|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
moze zabrzmi to okrutnie ale Wisla nie jest charytatywnym klubem ktory musi sie troszczyc o "dobrych polskich zawodnikow" a przede wszystkim ma bdac o wlasny interes. Pytanie me wiec. Czy mozna w takim wypadku rozwiazac kontrakt z Garguła na podstawie jakiegos przepisu o czyms w rodzaju "przewleklej kontuzji"? Tylko nie chodzi mi o zadne "honorowe" rozwiazania typu "jak powinno sie zachowac" itp.
Moze juz gdzies ta kwestia byla poruszana, w kazdym razie dzieki za odpowiedz. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zapewne skonczy sie na renegocjacji kontraktu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
No żesz ****a ale niefart z tym Gargulcem. Nie dość że nie stać nas nawet na 30 latków zbijających bąki od pół roku w Hiszpanii to jeszcze jedyna darmowa ofensywna opcja poszła się jebać......
![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jestem dokladnie takiego samego zdania, nikomu nie zycze kontuzji bo sam to przeszedlem i wiem co to jest dla kogos kto cale zycie gral w pilke a juz dla kogos kto z tego zyje to musi byc mega tragedia Ty zalatwiles kolano a ja kostke, na prosym terenie na przerwie w pracy chcialem kopnac pilke no to kopnolem tak ze zalatwilem sie na cacy i do konca zycia pozostaje mi telewizor albo trybuny. Kontuzji mozna nabawic sie wszedzie nawet biegnac po zwyklej drodze nie zauwazywszy kamienia mozna skrecic kostke albo niefortunnie upasc i sie polamac( w najlepszym przypadku)
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 03.03.2009 o godz. 17:30.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Mnie się w głowie nie mieśći, jak można być takim prostakiem. Z napinką.
![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=oHgu5...eature=related |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
nie od dziś wiadomo że do najgroźniejszych kontuzji dochodzi bez udziału przeciwnika...zwłaszcza w przypadku kolan.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Co z tym Piotrkiem,bo wszyscy piszą o jego wypowiedzi?a mnie chyba jakiś wywiad ominął...
nie jest dobrze z Gargułą.Zazwyczaj te wstępne wyliczanie miesięcy do powrotu się skraca,ale z 8 miesięcy to o wiele nie zmaleje,więc to żadne pocieszenie :/ ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Normalni ludzie jak sobie zerwą więzadła krzyżowe to sie w sumie cieszą że chodzą... Mam przypadek w rodzinie- mój kuzyn( 18 lat ) ma prawie zupełnie zerwane więzadło krzyżowe i 7 lipca na termin rekonstrukcji tego więzadła... a stało mu sie to na treningu podczas rozgrzewki ... a o kosztach to lepiej nie gadać to około 10 tysięcy zł ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Tak z drugiej strony czy oczekiwanie na zabieg w Niemczech (miał być w ubiegłym tygodniu) nie jest spowodowane brakiem chętnych (sporem my czy GKS) do zapłaty za operację? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Sam Garguła albo jego menager by zapłacili za taką operację, to żaden problem. Tym bardziej, że im szybciej wróci na boisko tym lepiej dla niego. Nie wiem czemu ale spokojniejszy byłbym jakby lekarza z Niemiec nim się zajmowali.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Bednarz w jednym z niedawnych wywiadów miał powiedzieć, iż jeśli kontuzja okaże się na tyle poważna że Garguła nie wróci do gry to rozwiążą umowę. Co w przypadku dłuższej niż przewidywali rekonwalescencji się nie wypowiedział.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Równie dobrze Bednarz może powiedzieć, że indeks Dow Jones spadnie o 200 pkt, i tak by mu nikt nie uwierzył. Ani nie zrobiło by to na nikim wrażenia. Facet nie jest wiarygodny. Coś tam mówi, w sumie kogo to obchodzi, ot zwykły figurant.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Według mnie powinniśmy dać im do zrozumienia, że jest coś nie tak i oprócz wspierania i śpiewania Nic się nie stało Wisełko nic się nie stało, lepiej zaśpiewac Po co wy gracie skoro ambicji nie macie !
Albo wywiesić transparent ze słowami Reymana to może zaczeliby gryżć trawę .. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ten newsik zaczerpnięty od tajemniczego informatora ,może być wrzutką która ma dodatkowo zamieszać .
Brożek ma kontrakt ,więc nie jest tak że on sobie od tak pójdzie ,po prostu Wisła go puści ,jeśli oczywiście będzie jakaś sensowna oferta . Ten konflikt też jakoś mi nie pasuje To wszystko wydaje się jakąś bzdurą . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cleber wrócił z rozmów z Terekiem, będzie na pewno na meczu z Polonią W. Kontraktu jeszcze nie podpisał. Ktoś na ochotnika zrobi trans po portugalsku "Wciąż możesz być legendą a nie zwykłym judaszem" ?
Tak, to szydera. Nie, nie jestem obrońcą Franka ;P Powód: duża litera
Ostatnio edytowane przez Czesław : 06.03.2009 o godz. 12:31.
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki" - Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez element : 06.03.2009 o godz. 16:29.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5377 Paweł o jego rzekomym konflikcie z Maćkiem Skorżą
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
8 miesięcy nie grania w piłke, prawie tyle samo dochodzenia do siebie, nic juz z niego nie będzie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Jak to jest ze po Szymku tyle czasu szukamy goscia od rozgrywnia pilki,a jak znajdujemy to dostaje koszmarnej kontuzjii po ktorej bedzie pewnie Dawidowskim 2.Oczywiiscie zycze Lukaszowi jak najlepiej ale przyklad chocby Niedzialana jest tu dobrym wykladnikiem,niestety.... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie nie to Ci chodziło ale dla mnie "najciekawszy" był ten fragment
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Brawo! Klub nie inwestuje w szkolenie młodzieży, więc zajmą się tym stare wygi. Życzyłbym sobie, żeby z każdego rocznika przynajmniej jeden chłopak nabył umiejętności zbliżonych do Franka i Szymka. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
"Po odejściu z Wisły Maciej Żurawski, Kamil Kosowski, Mirosław Szymkowiak i pan dobrych mieliście tylko kilka miesięcy. Potem zaczął się schyłek formy. Dlaczego?
Kiedy w Elche zdobywałem gole co tydzień, trener przymykał oko na to, że nie zawsze trenowałem na pełnych obrotach. Później nas wszystkich chyba zajechano, po latach treningów w Polsce nie potrafiliśmy wytrzymać obciążeń." to jest ciekawy fragment, a ze Frankowski przeważnie wie co mówi to tak właśnie jest |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Kiedys czytalem ze Polaki maja o 20% wieksza tkanke tluszczowa od ludzi z poludnia Europy czy cos takiego i nigdy kondycyjnie im nie dorownamy chocbysmy caly rok biegali po gorach.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|