The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Donki
Banita

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2010, 15:22
Panowie dlaczego byla przerwa w meczu Jagi z GKS-em ?
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 14.08.2010, 15:29
na uzupełnienie płynów jak mi się wydaje
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.08.2010, 15:32
Makuszewski fajnie kopnął piłkę, na prawdę fajnie. Który zawodnik Wisły potrafiłby tak fajnie kopnąć piłkę?
I ta prędkość. Szkoda że nie mamy takiego zawodnika w Wiśle. Jagiellonia pokazuje co to znaczy ambicja i gra z pazurem, szkoda że Wisła tak nie gra.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.08.2010, 15:47
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Ogladam wlasnie mecz Tottenhamu z ManCity. Nic dziwnego ze dostajemy w******* w Puchararch od kazdego. Roznica jest OGROMNA.
Owszem, rowniez w zadluzeniu klubów.
Czekam tylko na moment aż to wszystko pier***nie - te wszystkie potęgi budowane na kredytach.
Kiedys czytalem, ze gdyby hipotetycznie kluby angielskie mialy grac w Bundeslidze to wg. tamtejszych
przepisow licencyjnych zostalyby zdegradowane do ligi regionalnej właśnie za długi.
Tylko kluby niemieckie nie sa zadlużone jeśli patrzymy na czołowe ligi europejskie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.08.2010, 15:54
Ta sprawa z zadluzeniem klubow to jest jakis cyrk. Jaka potega jest Barcelona czy Real skoro maja z tego copamietam dlugi wynoszace kilkaset mln Euro (Barca chyba ponad 400 mln E dlugu)? To jest po prostu smieszne. To tak jakby ktos sobie kupil klub i na pozyczkach bankowych, na zadluzeniach zrobil z niego giganta tylko co potem? Kiedy Barcelona czy Real splaca te dlugi? Albo obniza swoje loty i nie beda takimi gigantami ze na transfery czy plae beda wydawac setki mln i wtedy powoli splaca dlugi ale upadna sportowo albo oni chyba licza ze nasapi kiedys koniec swiata i dlugow nie bedzie trzeba splacac a do konca ludzkosci pozostana najlepszymi klubami swiata. Powinny byc jakies ograniczenia w tej materii bo to nie ma sensu. Real kupuje sobie Ronaldo z kasy z pozyczek... to takie sztuczne napedzanie plac czy wydatkow na transfery. Pozniej dochodzi do tego ze nawet taki Lobo w polskiej lidze za to co pokazuje na boisku zarabia takie pieniadze o jakich nawet polowa Polakow nie marzy. To jest chore. Tez mam nadzieje ze kiedys te wszystkie potegi poupadaja i znowu np LM zacznie byc LIga Mistrzow gdzie wygrywac bedzie Steua, Crvena czy Borussia D. a nie zadluzone Barcelony, ManU czy Reale I oby tak bylo, mam nadzieje ze te kluby nie wydola tej wojej polityki pozyczkowej i popadna w tarapaty.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 14.08.2010, 16:10
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ta sprawa z zadluzeniem klubow to jest jakis cyrk. Jaka potega jest Barcelona czy Real skoro maja z tego copamietam dlugi wynoszace kilkaset mln Euro (Barca chyba ponad 400 mln E dlugu)? To jest po prostu smieszne. To tak jakby ktos sobie kupil klub i na pozyczkach bankowych, na zadluzeniach zrobil z niego giganta tylko co potem? Kiedy Barcelona czy Real splaca te dlugi? Albo obniza swoje loty i nie beda takimi gigantami ze na transfery czy plae beda wydawac setki mln i wtedy powoli splaca dlugi ale upadna sportowo albo oni chyba licza ze nasapi kiedys koniec swiata i dlugow nie bedzie trzeba splacac a do konca ludzkosci pozostana najlepszymi klubami swiata. Powinny byc jakies ograniczenia w tej materii bo to nie ma sensu. Real kupuje sobie Ronaldo z kasy z pozyczek... to takie sztuczne napedzanie plac czy wydatkow na transfery. Pozniej dochodzi do tego ze nawet taki Lobo w polskiej lidze za to co pokazuje na boisku zarabia takie pieniadze o jakich nawet polowa Polakow nie marzy. To jest chore. Tez mam nadzieje ze kiedys te wszystkie potegi poupadaja i znowu np LM zacznie byc LIga Mistrzow gdzie wygrywac bedzie Steua, Crvena czy Borussia D. a nie zadluzone Barcelony, ManU czy Reale I oby tak bylo, mam nadzieje ze te kluby nie wydola tej wojej polityki pozyczkowej i popadna w tarapaty.
Naprodukowałeś się niemiłosiernie, ale tylko udowodniłeś, że nie masz bladego pojęcia o biznesowym funkcjonowaniu klubów piłkarskich. Poczytaj sobie o czymś takim jak dźwignia finansowa, to elementarz ekonomistów.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.08.2010, 16:21
To powiedz mi kiedy Real czy Barca beda w stanie nie pozyczac pieniedzy tylko utrzymywac sie z wlasnych dochodow?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 14.08.2010, 16:27
To powiedz mi kiedy Real czy Barca beda w stanie nie pozyczac pieniedzy tylko utrzymywac sie z wlasnych dochodow?
Nie muszą tego robić, są w stanie znakomicie funkcjonować opierając się na pożyczkach i obracając dużą ilością pieniędzy. Ekonomia inaczej działa niż Ci się wydaje (tutaj masz 15 najbardziej zadłużonych krajów na świecie: http://www.progressforpoland.com/art...aje-na-swiecie, zszokowany?)

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.08.2010, 17:29
No wiec mowie ze ich egzystencja opiera sie na robieniu dlugow dizeki ktorym moga dalej byc i zyc. A co do tych krajow to gorzej jesli dlugi doprowadzaja do takiej sytuacji jak w Grecji... I mam nadzieje ze wlasnie taki scenariusz jak dotknal Grecje dotknie jak najpredzej te kluby goganty, giganty pozyczkowe. A ze tak dziala ekonomia to jest inna sprawa ale chyba gdzies jest ten punkt krytyczny (Grecja)? Wiec jesli dalej Barca i real beda zaciagac coraz wieksze pozyczki to powinny runac, tak czy nie?

EDIT
Apropo ManC i szejka miliardera ktory wpompowuje kase w klub. Czemu te najbogatsze kluby to wkurza? A moze wlasnie dlatego ze taki ManC ktory moglby wyrosnac na potege pozabiera tym innym ManU i Realom kase od Chinczykow ktorzy kupuja kosuzlki galaktycznych czy innyc czerwonych diablow i co wtedy powie ekonomia? Powie ze ndszedl kryzys w Realu bo juz nie kupuja jego koszulek chinczycy bo sie przerzucili na ManC. i co wtedy? Wtedy tez powiesz ze Real swietnie sobie radzi robiac pozyczki i generujac z tego zyski? Jednak chyba nie jest tak kolorowo i teraz CI najcwansi najbogatsi trzesa dupa zeby tylko zachowac swoje wplywy np w Azji
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 14.08.2010 o godz. 17:33.
drozd:
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.08.2010, 17:59
Ogladam wlasnie mecz Lech - Arka. Lech bardzo slaby, Arka nie lepsza... najlepsze wrazenie z meczu robi stadion
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 14.08.2010, 18:17
A ze tak dziala ekonomia to jest inna sprawa ale chyba gdzies jest ten punkt krytyczny (Grecja)? Wiec jesli dalej Barca i real beda zaciagac coraz wieksze pozyczki to powinny runac, tak czy nie?
Nie
Przyczyny zapaści w Grecji są zupełnie inne.
Zwiększenie zadłużenia futbolowych potęg nie musi skutkować bankructwem.

Cytat:
Apropo ManC i szejka miliardera ktory wpompowuje kase w klub. Czemu te najbogatsze kluby to wkurza? A moze wlasnie dlatego ze taki ManC ktory moglby wyrosnac na potege pozabiera tym innym ManU i Realom kase od Chinczykow ktorzy kupuja kosuzlki galaktycznych czy innyc czerwonych diablow i co wtedy powie ekonomia? Powie ze ndszedl kryzys w Realu bo juz nie kupuja jego koszulek chinczycy bo sie przerzucili na ManC. i co wtedy? Wtedy tez powiesz ze Real swietnie sobie radzi robiac pozyczki i generujac z tego zyski? Jednak chyba nie jest tak kolorowo i teraz CI najcwansi najbogatsi trzesa dupa zeby tylko zachowac swoje wplywy np w Azji
Nie wiem o co Ci tutaj chodzi. Wzbogacenie się Manchesteru City ma znikomy wpływ na Real w kwestiach finansowych.

Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 14.08.2010, 18:20
dżizas... z całym szacunkiem dla Kulawika, ale na oficjalnej piszą że nie zabierze do Chorzowa Garguły i Jirsaka, a zabiera Boguskiego.... czy ten chłop oszalał? żadnego rozgrywacza w drużynie?
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.08.2010, 18:25
MMTS napisał(a):Wyświetl post
żadnego rozgrywacza w drużynie?
gdyby ktorys z tych "rozgrywaczy" prezentowal chociaz I ligowy poziom to moznaby sie bylo zastanawiac czy Kula podjal sluszna decyzje. A, ze obaj sa rownie slabi to nie powinno byc problemu.

Mecz Poloni B. z Lechia bardzo slaby. Gdanszczanie nie maja snajpera niestety, ambicji im odmowic nie mozna, ale sami checiami punktow zdobywac nie beda.
Ostatnio edytowane przez Wasiu : 14.08.2010 o godz. 18:29.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 14.08.2010, 18:31
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
gdyby ktorys z tych "rozgrywaczy" prezentowal chociaz I ligowy poziom to moznaby sie bylo zastanawiac czy Kula podjal sluszna decyzje. A, ze obaj sa rownie slabi to nie powinno byc problemu.

Mecz Poloni B. z Lechia bardzo slaby. Gdanszczanie nie maja snajpera niestety, ambicji im odmowic nie mozna, ale sami checiami punktow zdobywac nie beda.
no i trochę się nie zgodzę, bo niby kto z pozostałych zawodników gra lepiej od w.w. dwójki? bo jakoś mam wrażenie zgodnie z tym co napisałeś, to 90% drużyny powinno nie pojechać do chorzowa...
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.08.2010, 18:38
W tym sezonie mamy troche liczniejsza kadre niz rok wczesniej, nie dla wszystkich znajdzie sie miejsce w autobusie. Ostatnio na trybunach siedzial Paljic, teraz kolej na innych, trzeba uszanowac decyzje trenera Kulawika, ktory z zespolem przebywa na okraglo.
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.08.2010, 18:47
Oglądając mecz Lecha z Arką jak patrze na murawe to jest po prostu dramat,
do tego koncertu wymienią ją jeszcze 2 razy.. i po 1 raz.
Mecz słabiutki, Arka jakby nie chciała nawet dojść do 30 metra przed bramką
Lecha, a ci drudzy.. to nawet nie mas ie co wypowiadać.
ŻENUA
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.08.2010, 19:02
Sylwek1906 napisał(a):Wyświetl post
ŻENUA
No co przecież to Mistrz Polski
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.08.2010, 19:13
Wasiu napisał(a):Wyświetl post

A Boguski to ma forme.. chyba na 5 lige.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 14.08.2010, 19:15
Wiedziałem, że Arka coś ugra z Amicą w Poznaniu
Jeszcze Zagłębie dzisiaj wtopi z Górnikiem i będzie przyjemnie.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.08.2010, 19:16
boisko Lecha bardzo złe ;/
Słabiutko grali, bez pomyslu
Labukas mial pilke meczowa

Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.08.2010, 19:19
No i "Mistrz" Polski poległ we własnej twierdzy. To już drugi remis z rzędu piłkarzyków z miasta "Know-how" Wielkie brawa dla Arki za waleczność i wiele sytuacji. Mogli nawet prowadzić, ale nie czarujmy się, dużo im brakuje.

Już widać czym jest Amica bez Lewandowskiego. Sprowadzili na jego miejsce marnego dziadka z Bundesligi, którego nie chciał pies z kulawą nogą. Coś mi się widzi, że liczba napinaczy zmaleje diametralnie po popisie ciuchci z Poznania. Mistrzostwo JUŻ im ucieka, co mnie bardzo cieszy
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.08.2010, 19:21
MMTS napisał(a):Wyświetl post
dżizas... z całym szacunkiem dla Kulawika, ale na oficjalnej piszą że nie zabierze do Chorzowa Garguły i Jirsaka, a zabiera Boguskiego.... czy ten chłop oszalał? żadnego rozgrywacza w drużynie?

Garguła jest po kontuzji, więc nie dziwie się że go nie zabrał. Za Jirsaka i tak grał Rado więc wolał dać szanse Palijciowi..
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.08.2010, 19:22
Sylwek1906 napisał(a):Wyświetl post
ŻENUA
Murawa tu jest najmniejszym dramatem. Lech w takiej dyspozycji i tak nie potrzebuje lepszek bo nie
maja pomyslu na gre wiec nie potrafiliby zrobic z niej uzytku.
Dramat to jest, ze Lech w czwartek ma bronic honoru polskiej pilki w Europie, a szykuje sie wpi**dol
jakiego polska druzyna jeszcze nie zaliczyla w tym sezonie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.08.2010, 19:23
Wuefista Zielinski z tekstem po meczu "wez chlopie ta kamere..." )) to swiadczy o zlej atmosferze w zespole i calkowitym braku pomyslow na lepsze jutro, to cieszy , bardzo, chociaz niczego pewnym byc nie mozna, to dopiero 2 kolejka, ale trzeba sie cieszyc chocby z tych dwoch remisow
oby tylko Wisla stanela na nogi i jutro nawet po 5 samobojach wrocila z 3 pkt.. i oby Ukraincy Amike osmieszyli.. skoncza pompowac balon, razem z przekupnymi mediami..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 14.08.2010 o godz. 19:26.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.08.2010, 19:25
Mysle ze na Dnipro mozna spokojnie z handi stawiać. Lech gra takie dno, ze to wręcz szkoda komentowac
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.08.2010, 19:26
Ło Matko... Jak tak dalej pójdzie to dyskopolo po MP sięgnie(wiem, wiem dopiero 2 kolejki). Na razie reszta daje dupy, a Wisła jest zagadką która może się rozwiązać jutro...
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 14.08.2010, 19:27
Lech 0 celnych strzałów.

Teraz skupmy się na sobie, bo chyba tylko my jesteśmy swoim najgroźniejszym przeciwnikiem.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 14.08.2010, 19:34
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Dramat to jest, ze Lech w czwartek ma bronic honoru polskiej pilki w Europie, a szykuje sie wpi**dol

współczujemy Ci, dasz rady jakoś to przeżyć ?

julo napisał(a):Wyświetl post
Człowieku weż sie opanuj, tu każdy trzyma kciuki właśnie żeby Lech dostał taki wpier.....ol żeby sie wyleczył z pucharów.
bez przesady nie każdy bo mnie dla przykładu to ani ziębi ani grzeje
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 14.08.2010 o godz. 19:53.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.08.2010, 19:45
Sensej napisał(a):Wyświetl post
Teraz skupmy się na sobie, bo chyba tylko my jesteśmy swoim najgroźniejszym przeciwnikiem.
100% prawdy. Coś czuję, że Lech długo będzie się szukał, Legia długo się zgrywała, a reszta grała w kratkę, nawet Polonia, bo w pewnym momencie pęknie.
Ta mądrość w tym sezonie nabierze dla nas szczególnego znaczenia. Byśmy potrafili wygrywać sami z sobą to w lidze ogramy każdego.
Kibic Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 14.08.2010, 19:48
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Murawa tu jest najmniejszym dramatem. Lech w takiej dyspozycji i tak nie potrzebuje lepszek bo nie
maja pomyslu na gre wiec nie potrafiliby zrobic z niej uzytku.
Straszne co? Umawiamy się na melanż żeby jakoś to przeżyć?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów