|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
albo boks czy coś w tym stylu ,a na wiosne biegaj najlepiej rano przed śniadaniem ogranicz jedzenie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Chłopak napisał że właśnie nie da rady biegać
Może nie jakieś mega odkrycie ale pod żadnym pozorem nie przechodź na diety jednoskładnikowe (Dunkana, Kwaśniewskiego itp) wyniszczysz tylko organizm efekt owszem będzie ale kosztem Twojego zdrowia co się nie opłaca. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
ale na siłowni nie ćwiczę żeby zrobić masę... a robię trening obiegowy czy obwodowy czy jak to się nazywa. tj. na siłownie chodzę 4 razy w tyg. najpierw ćwiczę wszystkie partie mięśniowe (2 ćwiczenia, 4 serie, mniejsze ciężary żeby robić więcej powtórzeń) pocę się przy tym jak .....a w kościele... na koniec pół godz. rowerka... to mogę bo co chwila zmieniam ułożenie stopy i wytrzymuje 30 min. taki trening 3 dni w tyg. a czwartego same aeroby... ciągle rosnę... zamiast spalać tłuszcz:/
dietetyk zbadał mi krew i ułożył indywidualną dietę... cały czas byłem głodny... jadłem mało, ale zdrowo i dość często bo 5 razy w ciągu dnia... jabłek, grejfrutów i ananasa mogłem jeść do woli... jakieś herbatki ziołowe czy imbirowe... no i nic to nie dało... równy miesiąc trwała dieta i nie przyniosła żadnych rezultatów. MASAKRA!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Zrób sobie badanie krwi na ilość wydzielanego hormonu tarczycy nazywa się to tsh , dużo ludzi ma niedoczynność tarczycy ,a o tym nie wie , jeśli masz rozstępy , tyjesz , a prowadzisz aktywny tryb życia to to nie jest normalne i może to mieć podłoże chorobowe .
![]()
bb
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Sprawdz HIIT, zamiast biegu wstaw inne ćwiczenie/ćwiczenia może coś z hantlami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Może w tym tamcie ktoś dałby mi info na temat jakiejś solidnej siłowni w okolicach Rynku w Krakowie po w miarę rozsądnych cenach? Byłbym wdzięczny
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
czy na kacu można cwiczyc ? bo słyszałem że to serducho strasznie niszczy ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
e tam niszczy, ja kiedys cwiczyłem.
ale czy jest sens? to juz inna sprawa. Jak trener zobaczył jak wygladam to mi kazał wracac spać, zreszta to było głupie. Ale na kaca wypocić sie idealnie, wiec pobiegaj ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
na siłownię możesz chodzić tylko po to, żeby pobiegać na bieżni albo na rower. Ciebie teraz interesuje rzeźba a nie masa ani siła, więc musisz: - skończyć z jedzeniem po 18:00 - koniecznie - łazić na basen (najlepiej zamiast tej siłowni) - na basenie pracują wszystkie partie mięśni na siłowni jest to selektywne. - zamiast wieprzowiny i wołowiny wcinaj drób (indyk, czasami kurczak - ale bez kaczek i gęsi bo są tłuste). - nie jedz bananów ani winogron. - jedz częściej a mniej - najlepiej 5 posiłków. - koniec z białym pieczywem - nieraz będziesz musiał kupić droższy ale zdrowszy chleb - polecam żytni krojony z Almy. - a tak to owoce, nabiał chudy, warzywa na parze. - Wspierająco 2x300 mg L-karnityny dziennie - obniża LDL w krwi. - Zmień masło na Florę pro Activ. Jak masz konkretne pytania to wal na priv - chętnie pomogę, jakąś wiedzę mam. PS: jak będziesz tak cisnął na tej siłowni po długiej przerwie to nabawisz się jakiejś przepukliny i będzie kłopot ( z tego co piszesz nasz nadwagę, pytanie czy poszło Ci w brzuch czy w coś innego). Aha - zapomniałem - jak masz nadwagę a miałeś połamane nogi....to nie siłka stary, przykro mi...na razie przynajmniej musisz zrzucić nadmiar. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
w Puree w Angel City jest spoko... chodzę tam od od kilku miesięcy. Chodzą tam też Biton i Melikson... nawet gadałem z nimi jakiś czas temu nt. zdrowia Melexa i tego czy Biton zostanie w Wiśle chciałem rezultaty rozmowy napisać w odpowiednim temacie, ale zaraz niektórzy by zaczęli po mnie jeździć i nazywać fałszywym prorokiem. tak na marginesie... wiecie że nasi izraelscy piłkarze wynajmują znajomego tłumacza raz w tygodniu i każą mu tłumaczyć wszystkie artykuły na ich temat... są nawet zarejestrowani na tym forum jak Dudu przyjdzie tam na siłke ze swoją dupą to wszyscy się na nią patrzą... taka małolatka, ale jak kokietuje to masakra... te jej przysiady z hantelką ale nie o tym miałem pisać... siłownia Puree... trochę sprzęt na sprzęcie ułożony, ale dużo maszyn jest. Codziennie kilka razy prawadzony jest trening cardio dla wszystkich chętnych, jakieś jogi, jogingi, katowanie brzucha zbiorowe itp. ogromny minus... tylko jedna ławka na klatke... w pon trzeba pół godz. czekac w kolejce az wszyscy zrobią swoje... cały czas chodzą insruktorzy którzy albo cię zaasekurują, albo coś doradzą... mi doradzało 3 i rady każdego z nich nie pomogły nie wiem jakie są ceny... ja płacę 109zl. ale miałem 2 miesiące za free...
Ostatnio edytowane przez Kamil_mchw : 31.12.2011 o godz. 15:46.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Panowie, wczorajszy dzień uzmysłowił mi, iż nauka SW w dzisiejszych czasach jest niezbędna bo nie wiesz co Cię za rogiem czeka, więc mam pytanie do osób trenujących SW co polecacie na początek? Nastolatkiem nie jestem, technika u mnie kuleje choć dotychczas mi wystarczała, wytrzymałość i siła są, wylewać litry potu na siłowni jestem nauczony
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam pytanie troszkę z innej beczki, jakiej słuchacie muzyki na siłce? Takiej żeby Was motywowała, dawała kopa.
Bo szukam jakiś fajnych kawałków w stylu: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=tOXAsbuuocc (może nie chodzi o rap ale bardziej o bit) http://www.youtube.com/watch?v=Kp8yGQSVoPs http://www.youtube.com/watch?v=shDNaFhPiJY Ktoś słucha coś podobnego, nie chodzi o jakieś rapy czy techna ale coś jak podane wyżej. Jest w ogóle jakaś nazwa gatunku takiej muzyki? ![]()
I
|
|
|
|
Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Proponuje Rammstein i Links... - na mnie działa zacnie motywująco
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Panowie, czy mógłby mi ktoś pomóc w stworzeniu porannego planu treningowego? 3x w tygodniu, przed pracą, godzinę/ półtora na sesję?
Nie chodzi mi o zrobienie z siebie półboga - potrzebuję odzyskać kondycję i zrzucić parę kilo i to utrzymać. Później ew. przejść docelowo w tryb półboga ![]() z góry dziękuję ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Troche za mało napisałeś, jakim sprzętem dysponujesz; czy to jest profesjonalna siłownia czy domowa?
Wzrost, waga? Co chcesz osiągnąć? Bo do zrobienia samej kondycji nie potrzebna jest Ci siłownia. ![]()
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem,
czas straci wtedy znaczenie. Gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli. Przyjaźń, której nie przerwie już nic. Pamięć, która będzie wciąż żyć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rocky to pełna klasyka - szczególnie z 4 części. Youtube wskaże Ci drogę. Ścieżka dźwiękowa z Twierdzy, Top Gun, Gladiatora (ale te pompatyczne). Ale osobiście najlepiej robi mi się wszystko przy Rise Against - nie ma znaczenia jaka płyta. Zwyczajnie kocham ten zespół, cokolwiek nagrają to jest dobre. ![]()
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
po 1: żaden koks. po 2: tylko drób z mięsa(kurczak, indyk) . po 3: nie wdupczaj po 18:00 po 4: skończ z browarem po 5: pięć posiłków po 6: siłownia to w Twoim wypadku nie jest dobry pomysł - zacznij od basenu i sauny. po 7: ....a ludzie co wy robicie że tacy wielcy jesteście po 8: z herbaty tylko zielona po 9: na 30 min przed wysiłkiem (przynajmniej godzinnym) banan+2x L-Karnityna 300mg I się odezwij za dwa miechy. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poleci ktoś jakiś ciekawy zestaw na barki i triceps? Poszukuję czegoś nowego, ale ciężko mi wymyślić coś odbiegającego od standardowych banałów...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Panowie potrzeba pomocy od zaraz!
Musze zgubić brzuchol, musze. Licze na gruubą pomoc, napewno sie odwdzięcze ;] (robie pompki i brzuszki ) Aerobow nie moge bo mam gips na nodze.Potrzebuje najlepiej zestawu cwiczen i diety. Wiem ze taka dieta to troche .......enia jest ,wiec jak ktos bylby w stanie sporzadzic mi taki zestaw, moge sie odwdzieczyc jakimś gadżetem ;] ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polećcie jakiś trening na masę+siłę. Na 2-3 dni w tygodniu. Jakieś nowe treningi wpadły wam w ręce? Chciałbym trochę zmienić, bo jest tylko fbw albo split albo 5x5 a jakaś innowacja się przyda
![]() ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Istnieje jakiś złoty środek, jakaś odżywka, suplement, która jednocześnie pomoże spalić duży tłuszczyk i pomoże w budowie mięśni bardziej sylwetki, figury niż wielkich "buł". Jestem zielony w tym temacie, a chciałbym zacząć działać teraz w zimie. Dodam, że mam dietę i jestem na siłowni 5 razy w tygodniu, w tym 3 treningi "siłowe" + areoby i dwa razy w tygodniu spinning + areoby, przez te 5 dni robię codziennie brzuchy na siłowni a w domu dodatkowo 6 weidera. Liczę na waszą pomoc i wyrozumiałość na moją nikła wiedzę w tej materii.
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Takie pytanie laika. Od 1,5msc chodzę na siłkę. Jestem po trening ogólnorozwojowym (ćwiczyłem miesiąc), teraz mam rozpisany plan na poszczególne partie i chodzę co 2 dni ćwicząc: klata+biceps, plecy+triceps, barki+nogi. Trener chce mi wcisnąć gainera i białko. Mam to jeść codziennie, gainer zaraz po treningu, a białko przed snem. Stąd moje pytanie - mam to brać? Pytam bo to jest jego prywatny biznes, więc wiadomo że wciśnie cokolwiek żeby zarobić.
Nie mam jakiejś specjalnej diety. Jem 4-5 posiłków dziennie złożonych z: serów, jaj, mleka, płatków kukurydzianych, bananów, pomidorów, ryb, ryżu, kurczaków, indyków, jogurtów naturalnych, 0 słodyczy, 0 fast foodów.
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 12.02.2012 o godz. 02:37.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
A ja mam pytanie na temat basenu.
gdzie w Hucie jest jakis fajny w przystepnej cenie basen by poplywac? nie jakis Park Wodny tylko taki typowo do pływania? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
ukasek, w pobliżu Hutnika: http://www.comcomzone.pl/index.php?p...krakow_kontakt
"przystępna cena" to pojęcie względne ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Również uważam że jeśli masz dobrą diete (4-5 posiłków o odpowiedniej ilości wartości odżywczych) nie ma sensu brać Gainerów. Chyba że po siłowni nie jestes w stanie zjeść porządnego dania. Białko ewentualnie na noc można wziąść, ale nie pierwsze lepsze które CI zaproponuje. Oczywiście lepiej od białka na noc zjeść ser biały/rybe. A z ciekawośc, za ile i jakiej firmy suple wciska |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Tak troche odbiegając od tematu. Mam do sprzedania nowe rękawice bokserskie z naturalnej skóry, rozm 10oz.
Więcej na priv jak ktoś zainteresowany. ![]()
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem,
czas straci wtedy znaczenie. Gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli. Przyjaźń, której nie przerwie już nic. Pamięć, która będzie wciąż żyć. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|