The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
visa
Member

Od: 03.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2011, 23:23
O ku....budowany w `25 i remont ostatni w `65 ? To nieźleeee....

W ogóle w Łodzi mają budować jakiś stadion ? Jeden wspólny ( mało realne ), albo jakiś nowy stadion Widzewa czy eŁKSy ? Ktoś coś wie? ?

no nie byłem, i nie wstydzę się jakoś tego. Bo czego ?

Łódź wyłoży kasę na 2 stadiony ?
No jakim cudem ? Z czego niby ?
Manufakture sprzedadzą razem z pracownikami komuś ?
Powód: emj10
Ostatnio edytowane przez visa : 21.05.2011 o godz. 23:45.
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK !
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK !
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.05.2011, 23:30
Pewnie ani razu nie byłeś na nim? Prawda? Zgadłem

Ostatnia wersja jest taka, że Widzew ma mieć stadion na 30k, a ŁKS na 18k do końca 2013. Ja w to wątpię.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.05.2011, 00:11
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie ani razu nie byłeś na nim? Prawda? Zgadłem

Ostatnia wersja jest taka, że Widzew ma mieć stadion na 30k, a ŁKS na 18k do końca 2013. Ja w to wątpię.

Ostatnia wersja jest taka sama jak od paru lat. Widzew gra tam gdzie gra, ŁKS gra tam gdzie gra. Stadiony niby przyobiecane, tylko nikt nawet dupy nie ruszył, żeby w tym kierunku coś zrobić, a jak Cacek chciał ze swoich stadion budować na Widzewie, to miasto nie chciało mu gruntów z bonifikatą sprzedać. Jeżeli do końca roku ruszy coś z którymkolwiek ze stadionów, to będę szczerze zaskoczony.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.05.2011, 12:47
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Kolegom z Wa-wy gratuluję zdobycia "małego superpucharu Polski". Cokolwiek by to nie było
Dzięki, chociaż szczerze mówiąc Wisła odstawiła taka manianę, że nawet w naszej lidze się nie spodziewałem czegoś tak żałosnego. Bez kitu ekipa Włodara, Magiery i Vuko by Was rozsadziła ze 6-0. A że nasi aktualni po prostu nie potrafią to wyszło raptem 2-0.

Powinno się dla naszych piłkarzy wprowadzić opcję mistrz po zdobyciu mistrzostwa już nie gra. Byłby same plusy:

1)większe cisnienie na mistrza
2)brak takich bezsensowych meczów.

P.S. To nie jest w sumie zarzut personalnie do Wisły, bo pewnie gdyby jakimś cudem Legia była mistrzem i pojechała do Krakowa to byłoby podobnie. Strasznie Ci nasi kopacze nieprofesjonalni.

A, Małecki jest dobrym jak na Polskę piłkarzem. Z trybun na podobnym poziomie (technika, inteligancja boiskowa) wyglądał tylko Radović - ale on jest przepity, za stary, za gruby, i nie zmieni tego nawet to, że aktualnie jest bożyszczem trybun i myslę o kupieniu sobie koszulki z jego nazwiskiem. Bez kitu, od kilku lat Legia ma groteskowych liderów (Włodar, Radović), co w sumie jest na tyle zabawne, że naprawde fajne

Il Capitano
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.05.2011, 12:51
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Dzięki, chociaż szczerze mówiąc Wisła odstawiła taka manianę, że nawet w naszej lidze się nie spodziewałem czegoś tak żałosnego. Bez kitu ekipa Włodara, Magiery i Vuko by Was rozsadziła ze 6-0. A że nasi aktualni po prostu nie potrafią to wyszło raptem 2-0.

Powinno się dla naszych piłkarzy wprowadzić opcję mistrz po zdobyciu mistrzostwa już nie gra. Byłby same plusy:

1)większe cisnienie na mistrza
2)brak takich bezsensowych meczów.

P.S. To nie jest w sumie zarzut personalnie do Wisły, bo pewnie gdyby jakimś cudem Legia była mistrzem i pojechała do Krakowa to byłoby podobnie. Strasznie Ci nasi kopacze nieprofesjonalni.
ale kiedy gdzie jak i po co, Wisła odstawiała manianę?
mozeszy wytlumaczyc ?

Ekipa Nędzy by Nas rozjechała 6-0 ? Możliwe, jeśli kilka dni wcześniej świętowalibyśmy mistrza. W sumie bardzo prawdopodobna opcja.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 22.05.2011, 12:58
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale kiedy gdzie jak i po co, Wisła odstawiała manianę?
mozeszy wytlumaczyc ?

Ekipa Nędzy by Nas rozjechała 6-0 ? Możliwe, jeśli kilka dni wcześniej świętowalibyśmy mistrza. W sumie bardzo prawdopodobna opcja.
1. Pytaj swoich piłkarzy po co. W drugiej połowie to chyba nawet im się piłki nie chciało dotknąć. Dawno nie widziałem takiego przejścia obok meczu. Podobne jak nasze 0-3 z Wami u nas, tylko ze Wy macie lepszych piłkarzy więc większa masakra była niż wczoraj.

2. Tak sądzę. Dokładnie, po zdobyciu przez Was mistrza.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.05.2011, 13:02
Cytat:
Chcesz mi powiedzieć, że Włodarowi by się chciało cokolwiek kopnąć piłkę w takim meczu? Po wygranu PP i nie grając o MP? Włodarowi? Chciałoby się? W Meczu o nic?

Włodarowi?
Legionista
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 22.05.2011, 13:05
No, przeca hat tricka kiedyś im załadowal w podobnej sytuacji, a wtedy nie mieli aż tak wyjebane jak wczoraj.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2011, 13:09
1. Pytaj swoich piłkarzy po co. W drugiej połowie to chyba nawet im się piłki nie chciało dotknąć. Dawno nie widziałem takiego przejścia obok meczu. Podobne jak nasze 0-3 z Wami u nas, tylko ze Wy macie lepszych piłkarzy więc większa masakra była niż wczoraj.

Ale Nasi piłkarze swoj plan wykonali w 100%. A że trafił sie akurat mecz z Legią. Jak mecz pokazał prócz Małego reszta jakoś Was zlała jakbyście byli Odrą Wodzisław.
Ja sie im nie dziwię do czwartku pili a na dodatek Maaskant na środku obrony ustawił Q.Walskiego. Jak trener wsadza na środek najsłabszej formacji najsłabszego zawodnika, to raczej piłkarze rozumieją że ten mecz jest o pietruche.
Co mieli sie męczyć, jeszcze 2 kolejki. Najlepszy piłkarz schodzi....by sie nie przemęczać. Kirm siedzi na ławce ...bo mógł być zmęczony.

Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 22.05.2011, 13:10
Hehehe, ale wasi jak jechali do Krakowa z myślą, że walczą o mistrza, to dostali 4 do jaja, wiec o czym Ty w ogole mowisz?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 22.05.2011, 13:17
Ale Nasi piłkarze swoj plan wykonali w 100%. A że trafił sie akurat mecz z Legią. Jak mecz pokazał prócz Małego reszta jakoś Was zlała jakbyście byli Odrą Wodzisław.
Ja sie im nie dziwię do czwartku pili a na dodatek Maaskant na środku obrony ustawił Q.Walskiego. Jak trener wsadza na środek najsłabszej formacji najsłabszego zawodnika, to raczej piłkarze rozumieją że ten mecz jest o pietruche.
Co mieli sie męczyć, jeszcze 2 kolejki. Najlepszy piłkarz schodzi....by sie nie przemęczać. Kirm siedzi na ławce ...bo mógł być zmęczony.
Ale nie czaje o co Ci chodzi? Przecież ja też uważam, że Wisła nas całkowicie zlała jakbyśmy byli Odrą Wodzisław. Dlatego gdyby miała nieco poważniejszego przeciwnika (chociażby tą Legię od 4-1 i 5-1) to byłoby wczoraj 6-0. Nic więcej nie napisałem.

fan01 napisał(a):Wyświetl post
Hehehe, ale wasi jak jechali do Krakowa z myślą, że walczą o mistrza, to dostali 4 do jaja, wiec o czym Ty w ogole mowisz?
No, jak to o czym? O tym, że Wisła kompletnie odpuściła mecz i o tym, że gdyby Legia była średnia, a nie chujowa to by Was powiozła wczoraj 6-0.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 22.05.2011, 13:21
Gdyby babcia miala wasy... Wisla odstawila prowizorke, mogla bo ma juz MP ale jednak nie musiala. Gdyby nie nasi paralitycy to by pewnie byl konkretny winik. Jedni drugich warci wczoraj byli
Dzisiaj fajny mecz i licze na remis Lechii z Lechem.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 22.05.2011, 13:21
Myśmy chyba oglądali jakiś inny mecz - gdyby Genkow miał w dwoch sytuacjach czas reakcji troche szybszy niż ślimak, w 44 minucie było by 0-2, a przy takim wyniku Radoviciowi nawet nie chcialo by ruszać do piłki. Grajac w przewadze przez całą druga polowe strzelacie gola po chujowym karnym i w 92 minucie. Ok, wygraliscie, ale przychodzenie na nasze forum i pisanie, jakiego to mamy fuksa, ze nas ktos wczoraj nie pojechal 6-0? No coz, mamy szczescie ze nie gralismy wczoraj z Realem Madryt, bo bysmy dostali pewnie 10-0....
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 22.05.2011, 13:23
jakiego to mamy fuksa, ze nas ktos wczoraj nie pojechal 6-0? No coz, mamy szczescie ze nie gralismy wczoraj z Realem Madryt, bo bysmy dostali pewnie 10-0....
No, bo macie (my zresztą też). Graliście z paralitykami to przegraliście raptem 2-0.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 22.05.2011, 13:26
Nad czym się tu rozwodzić? Jednym się chciało i mieli umiejętności, drudzy też mieli umiejętności ale brakło chęci.
Legia wygrała zasłużenie i tyle. Bardziej bolała porazka z Górnikiem czy Śląskiem, niż z mocną wczoraj Legią.
A może po zwycięstwie, Walter Maćka im zostawi...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2011, 13:28
No, bo macie (my zresztą też). Graliście z paralitykami to przegraliście raptem 2-0.
Kowalski grał. Kowalski.

reszta spała siedziała leżałą ktos tam ruszył nogą potem sedzia pomógł i juz nawet ruszyc nogą sie nie chciało skoro i tak ukratowane

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.05.2011, 13:31
Myśmy chyba oglądali jakiś inny mecz - gdyby Genkow miał w dwoch sytuacjach czas reakcji troche szybszy niż ślimak, w 44 minucie było by 0-2, a przy takim wyniku Radoviciowi nawet nie chcialo by ruszać do piłki. Grajac w przewadze przez całą druga polowe strzelacie gola po chujowym karnym i w 92 minucie. Ok, wygraliscie, ale przychodzenie na nasze forum i pisanie, jakiego to mamy fuksa, ze nas ktos wczoraj nie pojechal 6-0? No coz, mamy szczescie ze nie gralismy wczoraj z Realem Madryt, bo bysmy dostali pewnie 10-0....
Człowieku, weź się przewietrz. Sprawiasz wrażenie, jakbyś przeżywał wczorajszy wynik...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.05.2011, 13:40
Cytat:
No a gdyby Kucharczyk stanął o krok do tyłu wtedy, kiedy miał stanąć, to w jakiejś piątej czy tam dziesiątej minucie by załadował pierwszą bramę meczu. Gdyby, gdyby, gdyby. My się tu nie napinamy, tylko o mówimy o tym, że wasi przebiegli koło meczu bardziej niż nasi, a nasi są zbytnimi łachudrami żeby to jakoś sensownie wykorzystać. I tyle.
Legionista
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 22.05.2011, 13:54
Obie druzyny mialy oslabiony sklad, obie mialy sytuacje, obie zagraly zenade...
Gdyby babcia miala wasy...

Mecz sie skonczyl i pozostaje jedynie w jakis tam statystykach. Po co sie pruc o cos co juz sie skonczylo i chocby jeden z drugim sie spial na maxa i tak nic nie zmieni.

Wygralismy bitwe, Wisla wygrala wojne. Amen.

Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 22.05.2011, 13:57
Odpuściliśmy....to jest się strasznie czym chwalić. Barcelona ma mistrza - wystawia rezerwy wygrywa 3:1. Real walczy o nic - wygrywa 8:1. Ale u nas zawsze musi być swojsko, mamy mistrza to olać mecz, olać kibiców itp. Gdzie się podziała ta mobilizacja, bo mecz z Legią? Moim zdaniem coś się zmieniło, wcale nie na lepsze. Po co odpuszczać? Przecież nie mamy zaraz ważnego meczu, tak samo z odpoczynkiem. A to był prestiżowo ważny mecz. Ale co ja tam wiem.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2011, 13:59
ale tylko jedna drużyna miała Kowalskiego

ciekawe jak ty byś zagrał jakbyś od niedzieli do czwartku był ciepły

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 22.05.2011, 14:01
ale tylko jedna drużyna miała Kowalskiego

ciekawe jak ty byś zagrał jakbyś od niedzieli do czwartku był ciepły
Skoro nikogo innego nie macie to gracie kim mozecie... Kogo to wina? Kowalski jest dosc slabym zawodnikiem ale widocznie w druzynie seniorow i juniorow lepszego nie ma...

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2011, 14:04
kreseq : Są lepsi

O to chodzi że sa lepsi. Po prostu wczoraj dał sobie pograć w meczu o nic najsłabszemu piłkarzowi ligi. tyle.
Odbierajcie to jak chcecie. My Was nie zlekceważyliśmy,po prostu ten mecz mieliśmy daleko w dupie, tak daleko ze trener wystawił na srodku pilkarza o ktorym powiedział ze w ME sie nie sprawdza. I ME to nie są Mistrzostwa Europy.
Jakby nie czerwona wszedłby Brud po połowie za Meliksona. To był mecz typu Legia-Arsenal

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 22.05.2011, 14:06
Niezbyt dobrze to o Was swiadczy ale co ja tam moge wiedziec... Mysle ze temat tego meczu powinno sie juz zakonczyc bo dzisiaj tez ciekawe mecze i chyba w przeciwienstwie do wczorajszej padaki cos sie bedzie dzialo bo bedzie o co walczyc.

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.05.2011, 14:06
tu nie chodziło o to czy w ME jest ktoś czy nie. Po części mam wrażenie że trener spr tych z 1 składu co ma do dyspozycji, wiadomo przecież że po sezonie niektórzy odejdą. Bo to kto gra w ME i jak gra zapewne trener doskonale wie

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2011, 14:08
Kowalski wczoraj w meczu o nic, został wystawiony po to, by za tydzien,miesiac pół roku jak ktoś się spyta :
"Ej, a dlaczego szansy nie dostanie Kowalski"
odpowiada się :
"Pamietasz Legia-Wisla 2:0" ?

Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 22.05.2011, 14:09
kreseq : Są lepsi

O to chodzi że sa lepsi. Po prostu wczoraj dał sobie pograć w meczu o nic najsłabszemu piłkarzowi ligi. tyle.
Odbierajcie to jak chcecie. My Was nie zlekceważyliśmy,po prostu ten mecz mieliśmy daleko w dupie, tak daleko ze trener wystawił na srodku pilkarza o ktorym powiedział ze w ME sie nie sprawdza. I ME to nie są Mistrzostwa Europy.
Jakby nie czerwona wszedłby Brud po połowie za Meliksona. To był mecz typu Legia-Arsenal
Jest sie czym chwalić. I już tyle razy słyszałem to, że czuje, tak samo zresztą jak mnie samego, że ta porażka boli, bo to jednak klasyk z Legią, od zawsze tak było. A tu odpuściliśmy odpuściliśmy... patrz wyżej mój komentarz zresztą.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.05.2011, 14:10
Wisła była osłabiona, ale Legia przecież również- nie grali Choto, Astiz, Vrdoljak, Borysiuk i Hubnik. O Mezendze i Chinyamie już nie wspominając
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 22.05.2011, 14:12
Ladny mecz Lechii z Lechem, kilka swietnych akcji i szybkie tempo.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2011, 14:12
calieri - ale wczoraj klasyk to był tylko dla Małego i Radka .Dla reszty to był kolejny mecz z kolejnym przeciwnikiem z tym ze ten akurat ma ładny stadion. Źle zgranie w czasie. 4-0 z pierwszej rundy w meczu o "coś" ich rozgrzesza

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów