The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rutic
Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2008, 12:20
_al3x napisał(a):Wyświetl post
My potrzebujemy przede wszystkim polskich piłkarzy (Garguła, Pawłowski)

I tutaj bym się spierał czy polscy piłkarze będą odpowiednim wzmocnieniem (patrz. Euro 2008)
"Oto ten moment przed momentem na państwa ekranach" - Dariusz Szpakowski
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 03.07.2008, 12:25
ehh a ja z tym kallonem to widziałem gdzieś taką notke (to była pierwsza notka) że to menedżer rozmawia z Wisłą na temat JEDNEGO z jego zawodników, nic nigdzie nie mówił że to jest Kallon, a że akurat on jest jego menagerem to prasa podłapala i zaczęlo się pompowanie balonika.
A potem wielkie rozczarowanie i krytyka prasy że nie udało sie sprowadzić takiego piłkarza.
Odpowiedz cytując
couch
Senior Member

Stary 03.07.2008, 12:33
<Crash> napisał(a):
ehh a ja z tym kallonem to widziałem gdzieś taką notke (to była pierwsza notka) że to menedżer rozmawia z Wisłą na temat JEDNEGO z jego zawodników, nic nigdzie nie mówił że to jest Kallon, a że akurat on jest jego menagerem to prasa podłapala i zaczęlo się pompowanie balonika.
A potem wielkie rozczarowanie i krytyka prasy że nie udało sie sprowadzić takiego piłkarza.
100% poparcia. Nie ma o czym mówić.

Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.07.2008, 12:38
http://www.transfermarkt.de/de/berat...erdetails.html

nie widzę tam żadnego paragwajskiego menadżera, tylko Szwajcarów...

na googlu też Hector Peralta nie figuruje
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 03.07.2008 o godz. 12:45.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.07.2008, 12:57
Baala napisał(a):Wyświetl post
Podoba mi sie pomysł z Kallonem, w dodatku nie jest tak jak z Kluivertem gdzie jego menager nic nie wiedział. Zawodnik ktory z miejsca wskoczyłby do pierwszej jedenastki, tylko teraz pytanie czy to plotka i czy to wogóle o Wisłe chodzi zważywszy na to że ostatnio nic o naszych transerach się nie mówiło, a gdy tak sie dzieje to często jest pisany artykuł na zamówienie by było głośno o klubie chociaz przez chwilę.
Swego czasu na glownej TWSD pojawil sie artykul albo raczej "wywiad" z anonimowa osoba z klubu odnosnie transferow do Wisly. Byla mowa o znanych nazwiskach w europejskiej pilce i zebysmy sie uzbroili w cierpliwosc bo na pewno zostaniemy w tym okienku mile zaskoczeni.

P.S. Odnosnie Kallon`a: nie dziwcie sie strzelil tylko 3 gole w AEK bo byl rzucany po obu skrzydlach i do ataku. Bez stabilizacji zaden napastnik nie bedzie strzelal bramek.
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 03.07.2008, 13:06
Kluivert,Kallon...skonczy sie tak ze nikogo nie kupimy i bedziemy grac Kmiecikiem sprzodu
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.07.2008, 13:34
co to za dobra wiadomość. Nie potrzebujemy takich grajków. Statystyki nie kłamią. Chcecie mieć drugiego Radovanovica dokładnie tak samo często trafiał do siatki.
My potrzebujemy przede wszystkim polskich piłkarzy (Garguła, Pawłowski)
Szukać, szukać i jeszcze raz szukać !!! Lepiej kasę dać na scout-ing. U nas ( w Polsce)też jest jest zdolna młodzież.
I lepiej kupować na jakość a nie na ilość !!!

Po pierwsze Kallon w Serie A zagrał 126 meczy w których strzelił 39 bramek także porównanie do Radovanovicia żałosne.
Po drugie to, że ostatnio strzelał trochę mniej spowodowane jest tym, że ostatnio nie był to już typowy napastnik, zaczął grać jako skrzydłowy czasami nawet rozgrywający. Podobna historia do Żurawskiego.

Polscy piłkarze?
Po pierwsze Kallon wychowywał się piłkarsko we Włoszech i to jest wystarczająca rekomendacja, żeby mówić, że żaden Polski piłkarz z naszej ligi mu nie dorówna i żaden skauting tu nie pomoże. Po drugie tak się nauczył grać, że przez pewien okres był znaczącą postacią w jednym z najlepszych klubów na świecie, także taki piłkarz byłby na pewno dużym wzmocnieniem!!!
Odpowiedz cytując
_al3x
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.07.2008, 13:39
rutic napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, Pokaz mi więc klub który robi same udane transfery, a każdy ściągnięty piłkarz okazuje się perełką.
lepiej dać szanse pokazania sie mlodemu polskiemu pilkarzowi !!!

pozniej wszyscy placza ze ME blamaz itp. a czego sie mozna spodziewac jak graja dziadki w reprezentacji i to na ogol ci co lawe grzeja
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.07.2008, 13:48
[quote=_al3x;561599]lepiej dać szanse pokazania sie mlodemu polskiemu pilkarzowi !!!

No to dawaj mi tych utalentowanych pilkarzy ktorzy wzmocnia nasz klub. Mlody to sie moze pokazac ale w ME nam potrzeba doswiadczonych kopaczy ktorzy nie beda srac w gacie jak przyjdzie im wyjsc na boisko z silnym zespolem.
,
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 03.07.2008, 13:55

pozniej wszyscy placza ze ME blamaz itp. a czego sie mozna spodziewac jak graja dziadki w reprezentacji i to na ogol ci co lawe grzeja
Mlodym pilkarzom to niech daja szanse Odry, Ruchy, i inne Warszawy. My jesli chcemy osiagnac sukces potrzebujemy uksztaltowanych i doswiadczonych graczy.

W calej tej sprawie z Kallon`em martwi mnie to ze to napastnik, a nie pomocnik ktory jest o wiele bardziej potrzebny.

W kazdym razie ja trzymam kciuki za ten transfer.
Odpowiedz cytując
rutic
Member

Stary 03.07.2008, 13:59

Tutaj nie chodzi o szanse pokazania się piłkarzowi.
Po pierwsze żeby polski piłkarz reprezentował przyzwoity poziom europejski musi być odpowiednia baza i szkolenie młodzieży. I nie mówię tu tylko o klubie ale o całym kraju. Wystarczy popatrzeć na Holandię maja 16 mln mieszkańców a talenty piłkarskie wyrastają jak grzyby po deszczu. Nas jest 40 mln a piłkarzy na europejskim poziomie (nie licząc kilku bramkarzy) nie mamy lub mamy kilku.

Rozpatrując transfery pod kątem LM musimy szukać wzmocnień na już.
Jestem jak najbardziej za wyszukiwaniem w Polsce piłkarzy ale to musi byc długotrwały proces a nie pojedyncze zrywy Dyrektora Sportwego w okienku. Potrzebny jest SCOUTING bo z tym w naszym klubie nie jest najlepiej. Przypadek Błaszczykowskiego, którego Brzęczek przywiózł do klubu, się tutaj nie liczy bo to nie jest wyszukiwanie talentów.
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Stary 03.07.2008, 14:00
koyoot napisał(a):Wyświetl post

W calej tej sprawie z Kallon`em martwi mnie to ze to napastnik, a nie pomocnik ktory jest o wiele bardziej potrzebny.

Kallon może spokojnie grać jako prawy pomocnik, a jak Skorża by dobrze z nim pogadał to moglibyśmy mieć nawet świetnego rozgrywającego, bo w Monaco zdażało mu się grać na tej pozycji.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 03.07.2008, 14:01
****a, panowie, śmiech na sali.
co wypili Ci, którzy piszą że Kallon jest za stary/za słaby/ma do dupy statystyki?
taki piłkarz w naszym klubie to byłoby coś, ale nie podniecajmy się tak. jak będzie oficjalna wiadomość o tak wielkim transferze, to wtedy każdy będzie mógł tu wylewać pewien biały płyn do woli.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Pele77 napisał(a):Wyświetl post
Kallon może spokojnie grać jako prawy pomocnik, a jak Skorża by dobrze z nim pogadał to moglibyśmy mieć nawet świetnego rozgrywającego, bo w Monaco zdażało mu się grać na tej pozycji.
Owszem wiem ale tak naprawde Kallon to napastnik a nie pomocnik.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

K_2 napisał(a):Wyświetl post
Kluivert,Kallon...skonczy sie tak ze nikogo nie kupimy i bedziemy grac Kmiecikiem sprzodu
Ja osobiście wciąż czekam na Maradonę. Ostatnio spasował trochę z koką, zrzucił kilka kilo na steperze - kto wie? Być może szykuje się nam prawdziwy hit transferowy?

Żal mi wszystkich tych biedaków biorących polskich "dziennikarzy" sportowych na poważnie(to akurat niekoniecznie do K_2). Tylko żeby potem nie było płaczu jak się okaże, że Kallonem się jednak w ogóle nie interesowaliśmy. Stać nas w ogóle na kontrakt dla niego?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.07.2008, 14:03
W utalentowanych polskich piłkarzy to ja nie wierzę, bo może i jakieś umiejętności mają, ale psychikę to co do jednego mają zrytą. Albo nałogi, albo srają w gacie na widok europejskich średniaków, a częstokroć obydwie rzeczy naraz.

Co do Kallona, to ja nie mam nic przeciwko, ale zwyczajnie nie wierzę. No i chciałbym was uprzedzić, że Kluivertów i Kallonów będzie w tym okienku prawdopodobnie jeszcze trochę. Na transfermarkcie bez pracodawcy pozostają tacy piłkarze, że nic tylko się załamać, że nas nie stać na wysokie kontrakty. Niestety naszym dziennikarzom raczej to nie będzie przeszkadzać, więc w najbliższych dniach spodziewam się w Wiśle Kuffour'a, Niemiego i Henchoza, a kto wie może jakiś świr zasugeruje się naszym forum i wyjedzie z Ronaldo, a co się będą rozdrabniać.
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 03.07.2008, 14:09
Czy to na pewno temat o transferach Wisły Kraków w wersji "na poważnie"?

Żądasz porządku? Zachowaj go sam /

Mamy przecież temat transferowy dla fantastów.
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Stary 03.07.2008, 14:10
Skorża przed wyjazdem na zgrupowanie coś mówił, że finalizowane są kontrakty z kilkoma zawodnikami, których klasa pozwala na to, żeby podpisać z nimi kontrakt od razu bez testów. Zgrupowanie trwa już 4 dni a tu cisza, tylko jedna ( trochę nieprawdopodobna ) informacja o Kallonie, coś długo ta finalizacja trwa. Mam taką nadzieję, że może Bednarz specjalnie robi wszystko po cichu by w pewnym dniu zrobić specjalną konferencję i wyskoczyć z jakimiś wspaniałymi niespodziankami.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 03.07.2008, 14:12
couch napisał(a):Wyświetl post
Aby były lepsze bazy treningowe, potrzebne są przede wszystkim pieniądze. A tych w polskiej piłce próżno szukać. Jak taki mądry jesteś, to sam wyłóż pieniądze na kilka równych boisk.
chyba sobie żartujesz że nie ma pieniędzy setki milionów idą na nowe stadiony i dziesiątki milionów na modernizacje starych, miliony na kontrakty dla przeciętnych graczy a nie znajdą sie pieniądze aby każdy klub miał parę równych płyt jakąś sztuczną murawę , balon na zimę plus jakieś sensowne pieniądze na szkolenie i pensje dla trenerów
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.07.2008, 14:13
dorotja napisał(a):Wyświetl post
Czy to na pewno temat o transferach Wisły Kraków w wersji "na poważnie"?
Pretensję proszę kierować do bliźniaczych: "Faktu" i "PS-u". To oni tam sobie jaja robią.

P.S. Dzięki za kwiatek
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.07.2008 o godz. 14:15.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.07.2008, 14:18
Ten Kallon czy jak on tam ma to typowa zapchajdziura gazetowa.
Ja sie tak tylko zastanawiam zawsze, kto wymysla takie rzeczy.
Czy to tylko i wylacznie robota znudzonych pismakow, czy tez przynajmniej niekiedy ,takie info idzie prosto z klubu, by choc na chwile zmanipoulowac rzeczywistosc ze cos sie dzieje.
bo ze chocby za czasow bucołajow, to na bank goraca linia - Wisla-szmatlawce istniala
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.07.2008, 14:19
Pele77 napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie aby Wisła ściągała teraz klasowego napastnika, wywalimy ze składu Brożka? Gdyby miał przyjść teraz do nas ten cały Kallon to napewno nie do napadu za Brożka.
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.07.2008, 14:23
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Czy to tylko i wylacznie robota znudzonych pismakow, czy tez przynajmniej niekiedy ,takie info idzie prosto z klubu, by choc na chwile zmanipoulowac rzeczywistosc ze cos sie dzieje.
bo ze chocby za czasow bucołajow, to na bank goraca linia - Wisla-szmatlawce istniala
Wiesz, ale to się i tak dość szybko czkawką odbija, zazwyczaj kiedy sami zainteresowani zawodnicy się na ten temat wypowiedzą. I to najczęściej w stylu:
BardzoZnany Zawodnik napisał(a):
"Wisła? A która to liga? Polska? Nie, dziękuję. Chciałbym jeszcze kilka lat pograć w Europie."
A poziom frustracji pokemonów rośnie... Bo przecież mieli być Kluivert, Kallon, Gimenez(), a przychodzi jakiś "noname" z trzeciej ligi mongolskiej(bo dla drugiej już nie jesteśmy konkurencyjni finansowo).
dorotja napisał(a):
Czy wódka odpowiada za alkoholizm?
Przepraszam bardzo, ale czy to jest pytanie-pułapka?

Standardy forum są jakie są, cieszy mnie tylko, że wchodząc na stronę główną TWSD nie zobaczyłem infa o Kallonie. Wielki plus dla zarządzających stroną, że wyciągnęli wnioski po akcji z Kluivertem.
EDIT: A jednak...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.07.2008 o godz. 14:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 03.07.2008, 14:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pretensję proszę kierować do bliźniaczych: "Faktu" i "PS-u". To oni tam sobie jaja robią.
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za kwiatek
Proszę bardzo
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
rutic
Member

Stary 03.07.2008, 14:25
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
chyba sobie żartujesz że nie ma pieniędzy setki milionów idą na nowe stadiony i dziesiątki milionów na modernizacje starych, miliony na kontrakty dla przeciętnych graczy a nie znajdą sie pieniądze aby każdy klub miał parę równych płyt jakąś sztuczną murawę , balon na zimę plus jakieś sensowne pieniądze na szkolenie i pensje dla trenerów
Dokładnie, większość kubów woli wagonami zwozić piłkarzy niż szkolić młodzież. Niestety nasz klub nie jest inny. Popatrzcie ilu mamy wychowanków w I kadrze albo chociaż zawodników z Krakowa lub z okolic. Profesjonalny klub nie wypuszcza takich piłkarzy jak np. Janczyk z Sandecji. Wielkie europejskie kluby dbają o młodzież i wychowanków a uważam że należy się wzorować na najlepszych.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.07.2008, 14:28
dorotja napisał(a):Wyświetl post
Chyba jednak tak:
http://sport.onet.pl/0,1248675,1781820,wiadomosc.html
onet napisał(a):
Damian Lanza, reprezentacyjny bramkarz Ekwadoru, będzie testowany przez Wisłę Kraków - informuje "Przegląd Sportowy".
Ten 26-letni zawodnik był ostatnio trzecim golkiperem włoskiego klubu Genua CFC.

Więcej szczegółów w "Przeglądzie Sportowym"
Czy mi się wydaje, czy my go testujemy już kilka dni...
Odpowiedz cytując
couch
Senior Member

Stary 03.07.2008, 14:28
bigi333 napisał(a):
Szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie aby Wisła ściągała teraz klasowego napastnika, wywalimy ze składu Brożka? Gdyby miał przyjść teraz do nas ten cały Kallon to napewno nie do napadu za Brożka.
A to mamy jedno miejsce w ataku ? Myślałem, że gramy 4-4-2. Nawet jak mamy grać w europejskich pucharach 4-5-1, to miejsce dla Kallona by się znalazło na skrzydle. Nie ma co się teraz rozprawiać na ten temat. Kallona w Wiśle nie będzie.

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.07.2008, 15:18
arti napisał(a):Wyświetl post
K
Zdajmy sobie sprawę, że nawet jak np. Garguła itp. dojdzie 15-go to najprawdopodobniej będzie z niego na początku tyle pożytku co z Łobo i Matusiaka.
Mecz z Żydami za 26 dni. Zaiste polityka transferowa zaj.bista.

Tez mam wrazenie ,czas nam niesamowicie ucieka,iteraz to sa juz ostatnie dni na to by kogos podpisac,i zeby ten szybko dołaczyl do zespolu.Do pierwszego meczu z Beitarem MALO CZASU i nowi beda potrzebowali (jesli wogole będą) troche sparingow,gierek itd zeby wogole myslec o tym aby Skorza wpuscil ich chociaz na zmiane....

Jak dla mnie to ten news o Kallonie to mogl byc jakis przeciek,bo zauwazcie ze Bednarz nic nie mowi,od dluzszego czasu....Byc moze Skorza ktory SAM MOWIL ZE DO ZESPOLU DOLACZA klasowi gracze ktorych nawet nie trzeba testowac--myslal wlasnie m.in o Kallonie ,tyle ze wszystko mialo byc zalatwiane po cichu zeby sie inne sępy typu Legia z Lechem nie zlecialy--wlasciwie Legia juz sie napatoczyła) ...aa tu nagle ktos o tym napisal...--oczywiscie mozna zawse wzias copcje,ktora my dobrze znamy,--akas dziennikarzyna zamaist w robocie dodawac znajomych do naszej -klasy ,napisal kolejne "wypociny" z pewnych zrodeł jak to menager Kallona negocjuje z WIsla,i to pewne info ,kazdy wybiera w co wierzy

Atak aprpos..--- nie robcie z tego Kallona jakies super gwiazdy-na maire CHristiano ROnaldo czy Drogby.Solidny gracz,ktory mimo wszystko mial prpblemy bo grac w AE-k Ateny ,co niezmeinia faktu ze byly to jak na nasze skromne polskie warunki hit od lat,ale mimo wszytsko sadze ze zawodnik poda ile zada,i tyle su nas pogral.Za slaba ta liga ,za słaba..ehh
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 03.07.2008 o godz. 15:26.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 03.07.2008, 15:28
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
.Byc moze Skorza ktory SAM MOWIL ZE DO ZESPOLU DOLACZA klasowi gracze ktorych nawet nie trzeba testowac-...
moim zdaniem Skorża mówił że kluby nie zgadają sie na ich testy bo żaden szanujący sie klub i piłkarz nie zgodzi sie na jakieś testy, na testy jeżdżą przeważnie piłkarskie odpady jak sobie przypominam to zimą nawet drugoligowy czeski klub nie zgodził sie na oddanie na testy Wiśle piłkarza , z testów jak widać w naszej lidze uda się trafić dobrego gracza raz na kilkudziesięciu testowanych.

bardzo jestem ciekawy kogo Bednarz ściągnie, klub wypowiada sie że będą to konkretni piłkarze.
Czechy Serbia Chorwacja wszędzie tam za dobrego piłkarza trzeba zapłacić min. 1 mln euro, może to będą jacyś markowi gracze z zachodnich klubów którym się nie powiodło co nie znaczy że sa źli ewentualnie piłkarze z Ameryki płd. tam jeżeli sie ma dobrego skauta można wyciągnąć naprawdę dobrych graczy za dobrą cene.
Oby nie było tak że Wisła szuka w nie wiadomo gdzie a w naszej lidze jest szansa wyciągnąc kilku ciekawych graczy za przystępną cenę.
Odpowiedz cytując
Żołnierz Białej Gwiazdy
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 03.07.2008, 16:10
Sprzedaż Kokoszki to nie najlepszy pomysł. Ten zawodnik do doskonały obrońca który może jeszcze wiele osiągnąć w naszej (napewno słabszej lidze niż liga rosyjska) polskiej lidze. Ten zawodnik dopiero rozpoczyna swoją wielką karierę a sprzedaż tak znakomitego zawodnika osłabi klub. Ja mam tylko nadzieje że Pan Bednarz wie co robi a na czele stoi dobro klubu. Jeżeli natomiast transfer dojdzie do skutku wierzę że pod Wawele obejrzymy nowego równie dobrego zawodnika.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów