|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Ty "masz koncepcje funkcjonowania mediow katolickich" - a ja chce,by kazde media byly rowno traktowane i mialy zagwarantowana wolnosc slowa. I tu rzeczywiscie jest miedzy nami roznica. Pozdrawiam ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ogryzek nie przesadzasz? Spodziewasz się odpowiedzi 10 min po poście czy czego? Co do żyły złota - napisałem to dlatego, że czytałem chyba w rzepie, że jakaś firma, chyba norweska dokonała ciekawych badań w okolicach Torunia, całkiem niedawno. I konkluzja jest taka - zajebiste pokłady wód.
Jeśli więc powoli tworzy sie taką nagonkę na Rydzyka ( a Rydzyk ostro szuka kasy a wcześniej dostał dotacje z UE, której nie daje sie na piękne oczy) i porównuje do tego konkluzje norweskiej firmy to można spokojnie wyciągnąć wniosek o co chodzi w interesie, nie? ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|||
|
Cytat:
Polecam terapie wstrząsową . Najlepiej czymś ciężkim . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę , że to są o wiele ciekawsze i świeższe informacje niż ta którą Ty zapodałeś . A czepianie się wydatku rzędu 90 mln E na promocję zdrowego odżywiania jest czymś śmiesznym .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 02.08.2008 o godz. 22:06.
![]()
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Senyszynowa atakuje w sprawie wód geotermalnych
http://politbiuro.pl/politbiuro/1,85...pieniadze.html Wojna "polityczna" o wody termalne.... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Zacznie się od 90 mln. skończy się na miliardach. (przy okazji ile jewrobiurw przytuli z tej forsy? i ile etatów powstanie?) Zreszta to akurat na dzisiaj pikuś - co z 6 miliardami ojro i dwukrotną podwyżka za prąd którą to my zapłacimy, bo komus się kiedyś klepki poprzestawiały, a jewropejczycy postanowili to wykorzystać, aby przypadkiem nowym od "dobrobytu" nie zrobiło sie za dobrze? ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
||
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
Mareczkowi dla ochłody
Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/1800301,11,item.html ach te owoce.. ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
No.... bo... to.... dla naszego bezpieczeństwa! ;-) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kiedyś jeden z kolegów interesujacych się motoryzacją opowiedział mi że wiele części tzw oryginalnych i nieoryginalnych schodzi z tej samej taśmy producyjnej. Tylko jedne mają logo za które płacimy srednio 2 razy wiecej inne części nie.... A czasy kiepsko wyposażonych przydomowych manufaktur juz mineły. Większość tych części jest naprawdę dobrej jakości. A stosunek jakość-cena wybawieniem dla wielu kierowców. No ale jak mamy centralne zarządzanie to co poradzić. Mamy w Polsce warszawocentryzm - a po utracie państwowości będziemy mieć brukselocentryzm ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
"To nie upamiętnianie klęski, tylko hołd dla bohaterów"
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Po żydowskim lobby w USA i to w Angli daje znać o sobie. I za co my mamy szanować tych Żydów, skoro nie potrafią docenić nawet tego, iż to właśnie w Polsce najwięcej z ich nacji zostało ocalonych
A wracając do Angoli powinniśmy żadać odszkodowań za jarmark jaki sobie urządzili naszym kosztem w Teheranie,Jałcie i Poczdamie. http://fakty.interia.pl/swiat/news/b...-zydom,1156371 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
Przedsiębiorcy nie wierzą w skuteczność pracy Palikota 56% biznesmenów i przedsiębiorców nie wierzy w skuteczność działań sejmowej komisji Przyjazne Państwo Janusza Palikota - donosi tygodnik Wprost. Według sondażu ABR Opinia opublikowanego na stronach wprost.pl jedynie 27% ankietowanych uważa, że Janusz Palikot w swojej komisji wykonuje pożyteczną pracę i przyczynia się do poprawienia warunków działania przedsiębiorców. Według ponad połowy menedżerów, przez ekscesy posła Platformy Obywatelskiej biznes traci nadzieję na to, że rządowe zapowiedzi uwolnienia gospodarki wejdą w życie. Badanie przeprowadzono 30 lipca na próbie stu osób wybranych spośród wyższej kadry zarządzającej i właścicieli przedsiębiorstw. (mg) |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
To jeszcze dla ochłody nie tylko dla Mareczka
![]() Dzisiaj na Błoniach Krakowskich z okazji Pikniku Żołnierskiego: Pozdrawiam tych po prawej!! ![]() Pozdrawiam tych po lewej!! ![]() I tych z Centrum też ![]() ![]() Kojarzy mi się ta bajka, w której można było dostąpić zaszczytu uściśnięcia smoczej łapy ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Doprawdy wzruszające.
![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Myślę, że nikt łez wzruszenia nie uronił. Za to było bardzo wesoło - zwłaszcza jak mówi dziadek do wnuczka: "chodź Krzysiu zobaczyć premiera" - brzmiało to tak samo jak w ogrodzie zoologicznym mówi mama do dziecka "chodź, teraz obejrzymy małpki".
Mając na względzie liczbę "Borowików" przewyższającą momentami liczbę cywilów - porównanie jak najbardziej trafne. Do tego jeszcze wrzeszczący gość z aparatem "Panie Premierze - proszę mi się uśmiechnąć do obiektywu". Cyrk - jeden wielki cyrk. Trzeba mieć poczucie humoru Zbychu - bez tego ani rusz ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
przed chwilą znazłem taki portal, dokładniej zakłądkę w nim
http://www.wykop.pl/wszystkie/polityka pare ciekawych artykułów zebranych z gazet ![]() z dedykacją dla... zresztą zobaczcie ![]() Cytat:
i taką ciekawostkę zapodam ![]() na Maderze(Portugalia) rosną banany (taka tutejsza odmiana) smaczniejsze od tych które zazwyczaj są w sklepach(spełanijacych normy unijne), problem w tym że są mniejsze, a Unia zabrania eskportu/importu takich, skutkiem czego już nie można ich kupić w Europie poza Maderą, zjadają je mieszkańcy wyspy, a eksportują jedynie te spełniające normy (większe ale nie takie smaczne). Ps. czasem w sklepahc można trafić na małe banany, tu akurat nie orientuję się na jakiej zasdzie i pod jakie pargafry one podlegają, ale to nie są te z Madery a bodajże z Indochin, w każdym bądź razie bananów odmiany maderyskiej poza wyspą sprzedawać nie można (to wiem od osoby która tam mieszka, więc pewne na 100%)
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 03.08.2008 o godz. 20:37.
![]()
|
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez sambo : 03.08.2008 o godz. 21:16.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Łukaszenka i Wałęsa przy okrągłym stole?
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Cytat:
brawo jeszcze nam pani minister haracz podniesie najlepsze jest to tłumaczenie, że jeśli ubezpieczyciele się nie zgodzą,a kim są ci ubezpieczyciele a jak ja się nie zgodzą żeby z moich pieniędzy szły pieniądze na leczenie ofiar wypadków z którymi ja nie mam nic wspólnego? Ile jeszcze podatków kierowcy mają płacić i na rzecz kogo? ja mam płacić haracz bo Zenek z Giebułtowa siadł po pijaku za kółko i wysłał kogoś na wózek? Nie mam nic przeciwko płaceniu ale tylko wtedy gdy moje pieniądze będą przeznaczone na skutki moich działań i na moje koszty leczenia, a nie cudze. ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
||||||
|
Cytat:
Cytat:
A jego wprowadzenie zostało tylko i wyłącznie motywowane wyczerpującymi się zapasami kawioru i win francuskich zalegających w magazynach brukselskich biurw . W Unii nie ma celów wyższych jest tylko , kasa , kasa i kasa . Cytat:
Cytat:
Bardzo mnie ciekawi na jakich danych opiera się pisząc o lawinowo narastającym unijnym prawie . Bardzo chętnie zobaczył bym jakieś wykresy . Cytat:
Cytat:
Z dedykacją dla fanów Mikkego http://korwin-mikke.blog.onet.pl/ Cytat:
![]() On już ma swój własny świat . ![]()
|
|||||||
|
|
lupus albus
Offline |
|
|
|
Daj mu szanse - zgodnie z twierdzeniem Kisiela socjalizm walczy bohatersko z problemami nie znanymi w innych ustrojach.
To co? - może jakis zakładzik - ze jak to wejdzie za trzy lata budżet tego przedsięwziecia bedzie na kwote ponad 120 mln? Cytat:
Nie przesadzałbym z trzema pokoleniami - UE wcześnieś się rozleci. I co z tymi miliardami za CO2? __________________________- Cytat:
http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2008/0...calne-miliony/ ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
||
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
W sprawie samochodów czy ktos mógłby mi wytłumaczyć:
- chodzi o to, że nie będę mógł naprawić zamiennikiem w znajomym warsztacie samochodu tak żeby nie stracić gwarancji, tak? A skoro tam to dlaczego nie ma takiego samego krzyku w przypadku lodówek, telewizorów, laptopów, itp? Powód: bo zapomniałem drugiej czesci
Ostatnio edytowane przez sandbender : 04.08.2008 o godz. 09:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ta wojna w Iraku to nam potrzebna że hej
![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...m_z_Iraku.html Kolejne koszty. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pawlak twierdzi że nie ma nic złego w zatrudnianiu członków rodziny w kierowanych przez niego urzędach.
Co tu dużo mówić jaki kraj takie elity.Członków rodziny to on sobie może zatrudniać w swoim gospodarstwie i za swoje pieniądze . Za nasze podatki maja być zatrudniani Ci najlepsi |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Krzyk jest o autoryzowane stacje obsługi, nie o zwykle warsztaty. Liczy sie to że są wstawiane pod okiem fachowców od danej marki czy modelu, a to jakie klient chce częsci to już jest jego sprawa, byle ASO dawała "gwarancję" na jakość swych usług.
smiac sie mozna tylko z kaczek?
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 04.08.2008 o godz. 11:01.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kalashnikov2 napisał(a):
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
"Mamy sezon ogórkowy, PiS nie ma co robić..."
PO ma, więc dlaczego też się obija? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
W przypadku lodówki, laptopa czy czego tam jeszcze, żeby nie stracić gwarancji musisz po pierwsze zanieść go do autoryzowanego punktu, po drugie naprawa się dokonuje z użyciem oryginalnych lub wskazanych przez producenta zamienników. Najlepiej widać na przykładzie laptopa - zanosisz do punktu autoryzowanego, który musi zamowic czesci u producenta. Tutaj jest krzyk, że "Ci, którzy mają stosunkowo nowe auta, zostaną zmuszeni do zapłacenia słonego haraczu w ASO, gdyż w wypadku tańszej naprawy w niezależnych warsztatach straciliby gwarancję." Co mnie się wydaje całkiem naturalne. Chyba że onet uprościł sprawe. |
|
|