The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2008, 14:10
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
wyar,
Oboje wamy troche inne koncepcje funkcjonowania mediów katolickich.Raczej w tej sprawie nie dojdziemy do wspólnego mianownika.

---------------------------

Rząd stawia USA twarde warunki

http://www.dziennik.pl/polityka/arti...e_warunki.html

------------------------------------------------
Na meczu piłkarskim będzie można pić piwo
http://www.rp.pl/artykul/2,170848_Na..._pic_piwo.html
Wprawdzie nie każde - do 4,5%.W każdym razie Pilsnerek(4,4) się załapie

------------------------------------------------
I troche propagandy na koniec
18% Polaków: rząd powinien próbować odwołać prezydenta
http://wiadomosci.wp.pl/kat,9911,tit...osc_prasa.html
Otoz to,Zbychu
Ty "masz koncepcje funkcjonowania mediow katolickich" - a ja chce,by kazde media byly rowno traktowane i mialy zagwarantowana wolnosc slowa. I tu rzeczywiscie jest miedzy nami roznica.
Pozdrawiam
You'll never know...
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 02.08.2008, 14:42
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem że nie jestem godnym odpowiedzi dla kolegi Sambo
Ogryzek nie przesadzasz? Spodziewasz się odpowiedzi 10 min po poście czy czego? Co do żyły złota - napisałem to dlatego, że czytałem chyba w rzepie, że jakaś firma, chyba norweska dokonała ciekawych badań w okolicach Torunia, całkiem niedawno. I konkluzja jest taka - zajebiste pokłady wód.

Jeśli więc powoli tworzy sie taką nagonkę na Rydzyka ( a Rydzyk ostro szuka kasy a wcześniej dostał dotacje z UE, której nie daje sie na piękne oczy) i porównuje do tego konkluzje norweskiej firmy to można spokojnie wyciągnąć wniosek o co chodzi w interesie, nie?
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.08.2008, 15:05
A mnie sie ten artykul podoba...
http://www.rp.pl/artykul/61991,17087...ligarchia.html
Pozdrawiam
You'll never know...
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.08.2008, 22:03
Cytat:
Komisja Europejska zaproponowała ustanowienie unijnego programu mającego na celu bezpłatne dostarczanie owoców i warzyw uczniom. Zakup i dystrybucja świeżych owoców i warzyw w szkołach będzie opłacana z europejskiego funduszu w wysokości 90 mln EUR rocznie.

http://www.kapitalizm.org/?action=sh...le&art_id=4692

jacy oni są wspaniałomyślni, ci biurokraci, rozdaja za "darmo" owoce, nawet w złotej erze USA czegoś takiego nie było, mamy szczęście jednak, że jesteśmy członkiem tej wspaniałej Wspólnoty Europejskiej...

Polecam terapie wstrząsową . Najlepiej czymś ciężkim .

Cytat:
UKE: 30 sierpnia w UE spadną ceny za połączenia telefoniczne w roamingu

Od 30 sierpnia będą obowiązywały niższe stawki za rozmowy telefoniczne w roamingu. Maksymalna cena za minutę wykonanego połączenia nie będzie mogła przekroczyć 0,46 euro bez VAT, a połączenia odebranego - 0,22 euro bez VAT.
http://euro.pap.com.pl/palio/html.ru...um=-1587998830

Cytat:

KE zapowiada koniec postępowania przeciw Polsce ws. numeru 112

Komisja Europejska (KE) zapowiedziała w piątek, że zakończy postępowania przed unijnym Trybunałem Sprawiedliwości przeciw Polsce w sprawie numeru 112, bo Polska wprowadziła już system lokalizacji osób dzwoniących pod ten europejski numer ratunkowy."Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że weszła w życie legislacja, która zapewni pełną zgodność rozwiązań polskich z unijnym prawem i zapewni, że w najbliższych miesiącach numer 112 będzie w Polsce w pełni operacyjny" - powiedział rzecznik KE ds. telekomunikacji Martin Selmayr.

http://euro.pap.com.pl/palio/html.ru...kSum=450057459

Cytat:
Ratyfikację Traktatu Lizbońskiego poparli wszyscy obecni na sali sejmowej deputowani. Przed tygodniem, również jednogłośnie, traktat przegłosował Senat

Przewodniczący izby Gianfranco Fini pogratulował deputowanym jednomyślności w sprawie Traktatu Lizbońskiego i stwierdził, że jego ratyfikacja stanowi jedną z piękniejszych kart włoskiego parlamentaryzmu

Przed głosowaniem w Izbie Deputowanych przemawiał minister spraw zagranicznych Włoch, Franco Frattini. Wyraził zadowolenie z szybkiego tempa ratyfikacji i powiedział, że Włochy chcą Europy politycznej, a nie biurokratycznej, a Traktat umożliwia, by tak było. Na koniec przemówienia Frattini zapewnił, że Unia Europejska szanuje tożsamość narodową i nie ma ambicji stania się superpaństwem.
http://news.money.pl/artykul/wlochy;...,0,358739.html

Myślę , że to są o wiele ciekawsze i świeższe informacje niż ta którą Ty zapodałeś .
A czepianie się wydatku rzędu 90 mln E na promocję zdrowego odżywiania jest czymś śmiesznym .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 02.08.2008 o godz. 22:06.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.08.2008, 00:37
Senyszynowa atakuje w sprawie wód geotermalnych

http://politbiuro.pl/politbiuro/1,85...pieniadze.html

Wojna "polityczna" o wody termalne....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 03.08.2008, 10:51
Mareq napisał(a):Wyświetl post
:
Myślę , że to są o wiele ciekawsze i świeższe informacje niż ta którą Ty zapodałeś .
Ale o co chodzi?

Cytat:
A czepianie się wydatku rzędu 90 mln E na promocję zdrowego odżywiania jest czymś śmiesznym .
Na dobrą sprawe masz racje...
Zacznie się od 90 mln. skończy się na miliardach.
(przy okazji ile jewrobiurw przytuli z tej forsy? i ile etatów powstanie?)

Zreszta to akurat na dzisiaj pikuś - co z 6 miliardami ojro i dwukrotną podwyżka za prąd którą to my zapłacimy, bo komus się kiedyś klepki poprzestawiały, a jewropejczycy postanowili to wykorzystać, aby przypadkiem nowym od "dobrobytu" nie zrobiło sie za dobrze?

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
sambo
dziarski chłop

Stary 03.08.2008, 10:59
Mareczkowi dla ochłody

Cytat:
Bruksela właśnie ugięła się pod naciskiem lobbingu wielkich producentów aut i zgodziła się, aby za niecałe dwa lata przestało obowiązywać unijne tzw. rozporządzenie GVO. Dziś pozwala ona kierowcom dokonywać napraw w ASO przy użyciu nieoryginalnych i znacznie tańszych części zamiennych. Po 31 maja 2010 r. stracą oni taką możliwość - podaje "Wprost".
Ci, którzy mają stosunkowo nowe auta, zostaną zmuszeni do zapłacenia słonego haraczu w ASO, gdyż w wypadku tańszej naprawy w niezależnych warsztatach straciliby gwarancję.

Tylko na okresowe przeglądy będą wydawali rocznie nawet o kilka tysięcy złotych więcej niż dotychczas. W dodatku koncerny motoryzacyjne nie będą zobowiązane – jak obecnie – do udostępniania informacji technicznych o swoich autach niezależnym warsztatom.

http://wiadomosci.onet.pl/1800301,11,item.html

ach te owoce..
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.08.2008, 11:24
sambo napisał(a):Wyświetl post
Mareczkowi dla ochłody

Bruksela właśnie ugięła się pod naciskiem lobbingu wielkich producentów aut i zgodziła się, aby za niecałe dwa lata przestało obowiązywać unijne tzw. rozporządzenie GVO. Dziś pozwala ona kierowcom dokonywać napraw w ASO przy użyciu nieoryginalnych i znacznie tańszych części zamiennych. Po 31 maja 2010 r. stracą oni taką możliwość - podaje "Wprost".
Ci, którzy mają stosunkowo nowe auta, zostaną zmuszeni do zapłacenia słonego haraczu w ASO, gdyż w wypadku tańszej naprawy w niezależnych warsztatach straciliby gwarancję.

Tylko na okresowe przeglądy będą wydawali rocznie nawet o kilka tysięcy złotych więcej niż dotychczas. W dodatku koncerny motoryzacyjne nie będą zobowiązane – jak obecnie – do udostępniania informacji technicznych o swoich autach niezależnym warsztatom.

ach te owoce..

No.... bo... to.... dla naszego bezpieczeństwa! ;-)
Ogryzek
Senior Member

Stary 03.08.2008, 11:46
Mareczkowi dla ochłody

ach te owoce..
W radiu PiN jakis czas temu mówili o tym - czemu przysłowiowy Kowalski nie może sam dokonać wyboru jakie czesci woli?

Kiedyś jeden z kolegów interesujacych się motoryzacją opowiedział mi że wiele części tzw oryginalnych i nieoryginalnych schodzi z tej samej taśmy producyjnej. Tylko jedne mają logo za które płacimy srednio 2 razy wiecej inne części nie....

A czasy kiepsko wyposażonych przydomowych manufaktur juz mineły. Większość tych części jest naprawdę dobrej jakości. A stosunek jakość-cena wybawieniem dla wielu kierowców.

No ale jak mamy centralne zarządzanie to co poradzić. Mamy w Polsce warszawocentryzm - a po utracie państwowości będziemy mieć brukselocentryzm
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.08.2008, 13:03
"To nie upamiętnianie klęski, tylko hołd dla bohaterów"
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 03.08.2008, 13:10
Po żydowskim lobby w USA i to w Angli daje znać o sobie. I za co my mamy szanować tych Żydów, skoro nie potrafią docenić nawet tego, iż to właśnie w Polsce najwięcej z ich nacji zostało ocalonych
A wracając do Angoli powinniśmy żadać odszkodowań za jarmark jaki sobie urządzili naszym kosztem w Teheranie,Jałcie i Poczdamie.

http://fakty.interia.pl/swiat/news/b...-zydom,1156371
kalashnikov2
Senior Member

Stary 03.08.2008, 13:18
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

Przedsiębiorcy nie wierzą w skuteczność pracy Palikota

56% biznesmenów i przedsiębiorców nie wierzy w skuteczność działań sejmowej komisji Przyjazne Państwo Janusza Palikota - donosi tygodnik Wprost.

Według sondażu ABR Opinia opublikowanego na stronach wprost.pl jedynie 27% ankietowanych uważa, że Janusz Palikot w swojej komisji wykonuje pożyteczną pracę i przyczynia się do poprawienia warunków działania przedsiębiorców.

Według ponad połowy menedżerów, przez ekscesy posła Platformy Obywatelskiej biznes traci nadzieję na to, że rządowe zapowiedzi uwolnienia gospodarki wejdą w życie.

Badanie przeprowadzono 30 lipca na próbie stu osób wybranych spośród wyższej kadry zarządzającej i właścicieli przedsiębiorstw.
(mg)
Kocur
semper fi

Stary 03.08.2008, 15:03
To jeszcze dla ochłody nie tylko dla Mareczka

Dzisiaj na Błoniach Krakowskich z okazji Pikniku Żołnierskiego:

Pozdrawiam tych po prawej!!

Pozdrawiam tych po lewej!!

I tych z Centrum też

Kojarzy mi się ta bajka, w której można było dostąpić zaszczytu uściśnięcia smoczej łapy
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Zbychu
Senior Member

Stary 03.08.2008, 15:36
Doprawdy wzruszające.
Kocur
semper fi

Stary 03.08.2008, 16:42
Myślę, że nikt łez wzruszenia nie uronił. Za to było bardzo wesoło - zwłaszcza jak mówi dziadek do wnuczka: "chodź Krzysiu zobaczyć premiera" - brzmiało to tak samo jak w ogrodzie zoologicznym mówi mama do dziecka "chodź, teraz obejrzymy małpki".

Mając na względzie liczbę "Borowików" przewyższającą momentami liczbę cywilów - porównanie jak najbardziej trafne.
Do tego jeszcze wrzeszczący gość z aparatem "Panie Premierze - proszę mi się uśmiechnąć do obiektywu".

Cyrk - jeden wielki cyrk.

Trzeba mieć poczucie humoru Zbychu - bez tego ani rusz
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 03.08.2008, 20:22
przed chwilą znazłem taki portal, dokładniej zakłądkę w nim
http://www.wykop.pl/wszystkie/polityka
pare ciekawych artykułów zebranych z gazet

z dedykacją dla... zresztą zobaczcie
Cytat:
Utopia Eurokratów

Coraz bardziej ograniczana demokracja staje się w UE pozorem. Lawinowo narastające unijne prawo przestaje wyznaczać ramy wolności, a staje się regulaminem życia UE coraz szczelniej zabudowywana jest przez nowe normy prawne, regulacje i zarządzenia. Nad głowami jej obywateli jak miecz Damoklesa wisi Karta praw podstawowych. Prawa w Europie muszą zostać ujednolicone, tłumaczą nam prawodawcy z Brukseli. Dla naszego dobra zostaną „zharmonizowane” i aby „zwiększyć ich efektywność dla prawnej obrony jednostki”, dostaniemy w prezencie ich kolejny pakiet.
http://www.rp.pl/artykul/167738.html

i taką ciekawostkę zapodam

na Maderze(Portugalia) rosną banany (taka tutejsza odmiana) smaczniejsze od tych które zazwyczaj są w sklepach(spełanijacych normy unijne), problem w tym że są mniejsze, a Unia zabrania eskportu/importu takich, skutkiem czego już nie można ich kupić w Europie poza Maderą, zjadają je mieszkańcy wyspy, a eksportują jedynie te spełniające normy (większe ale nie takie smaczne).

Ps. czasem w sklepahc można trafić na małe banany, tu akurat nie orientuję się na jakiej zasdzie i pod jakie pargafry one podlegają, ale to nie są te z Madery a bodajże z Indochin, w każdym bądź razie bananów odmiany maderyskiej poza wyspą sprzedawać nie można (to wiem od osoby która tam mieszka, więc pewne na 100%)
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 03.08.2008 o godz. 20:37.
sambo
dziarski chłop

Stary 03.08.2008, 21:11
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
z dedykacją dla... zresztą zobaczcie

to ja też z dedykacją dla tej samej osoby - na dobranoc

http://pl.youtube.com/watch?v=OE1XdIvJbIY
Ostatnio edytowane przez sambo : 03.08.2008 o godz. 21:16.
Ogryzek
Senior Member

Stary 03.08.2008, 21:19
to ja też z dedykacją dla tej samej osoby - na dobranoc

http://pl.youtube.com/watch?v=OE1XdIvJbIY
Mam nadzieje że w Polsce się nie uda takich eksperymentów zaszczepić
Zbychu
Senior Member

Stary 04.08.2008, 07:23
Łukaszenka i Wałęsa przy okrągłym stole?

Cytat:
(...)Między młotem a kowadłem

Do złagodzenia kursu zmusza Łukaszenkę polityka Rosji, która chce przejąć pełną kontrolę ekonomiczną nad Białorusią. Główna przeszkodą na tej drodze okazuje się właśnie sam dyktator. Po podwyżkach cen gazu i ropy, gospodarka białoruska pogrąża się w kryzysie. Szukanie egzotycznych sojuszników, np. Wenezueli nie rozwiąże problemów systemu, który przez lata działał całkiem dobrze tylko dzięki taniej rosyjskiej ropie i przywilejach w handlu ze wschodnim sąsiadem.

Krach gospodarczy i socjalny to śmiertelne zagrożenie dla Łukaszenki. W sytuacji, gdy Moskwa wyraźnie dąży do uczynienia z Białorusi swej kolejnej guberni - nawet nieformalnie - wyjściem może być pakt z opozycją. A okazja to wrześniowe wybory.

Unia Europejska od dawna sygnalizuje, że jeśli białoruski przywódca pójdzie na prawdziwe ustępstwa i dopuści do władzy opozycję, to nagrodą może być finansowa pomoc dla kulejącej białoruskiej gospodarki.
http://www.tvn24.pl/-1,1559676,0,1,l...wiadomosc.html
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 04.08.2008, 07:55
Cytat:
W przyszłym roku kierowcy mogą zapłacić wyższe o kilka procent składki ubezpieczenia OC, bo minister Ewa Kopacz poważnie rozważa wycofanie się z wcześniejszych obietnic zniesienia podatku Religi - informuje "Dziennik".

Jeśli ubezpieczyciele nie zgodzą się na pokrycie kosztów leczenia ofiar wypadków z polis ich sprawców, od początku przyszłego roku będziemy zmuszeni poszukać innego rozwiązania. Nie wykluczam podniesienia podatku Religi z 12% do 20% - powiedziała na łamach gazety minister zdrowia Ewa Kopacz.
Więcej: WIRTUALNA POLSKA

brawo jeszcze nam pani minister haracz podniesie

najlepsze jest to tłumaczenie, że jeśli ubezpieczyciele się nie zgodzą,a kim są ci ubezpieczyciele

a jak ja się nie zgodzą żeby z moich pieniędzy szły pieniądze na leczenie ofiar wypadków z którymi ja nie mam nic wspólnego?

Ile jeszcze podatków kierowcy mają płacić i na rzecz kogo? ja mam płacić haracz bo Zenek z Giebułtowa siadł po pijaku za kółko i wysłał kogoś na wózek?

Nie mam nic przeciwko płaceniu ale tylko wtedy gdy moje pieniądze będą przeznaczone na skutki moich działań i na moje koszty leczenia, a nie cudze.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.08.2008, 08:24
Cytat:
Mareczkowi dla ochłody
No cóż zdarza się . Może lobby , może nie lobby . W internecie jest dostępny dosyć obszerny raport dotyczący efektów tego rozporządzenia .

Cytat:
Na dobrą sprawe masz racje...
Zacznie się od 90 mln. skończy się na miliardach.
(przy okazji ile jewrobiurw przytuli z tej forsy? i ile etatów powstanie?)
Niewątpliwie , to jest tak gigantyczny program że trzy pokolenia setki biurw będą się dzięki niemu utrzymywały.
A jego wprowadzenie zostało tylko i wyłącznie motywowane wyczerpującymi się zapasami kawioru i win francuskich zalegających w magazynach brukselskich biurw .
W Unii nie ma celów wyższych jest tylko , kasa , kasa i kasa .

Cytat:
No ale jak mamy centralne zarządzanie to co poradzić. Mamy w Polsce warszawocentryzm - a po utracie państwowości będziemy mieć brukselocentryzm
CO sądzisz (a raczej wiesz) o zasadzie pomocniczości ?

Cytat:
Utopia Eurokratów

Coraz bardziej ograniczana demokracja staje się w UE pozorem. Lawinowo narastające unijne prawo przestaje wyznaczać ramy wolności, a staje się regulaminem życia UE coraz szczelniej zabudowywana jest przez nowe normy prawne, regulacje i zarządzenia. Nad głowami jej obywateli jak miecz Damoklesa wisi Karta praw podstawowych. Prawa w Europie muszą zostać ujednolicone, tłumaczą nam prawodawcy z Brukseli. Dla naszego dobra zostaną „zharmonizowane” i aby „zwiększyć ich efektywność dla prawnej obrony jednostki”, dostaniemy w prezencie ich kolejny pakiet.
Bronek Wildstein i jego fizolofofowanie na temat Unii bywa coraz bardziej zabawne.
Bardzo mnie ciekawi na jakich danych opiera się pisząc o lawinowo narastającym unijnym prawie . Bardzo chętnie zobaczył bym jakieś wykresy .

Cytat:
na Maderze(Portugalia) rosną banany (taka tutejsza odmiana) smaczniejsze od tych które zazwyczaj są w sklepach(spełanijacych normy unijne), problem w tym że są mniejsze, a Unia zabrania eskportu/importu takich, skutkiem czego już nie można ich kupić w Europie poza Maderą, zjadają je mieszkańcy wyspy, a eksportują jedynie te spełniające normy (większe ale nie takie smaczne).

Ps. czasem w sklepahc można trafić na małe banany, tu akurat nie orientuję się na jakiej zasdzie i pod jakie pargafry one podlegają, ale to nie są te z Madery a bodajże z Indochin, w każdym bądź razie bananów odmiany maderyskiej poza wyspą sprzedawać nie można (to wiem od osoby która tam mieszka, więc pewne na 100%)
Wklejałem ostatnio informacje dotyczącą planowanej przez komisję europejską redukcji ograniczeń dotyczących standardów 26 owoców i warzyw i ,,poluzowania" przepisów dotyczących pozostałych objętych tymi specyficznymi normami . Idzie w dobrym kierunku , ale nikt nie zabrał głosu kiedy wkleiłem te informacje .Natomiast jak trzeba Unii dowalić , to kolejka jest dosyć spora . Taką mamy modę .

Cytat:
Mam nadzieje że w Polsce się nie uda takich eksperymentów zaszczepić
Ja też mam taką nadzieję .

Z dedykacją dla fanów Mikkego

http://korwin-mikke.blog.onet.pl/

Cytat:
Trzeci wniosek: gdyby zrobić naprawdę radykalną reformę (obniżyć stosunek wydatków publicznych do PKB do 10%) to za parę lat pierwszy Polak mógłby stanąć na Marsie. Bez znaczącego uszczerbku dla gospodarki.
Oczywiście: gdyby był wysłany przez polską prywatną firmę. Być może dofinansowaną z budżetu wojskowego i reklamowego.

On już ma swój własny świat .
Wilku
lupus albus

Stary 04.08.2008, 09:21
Mareq napisał(a):Wyświetl post
N

Niewątpliwie , to jest tak gigantyczny program
Daj mu szanse - zgodnie z twierdzeniem Kisiela socjalizm walczy bohatersko z problemami nie znanymi w innych ustrojach.

To co? - może jakis zakładzik - ze jak to wejdzie za trzy lata budżet tego przedsięwziecia bedzie na kwote ponad 120 mln?

Cytat:
że trzy pokolenia setki biurw będą się dzięki niemu utrzymywały.
A jego wprowadzenie zostało tylko i wyłącznie motywowane wyczerpującymi się zapasami kawioru i win francuskich zalegających w magazynach brukselskich biurw .
W Unii nie ma celów wyższych jest tylko , kasa , kasa i kasa .
Owszem - kasa, kasa i Ci którzy ta kase mają wydawać.
Nie przesadzałbym z trzema pokoleniami - UE wcześnieś się rozleci.

I co z tymi miliardami za CO2?

__________________________-

Cytat:
Nieopłacalne miliony

Jako uważny czytelnik gazet nie mam oczywiście żadnych wątpliwości, że ojciec Rydzyk jest potworem. Skoro wszyscy tak o nim piszą, traktując to jako oczywistą oczywistość, no to widocznie taki jest. Ale na czym potworność toruńskiego redemptorysty polega, to już czasem trudno zrozumieć.

Gdy występował o unijną dotację na odwierty geotermalne i gdy mu tej dotacji odmówiono, czytałem, że sprytny duchowny chciał wpuścić NFOŚ w inwestycję nieopłacalną. Że fachowcy przekonująco dowodzą, iż złoża geotermalne są w Toruniu za głęboko, za chłodne, niczego się nimi ogrzać nie da i w ogóle, jak sobie Rydzyk chce, to niech sam sobie wierci, za swoje.

Założyciel Radia Maryja najwidoczniej skorzystał z tej rady i zabrał się do eksploatacji złóż sam. Jeśli poprzednio jego przeciwnicy mówili i pisali prawdę, to powinni zacierać z schadenfreude ręce: znienawidzony patron ciemnogrodu wywali się finansowo na nieopłacalnej inwestycji. Tymczasem znowu podnoszony jest alarm, tym razem pod hasłem, że Rydzyk zarobi na tej geotermii miliony, sprzedając ekologiczną energię połowie Torunia. A żeby Rydzyk zarabiał miliony, to przecież zgroza!

Coś w tym cuchnie. Jeśli eksploatacja wód geotermalnych jest rzeczywiście tak opłacalna, nie wspominając już o pożytku, jaki z ogrzania połowy miasta w ten sposób mieć będzie natura, to dlaczego nie zainwestował w ten interes żaden z powołanych w tym celu państwowych funduszy? A skoro już nie zainwestował, to dlaczego rzuca się kłody pod nogi komuś, kto chce to zrobić nawet bez ich pomocy, wynajdując bzdurne biurokratyczne utrudnienia, w rodzaju przepisów o zbiórce publicznej? Lepiej, żeby było gorzej, drożej i ze szkodą dla środowiska, byle w zgodzie z pryncypiami? Czyli znowu jak za komuny?

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2008/0...calne-miliony/

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 04.08.2008, 09:23
W sprawie samochodów czy ktos mógłby mi wytłumaczyć:
- chodzi o to, że nie będę mógł naprawić zamiennikiem w znajomym warsztacie samochodu tak żeby nie stracić gwarancji, tak?

A skoro tam to dlaczego nie ma takiego samego krzyku w przypadku lodówek, telewizorów, laptopów, itp?
Powód: bo zapomniałem drugiej czesci
Ostatnio edytowane przez sandbender : 04.08.2008 o godz. 09:44.
Ogryzek
Senior Member

Stary 04.08.2008, 09:25
Ta wojna w Iraku to nam potrzebna że hej

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...m_z_Iraku.html

Kolejne koszty.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.08.2008, 09:51
Pawlak twierdzi że nie ma nic złego w zatrudnianiu członków rodziny w kierowanych przez niego urzędach.

Co tu dużo mówić jaki kraj takie elity.Członków rodziny to on sobie może zatrudniać w swoim gospodarstwie i za swoje pieniądze . Za nasze podatki maja być zatrudniani Ci najlepsi
kalashnikov2
Senior Member

Stary 04.08.2008, 10:13
sandbender napisał(a):Wyświetl post
W sprawie samochodów czy ktos mógłby mi wytłumaczyć:
- chodzi o to, że nie będę mógł naprawić zamiennikiem w znajomym warsztacie samochodu tak żeby nie stracić gwarancji, tak?

A skoro tam to dlaczego nie ma takiego samego krzyku w przypadku lodówek, telewizorów, laptopów, itp?

Krzyk jest o autoryzowane stacje obsługi, nie o zwykle warsztaty. Liczy sie to że są wstawiane pod okiem fachowców od danej marki czy modelu, a to jakie klient chce częsci to już jest jego sprawa, byle ASO dawała "gwarancję" na jakość swych usług.

PvD napisał(a):Wyświetl post

najlepsze jest to tłumaczenie, że jeśli ubezpieczyciele się nie zgodzą,a kim są ci ubezpieczyciele
Kraj prawdziwego biznesu - prawdziwi ustawodawcy to wielkie instytucje finansowe.

Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Doprawdy wzruszające.
smiac sie mozna tylko z kaczek?
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 04.08.2008 o godz. 11:01.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 04.08.2008, 10:38
Cytat:
Wklejałem ostatnio informacje dotyczącą planowanej przez komisję europejską redukcji ograniczeń dotyczących standardów 26 owoców i warzyw i ,,poluzowania" przepisów dotyczących pozostałych objętych tymi specyficznymi normami . Idzie w dobrym kierunku , ale nikt nie zabrał głosu kiedy wkleiłem te informacje .Natomiast jak trzeba Unii dowalić , to kolejka jest dosyć spora . Taką mamy modę .
nie widziałem tego artykułu

Cytat:
On już ma swój własny świat .
nie już, a od dłuższego czasu, przecież juz rzadko kto normalnie traktuje tego pana
Zbychu
Senior Member

Stary 04.08.2008, 11:35
kalashnikov2 napisał(a):
smiac sie mozna tylko z kaczek?
A czy ja coś takiego zasugerowałem?
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.08.2008, 12:34
"Mamy sezon ogórkowy, PiS nie ma co robić..."
PO ma, więc dlaczego też się obija?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 04.08.2008, 13:53
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
Krzyk jest o autoryzowane stacje obsługi, nie o zwykle warsztaty. Liczy sie to że są wstawiane pod okiem fachowców od danej marki czy modelu, a to jakie klient chce częsci to już jest jego sprawa, byle ASO dawała "gwarancję" na jakość swych usług.
Ano wydaje mi się, że nie. Gwrancję na jakość usługi masz zawsze. Problem tyczy sie chyba gwarancji samochodu.
W przypadku lodówki, laptopa czy czego tam jeszcze, żeby nie stracić gwarancji musisz po pierwsze zanieść go do autoryzowanego punktu, po drugie naprawa się dokonuje z użyciem oryginalnych lub wskazanych przez producenta zamienników.

Najlepiej widać na przykładzie laptopa - zanosisz do punktu autoryzowanego, który musi zamowic czesci u producenta.

Tutaj jest krzyk, że
"Ci, którzy mają stosunkowo nowe auta, zostaną zmuszeni do zapłacenia słonego haraczu w ASO, gdyż w wypadku tańszej naprawy w niezależnych warsztatach straciliby gwarancję."

Co mnie się wydaje całkiem naturalne.

Chyba że onet uprościł sprawe.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów