The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2009, 16:03
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie odnośnie transferu Alvareza. Załóżmy, że mamy opcje pierwokupu. Alvarez zaczyna dobrze grać, wszyscy są zadowoleni z jego postawy i już po kilku meczach widać, że to strzał w 10.
Okienko transferowe jest dla nas dosyć długie wiec czy moglibyśmy go wykupić jeszcze podczas trwania obecnego okienka ?
MOzemy go wykupic kiedy tylko chcemy.Tylko jesli kupimy po okienku przyjdzie do nas w styczniu... i tak jest wypożyczony na rok wiec to nam nie robi roznicy bo bedzie gral u nas
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.07.2009, 16:07
Fajnie że nie czekali na wynik jutrzejszego meczu, tylko zrobili to czego każdy kibic powinien oczekiwać - w miarę szybko znaleźli zastępstwa na 3 uszczuplone w trakcie sezonu i po sezonie , pozycje.

Można psioczyć że za późno ale powiedzmy sobie szczerze - meczu z Levadią nie zremisowaliśmy poprzez słabą grę obronną ale poprzez słabą grze w środku i przodzie a tu wszyscy oprócz Kirma powinni się znać jak łyse konie.

ps teraz trza chyba zacząć odprawiać modły byśmy jutro ograli tych Estończyków ,bo na prawdę nie wiele brakuje by w tym sezonie trochę namiszać tu i tam, szczególnie kiedy wróci do zdrowia Boguski i Garguła.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 21.07.2009 o godz. 16:12.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.07.2009, 16:20
był już taki obrońca w Wiśle z 11
szkoda tylko że lepiej zaczął niż skończył :(((

a swoją drogą to pierwszy Urugwajczyk w Wiśle ...
jakby Cleber został to mielibyśmy obronę południowoamerykańską...

witamy na pokładzie

edit. cholera faktycznie Nikoś grał z 10. Coś mnie zamuliło z 11 to grał choć to chyba za dużo powiedziane ostatnio niejaki Dawidowski
Ostatnio edytowane przez emjot : 21.07.2009 o godz. 16:54.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.07.2009, 16:21. Włoski raport
Z naszym najnowszym nabytkiem "kłopot" jest następujący:

- nie mogę na żadnej stronie znaleźć, dokąd Pablo Alvarez ma ważny kontrakt z Regginą. Ktoś podał, że jeszcze rok. Możliwe więc, że wypożyczenie jest na 0,5 roku + wykup, bo inaczej za rok byłby nasz za darmo;

- na ulubionym przez wielu forumowiczów transfermarkecie niczego się nie dowiemy. Zresztą, we Włoszech gra jeszcze jeden Pablo Alvarez (w sycylijskiej Catanii), ale ten drugi jest Argentyńczykiem, więc nie dajmy się panowie wprowadzić w błąd;

- Pablo Alvareza Menendeza Reggina po prostu nie chce. U nowego trenera nasz Urugwajczyk nie znalazł się nawet w kadrze na nowy sezon. Powiedziano mu, żeby sobie szukał innego klubu, bo jest "do odstrzału";

- już niejednokrotnie na tej stronie pisaliśmy, że Pablo Alvarez przychodzi do nas na zasadzie wypożyczenia z prawem pierwokupu (prestito con diritto di riscatto). Jednak, choć Regina pragnie się go pozbyć, będzie oczekiwała pewnej kwoty za Urugwajczyka. Po prostu się zbroją, by za rok wrócić do Serie A i pieniądze są im potrzebne;

- niestety, Urugwajczyk dość mało grał i nawet bywał poza meczową "18". Jednak, co innego stawiać czoło ekipom z Mediolanu, Juve czy Romie, a co innego polskim (?) ekipom, które utrzymują się w lidze dopiero po degradacji drużyn, które lepiej od nich grały;

- jak dopadniecie jakiś tekst po włosku, chętnie się takim zajmę. Na razie tyle.
Odpowiedz cytując
CzłowiekBC
Banita

Od: 07.2009

Stary 21.07.2009, 16:27
Jeżeli pozyskano Alvareza (choć to tylko wypożyczenie) to na 100% Wisła wygra jutrzejsze spotkanie
Odpowiedz cytując
Chlopek123
Member

Od: 09.2008

Stary 21.07.2009, 16:31
bramkostrzelnego napada i Jackowi dać podwyżke
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.07.2009, 16:41
Na włoskich stronach z 2007 roku jest napisane że podpisał kontrakt do 2010 roku, ale nie wiem czy do końca czy do czerwca.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 21.07.2009, 16:46
Nikola grał z "10" chyba

ale obojętnie jak się wkomponuje...należą się brawa Bednarzowi za ten transfer...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.07.2009, 17:21
a weszło juz działa http://www.weszlo.com/news/3336
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.07.2009, 17:43
Mega ironiczny post, wg mnie bardzo fajny i trafny a wy tutaj się oburzacie, szkoda gadać.

Ciekawe co na info o transferze teraz obrońcy powie użytkownik CzłowiekBC który miał "info telefoniczne" że transferów do czwartku nie będzie?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
jazzior
Banita

Stary 21.07.2009, 17:49
stracilem juz wiare w ten transfer, ale brawa za dotrzymanie obietnic i dopiecie tego transferu !!

jeszcze tylko napastnik do spóły, albo rywalizacji jak kto woli z Pawłem i Piotrkiem, najlepiej Sagan, no i bramkarz doświadczony - przychylam się do tych, którzy stawiali na Jurgena Macho, bardzo dobrze się pokazał jak grał w reprezentacji Austrii w ubiegłorocznych Mistrzostwach Europy, oraz całkiem szczęśliwy sezon w Kaiserslautern, najwieksze doświadczenie zdobył swego czasu w Chelsea.
Ostatnio edytowane przez jazzior : 21.07.2009 o godz. 17:52.
Odpowiedz cytując
CzłowiekBC
Banita

Stary 21.07.2009, 18:00
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Mega ironiczny post, wg mnie bardzo fajny i trafny a wy tutaj się oburzacie, szkoda gadać.

Ciekawe co na info o transferze teraz obrońcy powie użytkownik CzłowiekBC który miał "info telefoniczne" że transferów do czwartku nie będzie?
Gdzie pisałem o "info telefonicznym" - bo sobie nie przypominam...

Po drugie to chyba wypożyczyliśmy Alvareza a nie zakupiliśmy to raz, a dwa jego przyjście pilotował niejaki Junco nasz pseudo-scout, który wcześniej odkrył talent Jirsaka.

Manuel Junco - gość do tej pory współpracował z III ligowymi klubami w Hiszpanii, bardzo jestem ciekaw ile prowizji wziął od menadżera Alvareza za angaż swojego kienta do Wisły.

Jestem sceptycznie nastawiony do tego ruchu transferowego ze strony naszych działaczy, żeby za moment nie mówili, że gość jest za słaby ale naszczęście mało za niego zapłaciliśmy jak było w przypadku Beto - już po okresie przygotowawczym został skreślony przez Bednarza.

Pożegnaliśmy solidnego, na nasze warunki bardzo dobrego Baszczyńskiego pozostawiając wolnego jak żółw Singlara i sprowadzając "kota w worku", którego nikt we Włoszech już nie chciał oglądać- podobnie jak w przypadku Jopa...

Mam nadzieję, że jednak Urugwajczyk się sprawdzi jak nie to będziemy dalej szukać tak jak następców Frankowskiego, Żurawskiego, Uche, Kosowskiego etc...
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Stary 21.07.2009, 18:06
CzłowiekBC napisał(a):Wyświetl post
Gdzie pisałem o "info telefonicznym" - bo sobie nie przypominam...

Po drugie to chyba wypożyczyliśmy Alvareza a nie zakupiliśmy to raz, a dwa jego przyjście pilotował niejaki Junco nasz pseudo-scout, który wcześniej odkrył talent Jirsaka.

Manuel Junco - gość do tej pory współpracował z III ligowymi klubami w Hiszpanii, bardzo jestem ciekaw ile prowizji wziął od menadżera Alvareza za angaż swojego kienta do Wisły.

Jestem sceptycznie nastawiony do tego ruchu transferowego ze strony naszych działaczy, żeby za moment nie mówili, że gość jest za słaby ale naszczęście mało za niego zapłaciliśmy jak było w przypadku Beto - już po okresie przygotowawczym został skreślony przez Bednarza.

Pożegnaliśmy solidnego, na nasze warunki bardzo dobrego Baszczyńskiego pozostawiając wolnego jak żółw Singlara i sprowadzając "kota w worku", którego nikt we Włoszech już nie chciał oglądać- podobnie jak w przypadku Jopa...

Mam nadzieję, że jednak Urugwajczyk się sprawdzi jak nie to będziemy dalej szukać tak jak następców Frankowskiego, Żurawskiego, Uche, Kosowskiego etc...
ten to by nawet sex obrzydził:(
człowieku wylecz depresję, jasne że za darmo nie ma co się spodziewać gwiazdorów. Ale może na nasz poziom będzie dobry.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.07.2009, 18:09
[quote=CzłowiekBC;765434]Gdzie pisałem o "info telefonicznym" - bo sobie nie przypominam...

Cytat:
Jak by na to nie patrzec to jest wzmocnienie kadry

Cytat:
To sa Twoje insynuacje

Cytat:
Przeciez Tobie nigdy nic nie pasuje

Cytat:
Chyba zapomniales ze Baszczu jest dosc powaznie kontuzjowany i nie wiadomo kiedy zacznie grac moze za pol roku moze wcale bo ktos tu na forum napisal ze jest informacja ze kolano jest w stanie tragicznym

Cytat:
Jakos sobie radzimy wiec tak nie dramatyzuj
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 21.07.2009 o godz. 18:33.
,
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.07.2009, 18:12
@CzłowiekBC - wszystko co piszesz opiera się na bliżej nieokreślonym źródle które jest bardzo dobrze poinformowane, dla mnie po prostu zwane "infem telefonicznym".

A teraz ty odpowiedz skoro jesteś tak dobrze poinformowany, co staneło na przeszkodzie że ostatecznie nie doszło do transferu Brożka do West Hamu za 3.75 mln euro?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
CzłowiekBC
Banita

Stary 21.07.2009, 18:12
Selene napisał(a):Wyświetl post
ten to by nawet sex obrzydził:(
człowieku wylecz depresję, jasne że za darmo nie ma co się spodziewać gwiazdorów. Ale może na nasz poziom będzie dobry.
Miał być Carlinhos całe forum dostawało orgazmu potem Braz to samo, teraz Alvarez to samo...

Nie zdaliście sobie pytania dlaczego dwaj pierwsi do nas nie trafili?

Trzeba podchodzić do tego spokojnie a nie - zajebisty transfer czy inne tego typu określenia - ba 100% nas gościa na oczy nie widziała a Wy już zachwalacie "produkt"...
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Stary 21.07.2009, 18:14
Miał być Carlinhos całe forum dostawało orgazmu potem Braz to samo, teraz Alvarez to samo...

Trzeba podchozi do tego spokojnie a nie - zajebisty transfer czy inne tego typu określenia - ba 100% nas gościa na oczy nie widziała a Wy już zachwalacie "produkt"...
dla przykladu Dusan Basta 200minut w Udinese przez rok, tez powiesz ze slaby dla nas i nie wzmocnienie?
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.07.2009, 18:20

Trzeba podchodzić do tego spokojnie a nie - zajebisty transfer czy inne tego typu określenia - ba 100% nas gościa na oczy nie widziała a Wy już zachwalacie "produkt"...
skoro jesteś taki poinformowany to dlaczego Braz i Carlinhos do nas nie trafili
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.07.2009, 18:53
ciekawe jak się dalej potoczą sprawy z tym bramkarzem...
http://wisla-online.pl/news/alvarez-...tepny-vasek-44
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.07.2009, 18:56
Widze ze Człowiek BC najczesciej cytowanym uzytkownikem w tym temacie

A ja nielubie narzekania i wiecznego "ale " dlatego odmowie sobie tej watpliwej przyjemnosci

Cieszy fakt ze klepnieto Alvareza -ktos powie ze wreszcie ,bo to powinno byc juz dawno w momncie kiedy Baszczu odszedl,a ktos powie nareszcie-bo nie musi grac tam Lobo.Kazdy widzi to inaczej ,ale napewno bedzie wzmocniem ,bo to ze nie lapal sie do gry przeciwko Romie czy Juve ,nie mowi ze jest cienkim Bolkiem.
Wystrczy ze nie da sie objezdzac tym z Bytomia albo z Gliwic i bedzie git
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.07.2009, 18:59
Selene napisał(a):Wyświetl post
dla przykladu Dusan Basta 200minut w Udinese przez rok, tez powiesz ze slaby dla nas i nie wzmocnienie?
Constantin Nicolae Dica. Gwiazda Rumunii i Steauy Bukareszt przeszedł do Catanii Calcio za ponad 2 miliony eurasów. Zagrał 3 mecze w lidze (niepełne!) i 3 w Coppa Italia i wylądował na ten sezon w Iraklisie

Dlatego ja bym tak surowo Alvareza nie oceniał. Fakt, może okazać się niewypałem, ale nie byłbym takim pesymistą i po prostu poczekał co pokaże. Najbliższa okazja do oceny w meczu Superpucharu z Lechem.
..
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.07.2009, 19:13. Kontra z włoskiego posterunku
Jestem sceptycznie nastawiony do tego ruchu transferowego ze strony naszych działaczy (...) ba 100% nas gościa na oczy nie widziała a Wy już zachwalacie "produkt"...
Przepraszam, ale z częścią twoich wypowiedzi zgodzić się nie mogę. I chciałbym, żeby jutro nasza nadzieja na zwycięstwo w Tallinie była silniejsza, niż wasza "ostrożność" aż do granic absurdu - uduszenia klubu z braku transferów.

1) Pożegnaliśmy Baszcza - zgoda. Tylko, że Marcin doznał poważnej kontuzji i nawet gdyby został, to niewiele by nam teraz dopomógł w grze.

2) 100 % nas nie widziało Alvareza na oczy - OK, ja też nie jeździłem specjalnie z Rzymu do Reggio di Calabria, aby oglądać rezerwowego obrońcę kalabryjczyków. Jednak czytałem o nim trochę we włoskiej prasie i na stronach www. Oczywiście, Alvarez nie jest młodszą i szybszą wersja Alessandro Nesty czy Paolo Maldiniego, ale bierzemy takiego, na jakiego nas stać. W polskiej lidze jest wieeeeelu gorszych.

3) Singlar demonem szybkości nie jest i pewno nie będzie. Wobec jego kontuzji potrzebowaliśmy natomiast piłkarza do gry "od razu". Reggina go nie chciała, bo odchudzała kadrę. Czy to znaczy, że jest zły? Pozwólmy, by zweryfikowało to boisko. Swego czasu Barcelona nie chciała Javiera Savioli. Czy to znaczy, że Saviola nie umie grać w piłkę?

4) Nie potrafię zrozumieć jawnej niechęci wielu osób z otoczenia p. Cupiała do próby dalszego rozwoju Wisły. Kiedyś takim "złym duchem" był Hubert Praski - jawny wróg Kasperczaka. Czyżby dziś kolejne osoby z otoczenia BC tylko czekały na potknięcie Skorży? Jeśli tak, to na miejscu BC wyrzuciłbym ich z hukiem i gwizdem - za blokowanie rozwoju klubu, a przy okazji, za pozbawianie właściciela okazji do niezłego zarobku (choćby za udział w play-off i LE).
Odpowiedz cytując
CzłowiekBC
Banita

Stary 21.07.2009, 19:25
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, ale z częścią twoich wypowiedzi zgodzić się nie mogę. I chciałbym, żeby jutro nasza nadzieja na zwycięstwo w Tallinie była silniejsza, niż wasza "ostrożność" aż do granic absurdu - uduszenia klubu z braku transferów.

1) Pożegnaliśmy Baszcza - zgoda. Tylko, że Marcin doznał poważnej kontuzji i nawet gdyby został, to niewiele by nam teraz dopomógł w grze.

2) 100 % nas nie widziało Alvareza na oczy - OK, ja też nie jeździłem specjalnie z Rzymu do Reggio di Calabria, aby oglądać rezerwowego obrońcę kalabryjczyków. Jednak czytałem o nim trochę we włoskiej prasie i na stronach www. Oczywiście, Alvarez nie jest młodszą i szybszą wersja Alessandro Nesty czy Paolo Maldiniego, ale bierzemy takiego, na jakiego nas stać. W polskiej lidze jest wieeeeelu gorszych.

3) Singlar demonem szybkości nie jest i pewno nie będzie. Wobec jego kontuzji potrzebowaliśmy natomiast piłkarza do gry "od razu". Reggina go nie chciała, bo odchudzała kadrę. Czy to znaczy, że jest zły? Pozwólmy, by zweryfikowało to boisko. Swego czasu Barcelona nie chciała Javiera Savioli. Czy to znaczy, że Saviola nie umie grać w piłkę?

4) Nie potrafię zrozumieć jawnej niechęci wielu osób z otoczenia p. Cupiała do próby dalszego rozwoju Wisły. Kiedyś takim "złym duchem" był Hubert Praski - jawny wróg Kasperczaka. Czyżby dziś kolejne osoby z otoczenia BC tylko czekały na potknięcie Skorży? Jeśli tak, to na miejscu BC wyrzuciłbym ich z hukiem i gwizdem - za blokowanie rozwoju klubu, a przy okazji, za pozbawianie właściciela okazji do niezłego zarobku (choćby za udział w play-off i LE).
Mam taką nadzieję, że po ciężkim spotkaniu jutro awansujemy do kolejnej rundy, co będzie impulsem do kolejnych transferów - wzmocnień. Może wreszcie Cupiał zrozumie, że bez wyrzeczeń, inwestycji w swój klub Wisła Kraków pozostanie jedynie giagantem w polskiej lidze. Te braki w kadrze o których pisałem wczoraj, aby zagrać w grupie LM muszą zostać uzupełnione - wiadomo, że w pierwszej kolejności potrzebujemy napastników, bramkarza i skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia (drugiego Kirma).

Nie możemy także trzymać w nieskończoność niewypałów jak Jirsak, Łobo etc - zajmują jedynie miejsca a grają poniżej oczekiwań od 2 lat.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.07.2009, 19:37
http://sport.interia.pl/felietony/ko...ialowi,1342042
kolejny tekst Kołtonia na temat Wisły.

chyba czyta nasze forum
Gdzieś tam słyszę, że to nie Bednarz, a Rada Nadzorcza kształtuje politykę transferową. Śmiać mi się chce na taką argumentację.
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 21.07.2009 o godz. 19:39.

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.07.2009, 19:59
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/felietony/ko...ialowi,1342042
kolejny tekst Kołtonia na temat Wisły.

chyba czyta nasze forum
Gdzieś tam słyszę, że to nie Bednarz, a Rada Nadzorcza kształtuje politykę transferową. Śmiać mi się chce na taką argumentację.

Śmieszy mnie to najeżdżanie na Bednarza...
Szkoda, że ludzie nie potrafią docenić tego co ten człowiek zrobił...a zrobił wiele bo wspólnie ze Skorża zbudowali naprawdę fajną drużynę która zdobyła 2 razy mistrzostwo polski: Diaz, Marcelo, Kirm, Ćwielong świetni nie wiekowi zawodnicy na których możemy opierać skład przed długie lata.
Fakt moim zdaniem doszło do pomyłki w kwestii oceny umiejętności Łobodzinskiego ale jeśli chodzi o transfer Tomasa w ocenie umiejetnosci nie doszło do pomyłki. Nie mógł tego przewidzieć że jego aklimatyzacja będzie przebiegać tak długo i że chłopka nie będzie potrafił odnaleść się w nowym otoczeniu.
Sami widzicie ile krzyczy się za zawodników w Polsce... cenny są wzięte z kosmosu, a namówienie dobrego zawodnika zagranicznego dla którego i tak pewnie Wisła będzie jedną z ostanich opcji jest bardzo trudne.

Transfer Kirm jednak pokazał nam, że można tego dokonać, kto wie czy gdyby wcześniej nie zaufali Bednarzowi takich Kirmow nie mielibyśmy więcej ? Nie za bardzo wiedziałem co miał na myśli Bednarz używając słów, że nasza polityka bazuje na OKAZJI ale teraz już wiem.

Wole mieć Bednarza, który stara się jak może niż Mielcarskiego który zobaczył jak ciężkim zawodem jest transferowanie dobrych zawodników do POLSKI i po prostu UCIEKŁ. Inaczej tego nie potrafię nazwać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.07.2009 o godz. 20:03.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 21.07.2009, 20:04
Ludzie wyluzujcie troche ,są transfery żle jak nie ma też żle teraz znowu nie pasują numery na koszulkach .Jak sie czyta niektóre komentarze to mozna dostać białej gorączki .Myśle ,że dobry spacer może pomóc na psychike.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.07.2009, 20:08
Pablo Alvarez piłkarzem Wisły Kraków!

"...Staraliśmy się o tego zawodnika już od stycznia. Wtedy nic z transferu nie wyszło, ale cały czas go obserwowaliśmy i byliśmy zdecydowani go pozyskać. Tym bardziej cieszymy się teraz, kiedy udało się go zaangażować - powiedział dla FutbolNet.pl rzecznik prasowy Wisły, Adrian Ochalik.

Frapująca jest jedna kwestia dotycząca tego transferu. Otóż Wisła w poniedziałek na swojej oficjalnej stronie internetowej informowała, że Alvarez zostanie wypożyczony z opcją pierwokupu i wiele mediów zaczęło to bezmyślnie powtarzać. Tyle tylko, że jego kontrakt z Regginą obowiązuje do... 2010 roku. Jak więc jest sens takiej umowy?! - Rozmawiałem na ten temat z naszym prawnikiem, który przygotowywał kontrakt, i przyznaję, że wkradła się tu pewna nieścisłość. Nie ma takiej klauzuli, jest tylko mowa o wypożyczeniu, natomiast, jak każdy inny klub, potem będziemy mogli rozmawiać z zawodnikiem na temat jego dalszego pobytu w Krakowie - wyjaśnia po naszej interwencji Ochalik.

Tak więc Wisła nieumyślnie wprowadziła ludzi w błąd, ale teraz już wszystko wiemy.

Pozostaje jeszcze kwestia finansowych kulisów całej transakcji. Rzecznik „Białej Gwiazdy” melduje konkretnie: - Będziemy w całości pokrywali wynagrodzenie Alvareza.'

Całość:
http://futbolnet.pl/wiadomosci/pablo...m-wisly-krakow
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 21.07.2009, 20:08
hahahaha przyrzekałem sobie że nie będę przejmować się czyimiś idiotyzmami bo kiedys od tego przestanę myśleć albo co gorsza będę myślał za dużo. nabawię się paranoi i stanę się miłośnikiem teorii spiskowych. wszedłem przeczytałem i padłem... w wieczornych serwisach informacyjnych "sensacje" jak sprzątaczka leczy zęby czy banda awanturników próbuje siłą odwlec sprawę. człowiek wchodzi sprawdzic czy nie ma gdzies ciekawych linków o nowo zakontraktowanym Urugwajczyku (co ciekawe nie urodził się w Montevideo tylko w magnetowidzie) a tu numerologia stosowana. na pocieszenie przytoczę przykad jednego z rosyjskich napastników który grał z 4 i wbrew numerologii nie angażował się często w defensywę.

P.S. sorry za mój wywód ale dziś miałem cieżki dzień a poza tym oglądałem już wieczorne newsy... nie mam już siły protestować przeciwko tabloidyzacji dziennikarstwa (co w rezultacie daje tabloidyzację społeczeństwa co dobija mnie bardziej) mimo to zachowuje spokój
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.07.2009, 20:09
Moim zdaniem baardzo udane okienko. Czterech piłkarzy z czego cała czwórka może* od razu wskoczyć do pierwszej 11 i nie tylko nie osłabić zespołu ale wręcz stanowić o jego sile. Mam tylko jedno 'ale' - że brakuje nam transferów młodych wyróżniających się zawodników z niższych lig, takich przykładowych Drozdowiczów, choćby jednego na pół roku. Jestem pewien że jego transfer i utrzymanie byłob zaledwie ułamkiem tego co przeznaczyliśmy na półroczne apanaże np. Beto.

*lub powinni móc, bo niestety Guła jest kontuzjowany, a Alvarez to trochę niewiadoma, choć wierzę że jest lepszy od Burligi czy ewentualnie Jopa ustawionego na boku obrony.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.07.2009, 20:12
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Śmieszy mnie to najeżdżanie na Bednarza...
Szkoda, że ludzie nie potrafią docenić tego co ten człowiek zrobił...a zrobił wiele bo wspólnie ze Skorża zbudowali naprawdę fajną drużynę która zdobyła 2 razy mistrzostwo polski: Diaz, Marcelo, Kirm, Ćwielong świetni nie wiekowi zawodnicy na których możemy opierać skład przed długie lata.
Fakt moim zdaniem doszło do pomyłki w kwestii oceny umiejętności Łobodzinskiego ale jeśli chodzi o transfer Tomasa w ocenie umiejetnosci nie doszło do pomyłki. Nie mógł tego przewidzieć że jego aklimatyzacja będzie przebiegać tak długo i że chłopka nie będzie potrafił odnaleść się w nowym otoczeniu.
Sami widzicie ile krzyczy się za zawodników w Polsce... cenny są wzięte z kosmosu, a namówienie dobrego zawodnika zagranicznego dla którego i tak pewnie Wisła będzie jedną z ostanich opcji jest bardzo trudne.

Transfer Kirm jednak pokazał nam, że można tego dokonać, kto wie czy gdyby wcześniej nie zaufali Bednarzowi takich Kirmow nie mielibyśmy więcej ? Nie za bardzo wiedziałem co miał na myśli Bednarz używając słów, że nasza polityka bazuje na OKAZJI ale teraz już wiem.

Wole mieć Bednarza, który stara się jak może niż Mielcarskiego który zobaczył jak ciężkim zawodem jest transferowanie dobrych zawodników do POLSKI i po prostu UCIEKŁ. Inaczej tego nie potrafię nazwać.
Zgadzam się - z twoim postem z wyjątkiem pomylenia sie do umiejętności Łobodzińskiego. Wojtek to piłkarz który jak przechodził do Wisły miał za sobą co najmniej 3 udane sezony w lidze (mniej lub bardziej), bedący jednym z najlepszych, i najlepiej rokujących prawym pomocnikiem ligi, a w reprezentacji miał wtedy pozycje silniejszą od Błaszcvzykowskiego !! (coś nie do pomyślenia) Dodatkowo podpisanie kontraktu przypadło, na moment jego szczytu formy - meczu Polska - Czechy. Jeśli ktoś się pomylił w ocenie umiejętności Łobo to nie Bednarz, a cała Polska. Pomylił się to co do możliwości odbudowy formy Matusiaka (dlatego go wyporzyczył nie kupił), Łobo miał być meGawzmocnieniem (sam uważałem to za największy transfer Wisły od czasów Żurawskiego). Naprawdę ciężko powiedzieć co się dzieje że nie jest. Były kontuzje, były nieprzepracowane okresy przygotowawcze, a Łobo prawie nigdy nie miał sił na 90 minut. Łobo potrzebuje indywidualnego podejscia i zaufania, a bedzie najlepszy w Polskiej lidze, nawet od małeckiego, który powinien wrócić do gry jako napastnik lub wolny elektron (Boguski)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów