The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2010, 16:57
sama sobie zgotowała ten los, mogła powiedzieć pół roku temu że stadion zostanie oddany we wrześniu. Dostałaby pewnie taką samą porcję bluzgów jak teraz, ale byłaby w miarę wiarygodna, a tak wyszła na niekompetentnego głupka, który co wywiad zmienia zdanie.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.07.2010, 16:59
dziennikarka pyta Janik - czyli pazdziernik ostateczny termin?
- tak.. yyyy ... to znaczy czujemy presje i chcielibysmy zeby kibice juz weszli chociaz na jedna trybune... yyy i mamy nadzieje ze uda nam sie razem z WISLA zakonczyc budowe w pazdzierniku

czyli na poczatku powiedziala ze w pazdzierniku bedzie oddany stadion, troche zamieszala i pod koniec.. no mamy nadzieje,

tak wiec i na ten pazdziernik nie liczylbym, i nie wiem po co znow kreci z ta Wisla, Wisla buduje stadion, czy oni? szkoda ze nie zrzucila winy na SKWK

a tak to Janik zamotana, zaczela jej dziennikarka porownywac koszty do innych stadionow.. a ona "murawe trzeba bylo obnizyc.."
bo koszt obnizenia murawy to 100 mln euro

o reszty pisac nie ma sensu, tlumaczy sie, glupio smieje i zadnych konkretow, nic sobie z tego nie robia..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 21.07.2010 o godz. 17:04.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 21.07.2010, 17:12
poprawiają murawę (wymieniają żółte miejsca na świeżą trawę) - przynajmniej to udało się załatwić
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.07.2010, 17:24
Najśmieszniejsze jest to , że najbardziej płaczecie o widok z skyboxow mimo że pewnie nigdy nawet tam nie wejdziecie Jeśli zapewniają nas że widok jest już OK to nie widzę powodów żeby tu płakać nad tym tematem . Płac zecie że murek brzydki , że powinno być szkło albo barierka . A to zwykłe bzdury ! Jestem w stanie się założyć , że osoby korzystające z tych boxów wolą murek który zapewni im prywatność a nie szkło przez które bedzie im zaglądać stado "dresów" . "A jak wejdzie dziecko albo kobieta to co" ....to poprostu usiądzie w drugim rzędzie i po kłopocie !Wasze wyszukiwanie dziury w całym to już nawet nie jest paranoja to jakiś totalny nonsens . To zwykłe szukanie "garbatego na olimpiadę
Trawa .....ja tez bym chciał żeby byl od poczatku piękny zielony dywan .Niestety pogoda akurat trafiła się ektremalna i wydaje mi się , że tu nie ma się czego czepiać .Zwykły pech a nie czyjaś zła wola . Może dobrze że teraz nie zagramy na R22 b będzie czas na dobre przyjęcie się tej trawy .
Zgadzam się że róznych niedoróbek jest za dużo ale zdarzają się one na każdej budowie . U nas jest ich zbyt wiele i to nie jest OK . Ale to też nie powód do wylewania tutaj łez i robienie dramatu i histerii . Zgadzam się że przegięciem jest taka skala opóźnien i za to jak najbardziej powinno się rozliczać ludzi odpowiedizalnych ! Ale śmieszy mnie fakt , którego jestem pewien , że najwięcej tutaj płaczą ludzie , któzy nigdy nie byli na meczu na żywo i pewnie nie będą również na tym nowym stadionie To zwyczajnie widać po treści postów . Ktoś kto chodzi na mecze rgularnie wie co jest ważne i na 100 % nie będzie tutaj płąkał nad odcieniem krzesełek czy tez kolorem teraktoy Oczywiście że jest wiele pięknych stadionów o wiele łądniejszych niż nasz .Ale też budowany były w innych warunkach i za inne pieniądze . A ja uważam , że nasz będzie zajebisty i wali mnie czy w skybox będzie murek czy szyba . Wali mnie czy krzesełka będą wpadać w odcień różowy czy fioletowy bo mam nadzieję , że ich nie będzie widać .
I zdecydowanie jestem za tym żeby poczekać nawet te głupie dwa miesiące dłużej niż robić otwarcie przy jednej trybunie ! Jest jak jest ale warto poczekać , skończyć wszystko jak należy i oddać przynajmniej trzy trybuny na raz .
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.07.2010, 17:30
I co z tego ze nie wejdzie? normalnemu kibicowi Wisly zalezy na tym zeby jego klub rosl w sile finansowo, dlatego skyboxy musza byc dobrze wykonanane zeby nawet taka Cracovia na swoich skyboxach nie zarabiala wiecej niz Wisla.. ja bym z pocalowaniem reki wzial taki skybox, bo widok dla mnie jest dobry, ale dla kogos moze byc ch.. dlatego musi byc wykonany perfekcyjnie zeby kazdemu dogodzic, DOGODZIC OSOBIE KTORA BEDZIE PAKOWAC DO KASY KLUBU ZA JEDEN SKYBOX KILKADZIESIAT TYS ZL ZA RUNDE (skyboxy to rzecz na ktorej klub zarabia NAJWIECEJ pieniedzy;jesli chodzi o stadion)
I co z tego ze nie bedzie kioskow gastronomicznych? ja bym sobie jakos poradzil, napil sie kranowy i jakos by to poszlo nawet na sucho, ale co z reszta? potencjalny sezonowiec pojdzie na druga stron, gdzie nawet ma restauracje z widokiem na murawe, tak, tacy tez beda chcieli przyjsc na mecz, tak samo pikniki, dzieci czy starsze osoby i trzeba to zrozumiec i wbrew wszystkiemu z tego sie cieszyc, bo na nich klub tez bedzie zarabial pieniadze, przyjdzie raz, posiedzi w skwarze 40stopni, spyta sie , a mozna tu w ogole cos kupic do picia? nie, trzeba isc do wc, drugi raz przyjdzie? watpie,
ten stadion ma byc na dlugie lata, on ma nam pomoc podskoczyc finansowo, ok, Ciebie to wali,, ale tym ktorym zalezy na silnej i stabilnej finansowo Wisle juz nie, a jak tak dalej pojdzie to po powstaniu stadionow Jagi, Polonii Warszawy czy nawet Piasta Gliwice jeszcze ich bedziemy gonic, bo nawet taki Piast ma miec podziemne parkingi, nie wspominajac o takich kioskach gastornomicznych i innych cudach, bo trudno zeby nowy stadion nie posiadal takich rzeczy, i to stadionik za 100 mln zl , u za pol miliarda zlotych nie bedzie kiosku gastronimicznego na jednej z trybun o pojemnosci 12 tys miejsc, ewenement na skale swiatowa
tu nie mozna patrzec na siebie, kiedy sie przejechalo swoje, siedzialo w klatkach dla gosci przypominajacych klatki dla zwierzat, jadlo zimne niedosmazone kielbaski i lalo gdzies w krzakach, tu trzeba patrzec na rzesze innych osob, dla ktorych ten stadion jest budowany!! to miedzy innymi oni beda monotorem napedowym klubu - $$
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 21.07.2010 o godz. 17:41.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 21.07.2010, 17:34
Dla mnie jest to żenada.

Wkurza mnie też marazm ze strony Wisły i wszystkich osób tak czy inaczej związanych z naszym klubem.
Proponowałem napiszmy tekst wytykający wszystkie braki, niedoróbki, ,,wspaniałe rozwiązania”, kłamstwa, puste obietnice - puśćmy w ruch niech podpisze jak najwięcej ludzi i wyślijmy to do gazet.

Wybory jesienią musi ich to ruszyć.

My niestety ponarzekamy na necie i dalej śpimy.
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.07.2010, 17:40
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
Najśmieszniejsze jest to , ..., skończyć wszystko jak należy i oddać przynajmniej trzy trybuny na raz .
Dla mnie najwazniejsze jest to , żeby po oddaniu stadionu nadal rozwiazywano wszelkie niedoróbki, które w znaczący sposób mogą poprawić komfort użytkowania - bez znaczących nakładów finansowych.

Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 21.07.2010, 17:51
Nie może być tak jak z trybuną D gdzie dalej nie ma wejść. Jeśli wszystko nie zostanie zrobione to w przyszłości braki mogą zostać na dłużej. Nie mówię już o tych wejściach bo one muszą być ale o innych rzeczach które należy wyszukiwać i poprawiać aby potem nie zostało tak jak jest. Z drugiej strony wierzę że wszystko będzie w porządku ale lepiej się pilnować
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.07.2010, 18:03
Markus napisał(a):Wyświetl post
A to gdzieś napisałem, żeby już „teraz” zerwać się i pójść pod UM bez wcześniejszego uzyskania odpowiednich zezwoleń? To tyle w kwestii manipulacji i tego kto manipuluje.

A skąd Ty możesz cokolwiek wiedzieć na temat tego, co robię lub robiłem, gdzie byłem, ile pism wysłałem i gdzie wysłałem, z kim rozmawiałem? Nie masz na ten temat żadnej wiedzy, dalej możesz jedynie manipulować, tj. snuć swoje teorie i przypuszczenia, majaczyć o hipokryzji. A potem na koniec bardziej lub mniej bezpośrednio obrażać.

Oczekujesz, że ja tutaj na forum będę wyręczał SKWK i innych w opracowywaniu planu działania i ewentualnych zdecydowanych reakcji w związku z kolejną stadionową „obsuwą”? Albo że zrobi to ktoś inny, a nie organizacje istniejące dla kibiców i dla reprezentowania ich? A dlaczego? Oni powinni mieć w tym większe doświadczenie niż ja. A po tym, jak kiedyś moje propozycje i konkretny tekst, o których proszono w innej sprawie zostały potraktowane przez osoby związane z SKWK (o szczegółach nie chcę mówić), nie jestem skłonny nikomu tam się narzucać.

Nie musisz odpowiadać – nasza polemika przekroczyła już i tak ramy tego tematu.

Ale odpowiem jednak, żeby Ci nie było przykro. Poza tym, uważam, że cały czas rozmawiamy na temat.

Skąd wiem, że nic nie działasz? Bo mam kilku znajomych tu i tam i pytałem ich o Ciebie (już jakiś czas temu, bo sprawiałeś wrażenie osoby, która na tej budowie zjadła zęby, ale tu raczej wygląda na zjedzenie, ale wszystkich rozumów)- nikt nie wie kim jesteś. Mało tego, piszesz, że SKWK nic nie robi, co samo w sobie świadczy o Twojej niewiedzy i braku zaangażowania. Fajnie, że wysłałeś maile do ludzi odpowiedzialnych za taki, a nie inny stan rzeczy, ale to nie uprawnia Cię, do wydawania poleceń, albo żądania czegokolwiek, od ludzi, którzy zrobili od Ciebie znacznie więcej. Jesteś jednym z, chciałbym wierzyć, że, tysięcy, którzy też "coś" zrobili. SKWK musi reprezentować ich wszystkich (chociaż powinno tylko tych, którzy są zapisani, bo w końcu jaki mają interes w wyrażaniu opinii tych, którzy potrafią tylko klikać i jechać po nich?).

Napisałeś tekst, ktoś go odrzucił, albo nawet zmieszał z błotem. Poddałeś się. Szybko, ale przynajmniej możesz powiedzieć, że próbowałeś. Cóż, nie odpowiadam za SKWK, nie jestem nawet członkiem Stowarzyszenia, ale tylko to, że jesteś forumowym guru od budowy, nie oznacza, że masz patent na prawdę ostateczną i nie możesz się obrażać, bo ktoś uznał, że Twój tekst się nie nadaje.

Co do oczekiwań wobec Ciebie, to, może Cię zaskoczę, ale nie mam żadnych. Byłem ciekaw, czy tylko wzorem pewnego Andrzeja krzyczysz "Balcerowicz musi odejść", czy masz w głowie choćby zarys tego, co chciałbyś, żeby się wydarzyło.

Pozdro!
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.07.2010, 18:56
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Ale odpowiem jednak, żeby Ci nie było przykro. Poza tym, uważam, że cały czas rozmawiamy na temat.

Tez się pośmieję, choć sytuacja z dalszą grą na Hutniku zamiast R22 do śmiechu nie napawa.

Po pierwsze miło mi, że uważasz (choćby nieszczerze ) , iż nawet niewiele pisząc na temat budowy na forum, nie wypowiadając się tu na tematy stricte techniczne/architektoniczne/inżynierskie, „sprawiam wrażenie osoby, która na tej budowie zjadła wszystkie zęby”. Nie wiedziałem, że nawet nie pisząc o powyższym, mam u Ciebie aż tak wielkie oddziaływanie na temat W innym kontekście pochlebiałoby mi, że stawiasz mnie na równi np.: z Piotrem G., czy Ravem, ale w tym mogę tylko taktownie przemilczeć sprawę Twojej percepcji.

Po drugie – wskaż mi choć jeden cytat, gdzie piszę, że SKWK „kompletnie nic nie robi w kwestii stadionu”. Choć jeden. Bardzo proszę. Bazujesz na tym, więc pokaż, a nie manipuluj. A gdy nie znajdziesz, po prostu przyznaj się, nawet nie musisz przepraszać.

Wyjaśnię, bo Twoja percepcja jak widać nie dostrzegła, że chodzi po prostu o zmianę taktyki i linii postępowania organizacji kibicowskich, mediów i klubu (teraz sprowadziliśmy ją do wątku SKWK), bo obecna jak widzimy nie sprawdza się, tj. w żaden sposób nie uchroniła od dalszych opóźnień w budowie, ani nie wymusiła większego profesjonalizmu miasta czy wykonawcy. Na bardziej zdecydowaną, bez odżegnywania się od demonstracji. Co jeszcze musi się stać, aby kibice zareagowali publicznie? Otwarcie stadionu dopiero w zimie? Za rok? A może nigdy? Zamknięcie dawnego D na stałe? Wtedy też będziesz rozgrzeszał obowiązującą obecnie linię postępowania? Jaka jest ta Twoja „czerwona linia”?

Po trzecie: każdy kibic Wisły ma prawo mieć swoje oczekiwania względem organizacji kibicowskich tak długo, jak długo używają w nazwach słowa Wisła Kraków i kibice. I ma prawo liczyć na ich odpowiedzialne postępowanie oraz reagowanie w sytuacjach kryzysowych dla całego klubu. Każdy.

A jeśli dana organizacja nie jest gotowa na uniesienie tego brzemienia odpowiedzialności i oczekiwań, nie chce reprezentować wszystkich, tylko dzielić ich na lepszych i gorszych, by reprezentować grupkę wybranych, to niech zapisze to w statucie i zmieni nazwę. Nikt „z zewnątrz” nie będzie wtedy mógł coś od niej oczekiwać.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.07.2010, 19:16
Witam

W drodze po bilet przechodziłem dziś przez park Jordana i jedna sprawa mnie zastanawia: dziś testowano nagłośnienie, czy też taka impreza jest co dzień ? Pięknie się niesie...

"Bo nasza ARMIA to potęga"
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.07.2010, 19:22
Testowano nagłośnienie. W jednej z dzisiejszych fotorelacji jest coś napisane na ten temat.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 21.07.2010, 20:49
U nas jest ta różnica od innych miast że Majchrowski ma nas w głębokim poważaniu. Jakby mógł to zburzył by nasz stadion. Brak mi słów
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 21.07.2010, 21:24
to już są jaja!!!http://www.krakow.pl/komunikaty/?MOD...w&kom_id=12050
Odpowiedz cytując
Abstrakcja
Member

Od: 07.2010

Stary 21.07.2010, 21:33
Mea napisał(a):Wyświetl post
to już są jaja!!!http://www.krakow.pl/komunikaty/?MOD...w&kom_id=12050
HAHAHAHA rzeczywiście śmieszne. Wczoraj jak szedłem po bilety jakoś nie widziałem żeby ulica Reymana była gotowa... Tragedja! ! ! Poza tym trybuna Wsch. nie jest gotowa jeszcze.
Ostatnio edytowane przez Abstrakcja : 21.07.2010 o godz. 23:14.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.07.2010, 22:18
ReYmana !
Ja wiem, że rzecznik tego całego ZIKIT tak napisał, no ale od kibica Wisły można wymagać...
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.07.2010, 22:29
Pytanie w oficjalnej interpelacji do ZIKiTu:

-Gdzie znajduje sie ulica Rejmana i po co została przebudowana ?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.07.2010, 22:37
Ja sie normalnie wk..m i wysłałem pisemko takiej treści :
Pan Jacek Bartlewicz
Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu
Urząd Miasta Krakowa

Niniejszym wyrażam swój stanowczy protest wobec sposobu informowania przez Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu nas mieszkańców Krakowa, wyborców i podatników.
Sprzeciw mój jest spowodowany zamieszczoną dziś (tj 21.07.2010r) informacją pod tytułem : "Stadion miejski przy ulicy Reymonta gotowy do meczu Ligi Europejskiej".
Już tytuł tej informacji jest nieprawdziwy - Wszyscy zainteresowani wiedzą, że stadion niestety nie jest gotowy do żadnych rozgrywek, gdyż w stanie, w jakim jest nie spełnia wymogów Ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych ( Dz.U. et.c.) Ergo - nie mogą być na nim rozgrywane żadne mecze z udziałem publiczności.
Stanowczo protestuję wobec trybu i sposobu komunikacji z otoczeniem Urzędu Miasta Krakowa w tej sprawie.

Składam również oficjalne zapytanie : czy określenie "ulicę Rejmana" miało na celu publiczną obrazę pamięci jednego z najwybitniejszych krakowskich sportowców ? Wymagam i będę wymagał od urzędników miasta Krakowa, przede wszyskim tych odpowiedzialnych za kontakty z otoczeniem by byli fachowo przygotowani do pełnienia swoich funkcji. Nazwiska sławnych Krakusów mają być przez państwa znane i szanowane.

Z poważaniem
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 21.07.2010, 22:47
Wisła twierdzi, że stadion nie spełnia wymagań PZPN a ZIKIT i Majchrowski twierdzą, że stadion jest gotowy na mecz III rundy UEFA, bo został wykonany zgodnie z projektem budowlanym i poleceniami Wisły Kraków a także uzyskał niezbędne zezwolenia oraz certfikaty. Majchrowski zamienił sylwestrowe szczerości na urzędowe oświadczenia, polemizując tym razem, nie tylko z oświadczeniem Wisły Kraków i tym samym, zarzucając Wisłe Kraków kłamstwo, ale podważając także, otaczającą wszystkich rzeczywistość, gdzie stadion przy R22, nie jest gotowy do użytkowania nawet z jedną trybuną, a w całości będzie prawdopodobnie ukończony w przyszłym roku dopiero. Tak, jak w Sylwestra można było uznać jego obelgi, za pasiaste pijackie urojenia, tak obecnie każdy widzi, że albo Majchrowski ostatecznie oszalał z nienawiści do Wisły, albo terminy i odbiory inwestycji, są dla niego wiedzą nieosiągalną. Zamiast przeprosić wsystkich za ewidentne opóźnienia i błędy inwestycyjne, to Majchrowski okopuje się na barykadzie arogancji i nieposkromionej bezczelności władzy. No to chyba zaczynamy jazdę z ................., gdyż mam nadzieję, że żadne obiecanki cacanki nie są warte honoru Wiślackiego a środowiska i kibice Wisły Kraków, ponownie zjednoczą się w tym celu i jak nigdy dotąd, wreszcie zademonstrują, swoje wymagające stanowisko negocjacyjne oraz niezłomny i sztywny kręgosłup moralny .
Ostatnio edytowane przez kot : 22.07.2010 o godz. 00:13.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Pancratius
Member

Od: 07.2010

Stary 21.07.2010, 22:51
Nie rozegranie III rundy UEFA na naszym stadionie to śmiech na sali. Pytam się ile można czekać
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.07.2010, 22:54
Na miejscu Wisły poczekał bym z odbiorem stadionu dopóki nie poprawią wszystkiego i nie oddadzą w pełni sprawnego stadionu.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 22.07.2010, 01:11
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Na miejscu Wisły poczekał bym z odbiorem stadionu dopóki nie poprawią wszystkiego i nie oddadzą w pełni sprawnego stadionu.
Popieram. Żadnych prowizorek.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.07.2010, 01:40
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Popieram. Żadnych prowizorek.
Szczególnie że to co robi ZiKiT to po prostu jest komedia.To info pokazuje że oni mają zamiar iść na wojnę z Wisłą i to nie z Wisłą jako z kibicami tylko z klubem
To co oni odwalili to jest typowy Monty Python i na prawdę śmiał bym się do rozpuku gdyby nie to że to nie fikcja a rzeczywistość.

Oprócz tej informacji bardziej mnie zaciekawiło info ze strony klubu w którym jednym z powodów nie spełniania kryteriów jest brak oświetlenia - to chyba przesądza że jak przejdziemy Azerów to ostatnia runda, gdzie są duże szanse na wylosowanie prawdziwego kozaka w stylu Juventusu czy M.City też nie zagramy na Re(j)monta.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 22.07.2010, 02:06
Tylko to by oznaczało kolejny sezon gry na SS...
Na stadion można wrócić, ale tylko po podpisaniu umów (z zapewnionym finansowaniem) na dokończenie obiektu i poprawę błędów - inaczej będzie prowizorka przez długie lata. Oczywiście z obniżonym (i to ostro czynszem), bo płacenie całości kwoty za coś nie w pełni funkcjonalnego będzie dużą niegospodarnością klubu. Dodatkowo zmotywuje to miasto do jak najszybszego zakończenia prac, bo 5mln drogą nie chodzi...
Wisła rozegrałaby sezon przy 2 trybunach (chyba, że stanie się cud i do rundy wiosennej wykonawca wybuduje trybunę zachodnią i zaplecze północnej).
_Vodka napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie najwazniejsze jest to , żeby po oddaniu stadionu nadal rozwiazywano wszelkie niedoróbki, które w znaczący sposób mogą poprawić komfort użytkowania - bez znaczących nakładów finansowych.
Niedasie.
- zaplecze północnej (razem z systemami IT)
- telebimy;
- punkty gastronomiczne; jest ich 20 do wykonania
- zmienić elewację w narożnikach, aby zrobić okienka kasowe.
To są elementy, które trzeba wykonać i bez nakładów finansowych zrobić się tego nie da - ZIKIT będzie musiał znowu zwrócić się do radnych, zapewne o kilkanaście mln PLN (zależy od kosztu zaplecza północnej, przydałby się ogólnie przetarg na nie, resztę można zlecić Polimexowi).
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.07.2010, 08:37
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie jest to żenada.

Wkurza mnie też marazm ze strony Wisły i wszystkich osób tak czy inaczej związanych z naszym klubem.
Proponowałem napiszmy tekst wytykający wszystkie braki, niedoróbki, ,,wspaniałe rozwiązania”, kłamstwa, puste obietnice - puśćmy w ruch niech podpisze jak najwięcej ludzi i wyślijmy to do gazet.

Wybory jesienią musi ich to ruszyć.

My niestety ponarzekamy na necie i dalej śpimy.
Patrząc na sondaże przedwyborcze nie wydaje mi się, żeby Majchorwski musiał jakoś bardzo przykładać się do budowy stadionu (w niektórych wygrywa nawet w pierwszej turze).
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.07.2010, 08:58
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Tylko to by oznaczało kolejny sezon gry na SS...

Niedasie.
- zaplecze północnej (razem z systemami IT)
- telebimy;
- punkty gastronomiczne; jest ich 20 do wykonania
- zmienić elewację w narożnikach, aby zrobić okienka kasowe.
To są elementy, które trzeba wykonać i bez nakładów finansowych zrobić się tego nie da - ZIKIT będzie musiał znowu zwrócić się do radnych, zapewne o kilkanaście mln PLN (zależy od kosztu zaplecza północnej, przydałby się ogólnie przetarg na nie, resztę można zlecić Polimexowi).

Jak to sie nie da? Calosc kwopty za wynajem przez nastepne 10 lat powinno isc na poprawe stadionu

vorsiak napisał(a):Wyświetl post
Do wszystkich płaczków na temat krzesełek.

Oglądaliście wczoraj Amice. Oni to dopiero pojechali z krzesełkami. POZnan*
czytałem fajny komentarz
"Rozpędzili się z dużymi literami ,a potem się okazało że białych krzesełek braknie . No to pojechali małymi"

U nas to o wiele lepiej wygląda.

pzdr
A mnie sie podobał ten tekst: "Capslock im sie przypadkowo włączył" I wdzieliscie co oni maja za liniami: - paskudnie to wygladalo (nierówno rozsypana ziemia).
Ostatnio edytowane przez Bekas : 22.07.2010 o godz. 09:00.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 22.07.2010, 09:09
Cytat:
Jak to sie nie da? Calosc kwopty za wynajem przez nastepne 10 lat powinno isc na poprawe stadionu
Całość kwoty za wynajem stadionu w ciągu 10 lat, to będzie ponad 50mln PLN...
A takie rzeczy jak zaplecze północnej, telebimy, gastronomia, zbiornik retencyjny, kasy, trzeba zrobić jak najszybciej, a nie w ciągu 10 lat.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 22.07.2010 o godz. 09:26.
Odpowiedz cytując
djsako
Junior Member

Od: 01.2008

Stary 22.07.2010, 09:29
ładnie jest sami zobaczcie na tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=24QxY...eature=channel
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.07.2010, 10:17
No i mamy wybrany wzór krzesełek na zachodniej. Będzie to samo co na wschodniej tylko bez napisów i bardzo dobrze.

Pozostaje teraz czekać na to kiedy stadion bedzie zdatny do użytkowania. Bo w IV rundzie to jak przyjadą jakieś mocne zespoły to coś mi mówi że nie zgodzą się na transmisję o godz 17. A w lidze skoro Legii umożliwili grać w dzień to czemu w naszym przypadku miałoby być inaczej
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 22.07.2010 o godz. 10:56.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów