|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Brazylijski obrońca David Braz na 90 procent zagra w Wiśle Kraków - ujawnia menedżer piłkarza. Mistrz Polski na razie zaprzecza.
Informacje o transferze 22-letniego piłkarza Panathinaikosu Ateny jako pierwsze podały media w Grecji. Koniczynki chętnie pozbędą się Brazylijczyka, bo chcą uszczuplić swoją kadrę o zawodników, którzy się tam nie sprawdzili. Na 90 procent Braz zagra w Krakowie. Będzie wypożyczony z Aten na pół roku – powiedział "Super Expressowi" menedżer zawodnika Hector Peralta. Ten sam, który do Białej Gwiazdy przywiózł Marcelo i Beto. - W prasie pojawiają się różne nazwiska, większość z nich to jednak tylko plotki – rzecznik klubu Adrian Ochalik w rozmowie z serwisem wislasoccer.com na razie zaprzecza, że były reprezentant młodzieżówki Canarinhos pojawi się przy ul. Reymonta. Przypomnijmy, że krakowianie chcieli mieć tego piłkarza już zimą. Zawodnik był nawet w Krakowie. Wówczas jednak wybrał ofertę Panathinaikosu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Cebanu wypożyczą ogra się chłopak i zobaczymy co potrafi
A co do tego napastnika Marcelo,Diaz,też mieli się nie sprawdzić... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ani na transfermarkcie, ani na youtube
![]() a teraz Braz tylko na pół roku? łał. Marcinnno - Marcelo grał w Santosie w 1 druzynie, duzo młodszy, reprezentant młodziezowki. Diaz reprezentant kraju. ![]() |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Forumowi managerzy juz wydali wyrok
![]() Gdyby zajmowali sie transferami zamiast Bednarza.... ...gralibysmy w okregowce ![]() niech wakacje sie juz skoncza, prosze... wyleg pokemonow tez sie skonczy...
Ostatnio edytowane przez mic : 02.07.2009 o godz. 09:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ale spróbować chyba można? Jak narazie pozbyliśmy się Beto, Niedzielana więc ktoś musi przyjść,a Wisła jak wiemy nie jest klubem,który lubi wydawać pieniądze,więc będzie testowała zawodników wolnych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Co? też źle? no ja pier*ole... Fajnie się narzeka co? Ogarnijcie się ku*wa!
Jeszcze dodam, że gdy do Wisły przychodził Błaszczykowski, też nie "wąchał" wcześniej pierwszoligowej piłki... Można też wspomnieć o niejakim Kalu Uche, który z REZERW (!) Espanyolu przychodził.
Ostatnio edytowane przez Krzysiek : 02.07.2009 o godz. 09:25.
![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Pewnie, że można próbować, ale jak pokazuje przykład drewniaka Beto to takie testy mogą doprowadzić do jego zatrudnienia gdyby był nawet tak drewniany jak Beto. Swoją drogą ciekawe kto zdecydował o przydatności pana B. do naszego zespołu pół roku temu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ale się wkurzacie. A przecież ten napastnik dopiero co przyjechał na testy... do podpisania kontraktu daleka droga.
Więc spokojnie... nie gorączkować się. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o tego napastnika, bo a nuż u nas będzie strzelał, ale o samą forme sprowadzania zawodnikow na testy, tu kazdy może przyjść, gdzie niby go wypatrzono ? Ciekawe ile goli w swojej karierze strzelił... Beto np żadnego.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Widzisz, czyli gorszy od Beto na pewno nie będzie a to już coś
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
wy to macie problemy. testujemy kogos zle, nie testujemy tez zle....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Powagi trochę ![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tylko błaszczykowski miał naście lat, a nie dwadzieścia pięć. Zurawski w tym wieku już miał z 50 bramek na koncie, a nie jakiś leszcz z Brazylii
Wiecie, jestem 100% pewny, że nie przejdzie, skonczy się na testach. Zakladamy się o piwo ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a strzelał gole w tej 3 lidze ? masz jakeis info
![]() moze jeszcze raz wytłumacze tym którzy nie płaczą (a ja jestem z tych co płacze). Jestesmy Mistrzami Polski, jestesmy najlepsi, czy gracz który jest kompletnie anonimowy będzie wzmocnieniem ? Czy my jestesmy Polonia Bytom, ba, Jagiellonia czy Wisła Kraków ? Jaga jakos znalazła Kojasevica, Bruno, Alexisa czy reprezentanta Litwy Skerle. AA i nawet Króla, którego chcielismy mieć. Tak znalezli, w 1 ligach choć egzotycznych bądź bałkanskich. Ale pierwszych. Oni zajeli 9 miejsce w sezonie, my 1. Roznica ? Na korzysc Jagielloni tak. Aj, maja jeszcze Grosika, pomarzyc mozemy ![]()
Ostatnio edytowane przez HEDu : 02.07.2009 o godz. 09:37.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dla mnie to komedia gość grał w 9!!! drużynach pół-amatorskich z Brazylii, to naprawdę utłacza takiemu klubowi jak Wisła by takich graczy brać na testy. Przeciez to znaczy że gość powiedzmy mając 16 lat musiał klub zmieniać co sezon. Jeśli startował później to nawet co pół sezonu zmieniał klub. Albo jest tak beznadziejny że go wyrzucali za każdym razem widząc co potrafi, albo biedaczysko trafiał na dziewięciu trenerów którzy go gnoili. Raczej pierwsza opcja bardziej prawdopodobna.
Jak ktoś napisał na testy do nas może przyjechać każdy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Vinicius Fernandes Mazzini
![]() ![]() Jego Profil: http://www.kirinsoccer.com.br/templa...=15&lingua=por "Od czwartku Wisła będzie testowała brazylijskiego napastnika Viniciusa Fernandesa Mazzini. 25-letni piłkarz przyjechał do Grosspetersdorf w nocy ze środy na czwartek. Vinicius urodził się 13 stycznia 1984 roku w brazylijskiej miejscowości Lavras. Ma 186 centymetrów wzrostu, waży 80 kilo. Do tej pory grał w brazylijskich klubach z niższych lig: Fabril, Batatais, Rio Claro, Coritiba, Itumbiara, Tupi, Caldense, XV de Piracicaba, URT. W tym momencie jest wolnym zawodnikiem. Vinicius wyjdzie na trening z tą grupą piłkarzy, którzy mają przed południem przewidziane zajęcia na boisku. Pozostała część zawodników będzie miała trening na rowerach. Jeszcze przed obiadem cała drużyna uda się na basen." Características: Se destaca pelo bom chute de fora da área, é rápido e protege muito bem a bola. Co na nasze wydaje mi sie ze sie tłumaczy: Cechy: Dobre uderzenie w rzutu wolnego , szybkosc i zastawianie się. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
To i ja się skuszę na te testy. Poproszę ziomka, nagra mnie jak sobie kopię piłeczkę na stadionie Orła Piaski Wielkie a potem nagranie wyślemy do pana Bednarza. Co mi szkodzi- a nóż, szybki jestem, młody, perspektywiczny.
![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie mamy siatki scoutingu to musimy sami testowac szrot tzn. zawracac dupe Skorzy kolejnym odpadem z dolnej polki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Moim zdaniem komentarze te spowodowane są nie czym innym jak spekulacjami prasy podgrzewającymi atmosferę wokół transferów Wisły.
Ja mam cichą nadzieję że ten Vinicius spowoduje jedną rzecz - okaże się byc zimnym prysznicem na głowy rozpalonych 12 latków podających przetworzone po raz 27 newsy o Brazie,Kirmie czy Vladaviciu. Pewnym źródłem informacji jest oficjalna strona która póki co o tych zawodnikach nie wspominała.Informuje natomiast o testach Nurkovicia i teraz tego brazylijskiego zawodnika więc jedynie ich zainteresowaniem możemy byc pewni. W związku z tym proponuje aby tematy dotyczące Braza,Vladavica,Kirma,Kluiverta,Ibrahimovicia oraz Jerzego Dudka zawiesic do momentu pojawienia się newsa z oficjalnej strony Wisły. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.websoccerclub.com/index.p...s/detalhe/3829
goles 0 a wiesz czemu ? to jest mniej smieszne niz ludzie ktorych bierzemy na testy. amatorka. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ja nie wiem o co wam chodzi i też nie wiem ile razy trzeba powtarzać, że kasa wydana na zawodnika odzwierciedla jego faktyczną wartość patrz(Dawidowski, Grzelak, Nowak). Niektórzy myślą, że wydanie na zawodnika 600 tys euro zagwarantuje, że będzie dobry. Na Błaszczykowskiego też było najeżdżanie, że jakiegoś ogórka sprowadzają z 4 ligi. Skoro można po testować tego Viniciusa to dlaczego nie? Nada się do czegoś to go zatrudnią jeśli nie to podziękują. być może lepsze transfery będą w przyszłym roku kiedy i stadion będzie większy. Poza tym sądze, że zdecydowana większość wypowiadających się tutaj ciągle żyje jeszcze przeszłością gdzie u nas były transfery za grubą kasę. Przypomne tylko, że Wisła przez 91 lat istnienia zdobyła 5 MP, a w ciągu 12 ma ich 7 więcej.
Powód: Literówki
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 02.07.2009 o godz. 10:00.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wszyscy byli by 2 razy spokojniejszy gdy by Kirm przyjechał na obozu albo pojawiło się info że podpisał kontrakt. Skończył by się cyrk z Nurkovicem. ok, dobrze że go testowaliśmy, ale przed meczem tak pisało na oficjalnej
"Sparingowy mecz z Ujpestem najważniejszy będzie dla testowanego bramkarza – Adisa Nurkovicia. Po tym meczu zostanie podjęta decyzja co do jego przyszłości w Wiśle." Decyzją tą są dalsze testy Jego Bednarz jakoś szybciutko ściągnął na testy, ale wszyscy wiemy że trudno znaleźć Polskiemu klubowi jakąś perełkę z ligi Brazylijskiej, szczególnie że on ma już 25 lat, niech załatwią najpierw zastępstwo dla Zieńczuka i Baszcza. Jak się czuje Skorża, który czekał na konkretne transfery, a znowu dostaje kogoś na testy, miejmy nadzieje że Skorża się doczeka jak najszybciej, bo czym później transfery tym trudniej wkomponować piłkarza do drużyny. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|