The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2010, 13:00
Wembley? fajnie że chcesz równać do najlepszych ale mierz siły na zamiary!
projektant Sir Norman Foster koszt ponad 1 miliard funtów, coś jeszcze?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.07.2010, 13:09
Już nie chce mi się czytać kolejnych wywiadów przedstawicieli miasta...

Jak oni chcą oddać gotowy stadion w październiku, skoro z trybuną północną nadal nic nie robią?

Czy ktoś może wyjaśnić, jakie to kolejne nieprzekraczalne przeszkody uniemożliwiają tam natychmiastowe rozpoczęcie prac? Bo już się zaczynam gubić w tych coraz zabawniejszych tłumaczeniach i usprawiedliwieniach inwestora...
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.07.2010, 13:31
Markus napisał(a):Wyświetl post

Jak oni chcą oddać gotowy stadion w październiku, skoro z trybuną północną nadal nic nie robią?

Czy ktoś może wyjaśnić, jakie to kolejne nieprzekraczalne przeszkody uniemożliwiają tam natychmiastowe rozpoczęcie prac? Bo już się zaczynam gubić w tych coraz zabawniejszych tłumaczeniach i usprawiedliwieniach inwestora...
Stadion jak będzie w grudniu to będzie cud. Jak będzie na rundę wiosenną- będzie naprawdę dobrze. Jak będzie w przyszłym czerwcu, to się nie zdziwię. Październik to można sobie z głowy wybić już od dłuższego czasu. Pomijając nawet fakt, że D jest wydmuszką, a A/B jak ktoś słusznie zauważył jest tam gdzie ciągle niegotowe C rok temu. Ktoś to jeszcze musi odebrać. Przy odbiorze znajdą pewno buble wymagające naprawy albo przerobienia (przy odrobinie szczęścia zmienią się przepisy p-poż czy inne i znowu nie będzie to niczyja wina - ot siła wyższa).

Ale spokojnie, mamy na co zrzucić - w listopadzie nie mogli prowadzić prac, bo obawiali się, że przyjdzie zima. W grudniu zima przyszła i trzymała, że ho ho. Potem mieliśmy chwilę normalności, ale dzięki bogu Wisła nie miała prezesa, więc to jej wina. Potem wiosna była jaka była i skończyła się powodzią. Powódź płynnie przeszła w suszę, a przy takiej pogodzie też się nie da robić wykończeniówki. Za chwilę przyjdzie jesień, jesień to zło wcielone, a potem zacznie się od nowa.

Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 15.07.2010, 13:34

W tym tekście jako stadion ona ma na myśli raczej Zachodnią i Wschodnią,bo na to obecnie były przetargi...
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.07.2010, 13:40
Ale z tą trawą to masakra:/ Jakoś trudno mi w to uwierzyć że to tylko wina pogody.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 15.07.2010, 13:47
Czarny napisał(a):Wyświetl post
A może jednak bluszcz? Za tym przemawia bliskość Parku Jordana. Na budynku, który przywołała Pani Janik wygląda to tak: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=87296

bluszcz, bluszczem, ale trzeba pamiętać o tym, że ta roślina ma roczny przyrost przy dobrych wiatrach 1m. Jeśli będzie miała niesprzyjające warunki to max 0,5m na rok. Łatwo więc obliczyć, że jak ma opleść ścianę trybuny to potrzebowała by 30 lat! A podejrzewam, że w połowie tej drogi będą na stadionie remonty, przebudówki, powiększenia trybun, itp.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 15.07.2010, 13:55
Dostaje furii jak czytam takie wywiady, jak dzisiejszy ten z DP...

Barbara Janik napisał(a):
Jeżeli firma daje gwarancje, że w ciągu godziny jeden kołowrotek przepuści 600 osób na godzinę, to nie ma podstaw w oparciu o dokumentację techniczną wątpić w prawdziwość przyjętych założeń.
No więc, zakładając, że te optymistyczne wyliczenia firmy są realne, to 12 000 ludzi przy 10 kołowrotkach bedzie wchodzić dwie godziny! Gdzieś czytałem, że kołowrotów ma być 16 - no to 1 godzina i 15 minut. Super...
Jeśli rację ma Wisła, to powyższy czas trzeba pomnożyć przez dwa!

Po pierwsze, chciałam przypomnieć, że Wisła grała maksymalnie długo na modernizowanym obiekcie, a później miasto stworzyło możliwość gry w Krakowie na zmodernizowanym stadionie Hutnika. Aby zbliżyć publiczność do płyty boiska, trzeba było ją obniżyć. Dlatego nie dało się grać na stadionie. Aby powstał nowy obiekt trzeba ponieś pewne wyrzecznia.
Szczyt bezczelności! Legia gra u siebie non stop, a też miała wymienianą murawę. Lech miał kilka miesięcy przerwy. Instalacja murawy rozpoczęła się w czerwcu, kończy się wkrótce... To są dwa miesiące, Szanowna Pani, a nie rok i dwa miesiące! I niech pani nie zapomni o pół roku w Sosnowcu!
Dobry tekst: "Aby zbliżyć publiczność do płyty boiska trzeba ją było obniżyć" ))))) Od kiedy to coś się zbliża poprzez obniżenie...

Przy jednej trybunie będzie można również rozegrać 8 sierpnia ligowy mecz z Arką Gdynia. Trzy trybuny muszą być natomiast gotowe przed spotkaniem reprezentacji Polski, które jest zaplanowany w Krakowie na 7 września. Wtedy też już na pewno będzie działać na stadionie oświetlenie.
Nie proszę pani, nie można rozegrać 8 sierpnia meczu z Arką, bo mecz ten jest zaplanowany na godzinę 19:15 a to wymaga sztucznego oświetlenia.

Podoba mi się pomysł z pnączami, jeśli jest, tak jak mówi 7 kotów, że coś takiego jest łatwe w utrzymaniu.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 15.07.2010, 13:57
licoo napisał(a):Wyświetl post
Ale z tą trawą to masakra:/ Jakoś trudno mi w to uwierzyć że to tylko wina pogody.
Firma Zielona Architektura generalnie znana jest z dostarczania trawy fatalnej jakości, więc mnie absolutnie stan boiska nie dziwi, szczególnie jeśli dodamy do tego obecne upały.

Ktoś, kto w wybrał tą firmę w ZIKiT lub Polimexie, powinien stracić stanowisko i otrzymać pozew sądowy.

@ Rav, a co z trybuną północną? Są jakieś sygnały czy i kiedy coś się w końcu ruszy? Jest też już jakaś data uruchomienia południowej?
Ostatnio edytowane przez Markus : 15.07.2010 o godz. 14:00.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 15.07.2010, 14:13
generalnie wyglada to np tak:

Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 15.07.2010, 14:17
Albo tak..

Zleceniodawca 7kotów
Odpowiedz cytując
Pioneer
Member

Stary 15.07.2010, 14:23
rav napisał(a):Wyświetl post
Od kiedy to coś się zbliża poprzez obniżenie...
Nie jest to do końca bezsensowne stwierdzenie. Na przykład samolot zbliża się do ziemi poprzez obniżenie. Winda też.
Odpowiedz cytując
lukaszkm
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 15.07.2010, 14:23
Firma Zielona Architektura generalnie znana jest z dostarczania trawy fatalnej jakości, więc mnie absolutnie stan boiska nie dziwi, szczególnie jeśli dodamy do tego obecne upały.
Ja wiem od znajomej osoby pracującej na stadionie, że trawę układa jakaś austriacka firma, a nie zielona architektura.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 15.07.2010, 14:43
W poniedziałek w północnej nic się nie działo. Wg zapewnień miasta prace zostały zlecone Polimexowi (podpisano umowę), a ich termin odbioru jest na koniec sierpnia, żeby we wrześniu można było przy trzech trybunach mecz międzypaństwowy.

O południową nie ma co się martwić. Ta trybuna jest gotowa, nie ma żadnych odbiorów technicznych, nie trzeba żadnych opinii nadzoru budowlanego itp... Wystarczy w 2-3 dni przenieść kontenery (a w zasadzie ich część). Jeśli Wisła uzna, że jej się to opłaca zrobić (mimo wszystko jest z tym trochę bałaganu, a jak im wyjdzie, że na konkretny mecz nie przyjdzie więcej jak 10 tys. ludzi, to po co jeszcze trybuna południowa?) to to zrobią.
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 15.07.2010, 15:25
pomysl z zielona architektura jak najbardziej ZA! Koszty na pewno sa niskie, jakos rosnie zielen przy ekranach akuystycznych przy ruchliwych ulicach, jak np. przy Opolskiej. DObry projekt i bedzie najpiekniejszy zielony stadion
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.07.2010, 15:41
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Polecam prace Patricka Blanca. Gosc moze i jest dziwakiem ale jednoczesnie jest geniuszem.
I skoro Paryz moze go prosic o te jego pionowe ogrody, to moze tym bardziej Krakow.

Zielen na stadionie - jak najbardziej tak.
W formie ogrodow elewacyjnych - jeszcze badziej tak.

Bryla stadionu jest beznadziejna, nieodpowiednia do miejsca. W tym stadionie wszystko co widoczne dla turysty lezy i kwiczy.
COS TRZEBA Z TYM ZROBIC>

Skoro nie mozna zburzyc i wybudowac nowego - nalezy albo przeprojektowac - ale ta bryla nie ma zadnego potencjalu, albo zakryc. A czym innym zakryc jak nie zielenia ?
Pomysl nie zly, facet jest zajebisty ale pewnie nas na niego nie stac a i terminy ma na kilka lat do przodu. Ale jak by tak na zewnetrznej scianie (d lub E) zrobic sciane w pionie z biala gwiazga na tle naszych barw z roslin widok bylby niesamowity a i pewnie jedyny taki stadion na swiecie.

Ale pewnie koszty byly by nie male, juz nie wspominajac pozwoleniach i checi UM, Majchra
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 15.07.2010 o godz. 16:12.
,
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.07.2010, 16:10
Bardzo dobry pomysł ! To byłby naprawdę super ! Jak Majchrowski albo jakiś jego przydupas czyta to forum to nie zdziwię się jak cos takiego powstanie ale na ......Cracovii Aszkoda bo pomysł przedni i stadion wyglądałby zjebiście . Inna sprawa że żydki gotowe te rośliny potem kwasem podlewać żeby taki ładny nie był
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 15.07.2010, 16:22
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
Inna sprawa że żydki gotowe te rośliny potem kwasem podlewać żeby taki ładny nie był
To im sie stadion wysadzi w powietrze.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 15.07.2010, 16:23
Myślę że postawić na takiego architekta to boma turystyczna a i dla samego guru że tak powiem projekt elewacji stadionowej to mogło by być ciekawe wyzwanie nawet jeśli miałoby to kosztować nie mało to pewno zwróciło by się...
Odpowiedz cytując
greko1
Junior Member

Od: 11.2004

Stary 15.07.2010, 16:25
W poniedziałek w północnej nic się nie działo. Wg zapewnień miasta prace zostały zlecone Polimexowi (podpisano umowę), a ich termin odbioru jest na koniec sierpnia, żeby we wrześniu można było przy trzech trybunach mecz międzypaństwowy.
Polimex miałby na to 45 dni, więc pewnie zdążą w D zrobić podstawowe zabezpieczenia, dokończą klatki, schody i łazienki na szybko. Lepsze to niż by trybuna stała sobie bez kibiców na niej.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.07.2010, 16:27
No to pisac do chlopa wyzwanie nie male i medialne, moze znajdzie wolne terminy. Przyjedzie Discovery krecic reportarz to swiat zobaczy.

Jest tylko jeden maly problem On jest z tych kochajacych inaczej, mi to osobiscie nie przeszkada byle byl z daleka od moich 4 lter.
,
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 15.07.2010, 16:28
No więc, zakładając, że te optymistyczne wyliczenia firmy są realne, to 12 000 ludzi przy 10 kołowrotkach bedzie wchodzić dwie godziny! Gdzieś czytałem, że kołowrotów ma być 16 - no to 1 godzina i 15 minut. Super...
Jeśli rację ma Wisła, to powyższy czas trzeba pomnożyć przez dwa!
trzeba też wziąć pod uwagę to, że na taką trybunę jak wschodnia ludzie nie będą wchodzić 2 godziny przed meczem, większość z nich zapewne przyszła by pod stadion mniej więcej między godziną do meczu a pół godziny do meczu. zakładając nawet 16 kołowrotów, to gwarantuje spóźnienie się na mecz około 30-40% ludzi, to jest masakra.

e tam odrazu wysadzać. pójdzie się w dziesięciu chłopa z młotami i powinno sie rozpaść.
Odpowiedz cytując
endriu133
Member

Od: 01.2010

Stary 15.07.2010, 16:31
oj uważaj żeby ktoś tego nie wiol dosłownie!! bo jak przyjdzie co do czego to...
UNIA Tarnów- Odradzamy się jak feniks z popiołu
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 15.07.2010, 16:34
Was chyba Bóg opuścił...:/

Nie róbcie mi ze stadionu altanki na działce!!
Żadne pnącza!!!!! Żadne winogrona!!!!
Nie chcę żeby nasz stadion był w europie zapamiętany jako największe pstrokate gów..o!

- Przełknąłem jakos tą pstrokatą wschodnią choć uważam że powinna być niebieska cała z napisami, bo ktoś (S.K.W.K) podjął decyzje za nas i teraz 2 tygodnie sie wkurzam ze goście nie wiedza jak podzielić kilka krzeseł w miarę równo np 4:5...
- Przełknąłem okrąglaka bo tak sobie O wymyślił miejsca dla prasy, a teraz sie okazuje ze pod trybunami miejsca jest w ch....j a okrąglak odstaje od trybun i wygląda jak...
- Przełknąłem tą dziurę z windą na sprzęt do pielęgnacji trawy choć nie wiem z jakiej racji upatrzyli sobie akurat takie miejsce które psuje cały wygląd trybuny, pomijając już ze mamy na stadionie 3 dziury w których sie mieszczą tiry, a kosiarka by sie nie zmiesciła... Winda za mała...!!! Jak będą walcowac np trawe to najpierw wyjedzie traktor... potem winda w dół... Walec w górę... itd... Paranoja!
- Przełknąłem nieprzemyślane umieszczenie telebimów
- Przełknąłem karetkę wjeżdżająca przez pawilon medialny choć mamy wyżej wspomniane 3 dziury w trybunach...
- Przełknąłem dziury przy łączeniach narożników z trybunami za bramkami... (niby wentylacja... JASNE)
- Przełknąłem brak zbiornika na "deszczówkę"...
- Przełknąłem przeciekający basen w Trybunie E...
.... ale do jasnej chol..y nie róbcie mi z Reymonta 22 warzywniaka!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niech oni oszlifują ten beton i go pomalują na niebiesko- szaro i git...!
Winogrona to niech ta baba sobie sadzi u siebie na balkonie!!
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 15.07.2010, 16:45
Obawiam się,że oszlifowany nie będzie,skoro zamontowali już kamery do monitoringu od strony Parku Jordana,wiem że specjalnie one nie przeszkadzają ale jednak chyba montowali by je po ewentualnym czyszczeniu betonu...
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 15.07.2010, 16:45
Do mnie też to nie przemawia.
Okrąglak, odległość od trybun do murawy i inne dyrdymały byłyby niczym przy tych zaroślach.
Jak można tak oszpecić budynek : http://activerain.com/image_store/up...2504131597.jpg , trudno w jakikolwiek sposób to skomentować. Pusty śmiech i nic więcej. A chciałbym widzieć miny potencjalnych zwiedzających.
Od razu mi to przypomina podświetlenie trybun na Legii - wygląda to jakby beton przejęła pleśń.
Pomysł może i oryginalny i na stadionie zastosowany po raz pierwszy(?) - co mnie nie dziwi ale wygląda to bardzo chujowo (mając za wzór powyższe zdjęcie) ale nie róbmy za głupiego Jasia, na którym będą próbować różne zastosowania.
Stadion ma być stadionem, a nie dżunglą. Oczywiście to moje zdanie i wierze że braknie pieniędzy na taką "wykończeniówkę".
Niech zostawią jak jest. C z parku Jordana prezentuje się znakomicie. Wielkość jej robi spore wrażenie. I nie trzeba tego owijać w gałęzie. W sumie przypomina to pnącza winogron. Zalety tego to wspinaczka w rytmie małpy bez płacenia za bilet. Kiepski żart. Ale nic innego mi do głowy nie przychodzi widząc to zdjęcie.
Ostatnio edytowane przez element : 15.07.2010 o godz. 16:58.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 15.07.2010, 16:50
ludzie za 6 dni trybuna ma być w pełni gotowa, a nawet wcześniej, bo za 6 dni już musimy mieć wszystkie odbiory i pozwolenia, a wy chcecie teraz jeszcze beton szlifować/malować? tu trzeba jak najszybciej zrobić to co konieczne i tyle.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 15.07.2010, 16:55
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
ludzie za 6 dni trybuna ma być w pełni gotowa, a nawet wcześniej, bo za 6 dni już musimy mieć wszystkie odbiory i pozwolenia, a wy chcecie teraz jeszcze beton szlifować/malować? tu trzeba jak najszybciej zrobić to co konieczne i tyle.
a kolega nie słyszał ze to nie mój wymysł z malowaniem ?

beton mial być barwiony, ale na prośbę wykonawcy zgodzono sie na wykonanie jej z betonu konstrukcyjnego a potem ma byc on oszlifowany i pomalowany...
takie były przynajmniej deklaracje...
Oczywiscie ze nie zrobią tego teraz, ale to juz można robić bez kolizji z rozgrywaniem meczy
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 15.07.2010, 17:05
Inna sprawa to koszty utrzymania takiego zielnika. Nie ma k..wa kasy na telebimy ,a ma być na 30 ogrodników którzy będą zapie...lać z sekatorami po elewacjach . A poza tym niech taj zielona ciota trzyma łapy z daleka od naszego stadionu.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 15.07.2010, 17:17
Można by było przecież wieszać dupne reklamy na nadchodzące mecze żeby biło po oczach

Wieczorami iluminacja, na Łazienkowskiej zajebiście to wygląda.

Coś trzeba z tym zrobić
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.07.2010, 17:26
Jest gdzieś dostępna umowa z polimexem? Są tam jakieś terminy zawarte? Kwoty odszkodowania? Cokolwiek?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów