The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
studio
Banita

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2014, 09:57
Pytam tu i ówdzie
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.03.2014, 10:54
Z czym mamy dzialac? Przeciez w tej chwili od nas zalezy w tej materii bardzo niewiele, a trojkatem decyzyjnym jest klub-pzpn-wojewoda. Negocjacje jakies tam byly, ale skutkowaly jedynie podniesieniem cen biletow.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.03.2014, 18:19
Zbigniew Przesmycki zapewnia, że sędzia Paweł Gil nie pomylił się, dyktując karnego w meczu z Legią Warszawa - to tyle na wczorajszy temat
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.03.2014, 18:42
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie, że jesteś. Prawdziwy Wiślak - jak Drozd - napisał, wszak że nigdy Legia nie była dobra. Wyłamujesz się.

A poważnie to nie ma klubu, który częściej byłby mistrzem niż wystąpił w lidze bez mistrzostwa. Pogadamy za 4-5 lat, mimo wszystko czuję, że nastąpią pewne zmiany
hehehe Za 4-5 lat ?

A może mi powiesz kiedy Legia była dobra? Może wtedy jak brali wszystkich najlepszych do woja. Później już piach... Ale napięta jak baranie jaja...

4karol4 napisał(a):Wyświetl post
To dzisiaj chyba najbardziej niepoprawni optymiści mogą zapomnieć o tytule. A co do innych drużyn...
A niby dlaczego 3 punkty straty to taka przepaść. Wygrywamy na Legii i jest 1,5 punktu straty. Niektórzy baliby się myśleć o tytule nawet gdyby było 3 pkt przewagi.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.03.2014 o godz. 18:50.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.03.2014, 19:57
Amica zremisowała z Widzewem prowadząc 2-0
Z Widzewem!

A myślałem, że nic mnie już w tej lidze nie zaskoczy...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.03.2014, 19:59
Naprawdę wolę patrzeć jak nasi czasem kopią się po czołach, ale w tyłach trzymają dyscyplinę, niż jak miałbym oglądać drużynę a'la obecny Lech. Czasem pięknie poklepią, ale w defensywie ośmieszają ich inwalidzi. Gdyby Widzew wyszedł na ten mecz bez Cetnarskiego, to pewnie by wygrał.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.03.2014, 20:44
Nie no nie wierzę. Nie oglądałem meczu Widzewa z Amicą, ale widziałem wynik 0:2 do 60 którejś minuty. A tu taka niespodzianka Kolejka prawie idealnie ułożyła się pod Wisłę. Prawie bo straciliśmy 3 pkt :( I tylko ten nieszczęsny Ruch doskoczył i przeskoczył. Punktu Legii nie liczę bo nie jest aż tak istotny.
Trzeba teraz powalczyć w Warszawie. Jeśli padnie remis będzie dobrze. Liczę też, że Ruch zacznie w końcu gubić punkty. Kiedyś musi, bo jak dalej będzie grał jak gra, to jeszcze może Legię przeskoczyć i zdobyć MP. A to byłyby już niezłe jaja
What's new?

Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.03.2014, 20:50
Drozd napisał(a):Wyświetl post
hehehe Za 4-5 lat ?

A może mi powiesz kiedy Legia była dobra? Może wtedy jak brali wszystkich najlepszych do woja. Później już piach... Ale napięta jak baranie jaja...
A niby dlaczego 3 punkty straty to taka przepaść. Wygrywamy na Legii i jest 1,5 punktu straty. Niektórzy baliby się myśleć o tytule nawet gdyby było 3 pkt przewagi.
Nie wygramy w Warszawie. A za te 4-5 lat różnica powiększy się na nasza korzyść. Jak chodzi o tytuły już jesteśmy dla nich poza zasięgiem.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.03.2014, 23:16
hehehe Za 4-5 lat ?
Założyłbym się, ale podobno jesteś tchórzem i potem udajesz, że nie było tematu. A ja jestem za stary na dziecinadę

Przecież ustaliliśmy, że nigdy.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.03.2014, 16:04
Możemy się założyć że jesteście w stanie poprawić swój tegoroczny rekord 5 0-5 0-7 . Tacy "dobrzy" jesteście...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 11.03.2014, 21:44
Ty Gimbaza, ale masz świadomość, że jesteś jak właściciel malucha, który szydzi z właściciela lanosa, że ten przegrał wyścig z jakimś oplem?
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.03.2014, 08:56
Chłopie jaki wyścig? Wasz Lanos jest ciągnięty przez trzy czarne woły bo samochód to tylko z wyglądu, a pod maską ma gniazdo wróbli. Jak wół dostanie sraczki , albo korzystanie z woła jest niemożliwe kończy się jazda. Nasz maluch przynajmniej sam jeździ, a czasem i opla dogoni.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 12.03.2014, 13:39
Akurat 022 ma rację, jak można komuś wypominać wyniki z LE jak sie samemu tam nie dostalo?
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.03.2014, 14:05
studio napisał(a):Wyświetl post
Akurat 022 ma rację, jak można komuś wypominać wyniki z LE jak sie samemu tam nie dostalo?
Idąc Twoim tokiem myślenia jak można komentować poczynania piłkarzy skoro samemu nie jest się piłkarzem...

Z każdym kolejnym meczem Legii w LE coraz bardziej było słychać uchodzące powietrze z nadmuchanego balonu pt LM w Warszawie. A sama LE była już odsysaniem tego powietrza z tego sflaczałego balonika...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.03.2014, 15:08
Jakie wypominać? Gdybyś nie zauważył to wyniki pucharowe to jedyny obiektywny wyznacznik klasy drużyny bądź jej braku.

A skoro warszawiaczki dalej śnią o potędze to warto ich otrzeźwić.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 12.03.2014, 20:42
Nasz maluch przynajmniej sam jeździ, a czasem i opla dogoni.
Musiałem coś przeoczyć.

Gdybyś nie zauważył to wyniki pucharowe to jedyny obiektywny wyznacznik klasy drużyny bądź jej braku.
No, więc grzecznie czekaj na swoją kolej, kiedyś Was ocenią.

A skoro warszawiaczki dalej śnią o potędze to warto ich otrzeźwić.
Ilekroć tu wchodzę to raczej zamiast naszych snów o potędze, widzę taką gimbazę jak Ty z olbrzymim bólem dupy, że Legia zdobyła dublet, potem mistrza jesieni co i tak nie wystarczyło dla uratowania trenera, a teraz w marnym stylu, ale jednak zmierza po kolejny tytuł.

Maść sobie kup.

shaggy napisał(a):Wyświetl post
IZ każdym kolejnym meczem Legii w LE coraz bardziej było słychać uchodzące powietrze z nadmuchanego balonu pt LM w Warszawie.
Ten balonik to chyba w Twojej głowie się napompował.

Leśnodorski napisał(a):
- Oczywiście, jeżeli będziemy mieć korzystne losowanie i pojawi się szansa, to należy ją wykorzystać. Trzeba próbować, ale będzie trudno. Wystarczy spojrzeć na listę zespołów, które znajdą się w ostatniej rundzie eliminacji. Wiele z tych klubów przewyższa nas pod względem budżetu, organizacji czy doświadczenia. Jednak prędzej czy później awansujemy do LM. Mam nadzieję, że tego dożyję - twierdzi ze śmiechem prezes klubu.
Cytat:
- Zeszło z nas ciśnienie, jakie czuliśmy przed tym dwumeczem. Ale plan minimum został wykonany - z ulgą przyznał Miroslav Radović.
Wojskowi teraz czekają na rywala w IV rundzie eliminacji do Ligi Mistrzów. Mecze zostaną rozegrane 21 i 28 sierpnia. - Mamy przed sobą dwa ważne spotkania. Jeśli wygramy, to awansujemy, dlatego postaramy się zrobić wszystko, żeby Legia ponownie zagrała w Lidze Mistrzów - zapewnił "Bratko". - Zagramy bez presji, bo plan minimum już wykonaliśmy - dodał.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 12.03.2014 o godz. 20:58.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 13.03.2014, 01:20
Skala determinacji w w zakłamywaniu rzeczywistości iście stołeczna . Chodzi o to ,że występ w pucharach niezależnie od losowania jest więcej mówiący o drużynie niż miejsce w tabeli. A plan minimum okazał się wiesz czym.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.03.2014, 01:31
ja .......e ileż można.
Jedni i drudzy są chujowi w pucharach i zostaje nam tylko liga polska.
Jebana liga europy na która ma wyjebane większośc drużyn to wyznacznik ale chyba dla gimnazjum.

p.s. zeby mi zaraz nie powiedział ktoś ze jestem kryptolegia czy coś. Któryś tam z Legionistów wie że zycze im jak najgorzej pod kazdym wzgledem ale ludzie miejmy umiar. Chłop śmierdzący gównem kłóci się z drugim śmierdzącym gównem że pachnie lepiej od niego. Nie. Obaj śmierdzą.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 13.03.2014 o godz. 01:35.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 13.03.2014, 10:24
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ja .......e ileż można.
Jedni i drudzy są chujowi w pucharach i zostaje nam tylko liga polska.
Jebana liga europy na która ma wyjebane większośc drużyn to wyznacznik ale chyba dla gimnazjum.

p.s. zeby mi zaraz nie powiedział ktoś ze jestem kryptolegia czy coś. Któryś tam z Legionistów wie że zycze im jak najgorzej pod kazdym wzgledem ale ludzie miejmy umiar. Chłop śmierdzący gównem kłóci się z drugim śmierdzącym gównem że pachnie lepiej od niego. Nie. Obaj śmierdzą.
To czy większość drużyn ma wyjebane na ligę europy, nie ma żadnego znaczenia i nie rozumie tego tylko całkowity amator. Bo żeby skopać rajtuzy naszym ligowym pseudo drużynom zupełnie nie muszą się starać.

Niech Ci chłopie będzie, że również śmierdzisz, ale takiego smrodu jaki rozciąga sie za stołecznym chłopem po ostatnim popisie dawno czuć nie było. I nikt by o tym smrodzie nie wspominał gdyby krawaciarze i co poniektórzy nasi nie zaczęli robić z Legii super drużyny, która jest skazana na sukces . W dodatku robiąc to ex katedra nie przestawiając żadnych argumentów poza. "Legia ma dwie równe jedenastki". Co jednak z tego skoro żadna nie potrafi grać w pikę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 13.03.2014, 11:07
Ty masz naprawde jakies braki w glowie.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 13.03.2014, 11:09
Ból dupy przed weekendem i tyle.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 13.03.2014, 11:27
Jest niby na to maść, ale pewnych kompleksów nigdy się nie wyleczy.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.03.2014, 00:31
Jak to jest że pan Boniek w Lidze plus ekstra mówi że sędzia jeżeli doliczy 3 minuty to powinien sie tego trzymać i mecz kończyć nawet jeżeli akcja jest dla drużyny w momencie kiedy te 3 minuty mijają. A dzisiaj Lech strzela bramkę w 95 minucie meczu aleee doliczonych było 3 minuty. Reguły są czasem brutalne-tak to oceniał Boniek, jak widać da sie je naciągać....żenada.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.03.2014, 09:37
Mnie się bardziej podobał ten przepis, co obowiązywał w zeszłym sezonie. Różne rzeczy mogą się wydarzyć w doliczonym czasie, zresztą nie oszukujmy się, drużyna, która wygrywa, zwykle gra wtedy perfidnie na czas. Dlatego lepiej jak sędzia dodawał do doliczonego czasu jeszcze pół minuty, w razie potrzeby. Obecny przepis jakoś do mnie nie przemawia, jednak to nie zmienia faktu, że powinni się do niego stosować wszyscy. Meczu Lecha w TSP nie widziałam, ale jeśli naprawdę sędzia tak naciągnął, to bardzo słabo...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.03.2014, 16:43
Ciekawe, kto będzie miał ból dupy po tym weekendzie

Ale serio, skończcie. Albo załóżcie sobie osobny temat, bo tego .......enia się nie da czytać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Stary 16.03.2014, 17:11
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Mnie się bardziej podobał ten przepis, co obowiązywał w zeszłym sezonie. Różne rzeczy mogą się wydarzyć w doliczonym czasie, zresztą nie oszukujmy się, drużyna, która wygrywa, zwykle gra wtedy perfidnie na czas. Dlatego lepiej jak sędzia dodawał do doliczonego czasu jeszcze pół minuty, w razie potrzeby. Obecny przepis jakoś do mnie nie przemawia, jednak to nie zmienia faktu, że powinni się do niego stosować wszyscy. Meczu Lecha w TSP nie widziałam, ale jeśli naprawdę sędzia tak naciągnął, to bardzo słabo...
W doliczonym czasie okolo 1,5 min na murawie lezal Sloboda A. za co dostal zolta kartke a nastepnie zostal odeslany poza murawe i przez pewien czas TSP gralo w 10 a pozniej faul przed polem karnym i udany strzal w swiatlo bramki.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.03.2014, 18:00
I co jasiu? Głupio ?

Wielka Legia buchchacha...Gdyby w tej śmiesznej lidze była normalna gra to by te kaleki walczyły z Widzewem i Podbeskidziem bo Korona to za wysokie progi.

Ty masz naprawde jakies braki w glowie.
Kartoflany inteligent tego nie ogarnie...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.03.2014 o godz. 18:04.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Stary 16.03.2014, 18:18
Ruch - Piast 0-1 jak narazie
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 16.03.2014, 19:42
Brawa dla Wisły. Pokaz charakteru i ambicji - sowicie nagrodzony. Na szczęście sędzia się pomylił w 93 minucie i odgwizdał spalonego Brożka, bo mogło być naprawdę grubo. Życie jest przewrotne, bo 2-3 lata temu my grając w dziewiątkę u Was daliśmy radę osiągnąć 0-0, tymczasem teraz Wy rozłożyliście nas na łopatki w drugiej połowię grając w dziesiątkę.

Gratulację. Bardzo emocjonujący mecz, choć same umiejętności na poziomie podwórkowym z obu stron.

A co do naszych pierdół to pewnie i tak dowiozą tego mistrza, ale za to w jakim stylu

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, kto będzie miał ból dupy po tym weekendzie .
Myślę, że powinno mieć kilku kopaczy od nas, bo się zwyczajnie skompromitowali, a patrząc po wyniku sympatycznych helmutów z Chorzowa, mogliśmy się już dziś witać z gąską.

I co jasiu? Głupio ?..
Twoja reakcja jedynie potwierdza, że miałeś olbrzymi ból dupy przed weekendem, a teraz z Ciebie zeszło ciśnienie i spinka. Słowa jakie napisałem wyżej na temat Twojego Klubu, Tobie nigdy by nawet nie przeszły przez gardło na temat mojego. Przestań mi zawracać dupę
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 16.03.2014 o godz. 19:44.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.03.2014, 20:01
No prosze czy ta liga nie jest dziwna? przyjezdza Ruch na R22 gdzie mamy taka super serie, gramy słabo i przegrywamy a teraz do Chorzowa przyjezdza słaby Piast i wygrywa 2-0. Czy Nas jeszcze cos dodatkowo nie zaskoczy chyba jednak juz nic w tej lidze nie zdziwi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów