The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2010, 22:09
przeciez to sa te stare oznaczenia na bramach od Reymonta..
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.09.2010, 22:29
Będąc dziś na stadionie pokaże Wam brutalizm, który inni chyba nie chcą fotografować, nadmieniam że nie jest to fotomontaż ani specjalnie reżyserowane ujęcia jak to pani kłamczuszka nam chciała przedstawić

Na początek, brutalnie rozwiązane odprowadzenie wód opadowych z dachu, ciężko zaprojektować
tak oddający styl brutalizmu szczegół kolektora, naprawdę ciężko:

Brutalnie, wykończona elewacja trybun południowej. szkoda że nie widzimy całego przekroju trybuny a tylko fragment, było by bardziej brutalnie...troszkę się im nie udało..

Na trybunie wschodniej zaprojektowano odprowadzenie wód z fosy, i to jest okej :

Na południowej już niestety nie :

Wiercą otwory na piłkołapy (zapytałem o wymiary mają być 6mx42m):

A będą banery LCD....ale może kiedyś :

No i ten zjazd już wydeptana ścieżka, ciężko było zrobić schody..oj ciężko:

generalnie leją asfalty, zakładają bramki, sprzątają trybuny (myją krzesełka), zakładają ogrodzenia,
przeniesiono stare ławki trenerskie, praca wre... i to jest plus szkoda, że nie co tydzień gra reprezentacja
W środku stadion bardzo ładnie się prezentuje, tylko te szczegóły siedzą w głowie..
jutro postaram się dodać kilka innych fotek
Ostatnio edytowane przez runner : 04.09.2010 o godz. 05:26.
Runner

Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 03.09.2010, 22:52
Słyszałem ostatnio, że krakowskie zoo przymierza się do sprowadzenia kilku aligatorów. Ale najwyraźniej nie będą ich trzymać w Lasku Wolskim tylko w fosach przed trybunami za bramkami, gdzie w końcu stacjonują najgroźniejsi kibole!
Niestety patrząc na te wszystkie niedoróbki naszego stadionu aż słabo się robi...
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 03.09.2010, 23:13
o co chodzi z tymi zamurowanymi oknami, wejściami

zdjęcia 1,2,3 to jest jakiś absurd!
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 03.09.2010 o godz. 23:21.
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.09.2010, 00:18
Dzięki za odpisanie na tak trudne i skomplikowane pytanie : | Także ponawiam:
Czy mi się wydaje, czy trybuna wschodnia jest wyższa od zachodniej? Jakieś takie niesymetryczne pod względem wysokości.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 04.09.2010, 00:37
Zdaje Ci się.
Obie trybuny mają identyczną wysokość. 34,88m do czubka kratownicy. Szczyt masztów oświetleniowych to 41,22m
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.09.2010, 03:15
nicolas napisał(a):Wyświetl post
Czy mi się wydaje, czy trybuna wschodnia jest wyższa od zachodniej? Jakieś takie niesymetryczne pod względem wysokości.
Jeśli Tobie się wydaje, to ja robiąc zdjęcia miałem nawet pewność tego !

Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 04.09.2010, 07:20
Od strony 3-go Maja nic dziwnego, że zachodnia wydaje się niższa, bo jest bez narożnika, więc jej poczatek jest dalej.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 04.09.2010, 07:29
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
o co chodzi z tymi zamurowanymi oknami, wejściami

zdjęcia 1,2,3 to jest jakiś absurd!
W serialu "Alternatywy 4" bylo to wyjasnione.
Odpowiedz cytując
KzG
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 04.09.2010, 07:59
Szyb Windy
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.09.2010, 08:16
Dla odprerzenia polecam tekst ze strony Goool.pl o stadionie lecha tam dach się leje i nieda się tego naprawić.
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 04.09.2010, 09:18
damian755 napisał(a):Wyświetl post
Dla odprerzenia polecam tekst ze strony Goool.pl o stadionie lecha tam dach się leje i nieda się tego naprawić.
cyt. z tego artykułu.
Raport UEFA nie jest jednak w pełni aktualny. Mimo stałych kontroli obiektu, niektóre zastrzeżenia zgłoszone zostały teraz, gdy wykonanie prac jest bardzo utrudnione. Inne już dawno są nieaktualne. Do obecnych problemów federacja też dołożyła swoją cegiełkę i to nie tylko w Poznaniu. Jeszcze niedawno wymagane na obiektach były tzw. "fosy" odgradzające kibiców od murawy, by obiekt spełniał wymagania. Kilka miesięcy temu ten wymóg został zniesiony, a problem pozostaje, fani znajdują się zaś dalej od boiska niż mogliby.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.09.2010, 10:06
szybikie pytanie: czy do skyboxów na C jest osobne wejście, czy jak już ktoś zaparkuje auto za A, wyjdzie w garniaku i przejdzie się dookoła stadionu, to będzie i tak musiał przejść przez kołowrót i kontrolę osobistą?

Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.09.2010, 10:08
nie widać zdjęć z postu runner
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.09.2010, 10:15
teraz już się nic nie zmieni w odległości gdyby nawet fosę zasypać na nowo. Dodanie tej asfaltowej drogi poprawiło optycznie tą odległość, już nie jest tak widoczne te prawie 18m.

Co do problemu z widokiem to narysowałem by było lepiej widać:

Uploaded with ImageShack.us
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.09.2010, 10:46
jak by tak to wyglądało to bym nie narzekal :d http://img691.imageshack.us/img691/9...nwislycopy.jpg to przerobka jedengo z uzytkownikow forum skyscrapercity
Odpowiedz cytując
MatixNH
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.09.2010, 10:50
Kon®ado napisał(a):Wyświetl post
jak by tak to wyglądało to bym nie narzekal :d http://img691.imageshack.us/img691/9...nwislycopy.jpg to przerobka jedengo z uzytkownikow forum skyscrapercity
na prawdę bardzo fajnie to wygląda, sto razy lepiej niż goły beton
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.09.2010, 11:08
wygląda pięknie .. szkoda, że raczej nie realne :(
wypadałoby pokazać te zdjęcia fance brutalizmu i zapytać się jej, czy nie zmieniłaby taka elewacja diametralnie stadionu ..
Cytat:
przeniesiono stare ławki trenerskie
mam nadzieję, że po meczu je zabiorą i będą jakieś nowe, z fotelami etc jak na każdym nowym europejskim stadionie ? bo coś mi się wydaje, że i na tym zaoszczędzą
w lechu np mają fotele za darmo, wystarczyła wsółpraca z jakąś firma i ich reklama na nich ..
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.09.2010, 11:50
Z tej ostatniej odpowiedzi Majchrowskiego wynika, że jeśli cokolwiek będzie robione z elewacją to całość pomalują na błękitny kolor (taki jak te próbki na ścianie D)...

@Macioos45 - Prze-edytowałem by było jaśniej Mam nadzieję ("broń Boże") nie uraziłem duszy humanisty
Ostatnio edytowane przez Tenzen : 04.09.2010 o godz. 12:40.
Odpowiedz cytując
Macioos45
Junior Member

Od: 05.2004

Stary 04.09.2010, 12:23
cyt. "... Jak widzę ten duży stadion, na którym wkrótce będziemy grać, to myślę, że trzeba go zapełnić atrakcyjnym futbolem..." / Nourdin Boukahari... hmmm

p.s Tenzen ... a Ty wiesz w ogóle co to znaczy ta ... interpOlacja...? :/ ...Jak czytam niektóre posty na tym forum to nie wiem czy się śmiać? czy płakać... Ja nie chce nikogo obrażać "broń Boże" ale co niektórzy zamiast pisać infantylne wiadomości, mogliby wziąć jakąś ciekawą książkę do ręki i troszkę poszerzyć swoje horyzonty... pozdro i błagam przestańcie wreszcie narzekać bo aż się rzygać chce...

p.s edytowane... żeby wiochy nie było ... hehe... Tenzen humanistą nie jestem... wprost przeciwnie rzekłbym...
Ostatnio edytowane przez Macioos45 : 04.09.2010 o godz. 13:20.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.09.2010, 12:41
Ja mam takie pytanie odnośnie ławek rezerwowych. Wiem, że temat był już wałkowany.
Czy te które są obecnie zamontowane na stadionie zostaną tak na stałe, czy jest to kolejne rozwiązanie tymczasowe ze względu na mecz reprezentacji?
Bo nie dość, że wydają się być jakoś krzywo ustawione to jeszcze są tak obskurne, że nie pasują do tej pięknej zielonej murawy i trybun w tle.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 04.09.2010, 12:43
Macioos45 napisał(a):Wyświetl post
p.s Tenzen ... a Ty wiesz wogóle co to znaczy ta ... interpOlacja...? :/ ...Jak czytam niektóre posty na tym forum to nie wiem czy się śmiać? czy płakać... Ja nie chce nikogo obrażać "broń Boże" ale co niektórzy zamiast pisać infantylne wiadomości, mogliby wziąść jakąś ciekawą książkę do ręki i troszkę poszerzyć swoje horyzonty... pozdro i błagam przestańce wreszcie narzekać bo aż się żygać chce...
Jak już kogoś upominasz, to zwróć uwagę na swojego posta

Co do prezentowanych "możliwości" wykończenia, to widać jak niewiele potrzeba. Budowa była rozłożona na tyle lat i pochłonęła takie sumy, że zapewne dało się zrobić coś innego niż uraczenie nas "brutalizmem", zresztą już niemodnym. Ktoś pisał, że stadion zostanie pomalowany... Może jeszcze jakiś pastelowy róż tudzież żółty. Wpisywałoby się to w trend w krakowskim budownictwie mieszkalnym Najlepszy efekt dawałoby jednak wykończenie wspomnianym aluminium lub kamieniem.

FramMat: to tylko jeden błąd
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 04.09.2010 o godz. 12:53.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.09.2010, 12:48
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Jak już kogoś upominasz, to zwróć uwagę na swojego posta

Co do prezentowanych "możliwości" wykończenia, to widać jak niewiele potrzeba. Budowa była rozłożona na tyle lat i pochłonęła takie sumy, że zapewne dało się zrobić coś innego niż uraczenie nas "brutalizmem", z resztą już niemodnym. Ktoś pisał, że stadion zostanie pomalowany... Może jeszcze jakiś pastelowy róż tudzież żółty. Wpisywałoby się to w trend w krakowskim budownictwie mieszkalnym Najlepszy efekt dawałoby jednak wykończenie wspomnianym aluminium lub kamieniem.
Błagam: nie upominajmy się nawzajem co do ortografii, bo przecież i nam trafiają się (przypadkowe zresztą, jak mniemam) błędy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
mr_seol
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.09.2010, 13:00
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Najlepszy efekt dawałoby jednak wykończenie wspomnianym aluminium lub kamieniem.

Kamień wyglądałby nieziemsko, aluminium już niekoniecznie. Ale według mnie niesamowicie również efektownie prezentowałaby sie czerwono- brązowa cegła lub jej imitacja

Ok ale to oczywiście taki koncert życzeń...
************** Veni , Vidi , Vistula vicit ***************

http://pl.20dollars2surf.com/?ref=619492
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 04.09.2010, 13:08
MatixNH napisał(a):Wyświetl post
na prawdę bardzo fajnie to wygląda, sto razy lepiej niż goły beton
może i ładne, ale niestety w naszych warunkach mało praktyczne. Po niedługim czasie ten biały kolor zamieniłby się w ciemno - szaro - brunatny, z zaciekami i sadzą.

Przychylam się do ciemnoczerwonej cegły lub jej imitacji.

A tak offtopując, to paskudnie wyglądają te membrany na Lechu i Legii. Przynajmniej w tym elemencie nasz stadion prezentuje się o niebo ładniej.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.09.2010, 13:11
Imitacja cegły... W sumie to Niedziałkowska pewnie rozważa tapetę o takim wzorze.
Odpowiedz cytując
Macioos45
Junior Member

Od: 05.2004

Stary 04.09.2010, 13:11
Bije się w piersi! chciałem zabłysnąć i mi nie wyszło ... :/ no cóż zdarza się...ale żeby aż trzy błędy... :/ Arturo dzięki za wyłuszczenie ... ale to nie zmienia faktu , że takie wylewanie żali na tym forum nic nie zmieni... :/ a tylko wzmaga frustracje czytających... Chodzi o to żeby już nie marudzić , że jest fatalnie i zle ale żeby podawać konkretne pomysły na ulepszenie obecnego stanu rzeczy... a nuż ktoś to podchwyci... ponoć Sama Pani Niedziałkowska czytuje Nasze forum... pozdrowienia Dla Szanownej Pani Dyrektor...
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 04.09.2010, 13:36
Macioos45: Ależ bardzo proszę

Cegła? Fajnie prezentuje się na Ibrox. Obawiam się jednak, że przy kształtach i gabarytach naszego stadionu cegła spowodowałaby przemianę z wielopoziomowego parkingu w łódzką przędzalnie. Jeśli nawet dość monumentalne trybuny wzdłuż boiska mogłyby prezentować się całkiem przyjemnie, tak "pochylone" trybuny D i E wykończone cegłą i z wystającymi podzespołami wentylacji mogłyby wyglądać mało urodziwie, a wręcz komicznie. Cegła/kamień na C i A/B, a np. Dibond na E i D...? Wyglądałoby to całkiem zacnie. Cóż jednak z tego, skoro to o czym piszemy, to tylko "koncert życzeń".
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Bąku1983
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.09.2010, 14:06
Orientuje się ktoś na czym będzie wyświetlany wynik meczu oraz czas gry na reprezentacji i w późniejszych meczach Wisły?
if You only knew the power of the Dark Side
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 04.09.2010, 14:09
Bąku1983 napisał(a):Wyświetl post
Orientuje się ktoś na czym będzie wyświetlany wynik meczu oraz czas gry na reprezentacji i w późniejszych meczach Wisły?
Pewnie będzie taka tabliczka jak tuż przed zamknięciem stadionu była na trybunie E
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów