|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Chodzi o kłapanie dziobem - bez tego cyrku można było by się nie czepiać ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A Mały nie rzucał koszulką ?
Trzeba wziąść pod uwagę sytuację w której odchodził Surma ,wtedy przychodzi nowi ,lepsi i niestety dla niektórych było to frustrujące. Może coś tam "chlapnął",ale to nie przekreśla tego ,że kiedyś grał dla tej drużyny. Jeśli dawni koledzy chcą to w drużynie powinno się to uszanować. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Koledzy z drużyny nie oceniają zawodników jak kibice.. to oczywiste. Dlatego nikt nie ma mu nic za złe. A jak było w meczu z legią kiedy surma grał? Nie napinał się do nas?
Nie pamiętacie już sektorówki WANTED ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jakieś 11 przykazanie? Na sektorowkach rózne rzeczy można było przeczytać. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sektoróweczka dowodziła o tym jakie było podejście do niego po malym incydencie. Dla mnie surma, dolha i mącczyński są skreślenie i tyle w temacie. Dla innych może nie, taka specyfika pracy, która wykonują.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Nie żebym bronił Surmy, bo swoje w koszulce Legii napajacował, ale:
- nie przeszedł bezpośrednio do naszego kochanego rywala - nie wymusił na tu i teraz transferu, za śmieszne i niewspółmierne co do jego wartości rynkowej pieniądze, jeszcze wcześniej na każdym kroku opowiadając, że tego nie zrobi - miał w momencie odejścia 21 lat, a nie 30 i status czołowej postaci drużyny, czasem nawet śmigającej z opaską kapitana Może czas leczy rany, ale to co zrobił Mączyński było znacznie bardziej niesmaczne. Dolha w tym zestawieniu nie pasuje, bo to obcokrajowiec i najemnik po ledwie rocznym pobycie w Krakowie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dolha pasuje pod względem skandalu jakie wywołało jego odejście. Oczywiście podzielam Twoje zdanie na temat Mączyńskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|||
Sam nazywał siebie kibicem Wisły - i ja go tak traktowałem. I teraz traktowałem będę tak samo jak każdego innego kibica Wisły, którego zobaczę w koszulce Legii, Cracovii itp... Czytałeś jego wywiady po przejściu do Legii? a: Cytat:
Cytat:
![]()
Ddf
|
|||
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Dziękuję za uwagę ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Piłkarze to zwykli najemnicy i tyle dadzą ci więcej hajsu to dupie mają,że grali w Wiśle czasami zdarzają się wyjątki,ale teraz to rzadkość
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Nie zamierzam brnąć w dyskusje - jest wychowankiem Wisły. Jak teraz sprawdziłem to odszedł jak wchodziła TF. Wydawało mi się, że trochę wcześniej, bo mimo wszystko słabo go pamiętam z gry u nas. Sporo lat minęło. Pamiętam za to ajwaj o koszulkę - co zawsze było dla mnie nie do końca zrozumiałe - rozumiem, że to są barwy Wisły - ale to zarazem tylko przedmiot. Sam niejednokrotnie frygałem koszulką grając w piłkę (żeby nie było najpewniej Juventusu z Del Piero na plecach - żeby mnie tu koledzy nie zjedli Pamiętam też sektorówkę po tym jak całował herb 7 - tu już generalnie mnie też wkurzył, bo mógł sobie darować takie prowokacje. Ogólnie nie darzę go jakimś wielkim szacunkiem, ale daleko mi od nienawiści. Jeśli byli Wiślacy sami go zaakceptowali to kim ja jestem, żeby to kwestionować? Oczywiście wolałbym w jego miejsce kogoś bardziej dla Wisły zasłużonego i mniej kontrowersyjnego, ale to są oldboye. Za kogo się macie, aby podważać kogo Pan Kmiecik i spółka przyjmują do swojej drużyny?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 19.10.2017 o godz. 19:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak to "jak teraz sprawdziłem" ? A no tak, jakbyś być 83 to pamietałbyś doskonale, że TF już była jakiś czas... a takie numeru surmy, jak potem cweLenie się i jakieś gesty do nas kibiców będą zapamiętane mu do śmierci...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
był chyba kiedyś wywiad z Surmą (nie jestem pewien czy na pewno wywiad) gdzie coś wspominał,ze w zasadzie to u neigo w domu kibicowało sie parchom.zreszta jego wujek o ile mnie pamięć nie myli był/jest u nich kapelanem.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ale nie jestem 83
To co potem robił - widocznie miał żal. I nie - nie bronię go. Koszulka mnie nie rusza (tym bardziej, że coś mi świta, że za to przeprosił). Późniejsze zachowanie już tak, bo było burackie. A i tak wolę go od Mączyńskiego, bo w przeciwieństwie do Krzyśka grał u nas do momentu, w którym zadecydowano się z nim rozstać. Wolę prostego gościa, który ma żal do Wisły i prowokuje po tym jak go odpalono niż gościa, który mówi jedno robi drugie. Edit @up : Wychowałem się raptem kilometr od stadionu. Jako dziecko praktycznie codziennie byłem na Reymonta. A to na basenie, a to na treningach, a to na koszykówce czy siatkówce. Wisła była dla mnie całym życiem, ale chciałem też grać, byłem ambitny. http://www.wislaportal.pl/19183,Luka..._miloscia.html - ja tylko ten wywiad kojarzę. Żadnych dziwnych wzmianek o parchatych. Z resztą lepiej skończyć temat, bo o czym tu gadać? Oldboye to nie nasza decyzja, decydują osoby, które zrobiły dla Wisły od nas o wiele więcej. Wolę się zdać na ich autorytet niż się oburzać, że x czy y gra u nas w oldboyach i tylko o to mi chodziło.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 19.10.2017 o godz. 23:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
panowie, spokojnie , mówimy o tworze w którym uczestniczy towarzysz Kapka...
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Rzuć w korpo logo firmy na ziemię i zdeptaj to wylecisz w ciągu 15 minut. Ja .......ę do czego to dochodzi i to na forum Wisły .... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak ktoś nie umie tego uszanować to ja nie wiem:
Dla kibica klubowe barwy i herb powinny być rzeczą świętą. To bowiem coś, co wpisane jest w historię i tradycję klubu, stanowi o jego tożsamości... ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co innego rzucić a co innego zdeptać chyba? Rzucić w ławkę albo w kogoś jedynym przedmiotem pod ręką, a symbolicznie podeptać samą koszulkę czy napluć na herb to jest jednak ogromna różnica. Podejrzewam, że rzut koszulką był wymierzony w kierunku Łazarka, który go zmienił po 20 minutach jak go wcześniej wpuścił jako zmiennika. A deptanie koszulki czy herbu to ma jednak zupełnie inny wydźwięk, nie sądzisz? Wiadomo barwy to barwy, miał za co przepraszać i przeprosił. Dla mnie cała ta dodatkowa otoczka wokół tego to było zbędne ajwaj, co oczywiście nie usprawiedliwia go odnośnie późniejszego chamskiego zachowania.
Jak wypłacałem razy mokrą zwinietą koszulką Del Piero po plecach kolegi na kolonii jak przegrał w karty (hoho znów wracamy do czasów dzieciństwa Z resztą EOT z mojej strony, bo cokolwiek napiszę to zawsze się znajdzie ktoś, kto moje słowo przekręci tak, żeby pasowało do jego koncepcji. Styka mi i tak już za dużo czasu na tego pajaca poświeciłem
Ostatnio edytowane przez s1mone : 20.10.2017 o godz. 18:16.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Szkoda strzępić ryja.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Nie róbcie sobie jaj z Surmą, wujek fan craxy (mniejsza o to), a sam Łukaszek biegał jak szalony pod sektor Wiślaków po bramce w Warszawie.
Zwykły pajac i tyle. ....a i on gra w oldbojach Wisełki? ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jednak nie potraktowałeś tej koszulki z nabożną czcią a tego się tutaj od "wiślaków" wymaga ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
SURMA WON ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...69945624354816
Patrząc na to, że prawdopodobnie Arek Głowacki zakończy karierę po sezonie, będziemy potrzebować solidnego środkowego obrońcy. Rysiek jak na naszej standardy, takim zawodnikiem według mnie jest. Jego kontrakt kończy się w grudniu i można byłoby go sprowadzić do nas za "darmo", a umowę podpisać już teraz. Zawsze pokazywał jakieś tam przywiązanie do Wisły, nawet będąc w Chinach na jednym zdjęciu na Instagramie był w spodenkach Wisły. Myślę, że finansowo byłoby na nas go stać, bo swoje zarobił w tym sezonie w Azji. Co wy na to? ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie sądze żeby na jego wymagania odnosnie pensji rzutowało co tam już sobie odłożył, tylko ile mu zaproponują inne kluby
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Nie zgadzam się. Tam pojechał typowo zarobić, nie patrząc na komfort życia i nic innego, złoty strzał. Teraz może myśleć nie tylko o finansach, ale choćby o komforcie życia swojej rodziny. W Krakowie z tego co pamiętam było mu bardzo dobrze, dodatkowo zna język. Więc oczywiście jak dostanie ofertę dwa razy większą, z normalnego kraju i ciekawej ligi, to pójdzie tam, ale przy ofercie porównywalnej i powiedzmy 10-20 procent lepszej, wybierze Krakow. Przynajmniej takie jest moje zdanie. Na pewno warto aby Junco wykonał telefon do jego menagera.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nie zgadzasz sie , ale potwierdzasz to co ja pisze znowu logika ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|