The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2009, 17:38
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
Prawda, teraz solidnie na pewno wypunktowalibyśmy Estończyków.
I za to właśnie kocham polskich kibiców. My zawsze jesteśmy najlepsi, tylko szczyty formy mam nie wtedy, kiedy trzeba.

Nie wiem skąd się bierze optymizm kolegi, ale Levadię to wypunktował Debreczyn, tak więc na pewno nie jesteśmy na podobnym poziomie. A od czasu wtopy z Estończykami jakoś nie widzę poprawy w stylu gry, więc w tej chwili z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić, że znów dostalibyśmy od nich w baniak.

Pora przestać żyć iluzjami, możliwości naszych piłkarzy zostały w ostatnich latach wystarczająco zweryfikowane. Nie wiem, ile jeszcze kompromitujących (pod względem zarówno wyniku, jak i stylu) porażek potrzeba, żeby do niektórych dotarło gdzie na mapie futbolowej jesteśmy.
Przed San Marino, Watykanem i Liechtensteinem. Możemy jeszcze puknąć Azerbejdżan, może Mołdawię, powalczyć z Białorusią, Litwą, Łotwą etc.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 05.11.2009, 17:53
Masz rację ale i tak jestem pewien , że i tak jesteśmy w stanie wypunktować Estończyków, wtedy też byliśmy ale czegoś zabrakło, ale chłopcy wyciągneli już wnioski z tamtego meczu, w zasadzie meczów i 2 raz już nie daliby się zaskoczyć , jestem tego pewny!
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.11.2009, 17:55
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
Masz rację ale i tak jestem pewien , że i tak jesteśmy w stanie wypunktować Estończyków, wtedy też byliśmy ale czegoś zabrakło, ale chłopcy wyciągneli już wnioski z tamtego meczu, w zasadzie meczów i 2 raz już nie daliby się zaskoczyć , jestem tego pewny!
Ja byłem pewien po Dynamie, Valerendze i Vittori.
Nie martw się - wyrośniesz z tego
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.11.2009, 17:59
W Polsce przed absolutnie każdym meczem piłkarze mówią że POWALCZĄ tylko a będzie jak będzie lub jak 'Bóg Da' a potem oczywiście nie można miec do nich pretensji bo ciężko w sumie stwierdzic czy 'powalczyli' czy nie. Chora mentalnośc wiecznie przegranych,gorszych lub wszechobecny brak jakichkolwiek ambicji po prostu.

A co do Łotwy,Białorusi,Mołdawii..chyba nam troche juz odjechali skoro każdy z tych krajów ma przedstawiciela w tej całej Lidze Europejskiej i niedługo bedziemy modlic sie by ominąc przedstawicieli tych państw przy wszelkim losowaniu pucharowym.
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 05.11.2009, 18:10
Jak jeszcze raz się na nich zawiodę to tak jak mówisz kolego- wyrosnę z tego, fakt , jestem jeszcze młody
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.11.2009, 18:14
Cetnik napisał(a):Wyświetl post
A co do Łotwy,Białorusi,Mołdawii..chyba nam troche juz odjechali skoro każdy z tych krajów ma przedstawiciela w tej całej Lidze Europejskiej i niedługo bedziemy modlic sie by ominąc przedstawicieli tych państw przy wszelkim losowaniu pucharowym.
Cóż, my zawsze mamy pecha w losowaniach. Jak nie Levadia, to Barcelona - zawsze trafiamy na drużyny poza naszym zasięgiem.
Gdyby tak chociaż raz trafić na drużynę w pełni amatorską, tak żeby na starcie nie odstawiali nas zaangażowaniem. Przyjechaliby tacy pociągiem, pozwiedzali trochę Kraków, a na koniec dali sobie strzelić ze trzy bramki.
Niestety, coraz mniej takich zespołów w eliminacjach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Stary 05.11.2009, 18:22
Tylko należy zacytowac w tym miejscu Wszystkich trenerów polskich drużyn: ,,Poziom piłki nożnej w Europie się wyrównał na tyle że każdy może wygrac z każdym i nie ma już 'ogórków' w tych rozgrywkach jak w dawnych latach''. Szkoda tylko że taka kwestia pada zawsze po odpadnieciu już..
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.11.2009, 18:26
Cetnik napisał(a):Wyświetl post
Tylko należy zacytowac w tym miejscu Wszystkich trenerów polskich drużyn: ,,Poziom piłki nożnej w Europie się wyrównał na tyle że każdy może wygrac z każdym i nie ma już 'ogórków' w tych rozgrywkach jak w dawnych latach''. Szkoda tylko że taka kwestia pada zawsze po odpadnieciu już..
szkoda, że zawsze Polska musi odpadać z tego "wyrównanego" poziomu
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Stary 05.11.2009, 18:31
Dlatego bo My 'równamy' w dół a nie jak wszyscy w góre po prostu.
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 24.11.2009, 21:51
Unirea wygrywa u siebie z Sewillą.

Liverpool wypad z Ligi Mistrzów. Szkoda.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 24.11.2009 o godz. 22:39.
Odpowiedz cytując
barteqTS
Member

Od: 02.2006

Stary 24.11.2009, 22:37
Wie ktoś czy będzie gdzieś w internecie transmisja z magazynu LM z N-ki ?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.11.2009, 22:39
Unirea awansuje jeśloi zremisuje na wyjeżdzie ze Stuttgartem. A jesli przegra to agra w 1/16 Ligi europejskiej....
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 24.11.2009 o godz. 22:41.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.11.2009, 22:46
Oglądałem 1 połowę Barcy z Interem i drugą Unirei z Sevillą. Barca w sumie z niczego te bramki.
A Unirea gra zabójczy antyfutbol
..
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.11.2009, 23:29
E tam antyfubol - 2 setki w 2 drugiej połowie.Sevilla dopiero przycisnęła na końcu a wcześniej nie stworzyli sobie ani jednej sytuacji
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 24.11.2009, 23:44
To był komplement ;p Ciężko znaleźć inne określenie tego stylu.

Wracając, to grali bardzo dobrze, ale czegoś mi brakuje. Widać, że każdy jest technicznie o poziom zaawansowania wyżej niż polskie gwiazdki, jednak Dan nie preferuje radosnego klepania. Bo to jednak jest zagrożenie stratą, kontrą itp.

Czy w lidze grają w podobny sposób ? I jak to wygląda ze słabeuszami. O ile tacy występują
Ostatnio edytowane przez tofik : 24.11.2009 o godz. 23:47.
..
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 25.11.2009, 01:16
tofik napisał(a):Wyświetl post

Czy w lidze grają w podobny sposób ? I jak to wygląda ze słabeuszami. O ile tacy występują
W lidze to lepiej zazwyczaj wygląda - przy takim pressingu i agresji niektórzy w ogóle sztycha nie łapią i problemem jest tylko czy Unirea trafi a z tym są kłopoty.Niewielka kasa=brak na prawdę dobrych technicznie grajków i duże kłopoty ze skutecznością.

Te sukcesy trochę namiszały Danowi - miały być 2, max 3 sezony i jakiś lepszy zespół - Teraz to na prawde szkoda by było taką drużynę zostawić.Unirea już zdobyła ponad 7 mln ojro a według mnie potrzebuje 2 konkretnych zawodników - napastnika i rozgrywającego
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.11.2009, 08:41
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Unirea awansuje jeśloi zremisuje na wyjeżdzie ze Stuttgartem. A jesli przegra to agra w 1/16 Ligi europejskiej....
... a u nas tymczasem największe blamaże ostatnich dziesięcioleci :/

Unirea - Sewilla - wynik do przewidzenia. Po pierwsze dlatego, że Rumuni pokazali wcześniej, że są bardzo solidną ekipą. Po drugie - nie oszukujmy się, mobilizacja u pewnych awansu Hiszpanów nie była za wysoka. Ich to 600-700 tys E za zwyciestwo w LM ani nie grzeje ani nie ziębi, wolą zatem dzielić siły i pozostawic troche na weekendową lige.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 25.11.2009, 10:58
Wg mnie Sevilla się starała i to bardzo mocno. A jak wpuścili młodego Argentyńczyka Perottiego, to myślałem, że on sam do bramki wejdzie. Co ten chłopak wyprawiał to kosmos. Obrońcy Unirei siadali na dupie tak nimi kręcił No, ale dali sobie radę.

1q2, no to prawda co do tej skuteczności. Varga trochę napsuł sytuacji, ale wybitnie klarownych nie miał. Fakt faktem, skuteczny napastnik kosztuje bardzo dużo. Tylko z tą techniką jakoś ciężko mi się zgodzić. Wg mnie oni mają ją na odpowiednim poziomie. Kiedy trzeba nie boją się wejść w pojedynek 1 na 1. Momentami miałem wrażenie, że nawet za często holują tę piłkę.
Ostatnio edytowane przez tofik : 25.11.2009 o godz. 11:01.
..
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 25.11.2009, 17:38
tofik napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem 1 połowę Barcy z Interem i drugą Unirei z Sevillą. Barca w sumie z niczego te bramki.
A Unirea gra zabójczy antyfutbol
Ja tez oglądałem to spotkanie i z tego co Ja widziałem Barcelona robiła Inter jak sobie tylko chciała. Zasłuzyła na wygrana bo pokazała, ze jest druzyna zdolna bez najlepszych zawodników wygrac mecz beda w bardzo dobrej sytuacji. Nie powiedziałbym ze bramki z niczego. Druga bramka to juz w ogóle rozklepana cała obrona rywala - Inter nie istniał i zasłuzenie przegrał. Sevilla juz miała awans i... miała pecha, Unirea strzeliła gola, miała tez kupe szczescia. Wynik oczywiscie zaskakujacy - jednak jakos ta druzyna mnie nie przekonuje i w meczu wyjazdowym ze Stuttgartem pozegna sie z LM. Zaprezentowali sie jednak w tej edycji bardzo dobrze wiec na LE zasługuja.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.11.2009, 00:18
Ha ha widzialem kawalek skrotow na Polsacie i w przerwie przed meczem Apoelu Borek nie mogl przezalowac ze Wisla stracila Kose

ale dobrze Kowlaczyk mu odpowiedzial ze Kosa pyka sobie na dobrych murawach po 25 stopniach C,i gra z Chaelsea ,Porto itd a tu tulal by sie po Sosnowcu i gral dla 3 tys luidzi.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.11.2009, 03:28
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
. Sevilla juz miała awans i... miała pecha, Unirea strzeliła gola, miała tez kupe szczescia. Wynik oczywiscie zaskakujacy - jednak jakos ta druzyna mnie nie przekonuje i w meczu wyjazdowym ze Stuttgartem pozegna sie z LM. Zaprezentowali sie jednak w tej edycji bardzo dobrze wiec na LE zasługuja.
Ja bym nie powiedział że takiego pecha miała - gol pechowy jak s****ysyn bo gość nawet nie był naciskany ale potem to mogło być i 2 i 3 -0 - Końcówka to znakomite 2 czy 3 sytuacje Sevilli ale włóżmy między bajki to że spotkał ich wielki niefart - do 80 minuty nic nie mogli zrobić - Natomiast zgadzam się że Unirei z VFB będzie baaardzo ciężko i niemiachy są zdecydowanym faworytem do awansu.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
hunter TSW
Member

Od: 09.2008

Stary 26.11.2009, 08:51
2 bramka dla Barcy to było totalne rozjechanie Interu. Tam poszla taka akcja, że 2 linia i panowie z obrony do dziś sie zastanawiają co sie stało. A swoją drogą Pedro też to ładnie wykończył.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.11.2009, 09:01
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
ale dobrze Kowlaczyk mu odpowiedzial ze Kosa pyka sobie na dobrych murawach po 25 stopniach C,i gra z Chaelsea ,Porto itd a tu tulal by sie po Sosnowcu i gral dla 3 tys luidzi.
Stwierdził też, że w Sosnowcu nie ma dopingu
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
hunter TSW
Member

Od: 09.2008

Stary 26.11.2009, 09:11
Wojtuś Kowalczyk ma swoje jazdy on niech sie raczej skoncentruje na swojej stołecznej dróżynie i zabawianiu w niedzielne poranki Kołtonia
Odpowiedz cytując
trial
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 08.12.2009, 20:53
Ojj szybko nam się strzelanie rozpoczęło w tej kolejce.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.12.2009, 20:54
Marcin Żewłakow walnął brameczkę przeciwko Chelsea na Stamford Bridge i APOEL prowadzi 1:0.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.12.2009, 20:58
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Marcin Żewłakow walnął brameczkę przeciwko Chelsea na Stamford Bridge i APOEL prowadzi 1:0.
ostatnim polskiem który strzelil bramke w Lidze Mistrzów był Krzynówek jeśli się nie myle. A było to kilka lat temu w meczu z Realem bodajże

Nie czesty obrazek..zeby polak strzelal w LM
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.12.2009, 21:00
Jutro w gazetach...Żewłakow w Premiership

A ja z innej beczki. bilety na Bayern - Juventus kosztowały 80 euro,musiałem się tym z kimś podzielić
A tak poza tym to gdzie na cyfrze jakiś mecz mi idzie?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
trial
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 08.12.2009, 21:07
I już 1:1, ciekawe czy przy straconej bramce Żewłakow też miał udział. No też z chęcią bym w TV jakiś meczyk oglądnął, bo stream to jednak nie na mój internet.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.12.2009, 21:10
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
ostatnim polskiem który strzelil bramke w Lidze Mistrzów był Krzynówek jeśli się nie myle. A było to kilka lat temu w meczu z Realem bodajże

Nie czesty obrazek..zeby polak strzelal w LM
Saganowski w zeszłym roku w Aalborgu na 100% strzelił. ale fakt, nieczęsty.

Czemu miałby mieć udział przy straconej, przecież to napastnik?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów