The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
River
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2011, 16:05
.......IC weszlo. Na .... tam zagladac?
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.09.2011, 16:05
olek0 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy klub moglby zbojkotowac Onet czy tam TVN ?
Moze nie pisali by bzdur na temat naszych zawodnikow.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA

Wisła Kraków SA
Adres: ul. Reymonta 22; 30-059 Kraków
Faks: (+48 12) 630 76 91
e-mail: [email protected]

napisz mejla do P. Anny Maślo by na następny mecz NIE PRZYZNAWAŁA AKREDYTACJI DZIENNIKARZOM Z SERWISU ONET.PL ORAZ STACJI N CZY TVN.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.09.2011, 16:10
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
Wolno im na takie zdjęcie?

dla mnie to wykorzystywanie wizerunku piłkarza Wisły z imienia i nazwiska bez jego zgody do reklamowania stadionu Cracovii .
Maly nie moglby im wytoczyc cywilnej sprawy?

weszlo jakby nie bylo to portal jak interia czy onet a chyba nikt sobie nie wyobraza takiej przerobki na ich stronie.

nie znam sie mocno na prawie wiec pytam

chodzi o to zeby klub zaczął bronić własnych piłkarzy. A tu poza wpisem na FB nic się nie dzieje.. onet na kolejny mecz nie powinien dostać akredytacji na mecz. Niech placzą, niech boli.. ma boleć.
A weszlo moze i czasem smieszne, ale czesto przesadzaja, czas zeby sie nimi ktos zająl. oni traktuja kluby z ponad 100letnią historią jak jakieś gówno..jak jakąś popierdółkę, chlopca do bicia.. ilez mozna. jakieś bobki to prowadzą .... wie skąd i zbijają kasiurę na reklamach . i nie pisze juz o Wisle, bo jak czasem przeczyytalem cos o innych klubach to az mnie zniesmaczylo..
Ostatnio edytowane przez CH. : 23.09.2011 o godz. 16:16.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 23.09.2011, 16:12
było cos takiego jak komus zrobili zdjecie w knajpie i to bylo zdjecie nie zwiazane z wykonywaniem jego zawodu
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.09.2011, 16:26
Przepraszam ale będzie ostro.

.......oni, s....iali dziennikarze. .... w dupę temu, kto chce zostać dziennikarską gnidą, najgorsze hieny, szukające wokoło sensacji, oczojebnego nagłówka, najlepiej na czerwonym pasku. Ciągle w pogoni za sensacją, za "szokującymi" wydarzeniami, za pierwszą stroną. Nie liczący się z nikim, z czyimiś uczuciami czy konsekwencjami swoich debilnych artykułów.

Kolejne ....y to menedżerowie. Szmaty bez honoru, liczy się tylko procent ze sprzedaży. Dahan był zarąbiście ważnym ogniwem w tej sprawie, idę o zakład.

Następni to działacze. I PZPN i Wisły. Jedni i drudzy wyniuchali zajebisty biznes. Wisła w zwiększeniu wartości Maora poprzez Euro, a drudzy chcieli tylko tego, żeby swoją grą spowodował jeszcze wygodniejsze osadzenie się ich zmarszczonych dupsk na wygodnych stołkach. Kretyni.

Jestem pewien, że to nie Maor był źródłem tej afery. Chłopak jest straszliwie zagubiony, niepewny siebie, jest taką trochę życiową sierotą. Namieszali mu 'życzliwi' wokoło, menedżer, Wisła i PZPN, każdy chcąc ugrać coś dla siebie. No a wszystko w sposób dla siebie najbardziej charakterystyczny opisały pismaki. A Weszło to już przeszło w s....ieniu samych siebie. Wyzywali go od dziwek, kazali mu spierdalać, w ogóle nie dopuszczając do siebie myśli, że to może nie sam zawodnik wpadł na tak genialny pomysł tylko ktoś go do tego zachęcił, ktoś nim manipulował. Stanowski ostatnia menda, zgnoili go w sposób niewyobrażalny, ciekawe czemu nie jechali tak po Perquisie o to jest pytanie. Wisła zapewne w osobach Basałaja i Valcxa też się popisała. Kasa, kasa, kasa. Wstyd.

Pytanie czy Melikson mógł się zachować bardziej twardo, odrzucić te podszepty. Pewnie i mógł, ale gość jest niesamowicie nieśmiały i zagubiony, podatny na wpływy. Ja mu szczerze współczuje, mogę się tylko domyślać jak to jest gdy ci grożą śmiercią, uczucie raczej nie do pozazdroszczenia.

Niech gra w Wiśle, niech zostawi te reprezentacje w spokoju, sprzedajmy go jak się trafi oferta, dajmy się mu rozwinąć w lepszym klubie.

Wielki osrany murzyński palec Arboledy w odbytnicę wszystkim 'życzliwym', winnym tej afery, a także .......onym dziennikarzom z Weszło na czele.

Przepraszam za tyle bluzgów, ale po przeczytaniu dzisiejszych newsów jestem 'lekko' podirytowany.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 23.09.2011, 16:27
Nie jestem za obcokrajowcami w kadrze, nie jestem szczęśliwy z żyda w Wiśle ale jak już u nas jest to na Ruchu musi być miażdzące wsparcie dla chłopaka. Jest sam w obcym kraju a w łbie miesza mu manago żadny kasy. My jestesmy WISŁA a nie jakieś ....y z Kałuży bez grama klasy
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.09.2011, 16:35
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem za obcokrajowcami w kadrze, nie jestem szczęśliwy z żyda w Wiśle ale jak już u nas jest to na Ruchu musi być miażdzące wsparcie dla chłopaka. Jest sam w obcym kraju a w łbie miesza mu manago żadny kasy. My jestesmy WISŁA a nie jakieś ....y z Kałuży bez grama klasy
Dokładnie. W 100% się zgadzam. Zaraz pewnie powiecie że to żyd i nie warto. Ale myślę że jednak warto. Jest zagubiony (nie patrząc na to czy to jego wina czy nie jego), i trzeba mu pomóc od razu jego gra się poprawi będzie wiedział że kibiców ma za sobą.
Odnosząc się do wypowiedzi fialo:
100% racji weszło przegięło. Zastanawia mnie tylko co w tej sytuacji zrobi Osman Chavez. Jego kolegę z klubu zwyzywali to trochę dziwne dalej dla nich pisać ? (nie mam nic do tego bloga a wręcz bardzo mi się podoba)
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.09.2011, 16:39
Ej, skoro nasz klub zdementował te brednie które napisano dziś rano na onecie, to czemu onet nie usuną jeszcze tego ?

Czemu onet nie napisał przeprosin i nie przyznał się do błędu ?

Może u nas cipy pracują w klubie, które nie potrafią pieprznąć ręką w stół i o.......*ć innych dziennikarzy co ?
Taki strach przed kłótnią z kolegą po fachu bo....potem jeden z drugim z onetu będą pisać nie przychylne dla klubu newsy i artykuły....

PR przede wszystkim co ?
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.09.2011, 16:48
Przeczytałem kolejny artykuł na weszło... Znowu to samo tylko teraz bardziej czepili się Laty.
Zastanawia mnie jedno:
Damien Perquis - z Polską łączy go to że jego babcia jest Polką - weszło nie napisze mu "spierdalaj"
Ludovic Obraniak - z Polską łączy go to że jego dziadek jest Polakiem - weszło nie napisze mu "spierdalaj"
Maor Melikson - z Polską łączy go to że jego matka jest Polką - weszło i cała Polska i cały Izrael rzuciły się na niego jak na świeże mięso, grożono mu śmiercią itd.
Nie jestem zwolennikiem Maora w kadrze Polski ale wole jego niż np. tych dwóch...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.09.2011, 16:51
Maorowi raczej odradzano czytanie internetu, gazet ale on sam się przemógł do czytania tego wszystkiego aby prostować te oszczerstwa którymi został obrzucony.
Jemu na pewno nie jest łatwo, wywołał burzę na szczeblu nawet nie sportowym co politycznym, udzielają się nawet ambasady.

Dahan, Lato, kto wie czy nie ludzie z naszego klubu zaczęli mieszać mu w głowie, a widać że chłopakiem łatwo manipulować. Jak już napisałem wcześniej widać kogo ma wokół siebie bo chłopaka z takim talentem tak późno opuścił Izrael.

Dodam że Maor mógł mieć wyj we wszystko, spokojnie sobie grać dla Polski i tak większość kibiców którzy będą na meczach repry to pikniki którzy nawet nie wiedzą kim jest. Ale widać po prostu, że chłopak się bardzo przejął.

Pozytyw tego wszystkiego, że zeszli na chwile z Małeckiego... kto następny Biton ? bo dobrze gra ?

fialo dobrze ujął całą sprawę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.09.2011 o godz. 17:15.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.09.2011, 17:05
fialo napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam ale będzie ostro.

.......oni, s....iali dziennikarze. .... w dupę temu, kto chce zostać dziennikarską gnidą, najgorsze hieny, szukające wokoło sensacji, oczojebnego nagłówka, najlepiej na czerwonym pasku. Ciągle w pogoni za sensacją, za "szokującymi" wydarzeniami, za pierwszą stroną. Nie liczący się z nikim, z czyimiś uczuciami czy konsekwencjami swoich debilnych artykułów.

Kolejne ....y to menedżerowie. Szmaty bez honoru, liczy się tylko procent ze sprzedaży. Dahan był zarąbiście ważnym ogniwem w tej sprawie, idę o zakład.

Następni to działacze. I PZPN i Wisły. Jedni i drudzy wyniuchali zajebisty biznes. Wisła w zwiększeniu wartości Maora poprzez Euro, a drudzy chcieli tylko tego, żeby swoją grą spowodował jeszcze wygodniejsze osadzenie się ich zmarszczonych dupsk na wygodnych stołkach. Kretyni.

Jestem pewien, że to nie Maor był źródłem tej afery. Chłopak jest straszliwie zagubiony, niepewny siebie, jest taką trochę życiową sierotą. Namieszali mu 'życzliwi' wokoło, menedżer, Wisła i PZPN, każdy chcąc ugrać coś dla siebie. No a wszystko w sposób dla siebie najbardziej charakterystyczny opisały pismaki. A Weszło to już przeszło w s....ieniu samych siebie. Wyzywali go od dziwek, kazali mu spierdalać, w ogóle nie dopuszczając do siebie myśli, że to może nie sam zawodnik wpadł na tak genialny pomysł tylko ktoś go do tego zachęcił, ktoś nim manipulował. Stanowski ostatnia menda, zgnoili go w sposób niewyobrażalny, ciekawe czemu nie jechali tak po Perquisie o to jest pytanie. Wisła zapewne w osobach Basałaja i Valcxa też się popisała. Kasa, kasa, kasa. Wstyd.

Pytanie czy Melikson mógł się zachować bardziej twardo, odrzucić te podszepty. Pewnie i mógł, ale gość jest niesamowicie nieśmiały i zagubiony, podatny na wpływy. Ja mu szczerze współczuje, mogę się tylko domyślać jak to jest gdy ci grożą śmiercią, uczucie raczej nie do pozazdroszczenia.

Niech gra w Wiśle, niech zostawi te reprezentacje w spokoju, sprzedajmy go jak się trafi oferta, dajmy się mu rozwinąć w lepszym klubie.

Wielki osrany murzyński palec Arboledy w odbytnicę wszystkim 'życzliwym', winnym tej afery, a także .......onym dziennikarzom z Weszło na czele.

Przepraszam za tyle bluzgów, ale po przeczytaniu dzisiejszych newsów jestem 'lekko' podirytowany.
Lepiej bym tego nie ujął. Pokażcie mi drugi taki kraj na świeci który zachowałby się tak w stosunku do drugiego piłkarza innej nacji tak jak zrobiły to media u nas.
Wszyscy mają w tym winę, Lato za to że jest tępym i ograniczonym człowiekiem, nasze media, kibice którzy wierzą we wszystko co jest napisane, menadżer, rodzice Maora sami Maor chociaż go w tym momencie winiłbym najmniej ponieważ w tym natłoku informacji nie wiadomo co powiedział naprawdę a co nie.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.09.2011, 17:05
Cała sprawa jest niemożliwie przykra. Zaczęło się od Patryka Małeckiego. Media podłapały, że na naszych trybunach zrobiła się średnia atmosfera i doszło do podziałów. Szybko wykorzystano koniunkturę i niejaki Jawor wysmarował artykuł o rozgrzewce. Patryka bronił klub, informację zdementował trener - nic to, pewna grupa i tak będzie tkwić w tym swoim zacięciu, o czym powiadomią nas gwizdami. Po co? Ano dla zasady.

Później przyszła sprawa Meliksona. Jestem jak najbardziej przeciwny temu, by grał w naszej "reprezentacji". Sprawa jest raczej oczywista. Ale co robią media? Media wszczynają jedną z największych afer (od kiedy pamiętam) związanych z Wisłą. Każdy wie, jaki mają w tym interes. W dodatku - dobrze jest zepsuć wizerunek klubu, który tak bardzo nie na rękę jest pewnym panom. Wszystko się opłaca.

Niektórzy z nas także przesadzili w swoich reakcjach. Czy ktoś wpadł na pomysł, by jakoś spokojnie powiadomić Meliksona o konsekwencjach jego działania? Przecież ten chłopak jest tutaj zagubiony. Najbardziej interesuje go święty spokój. Szkoda tylko, że dał się tak bardzo zmanipulować. Może wyszło to nawet z tego, że on po prostu chciał dobrze i dał się omamić tym, których interesowała tylko kasa.

Co jest najbardziej smutne? Melikson jest w Polsce niecały rok. Pan Basałaj, Pan Ochalik i inni "wiślacy" są tutaj od urodzenia. Doskonale orientują się w tym, co dzieje się wokół reprezentacji. Nikt nie pomógł Maorowi. Raczej skusiła ich wizja korzystnej oferty, która na pewno wpłynęłaby do klubu.

Nigdy nie dowiemy się, co działo się za kulisami. Szkoda, że tak to wyszło, że niektórym zapaliły się głowy. Mam jednak nadzieję, że Maor będzie mógł liczyć na wsparcie trybun. Ja skłaniam się raczej ku wersji, że to nie on okazał się szują, a jego otoczenie, które zwietrzyło szansę na nachapanie się. Dawno taki piłkarz nie biegał po naszych boiskach - nie dajmy go zniszczyć tym, dla których Wisła jest wrogiem.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.09.2011, 18:02
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Nigdy nie dowiemy się, co działo się za kulisami. Szkoda, że tak to wyszło, że niektórym zapaliły się głowy. Mam jednak nadzieję, że Maor będzie mógł liczyć na wsparcie trybun. Ja skłaniam się raczej ku wersji, że to nie on okazał się szują, a jego otoczenie, które zwietrzyło szansę na nachapanie się. Dawno taki piłkarz nie biegał po naszych boiskach - nie dajmy go zniszczyć tym, dla których Wisła jest wrogiem.
100% zgoda, jest wiślakiem, jednym z Nas i wymaga wsparcia a nie linczu.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.09.2011 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.09.2011, 18:03
Sprawa jest prosta jak drut. Przeszło dekada dominacji Wisły w ekstraklasie. Ogólnopolskie media wychodzące w Warszawie od lat robią co mogą aby siać ferment w Wiśle. Kiedyś przed meczem z Legią pisały o ......grającym na dopingu Żurawskim bo był za dobry na resztę ligi i strzelał bramki dla Wisły. Kto jest w Wiśle dobry to zaraz usłużne hieny medialne lecą i pytają "z troską" kiedy ten czy tamten wyjedzie na Zachód do innego klubu. Wiadomo w jakim celu, aby osłabić Wisłę. Teraz na tapecie jest Melikson, za dużo pożytku daje Wiśle. Każdy kto jest lub będzie dobry zaraz będzie namawiany przez te prostytutki medialne na wyjazd. Rolą klubu jest wytłumaczyć Maorowi o co chodzi, że tzw. "życzliwi" robią wszystko aby Wisła nie została ponownie MP i walczyła ponownie o LM, którą to pismaki rezerwują dla swojego ulubionego klubu. Jakoś nikt nie sprzedaje i nie wysyła na transfer takiego Radovica czy Ljuboje.

Poprostu wyszedł Wiśle ten transfer na tyle, że z zazdrości kanalie będą robić wszystko aby ją opuścił.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 23.09.2011 o godz. 18:18.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.09.2011, 18:05
Wywiad z Dudu Bitonem:
Jesteś jedynym zdrowym napastnikiem w tym momencie.
Wiem o tym, dużo osób dzwoni do mnie w tej sprawie. Staram się dobrze spać i odżywiać, bo ciąży na mnie odpowiedzialność. Trenuję codziennie na 100% i daję z siebie wszystko, więc jestem tutaj, aby pomagać drużynie.
Niby odpowiedź banalna ale jakże rozsądna
Odpowiedz cytując
faraway
Member

Stary 23.09.2011, 18:12
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Wywiad z Dudu Bitonem:
Jesteś jedynym zdrowym napastnikiem w tym momencie.
Wiem o tym, dużo osób dzwoni do mnie w tej sprawie. Staram się dobrze spać i odżywiać, bo ciąży na mnie odpowiedzialność. Trenuję codziennie na 100% i daję z siebie wszystko, więc jestem tutaj, aby pomagać drużynie.
Niby odpowiedź banalna ale jakże rozsądna
A można prosić o link do całego wywiadu?
Odpowiedz cytując
faraway
Member

Stary 23.09.2011, 18:18
Dzięki
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.09.2011, 18:25
Zapisz sie do Wiślackiego newslettera i będą Ci wysyłać na poczte. Zawsze to pare dni nim sie pojawi na oficjalnej ;]
Odpowiedz cytując
faraway
Member

Stary 23.09.2011, 18:28
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Zapisz sie do Wiślackiego newslettera i będą Ci wysyłać na poczte. Zawsze to pare dni nim sie pojawi na oficjalnej ;]
Zapisałam się już z miesiąc temu, ale jakoś nie trafia na moją pocztę... ;/
Odpowiedz cytując
kipers
Member

Od: 08.2007

Stary 23.09.2011, 18:53
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Poprostu wyszedł Wiśle ten transfer na tyle, że z zazdrości kanalie będą robić wszystko aby ją opuścił.

Zgoda w 100%. Ja również uważam że ta sprawa jest rozdmuchana po to żeby Wisła po raz kolejny miała trudniej w tej lidze i żeby nie było ciągłego gadania że wszyscy w lidze grają a tylko Wisła wygrywa...
Poparcie Maorowi sie zależy, ja osobiście będę go wspierał do tego momentu do kiedy nie uderzy swoją wypowiedzią albo jakimś czynem w Wisełkę.
Jest naszym bratem i jak brata trzeba go traktować i ufać mu wbrew onetowi, weszło i innym pismosrakom...
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.09.2011, 19:28
dlatego niech w niedziele usłyszy głośne Maor Melikson kilka razy
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 23.09.2011, 19:30
You never walk alone...

P.S Nie i to nie jest taka sytuacja jak z Maleckim.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 23.09.2011, 19:58
kipers napisał(a):Wyświetl post
Jest naszym bratem i jak brata trzeba go traktować i ufać mu wbrew onetowi, weszło i innym pismosrakom...
Pismosraków to masz więcej na forum. Dla większości Maor jest bez honoru i nie przegadasz..
Odpowiedz cytując
kipers
Member

Stary 23.09.2011, 20:05
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Pismosraków to masz więcej na forum. Dla większości Maor jest bez honoru i nie przegadasz..
Dlatego szkoda mi takich ludzi sukcesu. Bo dla nich piłkarz i Wisła są fajni jak sie wygrywa z Lechem, z Liteksem, jak sie robi 20 udanych dryblingów w jednej połowie, a kiedy przychodzą takie sytuacje jak przegrana z Lechią czy taka jak teraz z Maorem, to się zaczyna jojczenie i besztanie zamiast okazania wsparcia.
Takie wsparcie dużo daje, i może zmienić wiele a przede wszystkim pokazuje miłość do klubu i BEZWARUNKOWE wsparcie.

Tak wiec nic tylko w niedziele na stadion i wspieramy tak Maora jak i cała WISEŁKE!
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.09.2011, 20:09
kipers napisał(a):Wyświetl post
Dlatego szkoda mi takich ludzi sukcesu. Bo dla nich piłkarz i Wisła są fajni jak sie wygrywa z Lechem, z Liteksem, jak sie robi 20 udanych dryblingów w jednej połowie, a kiedy przychodzą takie sytuacje jak przegrana z Lechią czy taka jak teraz z Maorem, to się zaczyna jojczenie i besztanie zamiast okazania wsparcia.
Takie wsparcie dużo daje, i może zmienić wiele a przede wszystkim pokazuje miłość do klubu i BEZWARUNKOWE wsparcie.

Tak wiec nic tylko w niedziele na stadion i wspieramy tak Maora jak i cała WISEŁKE!
Ludzi sukcesu? Przeciwnicy gry Meliksona w kadrze to raczej nie ludzie sukcesu bo dla sukcesu to lepiej właśnie gdyby on tam grał
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.09.2011, 20:16
Sprawę rozwiązałby baner z napisem w j. angielskim: "Maor, zrób to co mówi Ci serce" i facet wiedziałby że ma nasze poparcie. Odblokowałby się psychicznie i nie dałby się już zaszczuć hienom.
Odpowiedz cytując
kipers
Member

Stary 23.09.2011, 20:19
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Ludzi sukcesu? Przeciwnicy gry Meliksona w kadrze to raczej nie ludzie sukcesu bo dla sukcesu to lepiej właśnie gdyby on tam grał
Owszem masz rację, trochę nieumiejętnie połączyłem te 2 sytuacje.
W każdym razie chodziło mi o to ze ta chimeryczność wielu ludzi na tym forum jest dla mnie nie do zniesienia i to jak szybko zmieniają im się humory i jak szybko z półboga ktoś dla nich staję się nikim.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 23.09.2011, 20:39
raindog napisał(a):Wyświetl post
W 100% się zgadzam. Zresztą pierwszy raz z Tobą. Mam jednak nadzieję, że podąży za głosem sumienia, a nie swego menedżera, który myśli przede wszystkim o swoich interesach.
Aż tyle od Maora nie wymagam. Sprawa jest prosta. Może sobie kupczyć swoją narodowością, mi to rybka. Ale niech się przykłada do gry u nas.

Jest to w jego i w naszym interesie. Słabego Meliksona nikt nie zechce. Za to Meliksona, który błyszczy w lidze i w europejskich pucharach - być może.

W zeszłej rundzie, zachwycając się Meliksonem zastanawialiśmy się: jak to możliwe, że taki piłkarz nie wyjechał z izraelskiej ligi? Gdzie jest haczyk?

Teraz po aferze reprezentacyjnej już wiemy Chłopak jest troszkę niestabilny emocjonalnie. Cóż, są większe wady. Przypomnę, że nasz eks-napastnik, kawał piłkarza jak wpadł w ciąg, to dopiero po 3 miesiącach nawiązano z nim kontakt. Po to tylko, by rozwiązać umowę.

Z dwojga złego wolę niewiernego, niestabilnego, ale jednak wybitnego Maora, niż pijaka czy awanturnika.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.09.2011, 20:55
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Jemu na pewno nie jest łatwo, wywołał burzę na szczeblu nawet nie sportowym co politycznym, udzielają się nawet ambasady.
.
On nie wywołał żadnej burzy. Dawno,dawno temu gdy wartością były rzetelność, odpowiedzialność za słowo, w życiu by nie doszlo do tego typu sytuacji z ambasadami włącznie. Bo gdyby jeden z drugim sprawdzili u źródła co facet mówi,myśli, a nie przepisywali jeden od drugiego, to nie byłoby całego zamieszania. O tym nieuku z Izraela wspominać nie ma sensu,ale idealnie wpisał się w kretyznizm całej sytuacji,gdzie dała znać o sobie ignorancja, nieuctwo i chciwość. O chamstwie nie wspominając. Facet powienien pisać do weszło,na pewno wiele odkrywczych rzeczy by nam przedstawił, w stylu oczywiste oczywistości.

Dobry dziennikarz zanim coś napisze to kilka razy to sprawdzi i potwierdzi źródło lub u źródła. Teraz byle kto może zostać dziennikarzem i zostaje i skutki później tego są takie,że byle co i byle jak pisze. Co do panów z weszlo. Nie wiem skąd pogląd,że są jacyś wyjątkowi,nie wiem na czym ma polegać ich wyjątkowość. Oni są tacy jak ta liga, tacy sobie,przeciętni. Pisanie do takich gazet jak Marca, czy FF im nie grozi.

A Maor jaki jest już chyba każdy widzi. Na zachodzie takich jak on są setki, szans na to,że zrobi karierę wielkich nie ma. Ale zarobić na pewno może dużo więcej niż u nas. Jakiś średniak z Hiszpanii czy Francji to byłoby coś w jego zasięgu.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 23.09.2011 o godz. 21:01.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów