|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
.......nij się w łeb...tyle merytorycznej dyskusji z mojej strony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Niektórym kibicom TSP sodówa uderzyła do głowy, wygrali jeden mecz z Wisłą i już wysnuwają Bóg wie jakie wnioski
Obyście się tylko nie rozczarowali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Mając w pamięci poprzedni mecz PP zastanawiam się, skąd ten optymizm? IMHO Garguła to były reprezentant Polski i ganianie za piłkarzami jakiegoś Podbeskidzia jest poniżej jego godności. Trzeba się szanować...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.03.2011 o godz. 15:32.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Osobiście bardzo zależałoby mi, aby Maaskant zdołał jednak dotrzeć do Riosa i odpowiednio go ustawić, bo to pod względem wyszkolenia naprawdę nieprzeciętny zawodnik w naszych polskich warunkach. Jeśli Holendrowi się nie uda, będzie to duża porażka - nie tylko zawodnika, ale też klubu, trenerów, a nie żaden sukces. Nikt na tym nie skorzysta. Dlatego wypada życzyć, aby w końcu znalazł Riosowi odpowiednie miejsce na boisku. Przykładowo rola bardzo ofensywnego pomocnika, operującego tuż za Genkowem, może posłużyć i Bułgarowi. Moim zdaniem na murawie może być miejsce zarówno dla Meliksona, Małeckiego jak i Riosa.
Ostatnio edytowane przez Markus : 15.03.2011 o godz. 19:21.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ty to jak pieprzniesz jakąs teorię to głowa boli. Albo Rios nie gra bo cenę zbijają, albo w Bielsku niszczą murawę, żeby nam się trudniej grało... Wynik to tylko 0:1, jak ktos mysli że się nastawią tylko i wyłącznie na przeszkadzanie nam to może się lekko zdziwić, a jest to drużyna grająca piłką, która również lepiej sobie radzi na lepszej murawie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Podobnie jest tearz z Riosem - potwornie spowalnia grę swoim zastawianiem się i do tego sam jet wolniejszy od Matusiaka. Stąd wszystkie piłki musi mieć do nogi a żadnej na dobieg. Mam nadzieję że Maaskant kieruje się dobrem Wisły a nie dobrem jednego kopacza i nie będzie go wystawiał na siłę jesli jego gra mu nie pasuje. I o żadnej porażce nie ma tu mowy! Nie siej niepotrzebnej propagandy. Jak będzie dobry to Holender da mu szansę ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 15.03.2011 o godz. 16:20.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Bez jaj teraz bedziemy sie Podbeskidzia bali bo przegralismy 0-1. Mam nadzieje ze Nasi pilkarze nie maja takiej motywacji jak Ty,bo juz pewno by 3 pamersa zmieniali mocząc sie na myśl o meczu z Podbeskidziem. Każdemu wpadka sie zdarza, jednym z atrybutów, jak to mowi Maaskant topowej druzyny jest szybkie podniesienie sie po porazce i zapomnienie tego. Jedziemy do Bielska,rozszarpujemy górali i wracamy z przepustka do następnej rundy. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Chciałbym żeby to tak wyglądało ale jakoś trudno mi w to uwierzyć. Mam jakieś mieszane uczucia odnośnie tego meczu, czuje, że niestety zagramy podobnie jak w pierwszym meczu i wrócimy z Bielska-Białej pokonani. Obym się mylił.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast reszty posta nie rozumiem, ja wcale nie piszę że my mamy się bać Podbeskidzia tylko że oni nie będą bać się nas.... |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Myślicie, że koniki będą sprzedawać wejściówki na ten mecz ?
Chętnie bym się wybrał tak jak ta ekipa, która cieszyła się z bramki, którą nam strzelili chciałbym sobie poskakać na ich trybunie świętując nasz awans Może nie do końca bezpieczne ale warte zachodu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
A tak promują się nasi rywale:
http://podbeskidzie.video-liga.pl/in...p?r=site/index Film fajny, ale narrator powinien iść do więzienia albo w ostateczności powinien przejść jakiś kurs odnośnie emisji i modulacji głosu... . ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sami sobie strzeliliśmy w stopę w pierwszym meczu. Teraz łatwo sobie wyobrazić taki scenariusz, trzydzieści minut walenia głową w mur, potem jakiś rykoszet, głupi karny etc. Gonimy wynik, gdzieś w osiemdziesiątej minucie wyrównanie i koniec. Cóż pozostaje nadzieja, że mecz się nam ułoży.
W składzie pojawi sie pewnie Wilk (kontuzja Sobola), osobiście widziałbym w jakim dłuższym okresie Riosa. A przedewszystkim oczekuje pojawienia się na boisku niezbędnych autorów każdego sukcesu : panów Ambicja i Zaangażowanie. |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
A ja przekornie napiszę, że paradoksalnie każdy wynik jest dobry.
Porażka - pokaże naszym gwiazdorom, że nikt się przed Wisłą nie położy na boisku, zmotywuje do ciężkiej pracy i walki o 3 punkty w Bytomiu. A przecież to MP ma być priorytetem. Zwycięstwo - dodatkowo scementuje drużynę i poprawi i tak dobrą atmosferę, doda naszym pewności. Oczywiście wolę opcję numer 2. Ale warunek jest jeden. Musimy wybiegać ten mecz. Ruchliwość to klucz do sukcesu. Bo jeśli chodzi o indywidualne umiejętności zawodników, to jest różnica 2 klas na naszą korzyść. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
rozumujac to co napisałes to sodowka uderzyla nam do glowy przez to ze realnie myslimy nad zwyciestwem i przejsciem do kolejnej fazy PP tak? moze zacytuje jedno zdadnie ktore ktos tutaj napisal przed pierwszym meczem "mysle ze latwiejszej druzynki nigdy niemielismy, obstawiam spokojne zwyciestwo 6;0 zebysmy na mecz w Bielsku wyszli w drugim garniturze" Wiec w takim razie o rozczarowaniach moze niedyskutujmy lub niedyskutujcie ;] ktos wczesniej wyslal filmik jak wyglada ogladanie zza płotu takze zaproaszamy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Przegrać z I ligowcem rywalizację o półfinał PP to byłby niewątpliwie wstyd, ale niestety wielce realny, bo Podbeskidzie na własnym stadionie jest bardzo trudnym rywalem, straciło tylko 3 bramki, co daje do myślenia. Jutrzejszy mecz będzie sprawdzianem, czy nasza drużyna ma cojones.
Nie ma tu żadnego tlumaczenia. Trzeba wygrać np. 2-1 i pożegnać Podbeskidzie |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
w takim razie sory za moją niską kulture http://www.youtube.com/watch?v=uf380UXjyRU - w real znacznie blizej do boiska ![]() na własnym stadionie ostatni raz przegralismy 16 marca 2010 i obyśmy ta znakomita passe na wlasnym stadionie podtrzymali conajmniej do jutra |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
19TSp95 - nie miałam na myśli tego, co mi zarzucasz. Po prostu przewinęły mi się tu takie opinie, sugerujące, że Podbeskidzie jest lepsze od ekstraklasowych zespołów, bo wygrało z Wisłą. A to jest dla mnie bzdura i wyciąganie głupich wniosków z jednego meczu.
Co do waszej passy na Rychlińskiego, to Wisła w tym sezonie już złamała dobrą passę Arki Gdynia i myślę, że chłopcy spokojnie moga powtórzyć ten wyczyn równiez jutro ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Czyli 16 marca 2011 roku, równo rok coś tak czuje, że będzie koniec serii. Mam nadzieję, że obejdzie się bez eksperymentów i wystawimy personalnie najlepszy skład, bo Ci co mieli udowodnić w pierwszym meczu swoją przydatność do zespołu na wiosnę, tego nie zrobili więc nie ma dla nich miejsca póki co w drużynie, no chyba, że prze 2 tygodnie popracowali nad formą i profesjonalnym podejściem do przeciwnika - w co osobiście nie wierzę. Tyle wtop w pucharach europejskich z przeciwnikami o niebo słabszymi, a My lekceważymy I ligowca w pierwszym meczu PP! Liderowi ekstraklasy nie wypada odpaść z pierwszoligowcem. Póki piłka w grze, więc Walczyć Wiślacy, Walczyć! ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
?!
Zeby nie patrzec bardzo wstecz, ogladnij koncowke meczu z Widzewem jak wszedl, co chwile z lewej, prawej strony gra na 1-2 kontakty, caly czas pod gra... i do tego dwie dobre prostopadle pilki Odnosnie meczu, powinni ich walnac 3:0 i tyle. (choc nie mozna mowic ze to 1 ligowa druzyna i wogole kto to jest, zazwyczaj 1-2 druzyny z ligi nizej sa duzo lepsze niz ostatnie druzyny z ligi wyzej.. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Czy mógłbym prosić aby jakiś kibic zaangazownay w sprawy KIBICOWKSIE najelpeij ultras napsiał do mnie na pw Jestem kibicem Podbeskidzia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
I w awarcie masz WISLA zajebisty jestes
![]() ,
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Akurat to co mam mam gdzies to nie moje konto konto znajogmego co kibicuje wisle JESTEM KIBICEM PODBESKIDZIA ponawiam prośbę
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
To moja opinia o Riosie - może Maaskant ma podobną, a może z innych powodów nie daje mu grać? Ja w każdym razie jak zobaczyłem pierwszy raz Meliksona który na szybkości mija przeciwników, ma start do piłki naprawdę dobry od razu zobaczyłem ze to jest to. O Riosie nigdy bym tak nie powiedział - wolny stateczny "statek" który ma technikę ale nie ma szybkości. BTW Mam nadzieję że wygramy 2-1 i awansujemy dalej ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |