The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2009, 21:08
hahah chciałbym mieć tak słabo grającą Wisłę
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 30.09.2009, 21:09
Pan sędzia ułatwił Realowi mecz.
Przyznaję, że wejście było dosyć ostre ale bez przesady.
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.09.2009, 21:12
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
Pan sędzia ułatwił Realowi mecz.
Przyznaję, że wejście było dosyć ostre ale bez przesady.
Do0kładnie , na powtórkach widać że Diawara trafił w piłkę ...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.09.2009, 21:40
Heh, niby Marsylia ładnie pięknie, ale to Real wygral 3:0. I za to ich będą na koniec sezonu rozliczać. Za wyniki.
Chociaż o ile dobrze pamiętam, Capello wywalili pomimo, że zdobył majstra. Czyli albo totalna dominacja plus detronizacja Barcy, albo kolejna rewolucja
..
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 30.09.2009, 21:42
No to mamy chyba pierwszą większą niespodzianke Milan - Zurich 0:1 . (i do tego mi kupon zepsuli :/ )
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.09.2009, 21:44
Przedziwna interwencja bramkarza Marsylii i przedziwna decyzja sedziego...tak mozna podsumowac ten mecz.

Biorac pod uwage poziom szwajcarskiej pilki klubowej(chyba pamietamy co zrobil w zeszlym roku Lech), to wielka sensacja.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 30.09.2009 o godz. 21:47.
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.09.2009, 21:45
bartek89TS napisał(a):Wyświetl post
No to mamy chyba pierwszą większą niespodzianke Milan - Zurich 0:1 . (i do tego mi kupon zepsuli :/ )
Mimo wszystko ze Milan gra słabo w tym sezonie,to nie jest niespodzianka ale sensacja!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.09.2009, 21:59
A był taki finał Chelsea-Barcelona?
Chyba mówisz o półfinale.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.09.2009, 22:33
Skąd w ludziach bierze się przekonanie,że dobry kopacz będzie dobrym trenerem. Noż ****a dawać Leonardo na trenera takiego zespołu,jak on nic poza prowadzeniem samochodu nie prowadził,to jest to samobójstwo. I w zasadzie pokazuje,jak można zachorować na swoją niemylność. Bo co Berlusconi miał na myśli zatrudniając takiego gościa?A z drugiej strony, ileż w sobie trzeba mieć buty aby podjąć się takiego działania. Dziwni ci ludzie. No ale śmiechu co nie miara musi mieć Moratti i kibice Interu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.09.2009, 23:02
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Skąd w ludziach bierze się przekonanie,że dobry kopacz będzie dobrym trenerem. .
Oczywiście że gwarancji nie ma ale zauważ że dobry piłkarz jak jeszcze ma we łbie poukładane to ma ogromną przewagę nad trenerem który pokończył cośtam.Gra w piłę przez kilkanaście lat - znasz wszystko od środka, pracujesz z wieloma trenerami....Jak dla mnie nie do przecenienia sprawa, gdzie oczywiście róznie to się potem układa.Patrz choćby z naszego podwórka - Boniek - dobry piłkarz,nie głupi a trenerem był bardzo kiepskim.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 30.09.2009, 23:05
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że gwarancji nie ma ale zauważ że dobry piłkarz jak jeszcze ma we łbie poukładane to ma ogromną przewagę nad trenerem który pokończył cośtam.Gra w piłę przez kilkanaście lat - znasz wszystko od środka, pracujesz z wieloma trenerami....Jak dla mnie nie do przecenienia sprawa, gdzie oczywiście róznie to się potem układa.Patrz choćby z naszego podwórka - Boniek - dobry piłkarz,nie głupi a trenerem był bardzo kiepskim.
W sumie masz racje.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.09.2009, 23:31
Kosowski w wielkiej formie, a powolan, jak nie bylo, tak nie ma...az sie lezka w oku kreci, kiedy patrzy sie na niego. Przebojowosc i wiara w swoje umiejetnosci - chyba jedyny polski pilkarz, ktory to ma.

Gdyby w ostatnich spotkaniach reprezentacji na skrzydlach zagral Kamil z Peszko, to pewnie mielibysmy tych punktow wiecej.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.09.2009, 23:36
Jak patrze na Kose to gotuje sie we mnie ze tak sie sprawy potoczyly,ze juz go nie mamy.

Wiem wiem,stare dzieje ,pampersy itd ale poprostu ten czlowiek ma charakter i wole walki i tego wlasnie nam dzis do Wisly potrzeba....takich zawodnikow z taką mentalnoscią....

A dzis szkoda mi bylo Marsyli dawali rade ale pozniej splot wydarzen doprowadzil do kleski.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
hunter TSW
Member

Od: 09.2008

Stary 01.10.2009, 06:16
Marsylia nieźle zaczeła, mieli sytuacje mogli prowadzić. Generalnie mecz mógł sie podobać. Później granie z Realem cios za cios musiało sie tak skończyć ale co mieli do stracenia. Dostali trójke ale jak dla mnie wrażenie zostawili po sobie naprawde fajne. Real gra dobrze ale z kim oni narazie grali Mam na myśli i CL i La Liga
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.10.2009, 06:18
waszym zdaniem.. karny był na Realu wczoraj?;]
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
hunter TSW
Member

Stary 01.10.2009, 06:26
Karny jak karny ale ta czerwona kartka to troche wygięcie pały :/ po tym Marsylie załamało
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.10.2009, 07:14
hunter TSW napisał(a):Wyświetl post
Karny jak karny ale ta czerwona kartka to troche wygięcie pały :/ po tym Marsylie załamało
Przegiecie paly to by bylo jakby powtorzyla sie sytuajca z Eduardo....Sluszna czerwona kartka i sluszny karny. Jak ktos podlamal OM to byl to Diawarra.
Odpowiedz cytując
hunter TSW
Member

Stary 01.10.2009, 08:21
Co do karnego to ok. Powtórka pokazała że Diawarra faulował Ronaldo. Ale nie dziwie sie wkur.......niu zawodników Marsylii bo ulizany kurs nurkowania to zdał na 5 jak dawno. Czego multum przykładów mieliśmy jak grał w Anglii.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 01.10.2009, 09:38
Cinek1906 napisał(a):Wyświetl post
waszym zdaniem.. karny był na Realu wczoraj?;]
Słuszny. W środku pola by podyktował faul a poza tym jak pisze Pan Jotka, dobrze,że Ronaldo nogi nie urwało. Jak dla mnie było to zagranie niekoniecznie na piłkę, karać takie zagrania powinno się z całą stanowczością. Dyskwalifikacja za takie wejście na jeden mecz nie byłaby złym pomysłem. Zobaczcie z jakim impetem i jak wszedł ten koleś w Ronaldo.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.10.2009, 09:53
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
W każdym razem Petrescu ze swoją ekipą zdobył pierwszy punkt. Oby tak za rok, Maciek Skorża z Wisełką gromadził skrzętnie punkty, grając w fazie grupowej...

Można powiedzieć, że aż szkoda Debreczyna. Łomot 0:4 na własnym boisku. Mimo wysokiej porażki, jednak im zazdroszczę. Zobaczymy jeszcze, jak się spisze "polski" zespół z Cypru
Śmiejecie się z Derbrczyna może i dostaje baty ale leci kasa raz z praw telewizyjnych dwa z UEFA nam ta kasa by się przydała jak nic,oglądałem wczoraj skrót z meczu Debreczyna i robili kuriozalne błędy jak i w obronie oraz bramkarz.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 01.10.2009, 11:13
I za ten faul była druga żółta, a nie czerwona od razu, więc nie przesadzajmy. Z resztą w tym momencie Real prowadził już 1-0 i prędzej by strzelił więcej bramek niż Marsylia wyrównała.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 01.10.2009, 14:35
hunter przesadził "lekko"mówiąc o nurkowaniu. Wyrzucilo wręcz chłopa do góry po wejściu Dzikusa. Poza tym karny to także element gry zwanej piłka nożna, nieprawdaż? A Dziki dostał żołtko i w konsekwencji czerwoną, bo już wcześniej rozdawał "razy" na lewo i prawo.
W trakcie meczu zacząłem sie zastaniwac kiedy doczekam sie sytuacji zeby polska druzyna potrafila zagrac jedna akcje na 5 kontaktów z pierwszej piłki. I chyba sie nie doczekam tego
Powód: trakcie
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 01.10.2009 o godz. 14:36.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.10.2009, 14:47
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
W trakcie meczu zacząłem sie zastaniwac kiedy doczekam sie sytuacji zeby polska druzyna potrafila zagrac jedna akcje na 5 kontaktów z pierwszej piłki. I chyba sie nie doczekam tego
Mówisz-masz

http://www.youtube.com/watch?v=-QxrkZq-f4U
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.10.2009, 14:50
Czyli myślę, że warto odnotować mecze "ogórków".
Maccabi Hajfa - zbiera po dupie aż miło.
Zurich - nastraszył Galaktycznych doprowadzając z 0-3 do 2-3, no i pokonał Milan na wyjeździe.
APOEL - urwał punkty w Hiszpanii Atletico Madryt i minimalnie przegrał z Chelsea 0:1. Można rzec - dwa dobre mecze tego zespołu.
Debreczyn - dzielnie walczył z Liverpoolem, dostał ostro od Lyonu. Myślę, że nasze wyniki byłyby podobne do nich.
Unirea - wyraźnie gorsza od Sevilli, ale przed własną publiką jednak potrafi urywać punkty.

To pokazuje, że tam już naprawdę nie ma kompletnych leszczy. Jeśli ktoś tam gra, to nie wolno go lekceważyć w żaden sposób.

Michu - takie rzeczy się zdarzają, ale gdy zespół gra naprawdę z wielkim zaangażowaniem.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.10.2009, 16:26
Liga Mistrzow po reformach pozwolila awansowac takiemu Zurichowi Maccabi czy Debreczynowi.

W konteskcie tego ze ogolnie cala pilka nozna idzie mocno do przodu dla takich krajow jak Szwajcaria,Izrael czy Wegry obecnosc ich przedstawicieli w tych perstizowych rozgrywkach to impuls do dalszego rozwoju.

Dobrze sie stalo ,bo slabsi gonią lepzych i choc roznica jest dosyc spora ,roznica uciekajacych do goniacych juz sie zmniejsza.Rosna naklady na kluby,zainteresowanie sponsorow ,rozbudowa stadionow wieksza liczba kibicow i wieksze budzety.

Szkoda ze my w tym waznym momencie nie potrafilismy do tego grona dolaczyc ,ale nie ma co plakac ,mleko sie wylało.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 01.10.2009, 17:34
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Czyli myślę, że warto odnotować mecze "ogórków".
Maccabi Hajfa - zbiera po dupie aż miło.
Zurich - nastraszył Galaktycznych doprowadzając z 0-3 do 2-3, no i pokonał Milan na wyjeździe.
APOEL - urwał punkty w Hiszpanii Atletico Madryt i minimalnie przegrał z Chelsea 0:1. Można rzec - dwa dobre mecze tego zespołu.
Debreczyn - dzielnie walczył z Liverpoolem, dostał ostro od Lyonu. Myślę, że nasze wyniki byłyby podobne do nich.
Unirea - wyraźnie gorsza od Sevilli, ale przed własną publiką jednak potrafi urywać punkty.

To pokazuje, że tam już naprawdę nie ma kompletnych leszczy. Jeśli ktoś tam gra, to nie wolno go lekceważyć w żaden sposób.

Michu - takie rzeczy się zdarzają, ale gdy zespół gra naprawdę z wielkim zaangażowaniem.
Ich piłkarze nie podłożyli się mistrzowi Estonii (!).
Odpowiedz cytując
RoS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.10.2009, 19:49
Się dzisiaj zaczęło. Ledwo po dwóch minutach.

Barca - Kazan 0-1
Glasgow - Unirea 1-0
Debrecyn - Fiorentina 1-0

Edit:
Inter - Dynamo 0-1 (5 minuta)
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.10.2009, 19:54
No początek zaskakujący.Debrecyn-Fiorentina już 1:1
edit: Fiorentina juz 1:2 prowadzi Się dzieje...
Ostatnio edytowane przez bartek89TS : 20.10.2009 o godz. 19:57.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 20.10.2009, 20:04
Jak nazłosć dzisiaj obstawiłem w zasadzie pewniaków. I co? I gó**o póki co ;-)
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.10.2009, 21:02
Jakaś Unirea powozi Rangersów. Koniec świata

Każdy ma swoją Levadię.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów