|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Panowie dlaczego byla przerwa w meczu Jagi z GKS-em ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
na uzupełnienie płynów jak mi się wydaje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Makuszewski fajnie kopnął piłkę, na prawdę fajnie. Który zawodnik Wisły potrafiłby tak fajnie kopnąć piłkę?
I ta prędkość. Szkoda że nie mamy takiego zawodnika w Wiśle. Jagiellonia pokazuje co to znaczy ambicja i gra z pazurem, szkoda że Wisła tak nie gra. ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Czekam tylko na moment aż to wszystko pier***nie - te wszystkie potęgi budowane na kredytach. Kiedys czytalem, ze gdyby hipotetycznie kluby angielskie mialy grac w Bundeslidze to wg. tamtejszych przepisow licencyjnych zostalyby zdegradowane do ligi regionalnej właśnie za długi. Tylko kluby niemieckie nie sa zadlużone jeśli patrzymy na czołowe ligi europejskie. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ta sprawa z zadluzeniem klubow to jest jakis cyrk. Jaka potega jest Barcelona czy Real skoro maja z tego copamietam dlugi wynoszace kilkaset mln Euro (Barca chyba ponad 400 mln E dlugu)? To jest po prostu smieszne. To tak jakby ktos sobie kupil klub i na pozyczkach bankowych, na zadluzeniach zrobil z niego giganta tylko co potem? Kiedy Barcelona czy Real splaca te dlugi? Albo obniza swoje loty i nie beda takimi gigantami ze na transfery czy plae beda wydawac setki mln i wtedy powoli splaca dlugi ale upadna sportowo albo oni chyba licza ze nasapi kiedys koniec swiata i dlugow nie bedzie trzeba splacac a do konca ludzkosci pozostana najlepszymi klubami swiata. Powinny byc jakies ograniczenia w tej materii bo to nie ma sensu. Real kupuje sobie Ronaldo z kasy z pozyczek... to takie sztuczne napedzanie plac czy wydatkow na transfery. Pozniej dochodzi do tego ze nawet taki Lobo w polskiej lidze za to co pokazuje na boisku zarabia takie pieniadze o jakich nawet polowa Polakow nie marzy. To jest chore. Tez mam nadzieje ze kiedys te wszystkie potegi poupadaja i znowu np LM zacznie byc LIga Mistrzow gdzie wygrywac bedzie Steua, Crvena czy Borussia D. a nie zadluzone Barcelony, ManU czy Reale
I oby tak bylo, mam nadzieje ze te kluby nie wydola tej wojej polityki pozyczkowej i popadna w tarapaty.![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To powiedz mi kiedy Real czy Barca beda w stanie nie pozyczac pieniedzy tylko utrzymywac sie z wlasnych dochodow?
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No wiec mowie ze ich egzystencja opiera sie na robieniu dlugow dizeki ktorym moga dalej byc i zyc. A co do tych krajow to gorzej jesli dlugi doprowadzaja do takiej sytuacji jak w Grecji... I mam nadzieje ze wlasnie taki scenariusz jak dotknal Grecje dotknie jak najpredzej te kluby goganty, giganty pozyczkowe. A ze tak dziala ekonomia to jest inna sprawa ale chyba gdzies jest ten punkt krytyczny (Grecja)? Wiec jesli dalej Barca i real beda zaciagac coraz wieksze pozyczki to powinny runac, tak czy nie?
EDIT Apropo ManC i szejka miliardera ktory wpompowuje kase w klub. Czemu te najbogatsze kluby to wkurza? A moze wlasnie dlatego ze taki ManC ktory moglby wyrosnac na potege pozabiera tym innym ManU i Realom kase od Chinczykow ktorzy kupuja kosuzlki galaktycznych czy innyc czerwonych diablow i co wtedy powie ekonomia? Powie ze ndszedl kryzys w Realu bo juz nie kupuja jego koszulek chinczycy bo sie przerzucili na ManC. i co wtedy? Wtedy tez powiesz ze Real swietnie sobie radzi robiac pozyczki i generujac z tego zyski? Jednak chyba nie jest tak kolorowo i teraz CI najcwansi najbogatsi trzesa dupa zeby tylko zachowac swoje wplywy np w Azji
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 14.08.2010 o godz. 17:33.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ogladam wlasnie mecz Lech - Arka. Lech bardzo slaby, Arka nie lepsza... najlepsze wrazenie z meczu robi stadion
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() Przyczyny zapaści w Grecji są zupełnie inne. Zwiększenie zadłużenia futbolowych potęg nie musi skutkować bankructwem. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
dżizas... z całym szacunkiem dla Kulawika, ale na oficjalnej piszą że nie zabierze do Chorzowa Garguły i Jirsaka, a zabiera Boguskiego.... czy ten chłop oszalał? żadnego rozgrywacza w drużynie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
gdyby ktorys z tych "rozgrywaczy" prezentowal chociaz I ligowy poziom to moznaby sie bylo zastanawiac czy Kula podjal sluszna decyzje. A, ze obaj sa rownie slabi to nie powinno byc problemu.
Mecz Poloni B. z Lechia bardzo slaby. Gdanszczanie nie maja snajpera niestety, ambicji im odmowic nie mozna, ale sami checiami punktow zdobywac nie beda.
Ostatnio edytowane przez Wasiu : 14.08.2010 o godz. 18:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
W tym sezonie mamy troche liczniejsza kadre niz rok wczesniej, nie dla wszystkich znajdzie sie miejsce w autobusie. Ostatnio na trybunach siedzial Paljic, teraz kolej na innych, trzeba uszanowac decyzje trenera Kulawika, ktory z zespolem przebywa na okraglo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Oglądając mecz Lecha z Arką jak patrze na murawe to jest po prostu dramat,
do tego koncertu wymienią ją jeszcze 2 razy.. i po 1 raz. Mecz słabiutki, Arka jakby nie chciała nawet dojść do 30 metra przed bramką Lecha, a ci drudzy.. to nawet nie mas ie co wypowiadać. ŻENUA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Wiedziałem, że Arka coś ugra z Amicą w Poznaniu
Jeszcze Zagłębie dzisiaj wtopi z Górnikiem i będzie przyjemnie. ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
boisko Lecha bardzo złe ;/
Słabiutko grali, bez pomyslu Labukas mial pilke meczowa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
No i "Mistrz" Polski poległ we własnej twierdzy. To już drugi remis z rzędu piłkarzyków z miasta "Know-how"
Wielkie brawa dla Arki za waleczność i wiele sytuacji. Mogli nawet prowadzić, ale nie czarujmy się, dużo im brakuje.Już widać czym jest Amica bez Lewandowskiego. Sprowadzili na jego miejsce marnego dziadka z Bundesligi, którego nie chciał pies z kulawą nogą. Coś mi się widzi, że liczba napinaczy zmaleje diametralnie po popisie ciuchci z Poznania. Mistrzostwo JUŻ im ucieka, co mnie bardzo cieszy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Garguła jest po kontuzji, więc nie dziwie się że go nie zabrał. Za Jirsaka i tak grał Rado więc wolał dać szanse Palijciowi.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
maja pomyslu na gre wiec nie potrafiliby zrobic z niej uzytku. Dramat to jest, ze Lech w czwartek ma bronic honoru polskiej pilki w Europie, a szykuje sie wpi**dol jakiego polska druzyna jeszcze nie zaliczyla w tym sezonie. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Wuefista Zielinski z tekstem po meczu "wez chlopie ta kamere..."
)) to swiadczy o zlej atmosferze w zespole i calkowitym braku pomyslow na lepsze jutro, to cieszy , bardzo, chociaz niczego pewnym byc nie mozna, to dopiero 2 kolejka, ale trzeba sie cieszyc chocby z tych dwoch remisowoby tylko Wisla stanela na nogi i jutro nawet po 5 samobojach wrocila z 3 pkt.. i oby Ukraincy Amike osmieszyli.. skoncza pompowac balon, razem z przekupnymi mediami..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 14.08.2010 o godz. 19:26.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mysle ze na Dnipro mozna spokojnie z handi stawiać. Lech gra takie dno, ze to wręcz szkoda komentowac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ło Matko... Jak tak dalej pójdzie to dyskopolo po MP sięgnie(wiem, wiem dopiero 2 kolejki). Na razie reszta daje dupy, a Wisła jest zagadką która może się rozwiązać jutro...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Lech 0 celnych strzałów.
Teraz skupmy się na sobie, bo chyba tylko my jesteśmy swoim najgroźniejszym przeciwnikiem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
współczujemy Ci, dasz rady jakoś to przeżyć ? bez przesady nie każdy bo mnie dla przykładu to ani ziębi ani grzeje
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 14.08.2010 o godz. 19:53.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Ta mądrość w tym sezonie nabierze dla nas szczególnego znaczenia. Byśmy potrafili wygrywać sami z sobą to w lidze ogramy każdego. ![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|