The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2009, 19:24
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Poza tym takie jednodniowe testy to jak splunięcie w twarz, nie wiem jak w tak krótkim czasie można ocenić przydatność zawodnika.
Oczywiście, że można. Tak jak można oceniać pilkarzy widząc ich po raz pierwszy w życiu podczas obserwacji 90-minutowego meczu.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.06.2009, 19:36
damian755 napisał(a):Wyświetl post
Beto nie potrafił biegać? potrafił i bardzo dobrze napewno nie miałbyś z nim szans na 100metrów i pozatym Beto miał jakieś osiągnięcia grał pare meczy w reprezentaci i został w rok 2006 jednym z najlepiej zapowiadającym sie talentem w Brazyli i niewiadomo czy jak by został unas jeszcze jeden sezon co by pokazał przypomnij sobie Marcelo w pierszej rudzie wszystkie piłki wybijał przedsiebie gdzie popadnie a teraz jak się rozwija, tak samo Bruno z jagieloni pierszej rudzie niewypał jakich mało a teraz aż chce się go ogłądac jak gra.
Bruno nie potrafił sie zaaklimatyzować. A grał bardzo dobrze w jego poprzednich klubach (klubie), duzo goli strzelał, piekielnie mocna lewa noga, drybling, technika i głowa a Beto nie miał zmysłu do gry kombinacyjnej, taki brazylijski Rasiak tyle ze ten to bynajmniej umie grać głową.

wiertar - a czy my liczymy że znajdziemy kogos rownie dobrego na teraz jak Brozek ? to trzeba wydac kilka milionow aby takiego miec... reprezentant kraju, podwójna korona strzelców, na teraz musimy miec "troche" gorszych napastnikow jednak ktorzy strzela powiedzmy kolo 10 bramek, moze troche więcej. Boguski mimo że to zrobił, nie przekonał mnie jako napastnik.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 30.06.2009 o godz. 19:43.

Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.06.2009, 19:39
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
No to właśnie dlatego dałem przykład Beto, który nawet biegać nie potrafi, a jakoś wg naszych był odpowiedni.
Poza tym takie jednodniowe testy to jak splunięcie w twarz, nie wiem jak w tak krótkim czasie można ocenić przydatność zawodnika.
I z tym niewyróżnianiem się bym polemizował, worek bramek w słabiutkim zespole to nie jest złe osiągnięcie, a co do wieku - czy Boguski jak do nas przychodził z 3 ligi to był niemowlakiem?
I żeby nie było - nie, nie widziałem gościa, może faktycznie jak i Beto nawet biegać nie potrafi, ale jeśli się bierze na testy kogoś z Polski to oczywistym dla mnie jest że taki ktoś MUSI być wcześniej obserwowany, aż tacy biedni żeby ktoś do Gorzowa nie mógł pojechać nie jesteśmy. A zatem jeśli był obserwowany, i ktoś ocenił że biegać jednak potrafi (a zatem już jest lepszy od Beto) i może się przydać to testy powinny być porządne.
z tego co wiem to nei byly jedno dniowe testy tylko co najmniej 3 dni + mecz. spoko ja cie rozumiem ale nei kazdy gosc z 2 ligi ktory przychodzi na testy to potencjalny talant, rozumiesz mnie

HEDU, szefunciu tylko ze Brożek do Wisły przechodził w wieku chyba 17 lat... wiec mial czas zeby sie rozwinąc... co nie
Ostatnio edytowane przez wiertar : 30.06.2009 o godz. 19:47.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.06.2009, 19:41
Powiem tyle, że polityka transferowa wydaje się napawać optymizmem Ja zawsze wierzyłem w Bednarza, bo on jak załatwia to konkretnych graczy W Legii Rogera, Edsona, a u nas Marcelo, Diaz, Garguła ...
W ostatnich latach jest spory progres i możemy naprawdę namieszać w Europie ... no chyba, że odejdzie Brożek ;/ wtedy to morale zespołu kompletnie by opadło ;((
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.06.2009, 19:43
a skąd wiesz że Beto mógł sie zaaklimatyzować a Bruno jak był toki dobry w poprzednich klubach to do jagi by nie trafił
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.06.2009, 19:51
prober napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że można. Tak jak można oceniać pilkarzy widząc ich po raz pierwszy w życiu podczas obserwacji 90-minutowego meczu.
Może i można, ale jest to bardzo niemiarodajne, bo podczas 90-minutowego meczu w klubie w którym gość występuje na co dzień może pokazać 100% swoich możliwości, (zna na wylot kolegów z zespołu, taktykę, ma po prostu optymalne warunki), natomiast kiedy ktoś - było nie było - młody, niedoświadczony nagle ma trenować z zespole mistrza Polski, wśród zawodników których do tej pory znał z ekranu telewizora to musi być zestresowany. To na pewno było dla niego duże przeżycie, i pierwsze godziny nie mogły o nim nic powiedzieć. Piłkarze to też ludzie, nie Terminatorzy bez emocji.
Zgodziłbym się z tobą gdyby była mowa o jakimś ogranym zawodniku, który już co nieco świata piłki poznał.

PS. i chciałbym na tym poście zakończyć, bo nie widzę sensu dalej dysputować nt w sumie średnio ważnego zagadnienia ;]
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 30.06.2009 o godz. 20:03.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 30.06.2009, 19:52
Ok, to tak.
1. Brozek przyszedł i na wypozyczeniach sie rozwijał a nie u nas, a czy my mamy czas (7 lat - tyle Brozkowi potrzeba było czasu aby "zaskoczył") czy potrzebujemy napadziora na teraz ktory strzeli bramki w liczbie dwucyfrowej ?
2. Beto mogl sie zaaklimatyzowac mógł, ale jak mowilem nie ja tu rządze i pewnie chodziło też o czas, moze w złym momencie do nas trafił ? Nie wyszło mu i tyle. Inni napastnicy u nas tez nie dają sobie rady ze strzelaniem.
3. Bruno nie mowie że był jakis tam wybitnym piłkarzem którego chciałyby wielkie marki, ale było zainteresowanie ze strony słabszych zespołów Bundes. Ostatecznie trafił do Jagi bo tu miał miec zapewniony rozwoj, jesli chcesz moge ci wysłać na PW filmiki z jego golami, przeprowadzonymi akcjami czy wykonywaniem rzutow wolnych, dryblingiem - oczywiscie 2 liga brazylijska i urugwajska no więc sam wiesz jak to jest z wyłapywaniem talentów z tak odległych stron. Paulista podobnie przyszedł do nas z bardzo słabych zespołów.

Dlatego napastnik, jesli ma być, to gwarantujący poziom, bo chcemy aby juz strzelał.

Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 30.06.2009, 20:07
Jeszcze kilka godzin i.....?
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...aza_Kirma.html
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 30.06.2009, 20:31
"Mistrzowie Polski zagrają dziś sparing z Ujpesztem Budapeszt, wicemistrzem Węgier. "

ta ? czemu nie ma relacji ?

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 30.06.2009, 20:33
HEDu napisał(a):Wyświetl post
"Mistrzowie Polski zagrają dziś sparing z Ujpesztem Budapeszt, wicemistrzem Węgier. "

ta ? czemu nie ma relacji ?
Jutro jest sparing
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.06.2009, 20:53
Moim zdaniem Drozdowicz spalił się trochę psychicznie, no bo nie codzień dostajesz szansę angażu w Mistrzu Polski.A co do Diaza na ławce, to wierzyć mi się trochę nie chce,że reprezentant Kostaryki tak łatwo odda miejsce w składzie. Jeśli Kirm przejdzie to będzie dobra konkurencja w drużynie i poziom drużyny wzrośnie.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 30.06.2009, 21:01
http://www.profutbal.sk/ligy/svk1/?clanok=74541

Cytat:
"Z Krakova nám prišlo oficiálne vyjadrenie, v ktorom vedenie poľského šampióna argumentuje finančnými dôvodmi. Štadión Wisly sa rekonštruuje, pretože sa na ňom budú hrať aj zápasy majstrovstiev Európy v roku 2012. To si vyžiada značné finančné prostriedky. V zdravotnom stave či vo výkonnosti Božoka určite nebol problém, Miro absolvoval úspešné lekárske testy a aj po futbalovej stránke presvedčil, že je v najlepšom veku a vo forme," informoval agentúru SITA v utorok večer obchodný manažér a tlačový hovorca ružomberského klubu Michal Mertinyák.
No to już oficjalnie Bozokovi podziękowaliśmy.
Mam nadzieję, że Carlinhos do nas przyjdzie. No chyba, że Panata rozwiąże kontrakt z Brazem.

Mielibyśmy Diaza i Braza Fajnie nie
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.06.2009, 21:09
Cytat:
Z Krakova nám prišlo oficiálne vyjadrenie, v ktorom vedenie poľského šampióna argumentuje finančnými dôvodmi. Štadión Wisly sa rekonštruuje, pretože sa na ňom budú hrať aj zápasy majstrovstiev Európy v roku 2012. To si vyžiada značné finančné prostriedky. V zdravotnom stave či vo výkonnosti Božoka určite nebol problém, Miro absolvoval úspešné lekárske testy a aj po futbalovej stránke presvedčil, že je v najlepšom veku a vo forme,"
Hahaha ... Oszalałem lekko) Z finansowych powodów <roftl> No nie, mogliby jakąś lepszą wymówkę wymyślić, że na przykład jednak nie pasuje do koncepcji, czy takie tam A tutaj wcisnęli im kit sezonu, że nie mają kasy Ale 400 tys. euro droższego Kirma to kupują Nie żebym się martwił, ale z Ruzemberokiem juz zadnego dealu nie zrobimy
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.06.2009, 21:12
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
http://www.profutbal.sk/ligy/svk1/?clanok=74541
No to już oficjalnie Bozokovi podziękowaliśmy.
Czyli po raz kolejny zrobiliśmy Słowaków w balona. Oni myślą ,że rezygnujemy z Bożoka bo nie mamy pieniędzy, a zatrudniamy zawodnika docelowo 5 razy droższego.......

Mam nadzieję, że Carlinhos do nas przyjdzie. No chyba, że Panata rozwiąże kontrakt z Brazem.
Myślę ,że jeden nic nie ma do drugiego. Jeżeli informację o Brazie są prawdziwe ( w co wątpie) to jest on raczej szykowany na 3 stopera. Carlinhos to zaś prawy obrońca.

Mielibyśmy Diaza i Braza Fajnie nie
Wolałbym np. Lewandowskiego i Golańskiego lub nawet Baszczyńskiego i Kosowskiego....
Ale jak się nie ma co się lubi....
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 30.06.2009, 21:12
fialo napisał(a):Wyświetl post
Hahaha ... Oszalałem lekko) Z finansowych powodów <roftl> No nie, mogliby jakąś lepszą wymówkę wymyślić, że na przykład jednak nie pasuje do koncepcji, czy takie tam A tutaj wcisnęli im kit sezonu, że nie mają kasy Ale 400 tys. euro droższego Kirma to kupują Nie żebym się martwił, ale z Ruzemberokiem juz zadnego dealu nie zrobimy
Nastepny wierzacy w to co napisze szmatlawiec
fialo napisał(a):Wyświetl post
O co Ci chodzi w tym momencie?
Ze lykacie wszystko co tylko pojawi sie w sieci, bez znaczenia czy to prawda czy nie : ))))
PS profutbal to odpowienik naszego weszlo/futbol.pl
---------
Prawdopodobnie po sparingu z Ujpestem dowiemy sie czy Nurkovic zostaje
http://wislaportal.pl/news.php?id=15574
Ostatnio edytowane przez mic : 30.06.2009 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.06.2009, 21:18
mic napisał(a):Wyświetl post
Nastepny wierzacy w to co napisze szmatlawiec
O co Ci chodzi w tym momencie?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.06.2009, 21:23
"Bośniak trenuje z wiślakami od zeszłego czwartku, jednak trener bramkarzy Wisły, Jacek Kazimierski, nie jest przekonany do transferowania tego zawodnika. Nurković bardzo dobrze spisał się jednak w sparingowym meczu z MFK Ružomberok (2-1).

Jak już informowaliśmy, trener Kazimierski nie był obecny na tym spotkaniu, nie widział więc zawodnika NK Travnik w akcji. Będzie miał okazję, aby to nadrobić podczas meczu z Węgrami. Po nim być może poznamy decyzję sztabu trenerskiego Wisły."
źródło http://wislaportal.pl

Bez komentarza. Pan Kazimierski ocenił jego grę w wywiadzie nie widząc tego meczu. Ciekawe co w tym czasie robił. Być może odwiedzał jedno z warszawskich kasyn, lub imprezował gdzieś za miastem. Mam nadzieje, że Nurković zagra świetny mecz i pan Jacek nie będzie miał już dużo do powiedzenia w sprawie transferu. Gołym okiem widać, że ten chłopak ma warunki i potencjał, aby zostać 1-szym bramkarzem Wisły.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.06.2009, 21:37
Czy wy nie możecie zrozumie, że ten wywiad został wymyślony? Jak nie był na meczu, to gdzie go miał udzielić? Myślicie, że wpuścił by kogoś do domu?
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.06.2009, 21:38
Pisałem kilkanaście stron temu, że Bozok do nas nie przyjdzie, a wszyscy piali nad nim z zachwytu. A teraz piszę, że z Kirma również nic nie będzie. Przekonacie się
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.06.2009, 21:38
Prawdziwość tego wywiadu jest mocno wątpliwa, na który cały czas ktoś się powołuje...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.06.2009, 21:40
Skoro nie mamy kasy na Bozoka (co mnie akurat nie martwi) to skad kasa na Krima ? A moze to jednak nie jest kit sprzedany Slowakom ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Kaco
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 30.06.2009, 22:06
SK Sigma Olomouc (ČR-I. liga) - MFK Ružomberok 0:2 (0:2) - hralo sa v českých Mohelniciach
Góly: Lovás, Božok

A tymczasem Bozok strzelil brameczke w dzisiejszym sparingu... Zebysmy go kiedys nie załowali...
Odpowiedz cytując
Iban Mayo
Banita

Od: 06.2009

Stary 30.06.2009, 22:10
Następca Zieńczuka gra jak Zieńczuk - na szczęście raczej ten z sezonu 07/08. Natomiast dryblingu trudno dostrzec, więc o przebojowych rajdach w stylu Kosowskiego możemy chyba zapomnieć.

A zresztą wszystkim polecam stronę: http://www.prva-liga.net - zakładka Tekmovenje
Oglądałem tylko urywki czyli głównie momenty w których strzelał lub asystował. Może ktoś znajdzie jakiś fajny drybling.
Ostatnio edytowane przez Iban Mayo : 30.06.2009 o godz. 22:12.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.06.2009, 22:14
KIRM JUŻ JEST W WIŚLE Skoro odmówili Ruzomberokowi to są pewni transferu, być może już został podpisany ale nie ma oficjalnego komunikatu...
A w sprawie Braza to ja bym się też tak za bardzo nie podniecał bo różnie może być z nim ... Grał bodajże na MŚ U20 w której to drużynie nie grał niestety w pierwszej "11" , a Polacy "ograli" Brazylijczyków w grupie ( Polska II, Brazylia III <jupi> ). Być może jest to coś w typie Bena Starosty, więc dlaczego on nie może nas wzmocnić ?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.06.2009, 22:17
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Czy wy nie możecie zrozumie, że ten wywiad został wymyślony? Jak nie był na meczu, to gdzie go miał udzielić? Myślicie, że wpuścił by kogoś do domu?
A czemu miałby niby zostać wymyślonym , może 'nas' oświecisz.

http://futbolnet.pl/wiadomosci/wisla...wego-bramkarza

Wywiad jak wywiad - jest imię i nazwisko przeprowadzającego ,mógł być przeprowadzany po meczu, na następny dzień, jest jeszcze taki wynalazek techniki jak telefon.Ja już nie takie kwiatki od pana Kazimierskiego czytałem więc w zasadzie nic mnie nie zdziwi jeśli chodzi o jego osobę.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.06.2009, 23:13
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Pisałem kilkanaście stron temu, że Bozok do nas nie przyjdzie, a wszyscy piali nad nim z zachwytu. A teraz piszę, że z Kirma również nic nie będzie. Przekonacie się
Dawno, dawno temu była na tym forum użytkowniczka o nick'u "ona" (chyba więcej "a" tam było), która również miała "pewne" źródła i "infa telefoniczne" że kasa pusta, transferów nie będzie. Miała niefart że to wszystko działo się z lecie 2007. Po podpisaniu kontraktów przez Niedzielena, Jirsaka, powrocie Boguskiego i Kosowskiego miała na tyle honoru żeby przestać truć nam tutaj na forum o swoich pewnych informacjach.

Podsumowywując, mam nadzieje że w momencie podpisania Kirma (jeśli to nastąpi) będziesz miał w sobie tyle honoru i skończysz nas raczyć "informacjami z pierwszej ręki".

PS. Oczywiście jeśli naprawdę okaże się że Kirma nie będzie, przyznam się do błędu i przeprosze na forum.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Stary 01.07.2009, 00:23
apropo. Przypominam legendary tekst kolezanki:

ooona napisał(a):

Radzę zapomnieć o Ćwielongu, Niedzielanie, Kosowskim na Reymonta , a także o powrocie pewnego piłkarza z BOT'u To jakby oczywiste - nie stać nas na nich.
I naprawde niech wszystkie baranki ktore o transferach wiedza wiecej niz Bednarz poprostu sie uciszal.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.07.2009, 01:31
Czyli dalej jestesmy w dupie, Bozoka odmowil Bednarz... Carlinhos nie wiadomo.
Niestety o Krimie i Brazie nic nie moge powiedziec jak kiedy i czy wogole przechodzili testy medyczne (jesli jakis admin, moderator chce sie mnie zapytac skad wiem czy jakis zawodnik przechodzi dane testy prosze o kontakt na priva) gdyz moje zrodlo zreaktywuje sie dopiero jutro.

P.s. poklon dla HEKATE.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 01.07.2009, 07:23
Dobrze, że przynajmniej oficjalnie poinformowali Rużemberok o tym, że rezygnują z Bożoka. To absolutne minimum zwyczajowej kultury i szacunku dla partnera biznesowego.

Pomijając kwestię, czy pozyskamy zamiast niego Kirma (albo: nie pozyskamy nikogo) - zwracam uwagę, że Bożok wg. doniesień prasowych kosztował najpierw 100, potem 200 a czytałem nawet o kwocie 300 tys. €.

Skoro tak, to różnica cenowa między nim a Kirmem (ponoć 400 tys. €) nie jest znacząca.

Nadal jednak nie chce mi się wierzyć, że kupimy zawodnika za taką kwotę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2009, 07:44
Hmm... Przypomniał mi się wywiad z Cupiałem, w którym niezadowolonych z transferów zapraszał do współfinansowania klubu.

Z przymrużeniem oka - http://www.weszlo.com/news/3231
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów