|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wembley? fajnie że chcesz równać do najlepszych ale mierz siły na zamiary!
projektant Sir Norman Foster koszt ponad 1 miliard funtów, coś jeszcze? ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ale z tą trawą to masakra:/ Jakoś trudno mi w to uwierzyć że to tylko wina pogody.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
bluszcz, bluszczem, ale trzeba pamiętać o tym, że ta roślina ma roczny przyrost przy dobrych wiatrach 1m. Jeśli będzie miała niesprzyjające warunki to max 0,5m na rok. Łatwo więc obliczyć, że jak ma opleść ścianę trybuny to potrzebowała by 30 lat! A podejrzewam, że w połowie tej drogi będą na stadionie remonty, przebudówki, powiększenia trybun, itp. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|||
|
Dostaje furii jak czytam takie wywiady, jak dzisiejszy ten z DP...
Barbara Janik napisał(a):
Jeśli rację ma Wisła, to powyższy czas trzeba pomnożyć przez dwa! Barbara Janik napisał(a):
Dobry tekst: "Aby zbliżyć publiczność do płyty boiska trzeba ją było obniżyć" ))))) Od kiedy to coś się zbliża poprzez obniżenie...Barbara Janik napisał(a):
Podoba mi się pomysł z pnączami, jeśli jest, tak jak mówi 7 kotów, że coś takiego jest łatwe w utrzymaniu. |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ktoś, kto w wybrał tą firmę w ZIKiT lub Polimexie, powinien stracić stanowisko i otrzymać pozew sądowy. @ Rav, a co z trybuną północną? Są jakieś sygnały czy i kiedy coś się w końcu ruszy? Jest też już jakaś data uruchomienia południowej?
Ostatnio edytowane przez Markus : 15.07.2010 o godz. 14:00.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
generalnie wyglada to np tak:
![]() ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Albo tak..
![]() Zleceniodawca 7kotów ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja wiem od znajomej osoby pracującej na stadionie, że trawę układa jakaś austriacka firma, a nie zielona architektura.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W poniedziałek w północnej nic się nie działo. Wg zapewnień miasta prace zostały zlecone Polimexowi (podpisano umowę), a ich termin odbioru jest na koniec sierpnia, żeby we wrześniu można było przy trzech trybunach mecz międzypaństwowy.
O południową nie ma co się martwić. Ta trybuna jest gotowa, nie ma żadnych odbiorów technicznych, nie trzeba żadnych opinii nadzoru budowlanego itp... Wystarczy w 2-3 dni przenieść kontenery (a w zasadzie ich część). Jeśli Wisła uzna, że jej się to opłaca zrobić (mimo wszystko jest z tym trochę bałaganu, a jak im wyjdzie, że na konkretny mecz nie przyjdzie więcej jak 10 tys. ludzi, to po co jeszcze trybuna południowa?) to to zrobią. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pomysl z zielona architektura jak najbardziej ZA! Koszty na pewno sa niskie, jakos rosnie zielen przy ekranach akuystycznych przy ruchliwych ulicach, jak np. przy Opolskiej. DObry projekt i bedzie najpiekniejszy zielony stadion
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ale pewnie koszty byly by nie male, juz nie wspominajac pozwoleniach i checi UM, Majchra
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 15.07.2010 o godz. 16:12.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Bardzo dobry pomysł ! To byłby naprawdę super ! Jak Majchrowski albo jakiś jego przydupas czyta to forum to nie zdziwię się jak cos takiego powstanie ale na ......Cracovii
Aszkoda bo pomysł przedni i stadion wyglądałby zjebiście . Inna sprawa że żydki gotowe te rośliny potem kwasem podlewać żeby taki ładny nie był ![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
To im sie stadion wysadzi w powietrze.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę że postawić na takiego architekta to boma turystyczna a i dla samego guru że tak powiem projekt elewacji stadionowej to mogło by być ciekawe wyzwanie nawet jeśli miałoby to kosztować nie mało to pewno zwróciło by się...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Polimex miałby na to 45 dni, więc pewnie zdążą w D zrobić podstawowe zabezpieczenia, dokończą klatki, schody i łazienki na szybko. Lepsze to niż by trybuna stała sobie bez kibiców na niej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
No to pisac do chlopa wyzwanie nie male i medialne, moze znajdzie wolne terminy. Przyjedzie Discovery krecic reportarz to swiat zobaczy.
Jest tylko jeden maly problem On jest z tych kochajacych inaczej, mi to osobiscie nie przeszkada byle byl z daleka od moich 4 lter. ![]() ,
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
e tam odrazu wysadzać. pójdzie się w dziesięciu chłopa z młotami i powinno sie rozpaść. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
oj uważaj żeby ktoś tego nie wiol dosłownie!! bo jak przyjdzie co do czego to...
![]() ![]()
UNIA Tarnów- Odradzamy się jak feniks z popiołu
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Was chyba Bóg opuścił...:/
Nie róbcie mi ze stadionu altanki na działce!! Żadne pnącza!!!!! Żadne winogrona!!!! Nie chcę żeby nasz stadion był w europie zapamiętany jako największe pstrokate gów..o! - Przełknąłem jakos tą pstrokatą wschodnią choć uważam że powinna być niebieska cała z napisami, bo ktoś (S.K.W.K) podjął decyzje za nas i teraz 2 tygodnie sie wkurzam ze goście nie wiedza jak podzielić kilka krzeseł w miarę równo np 4:5... - Przełknąłem okrąglaka bo tak sobie O wymyślił miejsca dla prasy, a teraz sie okazuje ze pod trybunami miejsca jest w ch....j a okrąglak odstaje od trybun i wygląda jak... - Przełknąłem tą dziurę z windą na sprzęt do pielęgnacji trawy choć nie wiem z jakiej racji upatrzyli sobie akurat takie miejsce które psuje cały wygląd trybuny, pomijając już ze mamy na stadionie 3 dziury w których sie mieszczą tiry, a kosiarka by sie nie zmiesciła... Winda za mała...!!! Jak będą walcowac np trawe to najpierw wyjedzie traktor... potem winda w dół... Walec w górę... itd... Paranoja! - Przełknąłem nieprzemyślane umieszczenie telebimów - Przełknąłem karetkę wjeżdżająca przez pawilon medialny choć mamy wyżej wspomniane 3 dziury w trybunach... - Przełknąłem dziury przy łączeniach narożników z trybunami za bramkami... (niby wentylacja... JASNE) - Przełknąłem brak zbiornika na "deszczówkę"... - Przełknąłem przeciekający basen w Trybunie E... .... ale do jasnej chol..y nie róbcie mi z Reymonta 22 warzywniaka!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niech oni oszlifują ten beton i go pomalują na niebiesko- szaro i git...! Winogrona to niech ta baba sobie sadzi u siebie na balkonie!! |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Obawiam się,że oszlifowany nie będzie,skoro zamontowali już kamery do monitoringu od strony Parku Jordana,wiem że specjalnie one nie przeszkadzają ale jednak chyba montowali by je po ewentualnym czyszczeniu betonu...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do mnie też to nie przemawia.
Okrąglak, odległość od trybun do murawy i inne dyrdymały byłyby niczym przy tych zaroślach. Jak można tak oszpecić budynek : http://activerain.com/image_store/up...2504131597.jpg , trudno w jakikolwiek sposób to skomentować. Pusty śmiech i nic więcej. A chciałbym widzieć miny potencjalnych zwiedzających. Od razu mi to przypomina podświetlenie trybun na Legii - wygląda to jakby beton przejęła pleśń. Pomysł może i oryginalny i na stadionie zastosowany po raz pierwszy(?) - co mnie nie dziwi ale wygląda to bardzo chujowo (mając za wzór powyższe zdjęcie) ale nie róbmy za głupiego Jasia, na którym będą próbować różne zastosowania. Stadion ma być stadionem, a nie dżunglą. Oczywiście to moje zdanie i wierze że braknie pieniędzy na taką "wykończeniówkę". Niech zostawią jak jest. C z parku Jordana prezentuje się znakomicie. Wielkość jej robi spore wrażenie. I nie trzeba tego owijać w gałęzie. W sumie przypomina to pnącza winogron. Zalety tego to wspinaczka w rytmie małpy bez płacenia za bilet. Kiepski żart. Ale nic innego mi do głowy nie przychodzi widząc to zdjęcie.
Ostatnio edytowane przez element : 15.07.2010 o godz. 16:58.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
ludzie za 6 dni trybuna ma być w pełni gotowa, a nawet wcześniej, bo za 6 dni już musimy mieć wszystkie odbiory i pozwolenia, a wy chcecie teraz jeszcze beton szlifować/malować? tu trzeba jak najszybciej zrobić to co konieczne i tyle.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
beton mial być barwiony, ale na prośbę wykonawcy zgodzono sie na wykonanie jej z betonu konstrukcyjnego a potem ma byc on oszlifowany i pomalowany... takie były przynajmniej deklaracje... Oczywiscie ze nie zrobią tego teraz, ale to juz można robić bez kolizji z rozgrywaniem meczy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Inna sprawa to koszty utrzymania takiego zielnika. Nie ma k..wa kasy na telebimy ,a ma być na 30 ogrodników którzy będą zapie...lać z sekatorami po elewacjach . A poza tym niech taj zielona ciota trzyma łapy z daleka od naszego stadionu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można by było przecież wieszać dupne reklamy na nadchodzące mecze żeby biło po oczach
![]() Wieczorami iluminacja, na Łazienkowskiej zajebiście to wygląda. Coś trzeba z tym zrobić ![]() ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jest gdzieś dostępna umowa z polimexem? Są tam jakieś terminy zawarte? Kwoty odszkodowania? Cokolwiek?
![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|