|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
. Zresztą nie ma o kim dyskutować. Oni w ekstraklasie tak naprawdę są nikim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Z Pasami to nie jest takie proste. W drużynie jest kilka silnych punktów: Kaczmarek, Saidi, Suworow i Klich.
Problemem jest na pewno defensywa, w tym jej właściwe ustawienie. Bo wbrew pozorom tacy zawodnicy jak Mierzejewski, Kosanović, Nawotczyński czy Jarabica nie są tak słabi. Generalnie ligowi średniacy, których można nieźle ustawić. Szczególnie mając dobrego bramkarza. Ale zdecydowanie ich największym problemem jest brak solidnego napastnika. Nawet nie napastnika bramkostrzelnego, ale takiego który umie grać w napadzie i stwarzać sytuacje dla kolegów. Tu jest zupełna dziura, a Saidi na polską ligę w napadzie się nie nadaje. Jeśli pozyskają kogoś sensownego do napadu, a Szatałow ustawi dobrze defensywę, mogą być solidnym średniakiem z aspiracjami na coś więcej. W pierwszy warunek trudniej uwierzyć, bo dobrzy napastnicy kosztują. A Filipiak już sporo wyłożył, by się utrzymać. W drugi prędzej, bo Szatałow to solidny trener. Jeśli nie będą robić nerwowych ruchów, raczej w przyszłym sezonie się utrzymają. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Filipiak musiałby już naprawde nie mieć co robic z pieniedzmi, ilez go kosztowało utrzymanie - prawie 10 nowych piłkarzy, ta jakas absurdalna premia za utrzymanie, moze jeszcze jakies wydatki nieoficjalne
cieszy mnie, ze ta druzyna jest budowana tak bez głowy, patrzac tylko i wylacznie na dzisiaj. Taki Klich czy Saidi raczej beda woleli grac z Legia o mistrza niz kolejny rok o utrzymanie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Jacyś zainteresowani? ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
200 baniek to nie tyle zaporowa cena co wyssana z d***. Jak ktos by dal 100 to i tak wezma
Licze ze ITI sprzeda Legie, jak nie teraz to w ciagu najblizszych 2-3 lat. Borysiuk do Udine za 2,5 m Euro. Mam nadzieje ze sie nie zastanawiaja i sprzedadza Wizira. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Guest
|
|
Spokojnie mają potencjał finansowy i sportowy na bycie choćby przed takimi ekipami jak:ŁKS, Widzew, Bełchatów, Zagłębie, Ruch, Górnik, TSP, Korona. Z kolei żeby z powodzeniem rywalizować w całych rozgrywkach z Wisłą,Legią,Polonią są im potzrebne z pewnością wielkie zakupy i być może także inny trener (pytanie czy Szatałow jest trenerem na grę o najwyższe pozycje - obojętnie z kim). Jakby ktoś powiedział w sierpniu/wrześniu ub.roku, że Śląsk skończy na pudle też byś tak napisał... o zrywaniu boków... fortuna kołem się toczy, poza tym warunki się zmieniają i zazwyczaj jest jakiś czarny koń (Ruch, Sląsk). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jeśli ktoś da za niego więcej niż 500 tys., to jest frajerem...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak więc nie zostaje za dużo klubów, na tle których można powiedzić, że są lepsi. Wystarczajaco tyle aby powalczyli w następnym roku tradycyjnie o utrzymanie. Fortuna kołem się toczy ale nie na tyle. |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Widocznie maja frajerskich skautow skoro obserwowali go i dali dobra note, na tyle dobra ze juz maja dla niego kontrakt.
Zobacz tez na ile sa wyceniane gwiazdki po 25-30 lat w naszej lidze, podpowiem ze to nie jest 500 tys. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Guest
|
|
Szczerze mówiąc ja też wolałbym żeby byli ze 2 klasy niżej no ale nie są...Co do naszej dyskusji - co było to było, a co będzie to... zobaczymy ![]() Tabela 2011/12 nam odpowie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Borysiuk a co w jego grze jest wartego 2,5mln
Mam to samo zdanie,ja nie wiem jak można za piłkarzy legii dawać więcej niż 1mln Tak jak ten Janczyk za chyba 4,5 mln,gdzie takich frajerów znalazła Legia ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Jakby jakiś zagraniczny klub chciał od nas Wilka kupić, to jaka cena byłaby dla Ciebie odpowiednia? ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Borysiuk ma znakomity przegląd pola i to w wieku 19 lat! Tutaj przykłady:
http://www.youtube.com/watch?v=w-2Vh4rzy80 http://www.youtube.com/watch?v=eE956H4SKsk Jeżeli o strzał z dystansu to chyba tylko Kaźmierczak jest od niego lepszy. http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...iuk__1_0_.html Poza tym jeśli Borysiuk "zaskoczy" we Włoszech choćby na wypożyczeniu to jego cena momentalnie skoczy do minimum 5 milionów euro. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wystarczy tylko popatrzeć jak działa scouting Udinese, jeden z najlepszych we Włoszech. Kupują młodych wyróżniających się graczy za 1-2 mln euro i po kilku latach sprzedają ich za kilka razy wyższe pieniądze. Czy Borysiuk wypaliłby w Włoszech tego nie wiem, ale predyspozycje do włoskiego futbolu na pewno ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
To jest 19-to latek (zaraz 20-to), który ma już zaliczone 75 występów na najwyższym poziomie rozgrywkowym w Polsce. W wieku, w którym większość jego rówieśników jeszcze się szwęda po MESA on jest równoprawnym graczem w ekstraklasie. To oczywiste, że nie jest lepszy od powiedzmy Vrdoljaka, Kaźmierczaka czy Sobolewskiego - a przecież żaden z nich nie jest wart 2,5 miliona. Ale z drugiej strony - mając 19 lat gra z tymi zawodnikami, jak równy z równym. W czasie, kiedy większość 19-tolatków do Arboledy czy Chaveza nawet by nie podbiegła ze strachu, on nie tylko od nich nogi nie odstawi, ale jeszcze przy okazji ich wytnie. A potem nawrzeszczy na sędziego, żeby sp*rdalał z tymi kartkami
![]() A przy okazji potrafi huknąć z kopyta, celnie i przytomnie przerzucić piłkę, a także nie ma kompleksów w polu karnym jak już się w nim od wielkiego dzwona znajdzie. I wszystko to na etapie rozwoju piłkarskiego, który jest bardzo często nieosiągalny dla jego rówieśników - bo większość z nich jest albo w MESA albo na wypożyczeniach w jakichś niższych ligach, albo dopiero co wchodzą do dorosłych zespołów. Jak go doszlifować, to będą z niego ludzie. Co jak co, ale jest on jak najbardziej wart tych pieniędzy, które rzekomo za niego Udinese kładzie. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Artykuł o sukcesie scoutingu w wykonaniu Udinese.
http://sportsillustrated.cnn.com/201...e.2/index.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Co do strzałów z dystansu się nie zgodzę- do tej pory w lidze strzelił 3 gole, z czego tylko ten jeden co podałeś z dystansu. To go dyskwalifikuje w kategorii pt. 'świetny strzał z dalekiej odległości'. Jego uderzenia najczęściej są niecelne, a w przeciągu spotkania próbuje nie raz. Nie mniej jak Udine daje za niego 2,5 mln to nic tylko sprzedawać. Kasa wpadnie, a myamy Vrdoljaka i coraz lepiej grającego Gola. Do tego z ME mogliby przesunąć Łukasika, który ma potencjał dość duży. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
To lepiej trzymać go na siłę, żeby tylko kasa Walterowi nie wpadła. Ja jednak sądzę, że część pieniędzy z tego transferu może pójść na wzmocnienia. Wiadomo, że nie wszystko, ale jednak trochę tak. Poza tym sam Walter nie jest największym problemem, bo on to może i by zainwestował więcej kasy w Legię. Gorzej sprawa wygląda z zarządem iti itp
![]() ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
A i dla Legii nowy, sensowny właściciel by się przydał. Dalszy zarząd ITI to droga ku zatraceniu. Co do Borysiuka. Moim zdaniem to oferta dobra dla wszystkich - Legii, Borysiuka i... kibiców reprezentacji. Nie ukrywam, że wiązałem z tym chłopakiem pewne nadzieje. Na początku swojej kariery zapowiadał się na wielki talent, teraz trochę przygasł. Ma ciągle potencjał, by być jednym z kluczowych graczy kadry biało-czerwonych. Niestety, ostatni rok zmarnował. Przy Skorży stoi w miejscu - niech więc rzuci się na głęboką wodę i to jak najszybciej. Albo utonie i o nim zapomnimy, albo poradzi sobie w serie A i będzie pewniakiem do Euro 2012. Tego drugiego szczerze mu życzę. PS. ToTylkoJa ma chyba rację. Czytałem w Forbsie obszerny artykuł o zmianach w ITI. I generalnie klan Walterów idzie w odstawkę. A to Walter z Wejchertem byli zwolennikami inwestowania w futbol. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dajcie spokój z tym Borysiukiem. Parafrazując naszego krajana : "już nigdy ten pan nie zakończy nikomu kariery". Jeśli faktycznie znalazł się taki jeleń, który da za niego 2,5 mln. tzn. że w kierownictwie tego klubu są osoby niezrównoważone psychicznie.
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
Gra jeszcze chlopak, nie przestal wiec moze jeszcze dojdzie do formy. Mial kontuzje ktora jest czescia tego sportu i tyle. Podniesie sie lub nie, to juz zadanie dla specjalistow. Co do ceny, coz jesli nazywasz skautow Udine jeleniami niezrownowazonymi psychicznie to ja nie mam wiecej pytan
Ostatnio edytowane przez kreseq : 02.06.2011 o godz. 18:13.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
A skąd Wy juz wiecie że Rafał do formy nie wróci ?
Czy moze jakies przykitrane info ze zakończył kariere czy jak ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|