The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2014, 17:25
Dzieki, zamiast na początku wakacji robić remont to niedawno rozpoczeli modernizację,
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.10.2014, 13:43
Nie wiem czy to do inwestycji ale ...

Cytat:
Krakowski Lizard King zamknięty. Powstanie pierwszy lokal z disco polo w mieście
A takie fajne imprezy firmowe tam były
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 21.07.2015, 17:43
Dylemat czy tutaj czy do śmieszności czy założyć temat "krakowska mafia" ...
Cytat:
Jan T. oskarżony przez prokuraturę 12 razy m.in. o korupcję, mobbing czy przekroczenie uprawnień służbowych może zostać nowym szefem Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu. Urząd miejski ogłosił konkurs na to stanowisko. Były dyrektor nieistniejącego już Zarządu Dróg i Komunikacji złożył wymagane dokumenty. Do konkursu zgłosili się jeszcze czterej inni kandydaci.

Komentarz: ja p.i.e.r.d.o.l.ę
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.07.2015, 22:21
Niedługo szmaciarza Obtułowicza ktoś z grobu wykopie.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.07.2015, 22:34
Mysje Tajster? hehe

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 22.07.2015, 12:40
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Dylemat czy tutaj czy do śmieszności czy założyć temat "krakowska mafia" ...

Komentarz: ja p.i.e.r.d.o.l.ę
może tu chodzi o to że facet ma "doświadczenie" w tych sprawach , pewnie sprawnie wszystko załatwi i podzieli się z kim trzeba , przyjdzie nowy , zanim się przyuczy minie sporo czasu, a czas to pieniądz
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 29.07.2015, 12:06
Jednak faktycznie "ja pierd.olę"

Cytat:
Jan Tajster oskarżony m.in. korupcję, mobbing czy przekroczenie uprawnień służbowych został wybrany dyrektorem ZIKiT. Decyzję ogłosił Jacek Majchrowski. - Jeżeli osoba nie ma prawomocnego wyroku, to wszystko jest w porządku - powiedział Majchrowski.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2015, 12:15
K.urwa k.urwie łba nie urwie. Sukinkot musi mieć dobre kwity na czerwonego Jacka.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.07.2015, 12:15
Tajster to jak u nas tow. Kapa - niezatapialny
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 29.07.2015, 13:30
Pretensje można mieć tylko do wyborców Majchrowskiego
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2015, 14:11
Mam wrażenie, że ten czerwony cwel napluł Krakowianom na twarz ale pier.doli, że to chyba deszcz.
Jeszcze wczoraj kandydatura tej k.u.r.w.y przez którą kiedyś nie dojechałem do Rotundy to jakiś żart primaaprilisowy.
To się zdziwiłem i wkur.wiłem.
CO ZA BEZCZELNA BANDA S.K.U.R.W.Y.S.Y.N.Ó.W !
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 30.07.2015, 17:52
Te kwity muszą być naprawdę zajebiste jak gość możliwe że poświęcił stołek prezydenta ...

Cytat:
Krakowska prokuratura skierowała do sądów wnioski o zawieszenie Jana Tajstera w funkcji dyrektora ZIKiT-u.
Jacek Majchrowski już odpowiedział śledczym.

Oprócz tego mamy zapowiedź wniosku o referendum odwoławcze dla prezydenta Krakowa oraz usuwanie nieprzychylnych komentarzy pod adresem nowego dyrektora z facebookowej strony ZIKiT-u.

A Jan Tajster mówi, że nie zna się na komputerach, a wniosek prokuratury to komunikat medialny.

I to wszystko tylko pierwszego dnia urzędowania dyrektora do niedawna bardziej znanego, jako Jan T.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 30.07.2015, 18:33
to się dzieje , a za 4 lata czerwona"bezpartyjna" gnida 60% w 1 turze, brawo Kraków , wiwat , co oni zrobili przez te 26 lat wolności, przecież nawet w takim Krakowie nie ma tylu beneficjentów komuszo-urbanoplatfusianych, chce się wyć z bezsilności, liczę że Krakus Prezydent Duda pokaże naszym rodakom właściwa drogę, 6 sierpnia niedaleko, jest nadzieja
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2015, 18:55
Tak jak wszyscy Krakusi w polityce.. partia i nic więcej...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 30.07.2015, 19:03
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Tak jak wszyscy Krakusi w polityce.. partia i nic więcej...

pożyjemy zobaczymy , jedno jest pewne, 6 sierpnia zniknie pogrążony w bulu specjalista od kur, kaszalotów, bigosu, złotego wieku i wsi-owego towarzystwa
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.07.2015, 20:53
No dobra, ale on będzie prezydentem całego kraju, a nie Krakowa. Ten siwy dziad dalej będzie pluł nam w twarz...

P.S
Podawać dalej...Może coś z tego będzie..
https://www.facebook.com/events/933793660018515/

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 31.07.2015, 07:57
Czy jest winny czy niewinny, tego nie wiem. Jedno jest pewne: jakim by nie był fachowcem, to nie powinien być powoływany na takie stanowisko przed wyjaśnieniem wszystkich zarzutów.

Daleki jestem od wyrokowania, bo być może ktoś specjalnie nakręcił nagonkę na gościa? Kiedyś wszyscy zwyzywali Stanisława Żółtka od łapowników a potem się okazało, że to wszystko było szkalowanie.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.08.2015, 11:31
no i poszedł Tajster w piz.duuuuu szkoda że z Jackiem się tak nie da :(
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.08.2015, 18:22
Nie wiedziałem gdzie wkleić więc w inwestycje...
Arena Kraków przegrała z katowickim spodkiem organizację MŚ w hokeju!

http://sport.interia.pl/hokej/reprez...ms,nId,1864915
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.08.2015, 13:13
No to mamy kolejną sportowa inwestycj w Krakowie. Ciekawe czy realizowaną z tych pieniędzy co je Majchrowski zapier...lił Wisle (8 mln euro)? :

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ovii,id,t.html
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 28.08.2015, 06:48
http://www.strefabiznesu.gazetakrako...dla-malopolski

No bardzo jestem ciekaw czy doczekamy się wreszcie przyzwoitego wyjazdu na Warszawę....
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 28.08.2015, 07:39
ja bardzo kibicuję wschodniej obwodnicy Krakowa...to w dużym stopniu rozładuje korki w mieście...każdy kolejny most na Wiśle jest na wagę złota...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.08.2015, 08:12
Barti napisał(a):Wyświetl post
ja bardzo kibicuję wschodniej obwodnicy Krakowa...to w dużym stopniu rozładuje korki w mieście...każdy kolejny most na Wiśle jest na wagę złota...
No własnie, nie za bardzo czaję tą wschodnią obwodnicę (prośba niech ktoś objaśni mi ją skrótowo co ma dać). Skoro z A4 dojeżdżajac do Krakowa jest odbicie na Zakopane i do Węzła Opatkowickiego czyli na południe Krakowa jedzie się autostradą, to chyba to co projektują dubluje tą trasę ale w mieście ? Nie za bardzo kojarzę co to ma dać, przy tak ogromnych kosztach (tunel).
Ja sam zainteresowany jestem północną obwodnicą, która domknęła by ring wokół Krakowa ale można nia nią czekać jak na Godota.

Cytat:
No bardzo jestem ciekaw czy doczekamy się wreszcie przyzwoitego wyjazdu na Warszawę...

To jest skandal, chyba jesteśmy jedynym państwem w Europie, w którym miedzy dwoma największymi miastami nie ma autostrady. A tu jeszcze pod znakiem zapytania stoi zwykła ekspresówka !
Tak Kopacz, to jest właśnie ruina, ten wyjazd z takiego miasta jak Kraków do stolicy kraju. Od kilkudziesięciu lat nic się nie zmieniło.
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 28.08.2015 o godz. 08:17.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 28.08.2015, 08:22
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No własnie, nie za bardzo czaję tą wschodnią obwodnicę (prośba niech ktoś objaśni mi ją skrótowo co ma dać). Skoro z A4 dojeżdżajac do Krakowa jest odbicie na Zakopane i do Węzła Opatkowickiego czyli na południe Krakowa jedzie się autostradą, to chyba to co projektują dubluje tą trasę ale w mieście ? Nie za bardzo kojarzę co to ma dać, przy tak ogromnych kosztach (tunel).
Ja sam zainteresowany jestem północną obwodnicą, która domknęła by ring wokół Krakowa ale można nia nią czekać jak na Godota.
.
Skrótowo Ci to objaśnię...jedź na most Wandy obojętnie z którego kierunku w godzinach szczytu to będziesz wiedział o czym piszę... w obu kierunkach mostu obok elektrociepłowni w Łęgu jak się skończą wakacje wcale nie będzie lepiej...Muszą powstawać alternatywne trasy bo niedługo grozi nam paraliż...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.08.2015, 12:10
Barti napisał(a):Wyświetl post
Skrótowo Ci to objaśnię...jedź na most Wandy obojętnie z którego kierunku w godzinach szczytu to będziesz wiedział o czym piszę... w obu kierunkach mostu obok elektrociepłowni w Łęgu jak się skończą wakacje wcale nie będzie lepiej...Muszą powstawać alternatywne trasy bo niedługo grozi nam paraliż...
A przepraszam, popiepszyło mi się to z trasą Zwierzyniecką i tunelem pod wzgórzem św. Barbary. Pisałem o całkiem innej trasie. Ta wschodnia jak najberdziej potrzebna .
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 28.08.2015, 14:17

To jest skandal, chyba jesteśmy jedynym państwem w Europie, w którym miedzy dwoma największymi miastami nie ma autostrady. A tu jeszcze pod znakiem zapytania stoi zwykła ekspresówka !
Tak Kopacz, to jest właśnie ruina, ten wyjazd z takiego miasta jak Kraków do stolicy kraju. Od kilkudziesięciu lat nic się nie zmieniło.
Tym bardziej, że ostro z robotą ruszyło świętokrzyskie. Na wysokości Kielc, obwodnica bardzo przyjemna w jeździe samochodem. Mam nadzieję, że wreszcie coś ruszą u nas.

Z wiadomości napawających optymizmem znalazłem jeszcze coś takiego, chociaż czytając komentarze to widzę, że krytyki też nie brakuje...

Cytat:
Kraków Airport. Wielkie inwestycje dobiegają końca
Trwają prace wykończeniowe w nowym terminalu. Pierwsi pasażerowie mają z niego skorzystać we wrześniu. Wcześniej obiekt zostanie przetestowany przez setki osób. Mają oni sprawdzić, czy oznakowanie dla pasażerów nie sprawia trudności i jest jasne.
http://www.strefabiznesu.gazetakrako...obiegaja-konca
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.08.2015, 14:54
Co do jazdy do Wawy to fakt, przedzieranie się przez 29 listopada to masakra teraz. A koniec S7 jest planowany dopiero na 2020, także jeszcze ponad 4 lata męki
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.08.2015, 15:29
A przepraszam, popiepszyło mi się to z trasą Zwierzyniecką i tunelem pod wzgórzem św. Barbary. Pisałem o całkiem innej trasie. Ta wschodnia jak najberdziej potrzebna .
Zwierzyniecka odkorkuje wyjazd z Ruczaju i pozwoli bardzo szybko przemieszczac sie miedzy zachodnimi czesciami moasta.

W tej chwili to wyglada tak ze masz drogi dwupasmowe ktore przechodza w jednopasmowe i sie korkuja nie pozwalajac przeniesc plynnie ruchu.

Trasa bedzie bardzo dobra alternatywa dla Aleji jak i autostrady, ktora na tym odcinku ma po dwa pasy i wydaje sie ze wiekszego ruchu nie przyjmie. W piatek o gpdzinie 15 stoisz miedzy skawina a zakopianka bo tak duzy jest tam ruch do wyjazdu na zakopane.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 30.08.2015, 08:37
Obwodnica - czy to wschód czy północ jest oczywistą oczywistością.

Sami urzędnicy kiedyś podawali że dziennie od północy do Krakowa wjeżdża ponad 70 tys aut w tym ciężarówek - i wiele z nich wali prosto do Opolskiej i na zachód bo innej drogi nie ma.

Nawet jak powstanie wschodnia co i tak jest lepsze niż nic - nie wydaje mi się żeby tirowcy objeżdżali Kraków dookoła 40 km żeby pojechać z północy na zachód - dalej się będą pakować na 29-tą.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 29.10.2015, 11:33
Kraków. Koniec ze szkieletorem

Zabudowa szkieletora rozpocznie się w kwietniu przyszłego roku i zakończy w drugiej połowie 2017 r. Można już rezerwować lokale usługowe i biura. Ceny wynajmu mogą się wahać od 13 do 15 euro za metr kw.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów