The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2010, 19:43
Wiedziałem, że kogoś mi w tym temacie brakowało.

bardziej poważnie i całkiem serio. Wiele razy się spieramy czasami z przesadą ale:

mam jedną prośbę namów ich do działania w zabieganiu o sprawy ważne dla egzystencji i przyszłości klubu.

Cytat:
klub trafią tak poważne problemy jak brak marketingu, długofalowej i wartościowej polityki kadrowej, nieuzgodnione kwestie stadionowe, brak struktur etc. , nie świadczy dobrze o SKWK
a nie sądziesz Markusie że to nie świadczy dobrze o kibicach Wisły?

może w tych tematach o których mówisz pomocni będą np. MatMario, blackluk, barthok, Co za typ, crazykaro itp.

zarzucasz brak osiągnięć? to proponuję np wystartować w rajdach samochodowych z samym pilotem bez serwisu pewnie na miarę możliwości coś się uda zrobić ale nie tyle ile by się chciało.
Ostatnio edytowane przez PvD : 27.05.2010 o godz. 19:54.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.05.2010, 19:47
O co tu się w ogóle kłócić ? Przecież wszyscy pamiętają doskonale jak to na wiosnę Skorża dumnie kroczył od zwycięstwa do zwycięstwa wiodąc drużynę ku Mistrzostwu i przerwano mu haniebnie tę drogę by zatrudnić takiego jednego psuja co to wszedł i zaraz przegrał wszystkie punkty...

Cóż, skoro niektórzy chcą mieć kolejny przegląd głów trenerskich (podobnie jak bramkarskich) to ni ma bola - Cupiał powinien spełnić życzenia i przetestować nowych kilku trenerów; bramkarzy się da a trenerów nie ?
Cichy
Senior Member

Stary 27.05.2010, 19:51
PvD napisał(a):Wyświetl post
od pięciu lat słyszę i czytam, że reprezentujemy tylko siebie.
Na pewno nie ode mnie. To było moje zdanie, nie ogółu.
Cytat:
A co uważasz, ze zdanie wszystkich kibiców Wisły jest inne bo?
a gdzie to zaobserwowałeś, że tak nie jest?
pewnie nie wszystkich ale na pewno dużej ilości. Wystarczy poczytać komentarze tutaj czy pod textem na stronie SKWK.

Z resztą pytanie można odwrócić. A co uażasz, że zdanie wszystkich kibiców Wisły jest takie jak autora?
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.05.2010, 19:59
Cichy napisał(a):Wyświetl post
Na pewno nie ode mnie. To było moje zdanie, nie ogółu.
raz sobie wybieramy w tym nasz

Cytat:
pewnie nie wszystkich ale na pewno dużej ilości. Wystarczy poczytać komentarze tutaj czy pod textem na stronie SKWK.
ja też słyszę komentarz od dużej ilości, przykro mi, że nie w internecie

Cytat:
Z resztą pytanie można odwrócić. A co uażasz, że zdanie wszystkich kibiców Wisły jest takie jak autora?
wiele pytań można odwrócić.

czy tekst TAK dla Frankowskiego to było zdanie wszystkich kibiców Wisły? czy komentarze poparcia dla Stawowego podobnie? tak to było przedstawiane bo powoływano się na robione tutaj ankiety i tak potem czytaliśmy. Kibice Wisły chcą powrotu Frankowskiego, chcą Stawowego na trenera. Wtedy jakoś nikt w tej kwestii nie protestował.

Ja ci zdania ze strony SKWK nie narzucam. Można się z nim zgadzać lub nie. Jednak obrażając osoby je popierające wyśmiewanie ich, a zwłaszcza autora jest dla mnie nie na miejscu.
Ostatnio edytowane przez PvD : 27.05.2010 o godz. 20:06.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.05.2010, 20:01
Powiedzcie jasno ze osiagniecia Kasperczaka i Skorzy sa przez Was oceniane przez pryzmat ich osobowosci, pozaboiskowych osobowosci i ludzie zrozumieja za co te pretensje o wszystko do Kasperczaka
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Cichy
Senior Member

Stary 27.05.2010, 20:12
czy tekst TAK dla Frankowskiego to było zdanie wszystkich kibiców Wisły? czy komentarze poparcia dla Stawowego podobnie? tak to było przedstawiane bo powoływano się na robione tutaj ankiety i tak potem czytaliśmy. Kibice Wisły chcą powrotu Frankowskiego, chcą Stawowego na trenera. Wtedy jakoś nikt w tej kwestii nie protestował.
I wracamy do początku. TWSD w przeciwieństwie do SKWK nie jest oficjalnym przedstawicielstwem kibiców czy klubu.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.05.2010, 20:18
Cichy napisał(a):Wyświetl post
I wracamy do początku. TWSD w przeciwieństwie do SKWK nie jest oficjalnym przedstawicielstwem kibiców czy klubu.

ale już ci pisałem, że wielu tutaj już stwierdziło, po wielu tematach przez te kilka lat że my nie mamy prawa ich reprezentować.

poza tym wielokrotnie udowadniano, że to właśnie forum i komentarze na głównej to są opinie kibiców Wisly Kraków albo określano je, że tutaj reprezentowana jest większość i opinie stąd były prezentowane jako kibiców Wisły ,a te np ze strony SKWK były dopisane tak "ale kibice zrzeszeni w SKWK mają odmienne zdanie".
Ostatnio edytowane przez PvD : 27.05.2010 o godz. 20:22.
Cytat:
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.05.2010, 20:21
Ktora i tak nie ma wspolnego jednego zdania w wiekszosci kwestii.

EOT.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 27.05.2010, 20:24
Artykuł w najmniej spodziewanym momencie dla Nas Kibiców, zamiast teraz złączyć siły wrócić na R22 z prawdziwą mocą tu znów kłótnie szukanie winnych, za nie powodzenia w poprzednim sezonie.

Trochę tego nie rozumiem, bo jeżeli dobrze interpretuje to za czasów trenera Skorży, za słabe wyniki obciążani byli piłkarze, którym się nie chciało biegać, walczyć brakowało im ambicji, itp.
A teraz za czasów Kasperczaka, winny jest trener, mimo tego że piłkarzom też się nie chciało biegać, walczyć i grać z ambicją.

Dziwne to ale sprawia że skłóca Kibiców Wisły.

Cytat:
To Kasperczak bowiem w pełni odpowiada za tchórzliwy remis u siebie z Lechem (wygrana w tym meczu mogłaby już dawno Wiśle pozwolić świętować po raz 13), to Kasperczak przegrał w ważnym momencie z Koroną, to Kasperczak jest także największym winowajcą remisu w derby (dlaczego tak doświadczony trener mając na kilka minut przed końcem przy korzystnym wyniku jedną zmianę, nie dokonywał jej, prowokując to, co się kilkadziesiąt sekund później wydarzyło?), aż w końcu to Kasperczak jest autorem fatalnego remisu z w ostatniej kolejce z Odrą, czyli w meczu gdy Wisła powinna rozbić ostatnią w tabeli ekipę, choć trochę udowadniając, że to jej a nikomu innemu nie należało się mistrzostwo.
Czyli kto w takim razie jest winny porażką z Levadia, Lechem, Legią i Cracovią w Sosnowcu
Bo jakoś nie przypominam sobie żeby po tych meczach pisano źle na Skorżę tylko raczej na piłkarzy.

Cytat:
gdy w niedawno zakończonym sezonie na Łazienkowskiej podłożyła mu się Legia
Czyli mam rozumieć że z Lechia też się podłożyła po ograliśmy ich 3-0 podobnie jak Polonia Bytom bo ograliśmy ich 3-1.
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.05.2010, 20:27
Piszesz skąd wiadomo ze wielu ma inne zdanie? to ile komentarzy tu masz popierający tą wypocinę? Dajesz przykłady o powrocie Franka czy Stawowym, ale w tamtych artykułach nikt nikogo nie obrażał. Kasperczak jest obecnym trenerem Wisły i jest sporym nietaktem mieszanie go z błotem. Wiesz ze artykuł jest stronniczy jednak walczysz o niego jak lew twoja wola. Wielu ludzi udowodniło ci ze nie masz racji jednak lepiej żyj w swoim przeświadczeniu że to świetny i obiektywny artykuł. Koniec
Co za typ
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.05.2010, 20:30
pozwolę sobie zacytować kolegę:

faktycznie dobry nick - co za typ
albo byliśmy wtedy na innych stadionach albo nie wiem czemu o tym nie wiesz
Pamietam jak bylo i to wlasnie uswiadamia mnie w braku prowadzenia tej samej polityki do konca. Czemu teraz nie ma artykulow jak wrocil? I nei bronie tu H.K. bo jest mi wszystko jedno kto bedzie trenerem. Dobrze napisal Markus zamiast robic atmoswere wokol klubu bo nei jest za dobrze, to wy dzielicie kibicow. A potem bedzie placzi lament nie nie rzucaja nei pomagaja itd
...WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE...
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 27.05.2010, 20:32
Stary dobry Marco, bulterier SKWK, z tekstami niezmiennymi od 6 lat.
Jeszcze **** gdyby były kontrowersyjne ale łączyły, a są kontrowersyjne lecz niestety w najgorszym z mozliwych momentów dzielą. Poczekam na dalszy rozwój wypadków i klawiatury maaarcina.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.05.2010, 20:34
blackluk napisał(a):Wyświetl post
Piszesz skąd wiadomo ze wielu ma inne zdanie? to ile komentarzy tu masz popierający tą wypocinę?
no i jak to skomentować widzisz Cichy to jest to o czym pisałem. Liczy się ilu tu w tym miejscu na tym forum na tej stronie. Inni , którzy się tutaj nie wpiszą nie mają znaczenia. To powinno zamknąć sprawę.

Cytat:
Dajesz przykłady o powrocie Franka czy Stawowym, ale w tamtych artykułach nikt nikogo nie obrażał.
no dziwne, żeby piszący TAK dla Frankowskiego czy popierający Stawowego równocześnie go obrażał
jeśli pamięć masz dobrą to przypomnij sobie jak obrażano tych którzy powiedzieli Nie dla Stawowego w Wiśle

Cytat:
Kasperczak jest obecnym trenerem Wisły i jest sporym nietaktem mieszanie go z błotem.
czekaj czekaj jak to było? każdy to powie nie chcemy Liczki w Krakowie, czy aby nie byl wtedy trenerem Wisły i sporym nietaktem było mieszanie go z błotem?

Cytat:
Wiesz ze artykuł jest stronniczy jednak walczysz o niego jak lew twoja wola. Wielu ludzi udowodniło ci ze nie masz racji jednak lepiej żyj w swoim przeświadczeniu że to świetny i obiektywny artykuł. Koniec
Za to w/w to był przykład obiektywizmu.

Cytat:
Dobrze napisal Markus zamiast robic atmoswere wokol klubu bo nei jest za dobrze,
no to rób na co czekasz?
[qoute]to wy dzielicie kibicow.[/quote]

a ja jak czytam, że Kasperczaka powinno się zostawić również uważam, ze takie wpisy dzielą.

Cytat:
Stary dobry Marco, bulterier SKWK, z tekstami niezmiennymi od 6 lat.
witam gigancie nie jestem chorągiewką by zmieniać
Ostatnio edytowane przez PvD : 27.05.2010 o godz. 20:39.
Cytat:
Co za typ
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.05.2010, 20:42
no i jak to skomentować widzisz Cichy to jest to o czym pisałem. Liczy się ilu tu w tym miejscu na tym forum na tej stronie. Inni , którzy się tutaj nie wpiszą nie mają znaczenia. To powinno zamknąć sprawę.

no dziwne, żeby piszący TAK dla Frankowskiego czy popierający Stawowego równocześnie go obrażał
jeśli pamięć masz dobrą to przypomnij sobie jak obrażano tych którzy powiedzieli Nie dla Stawowego w Wiśle

czekaj czekaj jak to było? każdy to powie nie chcemy Liczki w Krakowie, czy aby nie byl wtedy trenerem Wisły i sporym nietaktem było mieszanie go z błotem?

Za to w/w to był przykład obiektywizmu.

no to rób na co czekasz?
to wy dzielicie kibicow

a ja jak czytam, że Kasperczaka powinno się zostawić również uważam, ze takie wpisy dzielą.

witam gigancie nie jestem chorągiewką by zmieniać
Jak juz powiedziale mi to jest obojetne, ale co ma wpis na forum do artykulu na ofiljalnej stronie skwk czytanej przez wiele ludzi?
...WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE...
spartan
Senior Member

Stary 27.05.2010, 20:42
SKWK się popisuje (chwała, że tym razem bez błędów i z dość zgrabną interpunkcją bo drzewiej różnie z tym bywało), Wisła cały sezon grała piach, w klubie jest co roku gorzej, stadion się buduje prawie odkąd sięgnę pamięcią, a pamiętam "oczodoły" .... Ciekaw jestem co się musi wydarzyć, żeby wreszcie się coś zmieniło.
Tutaj nie pomoże kupno nowego bramkarza, pars Sobiech-Sadlok, Mourinho na ławce.....patrząc na atmosferę w klubie i kłótnie w rodzinie krew i żółć mnie zalewają. Może by tak sobie dać na wstrzymanie Panowie?
Ostatnio edytowane przez spartan : 27.05.2010 o godz. 20:44.
ANTY-RABBIN-FRONT
blackluk
Senior Member

Stary 27.05.2010, 20:46
Hmm ani nie obrażałem Liczki, ani Skorży i uważam że za przeproszeniem sranie do swojego gniada jest żenujące. Chodzi mi o obiektywizm którego w tym artykule nie ma. Jeśli ktoś chce napisać cóż rzeczowego to niech przedstawia całą sytuacje. Ludzie też krzyczeli za Skorża i dali by się za niego pokroić, a co było potem? Nienawidzę obłudy i zmieniania zdania jak chorągiewka. Bo jak by cudem nie było samobója na Cracovi to artykuł by sie nie pojawił, i jeszcze jedno czemu takiego samego artykułu nie napisaliście o Skorży który przegrał wszystko co miało jakiekolwiek znaczenie Pretensje sa dlatego ze nie można jednego koloryzować a drugiemu wbijać nóż w plecy.
Ostatnio edytowane przez blackluk : 27.05.2010 o godz. 20:49.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.05.2010, 20:54
Bo jak by códem nie było samobuja na Cracovi to artykuł by sie nie pojawił,
dobrze, że nie napisałeś coś w stylu " dałbym sobie rękę uciąć, że gdyby cudem samobója nie było to by się artykuł nie pojawił" bo dziś nie miałbyś ręki Koniec świata. Kasperczak trenerem. 15.03.2010 taki był tytuł pewnego artykułu.

wierz mi, że są tacy kibice dla których 3 pkt w tą czy w tą nie zmieniają poglądów i stanowiska w kwestiach dla tych osób ważnych.

Cytat:
i jeszcze jedno czemu takiego samego artkułu nie napisaliście o Skorży który przegrał wszystko co miało jakiekolwiek znaczenie?
to pytanie to chyba żart? to tak jakby zapytać czemu nikt nie napisał artykułu "Nie dla Frankowskiego" - domyślam się, że ktoś miał odmienne zdanie i dlatego nie napisał.

dla mnie przegrał jeden ważny mecz z Cracovią o to miałem do niego i piłkarzy największe pretensje.

Cytat:
Pretesje sa dlatego ze nie można jednego koloryzowac a drugiemu wbijac nóż w plecy.
pewnie zaprzeczysz ale Liczce i Patrescu nie jeden tutaj nóż w plecy wbito. Więc niech każdy zacznie od siebie i będzie dobrze.
Ostatnio edytowane przez PvD : 27.05.2010 o godz. 21:08.
Cytat:
Kuba
Senior Member

Stary 27.05.2010, 21:01
Tak jak wspomniałem ja mam raczej negatywne nastwieniu do obu tych postaci.

W dyskusji niektórzy jakos niektorym jednak brakuje obiektywizmu.

Wspierający Skorże (ktorego lubie jako osobe nie jako trenera) jakoś dziwnie nie pamiętają w jakim stylu Wisła grała przez ostatnie miesiące jego pracy. Jakoś również dziwnie Levadia jest odpuszczana. Do tego dochodzą słabe mecze z Lechem, dużo głupich porażek w lidze etc.
To również Skorża jest odpowiedzialny za zatrudnienia słabego sztabu trenerskiego (tj 2 trenera i trenera bramkarzy) oraz w dużej części za zwolnienie dobrze pełniącego swoje obowiązki Bednarza.
Pamiętajcie też, że to nie Kasperczak jest winny późniejszych porażek i stanu w jakim obecnie znajduje się klub. Nie dziwcie się również, że wielu fanów ma taki wiernopoddańczy stosunek do niego. Naprwde dostarczył nam w koncu niezapomnianych przeżyc.

Wpierający Kasperczaka dziwnie wspominają jedynie najlepsze jego momenty, a naprawde oprócz tego, że zaliczył podwojna Levadie (****a nie pamiętacie już jak bardzo wstyd było wychodzić na pole po przegranych z Dynamem abo Norwegami?) to ani razu nie przyznał się oficjalnie do błędu. Nie wiem czy tak ciężko jest powiedzieć, tak to moja wina, odchodze bo s*******iłem? Poza tym porównajmy składy. Kasperczak miał rewelacyjnych piłkarzy pod ręką. Skorża połowe składu conajmniej przeciętną.
Poza tym po przygodzie z Wisłą Kasperczak s*******ił wszysko co miał do s*******enia. W Afryce mu sie nie wiodło, Górnika Zabrze z wielkim sponsorem sposcil do 1 ligi. Oczywiście chce żeby Wisła odnosiła same sukcesy, jednak obawiam się, że Kasperczak tego nie gwarantuje. Mało tego w razie przegranej nigdy nie weźmie winy na siebie.

PS. Panowie apeluje, żebyście się nie dzielili na obozy pro Kasperczak i pro Skorża. Sytuacja jest dużo bardziej złożona.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 27.05.2010 o godz. 21:08.
spartan
Senior Member

Stary 27.05.2010, 21:02

dla mnie przegrał jeden ważny mecz z Cracovią o to miałem do niego i piłkarzy największe pretensje
PvD ja rozumiem własne zdanie i bronienie go za wszelką cenę, ale na litość boską.....JEDEN MECZ ?
Graliśmy bojaźliwie i zachowawczo, zesraliśmy się z Levadią, oberwali od Amici, przegrywaliśmy mecze, których przegrać ani nawet zremisować nie powinniśmy. Kwestią sporną może być czy to wina Skorży czy nie. Ale tak łatwo przychodzi Ci napisać JEDEN WAŻNY MECZ?
Jeżeli tak prosto oczyścić z zarzutów Skorżę to nie dziw się, ze inni wybielają Kaspra.
ANTY-RABBIN-FRONT
RoS
Senior Member

Stary 27.05.2010, 21:06

dla mnie przegrał jeden ważny mecz z Cracovią o to miałem do niego i piłkarzy największe pretensje.
No popatrz, w dwa lata pacy tylko jeden ważny mecz o który można mieć pretensje.

Biedny Kasperczak w niecałą rundę miał ich aż tyle że starczyło na cały artykuł, nawet jeśli o dziwno nie przegrał z Cracovią.
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.05.2010, 21:10
Powiem tak jak ja zobaczyłem ten artykuł na SKWK to po prostu byłem zszokowany. Ja rozumiem można Heńka nie lubić, sam byłem przeciwnikiem ponownego go zatrudniania. Ale mówić w ten sposób o obecnym trenerze i to w sposób wg mnie bardzo nie obiektywny! Bo jak dla mnie Wisła Maćka była dramatem w tym sezonie nie dało się na to patrzeć, już pomijając te kilka meczy na wiosnę kiedy moje serce krwawiło. Wg mnie drużyna po przejęciu przez Kasperczaka się pozbierała i zaczęła grać coś na co się dało patrzeć

Nie chce bronić Kasperczaka, ale takie gnojenie jest po prostu pomyłką. A gloryfikacja Skorży jaki to był wspaniały, ja chyba widziałem innego trenera w tym sezonie. Bo my mistrza przegraliśmy z Cracovią i w pierwszych 3 meczach tej wiosny to była po prostu porażka. A już nie chce poruszać tematu poruszonego przez SKWK na temat meczu z Amicą niby żałosny remis ? To co Skorża zrobił jesienią to co było?

Zawsze chłopaków z SKWK bardzo szanowałem, i uważałem że robią bardzo dobrą robotę ale ten artykuł no cóż trochę się zawiodłem, przykro mi z tego powodu bo myślałem, że wśród kibiców kochających klub nie będzie tendencji do obrzucania błotem i gnojenia w tak mało wyszukany sposób.

Z mojej perspektywy trenerem powinien zostać jakiś Niemiec który wziął by to towarzystwo wzajemnej adoracji za mordę! Ale jak tak powiedziałem to zostałem kiedyś zjechany, że co że Niemca że gorzej być nie może że to naziści i w ogóle tak że po prostu chyba trzeba się nauczyć tolerować skrajne podejścia.
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 27.05.2010 o godz. 21:16.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.05.2010, 21:15
spartan napisał(a):Wyświetl post
PvD ja rozumiem własne zdanie i bronienie go za wszelką cenę, ale na litość boską.....JEDEN MECZ ?
najistotniejszy w sezonie mecz.Dla mnie to był bardzo ważny mecz. Z tych wszystkich przegranych to ten właśnie był najważniejszy.

Cytat:
Graliśmy bojaźliwie i zachowawczo, zesraliśmy się z Levadią, oberwali od Amici, przegrywaliśmy mecze, których przegrać ani nawet zremisować nie powinniśmy. Kwestią sporną może być czy to wina Skorży czy nie. Ale tak łatwo przychodzi Ci napisać JEDEN WAŻNY MECZ?
szkoda, że pytanie o łatwość nie przychodziły wtedy gdy obrywaliśmy od pastuchów. wtedy przecież tylko dwa sezony przerąbaliśmy w pucharach ale co tam prawda?

Cytat:
Jeżeli tak prosto oczyścić z zarzutów Skorżę to nie dziw się, ze inni wybielają Kaspra.
ja Skorży nie oczyszczam bo jeszcze nikt mnie nie zapytał co sądzę o Skorży i już tutaj wyroki wygłaszasz. Czy ja się dziwię, ze Kasperczaka wybielają? Wręcz przeciwnie tego się spodziewałem. Tylko ja ani nie mam pretensji o to, że ktoś go wybiela ani o to, że ktoś go popiera. Ile razy muszę napisać, że ja nie wyśmiewam tych którzy mają odmienne zdanie i ich nie obrażam.
Ostatnio edytowane przez PvD : 27.05.2010 o godz. 21:21.
Cytat:
blackluk
Senior Member

Stary 27.05.2010, 21:21
Jeden mecz hhahahaha no teraz dopiero sie ośmieszyłeś, polemika z tobą nie ma sensu, bo masz klapki na oczach i za grosz obiektywizmu. Już abstrahując ile tych meczy było to liczy sie styl którego przez dwa lata p. Skorża nie umiał wprowadzić. Być może za dwa lata to samo powiem o Kasperczaku, ale narazie nie mam zamiaru, bo po tak krótkim czasie potrafił zaszczepić choć deko taktyki i gry po ziemi, a Skorża nie zrobił tego przez tak długi czas. Nie żyje wspomnieniami tylko patrzę na to co jest teraz i widzę ze zwolnienie Skorży było dobrym ruchem, a czy zatrudnienie Henia nam sie opłaci? na to pytanie odpowiemy sobie, jak popracuje co najmniej rok. Ocena go po tak krótkim czasie jest nie poważna i dziecina.

szkoda, że pytanie o łatwość nie przychodziły wtedy gdy obrywaliśmy od pastuchów. wtedy przecież tylko dwa sezony przerąbaliśmy w pucharach ale co tam prawda?

No czyli sam przyznajesz że motywacją w artykule było to co kiedyś robił Kasperczak.
Ostatnio edytowane przez blackluk : 27.05.2010 o godz. 21:25.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.05.2010, 21:27
Jeden mecz hhahahaha no teraz dopiero sie ośmieszyłeś,
hahhaha grunt ze ty jesteś poważny
tak kolego jeden najważniejszy mecz w sezonie przegrany!! Inne porażki nie bolą tak jak ta z pasami
Cytat:
polemika z tobą nie ma sensu, bo masz klapki na oczach i za grosz obiektywizmu.
to po co odpisujesz? to się nazywa hypokryzja , jedno mówi drugie robi,
Cytat:
Już abstrahując ile tych meczy było to liczy sie styl którego przez dwa lata p. Skorża nie umiał wprowadzić. Być może za dwa lata to samo powiem o Kasperczaku, ale narazie nie mam zamiaru, bo po tak krótkim czasie potrafił zaszczepić choć deko taktyki i gry po ziemi, a Skorża nie zrobił tego przez tak długi czas.
jeszcze nie wypowiedziałem się w żadnym temacie o Skorży ale nie mający klapek na oczach blackluk już zna moją opinię- gratuluje jasnowidztwa

zdziwiłbyś się, że w rozmowie z autorem tego tekstu mówiłem, że Kasperczak zmienił styl gry i graja więcej po ziemi i wygląda to dobrze - ale co tam ty wiesz lepiej

Cytat:
Nie żyje wspomnieniami tylko patrzę na to co jest teraz i widzę ze zwolnienie Skorży było dobrym ruchem, a czy zatrudnienie Henia nam sie opłaci? na to pytanie odpowiemy sobie, jak popracuje co najmniej rok. Ocena go po tak krótkim czasie jest nie poważna i dziecina.
Ja go nie oceniam w krótkim czasie. Dla mnie 2 raz trenerem Wisły być nie powinien i tyle. Mogę wyrazić taka opinię? Odkąd objął drużynę kibicowałem jej tak samo jak za Skorży bo to grała Wisła,a nie Heniu.

Cytat:
No czyli sam przyznajesz że motywacją w artykule było to co kiedyś robił Kasperczak.
nie wiem nie ja go pisałem

mi się zarzuca łatwość mówienia o jednym meczu to ja się zastanawiam czy większej łatwości nie było wtedy gdy Kasperczak najpierw święcił piękne sukcesy a potem niestety obniżył loty.
Ostatnio edytowane przez PvD : 27.05.2010 o godz. 21:35.
Cytat:
Kuba
Senior Member

Stary 27.05.2010, 21:31
Cytat:
Być może za dwa lata to samo powiem o Kasperczaku, ale narazie nie mam zamiaru, bo po tak krótkim czasie potrafił zaszczepić choć deko taktyki i gry po ziemi, a Skorża nie zrobił tego przez tak długi czas. N
Co się bardziej liczy efektowność czy bycie efektywnym?
Bo jednak za Kasperczaka straciliśmy lidera i PP.

Myśle, że przy dla dużej ilości ludzi lubiących Henka (tutaj nic personalnego do autora powyzszej wypowiedzi) góre bierze nie chłodna kalkulacja a zwykła sympatia do osoby trenera: jego charakterystyczne wypowiedzi, docinki, filozofia etc.

Co do wypowiedzi twojej PVD nie zgodze się, że tylko porażka z żydami była bolesna, bo również Leviadia czy mierne mecze z Lechem się liczyły.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 27.05.2010 o godz. 21:34.
spartan
Senior Member

Stary 27.05.2010, 21:38
No właśnie nie prawda. Bo od porażek z traktorzystami z Norwegii i gruzinami z Tbilisi wszystko zaczęło się zmieniać na gorsze i nikt kto dłużej gości na Reymonta i jest choć trochę obiektywny tego nie zapomina. Więc nie do mnie te argumenty kieruj. Dwa zawalone sezony za Heńka są tak samo stracone jak ten za Skorży z tą maleńką róznicą, ze w obecnej sytuacji ligowej i naszej finansowej ciężar gatunkowy blamaży Skorzy jest o niebo większy.

ja Skorży nie oczyszczam bo jeszcze nikt mnie nie zapytał co sądzę o Skorży i już tutaj wyroki wygłaszasz.
Jedyne co wygłaszam to, to o co sam apelujesz. Własne zdanie. A wedle mojego sądu ten JEDEN MECZ (nota bene zremisowany i lepiej pamiętać w jakich okolicznościach , niż upraszczać, że przegrany) nie był w ogólnym rozrachunku ważniejszy niż ten z Arką czy jesienny w Sosnowcu. (Chociaż prestiżowo istotny)

. Ile razy muszę napisać, że ja nie wyśmiewam tych którzy mają odmienne zdanie i ich nie obrażam.
Tutaj Ci się już chyba całkiem adresaci pomylili.

Możemy tak dyskutować bez końca. Jaki, powiedz mi jaki, sens ma ten artykuł na stronie SKWK?
Ma pokazać, że jesteście? Że istniejecie? Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, ze ma wpływ na decyzję Cupiała. Jeżeli w klubie jest nadal Bełkot, Korek, Donosiciel, jeżeli wciąż tkwi w nim Łaciak, jeżeli dalej na koszulkach zamiast Białej Gwiazdy jest herb SSA to i będzie w nim HK czy się to nam podoba czy nie.
I jakkolwiek potrafię krytykować Stowarzyszenie to potrafię też go bronić. I moim skromnym zdaniem są naprawdę ważniejsze rzeczy do omówienia niż Kasperczak.
ANTY-RABBIN-FRONT
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.05.2010, 21:42
Kuba napisał(a):Wyświetl post

Co do wypowiedzi twojej PVD nie zgodze się, że tylko porażka z żydami była bolesna, bo również Leviadia czy mierne mecze z Lechem się liczyły.
każdy mecz i każda porażka się liczy ale jako , że każdy ma prawo własnej oceny to Skorża dla mnie przegrał najważniejszy mecz w sezonie a nie jak niektórzy sugerują lub nadinterpretują, że w ciągu całej swojej przygody w Wiśle.
Cytat:
RoS
Senior Member

Stary 27.05.2010, 21:49
każdy mecz i każda porażka się liczy ale jako , że każdy ma prawo własnej oceny to Skorża dla mnie przegrał najważniejszy mecz w sezonie a nie jak niektórzy sugerują lub nadinterpretują, że w ciągu całej swojej przygody w Wiśle.
To może nas oświecisz i wskażesz jakie to porażki z pierwszych dwóch sezonów przebijają sezon 2009/2010?
Skoro Cracovia to porażka sezonu ale nie całego jego pobytu na Reymonta.
Kuba
Senior Member

Stary 27.05.2010, 21:50
Spartan napisałeś
". Dwa zawalone sezony za Heńka są tak samo stracone jak ten za Skorży z tą maleńką róznicą, ze w obecnej sytuacji ligowej i naszej finansowej ciężar gatunkowy blamaży Skorzy jest o niebo większy."

Jakkolwiek mam bardzo krytyczny stosunek do Skorzy jako trenera to jednak za Kasperczaka straciliśmy przewage punktową i odpadlismy z PP.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.05.2010, 21:57
Cytat:
No właśnie nie prawda. Bo od porażek z traktorzystami z Norwegii i gruzinami z Tbilisi wszystko zaczęło się zmieniać na gorsze i nikt kto dłużej gości na Reymonta i jest choć trochę obiektywny tego nie zapomina.
szkoda ze takich było mało grono
Cytat:
Więc nie do mnie te argumenty kieruj.
odpisuję do ogolnej sytuacji w temacie
Cytat:
Dwa zawalone sezony za Heńka są tak samo stracone jak ten za Skorży z tą maleńką róznicą, ze w obecnej sytuacji ligowej i naszej finansowej ciężar gatunkowy blamaży Skorzy jest o niebo większy.
nie przypominam sobie bym się wypowiadał w tym temacie i negowal większy ciężar gatunkowy blamżu z Levadią. Już w Tallinie omawialiśmy jakie będą tego skutki.

Cytat:
Tutaj Ci się już chyba całkiem adresaci pomylili.
Odniosłem się do tego, że tylko tzw przeciwnicy Henia są tutaj opluwani. Nie tyczyło bezpośrednio Ciebie.

Cytat:
Możemy tak dyskutować bez końca.
dawniej nastał kres to i teraz też pewnie
Cytat:
Jaki, powiedz mi jaki, sens ma ten artykuł na stronie SKWK?
o to należy zapytać autora, ja się zgadzam z treścią i tyle.

Cytat:
Jeżeli w klubie jest nadal Bełkot, Korek, Donosiciel, jeżeli wciąż tkwi w nim Łaciak, jeżeli dalej na koszulkach zamiast Białej Gwiazdy jest herb SSA to i będzie w nim HK czy się to nam podoba czy nie.
I jakkolwiek potrafię krytykować Stowarzyszenie to potrafię też go bronić. I moim skromnym zdaniem są naprawdę ważniejsze rzeczy do omówienia niż Kasperczak.
i teraz sobie popatrz na ilość postów w tym temacie,a to dopiero drugi po Markusie (z wyjątkiem jednego zdania), który mówi: pier.... to co tam napisali zajmijmy się ważniejszymi rzeczami.
Cytat:

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów