|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
przeciez to sa te stare oznaczenia na bramach od Reymonta..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
o co chodzi z tymi zamurowanymi oknami, wejściami
zdjęcia 1,2,3 to jest jakiś absurd!
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 03.09.2010 o godz. 23:21.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Zdaje Ci się.
Obie trybuny mają identyczną wysokość. 34,88m do czubka kratownicy. Szczyt masztów oświetleniowych to 41,22m |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Od strony 3-go Maja nic dziwnego, że zachodnia wydaje się niższa, bo jest bez narożnika, więc jej poczatek jest dalej.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Szyb Windy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Dla odprerzenia polecam tekst ze strony Goool.pl o stadionie lecha tam dach się leje i nieda się tego naprawić.
![]()
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
Raport UEFA nie jest jednak w pełni aktualny. Mimo stałych kontroli obiektu, niektóre zastrzeżenia zgłoszone zostały teraz, gdy wykonanie prac jest bardzo utrudnione. Inne już dawno są nieaktualne. Do obecnych problemów federacja też dołożyła swoją cegiełkę i to nie tylko w Poznaniu. Jeszcze niedawno wymagane na obiektach były tzw. "fosy" odgradzające kibiców od murawy, by obiekt spełniał wymagania. Kilka miesięcy temu ten wymóg został zniesiony, a problem pozostaje, fani znajdują się zaś dalej od boiska niż mogliby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
szybikie pytanie: czy do skyboxów na C jest osobne wejście, czy jak już ktoś zaparkuje auto za A, wyjdzie w garniaku i przejdzie się dookoła stadionu, to będzie i tak musiał przejść przez kołowrót i kontrolę osobistą?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
teraz już się nic nie zmieni w odległości gdyby nawet fosę zasypać na nowo. Dodanie tej asfaltowej drogi poprawiło optycznie tą odległość, już nie jest tak widoczne te prawie 18m.
Co do problemu z widokiem to narysowałem by było lepiej widać: ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
jak by tak to wyglądało to bym nie narzekal :d http://img691.imageshack.us/img691/9...nwislycopy.jpg to przerobka jedengo z uzytkownikow forum skyscrapercity
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
wygląda pięknie .. szkoda, że raczej nie realne :(
wypadałoby pokazać te zdjęcia fance brutalizmu i zapytać się jej, czy nie zmieniłaby taka elewacja diametralnie stadionu .. Cytat:
w lechu np mają fotele za darmo, wystarczyła wsółpraca z jakąś firma i ich reklama na nich .. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Z tej ostatniej odpowiedzi Majchrowskiego wynika, że jeśli cokolwiek będzie robione z elewacją to całość pomalują na błękitny kolor (taki jak te próbki na ścianie D)...
@Macioos45 - Prze-edytowałem by było jaśniej Mam nadzieję ("broń Boże") nie uraziłem duszy humanisty ![]()
Ostatnio edytowane przez Tenzen : 04.09.2010 o godz. 12:40.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
cyt. "... Jak widzę ten duży stadion, na którym wkrótce będziemy grać, to myślę, że trzeba go zapełnić atrakcyjnym futbolem..." / Nourdin Boukahari...
hmmmp.s Tenzen ... a Ty wiesz w ogóle co to znaczy ta ... interpOlacja...? :/ ...Jak czytam niektóre posty na tym forum to nie wiem czy się śmiać? czy płakać... ![]() p.s edytowane... żeby wiochy nie było ... hehe... Tenzen humanistą nie jestem... wprost przeciwnie rzekłbym... ![]()
Ostatnio edytowane przez Macioos45 : 04.09.2010 o godz. 13:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ja mam takie pytanie odnośnie ławek rezerwowych. Wiem, że temat był już wałkowany.
Czy te które są obecnie zamontowane na stadionie zostaną tak na stałe, czy jest to kolejne rozwiązanie tymczasowe ze względu na mecz reprezentacji? Bo nie dość, że wydają się być jakoś krzywo ustawione to jeszcze są tak obskurne, że nie pasują do tej pięknej zielonej murawy i trybun w tle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Co do prezentowanych "możliwości" wykończenia, to widać jak niewiele potrzeba. Budowa była rozłożona na tyle lat i pochłonęła takie sumy, że zapewne dało się zrobić coś innego niż uraczenie nas "brutalizmem", zresztą już niemodnym. Ktoś pisał, że stadion zostanie pomalowany... Może jeszcze jakiś pastelowy róż tudzież żółty. Wpisywałoby się to w trend w krakowskim budownictwie mieszkalnym FramMat: to tylko jeden błąd ![]()
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 04.09.2010 o godz. 12:53.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Kamień wyglądałby nieziemsko, aluminium już niekoniecznie. Ale według mnie niesamowicie również efektownie prezentowałaby sie czerwono- brązowa cegła lub jej imitacja Ok ale to oczywiście taki koncert życzeń... ![]() ![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
może i ładne, ale niestety w naszych warunkach mało praktyczne. Po niedługim czasie ten biały kolor zamieniłby się w ciemno - szaro - brunatny, z zaciekami i sadzą.
Przychylam się do ciemnoczerwonej cegły lub jej imitacji. A tak offtopując, to paskudnie wyglądają te membrany na Lechu i Legii. Przynajmniej w tym elemencie nasz stadion prezentuje się o niebo ładniej. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Imitacja cegły... W sumie to Niedziałkowska pewnie rozważa tapetę o takim wzorze.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Bije się w piersi!
chciałem zabłysnąć i mi nie wyszło ... :/ no cóż zdarza się...ale żeby aż trzy błędy... :/ Arturo dzięki za wyłuszczenie ... ale to nie zmienia faktu , że takie wylewanie żali na tym forum nic nie zmieni... :/ a tylko wzmaga frustracje czytających... Chodzi o to żeby już nie marudzić , że jest fatalnie i zle ale żeby podawać konkretne pomysły na ulepszenie obecnego stanu rzeczy... a nuż ktoś to podchwyci... ponoć Sama Pani Niedziałkowska czytuje Nasze forum... pozdrowienia Dla Szanownej Pani Dyrektor... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Macioos45: Ależ bardzo proszę
![]() Cegła? Fajnie prezentuje się na Ibrox. Obawiam się jednak, że przy kształtach i gabarytach naszego stadionu cegła spowodowałaby przemianę z wielopoziomowego parkingu w łódzką przędzalnie. Jeśli nawet dość monumentalne trybuny wzdłuż boiska mogłyby prezentować się całkiem przyjemnie, tak "pochylone" trybuny D i E wykończone cegłą i z wystającymi podzespołami wentylacji mogłyby wyglądać mało urodziwie, a wręcz komicznie. Cegła/kamień na C i A/B, a np. Dibond na E i D...? Wyglądałoby to całkiem zacnie. Cóż jednak z tego, skoro to o czym piszemy, to tylko "koncert życzeń". ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś na czym będzie wyświetlany wynik meczu oraz czas gry na reprezentacji i w późniejszych meczach Wisły?
![]()
if You only knew the power of the Dark Side
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|

|