The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2011, 14:40
szprotson napisał(a):Wyświetl post
to tam mają szatnie?
Nie wiem czy próbujesz być na siłę śmieszny czy co ?
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.03.2011, 15:11
.......nij się w łeb...tyle merytorycznej dyskusji z mojej strony.
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.03.2011, 15:20
Niektórym kibicom TSP sodówa uderzyła do głowy, wygrali jeden mecz z Wisłą i już wysnuwają Bóg wie jakie wnioski Obyście się tylko nie rozczarowali.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.03.2011, 15:27
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Dla dublerów PP to jedyna okazja do grania i pokazywania się, więc byłoby z ich strony głupota olać taki mecz.
O, kolega widzę nietutejszy
Mając w pamięci poprzedni mecz PP zastanawiam się, skąd ten optymizm? IMHO Garguła to były reprezentant Polski i ganianie za piłkarzami jakiegoś Podbeskidzia jest poniżej jego godności. Trzeba się szanować...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.03.2011 o godz. 15:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.03.2011, 16:00
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Dla dublerów PP to jedyna okazja do grania i pokazywania się, więc byłoby z ich strony głupota olać taki mecz.

Na wysoką wygraną bym nie liczył chyba, że szybko padną dwie bramki dla nas, w co wątpię
Zgadzam się. Boukhari, Rios, Sivakov, Garguła i Żurawski mają o co walczyć i co udowodnić, tyle tylko, że nie wiadomo, czy tym dwóm ostatnim w ogóle się chce.

Osobiście bardzo zależałoby mi, aby Maaskant zdołał jednak dotrzeć do Riosa i odpowiednio go ustawić, bo to pod względem wyszkolenia naprawdę nieprzeciętny zawodnik w naszych polskich warunkach. Jeśli Holendrowi się nie uda, będzie to duża porażka - nie tylko zawodnika, ale też klubu, trenerów, a nie żaden sukces. Nikt na tym nie skorzysta. Dlatego wypada życzyć, aby w końcu znalazł Riosowi odpowiednie miejsce na boisku. Przykładowo rola bardzo ofensywnego pomocnika, operującego tuż za Genkowem, może posłużyć i Bułgarowi.

Moim zdaniem na murawie może być miejsce zarówno dla Meliksona, Małeckiego jak i Riosa.
Ostatnio edytowane przez Markus : 15.03.2011 o godz. 19:21.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
martonas
Senior Member

Stary 15.03.2011, 16:01
0-4 tak powinno to wyglądać.

ale znajac zycie w Bielsku pewno od tygodnia niszczą murawe by jutrzejsze spotkanie mialo jak najmniej z pilki noznej.
Ty to jak pieprzniesz jakąs teorię to głowa boli. Albo Rios nie gra bo cenę zbijają, albo w Bielsku niszczą murawę, żeby nam się trudniej grało... Wynik to tylko 0:1, jak ktos mysli że się nastawią tylko i wyłącznie na przeszkadzanie nam to może się lekko zdziwić, a jest to drużyna grająca piłką, która również lepiej sobie radzi na lepszej murawie.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.03.2011, 16:17
Markus napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się. Boukhari, Rios, Sivakov, Garguła i Żurawski mają o co walczyć i co udowodnić, tyle tylko, że nie wiadomo, czy tym dwóm ostatnim w ogóle się chce.

Osobiście bardzo zależałoby mi, aby Maaskant zdołał jednak dotrzeć do Riosa i odpowiednio go ustawić, bo to pod względem wyszkolenia naprawdę nieprzeciętny zawodnik w naszych polskich warunkach. Jeśli Holendrowi się nie uda, będzie to duża porażka - nie tylko zawodnika, ale też klubu, trenerów, a nie żaden sukces. Nikt na tym nie skorzysta. Dlatego wypada życzyć, aby w końcu znalazł Riosowi odpowiednie miejsce na boisku. Przykładowo rola bardzo ofensywnego pomocnika, operującego tuż za Genkowem, może bardzo posłużyć i Bułgarowi.

Moim zdaniem na murawie może być miejsce zarówno dla Meliksona, Małeckiego jak i Riosa.
Nie wiem jak potoczy się dalsza przygoda Riosa w Wiśle - ale z nim jest tak jak z Cantoro za czasów Petrescu. Dla Rumuna Mauro potwornie spowalniał grę, gdyby Dan został w Wiśle, sądzę że Cantoro wkrótce by wyleciał. Mauro brylował głównie w bezproduktywnych kułeczkach, co strasznie drażniło Petrescu.

Podobnie jest tearz z Riosem - potwornie spowalnia grę swoim zastawianiem się i do tego sam jet wolniejszy od Matusiaka. Stąd wszystkie piłki musi mieć do nogi a żadnej na dobieg. Mam nadzieję że Maaskant kieruje się dobrem Wisły a nie dobrem jednego kopacza i nie będzie go wystawiał na siłę jesli jego gra mu nie pasuje.

I o żadnej porażce nie ma tu mowy! Nie siej niepotrzebnej propagandy.

Jak będzie dobry to Holender da mu szansę
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 15.03.2011 o godz. 16:20.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.03.2011, 17:03
martonas napisał(a):Wyświetl post
Ty to jak pieprzniesz jakąs teorię to głowa boli. Albo Rios nie gra bo cenę zbijają, albo w Bielsku niszczą murawę, żeby nam się trudniej grało... Wynik to tylko 0:1, jak ktos mysli że się nastawią tylko i wyłącznie na przeszkadzanie nam to może się lekko zdziwić, a jest to drużyna grająca piłką, która również lepiej sobie radzi na lepszej murawie.
To teraz pokaz mi gdzie napisalem ze Rios nie gra bo cene zbija.

Bez jaj teraz bedziemy sie Podbeskidzia bali bo przegralismy 0-1. Mam nadzieje ze Nasi pilkarze nie maja takiej motywacji jak Ty,bo juz pewno by 3 pamersa zmieniali mocząc sie na myśl o meczu z Podbeskidziem.
Każdemu wpadka sie zdarza, jednym z atrybutów, jak to mowi Maaskant topowej druzyny jest szybkie podniesienie sie po porazce i zapomnienie tego. Jedziemy do Bielska,rozszarpujemy górali i wracamy z przepustka do następnej rundy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.03.2011, 17:11
Jedziemy do Bielska,rozszarpujemy górali i wracamy z przepustka do następnej rundy.
Chciałbym żeby to tak wyglądało ale jakoś trudno mi w to uwierzyć. Mam jakieś mieszane uczucia odnośnie tego meczu, czuje, że niestety zagramy podobnie jak w pierwszym meczu i wrócimy z Bielska-Białej pokonani. Obym się mylił.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.03.2011, 17:14
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym żeby to tak wyglądało ale jakoś trudno mi w to uwierzyć. Mam jakieś mieszane uczucia odnośnie tego meczu, czuje, że niestety zagramy podobnie jak w pierwszym meczu i wrócimy z Bielska-Białej pokonani. Obym się mylił.
ja od 1 do ostaniej minuty wierze w zwycięstwo,nawet jak gramy w 9.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

martonas
Senior Member

Stary 15.03.2011, 17:27
To teraz pokaz mi gdzie napisalem ze Rios nie gra bo cene zbija.

Bez jaj teraz bedziemy sie Podbeskidzia bali bo przegralismy 0-1. Mam nadzieje ze Nasi pilkarze nie maja takiej motywacji jak Ty,bo juz pewno by 3 pamersa zmieniali mocząc sie na myśl o meczu z Podbeskidziem.
Każdemu wpadka sie zdarza, jednym z atrybutów, jak to mowi Maaskant topowej druzyny jest szybkie podniesienie sie po porazce i zapomnienie tego. Jedziemy do Bielska,rozszarpujemy górali i wracamy z przepustka do następnej rundy.
A tu przepraszam, mój błąd, twój post był niedaleko tego zdolniachy od Rios, nie wiem czemu zapamiętałem że to ty.
Natomiast reszty posta nie rozumiem, ja wcale nie piszę że my mamy się bać Podbeskidzia tylko że oni nie będą bać się nas....
lucyfer
Member

Od: 08.2007

Stary 15.03.2011, 17:36
Myślicie, że koniki będą sprzedawać wejściówki na ten mecz ?

Chętnie bym się wybrał tak jak ta ekipa, która cieszyła się z bramki, którą nam strzelili chciałbym sobie poskakać na ich trybunie świętując nasz awans Może nie do końca bezpieczne ale warte zachodu
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.03.2011, 17:52
Markus napisał(a):Wyświetl post

Osobiście bardzo zależałoby mi, aby Maaskant zdołał jednak dotrzeć do Riosa i odpowiednio go ustawić, bo to pod względem wyszkolenia naprawdę nieprzeciętny zawodnik w naszych polskich warunkach. Jeśli Holendrowi się nie uda, będzie to duża porażka - nie tylko zawodnika, ale też klubu, trenerów, a nie żaden sukces. Nikt na tym nie skorzysta. Dlatego wypada życzyć, aby w końcu znalazł Riosowi odpowiednie miejsce na boisku. Przykładowo rola bardzo ofensywnego pomocnika, operującego tuż za Genkowem, może bardzo posłużyć i Bułgarowi.

Tu się zgadzamy w 100%. Takiego zawodnika jak Rios szkoda nie wykorzystać. On może być świetnym uzupełnieniem dla dla dwóch sprinterów Małeckiego i Meliksona. Media trochę na wyrost zaliczył do tego trio Kirma. Przy lekkiej modyfikacji taktyki i ustawienia Maaskant ma szansę stworzyć linię pomocy porównywalną a może nawet lepszą od tej za czasów Kasperczaka.
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.03.2011, 18:43
A tak promują się nasi rywale:

http://podbeskidzie.video-liga.pl/in...p?r=site/index

Film fajny, ale narrator powinien iść do więzienia albo w ostateczności powinien przejść jakiś kurs odnośnie emisji i modulacji głosu... .
Elefant
Senior Member

Stary 15.03.2011, 18:47
Sami sobie strzeliliśmy w stopę w pierwszym meczu. Teraz łatwo sobie wyobrazić taki scenariusz, trzydzieści minut walenia głową w mur, potem jakiś rykoszet, głupi karny etc. Gonimy wynik, gdzieś w osiemdziesiątej minucie wyrównanie i koniec. Cóż pozostaje nadzieja, że mecz się nam ułoży.

W składzie pojawi sie pewnie Wilk (kontuzja Sobola), osobiście widziałbym w jakim dłuższym okresie Riosa.

A przedewszystkim oczekuje pojawienia się na boisku niezbędnych autorów każdego sukcesu : panów Ambicja i Zaangażowanie.
flamengista
Piknik

Stary 15.03.2011, 19:16
A ja przekornie napiszę, że paradoksalnie każdy wynik jest dobry.

Porażka - pokaże naszym gwiazdorom, że nikt się przed Wisłą nie położy na boisku, zmotywuje do ciężkiej pracy i walki o 3 punkty w Bytomiu. A przecież to MP ma być priorytetem.

Zwycięstwo - dodatkowo scementuje drużynę i poprawi i tak dobrą atmosferę, doda naszym pewności.

Oczywiście wolę opcję numer 2. Ale warunek jest jeden. Musimy wybiegać ten mecz. Ruchliwość to klucz do sukcesu. Bo jeśli chodzi o indywidualne umiejętności zawodników, to jest różnica 2 klas na naszą korzyść.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
19TSP95
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 15.03.2011, 20:55
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Niektórym kibicom TSP sodówa uderzyła do głowy, wygrali jeden mecz z Wisłą i już wysnuwają Bóg wie jakie wnioski Obyście się tylko nie rozczarowali.

rozumujac to co napisałes to sodowka uderzyla nam do glowy przez to ze realnie myslimy nad zwyciestwem i przejsciem do kolejnej fazy PP tak?

moze zacytuje jedno zdadnie ktore ktos tutaj napisal przed pierwszym meczem "mysle ze latwiejszej druzynki nigdy niemielismy, obstawiam spokojne zwyciestwo 6;0 zebysmy na mecz w Bielsku wyszli w drugim garniturze" Wiec w takim razie o rozczarowaniach moze niedyskutujmy lub niedyskutujcie ;]

ktos wczesniej wyslal filmik jak wyglada ogladanie zza płotu takze zaproaszamy
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.03.2011, 21:09
Przegrać z I ligowcem rywalizację o półfinał PP to byłby niewątpliwie wstyd, ale niestety wielce realny, bo Podbeskidzie na własnym stadionie jest bardzo trudnym rywalem, straciło tylko 3 bramki, co daje do myślenia. Jutrzejszy mecz będzie sprawdzianem, czy nasza drużyna ma cojones.

Nie ma tu żadnego tlumaczenia. Trzeba wygrać np. 2-1 i pożegnać Podbeskidzie
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 15.03.2011, 21:13
skeba napisał(a):Wyświetl post
Przegrać z I ligowcem rywalizację o półfinał PP to byłby niewątpliwie wstyd, ale niestety wielce realny, bo Podbeskidzie na własnym stadionie jest bardzo trudnym rywalem, straciło tylko 3 bramki, co daje do myślenia. Jutrzejszy mecz będzie sprawdzianem, czy nasza drużyna ma cojones.

Nie ma tu żadnego tlumaczenia. Trzeba wygrać np. 2-1 i pożegnać Podbeskidzie
Trzeba tylko dodac, ze stracilo te bramki w meczach z I ligowcami.... taki maly szczegol
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 15.03.2011, 21:22
19TSP95 napisał(a):Wyświetl post
rozumujac to co napisałes to sodowka uderzyla nam do glowy przez to ze realnie myslimy nad zwyciestwem i przejsciem do kolejnej fazy PP tak?

moze zacytuje jedno zdadnie ktore ktos tutaj napisal przed pierwszym meczem "mysle ze latwiejszej druzynki nigdy niemielismy, obstawiam spokojne zwyciestwo 6;0 zebysmy na mecz w Bielsku wyszli w drugim garniturze" Wiec w takim razie o rozczarowaniach moze niedyskutujmy lub niedyskutujcie ;]

ktos wczesniej wyslal filmik jak wyglada ogladanie zza płotu takze zaproaszamy
Gości też zapraszasz do mieszkania i za drzwiami ich trzymasz ?
W naszych sercach nie ma litości.
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.03.2011, 21:28
Cytat:
Trzeba tylko dodac, ze stracilo te bramki w meczach z I ligowcami.... taki maly szczegol
Wiesz mi, między I ligowcami, a ekstraklasowymi drużynami wielkiej różnicy nie ma...
19TSP95
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 15.03.2011, 21:35
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Gości też zapraszasz do mieszkania i za drzwiami ich trzymasz ?

w takim razie sory za moją niską kulture http://www.youtube.com/watch?v=uf380UXjyRU - w real znacznie blizej do boiska

na własnym stadionie ostatni raz przegralismy 16 marca 2010 i obyśmy ta znakomita passe na wlasnym stadionie podtrzymali conajmniej do jutra
gypsy
Senior Member

Stary 15.03.2011, 21:41
19TSp95 - nie miałam na myśli tego, co mi zarzucasz. Po prostu przewinęły mi się tu takie opinie, sugerujące, że Podbeskidzie jest lepsze od ekstraklasowych zespołów, bo wygrało z Wisłą. A to jest dla mnie bzdura i wyciąganie głupich wniosków z jednego meczu.

Co do waszej passy na Rychlińskiego, to Wisła w tym sezonie już złamała dobrą passę Arki Gdynia i myślę, że chłopcy spokojnie moga powtórzyć ten wyczyn równiez jutro
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 15.03.2011, 21:43
19TSP95 napisał(a):Wyświetl post
w takim razie sory za moją niską kulture http://www.youtube.com/watch?v=uf380UXjyRU - w real znacznie blizej do boiska

na własnym stadionie ostatni raz przegralismy 16 marca 2010 i obyśmy ta znakomita passe na wlasnym stadionie podtrzymali conajmniej do jutra

Czyli 16 marca 2011 roku, równo rok coś tak czuje, że będzie koniec serii.

Mam nadzieję, że obejdzie się bez eksperymentów i wystawimy personalnie najlepszy skład, bo Ci co mieli udowodnić w pierwszym meczu swoją przydatność do zespołu na wiosnę, tego nie zrobili więc nie ma dla nich miejsca póki co w drużynie, no chyba, że prze 2 tygodnie popracowali nad formą i profesjonalnym podejściem do przeciwnika - w co osobiście nie wierzę.

Tyle wtop w pucharach europejskich z przeciwnikami o niebo słabszymi, a My lekceważymy I ligowca w pierwszym meczu PP!

Liderowi ekstraklasy nie wypada odpaść z pierwszoligowcem. Póki piłka w grze, więc Walczyć Wiślacy, Walczyć!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.03.2011, 21:48
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Podobnie jest tearz z Riosem - potwornie spowalnia grę swoim zastawianiem
?!

Zeby nie patrzec bardzo wstecz, ogladnij koncowke meczu z Widzewem jak wszedl, co chwile z lewej, prawej strony gra na 1-2 kontakty, caly czas pod gra... i do tego dwie dobre prostopadle pilki

Odnosnie meczu, powinni ich walnac 3:0 i tyle. (choc nie mozna mowic ze to 1 ligowa druzyna i wogole kto to jest, zazwyczaj 1-2 druzyny z ligi nizej sa duzo lepsze niz ostatnie druzyny z ligi wyzej..
wisła
Junior Member

Od: 10.2007

Stary 15.03.2011, 21:54
Czy mógłbym prosić aby jakiś kibic zaangazownay w sprawy KIBICOWKSIE najelpeij ultras napsiał do mnie na pw Jestem kibicem Podbeskidzia
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.03.2011, 22:03
wisła napisał(a):Wyświetl post
Czy mógłbym prosić aby jakiś kibic zaangazownay w sprawy KIBICOWKSIE najelpeij ultras napsiał do mnie na pw Jestem kibicem Podbeskidzia
I w awarcie masz WISLA zajebisty jestes
,
wisła
Junior Member

Od: 10.2007

Stary 15.03.2011, 22:06
Akurat to co mam mam gdzies to nie moje konto konto znajogmego co kibicuje wisle JESTEM KIBICEM PODBESKIDZIA ponawiam prośbę
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.03.2011, 22:25
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
?!

Zeby nie patrzec bardzo wstecz, ogladnij koncowke meczu z Widzewem jak wszedl, co chwile z lewej, prawej strony gra na 1-2 kontakty, caly czas pod gra... i do tego dwie dobre prostopadle pilki

Odnosnie meczu, powinni ich walnac 3:0 i tyle. (choc nie mozna mowic ze to 1 ligowa druzyna i wogole kto to jest, zazwyczaj 1-2 druzyny z ligi nizej sa duzo lepsze niz ostatnie druzyny z ligi wyzej..
Akurat końcówka z Widzewem jest mało miarodajna - na tle rozbitego Widzewa Łobo również szalał, i co z tego?

To moja opinia o Riosie - może Maaskant ma podobną, a może z innych powodów nie daje mu grać? Ja w każdym razie jak zobaczyłem pierwszy raz Meliksona który na szybkości mija przeciwników, ma start do piłki naprawdę dobry od razu zobaczyłem ze to jest to. O Riosie nigdy bym tak nie powiedział - wolny stateczny "statek" który ma technikę ale nie ma szybkości.

BTW
Mam nadzieję że wygramy 2-1 i awansujemy dalej
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.03.2011, 23:39
wisła napisał(a):Wyświetl post
Akurat to co mam mam gdzies to nie moje konto konto znajogmego co kibicuje wisle JESTEM KIBICEM PODBESKIDZIA ponawiam prośbę
koles, zjezdzaj na drzewo

Podbeskidzie - Wisła 0-3

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów