The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2008, 16:20
Żołnierz Białej Gwiazdy napisał(a):Wyświetl post
Sprzedaż Kokoszki to nie najlepszy pomysł. Ten zawodnik do doskonały obrońca który może jeszcze wiele osiągnąć w naszej (napewno słabszej lidze niż liga rosyjska) polskiej lidze. Ten zawodnik dopiero rozpoczyna swoją wielką karierę a sprzedaż tak znakomitego zawodnika osłabi klub. Ja mam tylko nadzieje że Pan Bednarz wie co robi a na czele stoi dobro klubu. Jeżeli natomiast transfer dojdzie do skutku wierzę że pod Wawele obejrzymy nowego równie dobrego zawodnika.

Jaja sobie robisz

czy moze jestes kuzynkiem tego zarobkiewicza.. moze Adas dowiedzial sie ze nici z prawa Webstera w jego przypadku, i postanowił jakos sie wygrzebać z całej tej sytuacji
Ostatnio edytowane przez wiertar : 03.07.2008 o godz. 16:24.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 03.07.2008, 18:06
nie da sie ukryc ze czlowiek zaczyna sie denerwowac czekając na (zwłaszcza!) zapowiedziane transfery gdy drużyna już czwarty dzień na zgrupowaniu a czasu na porządne przygotowanie do eliminacji coraz mniej.
Może i faktycznie mają przyjśc klasowi piłkarze, niemniej jednak ich klasowość powoduje także że negocjacje z nimi przeciągają się niebezpiecznie długo. To by potwierdzało że faktycznie są klasowi

A wypocin jakis gazetek nie ma co brać na poważnie jeśli te gazetki, nawet nie cytując słów Bednarza czy Skorży które tak nam zaprzątają głowy od kilku dni, piszą że X czy Y jest juz królem polowania mimo że okienko jeszcze nie rozpoczęte lub że tak naprawdę zakupów nie będzie. Piszą co im wygodniej.

Kallon abstarhując od prawdopodobieńśtwa transferu to byłoby coś.

Pamiętam jak kiedyś rozgorzała na forum dyskusja (zresztą z okazji jakiegoś okienka transferowego) że my tu się tylko tniemy na siekiery i topory a pismaki mają ubaw podsyłając nam kolejne ploty kto to mogł być u nas ale dziwnym trafem nie jest. Kilka dni temu czytalem właśnie jakis artykuł jakiegoś dziennikarza który dokładnie przytacza ten sposób znajdywania transferów. Jakiś dziennikarzyna najlepiej z mało wiarygodnej gazetki chodzi po jakimś forum (przykładowo naszym) i szuka w naszej "liście życzeń" kogo byśmy teraz chcieli. Znajdując faworyta forum zamieszcza o nim informacje w swych wypocinach że sa prowadzone rozmowy z nim i jest zainteresowanie. Później rzecz jasna dyrektor sportowy temu zaprzecza bo niby czemu miałby potwierdzić i jak sie okazuje że nie udało sie go ściągnąć to sie zaczyna jazda na forum (np. Łysy C***)co mniej sprytnych forumowiczow. A gazetki mają ubaw. I tak w koło Macieju.
Nie odkrywam tu Ameryki ale przypomniam co bardziej krwistym "fanom" że aktualny sposób pertraktacji dyr. sportowego jest własciwy i jedyny słuszny.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.07.2008, 19:38
No to żegnamy ekwadorskiego nastepce Boruca

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18341

PS
Bednarz chcemy piłkarzy a nie szroty z przeceny za półdarmo

Skorża dziękuje że nie kupiłeś kota w worku.....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.07.2008 o godz. 19:41.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.07.2008, 19:47
No przecież z tym Lanzą było do przewidzenia...
Wielkie talenty nie siedzą w wieku 25 lat na tybunach czy w porywach na ławie przeciętnych/ słabych klubów.

Od początku testowanie takiego zawodnika było dla mnie paranoją...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.07.2008, 19:56
no to mamy kilkunastu zawodników z ktorymi rozmawiamy minus jeden. jak wynika z filmików ten serb też g.... wart, a wiec z nowym bramkarzem wydajemy sie byc w d.pie
Odpowiedz cytując
chojrak
Member

Od: 12.2006

Stary 03.07.2008, 20:06
A może z Kowalewskim cos wypali, jego klub został zdegradowany więc można go ściągnąć za małe pieniądze... Jedna z najlepszych opcji na pozycje bramkarza
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.07.2008, 20:11
chojrak napisał(a):Wyświetl post
A może z Kowalewskim cos wypali, jego klub został zdegradowany więc można go ściągnąć za małe pieniądze... Jedna z najlepszych opcji na pozycje bramkarza
500 tyś€ za sezlon to chyba nie tak mało.a kowal podobno tyle sobie życzy i gdzieś się wypowiadał,że polska liga już go nie interesuje..."bo w tym cały jest ambaras,żeby dwoje chciało na raz"
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 03.07.2008, 20:14
picasso napisał(a):Wyświetl post
500 tyś€ za sezlon to chyba nie tak mało.a kowal podobno tyle sobie życzy i gdzieś się wypowiadał,że polska liga już go nie interesuje..."bo w tym cały jest ambaras,żeby dwoje chciało na raz"
Aż tyle dostawał w Koronie?
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.07.2008, 20:18
oczywiście,że nie ale teraz podobno na tyle się ceni.tyle może dostać gdzie indziej,więc dlaczego ma grać u nas za np 200 tyś,a bardziej prawdopodobne ze za jeszcze mniej?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.07.2008, 20:22
[quote=Ogryzek;561825]Aż tyle dostawał w Koronie?[/qu

gdzies było napisane, że flirtował ze Śląskiem, ale Ślask nie był w stanie dać ponad 800tys. pln.
to około 250 tys. euro.
moim zdaniem trzebaby dać kontrakt w przedziale 200-250t euro, no chyba, ze kompletnie nikt go nigdzie nie zechce za granicą to wymagania spadną. Tylko, że to będzie wiadomo na 100% dopiero w końcu sierpnia.
Inna sprawa, że ja nie wierzę w tego gracza, wg mnie to on już cudów nie zdziała.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.07.2008, 21:37
Pewny jest natomiast przyjazd na zgrupowanie do Bad Waltersdorf, gdzie trenują wiślacy, zagranicznego napastnika. Oczywiście na testy. Dyrektor Bednarz zastrzegł sobie jednak personalia futbolisty: - Tak się umówiliśmy. Nie chcemy robić zbędnego zamieszania, bo przecież ten zawodnik będzie dopiero sprawdzany.

z dzisiejszej Gazety Krakowskiej

kolejny no name
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 03.07.2008, 21:39
A mieli być tacy świetni i ograni piłkarze że nie trzeba ich testować!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 03.07.2008, 21:48
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A mieli być tacy świetni i ograni piłkarze że nie trzeba ich testować!
czyli ci którzy przyjeżdżają, to nie są ci o których mówił Skorża...

Cierpliwości...
Ddf
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 03.07.2008, 21:56
bigi333 napisał(a):Wyświetl post
Osłabiasz mnie. Przecież to chyba oczywiste że ten napastnik który przyjdzie na testy to nie ten zawodnik o którym mówił Skorża że nie trzeba go sprawdzać. Boże, Ty udajesz? Czy naprawde jesteś taki niekumaty?
Słuchaj mądralo!

W tym tygodniu mieliśmy już FINALIZOWAĆ tych 3-4 znanych z nazwiskami a nie sprawdzać kolejnego anonima!!! (strata czasu)

To ty masz problemy z rozumieniem słów które mówił Skorża! I nie strugaj mądrzejszego niż jesteś - (z całym szacunkiem)

PS
Czas biegnie nieubłaganie - kiedy ci mityczni herosi którzy (moze) przyjdą mają się zgrać z resztą zespołu?
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 03.07.2008, 22:00
bigi333 napisał(a):Wyświetl post
Osłabiasz mnie. Przecież to chyba oczywiste że ten napastnik który przyjdzie na testy to nie ten zawodnik o którym mówił Skorża że nie trzeba go sprawdzać. Boże, Ty udajesz? Czy naprawde jesteś taki niekumaty?
On jest mądrzejszy od nas wszystkich razem wziętych, śmieje się teraz z naszej "gupoty".

Na poważnie okno sie dopiero otworzyło, ludzie.
Lech i Legia już kupiły co miały kupić. jak narazie Wisełka sprowadziła jednego solidnego(no jeśli grał 4 lata w Slavii w podstawowym składzie, inna sprawa jestem ciekaw czy jakby Głowacki nie chciał przedłużyć kontraktu to czy by dostał owacje na stojąco czy by był wyzywany od judaszy?) zawodnika.
Lepiej sprawdzić co sie kupuje niż potem klnąć że niewypał że w europie zawodzi itepe.

coś o Polskiej prasie:
http://euro2008.interia.pl/news/lobo...lamuje,1140357
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.07.2008, 22:00
Zamiast wzmacniać się, Wisła może stracić kolejnego zawodnika. - Mam ofertę z Anglii - przyznaje Marcin Baszczyński.

Baszczyński zarzeka się, że nie wie z jakiego klubu jest oferta. - Czekam na przyjazd dyrektora sportowego i po rozmowie z Jackiem Bednarzem będę mądrzejszy - twierdzi wychowanek Ruchu Chorzów.
Ostatnio edytowane przez zloty1906 : 03.07.2008 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując
mzaku1976
Junior Member

Od: 01.2008

Stary 03.07.2008, 22:02
Proponuję przestać się podniecać. Poważnych wzmocnień to nie będzie co najwyżej jakieś odpady.To, że przywrócono Dawidowskiego, podpisano z Singlarem to nie przypadek, tylko wyraźny dowód na to, że nie bedzie poważnych wzmocnień. I jeszcze ten Pawłoski ponoć za 100 tys. euro do wyjecia.! Nie mogę tylko zrozumieć o co chodziło Skorży z tym finalizowaniem rozmów. Albo jak napisała Wybiórcza Maciek robi dobrą min do złej gry albo Bednarz go robi w wała. Nawiasem mówiąc Łysy chyba też coś mówił o dobrych grajkach, którzy nie będa chcieli testów. W każdym razie po wylosowaniu Beitaru jesteśmy w poważnej dupie, czas ucieka i ciekawy jestem co powie Bednarz po pożegnaniu się z p. UEFA, bo tak to się skończy ****a zobaczycie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 03.07.2008, 22:04
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
On jest mądrzejszy od nas wszystkich razem wziętych, śmieje się teraz z naszej "gupoty".

Na poważnie okno sie dopiero otworzyło, ludzie.
Lech i Legia już kupiły co miały kupić. jak narazie Wisełka sprowadziła jednego solidnego(no jeśli grał 4 lata w Slavii w podstawowym składzie, inna sprawa jestem ciekaw czy jakby Głowacki nie chciał przedłużyć kontraktu to czy by dostał owacje na stojąco czy by był wyzywany od judaszy?) zawodnika.
Lepiej sprawdzić co sie kupuje niż potem klnąć że niewypał że w europie zawodzi itepe.

coś o Polskiej prasie:
http://euro2008.interia.pl/news/lobo...lamuje,1140357
A ile zostało czasu do pierwszego meczu z Beitarem? Moze faktycznie nie ma co panikowac i po dzisiejszym sparingu Dawidowski i Kmiecik pociągną naszą drużynę w pucharach

PS
Nie uważam się za mądrzejszego od nikogo a tym bardziej nie śmieje się z nikogo - ale czas upływa a my ciągle nic nie mamy.... i pocieszamy się tylko
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.07.2008 o godz. 22:11.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.07.2008, 22:14
Czas biegnie nieubłaganie - kiedy ci mityczni herosi którzy (moze) przyjdą mają się zgrać z resztą zespołu?
Słuchaj mądralo!

Złóż CV w klubie, udowodnij, że załatwisz za darmo klasowych zawodników przed otwarciem okienka transferowego a dni Bednarza będą policzone.

Wyobraź sobie, że nie potrzeba aż Twojego intelektu, aby wiedzieć jak być powinno. Ale - jak widać - jeszcze większego potrzeba, aby zrozumieć dlaczego tak nie jest. Nie będę rozwijał tematu, bo nie widzę większego sensu.

Z rzeczywistością nie wygrasz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 03.07.2008, 22:20
Singlar to nie odpad, to on nie chciał grać w Slavii a nie Slavia chciała go wyrzucić. przecież chcieli wymusić na nim przedłużenie kontraktu.
Zobaczymy kogo kupią co pół roku to samo najpier wyzywanie Bednarza od łysych ch...(właśnie się zaczęło) a potem jak kogoś załatwi to bedzie bogiem.
Jirsak, Niedzielan,Boguski(musieli sie kłócić o niego to poniekąd tez zasługa Bednarza), Łobodziński, Matusiak (tutaj nie jego wina że zapomniał jak sie gra) Diaz, Singlar, Dudu i to na razie wszyscy jakich sprowadził
6 z nich grało dobrze bądź nie dostało za dużo szans(Dudu, albo wtorek przez kontuzje)
Złe transfery?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 03.07.2008, 22:21
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Słuchaj mądralo!

Złóż CV w klubie, udowodnij, że załatwisz za darmo klasowych zawodników przed otwarciem okienka transferowego a dni Bednarza będą policzone.

Wyobraź sobie, że nie potrzeba aż Twojego intelektu, aby wiedzieć jak być powinno. Ale - jak widać - jeszcze większego potrzeba, aby zrozumieć dlaczego tak nie jest. Nie będę rozwijał tematu, bo nie widzę większego sensu.

Z rzeczywistością nie wygrasz.
Dziękuje mądralo!

Ale ja jestem kibicem a nie dyrektorem sportowym i mam prawo porównywac Nasz klub np z konkurencją!
I wg mnie jakoś ten "cienki" Lech miał 1,65 mln EUR i szybko wydał na piłkarzy którzy wzmocnili jego kadrę. Teraz spokojnie przygotowują się na UEFA!

A u Nas? Skorża nie wie kto będzie grał, kogo będzie miał do dyspozycji i na jakich pozycjach.... a czas leci

Inni (Lech) potrafią a My (Bednarz) nie?

PS
Robiąc wycieczki personalne wobec mnie stawiasz się na niskim poziomie! Ja nigdy pierwszy nie atakuje kogoś personalnie - chyba że ktoś zaczyna w ten sposób pisac (normalna reakcja obronna)
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.07.2008, 22:24
Może to trochę bardziej pasuje do tematu polityka sportowo-finansowa, ale ma bezpośrednie przełożenie na nasze transfery, więc napiszę tutaj.

Mówiąc kolokwialnie z finansami jesteśmy w d*pie i dopóki nie będziemy mieli podpisanych umów, które zapewnią nam finansowanie na najbliższe lata, tak długo Bednarz nikogo nie podpisze, bo nie jest w stanie zagwarantować, że będzie kasa na pensje. W tej chwili wygasa umowa z Orange, liga nie ma sponsora tytularnego, tym samym my nie mamy kasy. To akurat mała kwota ale nawet jej nie mamy. Dalej, nie ma też jeszcze umowy z Canal+. Nie ukrywajmy, kasa z praw transmisyjnych to lwia część budżetu, a Bednarz zapewne ma uzasadnione obawy, że cyrki PZPN mogą doprowadzić do tego, że ostatecznie Canal+ się wycofa. Ludzie z C+ naprawdę wyglądali na wpienionych pod koniec sezonu, a opieszałość PZPN-u mogła tylko jeszcze bardziej ich wpienić. Jeszcze raz podkreślam umowy z C+ póki co nie ma. Dodajmy do tego, że Wisła nie ma również głównego sponsora, ani żadnego poważniejszego partnera reklamowego. Na koniec dochodzi czynnik, że co najmniej przez rok nie będziemy grać na swoim stadionie, czyli dojdą koszta wynajmu obiektów, a wpływy z biletów będą znacząco mniejsze.

Jeżeli szybko nie zbierzemy podpisów na umowach, to z transferami będzie cienko.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.07.2008, 22:30
Strasznie zjechaliście Ogryzka, moim zdaniem troszkę na wyrost.
Każdy się denerwuje, szczególnie że wszyscy znamy wypowiedź Skorży na temat 'klasowych zawodników nie-do-testowania'. A czasu trochę minęło, póki co, i być może po prostu negocjacje utknęły.. ? Nie wiadomo.
Widać po Was te nerwy
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 03.07.2008, 22:31
Uran235

Jeśli jest tak jak piszesz to ja nie mam pretensji do Bednarza!
Rozumiem - nie mamy kasy na transfery ani też kasy na wysokie kontrakty dla gwiazd (sponsorzy, wynajem stadionu itd)....
Rozumiem - obiektywne czynniki!

Jeśli tak jest - trzeba grać tym co mamy. Mnie wkurza zapowiedź mocnych wzmocnien i nic z tego nie ma. Nie lubie kłamstewek. Najgorszą prawdę przyjmę ale nie wciskania kitu

PS
Ja jednak mam nadzieje ze wzmocnienia będa
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.07.2008 o godz. 22:37.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.07.2008, 22:41
Dziękuje mądralo!
no prob

Ale ja jestem kibicem a nie dyrektorem sportowym i mam prawo porównywac Nasz klub np z konkurencją!
I wg mnie jakoś ten "cienki" Lech miał 1,65 mln EUR i szybko wydał na piłkarzy którzy wzmocnili jego kadrę. Teraz spokojnie przygotowują się na UEFA!( - dopisek mój)

A u Nas? Skorża nie wie kto będzie grał, kogo będzie miał do dyspozycji i na jakich pozycjach.... a czas leci

Inni (Lech) potrafią a My (Bednarz) nie?
My jak widać nie mamy 1.65 lmn euro. Czy to wina Bednarza?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.07.2008 o godz. 22:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.07.2008, 22:41
Uran235

Jeśli jest tak jak piszesz to ja nie mam pretensji do Bednarza!
Rozumiem - nie mamy kasy na transfery ani też kasy na wysokie kontrakty dla gwiazd (sponsorzy, wynajem stadionu itd)....
Rozumiem - obiektywne czynniki!

Jeśli tak jest - trzeba grać tym co mamy. Mnie wkurza zapowiedź mocnych wzmocnie i nic z tego nie ma. Nie lubie kłamstewek. Najgorszą prawdę przyjmę ale nie wciskania kitu

PS
Ja jednak mam nadzieje ze wzmocnienia będa
No bo cały numer polega na tym, że Bednarz też ma nadzieję, że te wzmocnienia będą. Stąd jego i Skorży zapowiedzi, ale podpisów jak nie było tak nie ma, a Bednarz nie zaryzykuje wysokich kontraktów w ciemno. Właśnie o to chodzi w jego wypowiedziach, w których wielokrotnie podkreślał, że nie zamierza wpędzać Wisły w długi.
Dodałbym jeszcze do tego, że kasa z transferu Dudki wpłynęła chyba wczoraj, czy przedwczoraj, bo Wisła dopiero wtedy potwierdziła transfer do Auxerre.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.07.2008, 22:42
ja mam takie przeczucie, ze przyjdzie kilku graczy z tej grupy: pawlowski, bonin, hernani, robak (chociaz mnie nie przekonuje), gargula, kowalewski, golinski, lukasiewicz.
transfery beda na 100%, ale problem jest kiedy... najlepiej by bylo jakby do 10 lipca przynajmniej dwoch przyszlo. bez paniki, bedzie dobrze!
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 03.07.2008 o godz. 22:45.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.07.2008, 22:48
Moja odpowiedź a propo Bednarza jest post wyżej w odpowiedzi na post kolegi Uran235
Doradzam spokój. Cudów i tak nie będzie, transfery nie sprostają raczej oczekiwaniom, bo te są zbyt wielkie. Nie ma sensu pompować balonika, trzeba realnie spojrzeć na nasze możliwości(nie tylko finansowe, ale od tego wszystko się zaczyna).
Naprawdę, ewentualny brak sukcesów w pucharach w tym roku nie powinien być przyczyną kolejnej rewolucji, bo te od dawna cofają nas w rozwoju.

Bednarz nie jest głupi, dobrze wie jak wygląda nasza sytuacja. Oby Cupiał był równie dobrze zorientowany...
Zostawmy sobie wbijanie szpilek! To nic nie wnosi do tematu.
(Nie trzeba być pamiętliwym)
Nie ma sprawy. Czasem nie panuję nad moim paskudnym charakterem. Jeżeli posunąłem się zbyt daleko - przepraszam.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.07.2008 o godz. 22:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
chojrak
Member

Od: 12.2006

Stary 03.07.2008, 23:46
Ludzie spokojnie, poczekajmy jeszcze tydzień i napewno się wszystko wyjaśni...jeżeli do końca następnego tygodnia nic się nie bedzie działo pewnie nici z transferów i kupią jakiegoś kolejnego Matusiaka... Ale ja jestem dobrej myśli i wierzę, że wkońcu kogoś klasowego kupimy... Pozostaje tylko cierpliwie czekać
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.07.2008, 23:48
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Może to trochę bardziej pasuje do tematu polityka sportowo-finansowa, ale ma bezpośrednie przełożenie na nasze transfery, więc napiszę tutaj.

Mówiąc kolokwialnie z finansami jesteśmy w d*pie i dopóki nie będziemy mieli podpisanych umów, które zapewnią nam finansowanie na najbliższe lata, tak długo Bednarz nikogo nie podpisze, bo nie jest w stanie zagwarantować, że będzie kasa na pensje. W tej chwili wygasa umowa z Orange, liga nie ma sponsora tytularnego, tym samym my nie mamy kasy. To akurat mała kwota ale nawet jej nie mamy. Dalej, nie ma też jeszcze umowy z Canal+. Nie ukrywajmy, kasa z praw transmisyjnych to lwia część budżetu, a Bednarz zapewne ma uzasadnione obawy, że cyrki PZPN mogą doprowadzić do tego, że ostatecznie Canal+ się wycofa. Ludzie z C+ naprawdę wyglądali na wpienionych pod koniec sezonu, a opieszałość PZPN-u mogła tylko jeszcze bardziej ich wpienić. Jeszcze raz podkreślam umowy z C+ póki co nie ma. Dodajmy do tego, że Wisła nie ma również głównego sponsora, ani żadnego poważniejszego partnera reklamowego. Na koniec dochodzi czynnik, że co najmniej przez rok nie będziemy grać na swoim stadionie, czyli dojdą koszta wynajmu obiektów, a wpływy z biletów będą znacząco mniejsze.

Jeżeli szybko nie zbierzemy podpisów na umowach, to z transferami będzie cienko.
generalnie może tak być
ale jednak jakaś kasa jest ? była ?
skoro podpisano nowy kontrakt Brożka i Głowy

no chyba że ta kasa się skończyła na ww. kontraktach
a to co za Dudkę idzie na przysłowiowy dług i bieżącą działalność
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów