|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Pisząc tamto zdanie chodziło mi raczej o straty wynikłe z przegranych pucharów. Pisanie (akcja) zakłada odzew (reakcję) inaczej można sobie pisać pamiętnik albo w sieci bloga. Więc ja chciałbym poznać intencję. No to pier...my...Dla mnie ważniejsze, są Gwiazda na koszulkach, boiska treningowe, baza dla młodzieży, grupy naborowe, akcje przyciągające ludzi na mecze, odpowiednia ilość kas, kible na stadionie, skauting, parkingi blisko boiska, hala dla klubu, ludzie bez ubeckiej przeszłości. Mało?
Ostatnio edytowane przez spartan : 27.05.2010 o godz. 22:10.
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ogólnikowo oczywiście ze tak się stało, jednak jak można obwiniać kogokolwiek za coś na co miał minimalny wpływ? Mnie tylko o to chodzi bo gdyby Kasperczak miał jakikolwiek wpływ na posiadana kadrę lub przynajmniej on ich przygotowywał do rundy to nawet słowa bym nie napisał. Nie jest to istotne czy to Kasperczak czy ktokolwiek inny. Tutaj SKWK obarczyło całą wina Kasperczaka co jest po prostu kłamstwem i brakiem kaszty zdrowego rozsądku. to juz na bak mój ostatni post na ten temat. Pozdrawiam i nie ma co debatować na rozlanym mlekiem, bo jak widać 90 % ludzi mówi ze jest czarne, ale 10% widzi białe.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Bez sensu dyskusja. Jak dla mnie artykul o Kasperczaku bylby ok gdyby bylo na koncu dodane ze oczywiscie jest on jedynie podyktowany ta niechecia do Henka za to ze zle rozstal sie z Wisla. I nie chrzancie glupot ze Kasperczak to czlowiek od przegrywania wszystkiego itd bo w tekscie widac golym okiem ze czlowiek ktory go pisal nienawidzi Henka. Bo skoro wypomina mu sie kazde slowko ktore powiedzial nie tak, bo skoro zly jest REMIS z Korona, skoro tak zły jest remis z Lechem a wygrana z Legia 3:0 to byla tylko dlatego ze sie Legia podlozyla to sory. Moze napiszcie to samo o Skorzy, o jego kazdej porazce i remisie tez napiszcie ze to przestepstwo i podsumujcie w ilu jego meczach sie rywale podlozyli? Zalosny artykul chociaz rozumiem czym on jest podyktowany. Po prostu nie lubicie czlowieka bez honoru. I podzielam Wasze zdanie. Koles niehonorowo sie rozstal z naszym klubem a jak Skorzy zle szlo to jeszcze zaczal sie ubiegac o ponowna posade u nas. Tez mnie to strasznie w****ia i obrzydza ale nie wmawiaj PvD ludziom tu na forum ze artykul jest w porzadku bo w nim ani troche nie chcecie sie skupic zetelnej ocenie dokonan sportowych Kasperczaka tylko jedziecie po nim za to ze jest niehonorowy. A takie podejscie tylko prowadzi do nieporozumiec co widac tutaj w tym watku. Naprawde nie maja sensu takie artykuly, naprawde takim czyms nie zapelnimy nowego stadionu i nie poprawimy sytuacji w klubie.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Czytając artykuł o przygotowaniach do nowego sezonu łatwo można się domyśleć, że Kasperczak zostaje...O ile się nie mylę jego kontrakt zawiera pewne klauzule i cele do zrealizowania. Pierwszym etapem miało być Mistrzostwo Polski. Dostał klub od Skorży z przewagą punktową w tabeli a sezon zakończył kompromitacją i utratą Mistrzostwa...Kto mi powie o co chodzi
![]()
O TOBIE WISŁO TYLKO MARZĘ O TOBIE WISŁO TYLKO ŚNIĘ
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Panie i Panowie,
Problem polega na tym, że dla osób stowarzyszonych w SKWK zawsze na pierwszym miejscu będzie się liczył aspekt kibicowski i wedle tych kryteriów będą oceniani trenerzy. Dlatego Maciuś będzie na piedestale, bo do perfekcji opanował umiejętność wchodzenia kibicom w ty...k i ciągłe ich przepraszanie. Ale oprócz SKWK są jeszcze inni kibice, dla których najważniejszy będzie aspekt sportowy, a trenerów będzie się oceniać za ich warsztat a nie za lizusostwo. I dla tych ludzi, których śmiem twierdzić jest znaczna większość, dobrze się stało, że przyszedł Kasperczak. Dlatego biorąc pod uwagę fundamentalną różnicę w postrzeganiu rzeczywistości, ani oni nie przekonają nas, ani my ich. Natomiast dla dobra drużyny SKWK powinno powstrzymać się od takich felietonów, bo zamiast uspokajać i tak napiętą sytuację w klubie, eskalują tylko podziały i spory. Skoro chcecie mienić się reprezentantami kibiców Wisły, to weźcie również odpowiedzialność za kreowanie wizerunku klubu i atmosfery wokół niego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Pomijam już to że Amica w rundzie jesiennej straciła aż 19 punktów a na wiosnę tylko 6 więc ta ogromna 2 punktowa przewaga nie była tylko naszą zasługą ale też zasługą obecnego MP.Po zmianie na stołku Wisła się odblokowała i w zasadzie dała tylko 1 plamę czyli Kielce, natomiast Amica cisnęła do końca. Obarczanie Kasperczaka za niezdobycie mistrza jest oczywiście absurdem, natomiast nikt chyba z SKWK nie twierdzi że artykuł jest obiektywny, wyważony itp.Konflikt z Kasperczakiem jest od dawna i to jest po prostu kolejna jego odsłona. Trzeba tez przyznać że Kasperczak i drużyna dali pretekst do ataku bo mistrzostwa nie zdobyli a mimo wszystko powinni. SKWK niech robi to co uważa za słuszne, ja natomiast jestem ciekaw jak będzie wyglądała współpraca Kasperczaka z Kapką i Basałajem, bo jak ci dwaj panowie zaczną kopać dołki przed trenerem to wyjdzie to tylko ze szkodą dla klubu - Przynajmniej raz już to przerabialiśmy i oczywiście nie chodzi mi tu i poprzednią kadencję Kasperczaka a o innego trenera ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Cytat:
to tak gwoli ścisłości, że nie jest tak jednostronnie po prostu trochę czasu minęło, co nie oznacza, że przewinień nie trzeba pamiętać, ale sprawa Heńka nie wzbudza już takich emocji, bo "świeży" teraz jest Skorża (już pominę fakt iż pomimo wad Heńka, próżno szukać i mieć nadzieję na choćby dobrego trenera)
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 27.05.2010 o godz. 23:56.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A SKWK dalej leci z tymi bredniami, że Kasperczak sie kłócił o kase z Wisłą co ma być dowodem jego braku honoru i świadczy o nim jak najgorzej. To jest tak głupie, że aż zabawne. Rozumiem, ze autor tekstu po wywaleniu z roboty idzie do pracodawcy i mu za to dziękuje, dodając przy tym, ze wcale nie chce dostawac pieniędzy ktore mu się w 100% NALEŻĄ. Pogratulować, ale z honorem to nic wspolnego nie ma - bo wynika z tego, że jak ktoś robi drugiego w chu*a i zrywa umowe, to brak reakcji i akceptacja takiego stanu rzeczy jest zachowaniem honorowym. Interesujące ...
A że przy okazji dowiedziałem sie, ze jestem "nieszanującym się" reprezentantem ABG, i że dwa mistrzostwa Polski w 2004 i 2005 roku były niepowodzeniami to nie jestem zdziwiony, autor trzyma poziom |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Zal Zal Zal i jeszcze raz WIELKI ZAL... Mozna miec swoja opinie, ale walic cos takiego na stronie reprezentujacej kibicow? Oczywiscie ze Wisla to nie jakas tam zwykla praca, ale nie kazdy musi Wisle kochac, ktos kazal im podpisywac taki kontrakt? Nie, to oni sie bardziej nie honorowo zachowali, w kazdej normalnej pracy jesli pracownik ma dlugoterminowa umowe, a pracodawca zrywa umowe, to placi odchodne, badz wyplaca pensje co miesiac, ale ktos nie moze pracowac dla innej firmy.. Zrobil jak zrobil, mial do tego prawo, zrobil jak 99% ludzi tu piszacych by zrobil w kazdym innym miejscu pracy niz Wisla. Ale trzeba zrobic ludziom siana i nastawic negatywnie do trenera. **** pisal ten artykul, sorry ale takie glupoty ze mial tylko jeden dobry sezon... od tamtego momentu to moze tylko pierwsze kilkanascie miesiecy Wisla Skorzy grala w miare porownywalna pilke.. Dac komus troche wladzy i mozliwosci reprezentowania kogos i odrazu... Tak jak zmiany potrzebne sa w klubie tak i w SKWK... nigdy nie przepadalem i nie bede, a do tego wysylanie jakis za kibicami zeby wyjasniac sprawy o jakies wpisy tu... nie dzieki, takiego stowarzyszenia nie potrzebuje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam nadzieję że oglądałeś mecze o których się wypowiadasz, bo można wnioskować inaczej. Ja i wielu innych kibiców było w stanie zauważyć przestawienie stylu gry ze Skorżowego "dzida od stoperów" na próby (tak właśnie próby bo jak wyglądali nasi zacni skórokopowie fizycznie i technicznie każdy widział.) gry krótką piłką i skrzydłami co zaowocowało dużo większą liczbą sytuacji bramkowych, których niestety fatalnie dysponowani napastnicy nie wykorzystywali. I moim zdaniem to zaważyło na stracie mistrza. Mam jeszcze prośbę abyś wymienił dostrzeżone błędy szkoleniowe z czasów Valerengi i Dynamo. Możecie się czepiać do Kaspra jako do człowieka, ale do poprawy poziomu sportowego po przejęciu wielkiego chaosu Macieja nie bardzo, bo nawet laik widział że coś się ruszyło taktycznie i jest jakiś pomysł na grę. Artykuł na stronie SKWK po raz kolejny niezbyt fortunny ale już się przyzwyczaiłem. Tak czy siak Kasperczak długo u nas nie popracuje więc wyluzujcie bo szkoda żyłek.
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 28.05.2010 o godz. 07:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Dla mnie zarówno Kasperczaj jak i Skorża nie są najlepszymi pomysłami na naszych kopaczy, ale jak widać Kasperczak zaczyna zawodzić. Odchodząc od głównego wątku to wydaje mi sie, że naprawde brakuje niektórym chłodnego myślenia i przeanalizowania na spokojnie porażek i sukcesów obu treneró. W dyskusji a raczej w nastawieniu do dyskusji góre bierą personalne emocje do obu postaci. Z jednej strony są ludzie uwielbiający Kaperczaka za jego wypowiedzi, jedeś świetny sezon, swoiste ojcowskie podejście do Wisły i piłkarzy ale jednocześnie zapominający o naprawde sporej liczbie porażek na swoim koncie plus wiecznego braku przyznawania się do własnych porażek. Z drugiej sympatcy Skorży (w tym znajomy piszący ten art) moim zdaniem nie podkreslili roli Levadii, derbów, porażek z Lechem oraz w ostatnich meczach pod wodzą Skorży totalnego braku pomysłu na grę. Spokojnie panowie, spokojnie. Czas pokaże kto miał racje. Obyśmy tylko jako Wisła parli do przodu. I tutaj również zgodze się z wieloma użtykownikami forum, że priorytetem obecnie są często sprawy pozasportowe tj budowa boisk, marketingu, zarządzanie stadionem etc. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wg. mnie problemem była skuteczność bo sytuacje były, a to że Brożek, Boguski w dramatycznej formie, do tego Małecki bez głowy, starający się nie widzieć lepiej ustawionych kolegów, to brameczki nie padały. Było minęło, trzeba patrzeć w przyszłość.
Pamiętajcie jeszcze że Kasper odbywa teraz swoja pokutę u Bogusia I mam wrażenie że długo u nas nie popracuje, podejrzewam że nie został zwolniony jedynie przez chaos organizacyjny w klubie i fakt że nie miał kto szukać nowego trenejro. Dajcie na luz, takie art. naprawdę nikomu nie służą mogą jedynie budować kiepski wizerunek SKWK u kibiców niezrzeszonych a mających swoje zdanie. Bo każdy sobie wyciągnie wnioski po przeczytaniu i widzi że jest to naciągany atak personalny. Było oświadczenie po zatrudnieniu Henryka - ok wszyscy poznali stanowisko SKWK co do jego osoby wystarczy Dodam że byłem za tym aby Maciej został do końca sezonu i wypił piwo które naważył, przynajmniej nie byłoby dyskusji co by było gdyby Decyzję o zwolnieniu przyjąłem ze zrozumieniem, ponieważ wszyscy widzieli co się dzieje i chcieli ratować puchary co w sumie się udało.
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 28.05.2010 o godz. 08:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() Swoją drogą dostrzegam taki fajny relatywizm. Jak była afera z Pawełkiem i jego fuckiem to padały od "ważnych" argumenty typu: "żle zrobił, ale po co gnoić swojego". Swojego Kaspra za to można udupiać co parę tygodni jakimiś wypocinami, siejąc ferment między kibicami. No ale Mario też raczej z tych lubianych tu i ówdzie ![]() Daltego polecam niektórym pójście moją drogą i wyjście z tej organizacji. Szkoda firmować swoim nazwiskiem takie szopki, a kółko wzajemnej adoracji jakim jest SKWK takowe co jakiś czas gwarantuje/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Załóżcie SKSWK - Stowarzyszenie Kibiców Sukcesu Wisły Kraków
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i po co taka szydera? Po co wpadać ze skrajności w skrajność? I stosować typową taktykę "dzielenia" kibiców na:
- wy - kibice sukcesu - to wąskie grono lepszych, dla których "Wisła to coś więcej" To podział zbyt prosty, tutaj sentencja "tertium non datur" nie ma racji bytu... Innymi słowy - żeby krytykować SKWK nie trzeba byc kibicem sukcesu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Błędy i dziwne posunięcia można mnożyć i najważniejsze...jaki autorytet ma trener wśród zawodników po takich przejściach z klubem...Zastanówcie się albo zapytajcie piłkarzy o szczerą odpowiedź... ![]()
O TOBIE WISŁO TYLKO MARZĘ O TOBIE WISŁO TYLKO ŚNIĘ
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jedna prosta rzecz Panowie !!! : Kasperczak chciał wrócić do Wisły bo chciał tu dokończyć to czego nie skończył.
Z informacji jakie posiadamy prawdopodobnie dostaje śmieszne pieniądze a ewentualną większą kasę miał zostać za Mistrzostwo Kraju ... dodatkowo może być zwolniony bez odszkodowania ... więc swoją Pazerność kiedyś odkupił dla mnie teraz Sądzę że Legia i Lech próbowały go ściągnąć ale dał zaporowe warunki ...!!! Natomiast Skorża pierwsze co zrobi ulubieniec Stowarzyszenia idzie do Legii... karierowicz i tyle Ok na dzień dzisiejszy nie ma sukcesu wszyscy oczekiwali Mistrza Polski którym byliśmy do ostatniej sekundy z Cracovią !!. Jednak są przebłyski w grze większa ilość goli !. Nie ukrywajmy Skorży należy się szacunek za osiągnięcia do Levadii Tallin 2009 !! później z każdym dniem mimo liderowania w lidze było coraz gorzej. Jeżeli właściciel klub nie zainwestuje w zespół to nie będzie postępu w grze i ewentualny Mistrz Polski może nie wrócić do Krakowa przez parę lat. Nie mamy monopolu na wygrywanie.. Paradoksalnie tego mistrza nie zdobyliśmy dlatego że potraciliśmy punkty z słabeuszami i średniakami typu Arka , Cracovia ,Korona
Ostatnio edytowane przez Borinho : 28.05.2010 o godz. 10:23.
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja wiem jedno - z Kasperczakiem nie zginiemy.
Ale czy damy radę zdobyć mistrzostwo i osiągnąć coś w pucharach, to już w dużej mierze zależy od polityki kadrowej naszego klubu, i szczęściu w losowaniu. ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Ach no proszę jak kolega błysnął teraz intelektem...
Znaczy, każdy kto śmie mieć inne zdanie niż Wy, jest kibicem sukcesu, tak? ŻENADA... Załóżcie SKMS Stowarzyszenie Kibiców Maćka Skorży. I wysyłajcie mu kwiaty na Łazienkowską w każdą rocznicę Levadii.
Ostatnio edytowane przez willow : 28.05.2010 o godz. 10:37.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Mam znajomych którzy się nie zgadzają i nie są kibicami sukcesu a wręcz przeciwnie. ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wybaczcie, to był taki żart! Proszę się tak nie irytować
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nawet nie wiesz w ilu sprawach się nawzajem nieraz spinamy. Sam jestem w SKWK i jakoś nie do końca się zgodze, że Skorża był zajebistym trenerem. W ogóle np z Marcinem wybitnie czesto się nie zgadzam. Różnica jest taka, że w miare możliwości większosc ludzi mówi sobie na żywo (lub w porywatnej korespondencji) w czym jest problem, a nie płacze wszędzie gdzie się da w internecie. z mojej strony koniec tematu bo jest patowy mam nadzieje, że Wisła za Kasperczaka lub pod wodzą trenera będzie odnosić sukcesy, prawie każdemu trenerowi tego życze. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Ja również jestem człowiekiem tolerancyjnym i chętnie dyskutuję konstruktywnie na różne tematy, ale krucjatę w necie przeciwko Kasperczakowi Wyście rozpoczęli! I to mi się nie podoba, bo: 1. Nie odzwierciedlacie opinii większości kibiców 2. Podgrzewacie atmosferę w klubie i obrażacie trenera naszego klubu. I zgodnie z Twoimi słowami, dyskutujcie sobie na ten temat we własnym gronie, a nie wyjeżdżacie z tym na całą Polskę Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
a czy za Skorży to wyglądało lepiej? Za Kasperczka młodzi grali więcej. Mączyński wchodził na boisko nie tylko przy pewnym wyniku, ale nawet jak jeszcze trzeba było walczyć o końcowy rezultat. Nie mówiąc już o tym, że za Maćka Skorży, z góry było wiadomo, że w 60min za Kirma wejdzie Łobo, albo na odwrót. Zawsze standard. Dla mnie to właśnie Skorży tego brakowało, aby być nie tylko dobrym trenerem, ale świetnym. Nosa piłkarskiego. Maciek to świetny taktyk, ale teoretyk. Brakuje mu tego doświadczenia z boiska. Taki Mourinho np. też nie grał w piłkę na wysokim poziomie, ale on pracuje już z piłkarzami kompletnymi, którym wystarczy że rozrysuje taktykę, i potrafią to zrealizować. Nie musi uczyć nikogo jak ma układać stopę przy strzale, czy jak wychodzić na pozycję. Niestety, nasi piłkarze z elementarnymi rzeczami mają problemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Podobnie jak inni jestem zaskoczony artykułem SKWK.
1. To z Cupiałem Heniek się sądził, a nie z kibicami. Skoro Cupiał się z nim dogadał to nie wiem po co temat po raz kolejny wywlekać (najwyraźniej odkupił swoje winy). 2. Początek rundy w wykonaniu Skorży to był dramat. Po przejęciu drużyny przez Heńka gra w końcu zaczęła wyglądać i pojawiły się w niej konkretne elementy taktyczne: podwajanie/potrajanie krycia, ofensywna gra skrzydłami, wysoki pressing. Jakościowa zmiana bardzo widoczna. Pisanie artykułów w takim tonie w kierunku obecnego trenera nie jest na miejscu. Zrozumiałbym to tylko w sytuacji jeśli sprawa dotyczyłaby na prawdę ciężkich gatunkowo grzechów. Drużyna Heńka zapewniła nam niezapomniane mecze w pucharach i zapewne długo się one nie powtórzą. W zasadzie największy sukces w polskiej piłce klubowej od grubych kilku(nastu?) lat. Nagroda: tytuł "trenera od porażek". Ciekawe gdzie autor był podczas np. meczy z Schalke. Jestem nawet przekonany, że wielu członków SKWK nie zgadza się z artykułem który został wystosowany, ale to i tak nic nie daje. ps. Uprzedzając - argumenty typu "zrób coś", "nie wylewaj żali w internecie" itp. na mnie nie działają. ps2. Skorże też szanowałem i wydawał mi się dobrym trenerem ale gdzieś po drodze zgubił myśl szkoleniową, ideę prowadzenia tej drużyny. Rozstanie się z nim było naturalnym krokiem - po prostu się wypalił w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez wkpn : 28.05.2010 o godz. 12:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
jeden tekst i od razu taki podział wśród kibiców - przynajmniej tych internetowy. Teraz się nie dziwie poziomowi polityki - to chyba taka polska mentalność.
oczywiście w odniesieniu do Skorży Kasperczak powinien wylecieć po sezonie, pytanie tylko czy warto znów zacząć kręcić to trenerską karuzelą? |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|||
Ale nie o aspekcie sportowym chcialam pisać. Choć na przykład chętnie przeczytalabym odpowiedź na tezę postawioną przez WISLAZWE :
Autor komentowanego tu tekstu na stronie SKWK napisal jeszcze coś takiego : Cytat:
Zwracam się więc na razie do Ciebie - gdyż widzę, że występujesz tu jako rzecznik prasowy Marcina i zgadzasz się z jego poglądami. Ta logika mnie wciąż zadziwia. Czy mógłbyś mi wytłumaczyć, dlaczego za obecność Kapki w Wiśle a co za tym idzie ( wg autora powyższych tekstów ) braku zaplecza treningowego, szkolenia młodzieży itp., obciąża się Kasperczaka a nie Cupiała ? Płomienne orędzia powstają przeciw trenerowi a nie przeciw właścicielowi, który nadal ma 1906% poparcia ? A właśnie on zatrudnił rzeczonego Kapkę i jak sami przyznajecie pozostaje pod jego wpływem. Zarzucasz Heńkowi współpracę z byłym SB-kiem. Przeciwstawiasz temu współpracę Skorży z kibicami. Czy to sugestia, że Skorża kategorycznie sprzeciwiłby się Bossowi i nie trenował piłkarzy, których tamten ściągnie, a w ogóle to zrezygnował by z posady, gdyż honor nie pozwala mu mieć nic wspólnego z Kapką ? Na jakiej podstawie ? p.s. Cytat:
Ja rozumiem konstruktywną krytykę. Jest ona bardzo potrzebna. Ale nie uważasz, że niektore zarzuty i sugestie są nieprawdziwe ? |
||||
|

|
||||||
![]() |
|
|