The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.09.2011, 13:08
No, tak samo jak pisanie o obniżaniu podatków za PIS. Sejm przegłosował je głosami m.in. PO (wszyscy w PO za) i weszły w życie w 2009 roku, w czasie rządów PO.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.09.2011, 13:39
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Chciałem tylko dodać, że ta wojna to była ironia z mojej strony, bo widzę niektórzy na poważnie biorą. Do przedstawionego materiału podchodzę raczej jak do książek o smokach, hobbitach, czy innych wilkołakach - poczytać można, ale żeby wierzyć?
Nie martw się. Tak samo obywatele ZSRR podchodzili do rewelacji niejakiego Sołżenicyna, który pisał o gułagach w ich kraju, gdzie jak zgodnie ze słowami hymnu "wolno dyszy czieławiek".
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.09.2011, 13:47
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie martw się. Tak samo obywatele ZSRR podchodzili do rewelacji niejakiego Sołżenicyna, który pisał o gułagach w ich kraju, gdzie jak zgodnie ze słowami hymnu "wolno dyszy czieławiek".
Nie martwię się, zapewniam.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 27.09.2011, 13:49
Obawiam że Gazeta Polska i niezalezna.pl robią kręcią robote nagłaśniejąc dosłownie każdą teorię katastrofy. PO to wykorzystuje wyśmiewając je . Wtedy nawet jak pojawia się poważna analiza zostaje zaszlufladkowana jako kolejna " brednia Macierewicza"
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.09.2011, 14:50
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Różnica między Sołżenicynem (Gułag) a Suworowem (firmuje raport) jest taka, jak między literaturą faktu a bajkopisarstwem.

Czytałem Akwarium i rozwalił mnie opis gotowanej kawy z koniakiem w kociołku na ognisku, na szkoleniu KGB. To tylko detal, że alkohol w ten sposób całkowicie by wyparował. Książka niezła, ale z wiarygodnością ma niewiele wspólnego.

Podobnie jest z tym raportem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Arapaho
Senior Member

Stary 27.09.2011, 18:30
Podziwiam twoje zdolności parapsychologiczne dające C możiwość podsumowania go jako niewiarygodnego bez jakiejkolwiek analizy.
W naszym kraju jest to zdolnośc dość powszechna i aż zazdroszczę czemu jej nie posiadłem
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.09.2011, 18:32
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
BBudowniczy, Ty po prostu wierzysz w każdy jeden wymysł związany ze Smoleńskiem. 2 różne komisje przedstawiły swoje raporty, głównymi winowajcami byli piloci - oni niepotrzebnie podjęli decyzję w sprawie lądowania. Dalej to już tylko szukanie dziury w całym, ale wiadomo, że trzeba znaleźć główną przyczynę po katastrofie, aby zmniejszyć ryzyko w przyszłości.
A skąd niby wiesz że wierzę w każdy wymysł związany ze Smoleńskiem? Jesteś medium czy też może dorabiasz wróżąc z liter? Jak żadne z tych to pisz za siebie.

CMSNero napisał(a):
http://niezalezna.pl/16755-tupolew-zostal-zestrzelony

czytałem to rano -podesłał mi linka ktoś na gg

strasznie ciężko jest coś takiego skomentować ...(
Sugeruję patrzeć na tego typu publikacje z dużym dystansem. Kilka miesięcy temu była już książka "Zamach smoleński", która na moje oko była zwykłą podpuchą mającą ośmieszyć środowiska które nie uwierzyły w "ląduj dziadu". "Zbrodnia smoleńska" być może wpisuje się w dalszy ciąg tego typu publikacji.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 28.09.2011, 11:40
Kilka stron wcześniej pisałem o "wielkich" dokonaniach ekipy w sprawie budowy dróg to teraz kolejna porcja świeżych wiadomości:

Cytat:
Choć nie minęły nawet dwa miesiące od oddania do eksploatacji drogi ekspresowej nr 7 z Elbląga do Pasłęka, kierowcy już skarżą się na nierówności nawierzchni.

O tym, że drogowcy trzeci rok z rzędu wykrywają usterki na zmodernizowanej niedawno krajowej trasie nr 16 z Olsztyna do Barczewa, a kierowcy denerwują się ograniczeniem prędkości, pisaliśmy dwa miesiące temu. Notoryczne poprawianie zmodernizowanej "16" wkrótce może przestać być wyjątkiem. Podobny scenariusz szykuje się na oddanym pod koniec lipca odcinku drogi ekspresowej nr 7 z Elbląga do Pasłęka. Kierowcy jeżdżąc tam, również wyczuwają już nierówności i "pofalowania" nawierzchni. - W ostatnim miesiącu jechałem tą drogą dwukrotnie w obie strony i zastanawiam się, czy została już oficjalnie odebrana przez inwestora - mówi nasz czytelnik. - Na przeważającej długości nowego odcinka prędkość dopuszczalna wynosi 120 km na godz. Ale zwłaszcza na jezdni w kierunku Warszawy, już przy prędkości 100 km na godz. zaczynają być wyczuwalne garby.

Czytelnik dodał, że przy 120 km na godz. autem zaczyna rzucać tak mocno, że może to zagrozić bezpieczeństwu na drodze. - I nie jest to problem samochodu, bo na oddanym kilka lat temu sąsiadującym odcinku z Elbląga do Kazimierzowa zachowuje się on dużo spokojniej - zapewnia.

Jak pisała "Gazeta", nowa "siódemka" z Elbląga do Pasłęka może okazać się jedynym odcinkiem tej trasy, który na pewno będzie gotowy przed piłkarskimi mistrzostwami Europy. Jej budowa trwała ponad dwa lata i kosztowała 662 mln zł.

We wtorek zapytaliśmy drogowców, czy aby na pewno wszystko jest z nią w porządku? - Momentu oddania drogi do eksploatacji nie można utożsamiać z odbiorem technicznym inwestycji. A tego akurat jeszcze nie było - zapewnił nas Mirosław Nicewicz, dyrektor olsztyńskiego oddziału Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad. - My również, ale przy użyciu specjalistycznego sprzętu, w kilku punktach wykryliśmy nierówności przekraczające normę 4 milimetrów. Wykonawca [konsorcjum firm, w którego skład wchodzi m.in. firma EUROVIA Polska S.A. - red.] ma je usunąć na własny koszt.

Nicewicz dodaje, że wielokrotnie jeździł nowym odcinkiem "siódemki" i jego zdaniem nie ma na niej aż tak dużych nierówności, które mogłyby powodować zagrożenie w ruchu. - Nie możemy natomiast egzekwować usuwania nierówności nawierzchni, które mieszczą się w tej normie 4 mm. Choć uważam, że przy obecnej technologii od wykonawców możemy oczekiwać czegoś więcej - przyznaje na koniec.

Cytat:
Prokuratura sprawdzi, czy nasypy trasy A4 budowano z gliny, iłów, a nawet brył lodu zamiast drogich kruszyw - dowiedział się "Dziennik Gazeta Prawna".

To efekt donosów wiceministra infrastruktury Radosława Stępnia i posła PiS Andrzeja Adamczyka.
Obydwa zawiadomienia trafiły właśnie na biurko szefa Prokuratury Rejonowej w Ropczycach. - Jesteśmy po wstępnej analizie materiałów. Już w tej chwili mogę powiedzieć, że nie wyobrażam sobie innej decyzji niż wszczęcie śledztwa - mówi prok. Dariusz Brzykowski.

- Naszym podstawowym zadaniem będzie uzyskanie ekspertyz, czy używany materiał jest zgodny z wymogami specyfikacji i polskich norm - dodaje prokuratura.

Jednak według generalnego wykonawcy tego odcinka autostrady wszystkie normy zostały zachowane. Jak relacjonuje przedstawiciel firmy, prawie każda partia materiału przechodzi badania pod nadzorem inżyniera kontraktu pracującego na zlecenie GDDKiA. System jest szczelny i nie ma żadnych nieprawidłowości - zapewnia. Także podkarpacki oddział GDDKiA twierdzi, że A4 jest budowana z dobrych jakościowo materiałów, co gwarantuje stały nadzór i kontrole.

- Liczę, że prokuratura bardzo poważnie podejdzie do weryfikacji tych podejrzeń. Ewentualne straty liczylibyśmy w setkach milionów złotych - wylicza poseł Adamczyk.

Rozumiem że liczy się ilość oddanych km do użytku - a nie to co zostanie po nich po 3 miesiącach
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.09.2011, 11:54
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem że liczy się ilość oddanych km do użytku - a nie to co zostanie po nich po 3 miesiącach
Wszystko by było fajnie gdyby ci goście budowali to z własnych pieniędzy. Wtedy rzeczywiście byłoby to zabawne.
Mnie to jakoś nie śmieszy. Może dlatego,że urwałem sobie tłumik, dokładnie dwa. Czy ktoś mi zwróci kasę za stracony czas i poniesione koszty? Nie. I proszę nie piszcie mi,że się da,bo się nie da.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 28.09.2011 o godz. 11:57.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 28.09.2011, 11:57
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Czytałem Akwarium i rozwalił mnie opis gotowanej kawy z koniakiem w kociołku na ognisku, na szkoleniu KGB. To tylko detal, że alkohol w ten sposób całkowicie by wyparował. Książka niezła, ale z wiarygodnością ma niewiele wspólnego.
Tak ? A porterowke to niby jak sie robi, gorzelniku Flamengisto ?
Boia chi molla !
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.09.2011, 11:58
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Wszystko by było fajnie gdyby ci goście budowali to z własnych pieniędzy. Wtedy rzeczywiście byłoby to zabawne.
Mnie to jakoś nie śmieszy. Może dlatego,że urwałem sobie tłumik, dokładnie dwa. Czy ktoś mi zwróci kasę za stracony czas i poniesione koszty?Nie.
Cytat:
W 2010 rok ZIKiT przyjął 1800 zgłoszeń o uszkodzeniu pojazdu na dziurawych drogach. W tym roku trafiło do ZIKiT 10 takich zgłoszeń. W sądzie jest obecnie 10 spraw. Dotyczą one kwot od 900 zł do 12 tys. zł. Jest też 1 sprawa o 25 tys. zł. Do uszkodzenia aut najczęściej dochodzi na ul. Igołomskiej, Sucharskiego, Zielony Most, Balickiej.

Jak uzyskać odszkodowanie

Procedury są dwie, albo załatwiamy to we własnym zakresie, robimy zdjęcie, spisujemy dane świadków, albo wzywamy policję, która sporządza notatkę. Warto jednak wezwać policję, bo wtedy unikniemy batalii z ubezpieczycielami, którzy wykorzystują każdy pretekst, by nie wypłacić odszkodowania.

Z notatką policyjną, zdjęciami lub zeznaniami świadków zgłaszamy się do ZIKiT. Tam wypełniamy specjalny formularz zgłoszenia szkody. Resztą zajmuje się ZIKiT, a zgłoszenie trafia do ubezpieczycieli.

Zarządca dróg jest zobowiązany do zaznaczenia uszkodzonego fragmentu jezdni w sposób umożliwiający kierowcom bezpieczne ominięcie przeszkody. Jeśli tego nie zrobi, a dojdzie do uszkodzenia auta, ubezpieczyciel musi wypłacić odszkodowanie. (poni)
http://www.gazetakrakowska.pl/aktual...-nie,id,t.html

Powodzenia!
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 28.09.2011, 15:14
http://www.youtube.com/watch?v=OpfQ9Ql96Ks

"Etyka" mediów.
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.09.2011, 15:26
Ela napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=OpfQ9Ql96Ks

"Etyka" mediów.
Nóż się w kieszeni otwiera... bezstronni dziennikarze z TVN.
orzeu
Senior Member

Stary 28.09.2011, 18:21
To jest ....a nie do uwierzenia.... Ci ludzie juz nie sa niewinnymi manipulatorkami i jakimis tam misiami wesolymi co tylko sa nieobiektywni i ciemnogrodu nienawidza. Oni sa zagrozeniem dla demokracji!
Ostatnio edytowane przez orzeu : 28.09.2011 o godz. 18:47.
WISŁA PANY !!
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.09.2011, 18:33
Przyznam szczerze że faktycznie niezła manipulacja. Żenujące.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.09.2011, 19:46
A jeszcze niedawno ktos tu pisał że TVN jest bezstronna stacją bo przecież Po tez atakują. Normalnemu człowiekowi to sie w glowie nie mieści
TYLKO WISŁA!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.09.2011, 19:58
bez podniety

http://www.youtube.com/watch?v=WeV7slax4mA

Chyba , że Kalisz z Napieralskim dziś to nagrali żeby zatuszować sprawę
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 28.09.2011, 20:05
Przecież widać że to jest inne nagranie - czerwone świnie bronią TVN co zupełnie nie powinno nikogo dziwić
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.09.2011, 20:53
Gościu w tle przechodzi w tym samym czasie
Przecież jakby taką komedie odstawili , to SLD skończyło by z 4 % poza sejmem.
Za redaktora Płuskę chyba nie warto umierać.

Albo Kalisz użył takiego samego sformułowania dwa razy(,,drodzy państwo ja jeszcze raz wam powtórzę'' ) , albo tvp użyło tej wypowiedzi odnośnie ustawy prezydenckiej mimo iż odpowiadał na pytanie o książkę.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 28.09.2011 o godz. 20:56.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.09.2011, 09:35
Mnie to brakuje jeszcze np. wypowiedzi Obamy, "to zagraża bezpieczeństwu świata",czy coś w ten deseń. Tak wiec materiał porywający nie jest wcale.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.09.2011, 10:29
Co tam bylo w tej "etyce mediów", bo już link skasowany... :/
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 29.09.2011, 11:09
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Co tam bylo w tej "etyce mediów", bo już link skasowany... :/
Fragment wypowiedzi Kalisza, komentujący zupełnie inne wydarzenie - w zależności czy był to przekaz TVN czy TVP.

Choć możliwa też jest wersja, że sam Kalisz się po prostu powtarza.
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.09.2011, 11:33
http://www.youtube.com/watch?v=pkvMn...eature=related

tak szukając innych materiałów trafiłem na ten film...
(jak już mówicie o manipulacjach)
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
armani199
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.09.2011, 15:50
Pawlak i Kargul o rządach PO :
http://www.youtube.com/watch?v=fgQVyc8xObQ&NR=1
orzeu
Senior Member

Stary 30.09.2011, 11:35
http://www.rp.pl/artykul/55760,72507...-prawnicy.html

ale kosciol absolutnie niech sie nie wazy mowic na kogo glosowac!!
WISŁA PANY !!
Worcester
Senior Member

Stary 30.09.2011, 11:40
Niesiołowski show!
Spytano bowiem Stefana Niesiołowskiego, co sądzi o sporze Nowej Prawicy z PKW? Polityk PO odpowiedział, że Korwin-Mikke jest w Sejmie zupełnie niepotrzebny, kto to w ogóle jest? – itd. W końcu padło zdanie oddające istotę rzeczy: "PKW ma rację, odmawiając rejestracji Nowej Prawicy, ponieważ PKW w ogóle nie powinna rejestrować małych i niepoważnych partii."
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.09.2011, 12:02
Warto w ogóle przytaczać słowa tak chorego człowieka jak Niesioł? Przecież on od dobrych paru lat żyje we własnym świecie. Tego typu osoby powinno się wypychać z życia publicznego.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
JEDREK76
konserwa

Stary 30.09.2011, 12:04
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Warto w ogóle przytaczać słowa tak chorego człowieka jak Niesioł? Przecież on od dobrych paru lat żyje we własnym świecie. Tego typu osoby powinno się wypychać z życia publicznego.
Tego typu osoba z namaszczenia herr Tuska jest wicemarszałkiem Sejmu III RP
Worcester
Senior Member

Stary 30.09.2011, 12:06
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że tak - w celu edukacyjnym. Wkleiłem to głównie dlatego, że zaatakował partię na którą oddam głos, więc po części mnie.
Uważam, że nagłasnianie buractwa i jego piętnowanie ma sens. Może ktoś się zreflektuje.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
JEDREK76
konserwa

Stary 01.10.2011, 04:16
Nie ma to jak na kaca obejrzeć cóś takiego
http://wpolityce.pl/wydarzenia/15581...ikarskie-w-tvn

"warsztaty dziennikarskie w telewizji TVN" rozwaliły mi system

Kononowicz w porównaniu z tym Kimś przynajmniej miał wartości i zasady jakieś, wiedział co się dookoła Niego w Białymstoku dzieje.
Teraz pozostaje pytanie kto jest większym idiotą ten typ, ludzie którzy go wystawili na listę, czy też osoby które na tą listę zagłosują W Krakowie z 1-szego miejsca na liście palikotowego ruchu startuje jakiś transwestyta, w zamieszczonej tutaj ankiecie 39 osób już poparło tą formację... szkoda, że ta ankieta jest anonimowa.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów