The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2011, 17:35
Takie dyskusje o tym czy Powstanie miło sens czy nie to gadki czysto akademickie i spór czysto akademicki, bo realnego wyboru nie było. A poza tym wystarczy przejść się do Muzeum Powstania i przeczytać jeden jedyny napis znajdujący się przy samym wejściu, który w moim przekonaniu kończy wszelkie spory i daje im role... właśnie czysto akademickich dysput w stylu czy pierwsza była kura czy jednak jajko.

TRZEBA BYŁO TO WSZYSTKO PRZEŻYĆ, ABY ZROZUMIEĆ, ŻE WARSZAWA NIE MOGŁA SIĘ NIE BIĆ
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.08.2011, 23:28
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Takie dyskusje o tym czy Powstanie miło sens czy nie to gadki czysto akademickie i spór czysto akademicki, bo realnego wyboru nie było. A poza tym wystarczy przejść się do Muzeum Powstania i przeczytać jeden jedyny napis znajdujący się przy samym wejściu, który w moim przekonaniu kończy wszelkie spory i daje im role... właśnie czysto akademickich dysput w stylu czy pierwsza była kura czy jednak jajko.

TRZEBA BYŁO TO WSZYSTKO PRZEŻYĆ, ABY ZROZUMIEĆ, ŻE WARSZAWA NIE MOGŁA SIĘ NIE BIĆ
No ja nie mogę z kolegą. Odpuściłem w innym temacie a tu znowu michałki.
Kolego szanowny postaraj się prosze zrozumieć że jednoczesne wymądrzanie sie na temat powstania (dyskusje o tym czy Powstanie miło sens czy nie to gadki czysto akademickie i spór czysto akademicki) i stwierdzenie że: TRZEBA BYŁO TO WSZYSTKO PRZEŻYĆ, ABY ZROZUMIEĆ (przez osobę która jak zakładam powstania nie przeżyła i w związku z tym nie rozumie) jest sprzecznością samą w sobie i u mniej egzaltowanych odbiorców siłą rzeczy powoduje to . Rozumiem Twoje dobre chęci i bardzo silną chęć utożsamienia się z "etosem powstańczym" ale z łaski swojej: trochę zimnej wody, mniej egzaltacji a więcej konsekwencji w wypowiedziach.
0 22
Senior Member

Stary 05.08.2011, 23:39
Eh, centuś - ostatni raz, bo widzę, że nie załapałeś. Przeczytaj sobie najpierw cytat z muzeum jaki wrzuciłem, potem przeczytaj co napisałem (że spór nie ma sensu) i teraz przyjmij do wiadomości, że OSOBY KTÓRE WTEDY PRZEBYWAŁY W WARSZAWIE W GIGANTYCZNEJ WIĘKSZOŚCI WZIĘŁY BROŃ. Ja Powstania nie przeżyłem oczywiście i nie wczuwam się w rolę. Ot po prostu skoro oni tak zrobili w tak zdecydowanej większości to znaczy, że inaczej się po prostu nie dało.

To właśnie Wy prowadzicie spór z ciepłych fotelików. Oni mieli realną sytuacje, gestapo, brankę do budowania Festung Warschau, postawienie się w sytuacji wyzwolonych przez Stalina, i prawie 5 lat upokorzeń z rąk okupanta, który w ostatnich miesiącach sam był upokarzany i wracał całkowicie zdewastowanych ze wschodu przez Polskę do Niemiec.

Skoro tyle ludzi ruszyło (masa spontanicznych ataków przed godziną W) to znaczy, że inaczej się nie dało.

I ten cytat z Muzeum dokładnie to oznacza.

A teraz wróć na ciepły fotelik i nadal się produkuj, że to się nie opłacało bo a, bo b, bo c, bo d.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.08.2011, 00:57
Eh, centuś - ostatni raz, bo widzę, że nie załapałeś. Przeczytaj sobie najpierw cytat z muzeum jaki wrzuciłem, potem przeczytaj co napisałem (że spór nie ma sensu) i teraz przyjmij do wiadomości, że OSOBY KTÓRE WTEDY PRZEBYWAŁY W WARSZAWIE W GIGANTYCZNEJ WIĘKSZOŚCI WZIĘŁY BROŃ. Ja Powstania nie przeżyłem oczywiście i nie wczuwam się w rolę. Ot po prostu skoro oni tak zrobili w tak zdecydowanej większości to znaczy, że inaczej się po prostu nie dało.

To właśnie Wy prowadzicie spór z ciepłych fotelików. Oni mieli realną sytuacje, gestapo, brankę do budowania Festung Warschau, postawienie się w sytuacji wyzwolonych przez Stalina, i prawie 5 lat upokorzeń z rąk okupanta, który w ostatnich miesiącach sam był upokarzany i wracał całkowicie zdewastowanych ze wschodu przez Polskę do Niemiec.

Skoro tyle ludzi ruszyło (masa spontanicznych ataków przed godziną W) to znaczy, że inaczej się nie dało.

A teraz wróć na ciepły fotelik i nadal się produkuj, że to się nie opłacało bo a, bo b, bo c, bo d.
To nie tak do końca.To że wzięli broń do ręki kiedy 'wybiła godzina' - nic tylko położyć się plackiem i oddać hołd, to żadna ironia.My tu pitu pitu a tam byli ludzie z krwi i kości którzy poświęcili własne życie dla wolnej Polski
Ktoś tu się nie tak dawno naśmiewał z tej młodzieży, co jeden pojeb położył ich wszystkich, gdzie w teorii to powinno się zupełnie inaczej skończyć.Tyle że właśnie mamy syndrom ciepłego fotelika, co nie jest złe.To jest ta pozytywna spuścizna po 2 wojnie światowej.Ludzie nie powinni być nastawieni na walkę a na zwykłe banalne życie a że zdarzają się sytuacje takie jak w Norwegii a wcześniej w innych krajach.To jest niestety smutna rzeczywistość.

Natomiast co do powstania - to podlega ocenie jak każda operacja militarna.Tyle że trzeba zachować ogromną powściągliwość,czego może mi wczoraj zabrakło
Idee na pewno czyste - wynik okropny
Ale tak jak pisałem - zbyt mało wiem by móc to jednoznacznie oceniać ale niestety widok czekających ruskich i naszych wykrwawiających się , często bez żadnej broni - to jest coś strasznego
Walczący nie mieli żadnej wiedzy więc dali się posiekać ale jednak od dowódców wymagał bym większej wyobraźni.
Wiem - ciepły fotelik- sam nie raz zarzucałem to oponentom którzy jechali po osobach które za komuny spędziły sporo lat za kratami a w wolnej Polsce, odważyły się być w opozycji wobec 'jedynej patriotycznej partii'
94 - Allah Akbar!!
wislak68
Senior Member

Stary 06.08.2011, 01:14

Krawaciarzu rozgrzany:
1. " i nadal się produkuj, że to się nie opłacało bo a, bo b, bo c, bo d" byłbyś uprzejmy zacytować mi fragment mojej wypowiedzi która odwoływałaby sie do takiej tezy Rozumiem że jesteś rozgrzany swoją tezą do czerwoności i gotów zagryźć każdego kto się odezwie. Tyle tylko że w ogóle nie odnosiłem się do tego czy coś sie oplacało czy nie. Ja rozumiem że polemika z samym sobą jest najprzyjemniejsza (zawsze się ma rację ) ale z łaski swojej trochę rozsądku ....
2. Pisałem o tym że (powtórzę) z punktu widzenia logiki popełniasz w swojej wypowiedzi błąd: "nie można pisać że: TRZEBA BYŁO TO WSZYSTKO PRZEŻYĆ, ABY ZROZUMIEĆ i jednocześnie nie przeżywszy tego stawiać jakiekolwiek tezy. Jest to sprzeczność sama w sobie.
3. Odnosze jednak wrażenie że Twój enuzjazm dla "etosu powstańczego" jest odwrotnie proporcjonalny do Twojej wiedzy o samym powstaniu. Dlatego z ciekawości zapytam: piszesz że: "OSOBY KTÓRE WTEDY PRZEBYWAŁY W WARSZAWIE W GIGANTYCZNEJ WIĘKSZOŚCI WZIĘŁY BROŃ." Ile to Twoim zdaniem wynosiła ta gigantyczna wiekszość Inymi słowy jaki procent ogółu mieszkańców Warszawy stanowili Twoim zdaniem powstańcy w pierwszych (powiedzmy trzech) dniach powstania?
0 22
Senior Member

Stary 06.08.2011, 02:07
Centuś:

1. Spodziewałem się że skoro zabierasz głos w tym kuriozalnym sporze i czepiasz się postu, z którego wynika teza całkowicie odmienna od zachowania Sikorskiego to logicznym jest, że chcesz brać w tej kuriozalnej dyspucie przy kawce udział. Jeżeli jednak również masz zdanie całkowicie odmienne od Sikorskiego to oczywiście zwracam Ci honor.

2. Powtórze ostatni raz, następnym razem pobieram opłaty (mam nadzieje, że to do Ciebie przemówi): Nie popełniam żadnego błędu logicznego, gdyż w ogóle nie rozpatruję tego w kategoriach co można było zrobić. Skoro osoby, które wtedy żyły w tak masowej skali ruszył do Powstania to znaczy że nie dało się inaczej. One przezyły upokorzenia, wizje Festung Warschau i cały ten wielki totalitarny syf. Skoro to przeżyły i postanowiły walczyć to ja nie mam żadnych wątpliwości i nawet prawa do dyskusji że można było to zrobić inaczej. Bo to jest ciepły fotelik, kawka, a nie realnia, gestapo i barykada.

3. To jest akurat ciężka sprawa jeżeli chodzi o liczebność, bo ciężko powiedzieć jak liczyć kto był kim. Czym się różni Powstaniec od osoby cywilnej. Dla mnie np. każdy kto wtedy został w Warszawie i nie skorzystał z opcji ucieczkii, jest Powstańcem. Natomiast dopuszczam jakieś badania w stylu Powstańcem był tylko ten kto miał karabin. Dlatego na Twoje pytanie nie da się odpowiedzieć. Walczyła cała zachodnia Warszawa i tyle.

To był mój ostatni post w tej sprawie, bo jak mówię dyskusja z fotelika jest śmieszna. Jakbyś dalej miał jakieś krakowskie ale - zapraszam na pw, chociaż lepiej 1.08 do Warszawy lub po prostu do Muzeum.

1q2 napisał(a):
Natomiast co do powstania - to podlega ocenie jak każda operacja militarna.Tyle że trzeba zachować ogromną powściągliwość,czego może mi wczoraj zabrakło
Idee na pewno czyste - wynik okropny
Moim zdaniem to jest bezcelowe dopóki nie będzie gwarancji, że opcja B przyniosłaby mniej szkód, a jednocześnie przyniosłaby te same zyski (tak, Powstanie wbrew pozorom nie było kompletną klęską) co opcja A. A nie jesteś mi w stanie tego zagwarantować bo nie jesteś w stanie przewidzieć czy byłby Festung, czy byłoby oblężenie, jak zniszczona byłaby Warszawa po, co stałoby się z ludnością cywilną, jak traktowali by ją Ruscy, jak wyglądałaby Polska na mapie po 45, co stałoby się z Powstańcami (którzy w wersji B nie poszliby do Powstania) do 56 roku itp. Za dużo niewiadomych by w ogóle próbować. To jest nawet bardziej abstrakcyjne jak dla mnie niż zastanawianie się co by było gdyby Polska poszła z Hitlerem i dała korytarz Adiemu. (swoją drogą pewnie wtedy Sikorski nie wyskoczy z tekstem o narodowej wrześniowej klęsce, bo mu sie nie opyli).
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 06.08.2011 o godz. 02:23.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

wislak68
Senior Member

Stary 06.08.2011, 02:44
Centuś:

1. Spodziewałem się że skoro zabierasz głos w tym kuriozalnym sporze i czepiasz się postu, z którego wynika teza całkowicie odmienna od zachowania Sikorskiego to logicznym jest, że chcesz brać w tej kuriozalnej dyspucie przy kawce udział. Jeżeli jednak również masz zdanie całkowicie odmienne od Sikorskiego to oczywiście zwracam Ci honor.

2. Powtórze ostatni raz, następnym razem pobieram opłaty (mam nadzieje, że to do Ciebie przemówi): Nie popełniam żadnego błędu logicznego, gdyż w ogóle nie rozpatruję tego w kategoriach co można było zrobić. Skoro osoby, które wtedy żyły w tak masowej skali ruszył do Powstania to znaczy że nie dało się inaczej. One przezyły upokorzenia, wizje Festung Warschau i cały ten wielki totalitarny syf. Skoro to przeżyły i postanowiły walczyć to ja nie mam żadnych wątpliwości i nawet prawa do dyskusji że można było to zrobić inaczej. Bo to jest ciepły fotelik, kawka, a nie realnia, gestapo i barykada.

3. To jest akurat ciężka sprawa jeżeli chodzi o liczebność, bo ciężko powiedzieć jak liczyć kto był kim. Czym się różni Powstaniec od osoby cywilnej. Dla mnie np. każdy kto wtedy został w Warszawie i nie skorzystał z opcji ucieczkii, jest Powstańcem. Natomiast dopuszczam jakieś badania w stylu Powstańcem był tylko ten kto miał karabin. Dlatego na Twoje pytanie nie da się odpowiedzieć. Walczyła cała zachodnia Warszawa i tyle.

To był mój ostatni post w tej sprawie, bo jak mówię dyskusja z fotelika jest śmieszna. Jakbyś dalej miał jakieś krakowskie ale - zapraszam na pw, chociaż lepiej 1.08 do Warszawy lub po prostu do Muzeum.
A zatem tytułem repliki:
1. I znowu brak czytanie ze zrozumieniem: nie wiem z czego wnioskujesz że: "masz zdanie całkowicie odmienne od Sikorskiego"? Ja zwyczajnie swojego zdania w tej sprawie nie wyraziłem. Właśnie dlatego że uważam iż dyskusja na ten temat akurat w kontekście głupawej wypowiedzi Radzia jest zupelnie bez sensu. A jeśli chodzi o honor to z całym szacunkiem ale żaden krawat mi go zwracać nie musi. Szczególnie krawat ...
2. Twoja zawziętość w zaprzeczaniu że 1=1 zaczyna być już naprawdę zabawna. No ale jeśli upierasz się że nie ma sprzeczności pomiędzy "aby to zrozumieć trzeba było to przeżyć" i "rozpatrywaniem tego pomimo braku takiego przeżycia" to chyba trzeba Cię zostawić z tą pokrętną "logiką". Chyba ta sama "logika" tłumaczy też związek przyczynowo-skutkowy w tym zdaniu: "skoro osoby które wtedy żyły w tak masowej skali ruszył do Powstania to znaczy że nie dało się inaczej". Mi osobiście przypomina to trochę "logikę" Króla z "Małego Księcia" . Stwierdzenie że ten argument mnie nie przekonuje jest daleko posuniętym eufemizmem.
3. To nie jest ciężka sprawa. Wręcz przeciwnie. To jest bardzo łatwa sprawa. Wystarczy tylko sięgnąć do najnowszych prac historycznych w tym względzie. Nie zdradzę Ci jakie są te szacunki (abyś miał motywację, spróbował poszperać i wyszedł ze swojej "szklanej wieży" w której tkwisz po same uszy). Dodam tylko że w kontekście tych liczb pisanie o: "gigantycznej większości" nie jest nawet żartem. Bardziej pasowałoby słowo żenada. A pisanie o tym że" każdy kto wtedy został w Warszawie i nie skorzystał z opcji ucieczkii, jest Powstańcem" to już w ogole jakaś aberracja. Mniej więcej tak samo jak stwierdzenie że: każdy kto pozostał w Polsce po 45 roku był bojownikiem antykomunistycznego podziemia, albo wszyscy ci którzy zostali w Polsce po 39 roku byli żołnierzami AK.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 06.08.2011 o godz. 02:59.
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.08.2011, 08:28
Lepper zakonczyl dzialalnosc polityczna - niech spoczywa w spokoju ....

ps) mam nadzieje ze w jego slady pojdzie nasz milosiernie panujacy rudy szwab...(
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.08.2011, 09:12
Samobójstwo doradcy Leppera, miesiąc temu

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/an...wiadomosc.html

Ten fakt troche zmienia kontekst. Coś wiele osób wybiera ostatnio taką drogę.
Hej Nasz TS !!
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Stary 06.08.2011, 11:53
Quorth napisał(a):Wyświetl post
Ludzie wierzycie w to" samobójstwo" Lepper sporo wiedział, był przez to niebezpieczny. Miał żonę, syna, dwie córki. Wydaje się, że miał silny charakter, był człowiekiem czynu i walki. Abstrahując od jego wad ja po prostu nie wierze że teraz, przed wyborami kiedy miał wrócić do gry po prostu popełnił samobójstwo
nie wierzymy - ale tvn 24 od razu wie że to było samobójstwo ...

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.08.2011, 12:27
pamiętam jak nikt nie chciał wierzyc w Leppera opowieści o Talibach 10 lat temu,jednak jak sie okazało po latach były na Mazurach więzienia CIA dla terorystów.Jakiś dziennikarz powiedział dziś że Lepper musiał miec wtedy przeciek ze służb specjalnych o tym....

Kto wie czy ktoś sie nie obawiał jego zeznań przed sądem,przeciez tych spraw kilka poważnych sie przeciw niemu toczyło. Mało było w ostatnich 10 latach w naszym kraju dziwnych samobójstw świadków i oskarżonych w różnych sprawach (Olewnika,Dębskiego,Papały,Blidy)
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.08.2011 o godz. 12:43.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.08.2011, 12:29
To policja podała,że przyczyną zgonu było prawdopodobnie samobójstwo. A to spora różnica. Wiadomo,że nic nie wiadomo. Jak to zawsze w tego typu sprawach.

TSWojtas,weź Ty mi wytłumacz po co oglądasz TVN24 skoro informacje u nich są jakie są?
Nie oglądaj to się zżymać nie będziesz a co za tym idzie stolec lepszy będziesz miał. A to ważna rzecz. Jakoś dostęp do informacji ze świata posiadam i TVN24 czy inny Polsat do tego potrzebny mi nie jest. Nawet żeby wiedzieć co się w Polsce dzieje.

A co do świata. Cisza taka, a tu w piątek S&P obniżyła rating USA. Niby symboliczny to krok,bo oni są od dawien dawna niewypłacalni. Niby symboliczne,bo niesymboliczne będzie raczej trzęsienie w przyszłym tygodniu jak zarządzający Fundów zaczną wywalać aktywa o rekomendacjach innych niż AAA,chyba,że poczekają na inne agencje jak zrobią to samo. Ale to chyba tylko kwestia czasu, bo nie sądzę aby S&P podniósł rating a inne agencje go nie obniżyły. Tak czy siak zaczyna być coraz bardziej zabawniej. No i ciekawe co zrobią Chiny,skoro same nawet obniżyły rating USA

Ciekawe jak długo Szwajcaria wytrzyma.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
0 22
Senior Member

Stary 06.08.2011, 13:07
Wiślak 68 - odpuszczam. Nie chce mi się powtarzać 21 raz tego samego i przekonywać Cię, że zle zrozumiałeś. Interpretuj to jak chcesz, ciesz się ta bateryjką. Niewazne
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.08.2011, 22:54
Ludzie dajcie spokój , 'Endju' strzelił samobója jak nic i nie ma w tym nic zagadkowego
Ja przyznam się lubiłem Leppera, tak trochę w cudzysłowie oczywiście , tak jak lubię i np Kurskiego i Giertycha.Mogę się zupełnie z nimi nie zgadzać ale mają coś w sobie - inteligencje, cięte riposty
Lepper inteligentny zbytnio nie był ale była w nim taka szczerość i nieokrzesanie które często poprawiało humor - np ten słynny rechot i tekst o tym jak można zgwałcić prostytutkę - to było takie naturalne, gdzie on faktycznie po prostu nie pomyślał a nie że był jakimś zbokiem.

Leppera wykończyła polityka - bez 2 zdań.Okazał się zdecydowanie za słaby na tą machinę.Wykończyła go koalicja(gdzie ministrem chyba nie był złym), wykończyły go baby, w tym głównie jedna, kurewka zresztą ale cała samoobrona to było szambo więc jeśli kogoś winić to jego a nie ją

W ostatnim czasie wykończył go dramat rodzinny i kłopoty finansowe, do tego to poczucie kompletnej bezcelowości , jeśli chodzi o uprawianie polityki.Jeżdżenie, rozmowy -nic nie dające bo każdy wynik wyborczy był jasny a on uwielbiał być w świetle kamer.Syndrom człowieka który od zera doszedł tak daleko a potem .......nął betami o glebę.
To wszystko spowodowało że nie dał rady i się poddał.
Oczywiście nie traktujcie tego jak 'prawdy objawionej' - po prostu tak to widzę i jego samobój przy takim nagromadzeniu różnych tragedii, zupełnie mnie nie dziwi.
Szkoda chłopa bo jaki nie był to nie zasłużył na to by ściągali go powieszonego w kiblu.

ps i to najpewniej nie było zabójstwo planowane, tzn musiał już o tym wcześniej myśleć ale zdecydował impuls chwili
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.08.2011 o godz. 23:47.
94 - Allah Akbar!!
Pancratius
Member

Od: 07.2010

Stary 07.08.2011, 00:27
Co do Leppera to na razie nie wiem co myśleć.Ale na pewno od razu nie łyknę że to samobójstwo.Życie nie jest takie oczywiste jak podaje to telewizja.
AYALA
Senior Member

Stary 07.08.2011, 04:09
facet co siedział w pudle,był bankrutem i sie pozbierał ,tak dla kaprysu nie zakłada sobie pętli na szyje.

Sekcja zwłok po 3 dniach .śmiech na sali,większośc środków obezwładniających po kilku godzinach jest nie do wykrycia
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.08.2011 o godz. 05:05.
Boomcha
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.08.2011, 07:49
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jakby doszło do jakieś wojny to tacy jak Radeczek pewnie zaraz by z kraju pryśli i tyle by ich było widziec.Zabrałby ze sobą swoją piękną żone o słowiańskiej urodzie i miałby wszytsko w ....
Przecież już wojen nie ma, sa najwyżej humanitarne interwencje (ewentualne humanitarne bombardowania). Poza tym - dzięki mądrym rządom - Polska nie ma wrogów.
Takie dyskusje o tym czy Powstanie miło sens czy nie to gadki czysto akademickie...]
Skoro już o tym mowa - kiedy odbijacie Starucha?
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 07.08.2011 o godz. 07:54.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.08.2011, 11:12
Jak gosciu, ktorego doradca popelnil samobojstwo miesiac temu moze teraz zrobic to samo? Przeciez to nielogiczne. Miesiac po samobojstwie kolegi to on by te sytuacje rozpamietywal i sie pukal w czolo dlaczego czlowiek sobie odebral zycie, a nie sam popelnial ten blad...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 07.08.2011, 12:16
Tylko czekałem,aż oskarżony o śmierć Endrju zostanie Jaro, no i nie musiałem długo czekać. Niezawodny jest oczywiście w takich sytuacjach Żakowsk ,tylko czekać na Liska...

I już widzę rzesze wykształciuchów opłakujących Endrju - kolejną ofiarę zbrodniczego kaczyzmu
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.08.2011, 12:44
http://niezalezna.pl/14296-gp-ma-nag...owy-z-lepperem

Cytat:
Redaktor naczelny „Gazety Polskiej” Tomasz Sakiewicz zgłosił się dziś rano do prokuratury, by przekazać dowody, które wskazują, że Andrzej Lepper chciał potwierdzić zeznania Jarosława Kaczyńskiego ws. afery gruntowej i że obawiał się o swoje życie.
Dzieje się.
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.08.2011, 14:09
Nie wiem czy to było samobójstwo , czy też nie , jednak jeśli to było samobójstwo, to mało prawdopodobne jest to, że tak łatwo dałoby się to ukryć , to musiałoby być grubymi nićmi szyty i do tego profesjonalne .
Chociaż z drugiej strony to nie musiałaby być bezpośrednia likwidacja , pośrednio równie dobrze można na delikwenta wpływać .

Cytat:
Miesiac po samobojstwie kolegi to on by te sytuacje rozpamietywal i sie pukal w czolo dlaczego czlowiek sobie odebral zycie]
to jest fakt czy przypuszczenie ? Bo samobójstwo innego człowieka, to wręcz przeciwnie właśnie może mu też podsuwać takie rozwiązanie , samobójstwo kolegi może być też dla niego kolejnym ciosem , obciążenie psychicznym.

Co do samego samobójstwa to człowiek który się tego dopuszcza rzadko kiedy myśli racjonalnie , więc ja bym tu na siłę nie szukał logiki we wszystkim , zresztą logika też ma swoje pułapki jeśli się nie obejmie całej rzeczywistości , do tego jest masa paradoksów .
Metaforycznie można przedstawić to tak, że taki człowiek ma mapę ze ślepą uliczką ( w psychologii jest taka zasada że mapa nie odpowiada terenowi czyli rzeczywistości - każdy człowiek ma własną mapę poprzez którą czyta i widzi rzeczywistość- przykład ; jeśli będziesz zwracał uwagę na niebieskie samochody to zauważysz ich więcej i będziesz wiedział ile mniej więcej ich było),inną metaforą może być zabrudzone zwierciadło , wewnętrzne lustro które odbija rzeczywistość a przez to że jest zabrudzone zniekształca rzeczywistość , w przypadku samobójstwa można rzec że te lustro jest pęknięte , a delikwent nie wie co z tym zrobić , nie potrafi tego znieść.

Słyszeliście o Włodarczyku ? Też niby wydawał się twardy powierzchownie a przy załamaniu chciał przedawkować leki . To jest stosunkowo względna sprawa , indywidualna , subiektywna , nie wiadomo co komu w głowie siedzi,szczególnie w czasie kryzysu(przy czym ten kryzys może być tylko wewnętrzny , taki człowiek nie musi mieć obiektywnego powodu, wystarczy że ma jakiś konflikt wewnętrzny którego pewnie zresztą sam nie rozumie bo gdyby rozumiał to raczej nie popełnił by samobójstwa .
Pewnie znalazłoby się sporo przykładów , prawdziwych acz zaskakujących samobójstw .
Ostatnio edytowane przez jachting : 07.08.2011 o godz. 14:16.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
hetzer
Junior Member

Stary 08.08.2011, 12:05
Zmienie topik na chwile.
Wyszukajcie sobie na fejsie profil "Dmitrij Rogozin" (ambasador Rosji przy NATO), sa na nim zdjecia Sikorskiego z Awganistanu z lat 80, min. z kalachem. I pytanie: "ilu naszych zabil?". Kozak.
Powód: Funkcja Rogozina
Ostatnio edytowane przez hetzer : 08.08.2011 o godz. 12:06.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 08.08.2011, 17:51
Ma ktoś program wyborczy jaśnie panującej nam PO z poprzednich wyborów?

Sam chyba wklejałem ale za cholerę nie mogę znaleźć swojego posta - a w sieci to dosłownie czystka - zacierają ślady
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.08.2011, 18:22
Czystki w necie a mówią że to PIS czyścił ja już nic nie kumam...
A poparcie takie z skąd mają z kosmosu;/

Ej mam pytanie wie ktoś może co się stało z tym studentem co założył stronę antykomor .pl dostał jakąś kare czy coś?

A dziś ktoś się w telewizji wypowiadał że obawiał się o własne życie... No i co obawiał się o własne życie i popełnił samobójstwo to jest nie dożeczne przecież...Prokuratura nie wie co mówi..

Kocur napisał(a):Wyświetl post
Widzę że muszę drukowanymi napisać ...

Nie spełniając ani jednego punktu z planu wyborczego po prostu go pousuwali ze wszystkich stron partyjnych - ale bardzo mi zależy na oryginale bo muszę jednej osobie coś udowodnić - która dalej twierdzi że właśnie mija okres 4 tłustych lat ...
Cóż Tusk twierdzi że w dobie kryzysu udało im się bardzo wiele spełnić mówi coś około 80% planu partii na 4 lata.
Nie wiem czemu teraz zwala strasznie na kryzys że nie zdążył a na Pis się nachrzania że niby nic nie zrobili jak rządzili tylko dwa lata i mieli z 3 partiami koalicje;/ A w dodatku przygotowali im cały system dróg bo ten co ma Tusk jej całkowicie zerżnięty jak i większość pomysłów...
Ostatnio edytowane przez jendrus : 08.08.2011 o godz. 19:08.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 08.08.2011, 18:25
Widzę że muszę drukowanymi napisać ...

Nie spełniając ani jednego punktu z planu wyborczego po prostu go pousuwali ze wszystkich stron partyjnych - ale bardzo mi zależy na oryginale bo muszę jednej osobie coś udowodnić - która dalej twierdzi że właśnie mija okres 4 tłustych lat ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Gregu19
Junior Member

Stary 08.08.2011, 19:09
Kocur, jak znajdziesz to możesz wrzucić ten program
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.08.2011, 22:26
Ale zadyma w Londynie, znaczy pożar. O co tam naprawdę chodzi cholera wie. Ciekawe jak w takim tyglu kulturowym i religijnym uda się rozwiązać tą sytuacje w miarę pokojowo.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
AYALA
Senior Member

Stary 08.08.2011, 23:18
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ale zadyma w Londynie, znaczy pożar. O co tam naprawdę chodzi cholera wie. Ciekawe jak w takim tyglu kulturowym i religijnym uda się rozwiązać tą sytuacje w miarę pokojowo.
kto wie czy to nie początek końca unii europejskiej.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.08.2011, 01:23
Cytat:
O co tam naprawdę chodzi cholera wie.
O promocje.
Jest pretekst , to są dymy.

http://www.rp.pl/artykul/510131_Walk...zlodzieja.html

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamieszki_we_Francji_(2005)

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...l?ticaid=1ccf2

Schemat wszędzie bardzo podobny.

Cytat:
Zmienie topik na chwile.
Wyszukajcie sobie na fejsie profil "Dmitrij Rogozin" (ambasador Rosji przy NATO), sa na nim zdjecia Sikorskiego z Awganistanu z lat 80, min. z kalachem. I pytanie: "ilu naszych zabil?". Kozak.
Albo Tatarzyn.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.08.2011 o godz. 01:40.
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 09.08.2011, 09:59
http://www.nacjonalista.pl/2011/08/0...w-ciag-dalszy/

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów