The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
latarnik
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2009, 20:02
Pierwszy raz widziałem gre Beto na żywo i musze przyznać, że umie się zastawić, przytrzymać piłke. Myślę, że będą z niego ludzie
WISŁA KRAKÓW

Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.02.2009, 20:09
Taaa tylko że on miał bramki strzelać a nie się zastawiać :/ a co do formy to spokojnie to był tylko i wyłącznie sparing za tydzień się okaże czy faktycznie Skorża zbudował formę
Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.02.2009, 20:10
AYALA napisał(a):Wyświetl post
widac że Skorża zbudował forme na start ligi.Oby takim wynikiem dla Wisełki zakończył sie mecz w Bytomi !!!
W Bytomiu to nawet skromne 1:0 wystarczy. Lepiej niech celowniki ustawią sobie na inne lepsze drużyny typu Polonia W czy Legia W. Kiedyś zaczelismy od 4:0 w Zabrzu a potem każdy wie co było 8 miejsce . A kysz .....
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.02.2009, 20:12
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Taaa tylko że on miał bramki strzelać a nie się zastawiać :/

A nieprawda, tu sie nie zgodze. Zawodnik tego typu jak Beto - dobrze zastawiajacy sie i wysoki ma za zadanie przytrzymac pilke, madrze ja rozegrac i zgrywac glowa dlugie pilki. Bramek wymagamy od Brozka, Maleckiego, Boguskiego. Wiadomo, ze Beto musi cos strzelic, ale napewno nie bedzie to wiecej jak 4 gole na runde.
Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.02.2009, 20:17
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
A nieprawda, tu sie nie zgodze. Zawodnik tego typu jak Beto - dobrze zastawiajacy sie i wysoki ma za zadanie przytrzymac pilke, madrze ja rozegrac i zgrywac glowa dlugie pilki. Bramek wymagamy od Brozka, Maleckiego, Boguskiego. Wiadomo, ze Beto musi cos strzelic, ale napewno nie bedzie to wiecej jak 4 gole na runde.
Masz racje żeby stylem gry przypominał Marcina Kuźbe oczywiście za czasów wspólnej gry z Żurawskim było by super. Był silny też sie umiał zastawic i potem sie rozstrzelał.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.02.2009, 20:21
Niby tak Wasiu ale czyż nie był on sprowadzony z myślą o tym że gdy w lecie odejdzie Brożek,to on zajmie jego miejsce?
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 20.02.2009, 20:23
Bik napisał(a):Wyświetl post
Masz racje żeby stylem gry przypominał Marcina Kuźbe oczywiście za czasów wspólnej gry z Żurawskim było by super. Był silny też sie umiał zastawic i potem sie rozstrzelał.
tak właśnie jest. A poza tym dziś było widać, że koledzy mu ufają i nie boją się zagrać mu piłki.

Ogółem Wisła grała tak, jak wszyscy byśmy tego chcieli - ale to chyba dlatego, że przeciwnik słaby...
Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 20.02.2009, 20:36
Może będziecie mogli zobaczyć gdzieś ta bramkę Marcelo. On piłkę autentycznie wepchnął do bramki - piłka mu się "pałętała" pod nogami, on się o nią prawie potykał, a wszystko tuż przed linią bramkową - już myślałam, że nic z tego nie bedzie, ale jednak mu się udało . I Cantoro nie zrobił chyba ani jednego kółeczka . Piotrek Brożek bardzo szybki, szybszy od napastników Piasta. Wogóle nieźle to wyglądało na boisku
"Jesteśmy dumą tego miasta..."
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.02.2009, 20:46
Z tym sprzedawaniem Brozka to nie ma co jeszcze szalec. Jak sie pojawi oferte to napewno ja przemysla. Mamy tzw. kryzys teraz Poza tym, mamy paru obiecujacych zawodnikow - Boguski, Malecki, Cwielong troche poszalal ostatnio. Jak odchodzili Żuraw z Frankiem kazdy sie lapal za glowe jak sobie pomyslal, ze teraz Broziu ma byc snajperem, czas pokazal, ze niewiele stracilismy. Mamy utalentowanych polskich napastnikow, ktos przejmie jego miejsce jesli rzeczywiscie odejdzie.
Najwazniejsze jest to, ze Beto przepracowal porzadnie caly okres, nauczyl sie europejskiej pilki, zrobil widoczne postepy. Wiadomo, ze na oceny przyjdzie czas, dla mnie jednak juz teraz jest to bardziej udany transfer niz ci wszyscy pseudonapastnicy z lapanki, typu Radovanovic, Svitlica czy inny bubel.
Mnie osobiscie cieszy to, ze pomimo, iz wyniki naszych sparingow nie powalaly, to jednak oprocz pierwszego meczu w kazdym strzelalismy bramki. A nie gralismy z ogorkami i co najwazniejsze, bramek nie strzelal tylko Brozek. Ja z optymizmem patrze na ta runde. Na jesienni w ostatnich meczach ewidentnie oklaplismy. Teraz jest mniej meczy, wcale terminarz nie jest jakos zabojczo upchany i mamy szersza kadre. Nie sa to wzmocnienia na jakie kazdy liczyl, jednak skoro nie ma pieniedzy, to lepsze to niz nic. Porzadnie przepracowany okres, bez wiekszych kontuzji, zaprocentuje. Bedzie mistrz 2009
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 20.02.2009, 20:49
Wiadomo, że najlepiej żeby się ogrywał i strzelał bramki Lechowi i Legii, miejmy nadzieję, że się wykuruje. ( odnośnie Garguły ) .

Brawo WISŁA !
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.02.2009, 22:08
Bramki po ladnych akcjach padly, oby tak w lidze. BTW nie wie ktos co z Jirsakiem? Bo z tego co widze to dzisiaj nie gral.
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 20.02.2009, 22:16
Crusi: Jirsak ma drobna kontuzje
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.02.2009, 09:13
znalezione na forum Bełchatowa, choć to bardziej wpis z 90 minut:

Cytat:
Jeżeli Garguła wypadnie z gry na wiosnę to popieram Pana, który na 90 minut napisał:

Cytat: Jeżeli kontuzja jest poważna to klub z Bełchatowa nie powinien go leczyć, bo po co? Wyleczą, a on i tak przechodzi do Wisły. Z punktu widzenia księgowego niech sobie go Wisła leczy, bo jeżeli kontuzja wyeliminuje go z rundy wiosennej to płacenie jego kontraktu to i tak wystarczające osłabienie budżetu,zwłaszcza że PGE nie może finansować klubu, a oszczędności szukać przecież trzeba.
wychodzi na to, że zatrudniając dowolnego piłkarza nasze władze będą miały prosty wybór: albo od razu albo wcale.
Później takie kwiatki wychodzą.
Tylko liczyć na to, że w przypadku Garguły nie będzie to zbyt poważne i jeszcze coś w sezonie zagra. W sumie dla każdej ze stron (Wisełka, GKS i Garguła) to żadna radocha, najwyżej dla konkurentów.

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.02.2009, 10:01
wisła niestety nie jest niczemu winna, jezeli podane w mediach kwoty żądane przez belachatow sa prawdziwe.

widzialem cała pierwszą polowę, bardzo ładnie graja nasza ofensywa, brozek fajnie rozgrywal pilke (2 brama), malecki na prawde jest w dobrej formie, mial jedna swietna okazje, ale troche mu zeszlo z lewej nogi.
pietia w pierwszej polowie dal sie raz głupio ograc, ale pawelek wylapal pilke
ogolnie nasza obrona grala dosc slabo (2 polowy nie widzialem), nie wiem czemu zagral baszczu, ponoc singlar mial byc zawodnikiem 1 skladu

ciekawe czy/kiedy bedzie skrot meczu na stronie
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.03.2009, 14:21
no i Andrzej znów strzelił gola. Może powoli wraca do formy? Trzeba by go było wpuścić w Poznaniu na druga połowę, może pokazałby na co go stać
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.03.2009, 14:23
a Ilie broni karnego...
ciekawe jak ogolnie wyglada postawa Cebanu w tym meczu...
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Jachcik
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.03.2009, 14:29
rafalek napisał(a):Wyświetl post
no i Andrzej znów strzelił gola. Może powoli wraca do formy? Trzeba by go było wpuścić w Poznaniu na druga połowę, może pokazałby na co go stać
1:0 dla Wisły! Śmieszny gol. Wybicie piłki przez bramkarza ofiarnie zablokował Andrzej Niedzielan. Odbita od niego piłka wturlała się do bramki

Wraca do formy?.....
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.03.2009, 14:30
Jachcik napisał(a):Wyświetl post
1:0 dla Wisły! Śmieszny gol. Wybicie piłki przez bramkarza ofiarnie zablokował Andrzej Niedzielan. Odbita od niego piłka wturlała się do bramki

Wraca do formy?.....
przynajmniej sie wykazal ambicja i tym ze mu zależy
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.03.2009, 14:38
Dobrze byłoby, żeby Andrzej się odblokował i wrócił do dawnej formy...Może ten mecz przybliży ku temu
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.03.2009, 14:41
Warto zauważyć warianty ustawienia jakie Skorża sprawdza. Łobo na prawej obronie, Singlar na lewej, Zieniu na lewej, 4-5-1 ze skrzydłowymi Niedzielanem i Łobodzińskim. Może być duże zaskoczenie na mecz z kuchenkami.
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.03.2009, 14:41
Betoooooooo!!!!! )
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.03.2009, 14:42
No i mamy 2:0.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 28.03.2009, 14:48
Pierwszy historyczny gol Beto w Wisle.
Odpowiedz cytując
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 28.03.2009, 14:51
Może bramka Brazylijczyka w końcu go odblokuje. Ja jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tego zawodnika. Wydaje mi się, że Wiśla może mieć z niego jeszcze duży pożytek. Co do sparingu, to fajnie, że nawet w osłabionym składzie wygrywamy dość pewnie z przeciętniakiem ligowym.
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.03.2009, 14:53
KamAr napisał(a):Wyświetl post
Może bramka Brazylijczyka w końcu go odblokuje. Ja jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tego zawodnika. Wydaje mi się, że Wiśla może mieć z niego jeszcze duży pożytek. Co do sparingu, to fajnie, że nawet w osłabionym składzie wygrywamy dość pewnie z przeciętniakiem ligowym.

Tak ale teoretycznie najsilniejszym to remisujemy.
A co do Beto to jedna jaskółka wiosny nie czyni.

Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.03.2009, 14:55
brawo Beto!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.03.2009, 15:05
może to głupie, ale kontuzja Brożka (oby jak najkrótsza!) może być dla nas... wzmocnieniem. Dlatego, że teraz przeciwnicy nie wiedzą, jak zagramy w ataku (a teraz także w obronie). Jestem pozotywnie nastawiony do potyczek z Lechem oraz dalszych meczy

Brawo Illie za obrone karnego.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.03.2009, 16:12
przede wszystkim zaczeliś grać drużynowo i nie na Pawła Brożka. kiedy brozio grał inni napastnicy nie byli pewni siebie, bo wiedzieli, ze wszystko idzie na Brożka. podobnie mam u siebie w klubie. wszyscy graja na jednego napastnika
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.03.2009, 18:11
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Pierwszy historyczny gol Beto w Wisle.

Wiesz w sparingach to Kmiecik i Dawidowski tez strzelali

Dobrze ze pan Maciej próbuje roznych opcjii

.Do meczu ponad tydzien ,jest czas zeby to wszystko na spokojnie poukładac.

I pyknać Amike
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ronin_
Member

Od: 01.2005

Stary 29.03.2009, 09:41
Prosze, prosze Dawid Marzec dzieki znajomoscia ojca (byly pilkarz Dariusz Marzec), bo chyba nie umiejetnoscia debiutuje w pierwszej druzynie. ZENADA.
C.Ż.N.M
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów