|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Banita
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jeżeli pozyskano Alvareza (choć to tylko wypożyczenie) to na 100% Wisła wygra jutrzejsze spotkanie
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
bramkostrzelnego napada i Jackowi dać podwyżke
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Na włoskich stronach z 2007 roku jest napisane że podpisał kontrakt do 2010 roku, ale nie wiem czy do końca czy do czerwca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
a weszło juz działa
http://www.weszlo.com/news/3336![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
człowieku wylecz depresję, jasne że za darmo nie ma co się spodziewać gwiazdorów. Ale może na nasz poziom będzie dobry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|||||
|
[quote=CzłowiekBC;765434]Gdzie pisałem o "info telefonicznym" - bo sobie nie przypominam...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 21.07.2009 o godz. 18:33.
![]() ,
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
@CzłowiekBC - wszystko co piszesz opiera się na bliżej nieokreślonym źródle które jest bardzo dobrze poinformowane, dla mnie po prostu zwane "infem telefonicznym".
A teraz ty odpowiedz skoro jesteś tak dobrze poinformowany, co staneło na przeszkodzie że ostatecznie nie doszło do transferu Brożka do West Hamu za 3.75 mln euro? ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Nie zdaliście sobie pytania dlaczego dwaj pierwsi do nas nie trafili Trzeba podchodzić do tego spokojnie a nie - zajebisty transfer czy inne tego typu określenia - ba 100% nas gościa na oczy nie widziała a Wy już zachwalacie "produkt"... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
ciekawe jak się dalej potoczą sprawy z tym bramkarzem...
http://wisla-online.pl/news/alvarez-...tepny-vasek-44 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Widze ze Człowiek BC najczesciej cytowanym uzytkownikem w tym temacie
A ja nielubie narzekania i wiecznego "ale " dlatego odmowie sobie tej watpliwej przyjemnosci ![]() Cieszy fakt ze klepnieto Alvareza -ktos powie ze wreszcie ,bo to powinno byc juz dawno w momncie kiedy Baszczu odszedl,a ktos powie nareszcie-bo nie musi grac tam Lobo.Kazdy widzi to inaczej ,ale napewno bedzie wzmocniem ,bo to ze nie lapal sie do gry przeciwko Romie czy Juve ,nie mowi ze jest cienkim Bolkiem. Wystrczy ze nie da sie objezdzac tym z Bytomia albo z Gliwic i bedzie git ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Dlatego ja bym tak surowo Alvareza nie oceniał. Fakt, może okazać się niewypałem, ale nie byłbym takim pesymistą i po prostu poczekał co pokaże. Najbliższa okazja do oceny w meczu Superpucharu z Lechem. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
1) Pożegnaliśmy Baszcza - zgoda. Tylko, że Marcin doznał poważnej kontuzji i nawet gdyby został, to niewiele by nam teraz dopomógł w grze. 2) 100 % nas nie widziało Alvareza na oczy - OK, ja też nie jeździłem specjalnie z Rzymu do Reggio di Calabria, aby oglądać rezerwowego obrońcę kalabryjczyków. Jednak czytałem o nim trochę we włoskiej prasie i na stronach www. Oczywiście, Alvarez nie jest młodszą i szybszą wersja Alessandro Nesty czy Paolo Maldiniego, ale bierzemy takiego, na jakiego nas stać. W polskiej lidze jest wieeeeelu gorszych. 3) Singlar demonem szybkości nie jest i pewno nie będzie. Wobec jego kontuzji potrzebowaliśmy natomiast piłkarza do gry "od razu". Reggina go nie chciała, bo odchudzała kadrę. Czy to znaczy, że jest zły? Pozwólmy, by zweryfikowało to boisko. Swego czasu Barcelona nie chciała Javiera Savioli. Czy to znaczy, że Saviola nie umie grać w piłkę? 4) Nie potrafię zrozumieć jawnej niechęci wielu osób z otoczenia p. Cupiała do próby dalszego rozwoju Wisły. Kiedyś takim "złym duchem" był Hubert Praski - jawny wróg Kasperczaka. Czyżby dziś kolejne osoby z otoczenia BC tylko czekały na potknięcie Skorży? Jeśli tak, to na miejscu BC wyrzuciłbym ich z hukiem i gwizdem - za blokowanie rozwoju klubu, a przy okazji, za pozbawianie właściciela okazji do niezłego zarobku (choćby za udział w play-off i LE). |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Nie możemy także trzymać w nieskończoność niewypałów jak Jirsak, Łobo etc - zajmują jedynie miejsca a grają poniżej oczekiwań od 2 lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/felietony/ko...ialowi,1342042
kolejny tekst Kołtonia na temat Wisły. chyba czyta nasze forum Gdzieś tam słyszę, że to nie Bednarz, a Rada Nadzorcza kształtuje politykę transferową. Śmiać mi się chce na taką argumentację.
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 21.07.2009 o godz. 19:39.
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Śmieszy mnie to najeżdżanie na Bednarza... Szkoda, że ludzie nie potrafią docenić tego co ten człowiek zrobił...a zrobił wiele bo wspólnie ze Skorża zbudowali naprawdę fajną drużynę która zdobyła 2 razy mistrzostwo polski: Diaz, Marcelo, Kirm, Ćwielong świetni nie wiekowi zawodnicy na których możemy opierać skład przed długie lata. Fakt moim zdaniem doszło do pomyłki w kwestii oceny umiejętności Łobodzinskiego ale jeśli chodzi o transfer Tomasa w ocenie umiejetnosci nie doszło do pomyłki. Nie mógł tego przewidzieć że jego aklimatyzacja będzie przebiegać tak długo i że chłopka nie będzie potrafił odnaleść się w nowym otoczeniu. Sami widzicie ile krzyczy się za zawodników w Polsce... cenny są wzięte z kosmosu, a namówienie dobrego zawodnika zagranicznego dla którego i tak pewnie Wisła będzie jedną z ostanich opcji jest bardzo trudne. Transfer Kirm jednak pokazał nam, że można tego dokonać, kto wie czy gdyby wcześniej nie zaufali Bednarzowi takich Kirmow nie mielibyśmy więcej ? Nie za bardzo wiedziałem co miał na myśli Bednarz używając słów, że nasza polityka bazuje na OKAZJI ale teraz już wiem. Wole mieć Bednarza, który stara się jak może niż Mielcarskiego który zobaczył jak ciężkim zawodem jest transferowanie dobrych zawodników do POLSKI i po prostu UCIEKŁ. Inaczej tego nie potrafię nazwać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.07.2009 o godz. 20:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ludzie wyluzujcie troche ,są transfery żle jak nie ma też żle teraz znowu nie pasują numery na koszulkach .Jak sie czyta niektóre komentarze to mozna dostać białej gorączki .Myśle ,że dobry spacer może pomóc na psychike.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Pablo Alvarez piłkarzem Wisły Kraków!
"...Staraliśmy się o tego zawodnika już od stycznia. Wtedy nic z transferu nie wyszło, ale cały czas go obserwowaliśmy i byliśmy zdecydowani go pozyskać. Tym bardziej cieszymy się teraz, kiedy udało się go zaangażować - powiedział dla FutbolNet.pl rzecznik prasowy Wisły, Adrian Ochalik. Frapująca jest jedna kwestia dotycząca tego transferu. Otóż Wisła w poniedziałek na swojej oficjalnej stronie internetowej informowała, że Alvarez zostanie wypożyczony z opcją pierwokupu i wiele mediów zaczęło to bezmyślnie powtarzać. Tyle tylko, że jego kontrakt z Regginą obowiązuje do... 2010 roku. Jak więc jest sens takiej umowy?! - Rozmawiałem na ten temat z naszym prawnikiem, który przygotowywał kontrakt, i przyznaję, że wkradła się tu pewna nieścisłość. Nie ma takiej klauzuli, jest tylko mowa o wypożyczeniu, natomiast, jak każdy inny klub, potem będziemy mogli rozmawiać z zawodnikiem na temat jego dalszego pobytu w Krakowie - wyjaśnia po naszej interwencji Ochalik. Tak więc Wisła nieumyślnie wprowadziła ludzi w błąd, ale teraz już wszystko wiemy. Pozostaje jeszcze kwestia finansowych kulisów całej transakcji. Rzecznik „Białej Gwiazdy” melduje konkretnie: - Będziemy w całości pokrywali wynagrodzenie Alvareza.' Całość: http://futbolnet.pl/wiadomosci/pablo...m-wisly-krakow |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
hahahaha przyrzekałem sobie że nie będę przejmować się czyimiś idiotyzmami bo kiedys od tego przestanę myśleć albo co gorsza będę myślał za dużo. nabawię się paranoi i stanę się miłośnikiem teorii spiskowych. wszedłem przeczytałem i padłem... w wieczornych serwisach informacyjnych "sensacje" jak sprzątaczka leczy zęby czy banda awanturników próbuje siłą odwlec sprawę. człowiek wchodzi sprawdzic czy nie ma gdzies ciekawych linków o nowo zakontraktowanym Urugwajczyku (co ciekawe nie urodził się w Montevideo tylko w magnetowidzie) a tu numerologia stosowana
. na pocieszenie przytoczę przykad jednego z rosyjskich napastników który grał z 4 i wbrew numerologii nie angażował się często w defensywę.P.S. sorry za mój wywód ale dziś miałem cieżki dzień a poza tym oglądałem już wieczorne newsy... nie mam już siły protestować przeciwko tabloidyzacji dziennikarstwa (co w rezultacie daje tabloidyzację społeczeństwa co dobija mnie bardziej) mimo to zachowuje spokój |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Moim zdaniem baardzo udane okienko. Czterech piłkarzy z czego cała czwórka może* od razu wskoczyć do pierwszej 11 i nie tylko nie osłabić zespołu ale wręcz stanowić o jego sile. Mam tylko jedno 'ale' - że brakuje nam transferów młodych wyróżniających się zawodników z niższych lig, takich przykładowych Drozdowiczów, choćby jednego na pół roku. Jestem pewien że jego transfer i utrzymanie byłob zaledwie ułamkiem tego co przeznaczyliśmy na półroczne apanaże np. Beto.
*lub powinni móc, bo niestety Guła jest kontuzjowany, a Alvarez to trochę niewiadoma, choć wierzę że jest lepszy od Burligi czy ewentualnie Jopa ustawionego na boku obrony. ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|

|
||||||