|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
To by musiala byc zmowa milczenia, bo inaczej kilka osob z druzyny na pewno by sie sprzeciwilo.
Jedyna opcja to robienie tego pod siebie, po cichu ale to tez malo prawdopodobne. Skonczmy z teoriami spiskowymi i poczekajmy do srody. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jedynie czego trzeba się w Wiśle pozbyć to Rady Nadzorczej, która bloku rozwój Wisły kosztem śmiesznych 300tys euro. W piłce te kwoty są śmieszne, a u nas w Wiśle to uchodzi za majątek. Więc takim sposobem nie awansujemy dalej. Jednak za ten mecz ze środy to powinni taką kare zabulić aby przez pół roku musieli to odrabiać, bo jedynie Kirmowi chciało się grać.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
transfery beda jak przejdziemy levadie....znowu mam deja vu-w zeszlym roku tez mialy byc jak przejdziemy Beitar,Nei nawet juz czekal na podpisanie kontraktu i jak zwykle kupa....napastnik i -prawy obronca to jest po prostu koniecznosc-jesli wladze tak nie uwazaja to znaczy,ze robia sabotaz...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Kordel_Walker napisał(a):
Poza tym jaka moze miec pewnosc taki Pawelek, ze nawet w razie odpadniecia z pucharow, klub nie sprowadzi zadnego bramkarza ? A moze Bogus nie wytrzyma, jesli to Pawelek swoimi interwencjami wyeliminuje go z Champions League i wlasnorecznie zacznie szukac bramkarza, a Pawelek skonczy w rezerwach jak swego czasu skonczyl Klos. Na jego miejscu bym nie ryzykowal ![]() Przypomne tez, ze juz przeciez kiedys Dolha posadzil Pawelka na lawie i zadna LM nie byla do tego potrzebna.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 18.07.2009 o godz. 13:58.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a mnie trapi czy w sytuacji braku - poza Brożkiem napastników ni warto jednak przytrzymać Niedzielana
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wolfy napisał(a):
Krytykuję włodarzy klubu za politykę, która prowadzi do poważnych problemów, bo gdy nadchodzą, umieram ze szczęścia. Wprost nie mogłem się doczekać na 3 zdrowych obrońców w składzie, brak wzmocnień - przez lata wychodziłem z siebie, aby przekonać, że właśnie tak ma być, by móc pławić się w szczęściu. Promienieję wprost z zachwytu, ze klub ma zdekompletowaną obronę, jednego prawdziwego napastnika, odstawia cyrk z bramkarzami. Ot,życzeniowo-alogiczne myślenie Wolfiego. Strach się bać, co jeszcze wymyśli. Tylko nie zapomnij razem z Konradem przypomnieć paru moich krytycznych wypowiedzi na temat zarządzania klubem z wiosny, lub wcześniejszego okresu. Będą bardzo pasowały. Dla przypomnienia, z kogo tak naprawdę można się pośmiać w tej trudnej chwili. Oby trwała jak najkrócej. Ciągle wierzę w awans. Niestety, nie wierzę w zmiany „na górze”.
Ostatnio edytowane przez Markus : 18.07.2009 o godz. 14:05.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
większych glupot nie czytałem tysiące osób czyta to forum nie tylko z naszego klubu i taki jeden robi z nas wszystkich debili niedorozwiniętych dziwie Ci się, na forum nie jesteś od dziś, więc pewnie masz więcej niż 13 lat, ale poziom Twojego myślenia adekwatny do wieku jest przerażający |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
JarTSW napisał(a):
Lucekj napisał(a):
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niedzielan chyba za dużo u nas zarabia dlatego (poza stroną sportową, bo formę ma? miał? słabiutką) już tu nie pogra.. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Jeszcze raz - wyluzuj chłopie...kiedyś bym Ci odpyskował, ale ewoluowałem już na wyższy poziom i twoje niskie, zwierzęce, infantylne wibracje budzą we Mnie jedynie współczucie. Z takim nastawieniem i wyzywaniem od niedorozwiniętych daleko nie zajdziesz. Spójrz na swojego posta i zastanow się Kto tu ma 13 lat? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
tyle że jesteśmy z Brożkiem na szpicy, od biedy "Mały" ale poprzez kontuzję obrońców trzeba upychac prawa stronę czym się da... Więc z przodu nie ma nic.... |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
dlaczego nie mozemy zainwestowac w mlodziez? dziwne to jest dla mnie, bo uznanych zaownidkow nie kupujemy, bo przeplacac nie chcemy, zagranicznych napastnikow dajmy na to za 100 tys euro tez nie dosatniemy, to dlaczego nie walczyclismy o chrapka? dlaczego nie zapytamy o micanskiego, chalasa, czy marcina robaka? tylko zostajemy z jednym brozkiem na ataku i tyle tego, to jest przegiecie..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
||
Na koniec już tylko czysto teoretycznie, żeby się nikt nie czepiał - jeszcze odnośnie Brożka, moim zdaniem, najlepiej było go sprzedać na początku okna - nie było dobrej oferty, a szkoda. Widać gołym okiem, że po kontuzji jeszcze trochę mu zejdzie do dojścia do formy, a ciągle ma status wyprzedzającego o trzy klasy innych graczy. W formie rzeczywiście lepszy jest o te trzy klasy, natomiast teraz nie bardzo - i tworzy się taki casus Henry'ego w Arsenalu. Gdyby udało się Pawła pchnąć za te 3,5-4 miliony euro, to możnaby za ok. 2 (po ok.1 mln) sprowadzić dwóch napastników. Po pierwsze wyrównałoby to skład, a po drugie wstrzyknęło "świeżą krew w zespół", bo gołym okiem widać, jak wiele wniósł transfer Kirma. Tylko znów, trzeba by mieć upatrzonych zawodników... i koło się kręci.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 18.07.2009 o godz. 14:59.
|
||
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=5215 bednarz nas prosił o cierpliwość? to ja musiałem przespać
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Graulacje dla RN poco się wzmacniać są młodzi wilcy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jakiś 30-letni Czech z Banika Ostrawa na testach. Co o tym myślicie? Bo dla mnie te testy są troche niesmaczne już... i to 30 latka...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Ok,już mam.. No widać, że to jest / był podstawowy bramkarz Banika. Nawet cos tam w europejskich pucharach zagrał. Może to ten którego szukamy? Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez kieu : 18.07.2009 o godz. 18:23.
![]()
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez grogoriogreg : 18.07.2009 o godz. 18:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
CV ma takie średniawe, ale nie takie złe jak większość bramkarzy których testowaliśmy. Zobaczymy co z niego będzie, ale pewnie nas i tak nie zasili jeśli przegramy w środę.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
http://www.90minut.pl/news/97/news97...h-w-Wisle.html Kolega, Czech - fan Banika, mówi że to bardzo dobry wybór i że Banik ma dobrych bramkarzy, Ostrava z tego słynie.
Ostatnio edytowane przez Domas : 18.07.2009 o godz. 18:46.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
On ma 30 lat. Nie wiem czy to dobry pomysl. Ja dalej oplakuje Adisa... No ale coz zrobic. zobaczymy co pokaze na tych testach...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Jop - 30lat, Czech-30lat..pytam po co pozbywaliśmy się Zieńczuka i Baszcza? Myślałem, że chcemy odmłodzić skład. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
30 lat to dobry wiek jak na bramkarza, pozatym nie rozumiem waszego lamentu. Widzieliście go w akcji? zapewne nie. Oceniacie go po nazwisku czy po wyglądzie, lub FMie? 30 lat, czech, podstawowy zawodnik dobrego Banika Ostrava. Dla mnie prawie jak marzenie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Kasprzik w Baniku by mógł conajwyżej łapać... Muchy na treningu w baniku - tyle tylko powiem. Dziewię się tylko po co testują tak znanego bramkarza ? Ja myslę że klub po prostu pozoruje jakies ruchy, żeby nie yło że nic nie robią, a Vaska i tak odeślą po testach. Jak mówił Bednarz PO i BR już czekają do czwartku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Może chcieli go podpisać po pierwszym meczu ale że awans nie jest pewny to pod pozorem testów już trenuje z drużyną a podpiszemy cokolwiek dopiero po awansie. Bo trudno mi uwierzyć że chcą testować trzydziestolatka, przecież rozegrał ponad setke spotkań i można zobaczyć go tam w akcji na DVD. On też musi chcieć przyjść do Wisly skoro pozwala sobie na cos takiego. Podstawowy bramkarz jednego z najlepszych czeskich klubów nie jeździ na testy do klubu takiego jak Wisła, dlatego myślę że możliwe jest to o czym napisalem na poczatku.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
tak na poważnie to jestem za. 30 lat to dla bramkarza 4-5 lat gry na określonym wysokim poziomie. Van Der Saar ma chyba trchę więcej ;D On jeszcze był podstawowym bramkarzem Banika, a my wypuściliśmy Adisa...lepszy nam się nie trafi |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Że też musieliście się do jego wieku przyczepić.Toż to jak na bramkarza młodzieniaszek.Angelo i Maciej byli starsi.Pawełkowi dobrze by zrobiła ława,oj dobrze.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|