|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Jeszcze coś ciekawego: Maor aż do ropoczęcia EURO 2012 moze wystąpić we wszystkich meczach reprezentacji Polsk po to, żeby sie sprawdzić, a potem i tak móc zagrac w reprezentacji Izraela.
Nie będziemy bowiem do dnia rozpoczęcia Euro grali zadnego meczu o punkty tylko same towarzyskie. Dobrze myślę? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A na imię miała Rebeka?
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Serio? Nie wiedziałem... Może jakieś źródło?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jest źródło - z faktu
http://www.fakt.pl/Matka-Meliksona-j...y,93931,1.html |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wiedziałem, że jednak problemem jest wyznanie.
A to Was nie wk...a?: http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/z...9,artykul.html Bo powinno, skoro wszyscy tacy święci patrioci tutaj... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
W końcu Melikson zdecydował się spróbować swoich sił w innej lidze, a decyzja o przenosinach do Krakowa była po części powrotem do korzeni. Jego rodzina od strony matki pochodzi bowiem z Polski. - Mama nazywała się Stojanicka i wyjechała z Legnicy do Izraela, gdy miała zaledwie kilka lat - mówi Melikson. - Znała polski, ale w moim domu nie mówiło się zbyt dużo w tym języku, dlatego nie znam go. Na razie - zastrzega. - Ale tak mama jak i babcia zawsze ciepło wypowiadały się o Polsce i Polakach - dodaje. - Opowiadały mnie, a także bratu i dwóm siostrom, że to piękny kraj, w którym żyją otwarci ludzie. To co polskiego wspominam jeszcze z dzieciństwa, to jedzenie. Nie proście mnie jednak, żebym wymieniał nazwy tych potraw, bo nie mam pojęcia, jak to powiedzieć po polsku..
Tutaj cały artykuł: http://www.gazetakrakowska.pl/poleca...azda,id,t.html
Ostatnio edytowane przez irekm19 : 21.09.2011 o godz. 19:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Jak nie Małecki podzielił kibiców, tak teraz robi to Maor... to teraz niech podzieli w ogóle cała Wisła... ludzie nie mamy większych problemów ? Jak chce Maor grać dla nas to niech gra ! Mi tam to nie będzie przeszkadzać mimo że jestem patriotą itp... ale takie są czasy że w większości krajów grają ludzie z innymi narodowościami. Popatrzcie na Niemcy, Francję, USA, Szwajcarię itp. Dajmy mu spokój... jego życie, jego wybór, on wie co robi...
![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Pod Legnicę trafili ze wschodu, matka Maora. Na wschodzie, bodajże dzisiejsza Białoruś, należy szukać korzeni a nie pod Legnicą. Nie zmiania to faktu,że Polka, tylko wyznania mojżeszowego. Ot, cała tajemnica.Jak dla Was problemem jest wyznanie to macie problem.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Po co kombinować? Matka jest zydówką, Maor jest żydem i tyle. Niech gra dla Izraela i oszczędzi wszystkim problemów egzystencjonalnych. Zagra dla Polski, bedzie ok, zagra dla żydów będzie bardzo ok.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie była polką tylko pół polką, sama w tym wywiadzie mówi, że niewiele w domu rozmawiało się w tym języku....
Ale jeśli Maor od razu zdecydował by się na Polske - ok, mogę zrozumieć. Ale po tym jak odpadli z eliminacji. No sorry. Takiego s....ielstwa to jeszcze chyba w piłce nie było. PS. A co do Piszczka nikt z nas nie mówi, że postępuje dobrze, powinien odcierpieć swoje, lecz nie bulwersuje nas to tak jak maor, bo Maor to piłkarz kochanej Wisełki. I to boli 100x bardziej. No cóż, to pościg za kasą , pozycją, dupami gdzie ludzie pominęli się z wartościami |
|
|
|
Member
Offline |
|
Idąc dalej w gdybaniach - zapewne gdyby nie 1968 rok. grałby u Nas nie Maor Melikson a np. Marek Kowalski P.S. Zakładam że do Izraela wyemigrowała w '68 ze względu na to że była żydówką. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jestem przeciwny obcokrajowcom w kadrze, a Maor nim jest.
![]() Cytat:
WISŁA! |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak dla mnie to jest wina FIFA. Najwyższa futbolowa organizacja uchwaliła takie przepisy i reprezentacja w dzisiejszych czasach to jest właściwie klub. Powinno być tak, że jak zadebiutujesz w danej reprezentacji (obojętnie czy jest to młodzieżówka, czy kadra A) to potem nie możesz zagrać w innej. Nie mówię tu tylko o spotkania o punkty, ale i mecze towarzyskie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiedział co wiedział. Czy Twoje zdanie wnosi cokolwiek do dyskusji? Czy miłosz jest Twoim chłopakiem, że musisz go bronić? Bardzo łatwo przychodzi Ci ocenianie innych o których tan naprawdę gówno wiesz. Dziś mnie "scharakteryzowałeś" wczoraj Teqcontroller'owi pisałeś, że jest po zawodówce, a sam pewnie w gimnazjum zalegasz.
Czasami żałuję, iż rejestracje na forum nie poprzedza prosty test IQ - co chroniłoby forum przed takimi frustratami jak Ty , którzy nie potrafią nic sensownego napisać i ograniczają się jedynie do jednozdaniowej napinki. |
|
|
|
Guest
|
|
Jedynym który próbował Maora nastawić na właściwa moim zdaniem droge był Biton który mówił w wywiadach rzeczy typu: Gdybym był na miejscu Maora wybór byłby dla mnie oczywistością- Izralel. I wydawało się że przez chwile Maor posłuchał kolegi bo podjął stanowcza decyzje. Jednak rodzinka i Dahan zrobili swoje. Jak już napisałem Maor mimo tego że jest dorosły to nie jest do końca samodzielny, łatwo takim człowiekiem manipulować i jak to ładnie ująłeś w jego głowie być może nadal trwa walka.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.09.2011 o godz. 20:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Moze nie bedzie to drugi Ernest Wilimowski
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Dyskusja sięgnęła dna. Zaczęliście grzebać w czyimś życiorysie i dopierdalać się do matki tego człowieka. Tego na tym forum jeszcze chyba nie było.
Wysiadam. Idę zwymiotować. Dobranoc. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
dwdx1906 owszem grał ale nadal może wybierac bo ma podwójne obywatelstwo, takie fakty. Pisałem juz o tym że ten stan mi sie nie podoba i grać powinni tylko tacy co znają polski hymn, mówią po polsku i czują się Polakami ...ale obrażanie Maora i to jeszcze z argumentem o jego religii, grzebanie w życiorysie matki, sorry ale na tym przystanku wysiadam.
Ostatnio edytowane przez milosz : 21.09.2011 o godz. 20:35.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|