The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2010, 16:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
jova ( ten to w ogóle jest numer, zarzucał mi generalizację i przylepianie etykietek w poście, który w całości był generalizacją i próbą przyczepienia mi etykietki; to się już ociera o schizofrenię - no, ale jeśli jednocześnie wyśmiewa się Petrescu i wychwala Skorżę; och - znowu generalizacja )
Nie zarzuciłem Ci generalizacji i przylepiania etykietek. Mój zarzut był znacznie bardziej precyzyjny - używanie sofizmatów rozszerzenia. Ty oczywiście pisząc o nim musiałeś go uogólnić, by rozmyć różnicę pomiędzy naszymi wypowiedziami i móc stwierdzić, że generalizowałem w wypowiedzi o generalizowaniu, podczas gdy ja pisałem o sofizmacie rozszerzenia i nie użyłem go przeciwko Tobie.
Fajnie, że sam podałeś dwa kolejne przykłady sytuacji, w których notorycznie posługujesz się uogólnieniami - moje "wyśmiewanie" Petrescu i "wychwalanie" Skorży. Przedstawiając moje wypowiedzi w ten sposób (robiłeś to wiele razy) stosujesz sofizmat rozszerzenia, czyli wykonujesz dokładnie te czynności, których popełnienie Ci zarzuciłem.
Dzięki, funkykoval, dokładnie o te posty mi chodziło. Było tego chyba nawet więcej, bo w międzyczasie włączył się Markus, ale daje dobry pogląd na to who is who. Niektórym pozostało już tylko tzw. palenie głupa.
No rzeczywiście. Pozostało Ci palenie głupa, bo te cytaty potwierdzają wersję Sopranosa, a nie Twoją.
Te zarzuty:
Zresztą, skoro dla Ciebie Pazdan to był "drugi Sobol" ( kiedy to jeszcze był komplement ) i trzeba go było zaraz wykupować z Górnika, to o czym my tu gadamy. Wtedy argumentami było, że jest "skromny", jest "reprezentantem Polski" i jest młody ( to ostatnie to akurat prawda ).
A, to kamień spadł mi z serca. Skoro zapewniasz.
A nie, zapewniałeś mnie też, że z Pazdana będzie kawał grajka.
Jaja sobie robisz? Już zapomniałeś kto na forum rozpływał się nad "młodym reprezentantem" Pazdanem, kiedy Skorża w przypływie desperacji postanowił go przetestować?
były bezpodstawne i posty znalezione przez Funkykovala to potwierdzają. Sopranos był znacznie ostrożniejszy w swoich ocenach, niż ty sugerujesz, że był.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.09.2010, 16:46
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Zapominasz mój drogi o jednym istotnym fakcie - właśnie wróciliśmy na R22, więc są przesłanki do tego, że będzie trochę inaczej niż 'zwykle'. Możliwe implikacje tego powrotu pozostawiam Tobie do rozważenia.

Pozdrawiam
Stadion nie zastąpi zdemontowanej niedawno obrony i nie nauczy piłkarzy, czego nie umieją.
Dodam też, że nie tylko Wisła będzie grać na nowym obiekcie. Wpierw to sobie rozważ.

picasso napisał(a):Wyświetl post
TTy i i jeszcze jeden kolega-od niedawna na czerwono-uznajecie tylko te argumenty które sa wam wygodne.jeżeli nie zgadzaja sie one z waszymi tezami,to je ignorujecie.a na to co się Wam nie udaje spuszczacie zasłonę milczenia.dyskusja z wami jest bezcelowa i z tego co zauwazyłem coraz więcej ludzi na forum to dostrzega
PS.dobrze wiesz,ze nie chodziło o literówki,ale lepiej było się tego doczepic,niz odnieść się do meritum.
Picasso, mała rada: najpierw naucz się przedstawiać sensowne argumenty, rozmawiać merytorycznie, zawierać jakąś zgodną z rzeczywistością treść w słowach, a nie poprzez paroksyzmy o tym, jak to ludzie są głusi na Twoje mądrości, miej racje w konkretnych sprawach - choć jednej - a dopiero potem użalaj się, że nikt nie chce podzielić Twojego światopoglądu i zgodzić się z Tobą.

janko04 napisał(a):
picasso, wiesz wolfy i "tym podobni" to ludzie mądrzejsi od nas zwykłych szaraczków. Wiedzą lepiej
Gdyby się Tobie sprawdziło tyle ocen, ile Wolfiemu i gdybyś miał równie często rację, śmiało każdy mógłby napisać, że to Ty wiesz lepiej. Ten temat nie służy do wylewania własnych kompleksów pt. „dlaczego Wolfy czy ktoś inny” mając w jakiejś sprawie rację nie chce zmienić zdania w ocenie faktów.

Lucekj napisał(a):
Tak więc wolfiacze i inne Markusy przestańcie chrzanić głupot, że jak Maaskant nie dostanie materiału to nic nie uszje, bo z tym co mamy (Boguskim i Łobodzińskim) ŚMIAŁO można walczyć o majstra, co do pucharów to wiadoma sprawa.
I dlatego Holendrzy ściągają Branco, bo materiał wystarczający… Nawet nie chce mi się tego szerzej komentować. Do zbioru mądrości Luckaj dochodzi nowa, pt. „Śmiało można walczyć o majstra” bez obrony, z wiecznie zawodzącym Łobo etc. Brawo. Widać, że Lucek się rozwija.
Ostatnio edytowane przez Markus : 24.09.2010 o godz. 16:49.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.09.2010, 17:05
Markus napisał(a):Wyświetl post

Picasso, mała rada: najpierw naucz się przedstawiać sensowne argumenty, rozmawiać merytorycznie, zawierać jakąś zgodną z rzeczywistością treść w słowach, a nie poprzez paroksyzmy o tym, jak to ludzie są głusi na Twoje mądrości, miej racje w konkretnych sprawach - choć jednej - a dopiero potem użalaj się, że nikt nie chce podzielić Twojego światopoglądu i zgodzić się z Tobą.

od dluzszego czasu przestalem już się w tych tematach udzielać,bo tu wg paru osób sensowne argumenty używają tylko oni sami.nie będę już wracał do dyskusji z jednym z forumowiczów sprzed paru miesięcy (celowo nie piszę o kogo chodzi,by nie wstrzynać znowu dyskusji),ale gdy okazuje się,że ktoś nie ma racji to zachowuje się jak Jarek Kaczyński zapytany o seks-odwraca kota ogonem.i uwierz mi jestem na tyle stary,ze potrafię rozmawiać merytorycznie,ale rozmawiać a nie udowadniać na siłę,że moja prawda jest lepsza od np Twojej.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 24.09.2010, 17:18
Domello napisał(a):Wyświetl post
Cytat Roberta z oficjalnej:
„Rozmawiałem dłużej z Patrykiem dzisiaj rano” – odpowiedział Maaskant. „Komunikacja z nim na boisku jest trudna. Nie sprawia żadnych problemów, ale mój polski nie jest perfekcyjny, a jego angielski jest gorszy niż mój polski” – zażartował holenderski szkoleniowiec. „Wyjaśniłem mu kilka rzeczy. Patryk musi być cierpliwy. Jest bardzo utalentowany. Może być pożyteczny dla Wisły w tym sezonie, ale teraz postawiłem na innych graczy”
Slowa kluczowe - "w tym sezonie". Czy tylko w tym sezonie a w lecie "bye bye". Wiem szukam sensacji...
Od razu widać, że fachowiec. Przyszedł i od razu poznał się na talencie Patryka "piłka-bramka-piłka-bramka-piłka-bramka" Małeckiego. Czekam, aż zaczną się pierwsze psioczenia na Holendra, a takowe na pewno się prędzej niż później zaczną.
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.09.2010, 18:28
Dobrze wiem, ze od dłuższego czasu chciałeś mi pojechać i wreszcie nadarzyła się okazja.
O co chodzi? Byłem zaspany, zamiast Boukhari napisałem Bunoza, chociaż z kontekstu można było się domyślić o kogo chodzi. Kolega janko postanowił to wykorzystać do porobienia sobie ze mnie jaj, co samo w sobie było żenujące, a Ty i jova ( ten to w ogóle jest numer, zarzucał mi generalizację i przylepianie etykietek w poście, który w całości był generalizacją i próbą przyczepienia mi etykietki; to się już ociera o schizofrenię - no, ale jeśli jednocześnie wyśmiewa się Petrescu i wychwala Skorżę; och - znowu generalizacja ) dorzuciliście jeszcze do pieca. Ani to ciekawe, ani merytoryczne - mam nadzieję, że poczuliście się lepiej. Z mojej strony zapewniam, że ani przez chwilę nie poczułem się gorzej Wybaczcie.

Dzięki, funkykoval, dokładnie o te posty mi chodziło. Było tego chyba nawet więcej, bo w międzyczasie włączył się Markus, ale daje dobry pogląd na to who is who. Niektórym pozostało już tylko tzw. palenie głupa.

Ogólnie zarys problemu przedstawił 1q2 - krótko, zwięźle i na temat, bez żadnych głodnych kawałków. Ja oceniam to co jest - i nie mam zamiaru ukrywać, że bardzo mnie obecny stan naszej kadry martwi. Na chwilę obecną Bunoza jest cienki, Żuraw ociężały etc. Co będzie za rok - to już kwestia spekulacji, ale obawiam się, że może być jak zwykle. Czyli dużo szumu, bez przełożenia na sensowne działania. Bo że mistrzami w nabijaniu kibiców w butelkę niewątpliwie Basałaj i S-ka są, to już wiemy. Tylko, że każdą fanfaronadę na koniec zawsze weryfikuje boisko.

żenujące nie żenujące, próbowałem naśladować mistrza. Mam nadzieje wiesz o kogo chodzi
Bunoza cienki? w trzech meczach śmiem powiedzieć, że Bunoza był najlepszym obrońcą !!! jeśli nie pamiętasz to CLEBER nam zawalił bramki z Jaga i miał udział przy strzale Niedzielana. Zurawski, może nie strzela, ale miał udział w większości bramek naszych.

Basałaj Ci nie pasuję? Więcej zrobił niż wszyscy prezesi w ostatnich 3-4 latach. Wiem, że ty jesteś najmądrzejszy i wiesz wszystko najlepiej, no ale bez jaj..... Odkąd Cię pamiętam to cały czas krytykujesz itp itd. Dzięki Bogu nie masz już władzy na tym forum i nie możesz kasować nie wygodnych dla siebie postów.. A co do weryfikacji, owszem boisko ale 5 meczy to za mało na to....
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.09.2010, 20:08
willow napisał(a):Wyświetl post
Dopisz mnie to tej grupy. Ja się.określam. Z tym składem nie ma szans na mistrza.
Szansę zawsze są. Ja liczę na zimowe okno transferowe potrzebujemy jakiegoś stopera klasy Głowackiego i bocznych obrońców...Nadal!!! Przydałby się też skrzydłowy. Po sezonie może nawet dwóch bo Boukhari może odejść Kirm nie spełnia oczekiwań, a Paljić to raczej zawodnik przeciętny.
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 24.09.2010, 20:10
janko04 napisał(a):Wyświetl post
żenujące nie żenujące, próbowałem naśladować mistrza. Mam nadzieje wiesz o kogo chodzi
Bunoza cienki? w trzech meczach śmiem powiedzieć, że Bunoza był najlepszym obrońcą !!! jeśli nie pamiętasz to CLEBER nam zawalił bramki z Jaga i miał udział przy strzale Niedzielana. Zurawski, może nie strzela, ale miał udział w większości bramek naszych.

Basałaj Ci nie pasuję? Więcej zrobił niż wszyscy prezesi w ostatnich 3-4 latach. Wiem, że ty jesteś najmądrzejszy i wiesz wszystko najlepiej, no ale bez jaj..... Odkąd Cię pamiętam to cały czas krytykujesz itp itd. Dzięki Bogu nie masz już władzy na tym forum i nie możesz kasować nie wygodnych dla siebie postów.. A co do weryfikacji, owszem boisko ale 5 meczy to za mało na to....
Co konkretnie zrobił Basałaj?, z naciskiem na konkret
? Prawdopodobnie wiesz o czymś o czym nikt nie wie dlatego podziel się z nami co miałeś na myśli pisząc tego posta...
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.09.2010, 20:14
Cytat:
Tak samo ja mogę napisać. Co zrobiła reszta prezesów Wisły w ostatnich latach? Wg mnie tylko Basałaj próbuje rozsądnie wprowadzić profesjonalizm w ten klub...

Co do mistrza w tym sezonie... Będzie b.ciężko... Wszystko w nogach kopaczy. Wszyscy mówili, że w tym sezonie możemy nie włączyć się do walki o tytuł. Wy musicie mieć i przebudowę drużyny, i profesjonalizację, i wzmocnienia i mistrza do tego, parafrazując pewną reklamę.
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.09.2010, 20:27
Lucas.B napisał(a):Wyświetl post
? Prawdopodobnie wiesz o czymś o czym nikt nie wie dlatego podziel się z nami co miałeś na myśli pisząc tego posta...
Chocby to, ze pod jego rzadami wislacki marketing w koncu zaczal dzialac. W ostatnich kilku latach jedyne dzialanie marketingowe klubu o ktorym slyszalem to plakat z wizerunkiem Boguskiego przed meczem z Legia. To troche malo. A teraz? Chocby swietne filmy na youtube - ten z trenerem Maaskantem i pilkarzami dziekujacymi pustym trybunom za doping.

Malo? No to moze Tour de Europe ktory zakonczyl sie sciagnieciem Maaskanta i Valckxa. Moim zdaniem to duza zasluga prezesa i choc nie minelo wiele czasu zeby moc ich obiektywnie ocenic, to uwazam ze zatrudnienie tych ludzi bylo dobra decyzja.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 24.09.2010, 21:10
Dopisz mnie to tej grupy. Ja się.określam. Z tym składem nie ma szans na mistrza.
mamy większe niż myślisz, jak dla mnie 60% Lech, 40% my
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.09.2010, 21:18
PanPlamka napisał(a):Wyświetl post
Chocby to, ze pod jego rzadami wislacki marketing w koncu zaczal dzialac. W ostatnich kilku latach jedyne dzialanie marketingowe klubu o ktorym slyszalem to plakat z wizerunkiem Boguskiego przed meczem z Legia. To troche malo. A teraz? Chocby swietne filmy na youtube - ten z trenerem Maaskantem i pilkarzami dziekujacymi pustym trybunom za doping.

.
Marketing zaczął działaćDobre sobie - to jest właśnie jedna z tych rzeczy, przez którą coraz mniej wierze w te wszystkie gadki Basałaja

Skoczył się właśnie tydzień sprzedaży mini karnetów.Wyniki są kiepskie a Wisła nie postarała się o żadną formę reklamy tychże karnetów( bilbordów,plakatów, reklamy w radio itp) - jedynie na ich oficjalnej stronie masz napisane - to jest właśnie cały nasz marketing.

Ja tez proszę o dopisanieŻeby były szanse, musimy niewiele stracić do zimy a w zimie szybko zakupić minimum jednego solidnego środkowego i jednego bocznego obrońcę.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 24.09.2010 o godz. 21:23.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.09.2010, 21:23
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Marketing zaczął działaćDobre sobie - to jest właśnie jedna z tych rzeczy, przez którą coraz mniej wierze w te wszystkie gadki Basałaja

Skoczył się właśnie tydzień sprzedaży mini karnetów.Wyniki są kiepskie a Wisła nie postarała się o żadną formę reklamy tychże karnetów( bilbordów,plakatów, reklamy w radio itp) - jedynie na ich oficjalnej stronie masz napisane - to jest właśnie cały nasz marketing.
Bez przesady. Reklamy w radio i billboardy kosztują tyle samo kiedy reklamujesz 4 mecze na połowie stadionu i karnety za 130 PLN albo całą rudnę, cały stadion i karnety po np. 300 PLN. Ciesze się, że na razie nie wywalają pieniędzy w błoto, bo droga kampania reklamowa byłaby przedwczesna. No ale łatwo wydawać nie swoje pieniądze.
Poczekajmy na poczatek rundy wiosennej z ocenami. To co na razie robi dział marketingu uważam za znakomite - niskim kosztem fajny efekt.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.09.2010, 21:33
lucekj napisał(a):Wyświetl post
Jestem zdania jak większość, nawet sami zainteresowani (Markus i wolfy), że z tymi grajami można śmiało mierzyć w mistrzostwo (jak silna liga jest każdy wie).
Przekornie napiszę, że dziur w naszej obronie szukać nie trzeba, są aż nadto widoczne.

lucekj napisał(a):Wyświetl post
Marku i wolfy - możecie się określić, aby rozliczyć Was po sezonie? Napiszcie bez lania wody, że Waszym zdaniem nie ma SZANS na majstra i będzie połowiczny spokój.
Ale przecież pisałem już wielokrotnie - z obecną kadrą będzie ciężko nawet o puchary. Teraz widzę tylko dwie możliwości:
  • nie czytałeś moich postów - tylko wtedy nie rozumiem o co się plujesz?
  • czytałeś, ale niczego nie zrozumiałeś - bez komentarza.
Serio - jest afera o to, że wolfy nie widzi naszego nowego szałowego składu, co chwila te same argumenty ( "Bunoza najlepszy z najgorszych", "jakoś to będzie, wszak to ekstraklasa" etc. ), a tu nagle Ty się włączasz i każesz mi się określać.

FYI - jeżeli zdobędziemy mistrzostwo, to będę bardzo szczęśliwy. Tu nie chodzi o to, żebym ja miał rację, tylko żeby Wisła była jak najsilniejsza. Ale - nie mam zamiaru robić z siebie idioty i udawać, że nie widzę gdzie obecnie jesteśmy. Poza tym czytając niektóre komentarze widzę, że wielu z tu obecnych brak pokory - fajnie jechało się Karabachem do czasu, aż oni pojechali z nami, nie? Więc może pora przestać traktować przeciwników z lekceważeniem, zwłaszcza, że sami nic nie gramy? Naprawdę - mistrzostwo samo się nie wygra, a my na razie nie mamy zbyt wielu atutów...

EDIT: Tak się teraz zastanawiam, po co w ogóle mu odpisywałem...

Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady. Reklamy w radio i billboardy kosztują tyle samo kiedy reklamujesz 4 mecze na połowie stadionu i karnety za 130 PLN albo całą rudnę, cały stadion i karnety po np. 300 PLN. Ciesze się, że na razie nie wywalają pieniędzy w błoto, bo droga kampania reklamowa byłaby przedwczesna. No ale łatwo wydawać nie swoje pieniądze.
Poczekajmy na poczatek rundy wiosennej z ocenami. To co na razie robi dział marketingu uważam za znakomite - niskim kosztem fajny efekt.
Niskim kosztem fajny efekt? Dajesz do pieca.
Co jest takiego fajnego? Oni mają dotrzeć do nowych klientów, bo stali kibice i tak kupią karnety. A obecność w mediach buduje markę, my zaś potrzebujemy takiej kampanii wizerunkowej ze względu na słabe wyniki w lidze, kompromitację w pucharach i beznadziejną prasę.

Co więc jest takiego fajnego? Filmik na youtube? OK, pomysł i wykonanie bardzo fajne, ale ile osób z zewnątrz do niego dotrze?

Ten wątek był już zresztą poruszany przeze mnie i 1q2. Klienci ( nie kibice ) nie będą walić drzwiami i oknami żeby zobaczyć gości, którzy dostali w cymbał od Karabachu i męczyli się u siebie z Koroną. Trzeba ich zachęcić, wyjść do nich, pokazać że Wisła jest trendy, że to przeżycie - cokolwiek.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.09.2010 o godz. 21:47.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 24.09.2010, 21:44
Wolfy czyli twoje rozumowanie jest takie, że nasz skład to amatorzy nie umiejący kopnąć prosto w piłkę. Powiedz mi teraz jakie masz zdanie o trenerze? Nikt nie mówi o lekceważeniu przeciwników od czasów przygody Estońskiej. Tylko zauważ, że na Karabach mieliśmy rozwaloną obronę z drewnem Kowalskim na stoperze. Narzekasz na tego Bunoze. Chłopie Marcelo jak do nas przyszedł też nie był od zaraz taki dobry, a pewnie łezka ci się w oku zakręciła, gdy dowiedziałeś się, że musi odejść. Ja widzę, że Bunoza coraz lepiej gra i pewniej.

@Lucas B. słyszałem, że się do mnie plułeś.. A co to konkretów.
1. Rozsądne zarządzanie działem marketingowym,
2. Podpisanie naszego obecnego trenera
3. Podpisanie dyrektora sportowego
4. Gdyby nie Basałaj i jego negocjacje z miastem, to pewnie dalej byśmy się gnietli na SS.
Ale rozumiem, Basałaj jest be, wszyscy są be....

dobra nie rozmywajmy tematu każdy ma swoje racje i niech tak zostanie Ocenimy po sezonie dobra?

Z Wiślackim Pozdrowieniem
Ostatnio edytowane przez janko04 : 24.09.2010 o godz. 21:52.
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.09.2010, 21:49
Lucek. Do diabła, jakiego majstra? Tak to sobie mogą kuchenki z Poznania albo jacyś budowlańcy z Wronek, ale nie my! My tu gramy o mistrza! Widzicie jaka jest strata do lidera? 3 punkty do Jagi (nie liczę w tym momencie Korony). Biorąc pod uwagę to, że w naszej buraczanej lidze już niejedna drużyna potrafiła nawet i 12 punktów odrobić więc jestem w stanie stwierdzić, że Robert może nas wyciągnąć na mistrza. Bo w tym momencie "myślą szkoleniową" bijemy inne kluby na łeb, na szyję. Byle tylko nasi grajkowie pojęli wizję Holendra i zaczęli ją realizować to będzie wszystko ok.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2010, 21:50
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Ale przecież to nie są 4 mecze tylko de facto reklama nowego stadionu i nowego rozdania.Ja na dziś nie widzę żadnego marketingu a kilka filmików na youtube mnie nie zadowala
Też nie chodzi mi tu by wydawać nie wiadomo jakie sumy ale oplakatować miasto to jest minimum

Być może na dziś to nie jest wielki problem ale odniosłem się do słów że jest marketing i to plus Basałaja.Nie ma nadal marketingu i tyle

Na dziś największy jego plus to sprowadzenie Holendrów.Oczywiście to tak na wyrost piszę ale podoba mi się nowy trener, jego podejście i to co robi ale czy mu się uda to nie tylko od niego będzie zależało.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.09.2010, 22:00
janko04 napisał(a):Wyświetl post
Wolfy czyli twoje rozumowanie jest takie, że nasz skład to amatorzy nie umiejący kopnąć prosto w piłkę.
Nie, mój ogląd sytuacji jest znacznie bardziej złożony. Zaryzykuję stwierdzenie, że przekracza Twoje zdolności kognitywne. Spróbuję więc maksymalnie prosto Ci go wyłożyć, może coś się przebije.
Po pierwsze - oceniam nasz skład w skali ekstraklasy.

Mamy więc zawodnika bardzo dobrego - to Paweł Brożek.
Trzech obiecujących - Wilk, Małecki, Rios.
Trzech, o których trudno cokolwiek teraz napisać - Buokhari, Chavez, Branco.
Paru wypalonych - wiadomo o kogo chodzi.,
Masę przeciętniaków, którzy są solą ligi i o których wiadomo, że dobre mecze im się tylko zdarzają, tak czysto statystycznie.

Tak wygląda struktura ligowego średniaka - jak im się mecz ułoży, to dotrwają do chwalebnego końca, ale generalnie szału nie ma. Wymienność w składzie jest, ale tylko między nie wpływającymi na wynik przeciętniakami: wiadomo, czy zagra Łobo czy Kirm - jeden pies, bo obaj są maksymalnie bezproduktywni. Czy wystąpi Pawełek, czy Jovanić - raczej czysta estetyka, albo będziemy mieli emocjonujące wyjścia, albo taniec na linii. Są co prawda maniacy, którzy będą do krwi ostatniej udowadniali, że różnica jest i to zasadnicza, ale to już osobiste idiosynkrazje,

Tak to widzę w skrócie i pewnym uproszczeniu. Mojego rozumowania nie będę tutaj przedstawiał, bo to już dla Ciebie za wysoko półka.

P.S. Taka ciekawostka dla ambitnych - struktura drużyny broniącej się przed spadkiem wygląda podobnie, brak im tylko tego jednego dobrego zawodnika, który ciągnie to jakoś do przodu. Mam nadzieję, że nie będzie nam dane się o tym przekonać po zimowym okienku transferowym.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.09.2010 o godz. 22:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2010, 22:16

Mamy więc zawodnika bardzo dobrego - to Paweł Brożek.
Trzech obiecujących - Wilk, Małecki, Rios.
Trzech, o których trudno cokolwiek teraz napisać - Buokhari, Chavez, Branco.
Paru wypalonych - wiadomo o kogo chodzi.,
Masę przeciętniaków, którzy są solą ligi i o których wiadomo, że dobre mecze im się tylko zdarzają, tak czysto statystycznie.
Do tego Paweł Brożek jest chimeryczny i cholera wie jak będzie grał dalej.Mały to człowiek zagadka i równie dobrze może walnąć focha i tyle będziemy z niego mieli.Rios jeśli prawdą jest ten 1.3 mln za wykup to tylko do wiosny - pozostała trójka na dziś też do wiosny.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Stary 24.09.2010, 22:18
Wolfy, ciekawa teoria, nie wiem ile musiałeś ją wymyślać - według niej, to ile potrzeba graczy bardzo dobrych, żeby wygrać ligę? 4? 3? Bo nie znajduję sezonów w przeszłości, gdzie mielibyśmy wyraźnie silniejszą kadrę a jednak potrafiliśmy wygrywać. Ja uważam, że nowi gracze, czyli materiał do stworzenia drużyny nie został jeszcze obrobiony przez twórcę, za jakiego mam Maaskanta. Nawet z wybitnie słabszych graczy można zrobić bardzo dobrą drużynę jeśli narzuci się im dobrą taktykę (przygotowaną pod ich możliwości) i realizuje się ją z żelazną konsekwencją - patrz mistrzostwa Europy w Portugalii, gdzie Grecy - drużyna bez gwiazd (w porównaniu do innych drużyn tego turnieju), wyraźnie słabsza od drużyn typu Włochy, Hiszpania, Niemcy dzięki żelaznemu wykonaniu narzuconej taktyki potrafiła wygrać te mistrzostwa. I ja też wychodzę z założenia, że Maaskant wyciągnie z nich maksimum, gdy w pełni pojmą jego wizję i zaczną ją realizować. A że do tego potrzeba czasu, polecam uzbroić się w cierpliwość. Nie od razu Kraków zbudowano

PS. Wolfy miejże trochę szacunku do ludzi z którymi polemizujesz. Bo jak czytam twoje wypowiedzi, to nie dość, że nie brzmi to jak wypowiedź kibica Wisły (na forum jestem od dwóch lat, a nie wiem czy jestem sobie w stanie przypomnieć jakąkolwiek optymistyczną wypowiedź z twej strony - raczej jesteś mistrzem mrocznych opowieści) po drugie, masz wybitny kompleks wyższości i musisz udowodnić, że jesteś "mądrzejszy od innych":
Cytat:
Tak to widzę w skrócie i pewnym uproszczeniu. Mojego rozumowania nie będę tutaj przedstawiał, bo to już dla Ciebie za wysoko półka.
Polecam trochę przekory i szacunku do innych ludzi, gdyż wtedy, nawet jeśli się z Tobą nie zgadzają, to przynajmniej będą dotrzymane jakieś standardy normalnej dyskusji na poziomie.
Ostatnio edytowane przez TRNKRN : 24.09.2010 o godz. 22:30.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 24.09.2010, 22:26
Na forum dominuje koncepcja, że musimy kupować wypasionych grajków, bo inaczej nic z tego nie będzie. Oczywiście z totalnego motłochu cudów się nie zrobi, ale przy obecnym składzie + ew wzmocnienie obrony możemy spokojnie grać efektowną i efektywną piłkę. Tutaj uważam jest olbrzymia rola trenera. Bo bez wirtuozów światowych można grać ładnie piłką. Im więcej inteligencji boiskowej, gry bez piłki tym mniej własnego biegania. Przy tak żenującym poziomie ligi, jesteśmy w stanie tym składem co mamy obecnie dominować w prawie każdym meczy z posiadaniem piłki 70-30 - spokojnie. Trening, trening i czas!

Na razie wygląda to minimalnie lepiej, ale z czasem zobaczymy na co na prawdę stać Maaskanta.
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.09.2010, 22:40

Skoczył się właśnie tydzień sprzedaży mini karnetów.Wyniki są kiepskie a Wisła nie postarała się o żadną formę reklamy tychże karnetów( bilbordów,plakatów, reklamy w radio itp) - jedynie na ich oficjalnej stronie masz napisane - to jest właśnie cały nasz marketing..
O tym nic nie wiem bo do Reymonta mam jakies 1000 mil. Zdanie o Basalaju/marketingu opieram tylko i wylacznie na promocji w internecie, a ta w porownaniu do lat poprzednich wyglada znacznie lepiej. Mysle jednak, ze z porzadna promocja rusza po oddaniu do uzytku calego stadionu.

A tak w ogole to czy nie jest to przypadkiem temat o trenerze Wisly?
Ostatnio edytowane przez PanPlamka : 24.09.2010 o godz. 22:42.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.09.2010, 22:43
Do tego Paweł Brożek jest chimeryczny i cholera wie jak będzie grał dalej.Mały to człowiek zagadka i równie dobrze może walnąć focha i tyle będziemy z niego mieli.Rios jeśli prawdą jest ten 1.3 mln za wykup to tylko do wiosny - pozostała trójka na dziś też do wiosny.
Dlatego właśnie konstrukcje oparte na tylko jednym dobrym zawodniku nie sprawdzają się w lidze. Mogą od biedy wypalić w pucharach ( ale wcześniej czy później przychodzi jednak słabszy mecz ). Dlatego dobre zespoły mają szerokie kadry - bo w przeciągu dłuższego okresu czasu wahania formy są czymś naturalnym.
Paweł nie jest chimeryczny - po prostu kiedy nie idzie w ataku, to wszystkie joby lecą na niego. Choć przecież w teorii mamy w kadrze co sezon po kilku napastników.

TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Wolfy, ciekawa teoria, nie wiem ile musiałeś ją wymyślać - według niej, to ile potrzeba graczy bardzo dobrych, żeby wygrać ligę? 4? 3?
Mam umysł analityczny, niczego nie wymyśliłem.
Zazwyczaj potrzeba kilku zawodników ciągnących zespół - u Kasperczaka byli to Żurawski, Kosowski, Szymkowiak, Uche, później Żurawski, Szymkowiak, Frankowski. U Skorży: Zieńczuk, Kosowski, Brożek, Sobol, później już tylko Brożek, Głowacki i Sobol, z czasem doszedł Marcelo.

Czyli - potrzeba około czterech ponadprzeciętnych graczy w formie, plus solidnych średniaków na pozostałe pozycje. To oczywiście tylko taka zabawa, ale radziłbym mimo wszystko całkiem tego nie lekceważyć.

Co do mojej postawy - za krótko jesteś, żeby oceniać. Zostańmy przy tym, że w mojej ocenie - na szacunek sobie trzeba zapracować.

P.S. Kolektyw to fajna sprawa, ale jednak jakieś minimum umiejętności piłkarskich musi być spełnione.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.09.2010 o godz. 23:10.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 24.09.2010, 23:53
Wolfy czemu zignorowałeś ostatni post jovy? Czyżbyś już się dostatecznie skompromitował, że nawet rżnięcie głupa i dalsze bajdurzenie na temat tego co ktoś niby napisał już sobie odpuściłeś?
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.09.2010, 06:52
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Wolfy czemu zignorowałeś ostatni post jovy? Czyżbyś już się dostatecznie skompromitował,
to nastąpiło już dawno, dawno temu
Cytat:
że nawet rżnięcie głupa i dalsze bajdurzenie na temat tego co ktoś niby napisał już sobie odpuściłeś?
a to nadzieja na mniejsze stężenie głupoty i pychy na forum
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 25.09.2010, 07:21
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
to nastąpiło już dawno, dawno temu
a to nadzieja na mniejsze stężenie głupoty i pychy na forum
Głupoty?
Czy posiadanie własnego zdania i twarde obstawanie przy nim to objaw głupoty? Czy raczej konsekwencji?
Poglądy Wolifego, Markusa i również moje (bo się z nimi zgadzam) to trzeźwa ocena obecnej sytuacji kadrowej. Wasze poglądy to pobożne życzenia.
I oby wyszło na Wasze, bo chyba każdy z nas chciałby powrotu tytułu na Reymonta.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Stary 25.09.2010, 07:57
Ja powiem inaczej, nie chodzi tu o głupotę - ale jak ktoś jest tak zadufany w sobie i wyniosły, odpowiadając często w taki sposób, żeby poniżyć kogoś z kim się dyskutuje (np podważając jego intelekt) to znaczy, że chyba nie za bardzo dorósł do tego, żeby dyskutować.

Wolfy nie wiem w jaki sposób miałbym "zasłużyć" na twój szacunek? Przytakiwać i zgadzać się z wszystkim co piszesz? Szacunek powinieneś okazywać każdemu, nie ważne jak długo jest na forum, na jaki temat z Tobą dyskutuje i jakie argumenty podaje (chyba że jest to wybitna abstrakcja, ale to inna sprawa). Po kim jak po kim, ale od Ciebie należałoby się tego spodziewać.

Większość z naszych graczy ma potencjał piłkarski. 6 z tych, którzy grali z Koroną zdobyło mistrzostwo Polski, z czego 5 dwa sezony temu znacząco się do niego przyczyniło. Śmiało jestem w stanie stwierdzić - że oni potrafią grać. Doszło kilku nowych zawodników, część z nich zaznajomiona z zupełnie inną kulturą piłkarską niż ta w Polsce. Doszli też młodzi gracze z lig, które aktualnie mają większy potencjał niż nasza. Wiadomo, że przy takiej różnorodności nie jest łatwo od razu stworzyć dobrze grającą drużynę. Nie twierdze, że będzie rewelacyjnie - ale jestem przekonany, że w naszej grze będzie postęp, a od zimy ta drużyna będzie naprawdę zgrana. Ktoś powoływał się na przykład Magatha - w Schalke rozwalili mu obronę, sprzedając bodaj 3 czy 4 obrońców. On dostał 40 mln euro na nowych graczy. I posprowadzał nowych, zarówno do ataku jak i obrony. Takich, z powodu których pół forum by się jarało jak głupi. I co? I Schalke przegrało 4 pierwsze mecze. Ale Magath to Magath, on zrobi z nich drużynę, która bęzie w stanie pokonać najlepsze w Bundeslidze. Pokazał to niejednokrotnie. Wierzę, że jak damy czas Maaskantowi, to przy 2-3 dobrych wzmocnieniach składu w zimie będziemy w stanie tę ligę wygrać w cuglach. Bo póki co mamy tylko 3 punkty straty do Jagi - co się może zamienić w 0 już po tej rundzie - więc dystans nie jest niemożliwy do nadrobienia.
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 25.09.2010, 08:33
nawet jezeli przzyznać że mamy tylko kilku dobrych graczy to trzeba pamietac o tym ze w innych klubach ligowych jest podobnie o ile nie gorzej. problem polega na tym że tych zawdników należy odpowiednio ułożyć i zmotywować do pracy. wczoraj Legia i Lech rozegrały dobre spotkanie i jakoś zawdonicy Legii umieli walczyć i biegać co pokazuje dopitnie że w meczach z średniakami ligowymi Skorża nie umie motywować.

wolfy pisze że u nas brak dobrych zawodników. i pewnie ma racje bo polska liga jest w ogóle słaba ale to samo jest w innych drużynach , i tu Wisła jest w ścisłej czołówce i ile nie najlepsza. Mam nadzieje że nowy trener będzie umiał twardą ręką czy jakimkolwiek innym podejściem; zmotywować zawodników do pracy. że odpowiedni trening wydolnościowy da im przewagę motoryczną etc.

słowem nie jestem pesymistą a patrząc realnie nie jesteśmy gorsi od innych i w tej lidze jesteśmy wstanie wygrać.
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.09.2010, 09:13
Do wolfy - co raz więcej osób, w tym ja, łapie idiosynkrazję do Twojej osoby - zrozumienie tego jednak przekracza Twoje kognitywne zdolności.
Twoje uwagi dotyczące poszczególnych piłkarzy i sytuacji w klubie są często trafne, ale wywyższanie się tutaj i traktowanie innych forumowiczów jak poganiaczy bydła są nie do przyjęcia. Obrzydzasz tym chęć do odwiedzania tego miejsca.
Dla mnie jesteś typowym kibicem sukcesu - muszą być zdobyte mistrzostwa, muszą być kupowani najlepsi piłkarze i to od ręki, drużyna ma wykonywać polecenia trenera, wszystko musi być najlepsze, bo inaczej wolfy łapie depresje i wyżywa się na forum i jego uczestnikach. Proponuję, że byś w formie książkowej zebrał wszystkie swoje żale i zaadresował je do najbardziej odpowiedniej osoby - do Bogusława Cupiała. To on wydaje swoje pieniądze na ten klub, więc być może weźmie pod uwagę . Nikt z forum tego nie zrobi.
Co do tematu głównego: zaryzykuję stwierdzenie, że trener jest naszym najlepszym transferem w tym okienku.
Trafił na trudne warunki w klubie i radzi sobie naprawdę nieźle. Czy za tym przyjdą wyniki sportowe? Wierzę, że tak.
Ten rok jest dla naszego klubu trudny ale przełomowy. Jesteśmy po kilku latach zarządzania chaotycznego, nastawionego na szybki wynik. Basałaj ciężko pracuje i buduje struktury nowoczesnej firmy jaką jest Wisła. Myślę, że pojęcie o tym procesie mają przede wszystkim osoby, które same prowadzą swoje firmy. To nie jest proste - trzeba wielu spotkań, rozmów, ustaleń - rozdziału kompetencji i efekty będą widoczne dopiero za jakiś czas. Jednak te przemiany wystartowały i poczekajmy cierpliwie, aż zacznie to wszystko funkcjonować. Myślę, że z oceną Basałaja, nowego dyrektora, trenera i piłkarzy musimy poczekać do wiosny - to jest realny termin. Oni będą mieli kilka miesięcy na pracę, a my ten czas poświęcimy na obserwację.
Jeżeli chodzi o sprawy piłkarskie, to w tym składzie osobowym zdobycie mistrzostwa będzie trudne, ale jest możliwe.
Ciesze się, że Maaskant podjął jeszcze jeden trud - naukę naszego języka i że zalecił to też piłkarzom. Tego nie było jeszcze w naszym klubie.
Pozdrawiam Wiślackich Braci!
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 25.09.2010, 09:19
Tak czytam i czytam...i żygac mi się chce.Tematem jest "Robert Maaskant trenerem Wisły" a co poniektórzy dali ponieśc się fantazji i roztaczają fatalistyczne wizje dotyczące przyszłości Wisły w kontekscie "byc albo nie byc" na koniec sezonu.
Mojego posta kieruję zwłaszcza w kierunku zwolenników serialu "Czarne chmury",a więc do Panów,-wolfiego,Markusa i innych o poglądach skrajnie kasandrycznych.
Tak się zastanawiam.Jak idziecie na mecz to już na wstępie macie muchy w nosie?Jesteście wiecznie niezadowoleni?W życiu Wam cos nie wyszło?Kobiety Was nie lubią?...Nie rozumiem takiego podejścia.Ja wiem że życiowy pesymizm i wieczne niezadowolenie to prawie nasza cecha narodowa,ale bez jaj.Z Waszych postów wynika że to więcej niż pewne że tu nic sie nie uda.Ten zły,ten słaby,ten się nie nadaje...
Był taki jeden.Maruda na niego mówili.Wiadomo w jakiej bajce.Szczerze mówiąc to zaczynam wątpic w to czy Wy w ogóle tej naszej Wisełce kibicujecie!
Bo jeśli tak to po cholere takie fatalistyczne wizje?A jeśli nie-to po cholere psujecie tu klimat?
Trzeba się cieszyc z tego co jest.W obliczu tego co było na starcie ligi,uważam że jest kolosalny progres,dodam,wszystko idzie we własciwym kierunku.
Ja tam wolę widziec szklankę do połowy pełną,w przeciwienstwie do tych którzy widzą ją od połowy pustą.
Jutro jedziemy z Bełchatowem i koniec kropka.
Na koniec dodam że wynikami obronią się chłopaki zamykając tym samym twarze niektóry malkontentom.W o głeboko wierzę.

A tak na marginesie wolfy...ile ty masz lat?Nie wierze żeby zapewne młody człowiek miał w sobie tyle pesymizmu.
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 25.09.2010, 10:21

Co do mojej postawy - za krótko jesteś, żeby oceniać. Zostańmy przy tym, że w mojej ocenie - na szacunek sobie trzeba zapracować.
a ja jestem wystarczająco długo, aby ocenić, że dyskusja z Tobą dla każdego kto ma inne poglądy kończy się podważaniem jego zdolności intelektualnych? Że racje masz tylko ty? Że nigdy nikomu nie dałeś się przekonać w żadnej sprawie? Miejże chłopie swoje zdanie jak najbardziej, broń go, staraj się dyskusją przekonać adwersarzy do swojej racji, ale nie obrażaj - bo wtedy zamiast przekonać go do swoich, często słusznych, argumentów, osiągasz efekt odwrotny, i osoba obrażana "okopuje się" w swoim, często błędnym myśleniu. Zwykły ludzki mechanizm.

Tymczasem dorobiłeś się na tym forum marki pieniacza, z którym nie ma sensu dyskutować, bo albo się trzeba zgadzać, albo jest się wyzywanym.
Jonasz napisał(a):
Twoje uwagi dotyczące poszczególnych piłkarzy i sytuacji w klubie są często trafne, ale wywyższanie się tutaj i traktowanie innych forumowiczów jak poganiaczy bydła są nie do przyjęcia. Obrzydzasz tym chęć do odwiedzania tego miejsca.
- Amen

Wolfy napisał(a):
Mamy więc zawodnika bardzo dobrego - to Paweł Brożek .... Dlatego właśnie konstrukcje oparte na tylko jednym dobrym zawodniku nie sprawdzają się w lidze ... po prostu kiedy nie idzie w ataku, to wszystkie joby lecą na niego
Skoro Paweł jest zawodnikiem bardzo dobrym, jak to określasz, i 90% ofensywy Wisły to jego talent, jak twierdziłeś w dyskusji ze mną w innym temacie, to powinien być w stanie brać ciężar gry na swoje barki sam, jak niejednokrotnie robił to w zeszłym sezonie Małecki, czy w obecnym Rios. Wykreować akcję z niczego, z gąszczu nóg rywala, podać koledze na dołożenie nogi jak Patryk na wiosnę w meczu ze Śląskiem podał właśnie Pawłowi. Przytrzymać piłkę pod kryciem jak Rios, obracać się w stronę bramki z rywalem na plecach? Paweł tego nie robi. On jest typowym sępem pola karnego, i kreować gry nigdy nie będzie. Paweł Brożek jest zależny od gry swoich kolegów, sam sobie niczego nie jest w stanie wykreować. Zeszły sezon jest odbierany jako najgorszy w jego karierze, ponieważ Wisła Kraków jako drużyna grała tragedię w ofensywie - gdyż nie było w tej drużynie jakiegokolwiek piłkarza poza jeźdźcem bez głowy Maleckim, który byłby w stanie kreować grę. A Paweł jako piłkarz wykańczający akcję potrzebuje tego jak ryba wody. Brożek może i jest piłkarzem dobrym - ale w aspekcie wykańczania akcji całego zespołu - a nie kreowania gry. Więc przestań naginać rzeczywistość, bo Paweł Brożek jest tak dobry jak dobrze gra drużyna Wisły Kraków, i jest zależny od podań kolegów, a nie jest on 90% wartości Wisły w ofensywie jak twierdzisz. Ja wiem że to często on dotyka ostatni piłkę chwilę wcześniej przed momentem gdy sędzia wskaże na środek boiska, ale kluczowe zdarzenia dla bramki często maja miejsce zupełnie gzie indziej na boisku.

I żeby była jasność - Wisła Kraków w obecnym składzie nie ma najmniejszych szans na mistrza Polski. Na puchary raczej niestety też. Natomiast dzięki sprowadzeniu kilku piłkarzy ofensywnych, liczę, że w obecnym sezonie wykreuje się zalążek drużyny, który odpowiednio wzmocniony, w przyszłym sezonie zje tą ligę na śniadanie. I trzeba koniecznie pozbyć się Łobo, Boguskiego i Jirsaka. Oni na początek.
Ostatnio edytowane przez witeq : 25.09.2010 o godz. 10:26.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów