The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2009, 10:49
moze zabrzmi to okrutnie ale Wisla nie jest charytatywnym klubem ktory musi sie troszczyc o "dobrych polskich zawodnikow" a przede wszystkim ma bdac o wlasny interes. Pytanie me wiec. Czy mozna w takim wypadku rozwiazac kontrakt z Garguła na podstawie jakiegos przepisu o czyms w rodzaju "przewleklej kontuzji"? Tylko nie chodzi mi o zadne "honorowe" rozwiazania typu "jak powinno sie zachowac" itp.
Moze juz gdzies ta kwestia byla poruszana, w kazdym razie dzieki za odpowiedz.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 03.03.2009, 10:51
Zapewne skonczy sie na renegocjacji kontraktu.
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.03.2009, 11:20
No żesz ****a ale niefart z tym Gargulcem. Nie dość że nie stać nas nawet na 30 latków zbijających bąki od pół roku w Hiszpanii to jeszcze jedyna darmowa ofensywna opcja poszła się jebać......
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.03.2009, 11:35
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
Mało wiesz o życiu chłopcze. Po 13 latach gry w piłkę w seniorach ( ok 16 lat w ogóle) doznałem podobnej kontuzji w jesieni (uszkodzone poważnie więzadło krzyżowe przednie, pęknięcia łękotki, uszkodzenie chrząstki stawowej i wiele innych jeszcze "drobnych" urazów). Kontuzja bez udziału nikogo (!) po prostu chciałem kopnąć piłkę na ok 120 cm od ziemi. W przeszłości nigdy nie miałem żadnej kontuzji, NIGDY nie opuściłem boiska z powodu choćby najmniejszego urazu. Też nazwiesz mnie kaleką? Mnie ta kontuzja wyklucza z gry w piłkę do końca życia tylko dlatego, że mnie po prostu nie stać na opiekę zdrowotną taka jak ma Łukasz. Więc te 8 miesięcy po takim urazie to jest TYLKO 8 a nie AŻ 8. Nie życzę Ci czegoś podobnego ale chciałbym zobaczyć Twoją minę jak na pytanie jaka jest szansa byś jeszcze zagrał w piłkę lekarz Ci odpowiada, że najlepiej jakbyś zmienił dyscyplinę np na szachy. Ja to przeżyłem 2 tygodnie temu i nie życzę tego nikomu. Zastanówcie się 10 razy zanim napiszecie cokolwiek o kontuzjach bo jeśli ona dopadnie Was to radykalnie zmienicie zdanie w tym temacie. Bez napinki

Jestem dokladnie takiego samego zdania, nikomu nie zycze kontuzji bo sam to przeszedlem i wiem co to jest dla kogos kto cale zycie gral w pilke a juz dla kogos kto z tego zyje to musi byc mega tragedia

Ty zalatwiles kolano a ja kostke, na prosym terenie na przerwie w pracy chcialem kopnac pilke no to kopnolem tak ze zalatwilem sie na cacy i do konca zycia pozostaje mi telewizor albo trybuny.

Kontuzji mozna nabawic sie wszedzie nawet biegnac po zwyklej drodze nie zauwazywszy kamienia mozna skrecic kostke albo niefortunnie upasc i sie polamac( w najlepszym przypadku)
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 03.03.2009 o godz. 17:30.
,
Odpowiedz cytując
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 03.03.2009, 12:03
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Niezłego kalekę kupiliśmy. Nic z gościa nie będzie, bo ja nie mogę zrozumieć jak można doznać tak poważnej kontuzji, wykluczającej z gry na 8 miesięcy, przy prostym lądowaniu na nogę. Żadnego starcia z przeciwnikiem.. to mi się po prostu w głowie nie mieści.
Mnie się w głowie nie mieśći, jak można być takim prostakiem. Z napinką.
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 03.03.2009, 12:38
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Niezłego kalekę kupiliśmy. Nic z gościa nie będzie, bo ja nie mogę zrozumieć jak można doznać tak poważnej kontuzji, wykluczającej z gry na 8 miesięcy, przy prostym lądowaniu na nogę. Żadnego starcia z przeciwnikiem.. to mi się po prostu w głowie nie mieści.
A no można

http://www.youtube.com/watch?v=oHgu5...eature=related
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 03.03.2009, 12:58
nie od dziś wiadomo że do najgroźniejszych kontuzji dochodzi bez udziału przeciwnika...zwłaszcza w przypadku kolan.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.03.2009, 17:11
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Brawo Mario!!!Kolejna super wypowiedz ,prawie tak samo jak Piotra Brozka
Co z tym Piotrkiem,bo wszyscy piszą o jego wypowiedzi?a mnie chyba jakiś wywiad ominął...
nie jest dobrze z Gargułą.Zazwyczaj te wstępne wyliczanie miesięcy do powrotu się skraca,ale z 8 miesięcy to o wiele nie zmaleje,więc to żadne pocieszenie :/
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
jerry1990
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 03.03.2009, 17:18
Normalni ludzie jak sobie zerwą więzadła krzyżowe to sie w sumie cieszą że chodzą... Mam przypadek w rodzinie- mój kuzyn( 18 lat ) ma prawie zupełnie zerwane więzadło krzyżowe i 7 lipca na termin rekonstrukcji tego więzadła... a stało mu sie to na treningu podczas rozgrzewki ... a o kosztach to lepiej nie gadać to około 10 tysięcy zł ...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.03.2009, 17:40
Wiślak1994 napisał(a):Wyświetl post
Proponuje aby jutro z trybun rozniósł się okrzyk : Łukasz Garguła !

Niech chłopak wie ,że go potrzebujemy !
oszalałeś ?
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.03.2009, 08:28
Garguła w tym roku raczej nie zagra

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...iejsza,1269054
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 04.03.2009, 09:20
zim zum napisał(a):Wyświetl post
oszalałeś ?
on ma 15 lat
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.03.2009, 09:29
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Garguła w tym roku raczej nie zagra

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...iejsza,1269054
Ciekawi mnie czy przypadkiem nasz zarząd nie spróbuje rozwiązać umowy z Gargułą z uwagi na jak widać poważne komplikacje zdrowotne i długi czas ewentualnej rekonwalescencji i powrotu do gry. Sądzę, że umowa może przewidywać takie okoliczności, a poza tym od 1 lipca Guła pojawi się na liście płac z najwyższym kontraktem w extraklasie.
Tak z drugiej strony czy oczekiwanie na zabieg w Niemczech (miał być w ubiegłym tygodniu) nie jest spowodowane brakiem chętnych (sporem my czy GKS) do zapłaty za operację?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.03.2009, 09:32
ooona napisał(a):Wyświetl post
Tak z drugiej strony czy oczekiwanie na zabieg w Niemczech (miał być w ubiegłym tygodniu) nie jest spowodowane brakiem chętnych (sporem my czy GKS) do zapłaty za operację?
Sam Garguła albo jego menager by zapłacili za taką operację, to żaden problem. Tym bardziej, że im szybciej wróci na boisko tym lepiej dla niego. Nie wiem czemu ale spokojniejszy byłbym jakby lekarza z Niemiec nim się zajmowali.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.03.2009, 09:36
Bednarz w jednym z niedawnych wywiadów miał powiedzieć, iż jeśli kontuzja okaże się na tyle poważna że Garguła nie wróci do gry to rozwiążą umowę. Co w przypadku dłuższej niż przewidywali rekonwalescencji się nie wypowiedział.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.03.2009, 09:50
mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
Bednarz w jednym z niedawnych wywiadów miał powiedzieć, iż jeśli kontuzja okaże się na tyle poważna że Garguła nie wróci do gry to rozwiążą umowę. Co w przypadku dłuższej niż przewidywali rekonwalescencji się nie wypowiedział.
Równie dobrze Bednarz może powiedzieć, że indeks Dow Jones spadnie o 200 pkt, i tak by mu nikt nie uwierzył. Ani nie zrobiło by to na nikim wrażenia. Facet nie jest wiarygodny. Coś tam mówi, w sumie kogo to obchodzi, ot zwykły figurant.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 05.03.2009, 13:07
Pawel Brozek odejdzie z Wisly
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.03.2009, 13:11
Według mnie powinniśmy dać im do zrozumienia, że jest coś nie tak i oprócz wspierania i śpiewania Nic się nie stało Wisełko nic się nie stało, lepiej zaśpiewac Po co wy gracie skoro ambicji nie macie !
Albo wywiesić transparent ze słowami Reymana to może zaczeliby gryżć trawę ..
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 05.03.2009, 15:16
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Według mnie powinniśmy dać im do zrozumienia, że jest coś nie tak i oprócz wspierania i śpiewania Nic się nie stało Wisełko nic się nie stało, lepiej zaśpiewac Po co wy gracie skoro ambicji nie macie !
Albo wywiesić transparent ze słowami Reymana to może zaczeliby gryżć trawę ..
Nie no, tego typu transparentów lepiej nie wywieszać. Czemu kibice mieliby się sprzeciwić drużynie i trenerowi. To najgorsze co mogłoby Wisłę spotkać. Możnaby jedynie zwrócić się z prośbą do Cupiała, żeby odsprzedał komuś część swoich akcji. Np. kibicom.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.03.2009, 15:27
Ten newsik zaczerpnięty od tajemniczego informatora ,może być wrzutką która ma dodatkowo zamieszać .

Brożek ma kontrakt ,więc nie jest tak że on sobie od tak pójdzie ,po prostu Wisła go puści ,jeśli oczywiście będzie jakaś sensowna oferta .
Ten konflikt też jakoś mi nie pasuje
To wszystko wydaje się jakąś bzdurą .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.03.2009, 12:28
Cleber wrócił z rozmów z Terekiem, będzie na pewno na meczu z Polonią W. Kontraktu jeszcze nie podpisał. Ktoś na ochotnika zrobi trans po portugalsku "Wciąż możesz być legendą a nie zwykłym judaszem" ?

Tak, to szydera.

Nie, nie jestem obrońcą Franka ;P
Powód: duża litera
Ostatnio edytowane przez Czesław : 06.03.2009 o godz. 12:31.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 06.03.2009, 16:26
Cytat:
Garguła nie zagra nawet za 6 miesięcy.

Kontuzja Łukasza Garguły, który jest pod opieką Mariusza Urbana okazała się poważniejsza. Według pierwszych opinii, miał wrócić na boisko za 6 miesięcy, tym czasem okazuje się, że może w ogóle nie zagrać w 2009 roku.

Nie mamy pewności, ale wszystko wskazuje na to, że oprócz zerwanego więzadła krzyżowego przedniego jest też uszkodzone tylne - stwierdził Mariusz Urban

Piłkarz miał być już w tym tygodniu operowany w Freiburgu, ale prawdopodobnie zabieg będzie przeprowadzony później. - Wysłaliśmy Niemcom część materiałów dotyczących kolana piłkarza, ale oni chcą całość dokumentacji ze względu na złożoność problemów Łukasza.

Dokładny termin operacji będzie znany dopiero pod koniec tygodnia.

Garguła do niedawna uchodził za piłkarza, którego kontuzje omijają. Przed transferem do Wisły Kraków pomocnik stracił zaledwie pięć miesięcy swojej kariery na leczenie urazów. Teraz można go nazwać pechowcem.
źródło: SportoweFakty.pl / SKWK
Ostatnio edytowane przez element : 06.03.2009 o godz. 16:29.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.03.2009, 16:43
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5377 Paweł o jego rzekomym konflikcie z Maćkiem Skorżą
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.03.2009, 17:02
8 miesięcy nie grania w piłke, prawie tyle samo dochodzenia do siebie, nic juz z niego nie będzie.

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.03.2009, 17:07
HEDu napisał(a):Wyświetl post
8 miesięcy nie grania w piłke, prawie tyle samo dochodzenia do siebie, nic juz z niego nie będzie.

Jak to jest ze po Szymku tyle czasu szukamy goscia od rozgrywnia pilki,a jak znajdujemy to dostaje koszmarnej kontuzjii po ktorej bedzie pewnie Dawidowskim 2.Oczywiiscie zycze Lukaszowi jak najlepiej ale przyklad chocby Niedzialana jest tu dobrym wykladnikiem,niestety....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 07.03.2009, 10:08
Ciekawy wywiad z Frankowskim:

http://www.rp.pl/artykul/107684,2728...e_zawsze_.html
Odpowiedz cytując
janus
Senior Member

Stary 07.03.2009, 10:25
Pewnie nie to Ci chodziło ale dla mnie "najciekawszy" był ten fragment

Cytat:
Osławiony doktor Volker Fass w Wiśle nie maczał palców, ale i wcześniej robił głównie operacje kolan. Kilka z nich ponoć spieprzył.
Mam nadzieję, że z Gargułą pójdzie mu lepiej.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.03.2009, 10:26
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy wywiad z Frankowskim:

http://www.rp.pl/artykul/107684,2728...e_zawsze_.html

Brawo! Klub nie inwestuje w szkolenie młodzieży, więc zajmą się tym stare wygi.
Życzyłbym sobie, żeby z każdego rocznika przynajmniej jeden chłopak nabył umiejętności zbliżonych do Franka i Szymka.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 07.03.2009, 11:05
"Po odejściu z Wisły Maciej Żurawski, Kamil Kosowski, Mirosław Szymkowiak i pan dobrych mieliście tylko kilka miesięcy. Potem zaczął się schyłek formy. Dlaczego?

Kiedy w Elche zdobywałem gole co tydzień, trener przymykał oko na to, że nie zawsze trenowałem na pełnych obrotach. Później nas wszystkich chyba zajechano, po latach treningów w Polsce nie potrafiliśmy wytrzymać obciążeń."

to jest ciekawy fragment, a ze Frankowski przeważnie wie co mówi to tak właśnie jest
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 07.03.2009, 11:16
Kiedys czytalem ze Polaki maja o 20% wieksza tkanke tluszczowa od ludzi z poludnia Europy czy cos takiego i nigdy kondycyjnie im nie dorownamy chocbysmy caly rok biegali po gorach.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów