The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2011, 00:12
Też mam takie skojarzenie - istny szatan
What's new?

Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 04.03.2011, 20:07
A dzisiaj pokazywali wywiad z Piechniczkiem w C+ (w wiadomej sprawie). Najbardziej powalająca była końcówka. - Jeśli prezes Basałaj będzie mnie chiał zaskarżyć przed komisjami PZPN (he he he) to ja chętnie się stawię (he he he) i obiektywne ciało powie kto ma w tym sporze rację (he he he).

Mam nadzieję, że sprawa trafi też przed niezawisły sąd - np. z powództwa dyr. sportowego. Zobaczymy czy Piechniczkowi nadal będzie tak do śmiechu, jak w "niezawisłym ciele" nie będzie siedział zaden jego kolega z PZPN...

Obawiam się jednak, że wszystko rozejdzie się po kościach a nikt nie bedzie chciał z PZPN walczyć i cała sprawa skończy się na niczym.

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.03.2011, 22:25
z głupimi ludźmi nie ma co dyskutować, bo po prostu zniżylibyśmy się do ich poziomu... najlepszą odpowiedzią Wisły na te chamskie komentarze będzie mistrzostwo Polski, myślę że to co prawda na chwilę, ale zawsze.... zamknie te ryje kipiące jadem...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.03.2011, 10:26
Jaki ten Antek zuchwały, butny. Typowy pzpn-owski wał. On nic złego nie powiedział , bla,bla... "z podniesionym czołem".
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.03.2011, 10:29
Celnie to ująłeś Bronex - "z podniesionym czołem"

Piechniczek pewny siebie że aż mnie skręcało - jednym słowem w PZPN bez zmian.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kolumb
Member

Od: 08.2009

Stary 05.03.2011, 15:20
znalazłem fajny teledysk z sesji zdjęciowej
http://www.krak.tv/sport-pilka-nozna...rakow-w-rytmie
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 05.03.2011, 15:39
http://www.malopolskatv.pl/wisla-liderem/ - atmosfera z trybun i wywiady po meczu z ruchem
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.03.2011, 18:33
Rozumiem, ze po golu Meliksona rozlegly sie gwizdy? Tak przynajmniej powinno sie stac, jesli wierzyc artykulom roznych "mediow" na temat antysemityzmu Wislakow/Polakow.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.03.2011, 12:58
Jest tu trochę o Meliksonie i obecnych "zagranicznych" w Wiśle.
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...iej-lidze.html

futbolnews.pl napisał(a):
Aktualnie liderem jest jednak Wisła, która nie dała szans Ruchowi. Strzelców bramek: Kirma, Jirsáka i Meliksona łączy jedno: wszyscy to obcokrajowcy. Zresztą to właśnie piłkarze z zagranicy stanowią o sile Wisły - w podstawowym składzie Białej Gwiazdy zagrali tylko Patryk Małecki i Radosław Sobolewski. Argentyńczyk, Białorusin, Bośniak, Bułgar, Czech, Estończyk, Holender, Honduranin, Izraelczyk, Kameruńczyk, Marokańczyk, Niemiec, Serb, Słowak, Słoweniec - oni wszyscy mogą dać mistrzostwo... Polski.
Odpowiedz cytując
tomaslfc14
Member

Od: 06.2010

Stary 06.03.2011, 20:55
Dzisiaj w Lidze+ Extra gościem był Małecki. Jest szansa, żeby wrzucił ktoś później to na neta ? Ciekawy jestem co tam Mały mówił. Ostatnio ktoś tu wrzucił (nie jestem pewien czy w tym wątku) zeszłotygodniową ligę+ extra więc liczę, że i tym razem ktoś wrzuci.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.03.2011, 14:58
http://www.weszlo.com/news/6452
Tu o Smudzie i jego zmiennym zdaniu o "Małym".
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.03.2011, 15:06
TeeS napisał(a):Wyświetl post
A dzisiaj pokazywali wywiad z Piechniczkiem w C+ (w wiadomej sprawie). Najbardziej powalająca była końcówka. - Jeśli prezes Basałaj będzie mnie chiał zaskarżyć przed komisjami PZPN (he he he) to ja chętnie się stawię (he he he) i obiektywne ciało powie kto ma w tym sporze rację (he he he).

Mam nadzieję, że sprawa trafi też przed niezawisły sąd - np. z powództwa dyr. sportowego. Zobaczymy czy Piechniczkowi nadal będzie tak do śmiechu, jak w "niezawisłym ciele" nie będzie siedział zaden jego kolega z PZPN...

Obawiam się jednak, że wszystko rozejdzie się po kościach a nikt nie bedzie chciał z PZPN walczyć i cała sprawa skończy się na niczym.

pozdrawiam
Się zdziwi stary piernik, jak dostanie wezwanie nie z komisji PZPNowskiej, ale z sądu
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.03.2011, 12:10
Wisła domaga się ukarania Piechniczka,

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...niczka,1607398
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.03.2011, 15:37
joshi napisał(a):Wyświetl post
Wisła domaga się ukarania Piechniczka,

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...niczka,1607398
Bardzo dobrze że nie puści mu tego płazem.... widziałem jeszcze jego zachowanie jak odpowiadał w materiale video na tekst zamieszczony na oficjalnej przez nasz klub. Ten człowiek śmiał się prosto do kamery, jakieś takie ironiczne chamskie zachowanie. To wyglądało na takiej zasadzie i tak mi nic nie zrobicie. Powiem więcej to wyglądało nawet na zachęcenie do tego aby iść na "wojnę", coś w stylu " Basałaj spróbuj szczęścia" Zresztą kolega wyżej opisał jak to wyglądało.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.03.2011 o godz. 15:43.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 09.03.2011, 15:46
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobrze że nie puści mu tego płazem.... widziałem jeszcze jego zachowanie jak odpowiadał w materiale video na tekst zamieszczony na oficjalnej przez nasz klub. Ten człowiek śmiał się prosto do kamery, jakieś takie ironiczne chamskie zachowanie. To wyglądało na takiej zasadzie i tak mi nic nie zrobicie. Powiem więcej to wyglądało nawet na zachęcenie do tego aby iść na "wojnę", coś w stylu " Basałaj spróbuj szczęścia" Zresztą kolega wyżej opisał jak to wyglądało.
Wierzy ktos w to, ze miski z PZPNu ukaraja swojego ?
Najwyzej zrobia pokazowke i bedzie musial "zaplacic" 100 zl
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 09.03.2011, 16:10
Wiadomo, że PZPN go nie ukarze. Ale tylko z tego powodu nie powinniśmy się bronić? Moim zdaniem trzeba walczyć o swoje dobre imię. Mam nawet nadzieję, że Basałaj jest w kontakcie z dobrym prawnikiem i na drodze sądowej sprawa będzie się toczyć. Bo nie ma co liczyć, że piechniczek się związku wystraszy. Jest raczej odwrotna tendencja
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.03.2011, 16:48
QBAS w wydanym przez klub oświadczeniu (zaraz po wypowiedzi Piechniczka) Basałaj zapowiedział, że będą chcieli wejść na drogę sądową. Zobaczymy jak to się skończy.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 09.03.2011, 17:09
Wiem, wiem. Mam nadzieję właśnie, że nie było to tylko czcze gadanie i dobry prawnik zajmie się tą sprawą
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.03.2011, 17:11
ok.buractwo Piechniczka mnie nie dziwi, bo to burak jak JW i to, ze w PZPN beda sie lizac po f...... tez mnie nie bedzie dziwic.mam pytanie czy jesli odpowiedz PZPN nie bedzie dla nas satysfakcjonujaca, czy mamy instrumenty prawne, aby isc z tym wyzej, czyli bezposrednio do FIFY, bo wierze, ze tam to na sprawe spojrza obiektywnie.Wiem, ze z powodztwa cywilnego mozemy isc do sadu, ale FIFA to FIFA i wtedy byloby glosno i moze sie dziadki opamietaja zanim cos palna glosno nastepnym razem.

edit: normalnie za taka wypowiedz na zachodzie juz gosc podalby sie do dymisji a tu k..... mnie strzela jak chlop bezczelnie sie smieje do kamery, ze ''obiektywne cialo'' stwierdzi kto ma racje.noz k.... scyzoryk mi sie otwiera.....
Ostatnio edytowane przez nh79 : 09.03.2011 o godz. 17:16.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 09.03.2011, 18:04
Jakie UEFA i FIFA ...

Zwykłe zawiadomienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa z art. 212 paragraf 2 Kodeksu karnego przez pana Antoniego P. To na początek jako przystawka.

A jako główne danie trzy pozwy cywilne o naruszenie dóbr osobistych, jeden od Stan'a drugi od Maaskanta a trzeci złożony przez Basałaja bądź pełnomocnika prawnego Wisły Kraków S.A. jako osoby prawnej. Należy się domagać w ramach zadośćuczynienia publikacji przeprosin. Najlepiej w Rzepie, Dzienniku (w Gównie nie to takie kibicowskie marzenie), a dodatkowo w każdym postępowaniu można żądać wpłaty przez Antoniego Piechniczka określonej sumy na rzecz krakowskich domów dziecka.
Powód: powtórzenie
Ostatnio edytowane przez Greeg : 09.03.2011 o godz. 18:06.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.03.2011, 19:49
Tylko że Basałaj mówił o wejściu na drogę prawną a nie sądową wspominając o zgłoszeniu do PZPN i Ekstraklasy. Nie mówił nic o prokuraturze, chodzi o symboliczną reakcję a nie karanie go nie wiadomo czym.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 09.03.2011, 20:18
Wcale mnie nie zdziwią teraz dziwne karne i sędziowanie pod Wisłę, byle zagłuszyć sprawę Piechniczka by za 3 miesiące nagle Piechniczek na tle kominka, mógł powiedzieć że się mylil i jednak cudzoziemcy zdobyli mistrzostwo dla Wisły, lub zawrzeć cichą ugodę. Wy cicho, my Wam mistrza.

Powinni .......ca skarżyć równolegle z powództwa cywilnego, bo skorumpowany związek starych oszustów oczywiście problemu nie dostrzeże.

Musi Piechniczek przeprosić Wisłę jako PZPN, bo jako wiceprezes udzielał wywiadu.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.03.2011, 20:25
gigant napisał(a):Wyświetl post
Wcale mnie nie zdziwią teraz dziwne karne i sędziowanie pod Wisłę, byle zagłuszyć sprawę Piechniczka by za 3 miesiące nagle Piechniczek na tle kominka, mógł powiedzieć że się mylil i jednak cudzoziemcy zdobyli mistrzostwo dla Wisły, lub zawrzeć cichą ugodę. Wy cicho, my Wam mistrza.
Może też być w drugą stronę by udowodnić, że obcokrajowcy nie są drogą do sukcesu.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 09.03.2011, 21:05
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Może też być w drugą stronę by udowodnić, że obcokrajowcy nie są drogą do sukcesu.
Tak, ale łatwiej im (PZPN) bedzie odpuścić, niż pchać Piechniczka w objęcia prokuratury, która akurat w PZPN moze narobic wiele smrodu.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.03.2011, 10:03
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...wy-top,1607713

Pareiko o Wiśle, polskiej lidze i kibicach
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.03.2011, 17:53
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Maora słów kilka
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
Olivarez
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 11.03.2011, 10:37
Krótki wywiad Andy Riosa dla weszlo.com;

Miał być hit, wyszło… nie wiadomo co.

10 marca 2011 - 18:22

O takich piłkarzach zwykło się mówić, że mają "maniankę w nóżkach". Gdy jednak jakiś czas temu poprosiliśmy Andrzeja Iwana o stworzenie rankingu napastników ekstraklasy, przy nazwisku Riosa musiał się długo zastanowić. Myślał, myślał i nie wymyślił. Nie zaliczył Argentyńczyka ani do kategorii najlepszych, ani do najgorszych. - Nie mam pojęcia, gdzie go umieścić. Wie, o co chodzi w piłce, grał naprawdę nieźle i… został skreślony. Zupełnie nie rozumiem, o co tu chodzi - przyznał. No właśnie, o co chodzi? Żeby to sprawdzić, uderzyliśmy do samego zainteresowanego.

W październiku poprosiłem, żebyś wystawił sobie ocenę za pierwsze miesiące gry w Wiśle. Dałeś plus trzy. A teraz?
Teraz dałbym czwórkę.

Żartujesz?
Nie.

Myślałem, że się będziesz wahał między jedynką a dwójką.
W skali 1-5, zdecydowanie daję sobie czwórkę. Wypadnięcie ze składu po kontuzji wzmocniło mnie psychicznie. Dodało mi siły i ambicji.

To nie wystarcza, żeby grać.
Decyzje trenera trzeba szanować, chociaż czasami bolą. Ale, szczerze mówiąc, ta sytuacja przeszkadza mi coraz bardziej. Muszę być inteligentny i nie robić rzeczy, których bym później żałował. W końcu dostanę swoją szansę.

Już nawet Łobodziński podniósł się z ławki, a ty, nie licząc Pucharu Polski, cały czas siedzisz. Nie wystawia ci to dobrej opinii.
Dobra, zostawmy Łobodzińskiego. Przecież nie przyłożę trenerowi rewolweru do głowy i nie powiem, że chcę grać. Argumenty muszę dawać na treningu. Jeśli ktoś jest ode mnie lepszy, w porządku, rozumiem trenera. Ale czasem widzę, że inni są w gorszej formie i jestem przekonany, że przydałbym się drużynie. Pytałeś mnie w październiku, czy rozmawiałem z Maaskantem. Tak, rozmawiałem, ale muszę to zrobić ponownie. Potraktuję tę sprawę poważniej, konkretniej.

A wcześniej jak potraktowałeś?
Po jednym z treningów w Turcji podszedłem do niego i zapytałem, co mam zrobić, co poprawić, żeby grać. Powiedział, że powinienem szybciej reagować i wybierać prostsze rozwiązania. Obiecał też, że dostanę szansę. Kilka dni temu odwiedził mnie mój menedżer i rozmawialiśmy o mojej pozycji. Stwierdził, że muszę pogadać z panem Maaskantem jeszcze raz, bo dni mijają, a nic się nie zmienia.

Zdarzało się, że podczas meczów kończyła ci się cierpliwość i chciałeś wykrzyczeć swoją złość Holendrowi w twarz? Teraz jesteś spokojny, ale kiedy siedzisz na ławce, pewnie kłębią się w tobie różne emocje.
Nie zrobiłbym tego, to nie w moim stylu. Ale kiedy jestem wśród rezerwowych, cały czas zadaję sobie pytanie - dlaczego? Por que? I nie znajduję odpowiedzi. Kibice i taksówkarze też mnie wypytują, dlaczego nie gram. Naprawdę uważam, że powinienem dostawać więcej szans.

Mam wrażenie, że ten październikowy uraz przytrafił ci się w fatalnym momencie.
Nie wiem. Może nie odpowiadam Maaskantowi jako osoba, może nie pasuje mu mój styl...

A może nie pasujesz do jego taktyki?
Ale ja mogę grać na różnych pozycjach - atak, "mediapunta", oba skrzydła.

Dziwią mnie twoje reakcje po nieudanych zagraniach, a szczególnie mimika. Zawsze zachowujesz spokój. Nie mówię, że masz skakać do innych jak Małecki, ale nie widać po tobie typowego walczaka.
W ostatnim meczu, z Ruchem, Kirm strzelił, a Mały czekał w polu karnym na podanie i się nie docezkał. Zaczął gestykulować i krzyczeć. Rozumiem go, to jego styl. Ale ja nie zamierzam udawać kogoś, kim nie jestem. W sytuacji Małego pewnie bym się podirytował, ale nie chcę machać rękami i wywoływać kłótni w drużynie, i to na boisku. W taki sposób traci się zaufanie.

Niektórzy twierdzą, że atmosfera w drużynie nie może ciągle być dobra. Powinien być utrzymany duch walki.
Racja. Diego Simeone powiedział mi kiedyś, że jestem piłkarzem najlepiej wyszkolonym technicznie, jakiego prowadził. Ale zapytał - "wiesz, kiedy grasz najlepiej? Kiedy jesteś wkurzony". W tym tygodniu przypomniałem sobie o tym. Wprowadziłem tę zasadę na czwartkowym treningu. Zdenerwowałem się i kiedy trzeba było, szedłem na trzech obrońców. I strzeliłem dwa gole.

"Przegląd Sportowy" napisał, że brakuje ci instynktu snajpera. Wkurzają cię takie opinie?
Nie obchodzą mnie. Co to jest ten instynkt? Mówiłem już, że mogę grać na różnych pozycjach.

Nasz ekspert, Andrzej Iwan stworzył ranking napastników, których podzielił na dwie kategorie - najlepszych i najgorszych. Ty znalazłeś się w... trzeciej - niesklasyfikowanych.
Interesuje mnie tylko ta pierwsza kategoria, ale zdaję sobie sprawę, że jestem coraz większą niewiadomą. Taką w trybie stand-by. Dziwi mnie, że Wisła wydaje pieniądze na próżno. Płaci mi, a i tak nie gram.

Spotkałem się z ciekawym argumentem, w sumie dość absurdalnym - że Wisła chce obniżyć twoją cenę, bo 1,3 miliona euro nikt River nie zapłaci.
Tę kwotę można negocjować.

Wspomniałeś mi niedawno, że chciałbyś zaśpiewać z kibicami podczas fety mistrzowskiej. Nie wierzę, że tytuł smakowałby ci tak, jak twoim kolegom z pierwszego składu.
Zawsze podkreślałem, że jesteśmy drużyną. I jasne jest, że to Wisła ma zdobyć mistrzostwo. Będę się cieszył, że powiodło się innym, np. Osmanowi, ale ciężko mi odczuwać tę sytuację tak, jak ci, którzy grają.

Wydaje mi się, że dzisiejsza Wisła to bardziej zlepek indywidualności niż drużyna. Niby wszystko fajnie, wyniki są, gra wygląda coraz lepiej, ale nie wyobrażam sobie, że robilibyście takie numery, jak Cantoro czy Stolarczyk, którzy wypalili Markowi Penksie dziury w koszuli. Nie jest tak, że Rios trzyma z Chavezem, Żuraw z Sobolem, Pareiko z Genkowem i nikt nie wchodzi na "obcy" teren?
Rzeczywiście tak jest. U nas nastrój zależy od wyników.

To chyba tak źle nie jest.
Nie do końca, bo jeśli przegrywamy, to nie powinno być tak, że jeden zrzuca winę na drugiego i wypomina mu jakieś błędy.

Mówisz, rzecz jasna, o Polakach?
Mówię o wszystkich. Powinniśmy traktować się tak samo niezależnie od wyników. Barcelona rzadko przegrywa, ale po ewentualnej porażce nikt nie czuje zdołowany, bo zagrał kiepsko. Dlatego prawie zawsze wygrywają.

Dragan Paljić wskazał na podobny problem. Czyli... wracamy do tych słynnych gestów.
Wszystko zależy od osoby. Kiedy ktoś mi zagrywa niedokładnie, to nie rozkładam rąk. Co to da? Maradona i Ronaldinho też marnowali karne, a i tak są wspaniali.

Mam wrażenie, że to gestykulowanie strasznie cię wkurza.
No pewnie! Każdy wie, kiedy się pomylił. Po co cały czas o tym przypominać? Nie mam nic przeciwko żadnemu koledze z drużyny, ale nie chcę, żeby ktoś się na mnie denerwował za to, że dograłem mu niedokładną piłkę.

Zostawmy już ten temat. Wspomniałeś kilka razy, że Chavez miał na ciebie ogromny wpływ.
Mamy te same pasje - futbol i Boga. Rozmawiamy często o jego planach dotyczących propagowania chrześcijaństwa. Podoba mi się to, chciałbym się dołączyć. Osman jest dla mnie jak starszy brat. Mogę go pytać o rady w wielu sprawach. Pokazuje mi, jak żyć. Dzięki niemu wiem, jakich błędów nie popełniać.

Właśnie miałem o to pytać. Teraz wiedziesz dość poukładane życie, ale przed "osiemnastką", sodówka się odkręciła, prawda?
No tak. W moim życiu wszystko dzieje się tak szybko... Ponad dwa lata temu zostałem ojcem, teraz, w grudniu, wziąłem ślub. A mam dopiero 22 lata! Od dwóch miesięcy. O, właśnie, opowiem ci zabawną historię. Wikipedia podaje, że urodziłem się ósmego stycznia. A to nieprawda. Urodziny mam wtedy, kiedy Mały - pierwszego sierpnia. Zamienili 01.08 na 08.01 i dostałem sporo życzeń (śmiech). Ale wróćmy do twojego pytania. Kiedy miałem 17 lat, zacząłem grać w seniorach River, stałem się osobą publiczną, zaliczyłem ogromny skok materialny i... obrałem niekoniecznie właściwą drogę.

Samochód, łokieć za okno i na zakupy?
Nieee (śmiech). Wielu ludzi tak właśnie postrzega piłkarzy i w sumie im się nie dziwię. Za pierwsze pieniądze kupiłem meble. Sporą część oddałem też rodzicom. Bardziej interesowały mnie imprezy, dziewczyny. Raz ta, raz tamta. Ale zacząłem się łapać na myśleniu, że osiągnąłem bardzo dużo i spełniłem swoje marzenia. Nie można tak myśleć, bo wtedy się zatrzymasz.

Rozmawiał TOMASZ ĆWIĄKAŁA

Rios o swoich nowych kolegach z Wisły:

Cwetan Genkow - w szatni siedzi między mną a Pareiko. Przed meczem z Podbeskidziem powiedział, że jeśli wejdę, to strzelę gola. Pozytywnie mnie zaskoczył.

Kew Jaliens - graliśmy na zgrupowaniu w bilard. Kilka razy odwiedził mnie i Osmana w pokoju. Opowiadał o książkach nt. chrześcijaństwa i muzyki, jakiej słucha. Sergio Romero nauczył go kilku słów po hiszpańsku.

Maor Melikson - żartowaliśmy z Boukharim, że taka z niego mysz. Niesamowicie szybki i błyskotliwy. Na początku myślałem, że będzie się odbijał od obrońców, ale nadrabia szybkością. Robi różnicę.

Siergiej Pareiko - z powodów językowych nasz kontakt jest ograniczony. Bardzo pewny bramkarz. Można mu zaufać.

Michaił Siwakow - mówi po włosku, więc jakoś się dogadujemy. Spokojny gość, żyje trochę we własnym świecie.

za; http://www.weszlo.com/news/6464
God save the Queen
Long live the Queen
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.03.2011, 11:23
Frustracja Riosa sięgnęła nieba. Swoją drogą niezły z niego hipokryta. cóż, płacz w mediach z pewnością przybliży go do pierwszej 11. Gratuluję też pomysłu psucia atmosfery w drużynie. Może to jakiś kuzyn Mat(s)usiaka?
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 11.03.2011, 11:24
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
Frustracja Riosa sięgnęła nieba. Swoją drogą niezły z niego hipokryta. cóż, płacz w mediach z pewnością przybliży go do pierwszej 11. Gratuluję też pomysłu psucia atmosfery w drużynie. Może to jakiś kuzyn Mat(s)usiaka?
dziwisz sie ? , wydaje mi sie ze Gekow nie jest duzo lepszy a gra wiecej od niego
.....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów