The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2013, 12:44
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
A umiesz czytać ze zrozumienie ? Napisałem coś takiego ? Nie.

Myślisz, że w obecnej sytuacji szef zrobi 7 transferów ?
W 7? Nie wierze, ale 3-4 jak najbardziej. De facto, po co nam 7 transferów?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.07.2013, 12:46
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
Myślisz, że nasz szef dowiedział się o tym z Faktu?
Być może, natomiast sprawa jest ogólnie znana, zwłaszcza Cupiałowi - zobacz sobie tu http://dc347.4shared.com/doc/nv8cNUbO/preview.html od : Na początku pracy wspomniałem o roli jaką mogą spełniać środki pochodzące z Funduszu dla funkcjonowania i pozycji rynkowej podmiotów gospodarczych. Najlepszym przykładem takiego wpływu są Zakłady "Tele - Fonika" z Myślenic

Takze ... nihil novi, poza karą.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 02.07.2013, 12:51
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
W 7? Nie wierze, ale 3-4 jak najbardziej. De facto, po co nam 7 transferów?
Żeby kadra zespołu dobiła do tych 25 piłkarzy. Na każdą pozycje powinien być przynajmniej jeden zmiennik plus rezerwa. Od Lipca do Listopada czeka nas 21 kolejek plus Puchar Polski, przy obecnej kadrze nie ma szans by nasi tytani kondycji to wytrzymali.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 02.07.2013, 12:53
Viper napisał(a):Wyświetl post
A wiesz jaka dokładnie jest sytuacja Szefa?
Wiem jaka jest sytuacja w klubie dlatego te 7 transferów to Smuda może sobie między bajki włożyć więc po co plecie głupoty w wywiadzie ?

Chyba, że chodziło mu o transfery bezgotówkowe jak ten z Burdenskim Godlewskiemu po wpisie na twiterze od razu skoczyła sprzedaż Piłki Nożnej w Małopolsce

A Szef ma teraz inne zmartwienia niż zajmowanie się Wisłą
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 02.07.2013, 13:02
^^jaka dokładnie sytuacja jest w klubie też nie wiesz. Doniesienia prasowe są ogólnikowe i niewiele w nich faktów. Cupiał nie jest głupi i zdaje sobie sprawę, że przy obecnej kadrze Wiśle może grozić spadek. Obecnie pierwsza jedenastka może wyglądać całkiem sensownie jednak będą kontuzje, zmęczenie itp. Zmiennicy są konieczni a najlepiej wzmocnienia.

Spadek Wisły do pierwszej ligi oznacza utratę przychodów z transmisji plus mniej ludzi na stadionie plus tańsze bilety i całkowitą utratę wartości marki. Co by nie było słowa Wisła Kraków to wciąż znana marka, która ma swoją wartość i Cupiał nie pozwoli na jej całkowity upadek bo mu się to biznesowo nie opłaca. Wciąż ma miliony do odzyskania i musi być z czego to odzyskać. Rzucenie kilku milionów złotych na transfery to nie jest wielki wyczyn dla tej spółki.

Po za tym już przed przyjściem Smudy mówiło się o transferach piłkarzy, których karta zawodnicza należała by do telefoniki.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 02.07.2013, 13:15
Viper napisał(a):Wyświetl post
Po za tym już przed przyjściem Smudy mówiło się o transferach piłkarzy, których karta zawodnicza należała by do telefoniki.
Dzisiaj mamy już 2 lipca, każdy dzień to mniej czasu na zgranie, aklimatyzację w drużynie a przypominam, że 19 lipca gramy już z Górnikiem Zabrze, to w takim razie na co czeka Smuda jak piszesz, że ma wolną rękę w sprawie transferów, może mi odpowiesz ?

Chyba na CUDA
Odpowiedz cytując
Spokolokoełrokoko
Member

Stary 02.07.2013, 13:16
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Smuda [...] więc po co plecie głupoty w wywiadzie ?
A to pierwszy raz?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.07.2013, 13:45
Dajecie się robić jak dzieci...

Panowie, transferów może być nawet 20-ścia!
Piłkarze klasy testowanych są zwykle darmowi/za frytki i zarabiają mało. A takich kolesi jak Burdenski, Sorin i Hajduk to można wagonami sprowadzać.

Siedmiu piłkarzy to żaden szok biorąc pod uwagę naszą obecną kadrę, tylko my idziemy w ilość, ale raczej nie jakość. Jak spośród nich w piłkę będzie umaił grać jedne to już będzie sukces...

Tak więc - Godlewski nie skłamał, Smuda też pewnie prawdę powiedział. Nigdzie nie napisali, że będą to transfery dobrych piłkarzy za gotówkę
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 02.07.2013, 13:59
w obecnej sytuacji to ja mam nadzieję na chociaż 1 transfer
Odpowiedz cytując
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.07.2013, 14:16
Mateusz Święcicki Orange Sport: Poznałem Smudę przy okazji robienia dokumentu o kadrze. Dziś mówię to z całą stanowczością: jest to osoba, z którą nie chce mi się gadać. Nie chce mi się rozmawiać z człowiekiem, który ciągle zakłamuje rzeczywistość, opowiada niestworzone historie, nie ma świadomości, że staje się postacią karykaturalną.

Kiedy ja słyszę "Franza", który mówi, że będzie wyrzucał z klubu za to, że ktoś napije się piwa, to doprowadza mnie to do szewskiej pasji! Przecież to jest chore! Na Facebooku powstała kapitalna grupa: śluby trzeźwości dla FS. Zapisujce się! Krew mnie zalewa, kiedy Smuda robi z siebie wielkiego abstynenta i wmawia ludziom, że alkohol to największe zło na świecie. To może niech powie, dlaczego przed meczem kadry z Australią w krakowskim Novotelu kazał sobie nalewać Whisky do filiżanki , żeby nikt nie zauważył, że pije coś innego niż kawę".

Więcej tutaj http://wislalive.pl/polecamy/m__swie...ociag___-1751/
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.07.2013, 15:11
qbbba napisał(a):Wyświetl post
Mateusz Święcicki Orange Sport: Poznałem Smudę przy okazji robienia dokumentu o kadrze. Dziś mówię to z całą stanowczością: jest to osoba, z którą nie chce mi się gadać.
(...)
Wszystko się zgadza, ale trzeba też pamiętać, że nie grają u nas Błaszczykowski z Lewandowskim.

Widzicie, bałem się że Smuda z Kapką przepierniczą pieniądze na różne szemrane transfery, za co rykoszetem oberwie Wisła - rav i ZWE mi świadkami. Ale teraz jestem spokojny, że taki scenariusz nam raczej nie grozi... Ściągają do nas różnego kalibru ofiary losu, goście skreśleni w profesjonalnym futbolu (Burdenski, Sarki), błąkający się po jego peryferiach.

Jest taka anegdota z Ekstraklasy, kiedy trener zapytany o taktykę odpowiedział: "Ani z Ciebie taki piłkarz, ani ze mnie trener żebyśmy razem rozmawiali o taktyce". U nas jest szał jak przez chwilę w Sparingu z Omonią pograli w trójkątach, bo wcześniej przy drewniakach takich jak Czekaj, Chavez czy Wilk było to nieosiągalne.

Sam Święcicki w wywiadzie powiedział, że problemem numer jeden są piłkarze, a raczej ich brak. Jak długo nie będzie składu z zawodnikami posiadającymi minimum techniki, gdzie wymiana kilku podań nie będzie mission impossible - żadna sensowna taktyka nie będzie możliwa do wyegzekwowania. Grajmy krótką piłką? Jak przykładowy Boguski przyjmuje ją na trzy metry?

Na razie taktyka dla tej zbieraniny (w większości) ofiar losu i nieudaczników piłkarskich to pressing i bieganie jak debile za piłką (czasem z). Pojawią się pieniądze, to wtedy trzeba będzie wywalić nie tylko Smudę, ale Jacusia i Kapkę też. Umówmy się - dwóch ostatnich przerasta nawet walka o utrzymanie, z tego tercetu Smuda może się okazać najmocniejszym ogniwem. A że koleś jest taktycznie trzydzieści lat wstecz? Wisła też - organizacyjnie, strukturalnie i finansowo. Można by wręcz pokusić się o podsumowanie: właściwy człowiek na właściwym miejscu.

Przynajmniej na razie, bo długo z nim piłkarze pewnie nie wytrzymają. Obecnie boją się, bo nie maja specjalnie mocnych kart przetargowych - grają dla siebie. Ale co będzie za rok w Wiśle?
Cóż, obecnie trudno przewidzieć, co będzie się działo za miesiąc...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.07.2013 o godz. 13:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.07.2013, 21:16
Czytam do poduchy pn i wywiad godlewskiego z fs. Wiec..jak S przyszedl do regensburga to oni byli juz zdegradowani,a on przyszedl to poukladac i powalczyc o powtórny awans w 2015 bo wtedy bedzie nowy stadion
Teraz po sezonie mogl tam zostac nawet nie na 3 lata tylko ma tylko tak długo jak by zechciał. W Wisle po wielu rozmowach z BC ma zapewnienie,ze przyjdzie 5-6, a nawet 7 nowych dobrych grajkow.
Nie mial najmniejszego wplywu ma wywalenie Kosy i Sobola-decyzje zapadly przed jego przyjsciem.ten sezon to szukanie wlasnego stylu,a wynik bedzie mniej istotny.
Był oczywiście temat Dynama Drezno, ale wybrał Wisłę bo tu większe perspektywy.
Broni Fornalika - bo nie da się zbudować w 3 (?!) miesiące.
Ostatnio edytowane przez arti : 03.07.2013 o godz. 17:31.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.07.2013, 08:44
Co do naszego Dyzmy Złotoustego to facet wyraznie odlatuje.
W sezonie spadkowym SSV Jahn Regensburg mialo trzech trenerów

Oscar Corrochano - 01.07.2012- 04.11.2012 ->0,69 punktów na mecz
Franz Gerber 04.11.2012 - 01.01.2013 -> 0,57 punktów na mecz
Franciszek Smuda 02.01.2013 - 10.06.2013 -> 0,40 punktów na mecz

Jak widać nasz Kłamciszek Smuda najbardziej się przyczynił do spadku drużyny i mial z nią najgorsze wyniki. Ostanie miejsce na Euro ostatnie 2 Bundeslidze...
Odpowiedz cytując
jedrzej
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 03.07.2013, 10:18
@wolfy
Święte słowa. Wisła potrzebuje solidnego fachowca, który odbuduje drużynę. Ale skoro działacze nie zamierzają odbudowywać, to na czasy "zbieraniny" Smuda jest jak najbardziej słusznym wyborem. Taktyką tu nie nazdobywamy punktów, ambicjami i "ręką" trenerską - być może.

Całe szczęście, że kilka drużyn pcha się do spadku jeszcze wyraźniej, niż my.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 03.07.2013, 11:01
jedrzej napisał(a):Wyświetl post

Całe szczęście, że kilka drużyn pcha się do spadku jeszcze wyraźniej, niż my.
np kto? nie sądzę, że Wisła to kandydat do spadku ale na pewno kandydat do gry o środek tabeli
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 03.07.2013, 11:44
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
np kto? nie sądzę, że Wisła to kandydat do spadku ale na pewno kandydat do gry o środek tabeli
Widzew chociażby.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.07.2013, 12:36
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Widzew chociażby.
Żeby tylko. Ruch, Pogoń, Podbeskidzie i zapewne któryś z beniaminków jest trochę tego.
Odpowiedz cytując
Vasil
Member

Od: 04.2013

Stary 03.07.2013, 14:09
Niestety E-klasa jest obecnie maksymalnie nieprzewidywalna. W dodatku dzięki "reformie" może się okazać że cały dorobek z początku sezonu może pójść na marne. Więc na wstępie nie podniecał bym się tym że u innych podobno jest gorzej.

Teoretyczni outsiderzy zeszłego sezonu - GKS i Podbeskidzie na wiosnę lali teoretycznie lepsze zespły jak popadnie. Kto wie czy Bełchatów by się nie utrzymał gdyby forma rozgrywek była taka jak w zbliżającym się sezonie.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.07.2013, 16:37
A tu Sobol mówi o tym, że o jego decyzji o odejsciu z Wisly stoi jedna osoba
http://www.gornikzabrze.pl/aktualnos...iebie-wszystko
Nie mam żalu do Wisły, że tak to się potoczyło. Poza tym, za decyzją o zrezygnowaniu z mojej osoby stoi konkretny człowiek, a nie cały klub. Wisła pozostanie w moim sercu do końca życia"
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.07.2013, 17:00
bódyń napisał(a):Wyświetl post
A tu Sobol mówi o tym, że o jego decyzji o odejsciu z Wisly stoi jedna osoba
wis.la/puud0
Nie mam żalu do Wisły, że tak to się potoczyło. Poza tym, za decyzją o zrezygnowaniu z mojej osoby stoi konkretny człowiek, a nie cały klub. Wisła pozostanie w moim sercu do końca życia"
Inny kwiatek...
" Trafiłem bowiem do zespołu w którym panuje dyscyplina i szacunek do pracy. Tego brakowało mi w ostatnim czasie."
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 07.07.2013, 20:50
Cytat:
Motyw zmęczenia przewijał się zresztą często w wypowiedziach po sobotnim sparingu z Katowicami. W piątek Franz zafundował wiślakom mocny interwałowy trening, po którym kilku graczy wymiotowało.
To chyba dobrze...

Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.07.2013, 22:47
Dobrze. Panie Smuda wez pan sie za te swiete krowy.
Chcialbym zobaczyc Gargule jak rzyga ze zmeczenia, odniechcialo by mu sie rzuc gumy w trakcie wysilku.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 08.07.2013, 10:54
Na spokojne utrzymanie wystarczy "phesing" i bieganie na więcej w tym sezonie nie liczę

Grupa mistrzowska to szczyt marzeń.

Co do słów Sobola ręce opadają po całości.
Odpowiedz cytując
Globus_OHM
Member

Od: 03.2004

Stary 08.07.2013, 11:00
hehe Widzę że wszystkim Wiślakom poprawiła humor informacja dotycząca rzygających piłkarzy
ktoś stwierdził że to dobrze bo my rzygamy od dwóch sezonów patrząc na ich grę
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 08.07.2013, 11:27
Globus_OHM napisał(a):Wyświetl post
hehe Widzę że wszystkim Wiślakom poprawiła humor informacja dotycząca rzygających piłkarzy
ktoś stwierdził że to dobrze bo my rzygamy od dwóch sezonów patrząc na ich grę
piękne
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.07.2013, 12:03
Zobaczymy po wynikach
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.07.2013, 15:48
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Dobrze. Panie Smuda wez pan sie za te swiete krowy.
Jak dzieci - łykają wszystko.
Ja rozumiem, że jak Garguła się raz czy drugi wyrzyga, to nagle nauczy się strzelać i dośrodkowywać?
Bo przy takiej konkurencji w składzie jaką ma, to ja nie wierzę że nagle zacznie zostawiać zdrowie na boisku.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 08.07.2013, 16:34
Nie, ale zyganie to znak ze sie nie opierdzielaja a wiemy ze nasi juz w tamtym sezonie po 5 kolejkach nic nie grali.
Bardzo Dobrze. Niech zygaja dzien i noc. + Dla Smudy , DUZY !!!!
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.07.2013, 16:45
Czyżby od nowego sezonu za rzyganie przyznawali punkty w Ekstraklasie? Jeśli nie, to nie ma się z czego cieszyć...
Ostatnie przygotowania Smudy w Wiśle zakończyły się żałośnie przez przeciążenie piłkarzy tuż przed rozpoczęciem sezonu.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 08.07.2013, 16:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak dzieci - łykają wszystko.
Ja rozumiem, że jak Garguła się raz czy drugi wyrzyga, to nagle nauczy się strzelać i dośrodkowywać?
Bo przy takiej konkurencji w składzie jaką ma, to ja nie wierzę że nagle zacznie zostawiać zdrowie na boisku.

Nic to nie gwarantuję ale jest to jakieś lekka namiastka zadośćuczynienia za te wszystkie wymioty kiedy się na nich patrzyło
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów