The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2010, 11:21
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Maciej wpajał im swoją taktykę przez ponad 2 lata a Ty chcesz, żeby Kasper to zmienił w miesiąc?
Henryk im nic nie wpoi, bo to już nie te czasy, gdzie miał Żurawskiego, Uche, Kosowskiego, Szymkowiaka, którzy czy to z Heńkiem czy bez Heńka i tak by wygrywali Ekstraklasę. Kasperczak swój kunszt już pokazał wielokrotnie, w pucharach europejskich, potem w Senegalu, potem olśnił Górnik swoim kunsztem trenerskim i teraz przegrał Mistrzostwo Polski.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.05.2010, 11:22
Jaki znowu Ulatowski ? co on osiągnął 2 razy 5 miejsce ? to ma być wynik? - to już więcej osiągnął Fornalik.
Zresztą uważam że najlepszym trenerem Wisły na teraz jest tylko Heniek tylko trzeba kupic dwóch skutecznych napastników - skutecznych czyli nie takich ktorzy maja bilanse np. 100-12, przecież gdybysmy w zimie nie skapili na D. Nowaka i wzieli go zamiast Christowa to dzisiał byłaby inna gadka. Mówienie ze Kasperczak nic w Wiśle nie poprawił jest jakims sci-fi jak oglądałem końcowe mecze za Macka to heftać mi się chciało, a za Kasperczaka nie było po prostu osoby która mogłaby wykończyć akcje co i tak jest ogromnym postepem bo przedtem nie było nawet akcji.
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 22.05.2010, 11:41
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Henryk im nic nie wpoi, bo to już nie te czasy, gdzie miał Żurawskiego, Uche, Kosowskiego, Szymkowiaka, którzy czy to z Heńkiem czy bez Heńka i tak by wygrywali Ekstraklasę. Kasperczak swój kunszt już pokazał wielokrotnie, w pucharach europejskich, potem w Senegalu, potem olśnił Górnik swoim kunsztem trenerskim i teraz przegrał Mistrzostwo Polski.
Jasne. Kasperczak nic nie pokazał w pucharach europejskich. Zwłaszcza z Schalke czy Parmą.
A potem sukcesywnie zabierali mu najlepszych zawodników, a wymagania i oczekiwania pozostawały te same.
W Górniku, gdyby patrzeć tylko na zdobycz punktową Kasperczaka, drużyna grała by w środku tabeli. Górnik spadł na wiosnę, taka prawda.
Podobnie jak teraz z Wisłą, mistrzostwo nie zostało przegrane w meczu z Cracovią, tylko na początku wiosny. Potem Kasperczak starał się ten zagnojony zespół jakoś ratować, a wyszło niestety jak wyszło. Ale jak zawodnicy od 60 minuty zaczynają oddychać rękawami, a za napastnika robi stoper, to jaki może być inny efekt?

I tak była widoczna poprawa w grze Wisły. Nie ma gwarancji, czy jak by nie został Skorża, nie skończylibyśmy tak jak Legia.
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.05.2010, 11:44
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Tylko jak dobrze pamiętam, GKS za czasów Ulatowskeigo ma kiepski początek sezonu remisy, porażki dopiero 6-7 kolejka się rozkręcają, więc za pewne też Ulatowski popełnia błędy w przygotowaniu przed sezonem, więc nie spieszyłbym się z zatrudnieniem tego szkoleniowca.

Najlepiej zostawić Kasperczaka, dać przepracować mu okres przygotowawczy wyznaczyć jakieś cele do spełnienia na rundę i potem rozliczyć, nie można zmienić gry zespołu w znaczący sposób po dwóch latach stosowania zupełnie innej taktyki i innego podejścia do futbolu.

Niech Kasperczak, zaproponuje jakąś koncepcję zespołu przedstawi plan wzmocnień i dać mu szansę popracować.
Zmiana trenera już pokazała że zagramy 2 mecze dobrze efekt ''nowej miotły'' i wróci stare. Więc ciągłe zmiany na ławce trenerskiej nie są tu wskazane, bo to i tak na dłuższy czas nie poprawi gry zespołu.
Jesień 2009 tylko taką miał i wtedy Ulatowski wziął na siebie fakt ze spieprzył przygotowania i jak widać na wiosnę 2010 wyciągnął wnioski ze swoich błędów.
Dla mnie Ulatowski to od momentu wywalenia Skorży jedyny rozsądny kandydat (mówię tylko o Polakach) na trenera Wisły Kraków. Ale prawda jest, że to tego jeszcze daleka droga, chociaż fakt ze odchodzi z Bełchatowa świadczy że musi mieć "coś na oku".

I tak była widoczna poprawa w grze Wisły. Nie ma gwarancji, czy jak by nie został Skorża, nie skończylibyśmy tak jak Legia.
Nie ma gwarancji, czy jakby nie został Skorża czy nie skończylibyśmy z kolejnym mistrzostwem Polski

PS. Piszecie że powinniśmy stawiać na młodych, do tego wydaję mi się że Ulatowski jest idealnym kandydatem. I jako nieliczny trener z polskiej ligi mówi to co myśli.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 22.05.2010 o godz. 11:46.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.05.2010, 11:51
Ulatowski to śmiech, to ja juz wolę Kasperczaka czy powrót Skorży. Na tę chwilę zostawiłbym Kasperczaka na ten sezon chyba że ktoś z zagranicy miałby przyjść, ewentualnie jakby dało się sprowadzić Fornalika, bo to co zrobił z Ruchem to kawał dobrej roboty. GKS Ulatowskiego kojarzy mi się z grą w kratke, 5 meczy zwycięskich pod rząd, 5 bez zwycięstwa i tak w kółko. Jedyny pozytyw, że stawia na młodych, ale to popychadło, posłuchu u naszych nie będzie miał żadnego.
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 22.05.2010, 12:12
Jasne. Kasperczak nic nie pokazał w pucharach europejskich. Zwłaszcza z Schalke czy Parmą.
A potem sukcesywnie zabierali mu najlepszych zawodników, a wymagania i oczekiwania pozostawały te same.
W Górniku, gdyby patrzeć tylko na zdobycz punktową Kasperczaka, drużyna grała by w środku tabeli. Górnik spadł na wiosnę, taka prawda.
Podobnie jak teraz z Wisłą, mistrzostwo nie zostało przegrane w meczu z Cracovią, tylko na początku wiosny. Potem Kasperczak starał się ten zagnojony zespół jakoś ratować, a wyszło niestety jak wyszło. Ale jak zawodnicy od 60 minuty zaczynają oddychać rękawami, a za napastnika robi stoper, to jaki może być inny efekt?

Dobrze, przytaczajmy ciągle miłe wspomnienia z sezonu 2002/2003 i budujmy nadal wokół tego mit jaki to Kasperczak fantastyczny trener jest - bo pokonał Parmę i Schalke. Przywołajmy jeszcze jakieś jego sukcesy z przed wielu lat z Afryki i wyjdzie Nam geniusz trenerski. Trzeba żyć teraźniejszością i stawiać na nowych ludzi. Sam już powrót Kasperczaka do Wisły był głupotą - ale cóż stało się.

Porównań Skorża - Kasperczak ja będę unikał, bo Skorżę lubiłem również jako człowieka. Kasperczaka ani jako osoby nie lubię, ani nie wierzę w jego trenerskie umiejętności - zbudowano w okół niego mit i legendę, a tak na prawdę w ostatnich latach nie pokazał nic - i nie pokaże już.

Nie ma sensu się licytować dalej, jesteś zwolennikiem Kasperczaka, ja nigdy nie byłem i nie będę. Pozdrawiam.

Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.05.2010, 12:34

Ty widzisz co piszesz? Nie wystarczą piłkarze! Potrzebny jest też trener ( patrz Real Madryt ).
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 22.05.2010, 12:50
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Ty widzisz co piszesz? Nie wystarczą piłkarze! Potrzebny jest też trener ( patrz Real Madryt ).
Ręce mi opadły. A **** mnie Real obchodzi człowieku - co tu porównywać, tam bez trenera czy z trenerem jest tak samo - show must go on i 1/8 Ligi Mistrzów co roku.

Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.05.2010, 12:50
Zlatan93 napisał(a):Wyświetl post
Nieoficjalna informacja jest taka, że Ulatowski będzie trenerem Wisły Kraków od 14 czerwca. Wisła już wcześniej podchodziła do Ulatowskiego po zwolnieniu Skorży, jednak wtedy był on związany kontraktem.
Boże chroń przed kolejnymi tego typu roszadami...
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Markus
Senior Member

Stary 22.05.2010, 13:15
Nieoficjalna informacja jest taka, że Ulatowski będzie trenerem Wisły Kraków od 14 czerwca. Wisła już wcześniej podchodziła do Ulatowskiego po zwolnieniu Skorży, jednak wtedy był on związany kontraktem.
Jeśli to prawda, to wariactwo w zarządzaniu tym klubem pokonuje kolejne szczyty absurdu.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.05.2010, 13:28
Ulatowski napewno by pasował radzie nadzorczej. Wszak to trener który nie kupuje, a sprzedaje i do tego stawia na młodzież i gwarantuje utrzymanie.
Tylko czy przesiadka z vana do poloneza moze byc dobra?

I dywagacje, który trener lepszy...Wiadomo, ze ten który wiecej osiągnął.

Skorza był przydupasem Janasa, i zrobił 2 majstry
Ostatnio edytowane przez szprotson : 22.05.2010 o godz. 13:47.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.05.2010, 13:37
Już widzę Ulatowskiego jak w trakcie meczu poucza Brożków, Małego i innych, a w zamian słyszy:
"Sam wejdź i graj!"
"Potrafisz lepiej?"
"Kim ty kur... jesteś?!"

Tego Benhauerowego przydupasa piłkarze by zdeptali.
Jak nie Kasperczak to tylko ktoś kto wprowadziłby dyscyplinę.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.05.2010, 13:50
Szarny napisał(a):Wyświetl post
Już widzę Ulatowskiego jak w trakcie meczu poucza Brożków, Małego i innych, a w zamian słyszy:
"Sam wejdź i graj!"
"Potrafisz lepiej?"
"Kim ty kur... jesteś?!"

Tego Benhauerowego przydupasa piłkarze by zdeptali.
Jak nie Kasperczak to tylko ktoś kto wprowadziłby dyscyplinę.
A podając przykłady to zapomniałeś dodać że Kirm to by już nawet dzień dobry nie mówił trenerowi (jak Kasperczakowi fochy odwalał schodząc z boiska)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.05.2010, 14:13
Ręce mi opadły. A **** mnie Real obchodzi człowieku - co tu porównywać, tam bez trenera czy z trenerem jest tak samo - show must go on i 1/8 Ligi Mistrzów co roku.
To zadzwoń sobie do Maćka i podziękuj mu , że nasza drużyna wygląda jak wygląda. Podziękuj mu za przygotowanie do sezonu, podziękuj za zniszczenie Kirma, za nie danie szansy Niedzielana ( pamiętam słowa, że nie potrzebny są lepsi , właśnie widzimy lepszych ), Maciej daje gwarancje tego, że będziemy odpadać co rok z zespołami takimi jak Levadia : )

P.S: Podziękuj również za zaj*** mecze z Cracovią, Legią i Lechem. Nie zapomnij wysłać kwiatów.

P.S : Powiedz, że piłkarze bardzo za nim płaczą bo u nikogo nie było tak fajnie. lekko ii przyjemnie jak u niego.
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 22.05.2010, 14:13
Krótko i zwięźle:
Ani przez chwilę nie byłem zwolennikiem zatrudnienia Kasperczaka. Były momenty, w których prowadzona przez niego drużyna mi imponowała(Legia czy wcześniej akcje ze Śląskiem), były też momenty, w których rozczarowywała(tych było więcej - i nie chcę się spierać czy to jego wina, czy Skorży, czy Pana Boga - to nie jest ważne). Nie mniej jednak, jeśli przyjść ma Ulatowski czy inny Probierz, Heniek powinien zostać.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.05.2010, 14:29
Ten Zlatan93 to dla was takie wiarygodne zródło, ze odrazu dyskutujecie nad Ulatowskim? Nie śledze tak uwaznie tego tematu, to mnie poprawcie, i dajcie przykład co takiego Zlatan podał przed faktem i co sie sprawdziło, ale narazie jak widze taką reakcje na posta goscia zarejestrowanego na forum dopiero 2 lata to mimo wszystko smiać mi sie chce.

Ja napisze, ze nieoficjalna informacja jest taka, ze trenerem Wisły bedzie Hiddink, od 14 czerwca (ktorego roku?!) i tez taka dyskusja? dajmy sobie na wstrzymanie, bo sie nakręcacie nawzajem, a i tak bedzie co będzie , mozna o tym rozmawiac, ale z umiarem.
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.05.2010, 14:31
Mnie Ulatowski najbardziej zapadl w pamiec paroma medialnymi szopkami. Jednym razem w studiu C+ jako asystent Beenhakkera, innym razem jako trener Belchatowa, kiedy po meczu z P.Bytom dziennikarz go spytal, czy zdaje sobie sprawe, ze pierwszy gol padl ze spalonego, na co on podniosle zripostowal, ze z czym mi tu pan bedziesz wyjezdzal, moi chlopcy dzielnie walczyli i co mnie jakis spalony obchodzi, po czym odrzucil mikrofon i zbiegl do szatni sprintem lekkoatletycznym
Tak sobie wtedy pomyslalem, ze on do konca normalny to chyba nie jest. Ot taki z mala nieroztropny gogus;]
A jeszcze bardziej do takiej oceny jego osoby zaczalem sie przekonywac, kiedy po pierwszym meczu w rundzie wypalil, ze chyba nie trafil z forma, ktora przyszla za wczesnie (fakt ze w sparingach niezle trzepali)
No ale kiedy juz sie wydawalo, ze lada chwila go wyleja, Belchatow nagle zaczal isc jak burza i o maly wlos nie zalapal sie do pucharow, prezentujac sie calkiem solidnie juz do konca jego pracy w tym klubie.
Rzeklbym, ze dla wielu Ulatowski to taki drugi Skorza sprzed objecia Wisly. Na pewno mlody, ambitny, przypuszczalnie zdolny i niezle rokujacy. Teoretycznie warty ryzyka, o ile nakreslil odpowiednie korekty w planach na okres przygotowawczym
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 22.05.2010 o godz. 14:47.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.05.2010, 18:10
Wy tu o tym że Henia ma zluzowac Ulatowski a jemu na obecną chwile bliżej do Polonii Warszawa za Bakero.Wiec raczej Heniek zostanie przy R22 i to jest rozsadne rozwiązanie.http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.05.2010 o godz. 18:16.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.05.2010, 18:16
A moze najblizej mu do Legii? O kant dupy ozbic te wszystkie dywagacje. Tu ktos pisal ze od 14 czerwca bedzie u nas trenerem Ulatowski, a w tym wywiadzie pisza ze moze bedzie w Polonii. Jeszcze ktos ma watpliwosci ze sezon ogorkowy ruszyl i dziennikarzyny plodza byle co, oby tylko pisac? To sa pseudo dziennikarze. *******a byle co, co im sie w glowie urodzi to pisza nie majac wcale na to potwierdzenia. Ja podalem przyklad ze moze bedzie w Legii i jak chcecie to tez moge zaraz ulozyc scenariusz pod to ze napewno Ulatowski bedzie trenerem Legii. Najgorsze jest to ze nie ma meczow a chcialoby sie ta pilka ligowa zyc i duzo ludzi wpada w ta manie glowkowania, kto do nas, kto trenerem, kto pilkarzem naszym. Trudno trzeba przeczekac te 2 miesiace i sie wszystkiego dowiem chociaz jak kto woli to mozemy zapisac na temat Sadloka, Sobiecha, Ulatowskiego, Onyszki, Kosowskiego, Zurawskiego ze tysiac pincset stron w tym temacie ale to nic nie zmieni oprocz robienia sobie nadzieji
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 22.05.2010, 20:14
Marcinnno, jestem przerażony tym, że mnie się czepiasz jakbym był jakimś cholernym zwolennikiem Skorży. Jedyne co napisałem to to, że go lubię, bo to inteligentny facet - jego błędy jednak są niepodważalne. Dlatego nie wściekaj się i mi dupy nie zawracaj panem Maćkiem, bo mnie to w ogóle nie interesuje. A Tobie tylko grozi pęknięcie żyłki.

arturasus
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 22.05.2010, 21:25
Jesliby postawic kwestie Kasperczak vs Ulatowski to ja wole mimo wszystko HK.Ulatowski nie osiągnał z Bełchatowem nic ponad przyzwoitosc,a moznaby wrecz oczekiwac,ze to bedzie czwarta sila w lidze
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.05.2010, 21:50
Ulatowski ? Hah szczyty co sie dzieje w tym klubie.Oszolomy niczego porzadnie zalatwic nie umieja..Henia zostawic,dac mu szanse wlasciwie przygotować zespół w koncu,a jak jednak zdecydują się kogoś wziasc to jak ktos już powyzej napisal to trenera,ktory wydrze na tych zarobasow ryja porządnie,a jak mu ktory reki nie poda,to za morde w szatni i do ME...tylko ze taki wtedy tez nie da sobie naszym szanownym władzom z klubu dmuchac w kasze,a to juz dla nich problem niestety...
GENERALNIE TO WIADOMO CO
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.05.2010, 22:07
To Ciekawa informacja i to bardzo. Podczas rozmow ze Skorza i informacji na ten temat, ludzie(czytaj forumowicze) takze mieli obiekcje na jego temat. Czy to dobry trener widzimy, GKS w czolowce tabeli. Markus uwaza ze to kretynizm w zarzadzaniu ta druzyna zeby zatrudniac co chwile nowego trenera. Paradoksalnie jest tez druga strona medalu. Byc moze wlasnie chca mlodszych trenerow a nie ludzi pokroju Kasperczaka ktorego metody szkoleniowe sa delikatnie mowiac, nie pierwszej swiezosci.

Ja uwazam, ze jesli to prawda, to jestem za. Ulatowski to dobry trener.

Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
To zadzwoń sobie do Maćka i podziękuj mu , że nasza drużyna wygląda jak wygląda. Podziękuj mu za przygotowanie do sezonu, podziękuj za zniszczenie Kirma, za nie danie szansy Niedzielana ( pamiętam słowa, że nie potrzebny są lepsi , właśnie widzimy lepszych ), Maciej daje gwarancje tego, że będziemy odpadać co rok z zespołami takimi jak Levadia : )

P.S: Podziękuj również za zaj*** mecze z Cracovią, Legią i Lechem. Nie zapomnij wysłać kwiatów.

P.S : Powiedz, że piłkarze bardzo za nim płaczą bo u nikogo nie było tak fajnie. lekko ii przyjemnie jak u niego.
Pozwole sobie wkleic, bo uwazam ze ten post jest dla mnie kwintesencja szczytu glupoty i demagogii.

Bez odbioru.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 22.05.2010 o godz. 22:10.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.05.2010, 22:37
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Ulatowski to dobry trener.
A co w nim takiego dobrego?
94 - Allah Akbar!!
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 22.05.2010, 22:47
Ulatowskiego nasza szatnia "zje". Jak go jeb*** w Bełchatowie, to co dopiero u nas. Nie przeżyje rundy.
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.05.2010, 23:22
Zależy kto w tej szatni będzie. Jeśli pozbędą się Brożków, sprzedadzą Małego, Boguskiego, to zostaną nam Singlar z Burligą i jeszcze Mączyński z Kirmem. Oni sprawę po prostu oleją.
willow
a.k.a. morgenes

Stary 22.05.2010, 23:55
koyoot napisał(a):Wyświetl post
To Ciekawa informacja i to bardzo. Podczas rozmow ze Skorza i informacji na ten temat, ludzie(czytaj forumowicze) takze mieli obiekcje na jego temat. Czy to dobry trener widzimy, GKS w czolowce tabeli. Markus uwaza ze to kretynizm w zarzadzaniu ta druzyna zeby zatrudniac co chwile nowego trenera. Paradoksalnie jest tez druga strona medalu. Byc moze wlasnie chca mlodszych trenerow a nie ludzi pokroju Kasperczaka ktorego metody szkoleniowe sa delikatnie mowiac, nie pierwszej swiezosci.

Ja uwazam, ze jesli to prawda, to jestem za. Ulatowski to dobry trener.

Pozwole sobie wkleic, bo uwazam ze ten post jest dla mnie kwintesencja szczytu glupoty i demagogii.

Bez odbioru.
Koyoot, Ciebie nic nie przekona. Odnoszę wrażenie, że bardziej byś się cieszył, gdyby trenerem Wisły został Rysio z Klanu, byle nie Kasperczak.
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 23.05.2010, 00:11
Ten kto nie widzi różnicy między grą druzyny za czasów Skorży i Kasperczaka teraz, to ma chyba zdrowo poprzestawiane w mózgu. Ludzie, czy my patrzymy na gre tej drużyny czy na wyniki (choć i te Heniek nie miał najgorsze, zwlaszcza na wyjezdzie). Gdyby tylko nasi super snajperzy wykorzystywali połowe swoich setek to w meczu strzelalibysmy ze 2, 3 gole, a mistrz byłby , i to nie w ostatnim meczu. Może z wyjątkiem Korony, która ustawiła sie pod nas idealnie, przez co mielismy aż dwie sytuacje (Łobo i Sobol - pierwsza koło 70 minuty?). Heniek powinien zostać, i nie dlatego że Heniek to Heniek, ale dlatego, że w tak krótkim czasie, praktycznie z buta, biorąc pod uwage okoliczności, wykonał niewiarygodną prace i odmienił oblicze tego zespołu.

Tak, żal mi było zwolnienia Maćka, i jesli miałbym brać pod uwage tylko jego jako osobę, dla mnie mógłby być trenerem do końca życia. Poprostu lubiłem chłopa, i chyba zjednał sobie gro kibiców Wisełki. Ale ta gra... pod koniec to juz naprawde nie dało sie tego oglądac, nie mówiąc o tym że gralismy padake od roku a moze i dluzej , z małymi wyjątkami.

Podsumowywując. Heniek vs Ulatowski... dla mnie Heniek. Lepszego nie bedzie.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.05.2010, 03:06
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Wy tu o tym że Henia ma zluzowac Ulatowski a jemu na obecną chwile bliżej do Polonii Warszawa za Bakero.Wiec raczej Heniek zostanie przy R22 i to jest rozsadne rozwiązanie.http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Oby.

10 znaków.

Nie jestem fanem Kasperczaka, ma u mnie przerąbane za styl w jakim odszedł, ale jeśli miałby go zastąpić Ulatowski, to jestem gotów jeszcze go ścierpieć. Jak długo będzie trzeba...

polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Zależy kto w tej szatni będzie. Jeśli pozbędą się Brożków, sprzedadzą Małego, Boguskiego, to zostaną nam Singlar z Burligą i jeszcze Mączyński z Kirmem. Oni sprawę po prostu oleją.
A wtedy to środek tabeli/strefa spadkowa nas czeka
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.05.2010 o godz. 03:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
arturasus
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 23.05.2010, 09:26
[QUOTE=Marcinnno;903162]To zadzwoń sobie do Maćka i podziękuj mu , że nasza drużyna wygląda jak wygląda. Podziękuj mu za przygotowanie do sezonu, podziękuj za zniszczenie Kirma, za nie danie szansy Niedzielana ( pamiętam słowa, że nie potrzebny są lepsi , właśnie widzimy lepszych ), Maciej daje gwarancje tego, że będziemy odpadać co rok z zespołami takimi jak Levadia : )

[/QUOTE wygralismy mecz(?) z Legia,nie wtopilismy z Lechem,prawie ze wygralismy z pejsami tylko mp poszlo sie jeb.. Nienajgorzej wypadlismy w paru bitwach,wojna przegrana.z Pl marzy mi się Janas.widziałbym w nim sporą szansę na progres.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów