|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Czytając takie rzeczy jak powyżej stwierdzam że ty za to nie rozumiesz słowa "szanowac"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Dlatego nie szanuje, ale toleruje. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Przecież wyżej Ci napisał.
A poza tym, melex to takie auto akumulatorowe wymyślone w Mielcu... ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Gdyby nie zdanie po przecinku nawet nie zadawał bym sobie trudu by Ci odpowiedzieć, jednakże umieściłeś coś po przecinku, co ma dla mnie wartość nieocenioną. Otóż po przecinku raczył byłeś wspomnieć o wiślackim herbie. Herb ów, mój drogi, wiślacki przyjacielu jest rzeczą świętą i żaden z byłych, obecnych, czy też przyszłych właścicieli nie ma prawa, delikatnie rzecz ujmując, go zmieniać! To świetość (tak jak nasze święte barwy), której z szacunku do przodków się nie dotyka! Herb w sumie bym zniósł, bo pośrednio nawiązuje do naszej wspaniałej przedwojennej tradycji, ale nie mogę znieść tego, ze na koszulkach istnieje coś innego, niz istaniało przed erą pana Cupiała. To co tam istniało jest/było nie do ruszenia! Dlaczego? Nie wiem czy wiesz, że np. podczas II W Ś za grę (bodajze w Miechowie) zawodnicy reprezentacji Krakowa, grający w czerwonych koszulkach z białą gwiazdą na piersi, byli poszukiwani przez Gestapo! Ten jeden przykład (a znam ich setki) powinien działać na wyobraźnie. No ale kjak ma działać jak się historii klubu nie zna? A to przecież podstawa, bez takiej wiedzy nie można bezgranicznie kochać swojego klubu. A pan Cupiał, blisko 90 lat tradycji, zbeszcześcił! Niestety, nie posiadam takiej gotówki jak pan Cupiał w związku z czym nie mogę odkupić od niego drużyny piłkarskiej, by móc przywrócić ową tradycję. Natomiast do pierwszego po przecinku, czyli rzekomej nietolerancji obcokrajowców, to bardzo bym Cię prosił przyjacielu wiślacki wskaż mi (i pozostałym interlokutorom), w którym moim poście śmaiłem wyrazić taki pogląd. A będąc już przy naszym wspaniałym herbie, proponuję, aby zbanowwać tego kibica Wisły z Zielonej Góry (Maxx czy jakoś tak). Żaden kibic Wisły bowiem (nawet pochodzący z Krakowa) nie ma prawa bezcześćić białej gwiazdy wpisująć w nią jakieś "hebrajskie" napisy!!! Ten symbol dostaliśmy od naszych przodków w czystej postaci. A ja jestem tu po to by symbol ten chronić nie tylko swoją komplementarną wiedzą ale też tradycyjną dla każdego prawdziwego wiślaka, charakterną postawą!
Ostatnio edytowane przez Rosomak : 24.09.2011 o godz. 22:37.
![]()
BIAŁA GWIAZDA NA KOSZULKI!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wczesniej Ci już odpowiedziałem, ale nie wiedzieć czemu moderator usunął mój wpis. Przecięż pisałem jasno klarownie, w dodatku w jezyku polskim. Ale cóż, jakoś to pzreżyję.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przemyślałem sobie całą sprawę z Meliksonem i stwierdzam, ze skoro kibice Wisły nie umią zdystansować się do całej, w żaden sposób nas niedotyczącej sytuacji, to proponuję Meliksona wygwizdać! To jest jak najbardziej uzasadnione.
Jest Izraelczykiem? Jest! Biegał z flaga Izraela? Biegał! Grał w reprezentacji Izraela? Grał! Utożsamiał się z Izraelitami? Utożsamiał! Nagle chciał zostać "Polakiem"? Chciał! Zmienił zdanie? Zmienił! Jakies pytania jeszcze i odpowiedzi? No, chyba, ze zaczniecie myśleć i stwierdzicie w końcu, ze z klubem TS (S.S.A.) Wisła, ta sprawa nie ma nic wspólnego to wówczas można podejsć do Niego, jak przy każdym z kolei meczu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest taka opcja 'edytuj', czasami się przydaje, bo 4 posty jeden pod drugim to chyba nowy rekord.
A co do meritum - to po primo, nie Ty decydujesz na kogo będziesz gwizdać, kogo będziesz wspierać, tylko gniazdowy. I .......enie tego nie zmieni. Secudno - sprawa nie jest aż tak czarno-biała jak ją przedstawiasz, ale nie ma sensu wracać do niej bo już wszystko zostało napisane. Najlepszym wyjściem jest nieskandowanie nazwisk piłkarzy, nie wiem co to za moda ostatnio nastała. Jak się dochowamy wychowanka z Olszy, który dodatkowo jeszcze coś kopie w piłkę, to można skandować.. A tak, to zrozumcie, że są to najemnicy, oni mają dobrze grać i sprawiać nam radość. Taka ich praca. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Za całym szacunkiem...w jednym temacie jedziesz po przerzutach(z W na C) , nie okazując im cienia współczucia, w drugim piszesz elaborat nt kolesia, tłumacząc go, który zamienił swój kraj na inny.
Nie jest to schizofrenia? Czemu nie usprawiedliwiasz biednych chłopaków z jednego osiedla?Ich też ktoś najpewniej omamił, może oni też są ofiarami?biednymi zagubionymi owieczkami. Zdaje sobie sprawę że porównanie jest ryzykowne ale jednak zasady i tu i tu są tak samo łamane. Ktoś chodzi na Wisłę, widzisz go w sobotę na meczu a w niedziele już jest po drugiej stronie , bo to dobre dla mojej kariery, bo przekonali mnie itp. Tu gość wraca z kolejnego zgrupowania swojej kadry i na drugi dzień deklaruje zmianę barw Nawet jeśli w piłce nie pociąga to takich skutków, to jest to równie niesmaczne Ja nie mam problemów by zrozumieć Meliksona ale niech przyzna się do błędu i zakończy tą szopkę.Tyle że on na dziś nie widzi niczego złego w tym co zrobił - zrobiła się afera bo Lato się najebał i za wcześnie to 'sprzedał' - więc Maor poszedł na przeczekanie ale zdania nie zmienił - u siebie już mosty spalił najpewniej a u nas?Jest do dyspozycji - zaliczy kilka dobrych występów w Wiśle , dostanie powołanie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Boże dziękuję Ci za Rosomaków, Kurtów i 1q2, dzięki którym wiem, że nasze trybuny jeszcze nie upadly.
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1q2 - na wstępie Cię spytam, czy schizofrenią nie jest wytykanie np Gwiaździstemu manii prześladowczej, pisząc przy okazji ostatnio te same posty, na ten sam temat. Dlatego szkoda, ze z cytatu wyciąłeś drugą część zdania, że przecinek zastąpiłeś kropką.
Żeby była jasność. Ja z powodu Żyda w Wiśle szczęśliwy nie jestem. Znam historię swojego klubu, znam mniej więcej historię Izraela i jego zbrodni. Ale skoro został tu zaakceptowany, to dziwią mnie głosy dopierdalające się do niego o narodowość. Przez pół roku tego nie widzieliście? Dopiero po tej aferce, rozpętanej przez Grzesia L. i innych życzliwych widzę takie opinie, jakoś dziwnym trafem kiedy dzięki niemu pokonaliśmy żydów w derbach, zapewniając sobie Mistrzostwo Polski w najpiękniejszy możliwy sposób, tego nie uświadczyłem. Teraz łatwo w gościa jebać, bo sytuacja wywiązała się jaka się wywiązała i nadarzyła się idealna okazja. Ty uważasz, że sprawa jest jasna, a winnym w niej jest tylko Melikosn, który jak typowy Żyd, wziął do ręki kalkulator, nasunął mocniej jarmułkę na czoło i zaczął liczyć, co mu się bardziej opłaca. Obczaił sobie tabelę grupy F i widząc, że nie ma szans zaczął wykonywać telefony do kogo trzeba. Jednakowoż, przecieki, które do nas docierają (Borek, Białoński), mówią, że to raczej Lato ze Smudą, widząc że sprzedany za 5 mln euro, polski wirtuoz piłki nożnej z brazylijskim przydomkiem Adrian, nie prezentuje się zbyt okazale, zaczęli naciskać na Meliksona. Sprawe podłapał menago, później już poszło. Nie twierdzę, że Melikson jest bez winy, oczywiście mógł odmówić. Na pewno fakt, że w Izraelu przez tyle czasu nie był traktowany poważnie, jakieś piętno na nim odcisnęło. Co oczywiście nie usprawiedliwiałoby go, gdyby zmienił reprezentację, tak się jednak nie stało. Bo Ty uważasz, że jego oświadczenie to sprytna zagrywka na czas. Ja myślę jednak, że gościa faktycznie sytuacja przerosła i, że go biało-czerwonych barwach nie zobaczymy. Czas pokaże, kto będzie miał rację. Porównanie do przerzutów, malujących za ochłapy z handlu prochami przekreślona Białą Gwiazdę na murze, piszących ACAB, nie zważając, że na gnieździe mają oni tam postać.... mocno kontrowersyjną w tej materii - żałosne. Ja tutaj analogii żadnej nie złapałem. Ichniejsza 'kariera' to chyba jednak nie to samo co kariera piłkarza, czyż nie ? Melikson jest na tyle dobrym piłkarzem, że tak, czy tak w styczniu lub lipcu odejdzie do lepszego klubu, i E2012 wiele by w tej kwestii nie zmieniło. Więc punktów wspólnych dalej nie zauważam. A mój elaborat był na temat, jak bardzo piłka nożna jest chora, nie oczekuję od Ciebie broń Boże czytania go, każdy gospodaruje swój czas wolny jak mu się podoba, ale skoro się na niego powołujesz, to wypadałoby chociaż go przejrzeć. Dla mnie sprawa jest zamknięta, niech on gra dobrze w Wiśle i oleje tych, którzy mu źle podpowiadają, niech odejdzie z Wisły do lepszego klubu, bo piłkarsko naprawdę wybija się dwa poziomy ponad tą ligę. Ja w całej 'szopce' zauważam przede wszystkim s....ienie PZPN (damy dupy za wyjście z grupy), menedżera i naszego klubu też niestety. Wszyscy chcieli się nachapać, dziwne czemu nikt nie jeździ po Basałaju, bo z pewnością granie Meliksona na E2012 byłoby na rękę (może oferta która i tak miała przyjść będzie zawierać większą liczbę z przodu). Worcester napisał(a):
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jedynie sie dziwie Meliksonowi, ze chce reprezentowac barwy kraju, w ktorym go spotykaja raczej malo przyjemne rzeczy, w ktorym debili nie brakuje. No, ale ta afera moze mu otworzy oczy do czego ludzie sa tutaj zdolni i pomoze podjac decyzje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Moim zdaniem to wina Smudy który sie zachowuje jak desperat i każdemu by klęknął byle się nie skompromitować na Euro. Robi bałwan zamieszanie i to jest kompromitacja dla Polaków.
A Maor sorry bardzo ale z daleka od polskiej kadry nie rób z siebie szmaty. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Co złego spotkało go w Polsce? On się wystraszył tego co piszą o nim w Izraelu (zdrajca, chce reprezentować kraj antysemitów itd) A ty widzę pierdzisz równo z tymi bździnami. W Polsce jedyne co go "spotkało" to wątpliwości w jego czyste intencje reprezentowania Polski. Więc nie puszczaj bąków. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 25.09.2011 o godz. 10:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No i zwróciłem uwagę jeszcze, że nie ma co się licytować, czy będziemy na meczu krzyczeć, czy nie, gwizdać czy nie, bo o tym zdecyduje gniazdo, a gadanie tego nie zmieni. Jeżeli słowo .......enie było za ostre - przepraszam. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na Orange Sport Info o 13 15 będzie Siłownia a tematem cała afera wokół powołania/niepowołania, chęci/niechęci gry Meliksona w kadrze.
![]()
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale to właśnie o to chodzi, że ludzie którzy nie mają nic do powiedzenia na stadionie piszą tutaj "krzyczmy Maor Melikson a później fiesta fiesta amiericana Wisełka jest niepokonana (kvrwa co za przyśpiewka, od lat jest to anty nagle ma być "grzeczna"), wywieśmy transparent bo Melex( he he he) został skrzywdzony przez wszystkich a on jest niewinnym, chłopakiem który nie ma charakteru( 27 lat i nie wiedzieć kim się tak naprawdę jest to przykre- tak bo ojczyzna ukochana jest JEDNA na całe życie). Podejrzewam ,że dlatego Rosomaka to wkvrwiło(zresztą tak jak mnie) i dlatego wziął udział w tej dyskusji. Tak na marginesie ,wszyscy którzy namawiali na hasło wywieszone dla Meliksona- zrobił je ktoś? Czy tylko potraficie wystukać na kalwiaturze parę zdań a resztą ma się zająć UW bo to ich zasrany obowiązek?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]()
the end
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieje, ze dzisiaj Melikson bedzie graczem meczu i zapewni Nam 3pkt
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Przede wszystkim to wina glupich przepisów - jesli prawo na coś pozwala to ludzie to zawsze beda wykorzystywac.
Powinno byc tak jak w pilce ręcznej: dopuszczenie do zmiany reprezentacji bo roznie sie ludzkie losy układają ale po odbyciu odpowiedniej karencji (w ręcznej to dwa lata), a nie że gośc gra w kadrze A, a za miesiąc gra w kadrze B. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nie mogę wyjść ze zdziwienia, co czytam z ust kibiców Wisły na temat, jednego z najlepszych transferów do klubu, ostatnich lat. Co do sprawy Kadry Narodowej zaś, to Maor Melikson jest dla mnie identycznym Polakiem, jak Obraniak. Z tym, że Ludovic miał dziadka Polaka a Maor ma Matkę Polkę. Jeden urodził się i grał we Francji, a drugi w Izraelu. Więcej różnic u nich nie widzę. Owszem, we Francji nikt nie robił ze sprawy Ludovica - sprawy politycznej i narodowej wręcz. Natomiast w Izraelu oszaleli, obnażając zakłamanie i propagandę polityczną oraz ksenofobię, wobec Polski, która tak naprawdę, przez tysiąc lat była ojczyzną dla ortodoksyjnych Żydów, gnębionych wszędzie indziej, aż do czasu przywrócenia im po 2000 lat Izraela. Nie mogę wyjść ze zdziwienia, że Polacy, także traktują sprawę Maora podobnie do Izraelitów, czyli emocjonalnie i ksenofobicznie. Jestem w szoku z nie rozumienia istoty sprawy w obydwu krajach.
Ja szanuje Maora za grę dla Wisły na jego najwyższych możliwościach. Szanuję go za obalanie mitów o antysemityźmie Wisły i Polski lub nienawiści wszystkich Izraelczyków do Polski. Tak, tak drodzy kibice Wisły. Uszanuję go także, tak jak Ludovica za grę dla Polskiej Kadry. Czym różni się decyzja Ludovica od Maora ? Niczym, moi drodzy. I mój szacunek do nich, także będzie jednakowy, jeśli Maor dla Polski zagra. Ba, w ramach wsparcia zaskanduje jego nazwisko z uwagi na problemy Maora i jego rodziny w Izraelu w związku z tą decyzją, których to problemów Ludovic we Francji nawet sobie nie może wyobrazić. Wolałbym kadrę urodzonych i zawsze mieszkających nad Wisłą, ale cały świat sięga po swoich byłych rodaków, dla wyniku sportowego. Co innego, gdy naturalizuje się piłkarzy egzotycznych wręcz dla danego kraju, a co innego, gdy ktoś w prostej linii rodzinnej ( matka ) miał pochodzenie danego kraju. Niestety, żyjemy w świecie wyników, finansowych, sportowych i jakich tylko sobie wymyślimy. Zrozumcie, że Maor to Żyd, ale z Izraela, takiego samego Państwa, jak Polska, Francja i większość innych Państw. To nie jest już przedwojenny i bezojczyźniany Żyd, ukryty w innym Państwie. Od 1949 roku przywrócono państwo Izrael i ja szanuje Izraelczyków, tak , jak, każdego innego obcokrajowca. Mogę lubić mniej lub bardziej, daną nację, ale szanować z założenia muszę wszystkich. Jeśli wybierze grę dla kraju swojej matki i na nią będzie zasługiwał, to tylko mu kibicować, jak Obraniakowi i tyle. Nie bądźmy śmieszni i nacjonalistyczni, jak Izraelczycy, bo Maor nie zasługuje na nagonkę. Kłamliwa propaganda Izraela, zaczyna dotyczyć już Wisły. Nie pozwólmy jej na to i na zniszczenie naszego piłkarza, gdyż już jego ojciec musi dementować kłamstwa o Maorze i Wiśle, że niby chce jak najszybciej z niej uciec. Nie dajmy się tej żałosnej propagandzie. Do czasu gry w Wiśle, nikt w Izraelu nie chciał słyszeć o sprawie Maora w kadrze Izraela i dlatego sprawa na dziś jest, aż tak nienormalna. Nawet jeśli niedoceniono wcześniej Maora, to po co dorabia się politykę do swojego błędu ? Maor zaś obecnie, ma nie tylko szansę, ale i prawo wyboru. Wspomnijmy sobie fetę mistrzowską i Meliksona we fladze Izraela, jadącego na plecach Marokańczyka Bukhariego. To jest obrazek z prawdziwej wartości Maora oraz z Polski realnej, a nie kłamliwie posądzanej o wszelkie plagi świata. Żyd przyjacielem Muzułmanina w katolickiej Polsce. To jest piłka nożna i sport. Wypad z polityką i propagandą od piłki a zwłaszcza Wisły.Pokażmy, że Wisła i Polska to kraj z zasadami, ale i nowoczesny. Obnażmy antypolskość Izraela i wyśmiejmy ich ksenofobie. Maor ma także Polską a nie tylko Izraelską krew w żyłach i wybór należy do niego. Ja uszanuje, każdy jego wybór i będę mu kibicować, tak czy inaczej.
Ostatnio edytowane przez kot : 25.09.2011 o godz. 17:51.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Bo teraz jest cool, trendy i jazzy być tęczowym i stać otworem na świat ... - szkoda że "tym" otworem
![]() Bycie Polakiem to wstyd, szanowanie barw narodowych wykreśla się z podręczników więc nic dziwnego że teraz zagwizdanie na obcokrajowca w Wiśle jest naganne. ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
bo gdyż nacjonalizm jest ideologią, a mądrzy ludzie nie kierują się dogmatami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Dawid Biton zostal powołany do kadry Izraela. Mam przeczucie że tutaj chodzi tylko o przekabacenie Maora przez Bitona aby ten gral dla Izraela.
A z postem użytkownika Kota zgadzam się w pelni. nic dodać, nic ująć. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|