The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2009, 08:55
Zaza napisał(a):Wyświetl post
http://wisla.krakow.pl/pl/aktualnosc...us_na_testach/

Kolejne drewno na testach...
zaza jesteś jedynym scoutem na świecie, który po twarzy widzi, że dany zawodnik to drewno...gratuluje
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.07.2009, 08:57
mic napisał(a):Wyświetl post
"Drewno" bo ?

Kompromitujesz sie chlopie
Edo napisał(a):Wyświetl post
zaza jesteś jedynym scoutem na świecie, który po twarzy widzi, że dany zawodnik to drewno...gratuluje
W myśl przysłowia Weszło- "Jeśli nie ma Cię na YouTubie to nie istniejesz"- coś w tym musi być bo go nie ma

Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 02.07.2009, 08:58
Brazylijski obrońca David Braz na 90 procent zagra w Wiśle Kraków - ujawnia menedżer piłkarza. Mistrz Polski na razie zaprzecza.

Informacje o transferze 22-letniego piłkarza Panathinaikosu Ateny jako pierwsze podały media w Grecji. Koniczynki chętnie pozbędą się Brazylijczyka, bo chcą uszczuplić swoją kadrę o zawodników, którzy się tam nie sprawdzili.

Na 90 procent Braz zagra w Krakowie. Będzie wypożyczony z Aten na pół roku – powiedział "Super Expressowi" menedżer zawodnika Hector Peralta. Ten sam, który do Białej Gwiazdy przywiózł Marcelo i Beto.

- W prasie pojawiają się różne nazwiska, większość z nich to jednak tylko plotki – rzecznik klubu Adrian Ochalik w rozmowie z serwisem wislasoccer.com na razie zaprzecza, że były reprezentant młodzieżówki Canarinhos pojawi się przy ul. Reymonta.

Przypomnijmy, że krakowianie chcieli mieć tego piłkarza już zimą. Zawodnik był nawet w Krakowie. Wówczas jednak wybrał ofertę Panathinaikosu.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.07.2009, 09:02
"Drewno" bo ?

Bo gość ma 25 lat i nigdy nie powąchał pierwszej ligi w swoim kraju, drewno bo zaliczył większą ilość klubów niż Beto, a jak ktoś zmienia klub co rok/pół to świadczy to tylko o tym że sie nie sprawdzał.
Odpowiedz cytując
Zaza
Member

Od: 11.2006

Stary 02.07.2009, 09:05
"Drewno" bo ?

A co, uważasz ze koleś który ma 25 lat, i nie grał nigdy w Ekstraklasie Brazylijskiej okaże się potężnym wzmocnieniem?

tzn..jakimkolwiek wzmocnieniem <lol>
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.07.2009, 09:05
Cebanu wypożyczą ogra się chłopak i zobaczymy co potrafi A co do tego napastnika Marcelo,Diaz,też mieli się nie sprawdzić...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.07.2009, 09:06
Ani na transfermarkcie, ani na youtube jak zawsze testy graczy z nazwiskiem

a teraz Braz tylko na pół roku? łał.

Marcinnno - Marcelo grał w Santosie w 1 druzynie, duzo młodszy, reprezentant młodziezowki. Diaz reprezentant kraju.

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 02.07.2009, 09:09
Forumowi managerzy juz wydali wyrok

Gdyby zajmowali sie transferami zamiast Bednarza....

...gralibysmy w okregowce

niech wakacje sie juz skoncza, prosze... wyleg pokemonow tez sie skonczy...
Ostatnio edytowane przez mic : 02.07.2009 o godz. 09:16.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.07.2009, 09:10
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Ani na transfermarkcie, ani na youtube jak zawsze testy graczy z nazwiskiem

a teraz Braz tylko na pół roku? łał.

Marcinnno - Marcelo grał w Santosie w 1 druzynie, duzo młodszy, reprezentant młodziezowki. Diaz reprezentant kraju.
Ale spróbować chyba można? Jak narazie pozbyliśmy się Beto, Niedzielana więc ktoś musi przyjść,a Wisła jak wiemy nie jest klubem,który lubi wydawać pieniądze,więc będzie testowała zawodników wolnych.
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.07.2009, 09:21
Co? też źle? no ja pier*ole... Fajnie się narzeka co? Ogarnijcie się ku*wa!

Jeszcze dodam, że gdy do Wisły przychodził Błaszczykowski, też nie "wąchał" wcześniej pierwszoligowej piłki... Można też wspomnieć o niejakim Kalu Uche, który z REZERW (!) Espanyolu przychodził.
Ostatnio edytowane przez Krzysiek : 02.07.2009 o godz. 09:25.
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.07.2009, 09:22
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Ale spróbować chyba można? Jak narazie pozbyliśmy się Beto, Niedzielana więc ktoś musi przyjść,a Wisła jak wiemy nie jest klubem,który lubi wydawać pieniądze,więc będzie testowała zawodników wolnych.
Pewnie, że można próbować, ale jak pokazuje przykład drewniaka Beto to takie testy mogą doprowadzić do jego zatrudnienia gdyby był nawet tak drewniany jak Beto. Swoją drogą ciekawe kto zdecydował o przydatności pana B. do naszego zespołu pół roku temu.
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.07.2009, 09:22
Ale się wkurzacie. A przecież ten napastnik dopiero co przyjechał na testy... do podpisania kontraktu daleka droga.

Więc spokojnie... nie gorączkować się.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.07.2009, 09:24
WislakP napisał(a):Wyświetl post
Ale się wkurzacie. A przecież ten napastnik dopiero co przyjechał na testy... do podpisania kontraktu daleka droga.

Więc spokojnie... nie gorączkować się.
Powtórzę się jeszcze raz.. Beto też tylko przyjechał na testy, a później niestety został.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 02.07.2009, 09:25
Tu nie chodzi o tego napastnika, bo a nuż u nas będzie strzelał, ale o samą forme sprowadzania zawodnikow na testy, tu kazdy może przyjść, gdzie niby go wypatrzono ? Ciekawe ile goli w swojej karierze strzelił... Beto np żadnego.

Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.07.2009, 09:27
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Powtórzę się jeszcze raz.. Beto też tylko przyjechał na testy, a później niestety został.
Ale teraz nasz sztab szkoleniowy jest mądrzejszy o to doświadczenie, więc drugiego Beto nie zakontraktuje.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.07.2009, 09:28
Ciekawe ile goli w swojej karierze strzelił... Beto np żadnego.
Widzisz, czyli gorszy od Beto na pewno nie będzie a to już coś
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.07.2009, 09:30
wy to macie problemy. testujemy kogos zle, nie testujemy tez zle....
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.07.2009, 09:31
Ale wolni są tylko gracze 3 lig brazylijskich ?
Niech pan Bednarz przejrzy transfermarkt
.
Ludzie trzymajcie mnie.... Kolcki i do przedszkola. Boże człowiek rano chce coś poczytać mądrego a widzi takie coś. Innym razem pół forum płacze że nie kupujemy zawodników ale jak się chce sprawdzić kogoś to beee. Jeszcze innym razem czytam że "ja bym go kupił..." to sobie idż do sklepu i kup...
Powagi trochę
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.07.2009, 09:31
Tylko błaszczykowski miał naście lat, a nie dwadzieścia pięć. Zurawski w tym wieku już miał z 50 bramek na koncie, a nie jakiś leszcz z Brazylii
Wiecie, jestem 100% pewny, że nie przejdzie, skonczy się na testach. Zakladamy się o piwo ?
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 02.07.2009, 09:32
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Widzisz, czyli gorszy od Beto na pewno nie będzie a to już coś
a strzelał gole w tej 3 lidze ? masz jakeis info

moze jeszcze raz wytłumacze tym którzy nie płaczą (a ja jestem z tych co płacze).
Jestesmy Mistrzami Polski, jestesmy najlepsi, czy gracz który jest kompletnie anonimowy będzie wzmocnieniem ? Czy my jestesmy Polonia Bytom, ba, Jagiellonia czy Wisła Kraków ? Jaga jakos znalazła Kojasevica, Bruno, Alexisa czy reprezentanta Litwy Skerle. AA i nawet Króla, którego chcielismy mieć. Tak znalezli, w 1 ligach choć egzotycznych bądź bałkanskich. Ale pierwszych. Oni zajeli 9 miejsce w sezonie, my 1. Roznica ? Na korzysc Jagielloni tak. Aj, maja jeszcze Grosika, pomarzyc mozemy
Ostatnio edytowane przez HEDu : 02.07.2009 o godz. 09:37.

Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.07.2009, 09:33
WislakP napisał(a):Wyświetl post
Ale teraz nasz sztab szkoleniowy jest mądrzejszy o to doświadczenie, więc drugiego Beto nie zakontraktuje.
Testowaliśmy 20 bramkarzy! Wierzysz, że w tym klubie ktoś się zastanawia nad tym kogo zaprasza? A za pieniądze wydane na testy już można było spokojnie znaleźć coś lepszego PŁATNEGO. Po tym jak przeczytałem że testujemy brazylijskiego napastnika i doczytałem się że GRYWAŁ W NIŻSZYCH LIGACH pozostaje mi nic innego jak zaprzestać do meczu z Levadią wchodzenia na strony Wisły

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.07.2009, 09:38
Dla mnie to komedia gość grał w 9!!! drużynach pół-amatorskich z Brazylii, to naprawdę utłacza takiemu klubowi jak Wisła by takich graczy brać na testy. Przeciez to znaczy że gość powiedzmy mając 16 lat musiał klub zmieniać co sezon. Jeśli startował później to nawet co pół sezonu zmieniał klub. Albo jest tak beznadziejny że go wyrzucali za każdym razem widząc co potrafi, albo biedaczysko trafiał na dziewięciu trenerów którzy go gnoili. Raczej pierwsza opcja bardziej prawdopodobna.

Jak ktoś napisał na testy do nas może przyjechać każdy.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.07.2009, 09:39
Vinicius Fernandes Mazzini

Jego Profil: http://www.kirinsoccer.com.br/templa...=15&lingua=por

"Od czwartku Wisła będzie testowała brazylijskiego napastnika Viniciusa Fernandesa Mazzini. 25-letni piłkarz przyjechał do Grosspetersdorf w nocy ze środy na czwartek.

Vinicius urodził się 13 stycznia 1984 roku w brazylijskiej miejscowości Lavras. Ma 186 centymetrów wzrostu, waży 80 kilo. Do tej pory grał w brazylijskich klubach z niższych lig: Fabril, Batatais, Rio Claro, Coritiba, Itumbiara, Tupi, Caldense, XV de Piracicaba, URT. W tym momencie jest wolnym zawodnikiem.

Vinicius wyjdzie na trening z tą grupą piłkarzy, którzy mają przed południem przewidziane zajęcia na boisku. Pozostała część zawodników będzie miała trening na rowerach. Jeszcze przed obiadem cała drużyna uda się na basen."

Características:
Se destaca pelo bom chute de fora da área, é rápido e protege muito bem a bola.

Co na nasze wydaje mi sie ze sie tłumaczy:

Cechy: Dobre uderzenie w rzutu wolnego , szybkosc i zastawianie się.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 02.07.2009, 09:40
To i ja się skuszę na te testy. Poproszę ziomka, nagra mnie jak sobie kopię piłeczkę na stadionie Orła Piaski Wielkie a potem nagranie wyślemy do pana Bednarza. Co mi szkodzi- a nóż, szybki jestem, młody, perspektywiczny.

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 02.07.2009, 09:41
Nie mamy siatki scoutingu to musimy sami testowac szrot tzn. zawracac dupe Skorzy kolejnym odpadem z dolnej polki.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 02.07.2009, 09:42
Moim zdaniem komentarze te spowodowane są nie czym innym jak spekulacjami prasy podgrzewającymi atmosferę wokół transferów Wisły.
Ja mam cichą nadzieję że ten Vinicius spowoduje jedną rzecz - okaże się byc zimnym prysznicem na głowy rozpalonych 12 latków podających przetworzone po raz 27 newsy o Brazie,Kirmie czy Vladaviciu.
Pewnym źródłem informacji jest oficjalna strona która póki co o tych zawodnikach nie wspominała.Informuje natomiast o testach Nurkovicia i teraz tego brazylijskiego zawodnika więc jedynie ich zainteresowaniem możemy byc pewni.
W związku z tym proponuje aby tematy dotyczące Braza,Vladavica,Kirma,Kluiverta,Ibrahimovicia oraz Jerzego Dudka zawiesic do momentu pojawienia się newsa z oficjalnej strony Wisły.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Ksaron
Member

Od: 08.2006

Stary 02.07.2009, 09:48
Niech pan Bednarz przejrzy transfermarkt
.
Post miesiąca
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 02.07.2009, 09:51
http://www.websoccerclub.com/index.p...s/detalhe/3829

goles 0

Ksaron napisał(a):Wyświetl post
Post miesiąca
a wiesz czemu ? to jest mniej smieszne niz ludzie ktorych bierzemy na testy. amatorka.

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.07.2009, 09:56
Ja nie wiem o co wam chodzi i też nie wiem ile razy trzeba powtarzać, że kasa wydana na zawodnika odzwierciedla jego faktyczną wartość patrz(Dawidowski, Grzelak, Nowak). Niektórzy myślą, że wydanie na zawodnika 600 tys euro zagwarantuje, że będzie dobry. Na Błaszczykowskiego też było najeżdżanie, że jakiegoś ogórka sprowadzają z 4 ligi. Skoro można po testować tego Viniciusa to dlaczego nie? Nada się do czegoś to go zatrudnią jeśli nie to podziękują. być może lepsze transfery będą w przyszłym roku kiedy i stadion będzie większy. Poza tym sądze, że zdecydowana większość wypowiadających się tutaj ciągle żyje jeszcze przeszłością gdzie u nas były transfery za grubą kasę. Przypomne tylko, że Wisła przez 91 lat istnienia zdobyła 5 MP, a w ciągu 12 ma ich 7 więcej.
Powód: Literówki
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 02.07.2009 o godz. 10:00.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.07.2009, 10:00
Wszyscy byli by 2 razy spokojniejszy gdy by Kirm przyjechał na obozu albo pojawiło się info że podpisał kontrakt. Skończył by się cyrk z Nurkovicem. ok, dobrze że go testowaliśmy, ale przed meczem tak pisało na oficjalnej
"Sparingowy mecz z Ujpestem najważniejszy będzie dla testowanego bramkarza – Adisa Nurkovicia. Po tym meczu zostanie podjęta decyzja co do jego przyszłości w Wiśle."
Decyzją tą są dalsze testy? Przecież był wywiad z Janasem, że nie możemy go w nieskończoność testować, miejmy nadzieje że z nim podpiszą i okaże się dobry, bo inaczej stracili by mnóstwo czasu na tym bramkarzu i czekając na wieści z oficjalnej otrzymujemy news o jakimś nieznanym Brazylijczyku (25lat)
Jego Bednarz jakoś szybciutko ściągnął na testy, ale wszyscy wiemy że trudno znaleźć Polskiemu klubowi jakąś perełkę z ligi Brazylijskiej, szczególnie że on ma już 25 lat, niech załatwią najpierw zastępstwo dla Zieńczuka i Baszcza. Jak się czuje Skorża, który czekał na konkretne transfery, a znowu dostaje kogoś na testy, miejmy nadzieje że Skorża się doczeka jak najszybciej, bo czym później transfery tym trudniej wkomponować piłkarza do drużyny.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów