|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Henryk im nic nie wpoi, bo to już nie te czasy, gdzie miał Żurawskiego, Uche, Kosowskiego, Szymkowiaka, którzy czy to z Heńkiem czy bez Heńka i tak by wygrywali Ekstraklasę. Kasperczak swój kunszt już pokazał wielokrotnie, w pucharach europejskich, potem w Senegalu, potem olśnił Górnik swoim kunsztem trenerskim i teraz przegrał Mistrzostwo Polski.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jaki znowu Ulatowski ? co on osiągnął 2 razy 5 miejsce ? to ma być wynik? - to już więcej osiągnął Fornalik.
Zresztą uważam że najlepszym trenerem Wisły na teraz jest tylko Heniek tylko trzeba kupic dwóch skutecznych napastników - skutecznych czyli nie takich ktorzy maja bilanse np. 100-12, przecież gdybysmy w zimie nie skapili na D. Nowaka i wzieli go zamiast Christowa to dzisiał byłaby inna gadka. Mówienie ze Kasperczak nic w Wiśle nie poprawił jest jakims sci-fi jak oglądałem końcowe mecze za Macka to heftać mi się chciało, a za Kasperczaka nie było po prostu osoby która mogłaby wykończyć akcje co i tak jest ogromnym postepem bo przedtem nie było nawet akcji. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
A potem sukcesywnie zabierali mu najlepszych zawodników, a wymagania i oczekiwania pozostawały te same. W Górniku, gdyby patrzeć tylko na zdobycz punktową Kasperczaka, drużyna grała by w środku tabeli. Górnik spadł na wiosnę, taka prawda. Podobnie jak teraz z Wisłą, mistrzostwo nie zostało przegrane w meczu z Cracovią, tylko na początku wiosny. Potem Kasperczak starał się ten zagnojony zespół jakoś ratować, a wyszło niestety jak wyszło. Ale jak zawodnicy od 60 minuty zaczynają oddychać rękawami, a za napastnika robi stoper, to jaki może być inny efekt? I tak była widoczna poprawa w grze Wisły. Nie ma gwarancji, czy jak by nie został Skorża, nie skończylibyśmy tak jak Legia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dla mnie Ulatowski to od momentu wywalenia Skorży jedyny rozsądny kandydat (mówię tylko o Polakach) na trenera Wisły Kraków. Ale prawda jest, że to tego jeszcze daleka droga, chociaż fakt ze odchodzi z Bełchatowa świadczy że musi mieć "coś na oku".
PS. Piszecie że powinniśmy stawiać na młodych, do tego wydaję mi się że Ulatowski jest idealnym kandydatem. I jako nieliczny trener z polskiej ligi mówi to co myśli.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 22.05.2010 o godz. 11:46.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ulatowski to śmiech, to ja juz wolę Kasperczaka czy powrót Skorży. Na tę chwilę zostawiłbym Kasperczaka na ten sezon chyba że ktoś z zagranicy miałby przyjść, ewentualnie jakby dało się sprowadzić Fornalika, bo to co zrobił z Ruchem to kawał dobrej roboty. GKS Ulatowskiego kojarzy mi się z grą w kratke, 5 meczy zwycięskich pod rząd, 5 bez zwycięstwa i tak w kółko. Jedyny pozytyw, że stawia na młodych, ale to popychadło, posłuchu u naszych nie będzie miał żadnego.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Offline |
|
Porównań Skorża - Kasperczak ja będę unikał, bo Skorżę lubiłem również jako człowieka. Kasperczaka ani jako osoby nie lubię, ani nie wierzę w jego trenerskie umiejętności - zbudowano w okół niego mit i legendę, a tak na prawdę w ostatnich latach nie pokazał nic - i nie pokaże już. Nie ma sensu się licytować dalej, jesteś zwolennikiem Kasperczaka, ja nigdy nie byłem i nie będę. Pozdrawiam.![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Ty widzisz co piszesz? Nie wystarczą piłkarze! Potrzebny jest też trener ( patrz Real Madryt ). |
|
|
|
Lokalny Patriota
Offline |
|
|
Ręce mi opadły. A **** mnie Real obchodzi człowieku - co tu porównywać, tam bez trenera czy z trenerem jest tak samo - show must go on i 1/8 Ligi Mistrzów co roku.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Boże chroń przed kolejnymi tego typu roszadami...
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli to prawda, to wariactwo w zarządzaniu tym klubem pokonuje kolejne szczyty absurdu.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ulatowski napewno by pasował radzie nadzorczej. Wszak to trener który nie kupuje, a sprzedaje i do tego stawia na młodzież i gwarantuje utrzymanie.
Tylko czy przesiadka z vana do poloneza moze byc dobra? I dywagacje, który trener lepszy...Wiadomo, ze ten który wiecej osiągnął. Skorza był przydupasem Janasa, i zrobił 2 majstry ![]()
Ostatnio edytowane przez szprotson : 22.05.2010 o godz. 13:47.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Już widzę Ulatowskiego jak w trakcie meczu poucza Brożków, Małego i innych, a w zamian słyszy:
"Sam wejdź i graj!" "Potrafisz lepiej?" "Kim ty kur... jesteś?!" Tego Benhauerowego przydupasa piłkarze by zdeptali. Jak nie Kasperczak to tylko ktoś kto wprowadziłby dyscyplinę. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
A podając przykłady to zapomniałeś dodać że Kirm to by już nawet dzień dobry nie mówił trenerowi (jak Kasperczakowi fochy odwalał schodząc z boiska)
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
), Maciej daje gwarancje tego, że będziemy odpadać co rok z zespołami takimi jak Levadia : )P.S: Podziękuj również za zaj*** mecze z Cracovią, Legią i Lechem. Nie zapomnij wysłać kwiatów. P.S : Powiedz, że piłkarze bardzo za nim płaczą bo u nikogo nie było tak fajnie. lekko ii przyjemnie jak u niego. |
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Krótko i zwięźle:
Ani przez chwilę nie byłem zwolennikiem zatrudnienia Kasperczaka. Były momenty, w których prowadzona przez niego drużyna mi imponowała(Legia czy wcześniej akcje ze Śląskiem), były też momenty, w których rozczarowywała(tych było więcej - i nie chcę się spierać czy to jego wina, czy Skorży, czy Pana Boga - to nie jest ważne). Nie mniej jednak, jeśli przyjść ma Ulatowski czy inny Probierz, Heniek powinien zostać. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ten Zlatan93 to dla was takie wiarygodne zródło, ze odrazu dyskutujecie nad Ulatowskim? Nie śledze tak uwaznie tego tematu, to mnie poprawcie, i dajcie przykład co takiego Zlatan podał przed faktem i co sie sprawdziło, ale narazie jak widze taką reakcje na posta goscia zarejestrowanego na forum dopiero 2 lata to mimo wszystko smiać mi sie chce.
Ja napisze, ze nieoficjalna informacja jest taka, ze trenerem Wisły bedzie Hiddink, od 14 czerwca (ktorego roku?!) i tez taka dyskusja? dajmy sobie na wstrzymanie, bo sie nakręcacie nawzajem, a i tak bedzie co będzie , mozna o tym rozmawiac, ale z umiarem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mnie Ulatowski najbardziej zapadl w pamiec paroma medialnymi szopkami. Jednym razem w studiu C+ jako asystent Beenhakkera, innym razem jako trener Belchatowa, kiedy po meczu z P.Bytom dziennikarz go spytal, czy zdaje sobie sprawe, ze pierwszy gol padl ze spalonego, na co on podniosle zripostowal, ze z czym mi tu pan bedziesz wyjezdzal, moi chlopcy dzielnie walczyli i co mnie jakis spalony obchodzi, po czym odrzucil mikrofon i zbiegl do szatni sprintem lekkoatletycznym
![]() Tak sobie wtedy pomyslalem, ze on do konca normalny to chyba nie jest. Ot taki z mala nieroztropny gogus;] A jeszcze bardziej do takiej oceny jego osoby zaczalem sie przekonywac, kiedy po pierwszym meczu w rundzie wypalil, ze chyba nie trafil z forma, ktora przyszla za wczesnie (fakt ze w sparingach niezle trzepali) ![]() No ale kiedy juz sie wydawalo, ze lada chwila go wyleja, Belchatow nagle zaczal isc jak burza i o maly wlos nie zalapal sie do pucharow, prezentujac sie calkiem solidnie juz do konca jego pracy w tym klubie. Rzeklbym, ze dla wielu Ulatowski to taki drugi Skorza sprzed objecia Wisly. Na pewno mlody, ambitny, przypuszczalnie zdolny i niezle rokujacy. Teoretycznie warty ryzyka, o ile nakreslil odpowiednie korekty w planach na okres przygotowawczym ![]()
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 22.05.2010 o godz. 14:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wy tu o tym że Henia ma zluzowac Ulatowski a jemu na obecną chwile bliżej do Polonii Warszawa za Bakero.Wiec raczej Heniek zostanie przy R22 i to jest rozsadne rozwiązanie.http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.05.2010 o godz. 18:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A moze najblizej mu do Legii? O kant dupy ozbic te wszystkie dywagacje. Tu ktos pisal ze od 14 czerwca bedzie u nas trenerem Ulatowski, a w tym wywiadzie pisza ze moze bedzie w Polonii. Jeszcze ktos ma watpliwosci ze sezon ogorkowy ruszyl i dziennikarzyny plodza byle co, oby tylko pisac? To sa pseudo dziennikarze. *******a byle co, co im sie w glowie urodzi to pisza nie majac wcale na to potwierdzenia. Ja podalem przyklad ze moze bedzie w Legii i jak chcecie to tez moge zaraz ulozyc scenariusz pod to ze napewno Ulatowski bedzie trenerem Legii. Najgorsze jest to ze nie ma meczow a chcialoby sie ta pilka ligowa zyc i duzo ludzi wpada w ta manie glowkowania, kto do nas, kto trenerem, kto pilkarzem naszym. Trudno trzeba przeczekac te 2 miesiace i sie wszystkiego dowiem chociaz jak kto woli to mozemy zapisac na temat Sadloka, Sobiecha, Ulatowskiego, Onyszki, Kosowskiego, Zurawskiego ze tysiac pincset stron w tym temacie ale to nic nie zmieni oprocz robienia sobie nadzieji
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Offline |
|
|
Marcinnno, jestem przerażony tym, że mnie się czepiasz jakbym był jakimś cholernym zwolennikiem Skorży. Jedyne co napisałem to to, że go lubię, bo to inteligentny facet - jego błędy jednak są niepodważalne. Dlatego nie wściekaj się i mi dupy nie zawracaj panem Maćkiem, bo mnie to w ogóle nie interesuje.
A Tobie tylko grozi pęknięcie żyłki.![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jesliby postawic kwestie Kasperczak vs Ulatowski to ja wole mimo wszystko HK.Ulatowski nie osiągnał z Bełchatowem nic ponad przyzwoitosc,a moznaby wrecz oczekiwac,ze to bedzie czwarta sila w lidze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ulatowski ? Hah szczyty co sie dzieje w tym klubie.Oszolomy niczego porzadnie zalatwic nie umieja..Henia zostawic,dac mu szanse wlasciwie przygotować zespół w koncu,a jak jednak zdecydują się kogoś wziasc to jak ktos już powyzej napisal to trenera,ktory wydrze na tych zarobasow ryja porządnie,a jak mu ktory reki nie poda,to za morde w szatni i do ME...tylko ze taki wtedy tez nie da sobie naszym szanownym władzom z klubu dmuchac w kasze,a to juz dla nich problem niestety...
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ja uwazam, ze jesli to prawda, to jestem za. Ulatowski to dobry trener.
Bez odbioru.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 22.05.2010 o godz. 22:10.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Ulatowskiego nasza szatnia "zje". Jak go jeb*** w Bełchatowie, to co dopiero u nas. Nie przeżyje rundy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zależy kto w tej szatni będzie. Jeśli pozbędą się Brożków, sprzedadzą Małego, Boguskiego, to zostaną nam Singlar z Burligą i jeszcze Mączyński z Kirmem. Oni sprawę po prostu oleją.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Ten kto nie widzi różnicy między grą druzyny za czasów Skorży i Kasperczaka teraz, to ma chyba zdrowo poprzestawiane w mózgu. Ludzie, czy my patrzymy na gre tej drużyny czy na wyniki (choć i te Heniek nie miał najgorsze, zwlaszcza na wyjezdzie). Gdyby tylko nasi super snajperzy wykorzystywali połowe swoich setek to w meczu strzelalibysmy ze 2, 3 gole, a mistrz byłby , i to nie w ostatnim meczu. Może z wyjątkiem Korony, która ustawiła sie pod nas idealnie, przez co mielismy aż dwie sytuacje (Łobo i Sobol - pierwsza koło 70 minuty?). Heniek powinien zostać, i nie dlatego że Heniek to Heniek, ale dlatego, że w tak krótkim czasie, praktycznie z buta, biorąc pod uwage okoliczności, wykonał niewiarygodną prace i odmienił oblicze tego zespołu.
Tak, żal mi było zwolnienia Maćka, i jesli miałbym brać pod uwage tylko jego jako osobę, dla mnie mógłby być trenerem do końca życia. Poprostu lubiłem chłopa, i chyba zjednał sobie gro kibiców Wisełki. Ale ta gra... pod koniec to juz naprawde nie dało sie tego oglądac, nie mówiąc o tym że gralismy padake od roku a moze i dluzej , z małymi wyjątkami. Podsumowywując. Heniek vs Ulatowski... dla mnie Heniek. Lepszego nie bedzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
10 znaków. Nie jestem fanem Kasperczaka, ma u mnie przerąbane za styl w jakim odszedł, ale jeśli miałby go zastąpić Ulatowski, to jestem gotów jeszcze go ścierpieć. Jak długo będzie trzeba...
![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.05.2010 o godz. 03:08.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
[QUOTE=Marcinnno;903162]To zadzwoń sobie do Maćka i podziękuj mu , że nasza drużyna wygląda jak wygląda. Podziękuj mu za przygotowanie do sezonu, podziękuj za zniszczenie Kirma, za nie danie szansy Niedzielana ( pamiętam słowa, że nie potrzebny są lepsi , właśnie widzimy lepszych
), Maciej daje gwarancje tego, że będziemy odpadać co rok z zespołami takimi jak Levadia : )P.S: Podziękuj również za zaj*** mecze z Cracovią, Legią i Lechem. Nie zapomnij wysłać kwiatów. [/QUOTE wygralismy mecz(?) z Legia,nie wtopilismy z Lechem,prawie ze wygralismy z pejsami tylko mp poszlo sie jeb.. Nienajgorzej wypadlismy w paru bitwach,wojna przegrana.z Pl marzy mi się Janas.widziałbym w nim sporą szansę na progres. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|