pierwszej 11tce.

Na prawej obronie sytuacja jest za to jasna. Jeśli tylko Jovanović jest zdrowy, powinien grać zamiast Lameya. Nie dość, że prezentuje się lepiej, to jest to 23-letni zawodnik, który ma długoletnią umowę z klubem. A Lamey ma roczny kontrakt z opcją przedłużenia, z której mam nadzieję że nie skorzystamy.

Co do lewej - Pajlić może grać zamiast Diaza, choćby po to by zawalczył o nowy kontrakt. Moim zdaniem Dragan jest jednak za słaby i powinniśmy z niego zrezygnować. Szczególnie, że sporo zarabia.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 30.09.2011 o godz. 08:58.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 30.09.2011, 11:36
czy to prawda co gdzies przeczytalem , ze nunez zanim przeszedl do wisly byl lewym obronca ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.09.2011, 11:38
lewym obrońca badz lewym pomocnikiem

wałkowane milion razy to było
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 30.09.2011, 12:25
Iwan ostro o Lamey'u i Jaliensie:

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...nie_Wisly.html
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 30.09.2011, 12:47
....a mać

ja sie w takim razie ....a pytam czemu u nas na lewej obronie gra DM , a lewy obronca gra na DMie ?
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.09.2011, 13:05
Diaz gra na lewej obronie ponieważ jest lewym obrońcą i na tej pozycji gra również w kadrze. A że my wiemy, że Diaz jest solidnym defensywnym pomocnikiem, a nie obrońcą to już sprawa Moskala, który powinien powiedzieć Maaskantowi taką rzecz.

Lewy obrońca na DM? Masz na myśli Nuneza? Argentyńczyk jest lewym skrzydłowym, zresztą jak Paljic. Myślę, że każdy z nich lepiej by wyglądał na skrzydle kosztem Kirma.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 30.09.2011, 13:31
dlatego pytalem kilka postow wczesniej i szprotson potwierdzil ze nunez byl lewym obronca
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.09.2011, 13:41
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Iwan ostro o Lamey'u i Jaliensie:

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...nie_Wisly.html
Ciekawe co zrobi teraz Maaskant ze swoimi holenderskimi pupilkami
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.09.2011, 13:53
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co zrobi teraz Maaskant ze swoimi holenderskimi pupilkami

Na treningu pośmieją się, pożartują, a potem wystawi ich do składu jak gdyby nigdy nic.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.09.2011, 14:09
A wszyscy się dziwili czemuż to taki chłop jak Chavez nie gra w poważnym klubie, a Kewa udało się wyciągnąć, słowo klucz wyciągnąć, z Eredevisie. No to co mecz w Europie macie odpowiedzi. O Lameyu,który nie wiedzieć czemu w Championship nie grał pisać chyba nie ma co.

Dobry piłkarz kosztuje, i jak bardzo naiwym trzeba być aby wierzyć w to,że za frytki, dobry piłkarz przyjdzie z ligi silniejszej do naszej?Ulegliście jakiemuś urokowi czy jak?Są wyjątki,tak jak Iliev, Jovanowic, ale to tylko wyjątki. Poza tym w ich przypadku wiadomym było co sprowadzamy,goście grali cały czas, Iliev był królem strzelców, Jovanovic grał w Partizanie non stop plus LM. Takie trzeba robić transfery a nie jekieś pierdzenie,że kidyś byłem dobry i wicie rozumicie. A ja kiedyś robiłem szpagat,i co?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.09.2011, 14:13
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A wszyscy się dziwili czemuż to taki chłop jak Chavez nie gra w poważnym klubie, a Kewa udało się wyciągnąć, słowo klucz wyciągnąć, z Eredevisie. No to co mecz w Europie macie odpowiedzi. O Lameyu,który nie wiedzieć czemu w Championship nie grał pisać chyba nie ma co.

Dobry piłkarz kosztuje, i jak bardzo naiwym trzeba być aby wierzyć w to,że za frytki, dobry piłkarz przyjdzie z ligi silniejszej do naszej?Ulegliście jakiemuś urokowi czy jak?Są wyjątki,tak jak Iliev, Jovanowic, ale to tylko wyjątki. Poza tym w ich przypadku wiadomym było co sprowadzamy,goście grali cały czas, Iliev był królem strzelców, Jovanovic grał w Partizanie non stop plus LM. Takie trzeba robić transfery a nie jekieś pierdzenie,że kidyś byłem dobry i wicie rozumicie. A ja kiedyś robiłem szpagat,i co?
Dokładnie tak jak piszesz. Jovanović ma potencjał, to od razu widać. A takie Jaliensy czy Lameye - jeszcze tylko w naszej lidze pociągną. A i to nie zawsze.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.10.2011, 13:08
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Jeśli informacje dotyczące kwoty pierwokupu Bitona się potwierdzą, to nieszczególnie widzę ten jego pierwokup...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 02.10.2011, 14:24
BlurgH napisał(a):Wyświetl post

Jeśli informacje dotyczące kwoty pierwokupu Bitona się potwierdzą, to nieszczególnie widzę ten jego pierwokup...
Cena zejdzie w dół, zawodnik nie będzie chciał wracać do 2 ligi, klub zapewne po spadku potrzebuje kasy i dodatkowo z czego pokryje wysoki kontrakt Dudu? Stan da radę wynegocjować go za niższą kwotę.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 02.10.2011, 14:45
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Cena zejdzie w dół, zawodnik nie będzie chciał wracać do 2 ligi, klub zapewne po spadku potrzebuje kasy i dodatkowo z czego pokryje wysoki kontrakt Dudu? Stan da radę wynegocjować go za niższą kwotę.
Oby. Aczkolwiek wolę się mile zaskoczyć, niż niemile rozczarować.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.10.2011, 14:51
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Nie sądze zeby cena zeszła w dół, jeśli tak będzie dalej grał to Belgowie nie będą patrzeć na Wisłe bo będą mieć świadomość, że i tak sprzedadzą go za dobrą kase.. Ja widze szanse w tym, że Wisła wyłoży te 1,6mln. euro jeśli on będzie dalej grał tak jak teraz albo i lepiej bo to oczywiste, że z taką grą uda się na nim zarobić ponad 2 bańki euro...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.10.2011, 15:06
Wisła takimi pieniędzmi na pewno nie dysponuje. Owszem stan finansów się poprawił, ale nadal taki wydatek to zbyt wiele. Natomiast dysponuje takimi pieniędzmi Cupiał a właściwie Tele Fonika. I tutaj jest pytanie czy miałby właściciel taką chęć zainwestować w piłkarza by go odsprzedać z zyskiem.
..
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 02.10.2011, 15:24
Oczywiscie ze cena nie zejdzie w dol bo na pewno znajdzie sie jakis inny klub w Europie (chocby z Rosji czy Rumunii) dla ktorego bańka euro to pikuś.
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.10.2011, 15:40
Jest jeszcze taka opcja że go kupimy ale na innych nowych zawodników wydamy naprawdę grosze czytaj: sami zawodnicy bez klubu którzy dodatkowo nie będą chcieli kasy za podpisanie kontraktu lub mało kosztujące wypożyczenia takich Boukhari'ch lub Diazów którzy nie mieszczą się do składu u siebie. Pytanie czy Biton nam zrekompensuje to że w składzie będzie wielu słabych zawodników jak widać obecnie sam Biton nie wystarcza więc raczej go nie wykupimy choć by nie wiem jak grał.
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 02.10.2011 o godz. 15:43.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 02.10.2011, 15:43
Zeby znalezc kase na Bitona musielibysmy w okienku zimowym wywalic/sprzedac Genkova, Jaliensa, Lameya i Diaza, wtedy budzet sie zrekompensuje. No ale znajac Valcxa i Maaskanta to w zimie czeka nas kolejny zaciąg emerytow z Holandii
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 02.10.2011, 15:57
Ze sprzedażą Genkova bym się wstrzymał - co do pozostałej trójki, to nie wiem czy się to będzie opłacało. Jeśli dobrze pamiętam ( poprawcie, jeśli się mylę ), to Kew ma jeden z najwyższych kontaktów w klubie, więc sam z niego nie zrezygnuje, a wywalenie go będzie skutkowało odszkodowaniem. Więc oszczędności nie widzę, natomiast zastanawiam się, czy przy obecnych wynikach nie warto by postawić na znającą się jak łyse konie parę Czekaj - Nalepa i pozwolić im pograć przynajmniej w Pucharze Polski. Jakoś nie wydaje mi się, żeby zaprezentowali się gorzej niż nasz Holendersko - Honduraski duet w ostatnim meczu, a jak pograją kilka meczy z silnymi przeciwnikami, to będzie wiadomo, czy coś z tego wyrośnie, czy nie...
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 02.10.2011, 15:59
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Zeby znalezc kase na Bitona musielibysmy w okienku zimowym wywalic/sprzedac Genkova, Jaliensa, Lameya i Diaza, wtedy budzet sie zrekompensuje. No ale znajac Valcxa i Maaskanta to w zimie czeka nas kolejny zaciąg emerytow z Holandii
To wymień mi tych kilkunastu emerytów z Holandii , jest Jaliens, Lamey i ... tyle , więc nie pisz głupot. Znając Stana możemy byc spokojni że większość (nie wszystkie bo Stan jest tylko człowiekiem)nowych transferów będzie dobra lub bardzo dobra. Zaś jesli Bioton będzie grał wiosna tak jak teraz to Cupiał da na niego te 1,5 melona bo zobaczy w tym realny interes i później odsprzeda go z zyskiem. Zaś jeśli chodzi o Genkowa to poczekamy co pokaże jak wróci po kontuzji, bo być może zagra jak wiosną ponownie skutecznie.

Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.10.2011, 16:58
milosz napisał(a):Wyświetl post
.... Zaś jeśli chodzi o Genkowa to poczekamy co pokaże jak wróci po kontuzji, bo być może zagra jak wiosną ponownie skutecznie.
BTW. Wiadomo kiedy wraca Genkow?
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 02.10.2011, 17:01
BlurgH napisał(a):Wyświetl post

Skoro podał ją sam zawodnik, to jest to kwota prawdziwa. Teoretycznie można by ją próbować zbić, ale to są mrzonki. Biton ma udaną rundę i Belgowie mają argumenty, by go zatrzymać. I znaleźć innego kupca.

Nie spodziewałem się, że będzie to aż tak wielka kwota. Szczerze powiedziawszy, nie wiem czy Biton jest na pewno tyle wart. Sens z wykupywaniem go byłby tylko wtedy, gdyby była spora szansa na odsprzedanie go zaraz za dużo większą kwotę.

Niemniej nie widzę sensu w krytykowaniu Stana za ten transfer. Na razie Biton nam się przydaje, strzela gole i robi nam punkty. To już jest jakiś zysk. Miał być skuteczny napastnik, to jest. Szkoda, że tylko na rok.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2011, 18:57
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Nie spodziewałem się, że będzie to aż tak wielka kwota. Szczerze powiedziawszy, nie wiem czy Biton jest na pewno tyle wart. Sens z wykupywaniem go byłby tylko wtedy, gdyby była spora szansa na odsprzedanie go zaraz za dużo większą kwotę.
Przecież to było wiadome od samego początku. Dlatego pisałem o prowizorce, a nie budowie składu.

Winni? Wiadomo, że nie Valcxx. Co on ma - bramkostrzelnego napastnika za czapkę gruszek kupić? Brożka żegnaliście bez żalu, a teraz wielkie zaskoczenie, że napastnicy kosztują. No żesz...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 02.10.2011, 19:00
Savik napisał(a):Wyświetl post
BTW. Wiadomo kiedy wraca Genkow?
Na Jage ma być gotowy
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.10.2011, 19:38
macie jakieś informacje co z Genkovem ( wiem że przed wyjazdem do Holandii trenował indywidualnie), Meliksonem
( miał wrócić wcześniej a żadnych informacji na jego temat nie ma), Małeckim ( w środę przeszedł operacje i też żadnych informacji).
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2011, 19:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Brożka żegnaliście bez żalu, a teraz wielkie zaskoczenie, że napastnicy kosztują. No żesz...
generalnie panuje przekonanie, że po sprzedaży zawodnika za kilka milionów EUR mamy kupić lepszych za np. pół miliona. Nikt jakoś nie ma ochoty zauważyć, że różnica w cenie między Marcelo a Bunozą odzwierciedla różnicę w ich umiejętnościach.

Jeśli Biton kosztuje 1,6 mln EUR to nie zdziwię się, że jak Genkov wyzdrowieje, to na niego będzie stawiał Maaskant Nie bardzo widzę tę kasę wydawaną na Bitona.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.10.2011, 20:04
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Biton kosztuje 1,6 mln EUR to nie zdziwię się, że jak Genkov wyzdrowieje, to na niego będzie stawiał Maaskant Nie bardzo widzę tę kasę wydawaną na Bitona.
Jeśli tyle kosztuje, na pewno go nie wykupimy. Nie ma o czym mówić. Tym bardziej, że za tyle można sprowadzić 2-3 solidnych zawodników.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów