|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Nie wiem czy zauważyłeś ale przy jego wzroście jest naprawdę dobry technicznie. Potrafi też zrobić użytek z tych swoich długich nóg. Jego największym problemem jest to, że on po prostu za bardzo nie wie jak ma się ustawiać. Mimo wszystko można zauważyć spory postęp w tym aspekcie. Nie zapomnij że oceniasz go przez pryzmat tego że grali u nas Marcelo i Głowa czyli najlepsi stoperzy w lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Co do pierwszej czesci......Malecki ostatnio gra malutko, praktycznie w koncowkach i jakos wiekszej roznicy z Nim lub bez niego nie widze, a On sam wchodzac tez jakosci duzej nie wnosi. Sama umiejtenosc robienia witaru i nawet miniecia kilku zawodnikow nic nie daje skor za chwile albo spieprzy dosrodkowanie albo oddale strzal z pozycji z ktorych pilka moze wejdzie raz an sto strzalow a i to nie koniecznie. Co do drugiej czesci Czikosz na razie faktycznie cieniutko sie prezentuje, ale dlaczego caly czas obrywa Pajlic Tak samo Markus, jak mozna oceniac juz w pelni zawodnika po 6-8 meczach, co wy trenerzy jestescie I tylko zeby nie bylo ze Ja bronie Bunozy,Pajlica i innych bo tez uwazam ze poki co delikatnie mowiac nie rzucaja na kolana, ale poczekajmy troche, lament na forum i tak nic nie zmieni a zobaczymy co sie wydarzy w zimie. I na koniec kwestia Brozka. Prawda jest taka jak juz ktos tu napisal ze On ma w sobie to cos co musi miec napastnik aby pilka go szukala. Nie mozna jednak pwiedziec ze On w tej chwili robi tyle i tyle procent gry z przodu lub nie poniewaz obecnie gramy innym systemem i On ma inne zadanie oraz pomocnikow. Za Skorzy wiecej musial sie cofac, rozgrywac, zgrywac kreowac akcje z przodu i dlatego byl bardziej widoczny. Teraz ma Riosa, Boukhariego,Maleckiego czy czasami tez Zurawia, ktorzy przejeli czesc jego zadan, dzieki czemu On teraz bardziej sie skupia na wykonczeniu akcji i chwala mu za to ze umie to robic. Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Całkiem spoko, ale nie chce mi się wierzyć że każdy będzie się przykładał, szczególnie że jest wiele wypożyczeń.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Temat Bunozy kończę. Powiem tylko, że nie jaram się nim, natomiast staram się dać chłopakowi szansę, której Ty już w tym momencie (po kilku meczach) mu odmawiasz i najchętniej wysłałbyś go na księżyc. Podobnie jak Uran, ja również coś w nim widzę, więc po prostu dajmy mu jeszcze ten rok. Jeśli do kolejnej edycji europejskich pucharów będzie popełniał te same błędy, nie zrobi postępu i straci miejsce w składzie, to będziesz mógł mieć satysfakcję.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
||
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Z jednej strony cieszyłem się z przyjścia trenera z zagranicy z drugiej doskonale wiedziałem w jak trudnych warunkach przyjdzie mu pracować - letnia wyprzedaż drużyny a zwłaszcza formacji defensywnej nie mogła przejść bez echa czego dowodem są obecne wyniki. Nie wiem w tym stanie rzeczy czy pośpieszne zatrudnienie Holendra w dłuższej perspektywie okaże się strzałem w dziesiątkę - wiedząc jak niecierpliwym człowiekiem jest nasz właściciel. Gdybyśmy zgubili punkty w Bełchatowie zacznie się robić nerwowo i przy tej sinusoidzie w zdobywaniu punktów bliżej nam będzie do miejsca w środku tabeli niż na podium. Ci którzy wierzą że zimą kogoś sensownego uda się sprowadzić w naszym przypadku jedna jaskółka wiosny nie czyni w moim przekonaniu srodze się zawiodą tak jak ja w okienku letnim i ogólnie w przeciągu kilku lat.
Na koniec za co tak chwalono Basałaja jak ten człowiek nie ma żadnych sukcesów do tej pory - klakierzy w stylu Zbymaka opowiadali w przeciągu kilku miesięcy o wielkiej budowie Wisły a skończyło się na największej kompromitacji transferowej w dziejach tego klubu czego Patronem jest właśnie Basałaj. Bajki basałajki czytajmy dzieciom na dobranoc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Nikt go do tego nie zmuszał, a sam wyszedł z taką inicjatywą nic tylko przyklasnąć. Idziesz do klubu z 5 najsilniejszych lig to Ci dają 4 miechy na opanowanie podstawowych zwrotów. Jednak dzisiaj brak znajomości angielskiego nawet w stopniu podstawowym to lekka żenada.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 23.09.2010 o godz. 10:14.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cytat:
A co do Brożka - to jest jedyny nasz piłkarz potrafiący w miarę regularnie skierować piłkę do siatki. Miarą tego, jak bardzo "poprawiła się" nasza ofensywa jest właśnie to, że od dyspozycji Pawła zależy nasz sukces lub porażka. Wciąż.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.09.2010 o godz. 10:20.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Żeby racjonalnie ocenić obecną sytuację Wisły trzeba spojrzeć na to chłodno, a nie z perspektywy kibica Białej Gwiazdy. Prawda jest taka, że w Poznaniu czy Warszawie piją za zdrowie Basałaja, gdyż ten swoimi działaniami z prawdopodobieństwem rzędu 90% wykluczył Wisłę z walki o mistrzostwo. Bajek o potrzebie czasu na budowę drużyny i odpuszczeniu tego sezonu nie kupuję, gdyż dobry piłkarz jest w stanie od razu grać na wysokim poziomie i nie trzeba go zgrywać z resztą drużyny. Jak już wspominałem bramkarza mamy słabego, obronę mamy na poziomie 10 - 12 drużyny polskiej ligii, pomoc mamy na drugim miejscu, zaraz po Lechu, a atak mamy najlepszy - pod warunkiem, że Brożek będzie w formie, Żurawski nadrobi zaległości, Boukhari schudnie, a Rios będzie bardziej skuteczny. Z takim składem cieżko będzie o mistrza, gdyż najlepszą obronę w historii polskiej ligi rozpieprzono w drobny mak.
Jeśli chodzi o transfery, to Ździch i ska i tak lepiej trafili, aniżeli Jóźwiak ze Skorżą. Martwi słaby Jovanic, cienki Cikosz, marny Chavez, gdyż w kadrze mamy słabego Pawełka i 6 obrońców, w tym dwóch wyżej wspomnianych. Prawda jest taka, że z taką obroną Maaskant niewiele może zrobić i wpadki jeszcze się zdarzą. Mam nadzieję, że nikt nie będzie kwestionował kompetencji Holendra. Miejmy nadzieję, że po tej rundzie nie będzie dużej starty do Polonii i Lecha. Jeśli będzie to 4 - 5 pkt, to będzie szansa nawet na mistrzostwo. Aczkolwiek obawiam się, że pozostanie nam walka tylko o puchary. A co do Bunozy, to będzie z niego jeszcze spory pożytek, gdyż jest szybki jak na swój wzrost i ma dobrą technikę. Błędy w ustawieniu i w kryciu jest najłatwiej wyeliminować. Kibice Wisły są mistrzami w krytykowaniu. Pamiętam jak po 8 miejscu w lidze wymieniano, że od Baszcza lepszy jest jakiś tam Fonfara, Rzeźniczak czy Bartczak. Od Głowackiego Pietrasiak, Stasiak itp.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 23.09.2010 o godz. 10:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 23.09.2010 o godz. 10:51.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
trzy bramki to już regularność ? ciekawe co będziesz mówił jak następne 3 mecze nic nie strzeli albo wykorzysta jedną na 5 sytuacji że on tak regularnie ma ![]()
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Nie mogę się z Tobą zgodzić. To że Brożek ostatnio w miarę regularnie strzela bramki nie jest tylko jego zasługą ale również innych piłkarzy którzy zaczynali tą akcję czy też asystowali. Brożek może jako jedyny z Wiślaków w miarę regularnie strzela bramki ale przecież gramy jednym wysuniętym napastnikiem więc to na nim najbardziej spoczywa ciężar zdobywania goli. Nasza ofensywa nie zależy tylko od Brożka, sam Brożek nie zdziała nic jeśli nie będzie miał dobrych piłek , w ostatnich meczach miał świetne piłki których nie zmarnował ale też dobre które zepsuł jak choćby ta z Jagiellonią z ostatnich sekund,przy strzelonych bramkach praktycznie dokładał tylko głowę i nogę. Myślę że każdy szanujący się napastnik powinien wykorzystywać takie piłki i Paweł je wykorzystał . Mówienie ,że od dyspozycji Pawła zależy nasza ofensywa i sukces jest błędne ponieważ zależy to od wszystkich zawodników i jeśli nasi pomocnicy będą zagrywali piłki na nos to i Żurawski nie będzie miał problemów z ich wykończeniem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chyba, że o czymś nie wiem... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Tym bardziej że jest to na chwilę obecną jedyny klasyczny snajper w naszej kadrze tzw. lis pola karnego. Niektórzy z Twoich adwersarzy mają problem z logicznym czytaniem wypowiedzi a potem się denerwują jak się im wytyka błędy w rozumowaniu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
A właśnie. Ten drugi dzisiaj podpisał. Zważając na to, że Stan Valcx i Maaskant wydali mu pozytywną opinię - będzie wzmocnieniem. Oni tu pracują na wynik, a nie na prowizję od menadżera więc byle szrotu nie podpiszą, nawet na rok. Tak przynajmniej wynika, patrząc na to jakimi piłkarzami się interesujemy i kogo odesłaliśmy - Golański, Singlar. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Sam masz chyba problemy z czytaniem więc radzę przeczytaj coś dwa razy a jak nie zrozumiesz to trzy jeśli pijesz do mojej wypowiedzi .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 23.09.2010 o godz. 11:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Jako, że to wątek o Maaskancie to w tym kontekście :
Skład Wisły na ten moment to nie jest dobra drużyna, aledobry materiał na drużynę... Bardzo, bardzo jestem ciekaw i z nadzieją oczekuję, że jakoś doczłapiemy do przerwy zimowej, nie tracąc zbyt wiele do lidera i wiosną zobaczymy drużynę made by Maaskant. Przy czym oczywiste jest, że w zimie coś kadrowo zmienić się również musi (ale zmieni się niewiele). Zresztą poprawę w grze ( zarówno w organizacji, jak i wykonaniu) widać gołym okiem. Ale cudów bym się jesienią nie spodziewał. Stan, w jakim Wisłę zostawił Kasperczak i Kulawik był dramatyczny - we wszystkich odsłonach : mentalnie, taktycznie, wydolnościowo, szybkościowo i kto tam jeszcze coś dorzuci - to był poziom circa pierwszoligowy. Możemy się spierać do świętego nigdy na temat kadry i poszczególnych zawodników, w kontekście ich przydatności - ale jest to, co jest i bardzo, bardzo mnie ciekawi, czy i jak Maaskant z tego coś zbuduje. Mimo wszystko jestem umiarkowanym optymistą... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Sopranos napisał(a):
Sopranos napisał(a):
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boję się właśnie takich gości jak Ty, którzy oczekują od trenera nie wiadomo czego. Cuda może są, ale nie zdarzają się często - a wcześniej czy później Legia i Amika się ogarną. Jeżeli wówczas wciąż będziemy czekać na "przebudzenie" Łobodzińskiego, Kirma, Bunozy, Cikosa i kogo tam jeszcze, to nie wróżę nam sukcesów...
Mnie to wcale nie cieszy, ale takie są fakty. No, ale porządnego napastnika z kartą na reku ściągnąć nie sposób...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.09.2010 o godz. 14:50.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 23.09.2010 o godz. 15:15.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Moze nie musisz, ale czy nie uwazasz ze tez ferujesz wyroki na przod (oceniasz graczy po 10 meczach) i uprawiasz male czarnowidztwo
(bez napinki to pisze)
Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A nie, zapewniałeś mnie też, że z Pazdana będzie kawał grajka. To może się jednak wstrzymam z otwieraniem szampana. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
Tak jest, zbesztać wszystkich, za byle co, a samemu wypierać się swoich pomyłek i za cholere nie przyznać się do błędu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znajdź proszę post, w którym tak pisałem.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
Łatwo wszystko sobie sprawdzić, poszperajcie na forum, przeszukajcie posty sprzed parunastu miesięcy i zobaczycie, że dużo ludzi którzy besztają najwięcej jakiś czas temu chciało pomnik grajkom stawiać ![]() Żeby nie było, też nie mogę patrzeć na popisy Boguskiego i innych, ale na miłość boską, żeby CODZIENNIE po kilkanaście razy pisać te same bzdury |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
ważne 3 bramki Bogusia z Odrą na Reymonta.
ważne bo zapewniły nam zwycięstwo, a jeżeli uważasz że w sezonie ważne są Tylko hity ligi to ... Mistrzostwo zdobywa się poprzez wygranie jak największej ilości meczy a nie dzięki wygraniu z najlepszymi. Co nie zmienia faktu ze Boguś w takiej formie nie powinien grać w meczach. Mamy taki skład jaki mamy. Do zimy na 99% nikt więcej do nas nie dołączy. Wiec może zamiast nad tym płakać napiszcie coś co pomoże zawodnikom powrócić do wysokiej formy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Boguski przed Borysiukiem a po Borysiuku to dwaj inni piłkarze
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mhm, a Valckx został zatrudniony po to żeby zawijać w sreberka. Widzę, że dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu, bo Ty i tak "swoje wiesz" na temat tego jak będzie. ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|