|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
poprawiają murawę (wymieniają żółte miejsca na świeżą trawę) - przynajmniej to udało się załatwić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Tez się pośmieję, choć sytuacja z dalszą grą na Hutniku zamiast R22 do śmiechu nie napawa. Po pierwsze miło mi, że uważasz (choćby nieszczerze ) , iż nawet niewiele pisząc na temat budowy na forum, nie wypowiadając się tu na tematy stricte techniczne/architektoniczne/inżynierskie, „sprawiam wrażenie osoby, która na tej budowie zjadła wszystkie zęby”. Nie wiedziałem, że nawet nie pisząc o powyższym, mam u Ciebie aż tak wielkie oddziaływanie na temat W innym kontekście pochlebiałoby mi, że stawiasz mnie na równi np.: z Piotrem G., czy Ravem, ale w tym mogę tylko taktownie przemilczeć sprawę Twojej percepcji. Po drugie – wskaż mi choć jeden cytat, gdzie piszę, że SKWK „kompletnie nic nie robi w kwestii stadionu”. Choć jeden. Bardzo proszę. Bazujesz na tym, więc pokaż, a nie manipuluj. A gdy nie znajdziesz, po prostu przyznaj się, nawet nie musisz przepraszać. Wyjaśnię, bo Twoja percepcja jak widać nie dostrzegła, że chodzi po prostu o zmianę taktyki i linii postępowania organizacji kibicowskich, mediów i klubu (teraz sprowadziliśmy ją do wątku SKWK), bo obecna jak widzimy nie sprawdza się, tj. w żaden sposób nie uchroniła od dalszych opóźnień w budowie, ani nie wymusiła większego profesjonalizmu miasta czy wykonawcy. Na bardziej zdecydowaną, bez odżegnywania się od demonstracji. Co jeszcze musi się stać, aby kibice zareagowali publicznie? Otwarcie stadionu dopiero w zimie? Za rok? A może nigdy? Zamknięcie dawnego D na stałe? Wtedy też będziesz rozgrzeszał obowiązującą obecnie linię postępowania? Jaka jest ta Twoja „czerwona linia”? Po trzecie: każdy kibic Wisły ma prawo mieć swoje oczekiwania względem organizacji kibicowskich tak długo, jak długo używają w nazwach słowa Wisła Kraków i kibice. I ma prawo liczyć na ich odpowiedzialne postępowanie oraz reagowanie w sytuacjach kryzysowych dla całego klubu. Każdy. A jeśli dana organizacja nie jest gotowa na uniesienie tego brzemienia odpowiedzialności i oczekiwań, nie chce reprezentować wszystkich, tylko dzielić ich na lepszych i gorszych, by reprezentować grupkę wybranych, to niech zapisze to w statucie i zmieni nazwę. Nikt „z zewnątrz” nie będzie wtedy mógł coś od niej oczekiwać. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Witam
W drodze po bilet przechodziłem dziś przez park Jordana i jedna sprawa mnie zastanawia: dziś testowano nagłośnienie, czy też taka impreza jest co dzień ? Pięknie się niesie... ![]() "Bo nasza ARMIA to potęga" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Testowano nagłośnienie. W jednej z dzisiejszych fotorelacji jest coś napisane na ten temat.
![]()
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
U nas jest ta różnica od innych miast że Majchrowski ma nas w głębokim poważaniu. Jakby mógł to zburzył by nasz stadion. Brak mi słów
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
to już są jaja!!!http://www.krakow.pl/komunikaty/?MOD...w&kom_id=12050
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Abstrakcja : 21.07.2010 o godz. 23:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ReYmana !
Ja wiem, że rzecznik tego całego ZIKIT tak napisał, no ale od kibica Wisły można wymagać... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pytanie w oficjalnej interpelacji do ZIKiTu:
-Gdzie znajduje sie ulica Rejmana i po co została przebudowana ? ![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ja sie normalnie wk..m i wysłałem pisemko takiej treści :
Pan Jacek Bartlewicz Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu Urząd Miasta Krakowa Niniejszym wyrażam swój stanowczy protest wobec sposobu informowania przez Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu nas mieszkańców Krakowa, wyborców i podatników. Sprzeciw mój jest spowodowany zamieszczoną dziś (tj 21.07.2010r) informacją pod tytułem : "Stadion miejski przy ulicy Reymonta gotowy do meczu Ligi Europejskiej". Już tytuł tej informacji jest nieprawdziwy - Wszyscy zainteresowani wiedzą, że stadion niestety nie jest gotowy do żadnych rozgrywek, gdyż w stanie, w jakim jest nie spełnia wymogów Ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych ( Dz.U. et.c.) Ergo - nie mogą być na nim rozgrywane żadne mecze z udziałem publiczności. Stanowczo protestuję wobec trybu i sposobu komunikacji z otoczeniem Urzędu Miasta Krakowa w tej sprawie. Składam również oficjalne zapytanie : czy określenie "ulicę Rejmana" miało na celu publiczną obrazę pamięci jednego z najwybitniejszych krakowskich sportowców ? Wymagam i będę wymagał od urzędników miasta Krakowa, przede wszyskim tych odpowiedzialnych za kontakty z otoczeniem by byli fachowo przygotowani do pełnienia swoich funkcji. Nazwiska sławnych Krakusów mają być przez państwa znane i szanowane. Z poważaniem |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Wisła twierdzi, że stadion nie spełnia wymagań PZPN a ZIKIT i Majchrowski twierdzą, że stadion jest gotowy na mecz III rundy UEFA, bo został wykonany zgodnie z projektem budowlanym i poleceniami Wisły Kraków a także uzyskał niezbędne zezwolenia oraz certfikaty.
Majchrowski zamienił sylwestrowe szczerości na urzędowe oświadczenia, polemizując tym razem, nie tylko z oświadczeniem Wisły Kraków i tym samym, zarzucając Wisłe Kraków kłamstwo, ale podważając także, otaczającą wszystkich rzeczywistość, gdzie stadion przy R22, nie jest gotowy do użytkowania nawet z jedną trybuną, a w całości będzie prawdopodobnie ukończony w przyszłym roku dopiero. Tak, jak w Sylwestra można było uznać jego obelgi, za pasiaste pijackie urojenia, tak obecnie każdy widzi, że albo Majchrowski ostatecznie oszalał z nienawiści do Wisły, albo terminy i odbiory inwestycji, są dla niego wiedzą nieosiągalną. Zamiast przeprosić wsystkich za ewidentne opóźnienia i błędy inwestycyjne, to Majchrowski okopuje się na barykadzie arogancji i nieposkromionej bezczelności władzy. No to chyba zaczynamy jazdę z ................., gdyż mam nadzieję, że żadne obiecanki cacanki nie są warte honoru Wiślackiego a środowiska i kibice Wisły Kraków, ponownie zjednoczą się w tym celu i jak nigdy dotąd, wreszcie zademonstrują, swoje wymagające stanowisko negocjacyjne oraz niezłomny i sztywny kręgosłup moralny . ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 22.07.2010 o godz. 00:13.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie rozegranie III rundy UEFA na naszym stadionie to śmiech na sali. Pytam się ile można czekać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Na miejscu Wisły poczekał bym z odbiorem stadionu dopóki nie poprawią wszystkiego i nie oddadzą w pełni sprawnego stadionu.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Popieram. Żadnych prowizorek.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Szczególnie że to co robi ZiKiT to po prostu jest komedia.To info pokazuje że oni mają zamiar iść na wojnę z Wisłą i to nie z Wisłą jako z kibicami tylko z klubem
To co oni odwalili to jest typowy Monty Python i na prawdę śmiał bym się do rozpuku gdyby nie to że to nie fikcja a rzeczywistość. Oprócz tej informacji bardziej mnie zaciekawiło info ze strony klubu w którym jednym z powodów nie spełniania kryteriów jest brak oświetlenia - to chyba przesądza że jak przejdziemy Azerów to ostatnia runda, gdzie są duże szanse na wylosowanie prawdziwego kozaka w stylu Juventusu czy M.City też nie zagramy na Re(j)monta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Tylko to by oznaczało kolejny sezon gry na SS...
Na stadion można wrócić, ale tylko po podpisaniu umów (z zapewnionym finansowaniem) na dokończenie obiektu i poprawę błędów - inaczej będzie prowizorka przez długie lata. Oczywiście z obniżonym (i to ostro czynszem), bo płacenie całości kwoty za coś nie w pełni funkcjonalnego będzie dużą niegospodarnością klubu. Dodatkowo zmotywuje to miasto do jak najszybszego zakończenia prac, bo 5mln drogą nie chodzi... Wisła rozegrałaby sezon przy 2 trybunach (chyba, że stanie się cud i do rundy wiosennej wykonawca wybuduje trybunę zachodnią i zaplecze północnej).
- zaplecze północnej (razem z systemami IT) - telebimy; - punkty gastronomiczne; jest ich 20 do wykonania - zmienić elewację w narożnikach, aby zrobić okienka kasowe. To są elementy, które trzeba wykonać i bez nakładów finansowych zrobić się tego nie da - ZIKIT będzie musiał znowu zwrócić się do radnych, zapewne o kilkanaście mln PLN (zależy od kosztu zaplecza północnej, przydałby się ogólnie przetarg na nie, resztę można zlecić Polimexowi). |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
||
Jak to sie nie da? Calosc kwopty za wynajem przez nastepne 10 lat powinno isc na poprawe stadionu
Ostatnio edytowane przez Bekas : 22.07.2010 o godz. 09:00.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
A takie rzeczy jak zaplecze północnej, telebimy, gastronomia, zbiornik retencyjny, kasy, trzeba zrobić jak najszybciej, a nie w ciągu 10 lat.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 22.07.2010 o godz. 09:26.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
ładnie jest sami zobaczcie na tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=24QxY...eature=channel
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
No i mamy wybrany wzór krzesełek na zachodniej. Będzie to samo co na wschodniej tylko bez napisów i bardzo dobrze.
Pozostaje teraz czekać na to kiedy stadion bedzie zdatny do użytkowania. Bo w IV rundzie to jak przyjadą jakieś mocne zespoły to coś mi mówi że nie zgodzą się na transmisję o godz 17. A w lidze skoro Legii umożliwili grać w dzień to czemu w naszym przypadku miałoby być inaczej
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 22.07.2010 o godz. 10:56.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|