|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Sugerujesz że ogon lecącago samolotu wyprzedził dziub? Nie żartuj. Pamiętaj ze rozpiętość skrzydeł to prawie sto metrów, a długość kadłuba też w tych okolicach. Brzoza była ścięta na wysokości 7 m. Narysuj to sobie ołówkiem w skali to dostrzezesz że obrót jakikolwiek jest niemożliwy. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Poglądowe zdjęcie, które obala teorię, że samolot nie jest wstanie na wysokości 7 metrów odwrócić się na grzbiet..
zdjęcie: http://imageshack.us/f/195/samolotl.png/ Po stracie skrzydła na odległości do 7 metrów od kadłuba obrót jest jak najbardziej możliwy w wyżej przedstawionym przypadku.
Ostatnio edytowane przez pysio : 29.01.2012 o godz. 16:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Z tym atakiem na Pentagon to naprawdę ktoś dowalił. Zestawienie tego z niedoszłą pomocą USA w sprawie, o której piszecie w tym temacie rozwiewa wiele wątpliwości dotyczących tego czemu nikt poza Polską i Rosją nie interesuje się tym.
http://pentagon.hotnews.pl/pentagon.swf |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
człowieku inna prędkość, inny rodzaj drzew.. każda katastrofa jest inna..
|
|
|
|
Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Ooo prawie o to: http://eksploatyka.blox.pl/2011/04/O...-na-plecy.html Tylko moim zdaniem, dziób był wyżej, bo samolot się wznosił. i obrót był nie w poziomie. A czemu dach jest mniej wytrzymały od "spodu"? Popatrz choćby na ten rysunek http://richard.ferriere.free.fr/3vue...v_tu154_3v.jpg zobacz ile blachy, przedziałów, elektroniki etc. dzieli spód samolotu od kabiny, a ile tej samej blachy jest u góry...
Ostatnio edytowane przez dj_ibutti : 29.01.2012 o godz. 17:58.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tam same brzozy widzę
![]() wiem że tłumaczyć Pysiowi nic nie warto, ale może do innych trochę trafi. Tak, każda katastrofa jest inna, tak samo jak każde przestępstwo jest inne, ALE..... Nie po to są kazusy, aby potem z nich nie korzystać, nie po to powstają precedensy aby o nich zapomnieć, i jeżeli raz się drzewa wywracają, a raz to się tyczy samolotów to wypadało by zbadać dlaczego powstała różnica.
Ostatnio edytowane przez MicK : 29.01.2012 o godz. 18:04.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
dj_ibutti - Ty naprawdę sugerujesz, że samolot wykonał pętle?
Pamiętajcie - każda brzoza jest inna. Niektóre potrafią w pojedynkę oderwać skrzydło, inne nawet w kilkadziesiąt szkut tego nie zrobią... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Odpowiedz mi w takim razie jakim cudem 38 sygnal TAWS pokazuje wysokość kilkanaście metrów ponad brzozą? Czemu ten sygnał jest w raporcie MAK a nie ma go w raporcie Millera? Czemu potwierdza inną wysokość sygnał z bliższej radiolatarni? Źródło podawałem już w innych postach Czemu z badaniami profesorów Biniendą (możliwośc oderwania skrzydła) i Nowaczykiem (określanie pozycji samolotu)- polemizują internauci, POlitycy lub piloci argumentujacy swoje odmienne zdanie jakże profesjonalnym stwierdzeniem :"BO TAK", "WYDAJE MI SIĘ", "TO JEST OCZYWISTE I NIE TRZEBA TEGO BADAĆ"?- nie wiem czy to bardziej śmieszne czy bardziej żałosne.To jest normalne? Na pytanie czemu jest brzoza złamana jeśli wg teori komisji Macierewicza samolot w nią nie uderzył odpowiadam: 1 możliwość - rozpadające się w powietrzu szczatki samolotu spadają na drzewo i je łamią 2 możliwość - kto widział zdjęcia sprzed katastrofy i czy to drzewa aby nie było wcześniej złamane.czemu "niewinny i chcący przejrzystości w badaniu" rząd polsi nie opublikowal zdjęć satelitarnych sprzed katastrofy które posiadają jak wiemy USA ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dowód na kłamstwo MAK, być może dowód na manipulacje zapisami czarnych skrzynek
Pełny tekst ze zdjęciami - http://wpolityce.pl/artykuly/22298-d...rnych-skrzynek Cytat:
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 29.01.2012 o godz. 20:33.
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() Zacznijcie żyć czymś innym, a nie tylko tymi teoriami spiskowymi, wkrótce superpuchar, puchar europy, liga - jest się czym fascynować w końcu to forum wiślackie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy jest tu jakiś mod? Wydawalo mi się że jeżeli jakieś małoletnie trolle piszą nie na temat , demolując tematy lolkami i szyderą na poziomie podstawówki to jest to podstawą do odpoczynku
![]()
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jaka szydera na poziomie podstawówki? po prostu kolego, niektóre teorie spiskowe są już tak debilne i idiotyczne, że inaczej tego skomentować się nie chce. Żadne poważne media się już tymi coraz to "ciekawszymi teoriami spiskowymi" przestały interesować, aby zachować sobie odbiorców.. bo jak człowiek włącza TV i ciągle ten Smoleńsk, Macierewicz i kolejne bzdury jakie wygaduje ma po prostu dość i przełącza na cokolwiek.
Czasem mam wrażenie, że wy tak naprawdę, nie macie innych życiowych spraw i problemów, tylko ciągle ten Smoleńsk i Smoleńsk. Lubicie się nakręcać widzę. Powód: ps. wedle życzeń w tym temacie już nie napiszę.. po co mam psuć sobie nerwy! POZDRAWIAM FANÓW TEORII SPISKOWYCH!
Ostatnio edytowane przez pysio : 29.01.2012 o godz. 22:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masz problem ze Smoleńskiem to nie wchodz trolu do tematu o ...Smoleńsku. Tak trudno "inteligencie" - z autem na gaz- to zrozumieć?Post do usunięcia
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kolejny, co go temat nie interesuje... ale wejdzie i się wypowie... ba, będzie toczył zażarte dyskusje! Skąd się biorą tacy ludzie?
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
![]() Człowieku, ośmieszasz siebie i całą resztę lemingów z sekty pancernej brzozy.Skrzydło o długości 50 m? Obcięte do 7 m ? Skąd takie brednie? Zawsze mi się wydawało, że całkowita rozpiętość Tu154 to ok 38 m. a urwana część to 6 m, więc utrata skrzydła nastapiła do ok. 12 - 13 m od kadłuba. Jako że napisałeś, że w odróżnieniu od wszystkich tu obecnych udało Ci się skończyć studia i uważasz się za inteligentnego człowieka, to chciałbym Ci zadać jedno zasadnicze pytanie.Czy te studiowanie to była Wyższa Szkoła Marksizmu i Leninizmu czy też Wyższa Szkoła Grzebania w D..., skoro nie jesteś w stanie ogarnąć najprostszych obliczeń i zrobić naprostszego rysunku . ![]() PS. Jako że przedstawiłeś już próbkę swoich umiejętności analityczno - rysunkowych, ciekawy jestem jak inteligentny człowiek po studiach taki jak Ty zaprezentuje symulację tego obrotu ![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Zmęczeni tematem muszą być Ci którzy od początku dawali wiarę spiskowym teoriom najpierw MAKu potem komisji. Ciężko się jest pogodzić z faktem że ktoś nas oszukał. Już łatwiej dalej udawać ze wszystko jest cacy, albo wyrażać znudzenie, zmęczenie itp. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/ka...wiadomosc.html
Tą są jakieś jaja.. Myślałem, że już nikt nie przebije G. Laty, który na zarzuty o korupcje, odpowiadał, że to były takie zarty tylko, wygłupialiśmy się )Jednak Edzio Klich, też sobie robił żarty z tych, którzy do niego dzwonili .. Jaka w tej kwestii nie byłaby prawda, to czy my jesteśmy w przedszkolu? Jak można łykać takie argumenty? Prokuratora niech zajmuje się dalej przestępcami z workiem jarania, a w takich sprawach niech odmawia wszczęcia postępowania. By żyło się lepiej.. Pysiu, które to są te Twoje poważne media? ![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
brzozy nie trzeba było łamac, wystarczył drobny ładunek wybuchowy
http://www.youtube.com/watch?v=QdsDU_lqCiI |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. W 10 min by nie zdążyli, a przecież nikt wcześniej nie wiedział kiedy kaczor przyleci. A wogóle ten filmik to pewnie jakiś fotomontaż Macierewicza. Jestem już zmęczony . Ciągle tylko spiski i spiski. Przecież już dawno wiadomo że to wszystko wina Jarka, bo nie poleciał.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
więc po kolei najpierw strzały( to mogły byc katiusze) potem wybuch (trafili) potem mniejszy wybuch(wysadzaja brzoze) na koniec strzały dobijają rannych ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Strzałów na uznanym za autentyczny filmiku z miejsca katastrofy nie słyszą tylko głusi i lemingi. Tym bardziej symptomatyczne są uwagi powyżej. Nie jesteś węgorzu już czasem zmęczony Smoleńskiem? To by wiele wyjaśniało. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ja to sie tylko zastanawiam co by sie działo jakby prawdą okazało sie dobijanie rannych i że to wszystko rzeczywicie
jest spiskiem.W sumie to zamach na prezydenta i wojskowych obcego kraju to jedynie wojenka ,z rusami nie było by łatwo no bo chyba nie myślicie,że Europa czy Ameryka by sie mieszały prawda wychodziła na jaw jak by ona nie była |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zamrożenie relacji raczej. Nikt by się z wojną nie wygłupiał. No i oczekiwalibyśmy sankcji dla Rosjan ze strony społeczności międzynarodowej.
Ale raczej cały czas nie widzi mi się zamach. Prędzej skandaliczne zaniedbania ukrywane przez Rosjan. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pamiętaj że aby osiągnąć cel czasem wystarczy coś "zaniedbać". Jak walniesz pieszego na przejściu to nikt nie pyta czy celowo czy przez zaniedbanie. Nasz BOR zdaniem biegłych wiele zaniedbał, a szef dostał awans. O czym to świadczy? Logicznie, miał zaniedbać. Bo inaczej skąd awans. To samo z szefem prokuratury wojskowej, zrobił coś jak należy? A generałem został.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
DO DROZDA :wydaje mi sie że przyczyną katastrofy mogly by być lemingi,ale sprawdziłem w wikipedii i niestety
Mity na temat lemingów Nieporozumienia wokół lemingów sięgają wieków wstecz. W latach 30. XVI wieku geograf Zeigler ze Strasbourga przedstawił teorię, iż stworzenia te spadają z nieba podczas burzowej pogody (motyw z folkloru ludów Inupiat i Yupik znad Zatoki Nortona w Alasce) i nagle giną z pojawieniem się wiosennych traw. Mit ten odrzucił duński lekarz i przyrodnik Ole Worm, który przyznał, że zwierzęta mogłyby spadać z nieba, ale tylko przyniesione przez wiatr, a nie wskutek samorództwa. Worm jako pierwszy opublikował wyniki sekcji zwierzęcia pokazujące, że lemingi są anatomicznie podobne do innych gryzoni. Naturalnego pochodzenia lemingów dowiodły prace Karola Linneusza ...że niby co ?że jak walniesz pieszego na przejsciu ?
Ostatnio edytowane przez węgorz2 : 30.01.2012 o godz. 16:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
w reszcie zgadzam się z toba burdel po jednej i drugiej stronie ,burdel jak nie wiem ,nasi olali a RUSKIE jeszcze bardziej mieli to w dupie ...i maja do tej pory |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wziąłeś pod uwagę sprawstwa lemingów poprzez wybór cudaka i jego bandy indolentów. Ale co się dziwić skoro masz mentalność niewolnika i wybór lemingów był najprawdopodobniej również Twoim.
"a co oni od nas potrzebują? powedz mi, to bardziej nasz kraj jest uzalezniony od ROSII" I tak przecież jest dobrze więc musi tak być.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.01.2012 o godz. 18:07.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|