|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Podpisał na 2 lata w lecie 2010.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
czy to prawda co gdzies przeczytalem , ze nunez zanim przeszedl do wisly byl lewym obronca ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
lewym obrońca badz lewym pomocnikiem
wałkowane milion razy to było ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
....a mać
ja sie w takim razie ....a pytam czemu u nas na lewej obronie gra DM , a lewy obronca gra na DMie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Diaz gra na lewej obronie ponieważ jest lewym obrońcą i na tej pozycji gra również w kadrze. A że my wiemy, że Diaz jest solidnym defensywnym pomocnikiem, a nie obrońcą to już sprawa Moskala, który powinien powiedzieć Maaskantowi taką rzecz.
Lewy obrońca na DM? Masz na myśli Nuneza? Argentyńczyk jest lewym skrzydłowym, zresztą jak Paljic. Myślę, że każdy z nich lepiej by wyglądał na skrzydle kosztem Kirma. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dlatego pytalem kilka postow wczesniej i szprotson potwierdzil ze nunez byl lewym obronca
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A wszyscy się dziwili czemuż to taki chłop jak Chavez nie gra w poważnym klubie, a Kewa udało się wyciągnąć, słowo klucz wyciągnąć, z Eredevisie. No to co mecz w Europie macie odpowiedzi. O Lameyu,który nie wiedzieć czemu w Championship nie grał pisać chyba nie ma co.
Dobry piłkarz kosztuje, i jak bardzo naiwym trzeba być aby wierzyć w to,że za frytki, dobry piłkarz przyjdzie z ligi silniejszej do naszej?Ulegliście jakiemuś urokowi czy jak?Są wyjątki,tak jak Iliev, Jovanowic, ale to tylko wyjątki. Poza tym w ich przypadku wiadomym było co sprowadzamy,goście grali cały czas, Iliev był królem strzelców, Jovanovic grał w Partizanie non stop plus LM. Takie trzeba robić transfery a nie jekieś pierdzenie,że kidyś byłem dobry i wicie rozumicie. A ja kiedyś robiłem szpagat,i co? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Jeśli informacje dotyczące kwoty pierwokupu Bitona się potwierdzą, to nieszczególnie widzę ten jego pierwokup... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nie sądze zeby cena zeszła w dół, jeśli tak będzie dalej grał to Belgowie nie będą patrzeć na Wisłe bo będą mieć świadomość, że i tak sprzedadzą go za dobrą kase.. Ja widze szanse w tym, że Wisła wyłoży te 1,6mln. euro jeśli on będzie dalej grał tak jak teraz albo i lepiej bo to oczywiste, że z taką grą uda się na nim zarobić ponad 2 bańki euro...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wisła takimi pieniędzmi na pewno nie dysponuje. Owszem stan finansów się poprawił, ale nadal taki wydatek to zbyt wiele. Natomiast dysponuje takimi pieniędzmi Cupiał a właściwie Tele Fonika. I tutaj jest pytanie czy miałby właściciel taką chęć zainwestować w piłkarza by go odsprzedać z zyskiem.
![]()
.
. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Oczywiscie ze cena nie zejdzie w dol bo na pewno znajdzie sie jakis inny klub w Europie (chocby z Rosji czy Rumunii) dla ktorego bańka euro to pikuś.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jest jeszcze taka opcja że go kupimy ale na innych nowych zawodników wydamy naprawdę grosze czytaj: sami zawodnicy bez klubu którzy dodatkowo nie będą chcieli kasy za podpisanie kontraktu lub mało kosztujące wypożyczenia takich Boukhari'ch lub Diazów którzy nie mieszczą się do składu u siebie. Pytanie czy Biton nam zrekompensuje to że w składzie będzie wielu słabych zawodników jak widać obecnie sam Biton nie wystarcza więc raczej go nie wykupimy choć by nie wiem jak grał.
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 02.10.2011 o godz. 15:43.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zeby znalezc kase na Bitona musielibysmy w okienku zimowym wywalic/sprzedac Genkova, Jaliensa, Lameya i Diaza, wtedy budzet sie zrekompensuje. No ale znajac Valcxa i Maaskanta to w zimie czeka nas kolejny zaciąg emerytow z Holandii
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ze sprzedażą Genkova bym się wstrzymał - co do pozostałej trójki, to nie wiem czy się to będzie opłacało. Jeśli dobrze pamiętam ( poprawcie, jeśli się mylę ), to Kew ma jeden z najwyższych kontaktów w klubie, więc sam z niego nie zrezygnuje, a wywalenie go będzie skutkowało odszkodowaniem. Więc oszczędności nie widzę, natomiast zastanawiam się, czy przy obecnych wynikach nie warto by postawić na znającą się jak łyse konie parę Czekaj - Nalepa i pozwolić im pograć przynajmniej w Pucharze Polski. Jakoś nie wydaje mi się, żeby zaprezentowali się gorzej niż nasz Holendersko - Honduraski duet w ostatnim meczu, a jak pograją kilka meczy z silnymi przeciwnikami, to będzie wiadomo, czy coś z tego wyrośnie, czy nie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
BTW. Wiadomo kiedy wraca Genkow?
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Nie spodziewałem się, że będzie to aż tak wielka kwota. Szczerze powiedziawszy, nie wiem czy Biton jest na pewno tyle wart. Sens z wykupywaniem go byłby tylko wtedy, gdyby była spora szansa na odsprzedanie go zaraz za dużo większą kwotę. Niemniej nie widzę sensu w krytykowaniu Stana za ten transfer. Na razie Biton nam się przydaje, strzela gole i robi nam punkty. To już jest jakiś zysk. Miał być skuteczny napastnik, to jest. Szkoda, że tylko na rok. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Winni? Wiadomo, że nie Valcxx. Co on ma - bramkostrzelnego napastnika za czapkę gruszek kupić? Brożka żegnaliście bez żalu, a teraz wielkie zaskoczenie, że napastnicy kosztują. No żesz... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
macie jakieś informacje co z Genkovem ( wiem że przed wyjazdem do Holandii trenował indywidualnie), Meliksonem
( miał wrócić wcześniej a żadnych informacji na jego temat nie ma), Małeckim ( w środę przeszedł operacje i też żadnych informacji). ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
generalnie panuje przekonanie, że po sprzedaży zawodnika za kilka milionów EUR mamy kupić lepszych za np. pół miliona. Nikt jakoś nie ma ochoty zauważyć, że różnica w cenie między Marcelo a Bunozą odzwierciedla różnicę w ich umiejętnościach. Jeśli Biton kosztuje 1,6 mln EUR to nie zdziwię się, że jak Genkov wyzdrowieje, to na niego będzie stawiał Maaskant Nie bardzo widzę tę kasę wydawaną na Bitona. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
Jeśli tyle kosztuje, na pewno go nie wykupimy. Nie ma o czym mówić. Tym bardziej, że za tyle można sprowadzić 2-3 solidnych zawodników.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|