The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wegiel
Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.01.2010, 03:57
[FONT=&quot]mam pytanie o CV.

mianowicie jeśli Wasz poziom języka jest taki, że po prostu potrafiei się dogadać w nim, ale bez rewelacji,

to lepiej w CV wpisac poziom :

komunikatywny
czy
średni ?

bo tak sobie myślę, że komunikatywny może być odbierany jako taki do swodobnych rozmów po angielsku na wielu płaszczyznach. i na odwrót ;-/

jak Wy macie wpisane ?
[/FONT]
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.01.2010, 11:12
pytanie do narciarzy. na krawedziach nart pojawiła sie rdza. czym to najlepiej usunąć drobny papier scierny
nie chce do serwisu jechac bo nie ma takiej potrzeby.

Śmiga jutro giełda narciarska w Rotundzie czy raczej "przerwa świąteczno-noworoczna"
Powód: Powód edycji
Ostatnio edytowane przez DYRU : 02.01.2010 o godz. 11:14.
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 02.01.2010, 12:20
Czy ktoś wie ile czasu jest ważne skierowanie do lekarza specjalisty

Czy wszystkich obejmuje ta nowa ustawa o bezpłatnych dowodach osobistych bo zgubiłem dowód i nie wiem jak z tym jest... czy tylko tych którzy wyrabiają po raz pierwszy.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Stary 02.01.2010, 12:28
dowody za free dla wszystkich
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.01.2010, 13:53
Skierowanie do specjalisty jest ważne bezterminowo. Pani w rejestracji może sobie mówić co che, ale mamy na szczęści prawo. Jeśli gdzieś mówią wam, że nie mogą przyjąć skierowania z powodu przeterminowania, należy zawiadomić o tym wasz oddział NFZ.

Jak długo jest ważne skierowanie do lekarza specjalisty? Po jakim czasie od wystawienia - jeżeli pacjent z niego nie skorzystał - skierowanie traci ważność?

Odpowiedź: lek. med. Bogusława Kluza Kierownik Sekcji Ambulatoryjnej Opieki Specjalistycznej, Wydział Kontroli Realizacji Umów POW NFZ w Rzeszowie |

Nigdzie nie jest określone, jak długo ważne jest skierowanie. O jego okresie ważności może decydować np. rozpoznanie choroby lub terminy ważności badań dołączonych do skierowania.

za portalem zdrowie
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.01.2010, 14:03
i jeszcze na stronie NFZ
Skierowania
Skierowanie na leczenie w poradni specjalistycznej lub w szpitalu oraz na badania, ważne jest do momentu jego realizacji lub traci ważność w chwili, gdy ustała przyczyna jego wystawienia. Wyjątek stanowi skierowanie do szpitala psychiatrycznego, które wydawane jest w dniu badania, a jego ważność wygasa po upływie 14 dni.

Skierowanie na rehabilitację traci ważność po 30 dniach. W tym czasie trzeba zarejestrować się na zabiegi rehabilitacyjne. Skierowanie na leczenie uzdrowiskowe ważne jest przez 12 miesięcy.
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Stary 02.01.2010, 17:17
Nikt nie wie co z gieldą? na ichniejszej stronie nie znalazłem informacji :/ a bardzo mi zależy. W ciemno nie mam zamiaru jechać
Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.01.2010, 17:21
Dzisiaj była, więc jutro pewnie też
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.01.2010, 17:31
Czy jeśli pracowałem w systemie umowy o dzieło i mój pracodawca odliczał mi po 19% podatku to muszę się jeszcze jakoś martwić rozliczeniem podatkowym za 2009?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.01.2010, 17:44
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Czy jeśli pracowałem w systemie umowy o dzieło i mój pracodawca odliczał mi po 19% podatku to muszę się jeszcze jakoś martwić rozliczeniem podatkowym za 2009?
No będziesz musiał złożyć pita.

A jak już w tym temacie....Miał ktoś taką sytuacje że przyszło pismo z Urzędu że nie wszystkie dochody zostały uwzględnione w złożonym picie i proszę to uzupełnić? - Oczywiście nie ma podane co i dlaczego a dochody wedle mojej wiedzy zostały podane prawidłowo i całościowo.
Jak się do tego zabrać?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.01.2010, 17:51
1q2 napisał(a):Wyświetl post
No będziesz musiał złożyć pita.
A teraz druga kwestia - jeśli moje dochody były niskie, nie przekroczyły tysiąca złotych w 2009, to czy mój ojciec straci na mnie ulgę prorodzinną?
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.01.2010, 17:58
Jeśli o zwrotach mówimy...

Pracowałem w wakacje jako młodociany w Mc'donaldzie. Zarobiłem około 600 zł. Czy dostanę teraz jakiś zwrot od skarbowego?
Nic im nie wysyłałem ale chyba Mac to zrobił. Czy aby dostać choć trochę , muszę coś teraz im zanieść?
I czy jest sens w ogóle zawracać sobie tym głowe , ile mniej więcej mógłbym dostać?
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Stary 02.01.2010, 18:06
P.e.c.h napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj była, więc jutro pewnie też
dzięki wielkie dobry czlowieku
Odpowiedz cytując
rzep
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.01.2010, 19:21
ile kosztuje wynajęcie boiska do halówki w nowej hali przy Reymonta? na godzinkę np
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.01.2010, 19:50
gdzie w Krakowie tanio wydrukuje cos w A1 najlepiej kolor 1 sztuka(nie typu że 500)plakatów, jakośc nie musi być fotograficzna
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.01.2010, 07:24
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
gdzie w Krakowie tanio wydrukuje cos w A1 najlepiej kolor 1 sztuka(nie typu że 500)plakatów, jakośc nie musi być fotograficzna

Spróbuj na Piłsudskiego w Copy- Mark.

Prosze o kontakt osobe znającą dość dobrze język francuski.

Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.01.2010, 08:25
Co myślicie o takim laptopie : http://www.vobis.pl/oferta/notebooki...900_15_6.aspx# . Wart swojej ceny czy nie ?
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 03.01.2010, 13:23
chciałbym sobie kupić maszynkę elektryczną do golenia niestety kompletnie się na tym nie znam... mam 22 lata więc zarost raczej mam miękki... ale jakie firmy są dobre, albo czy lepsze są z 3 głowicami czy z takim jak maszynka do włosów to już nie wiem... czy mógłby mi ktoś doradzić... może ktoś by zaproponował jakiś konkretny model... mogę przeznaczyć na ta przyjemność kilka stówek... powiedzmy 600zł. z góry dzięki.... elo
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 03.01.2010, 13:29
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
chciałbym sobie kupić maszynkę elektryczną do golenia niestety kompletnie się na tym nie znam... mam 22 lata więc zarost raczej mam miękki... ale jakie firmy są dobre, albo czy lepsze są z 3 głowicami czy z takim jak maszynka do włosów to już nie wiem... czy mógłby mi ktoś doradzić... może ktoś by zaproponował jakiś konkretny model... mogę przeznaczyć na ta przyjemność kilka stówek... powiedzmy 600zł. z góry dzięki.... elo
Ja robię tak. Wchodzę na www.ceneo.pl wpisuję w wyszukiwarkę dany produkt i czytam opinie użytkowników, jeszcze się nie zawiodłem.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.01.2010, 13:44
Panowie wsziędzie trąbiono o nowych zasadach na prawo jazdy... mialo wejsc z poczatkiem nowego roku.

Szukalem szukalem i nei znalazlem jakiejś rzetelnej informacji. Wie tu ktos cos konkretnie na ten temat ?
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 03.01.2010, 14:02
klusek106 napisał(a):Wyświetl post
Panowie wsziędzie trąbiono o nowych zasadach na prawo jazdy... mialo wejsc z poczatkiem nowego roku.

Szukalem szukalem i nei znalazlem jakiejś rzetelnej informacji. Wie tu ktos cos konkretnie na ten temat ?

A to nie miało być od czerwca 2010 Ja tak przynajmniej słyszałem.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
syeb
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.01.2010, 14:16
Witam. Mam pytanko mam play station 2 przerobionego na action repley. Oriętuje sie ktos czy mozna go przerobic drugi raz tak zeby odrazu odpalac od plyty z gra a nie poprzez action repleya Jak jest taka mozliwosc to gdzie mozna tak przerobic i jakie koszta
Z góry dzieki
Odpowiedz cytując
19piotrek06
Member

Stary 03.01.2010, 15:33
Mam Pendrive Kingston DataTraveler 8 GB i pewnego razu kolega miał pewną rzecz mi nagrać na tego pendriva a że mało było miejsca to sformatował go do roszerzenia NTFS i teraz coś się poje.bało bo np,jak zgram na niego film i chcąc go ogladnoc na DVD to mi wogole nie czyta.I teraz chce mieć ustawienie takie jak były na poczatku.

Wiecie jak to zrobic

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 03.01.2010, 15:35
19piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Mam Pendrive Kingston DataTraveler 8 GB i pewnego razu kolega miał pewną rzecz mi nagrać na tego pendriva a że mało było miejsca to sformatował go do roszerzenia NTFS i teraz coś się poje.bało bo np,jak zgram na niego film i chcąc go ogladnoc na DVD to mi wogole nie czyta.I teraz chce mieć ustawienie takie jak były na poczatku.

Wiecie jak to zrobic
Sformatuj na FAT32
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.01.2010, 16:25
Nie działa mi You Tube mimo tego że wgrywam flash playera to dalej jąk chce odpalic film pisze mi żeby go wgrac. Miał ktoś podobny problem?
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

Odpowiedz cytując
19piotrek06
Member

Stary 03.01.2010, 16:36
mic napisał(a):Wyświetl post
Sformatuj na FAT32

a jak to zrobic

Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.01.2010, 16:37
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
Używałem różnych maszynek elektrycznych już od kilkunastu lat. Miałem Philipsa (z pierścieniami) oraz Brauna (z siateczką). Obecnie używam Brauna Series 5 i jestem bardzo zadowolony. Powiem tyle: wybór czy siateczka czy pierścienie pozostawię Tobie, ja zdecydowanie przyzwyczaiłem się do siateczek Brauna. Jednak nawet nie myśl o maszynce z dolnej półki danej firmy (np. series 1 lub 3 Brauna), wydaje mi się że nie ma też sensu przepłacać za jakieś wyższe modele (z samoczyszczeniem, itd. np. Series 7 Brauna). Pamiętaj jedynie o kilku zasadach: jeżeli nie używałeś nigdy maszynki elektrycznej spróbuj gdzieś z niej korzystać, niektórzy czują dyskomfort przy takim sposobie golenia a wręcz taka maszynka może uczulać skórę. Druga sprawa, kompletną końcówkę tnącą trzeba wymieniać max. co 2 lata, jeżeli tego nie zrobisz, golenie staje się mało dokładne.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
Stanlej13
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.01.2010, 16:40
WzT napisał(a):Wyświetl post
Nie działa mi You Tube mimo tego że wgrywam flash playera to dalej jąk chce odpalic film pisze mi żeby go wgrac. Miał ktoś podobny problem?
Może w przeglądarce masz wyłączoną obsługę wtyczek albo javascript?
dagmara99 napisał(a):Wyświetl post
Legia według mnie nie zachowywała się zbyt dobrze brutalnie sfaulowała zawodnika Wisły kopiąc go w brzuch
Odpowiedz cytując
joker_wislak
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.01.2010, 16:57
czy jezeli zdałem niedawno kat B to zeby zdawać kat C musze jakiś okres mieć prawko na B czy odrazu można?
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.01.2010, 17:10
Tylko_Wisła! napisał(a):Wyświetl post
Co myślicie o takim laptopie : http://www.vobis.pl/oferta/notebooki...900_15_6.aspx# . Wart swojej ceny czy nie ?

Podbijam ...
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów