|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() I zrozum jedno. Nie jestes na forum rasowych jamnikow, gdzie mozesz sobie dowoli kpic czy wytykac uzytkownikom, ze ich pupil ma ogon podwiniety od dupy strony. Jestes na forum kibicow Wisly i nie kazdy kibic ma wyjebane na swoj ukochany klub i nie kazdy kibic bedzie sie godzil na bezpodstawne szkalowanie Wisly czy ludzi z nia zwiazanych. Musisz zrozumiec, ze pasuje liczyc sie ze slowami i z dupy osądami...bo inaczej moze Cie spotkac po prostu reakcja. Ps: To tyle z mojej strony. Baw się dobrze. Z pozdrowieniami. Jżs!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.11.2016 o godz. 23:59.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
Jakie szkalowanie Wisły? Szkalowanie to może być to, co wysmarowała Wyborcza. Czyli ewidentne przerysowywanie faktów i pokazywanie Wisły w jak najgorszym świetle. I na to nie można pozwolić. Ale tu jest forum i nie służy ono do tego, żeby się klepać po pupkach w towarzystwie wzajemnej adoracji, ale służy do dyskusji. Nie wydaje mi się, żeby obowiązkiem kibica było gnojenie Wdowczyka i trzymanie na siłę strony zarządu, bez względu na to, jaka jest prawda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wdowczyk to niech wypupcza sprzedawczyk jeden. Ja temu czlowiekowi nie ufam w zadnym wypadku. Sprzedawal mecze na umur a teraz olal nawet nie nas kibicow nawet nie klub nawet nie Wisle... ale olał swoich piłkarzy. Bez honoru i tyle. Naopowiadal bzdur na konferencjach, patetyczne cytowanie hymnu... i okazlo sie po raz kolejny ze to zwykly sprzedawczyk. Co ciekawe te bajki ktore opowiadal polowa kibicow jeszcze kupuje
NIGDY WIECEJ LEGIONISTOW I WARSZAWIAKOW W WISLE! ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Ty byś pracował za darmo w jakiejkolwiek firmie ? Tylko dlatego, że mają wypłaty dla wszystkich a dla Ciebie nie ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
....a, a wiadomo czy rzeczywiście pracował za darmo? Był, jest i będzie .....m i sprzedawczykiem - nie wyczyści się nigdy z tego pokorupcyjnego syfu choć miał dużą szansę na to, żeby mocno ocieplić swoje imię. Jak chciał odejść to mógł to zrobić po 20.kolejce a nie przed być może decydującymi dla tego sezonu meczami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
p.s. za darmo pracowac w PL nie da się. Wszystko regulują umowy, a kwota i tak koniec konców wyladuje na koncie wdowczyka tyle ze powiekszona o odsetki. no ale jestem w stanie Wdowca, starego sprzedawczyka zrozumiec, ze miał tak wysokie koszta zycia (mieszkanie i fura płacone przez klub) i ze nie moze sobie pozwolić z oczekiwaniem na wpłate hajsu bo na koncie, stara sprzedajna menda nie ma nic. Tak to rozumiem rozgorycznie trenera. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
P.S - I chyba nie chodzi o to, żeby ktoś z kimś ciągał się po sądach. Widać dla niektórych jest to normalne, dla mnie nie. Niektórzy, to mają logikę szefów korporacji. Umowa jest, ale jej nie przestrzegamy i nie płacimy, a pracownicy niech się z nami sądzą. Dobrze wiedzieć, że bogacze na forum. Obyście firm nie zakładali . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Obecny zarząd nie zatrudniał Dariusza Wdowczyka, nie podpisywał z nim żadnych umów ani też nie ustalał wysokości kontraktu.
Ten śmieć razem z pozostałym bajzlem został pozostawiony przez poprzedników i obecny zarząd robi co może by to ogarnąć.
Ostatnio edytowane przez element : 16.11.2016 o godz. 12:23.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Przeciez ostatnio, sprawa Cierzniaka - Mam wrazenie ze nasi po fakcie tylko potrafia oswiadczenia pisać. Taki jamnik co szczeka za zamkniętą bramą, a jak się ją otworzy to spieprza gdzie popadnie. p.s. Element - Wdowczyk kase wypłaca S.A. a nie zarząd. wg. tego co napisaleś wychodzi na to ze nowy Zarząd jak zobaczył umowe Wdowczyka to sie przestraszył i chciał z niej zejsc jak najszybciej. Opcje były dwie- Wdowiec odchodzi sam bez odszkodowania, Wdowiec odchodzi sam z odszkodowaniem. Wybrano opcję nr 2 i nie płacono mu pensji, co mądre nie jest bo i tak tą pensje wraz z odsetkami mu zapłacą, a i piarowo strzał w stope, najpierw mówimy ze spłacamy wszystkich a potem takie kwasy. Każdy godny trener teraz zastanowi sie dwa razy przed przyjeciem oferty Wisły, wszak skąd moze mieć pewność ze i z nim nie zachowają sie podobnie? KLASA. słowo klucz którego brakuje od tego sezonu na kazdej plaszczyznie E: nie literowka ale masz racje. Klasy brakuje nie od dziś. a kasy brakuje kazdemu.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 16.11.2016 o godz. 13:37.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie no, wcześniej był Wersal, że przypomnę Mandziarę, niepłacone kontrakty i faktury, wiślacki "klub Kokosa" załozony przez Bednarza, maksymalnie wieśniackie zwalnianie trenerów (praktycznie wszystkich w całej historii TeleFoniki), zakazy stadionowe dawane od czapy przez łysą pałę...
Chyba że to po prostu literówka i chciałeś napisać, że brakuje KASY. Ale to też nie od tego sezonu. Nie wiem czego oczekujecie, ale ewidentnie 99% piszących tutaj nie ogarnia sytuacji. Chrzanicie coś o złym zarządzie kiedy realną perspektywą do niedawna był brak możliwości dokończenia sezonu i czwarta liga. I co chwila jakiś mózg stiwerdza, że potrzebny nam bogaty właściciel i nic że chętnych nie ma i pewnie od dawna nie było. Czytam te brednie i naprawde nie wiem skąd się urwaliscie i czy naprawdę wszyscy macie pamięć złotej rybki. A najlepszy jest nesta, pierwszy fan Meresińskiego który do końca wierzył w idiotyczne zapewnienia, a teraz jest wielce zatroskany. Może gdyby Twój idol nie wyprowadził 500 tys. to byłoby na wypłaty dla Wdowczyka? Taka sugestia, może lepiej zamilknij w temacie.
Nie ma mowy o towarzystwie wzajemnej adoracji kiedy Wy wszycy nie bierzecie pod uwagę podstawowych faktów - na przykład naszej sytuacji organizacyjno - wizerunkowo - finansowej. Czujesz się mądrzejsza krytykując obecny Zarząd za skutki wieloletnich zaniedbań poprzedniego właściciela których kulminacją była sprzedaż Wisły skazanemu za oszustwa cwaniakowi bez kasy? Który przy okazji wyprowadził z i tak zadłużonego klubu pieniądze. Otóż nie jesteś ani mądra, ani bezstronna, pokazujesz tylko że masz pamięć muszki owocówki skoro wystarczyło kilka zwycięstw i ciszy medialnej wokół klubu żebyś zapomniała w co TS musiał wdepnąć. Wiesz co jest sukcesem? Że prawdopodobnie dostaniemy licencję bez większych problemów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.11.2016 o godz. 13:58.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ale to wie każdy. Ale jaka jest prawda w przypadku konfliktu na linii Wdowczyk - Zarząd? Kto mówi prawdę? Zarząd - że trener nie miał podstaw do rozwiązania umowy i nie wywiązywał się z obowiązków. Czy Może Wdowczyk - że komunikacja z Zarządem i ich styl prowadzenia tego biznesu są lekko...nieprofesjonalne? O to tu się rozchodzi. A nie o długi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc nie wiem nawet jak na to odpowiedzieć.
Zdajesz sobie sprawę, że długi muszą być spłacane przez co brakuje pieniędzy? Że TS dostał w spadku po TeleFonice kontrakty (również Wdowczyka) które nie bilansują się z przychodami? Ale jeśli faktycznie chodzi Ci o biedę jakiej zaznał tu Wdowczyk, to załóż mu jakiś fanpejdż czy coś... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wychodzi na to, że zarząd zachowałby się profesjonalnie zaciągając kolejny dług, byle tylko handlarz miał zapłacone w terminie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja uwazam ze rozsadniej dac mu 40 tys w łape i kopa w dupe teraz niz sie z nim jebac i włoczyc po sądach, i dac mu 40 000 + odsetki.( a odsetki od takiej kwoty są dosc spore) Tak czy siak jak zarzad kasy nie ma, to bedzie musiał hajs zorganizowac, a każdy kolejny dzien to narastające złotówki. p.s. Patrzac na lata wstecz, lepsze było by wg. Ciebie spłacenie Genkowa od razu czy walczenie z nim tyle czasu? Tak samo sprawa ma sie z Jovanicem i resztą, która ograła nas w sądzie. No ale to tylko moje zdanie. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A priorytetem było otrzymanie licencji i nie będę tłumaczył dlaczego... Pisanie tutaj przez niektórych o honorze etc. jest kuriozalne, bo to nie TS zatrudniał Wdowczyka ani żadnego z jego poprzedników (za których zwolnienie też trzeba było płacić). To Cupiał bawił się w zatrudnianie i zwalnianie trenerów wedle własnego widzimisię na konto Wisły.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.11.2016 o godz. 14:40.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Szprotson - zaciągnięcie kolejnego długu (oprocentowanego) by spłacić dług?
![]() Ps. Ufam zarządowi, Wdowczyk zapewne nie ma podstaw do rozwiązania kontraktu a moje powyższe posty są czysto hipotetyczne. ![]()
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 16.11.2016 o godz. 14:44.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
serek - oczywiscie ze tak, bo koniec końców My mu musimy zapłacić.
Wiec dla mnei sprawa skonczyła by sie w excelu - pozyczka + spłata pozyczki musi byc mniejsza niż zaległa kwota+odsetki. poki co jestesmy w sytuacji przegrany przegrany,bo nie mamy kasy a i tak ją musimy zapłacić. ale ktoś w sumie obiecywał sponsora....ale co tam, ważne ze klub nie upadł, a to ze niektorzy zrealizowali swój plan o którym bylo wiadome juz jakis czas temu... ![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Ja myślę, że część tu obecnych nie zdaje sobie sprawy z tego, że niektóre z góry przegrane sprawy lądują przed sądem nie z powodu jakiejś naiwnej wiary w to, że my je wygramy, tylko po to, żeby długi "rolować", odciągając w czasie ich wymagalność.
No więc czasem wybór nie polega na tym czy dać Iksińskiemu 40 tys. od razu, czy 40 tys. za chwilę z odsetkami, tylko na tym, czy dać Iksińskiemu czy Igrekowskiemu. A jeśli (nie)danie Iksińskiemu od razu wiąże się tylko z kosztem odsetek (i ew. postępowania), a (nie)danie Igrekowskiemu wiąże się z możliwością rozwiązania przez niego kontraktu i utraty piłkarza ze składu oraz możliwości sprzedania go w następnym okienku transferowym za rozsądną cenę, to trzeba wybrać Igrekowskiego. Tak po prostu. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mi tam Wdowczyka żal , bo to dobry trener , który nas dwukrotnie wyprowadził z regresu. Po tych wszystkich wtopach włodarzy Wisły , kiedy to bo ich nieudolnych decyzjach musieliśmy płacić kary,odszkodowania itd. ,to wcale bym sie nie zdziwił ,że i tym razem zarząd coś zrobił na co Wdowzyk nie mógł przystać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tak samo miała się sytuacja np. z Genkowem ![]() A nie, jego jednak nie opłaciło się trzymać..... p.s. pisanie o zaskoczeniu ze Wdowiec moze taki numer wykonac tutaj nie jest adekwatne, no ale fakty sa takie ze Wdowiec s.......ił a my mu lecimy kasę. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Pierwszy raz zgadzam się z SKWK. Smutne, bo Wdowczyk mógł skończyć lepiej
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja w to nie wierze i tyle ,wolno mi
![]() Pewnie prawda leży gdzieś pośrodku... Przepraszam,że nie w temacie ,ale chciałbym zapytać ,co się dzieje z tematem meczowym,bo pojutrze mecz ,a tu cisza.... ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Sa ludzie ktorzy wola wierzyc sprzedawczykowi... ktory przeciez "ma ambicje i latwo sie pisze takie rzeczy ale on nie jest tu dla pieniędzy"
Ok ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Akurat skwk nie bardzo wierzę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez heoij : 17.11.2016 o godz. 15:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat jemu to nie ma co wierzyć, nawet pomijając lata korupcyjnych oszustw wystarczy przypomnieć co niedawno mówił na konferencjach u nas. Nawet warszawscy dziennikarze mieli polew cytując jego patetyczne teksty o ambicji i szacunku do klubu etc.
Śliski gość. Niektórzy to mają idoli. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|