|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
I tutaj bym się spierał czy polscy piłkarze będą odpowiednim wzmocnieniem (patrz. Euro 2008) ![]()
"Oto ten moment przed momentem na państwa ekranach" - Dariusz Szpakowski
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
ehh a ja z tym kallonem to widziałem gdzieś taką notke (to była pierwsza notka) że to menedżer rozmawia z Wisłą na temat JEDNEGO z jego zawodników, nic nigdzie nie mówił że to jest Kallon, a że akurat on jest jego menagerem to prasa podłapala i zaczęlo się pompowanie balonika.
A potem wielkie rozczarowanie i krytyka prasy że nie udało sie sprowadzić takiego piłkarza. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
<Crash> napisał(a):
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/de/berat...erdetails.html
nie widzę tam żadnego paragwajskiego menadżera, tylko Szwajcarów... na googlu też Hector Peralta nie figuruje
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 03.07.2008 o godz. 12:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
P.S. Odnosnie Kallon`a: nie dziwcie sie strzelil tylko 3 gole w AEK bo byl rzucany po obu skrzydlach i do ataku. Bez stabilizacji zaden napastnik nie bedzie strzelal bramek. |
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Kluivert,Kallon...skonczy sie tak ze nikogo nie kupimy i bedziemy grac Kmiecikiem sprzodu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Po pierwsze Kallon w Serie A zagrał 126 meczy w których strzelił 39 bramek także porównanie do Radovanovicia żałosne. Po drugie to, że ostatnio strzelał trochę mniej spowodowane jest tym, że ostatnio nie był to już typowy napastnik, zaczął grać jako skrzydłowy czasami nawet rozgrywający. Podobna historia do Żurawskiego. Polscy piłkarze? Po pierwsze Kallon wychowywał się piłkarsko we Włoszech i to jest wystarczająca rekomendacja, żeby mówić, że żaden Polski piłkarz z naszej ligi mu nie dorówna i żaden skauting tu nie pomoże. Po drugie tak się nauczył grać, że przez pewien okres był znaczącą postacią w jednym z najlepszych klubów na świecie, także taki piłkarz byłby na pewno dużym wzmocnieniem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
pozniej wszyscy placza ze ME blamaz itp. a czego sie mozna spodziewac jak graja dziadki w reprezentacji i to na ogol ci co lawe grzeja ![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
[quote=_al3x;561599]lepiej dać szanse pokazania sie mlodemu polskiemu pilkarzowi !!!
No to dawaj mi tych utalentowanych pilkarzy ktorzy wzmocnia nasz klub. Mlody to sie moze pokazac ale w ME nam potrzeba doswiadczonych kopaczy ktorzy nie beda srac w gacie jak przyjdzie im wyjsc na boisko z silnym zespolem. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W calej tej sprawie z Kallon`em martwi mnie to ze to napastnik, a nie pomocnik ktory jest o wiele bardziej potrzebny. W kazdym razie ja trzymam kciuki za ten transfer. |
|
|
|
Member
Offline |
|
Po pierwsze żeby polski piłkarz reprezentował przyzwoity poziom europejski musi być odpowiednia baza i szkolenie młodzieży. I nie mówię tu tylko o klubie ale o całym kraju. Wystarczy popatrzeć na Holandię maja 16 mln mieszkańców a talenty piłkarskie wyrastają jak grzyby po deszczu. Nas jest 40 mln a piłkarzy na europejskim poziomie (nie licząc kilku bramkarzy) nie mamy lub mamy kilku. Rozpatrując transfery pod kątem LM musimy szukać wzmocnień na już. Jestem jak najbardziej za wyszukiwaniem w Polsce piłkarzy ale to musi byc długotrwały proces a nie pojedyncze zrywy Dyrektora Sportwego w okienku. Potrzebny jest SCOUTING bo z tym w naszym klubie nie jest najlepiej. Przypadek Błaszczykowskiego, którego Brzęczek przywiózł do klubu, się tutaj nie liczy bo to nie jest wyszukiwanie talentów. ![]()
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kallon może spokojnie grać jako prawy pomocnik, a jak Skorża by dobrze z nim pogadał to moglibyśmy mieć nawet świetnego rozgrywającego, bo w Monaco zdażało mu się grać na tej pozycji. |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
****a, panowie, śmiech na sali.
co wypili Ci, którzy piszą że Kallon jest za stary/za słaby/ma do dupy statystyki? taki piłkarz w naszym klubie to byłoby coś, ale nie podniecajmy się tak. jak będzie oficjalna wiadomość o tak wielkim transferze, to wtedy każdy będzie mógł tu wylewać pewien biały płyn do woli. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Żal mi wszystkich tych biedaków biorących polskich "dziennikarzy" sportowych na poważnie(to akurat niekoniecznie do K_2). Tylko żeby potem nie było płaczu jak się okaże, że Kallonem się jednak w ogóle nie interesowaliśmy. Stać nas w ogóle na kontrakt dla niego? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
W utalentowanych polskich piłkarzy to ja nie wierzę, bo może i jakieś umiejętności mają, ale psychikę to co do jednego mają zrytą. Albo nałogi, albo srają w gacie na widok europejskich średniaków, a częstokroć obydwie rzeczy naraz.
Co do Kallona, to ja nie mam nic przeciwko, ale zwyczajnie nie wierzę. No i chciałbym was uprzedzić, że Kluivertów i Kallonów będzie w tym okienku prawdopodobnie jeszcze trochę. Na transfermarkcie bez pracodawcy pozostają tacy piłkarze, że nic tylko się załamać, że nas nie stać na wysokie kontrakty. Niestety naszym dziennikarzom raczej to nie będzie przeszkadzać, więc w najbliższych dniach spodziewam się w Wiśle Kuffour'a, Niemiego i Henchoza, a kto wie może jakiś świr zasugeruje się naszym forum i wyjedzie z Ronaldo, a co się będą rozdrabniać. |
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Czy to na pewno temat o transferach Wisły Kraków w wersji "na poważnie"?
Żądasz porządku? Zachowaj go sam Mamy przecież temat transferowy dla fantastów. ![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skorża przed wyjazdem na zgrupowanie coś mówił, że finalizowane są kontrakty z kilkoma zawodnikami, których klasa pozwala na to, żeby podpisać z nimi kontrakt od razu bez testów. Zgrupowanie trwa już 4 dni a tu cisza, tylko jedna ( trochę nieprawdopodobna ) informacja o Kallonie, coś długo ta finalizacja trwa. Mam taką nadzieję, że może Bednarz specjalnie robi wszystko po cichu by w pewnym dniu zrobić specjalną konferencję i wyskoczyć z jakimiś wspaniałymi niespodziankami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
chyba sobie żartujesz że nie ma pieniędzy setki milionów idą na nowe stadiony i dziesiątki milionów na modernizacje starych, miliony na kontrakty dla przeciętnych graczy a nie znajdą sie pieniądze aby każdy klub miał parę równych płyt jakąś sztuczną murawę , balon na zimę plus jakieś sensowne pieniądze na szkolenie i pensje dla trenerów
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pretensję proszę kierować do bliźniaczych: "Faktu" i "PS-u". To oni tam sobie jaja robią.
P.S. Dzięki za kwiatek
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.07.2008 o godz. 14:15.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ten Kallon czy jak on tam ma to typowa zapchajdziura gazetowa.
Ja sie tak tylko zastanawiam zawsze, kto wymysla takie rzeczy. Czy to tylko i wylacznie robota znudzonych pismakow, czy tez przynajmniej niekiedy ,takie info idzie prosto z klubu, by choc na chwile zmanipoulowac rzeczywistosc ze cos sie dzieje. bo ze chocby za czasow bucołajow, to na bank goraca linia - Wisla-szmatlawce istniala ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie aby Wisła ściągała teraz klasowego napastnika, wywalimy ze składu Brożka? Gdyby miał przyjść teraz do nas ten cały Kallon to napewno nie do napadu za Brożka.
![]()
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto
![]() ...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę... W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund
Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
BardzoZnany Zawodnik napisał(a):
dorotja napisał(a):
Standardy forum są jakie są, cieszy mnie tylko, że wchodząc na stronę główną TWSD nie zobaczyłem infa o Kallonie. Wielki plus dla zarządzających stroną, że wyciągnęli wnioski po akcji z Kluivertem. EDIT: A jednak...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.07.2008 o godz. 14:35.
![]()
Już za cztery lata,
|
|||
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
Proszę bardzo ![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]()
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Chyba jednak tak:
http://sport.onet.pl/0,1248675,1781820,wiadomosc.html onet napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bigi333 napisał(a):
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tez mam wrazenie ,czas nam niesamowicie ucieka,iteraz to sa juz ostatnie dni na to by kogos podpisac,i zeby ten szybko dołaczyl do zespolu.Do pierwszego meczu z Beitarem MALO CZASU i nowi beda potrzebowali (jesli wogole będą) troche sparingow,gierek itd zeby wogole myslec o tym aby Skorza wpuscil ich chociaz na zmiane.... Jak dla mnie to ten news o Kallonie to mogl byc jakis przeciek,bo zauwazcie ze Bednarz nic nie mowi,od dluzszego czasu....Byc moze Skorza ktory SAM MOWIL ZE DO ZESPOLU DOLACZA klasowi gracze ktorych nawet nie trzeba testowac--myslal wlasnie m.in o Kallonie ,tyle ze wszystko mialo byc zalatwiane po cichu zeby sie inne sępy typu Legia z Lechem nie zlecialy--wlasciwie Legia juz sie napatoczyła) ...aa tu nagle ktos o tym napisal...--oczywiscie mozna zawse wzias copcje,ktora my dobrze znamy,--akas dziennikarzyna zamaist w robocie dodawac znajomych do naszej -klasy ,napisal kolejne "wypociny" z pewnych zrodeł jak to menager Kallona negocjuje z WIsla,i to pewne info ![]() Atak aprpos..--- nie robcie z tego Kallona jakies super gwiazdy-na maire CHristiano ROnaldo czy Drogby.Solidny gracz,ktory mimo wszystko mial prpblemy bo grac w AE-k Ateny ,co niezmeinia faktu ze byly to jak na nasze skromne polskie warunki hit od lat,ale mimo wszytsko sadze ze zawodnik poda ile zada,i tyle su nas pogral.Za slaba ta liga ,za słaba..ehh
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 03.07.2008 o godz. 15:26.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
bardzo jestem ciekawy kogo Bednarz ściągnie, klub wypowiada sie że będą to konkretni piłkarze. Czechy Serbia Chorwacja wszędzie tam za dobrego piłkarza trzeba zapłacić min. 1 mln euro, może to będą jacyś markowi gracze z zachodnich klubów którym się nie powiodło co nie znaczy że sa źli ewentualnie piłkarze z Ameryki płd. tam jeżeli sie ma dobrego skauta można wyciągnąć naprawdę dobrych graczy za dobrą cene. Oby nie było tak że Wisła szuka w nie wiadomo gdzie a w naszej lidze jest szansa wyciągnąc kilku ciekawych graczy za przystępną cenę. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Sprzedaż Kokoszki to nie najlepszy pomysł. Ten zawodnik do doskonały obrońca który może jeszcze wiele osiągnąć w naszej (napewno słabszej lidze niż liga rosyjska) polskiej lidze. Ten zawodnik dopiero rozpoczyna swoją wielką karierę a sprzedaż tak znakomitego zawodnika osłabi klub. Ja mam tylko nadzieje że Pan Bednarz wie co robi a na czele stoi dobro klubu. Jeżeli natomiast transfer dojdzie do skutku wierzę że pod Wawele obejrzymy nowego równie dobrego zawodnika.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|