The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2013, 20:15
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobra wypowiedź. Bo jeśli ktoś miałby przyjść tylko z powodu obietnicy walki o MP i zobaczyć jak dzielnie walczymy o środek tabeli zamiast o mistrza mógłby się bardzo rozczarować i pomyśleć że ktoś go robi w balona. Przynajmniej nikt nie będzie zawiedziony.
Są tacy którzy przyjdą zawsze, oraz Ci którzy przyjdą dzięki sukcesom lub pooglądać dobrą piłkę. Klub powinien starać się przyciągać obie grupy, ale...

Umówmy się, nawet jeśli będziemy zapowiadać mistrzostwo i LM, to po prostu w krótkim czasie się ośmieszymy. Naszym celem jest utrzymanie.

A że na stadionie nie będzie tłumów? Tak to wszystko działa.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 23.06.2013, 20:24
thechris napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś podpisuje z trenerem idiotycznie długi 3-letni kontrakt to trener w sumie ma pełne prawo opowiadać bajeczki co będzie się działo za 2 lata... Pierwszy rok można olać.
Nie bój... to na pewno nie jest taki kontrakt, że zwolnienie Smudy powoduje konieczność płacenia mu do końca umowy. Stawiam, że ma 3-miesięczne wypowiedzenie.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.06.2013, 20:33
Wy cały czas myślicie o sobie. Czy Smuda jest Waszym trenerem czy trenerem piłkarzy?

Cieszę się, że niektórym z Was szczerość Smudy przypadła do gustu. Ja też się cieszę ale po wyśmianiu przed kamerą pytania o MP chciałbym usłyszeć jakieś "ale". Cokolwiek. Np. że walczymy o grupę mistrzowską i potem zobaczymy na co nas stać. A Smuda... brakuje tylko, żeby powiedział jak Skwara. "Jesteśmy k...a beznadziejni i brawo dla całej reszty." Różnica między Skwarą a Smudą jest taka, że Skwara to powiedział po porażce. Smuda takimi wypowiedziami zdradza się jakby przewidywał klęskę. Jak się ma czuć taki Stolarski po takiej wypowiedzi? Że stać go być może na utrzymanie w lidze albo nawet na tyle go nie stać? A może chłopak czuje, że mógłby więcej? Może jednak czuje, że to 8 miejsce i grupa mistrzowska jest do osiągnięcia? Ale co on ma zrobić jak trener wypowiedziami celuje w obronę przed spadkiem?

Nie każe mówić Smudzie nieprawdy, że walczymy o MP. Ale wymagam od trenera minimum ambicji. Szczególnie, że to jest polskie podwórko. Tu ambicją można wiele zdziałać. Nawet wywalczyć miejsce w Pucharach jak Piast Gliwice. Wymagam od trenera aby wskazywał przykłady jak własnie Piast, że można. Póki co Smuda robi sobie w wywiadach dupochron na zasadzie, "przecież NICZEGO nie obiecywałem..." Dla mnie to jest słabe, mega słabe... Tak się nie wypowiada trener imo.
Ostatnio edytowane przez thechris : 23.06.2013 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 23.06.2013, 20:47
Ale może lepiej pokazać tą ambicje w meczu a nie w pobożnych życzeniach przed sezonem?
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.06.2013, 20:53
Wypowiedź Smudy akurat jest rozsądna, skoro odeszło kilku ważnych piłkarzy, a budować ma całkiem nową drużynę w 3 okienka transferowe, to naturalną rzeczą jest dochodzenie do dobrego wyniku etapami. Inną sprawą jest, że akurat w sukces Smudy wspartego Bednarzem i Kapką trudno mi uwierzyć.

Co do MP zdobytego przez Maaskanta to coraz bardziej stają się komiczne próby jego podważania, liga polska była wówczas tak samo słaba jak rok później gdy mistrzostwo zdobywał Śląsk, a i w tym roku widzieliśmy jaką mizerie prezentuje Legia grając na R22, co nie zmienia faktu że MP zdobyła tak samo zasłużenie jak ekipa Maaskanta. A kryzys wziął sie jak zwykle z przerwanej pracy po pierwszych niepowodzeniach, przypomnę że o ile mnie pamięć nie myli, to z 16 ekip tylko jedna nie wzmocniła się przed rundą wiosenną w kolejnym sezonie po zdobyciu MP, a był to urzędujący Mistrz Polski Wisła Kraków. Jak się nie wzmacnia kadry, nie ma konkurencji i zaczyna sie to co było później, a co trwa nadal..czyli marazm.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.06.2013, 21:44
milosz napisał(a):Wyświetl post
Co do MP zdobytego przez Maaskanta to coraz bardziej stają się komiczne próby jego podważania, liga polska była wówczas tak samo słaba jak rok później gdy mistrzostwo zdobywał Śląsk, a i w tym roku widzieliśmy jaką mizerie prezentuje Legia grając na R22, co nie zmienia faktu że MP zdobyła tak samo zasłużenie jak ekipa Maaskanta. A kryzys wziął sie jak zwykle z przerwanej pracy po pierwszych niepowodzeniach, przypomnę że o ile mnie pamięć nie myli, to z 16 ekip tylko jedna nie wzmocniła się przed rundą wiosenną w kolejnym sezonie po zdobyciu MP, a był to urzędujący Mistrz Polski Wisła Kraków. Jak się nie wzmacnia kadry, nie ma konkurencji i zaczyna sie to co było później, a co trwa nadal..czyli marazm.
Maaskant - 56 punktów
My - 67 punktów

Maaskant - 44 gole
My - 59 goli

Maaskant - 8 porażek
My - 3 porażki

Maaskant - 1/4 finału PP
My - wygrana

Wracam do czytania
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.06.2013, 21:50
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Maaskant - 56 punktów
My - 67 punktów

Maaskant - 44 gole
My - 59 goli

Maaskant - 8 porażek
My - 3 porażki

Maaskant - 1/4 finału PP
My - wygrana

Wracam do czytania
tylko Maaskant przyszedl po 3 kolejce a nie miał gotowego zespołu od początku sezonu jak Janek...
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.06.2013, 21:58
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Fakty są takie- że Wisła nie będzie w tym roku walczyć o MP. No chyba, że Cupiał coś poszaleje...

Jeśli ktoś ma problem w związku z tym z przyjściem na stadion - trudno. Jest ....ą nie kibicem, a Smuda nie ma obowiązku kłamać by takiego frajera ściągnąć na stadion.
Proste, że jest ....ą - więcej takiego myślenia, a nikt na stadion nie przyjdzie. Po prostu laicy nie muszą wiedzieć, że Wisła w tym sezonie nie walczy o MP, jednak jako forma mobilizacji więcej osób przyjdzie na stadion gdy bilbordy, plakaty będą opatrzone jakimś chwytliwym hasłem, a w przypadku Ekstraklasy to jest Mistrzostwo Polski.

Co do zarzutów, że jestem kibicem sukcesu - nie jestem. Nie zgadzam się jednak, by Wisłę trenował Smuda oraz by dyrektorem był Bednarz, bo Wisła pod ich wodzą stoczy się na samo dno, a nie będzie realizować jakiegoś stricte wytyczonego celu. Obecnie celem jest odbudowanie kadry i zdobycie MP. Ten cel jest iście daremny, dopóki nie ustalimy jakiegoś planu. Tutaj nie chodzi o samo Mistrzostwo, chodzi o coś więcej - o plan działania. Tego oczekuję od władz, nie MP, nie LM - to może być nawet za kolejnych piętnaście lat, ale by był w Wiśle jakiś plan działania!!! Ale nie ze Smudą i Bednarzem...
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 23.06.2013 o godz. 22:02.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.06.2013, 22:01
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Maaskant - 56 punktów
My - 67 punktów

Maaskant - 44 gole
My - 59 goli

Maaskant - 8 porażek
My - 3 porażki

Maaskant - 1/4 finału PP
My - wygrana

Wracam do czytania
Legia z tego sezonu była właściwie zespołem zbudowanym od początku do końca. Jeśli przypomnisz sobie początek sezonu 2010/11, to byliśmy świeżo po wtopie z Karabachem, a punkty na poważnie zaczęliśmy ciułać od 12.kolejki i "cudu" na Kałuży. Ten mecz był przełomowy i wg mnie wtedy narodziła się drużyna, która mogła zacząć walczyć o MP..
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 23.06.2013, 22:01
No to już wiem kogo boli najbardziej to MP Maaskanta, hahaha

Rzecz w tym że w sezonie mistrzowskim Wisły liga była bardziej wyrównana, stąd statystyki porównawcze świadczą tylko o kompleksach, z których jak widać nie sposób się wyleczyć, co powiem szczerze bardo mnie raduje.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.06.2013 o godz. 22:15.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 23.06.2013, 22:23
No to już wiem kogo boli najbardziej to MP Maaskanta, hahaha

Rzecz w tym że w sezonie mistrzowskim Wisły liga była bardziej wyrównana, stąd statystyki porównawcze świadczą tylko o kompleksach, z których jak widać nie sposób się wyleczyć, co powiem szczerze bardo mnie raduje.
Boli mnie szalenie. W rankingu najbardziej bolesnych mistrzostw ten tytuł wyprzedza jedynie Warta Poznań 1947 i Zagłębie Lubin 1991. Do dziś gryzę ścianę. Jeżeli zaś chodzi o kompleksy to trafiłeś w sedno.

A już zupełnie poważnie mówiąc - szacunek dla Maaskanta, że wyszedł z tak badziewnej sytuacji jak wtedy. To sztuka. Szapo ba. Nie mam zamiaru niczego negować, poza tym co tradycyjnie "szczypnął" miłosz. A reszta to statystyki, fakty - nie ma o czym dyskutować.

Mam jednak dziwne wrażenie, że my za rok potwierdzimy, że 2013 to nie był przypadek i raczej do środka tabeli nas nie wywali. Zawsze ciężko jest chwalić swoich na obcym forum, by jednocześnie nie zostać posądzonym o zbędną napinkę. Chciałem po prostu odróżnić się od miłosza, który ma straszne parcie na to by udowodnić, że Wasze mistrzostwa są najlepsiejsze, a te zdobyte w mocno średnim stylu są i tak o wiele bardziej efektowne niż jedno z najbardziej efektownych naszych.

Co kto lubi, ja bym 2011 na 2013 nie zamienił

P.S. A żeby jeszcze bardziej się uwiarygodnić powiem, że z Wiślackich mistrzostw dużo bardziej boli mnie 2004 (po naprawdę wyrównanej walce), 2005 (gdzie przegraliśmy u Was raptem 0-2, ale zostaliśmy zmiażdżeni i powinno być 0-6) i to Skorżowe, gdzie dorobek punktowy był kosmiczny. Maaskant mnie nie specjalnie grzeje.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 23.06.2013 o godz. 22:27.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 23.06.2013, 22:28
Wszystko się zgadza 0 22 w Twojej wypowiedzi - tylko dalej tych Waszych mistrzostw zliczyć nie potrafisz
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 23.06.2013, 23:03
Gdy Wisła zdobywała MP z 17 punktową przewagą w 1999 roku, czyli największa w historii naszej ligi to można by uznać że to była najmocniejsza ekipa w całej historii polskiej piłki, tyle że to byłby nonsens, ot choćby dlatego że Górnik Zabrze bardziej kolekcjonował mistrzostwa i dotarł jako jedyna polska drużyna do finału europejskich pucharów, czyli osiągnął najwięcej i pewnikiem był najmocniejsza drużyną ligową w naszej historii. Statystyki ligowe zaś, są bez znaczenia, miarodajne są jedynie europejskie puchary. Wisła Maaskanta coś niecoś osiągnęła w nich, ano zobaczymy co osiągnie Legia. A te śmieszne napinki i szermowanie statystykami nieprzystającymi do siebie różnych piłkarskich sezonów, to jak na mój gust jednak .. .leczenie kompleksów (ciekawe że ich autor który po nie sięga zarzuca to komuś innemu) bo z merytoryczną analizą nie mają wiele wspólnego. W sezonie gdzie kilka ekip walczy o MP, mistrz musi mieć gorsze statystyki od sezonu w którym liczą się jedynie 2 ekipy, stąd takie porównania mają sens jak wyżej, ot takie sobie próby dowartościowania własnego sukcesu i pomniejszania cudzego. Np. mistrz Malty może powiedzieć (czego nie sprawdziłem i sprawdzać nie zamierzam) że osiągnął lepszy bilans w którymś tam sezonie ligowym od mistrza Anglii w jego sezonie ligowym , no i co z tego , ano nic.

PS 1) A Smuda jak to Smuda też ma super osiągnięcia ligowe, ale czy to najlepszy trener w całej historii naszej ligowej piłki, oj bardzo w to wątpię.

PS.2) Jak już porównujemy to XIV tytułów Ruchu i Górnika, XIII Wisły i IX Legii. Tu sprawa przynajmniej jest jasna

_______
Kurz
To że my się cofamy jest faktem, ale czy rywale się trwale rozwijają, a o tym to sie przekonamy po kilku kolejnych sezonach.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.06.2013 o godz. 23:29.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.06.2013, 23:24
W sezonie gdzie kilka ekip walczy o MP, mistrz musi mieć gorsze statystyki od sezonu w którym liczą się jedynie 2 ekipy, stąd takie porównania mają sens jak wyżej, ot takie sobie próby dowartościowania własnego sukcesu i pomniejszania cudzego.
Nie da się ukryć, że zarówno Wisła, mimo zdobycia MP, jak i Legia oraz Lech, były wtedy w głębokim kryzysie. Nie jest istotne, która ekipa jest/była lepsza. Smutne dla nas jest to, że od tamtego czasu my cofnęliśmy się o kilka kroków a obie "ELKI" doszły do siebie i powoli zmierzają we właściwym kierunku. Właściwie, nie to jest smutne. Najbardziej przytłaczający jest brak jakichkolwiek sensownych perspektyw dla naszej drużyny.
Odpowiedz cytując
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.06.2013, 23:27
Smuda ma super osiągnięcia ligowe ? Bez przesady. 3 mistrzostwa z bardzo mocnymi drużynami. W XXI wieku nic już nie osiągnął, pomimo prowadzenia równie silnych drużyn jak Legia, czy fuzja mocnej Amiki i niezłego Lecha.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 23.06.2013, 23:57
Miłosz, chłopie - dałbyś spokój. Nie leczę żadnych kompleksów tylko napisałeś piramidalną bzdurę, niczym spięty gimnazjalista, któremu nie wyszło, podgryzasz nas na każdym kroku więc co jakiś czas trzeba Ci pisanie bredni wytknąć, byś się za bardzo nie rozpędził.

(tak, wiem - znowu dostane na pw info, że nie ma sensu z nim dyskutować - ale ja to lubię ).

Ale jeśli chcesz to dorzućmy do poprzednich ustaleń, że w naszej lidze liczy się tylko Wielka Wisła i ewentualnie Wielki Górnik. Potem Ruch i koniec. Wykreśl nas. Jeżeli uleczy to Twoje niepowodzenia to dla mnie nie ma problemu. Jesteśmy najgorszym mistrzem w historii i już. Cały sezon kopaliśmy się po czołach, a Wisła Maaskanta by nas zjadła na śniadanko. Aż dziw bierze, że nie wyciągnęła wtedy dubletu. W pucharze polski też jesteśmy najgorsi, raz przegraliśmy z rezerwami Zagłębia Lubin 1-2. Gorszych nie ma

I już.

A teraz może.... pogadamy o teraźniejszości? Nie wątpię, że w Twojej ocenie rokujecie lepiej od nas.

O prawdziwych kompleksach zaś to świadczy to, że Ciebie nigdy nie byłoby stać na taki tekst jakim ja określiłem pracę Maaskanta w jego mistrzowskim sezonie. Napisałem, że to co osiągnął to sztuka i zasługuje na szacunek. Ty byłbyś w stanie docenić Górnik Zabrze, Ruch Chorzów, może nawet Lecha. Ale złą, wredną, Legię nigdy. Przecież każdy to widzi

Kończę temat. Nie chce zostać posądzony o rozmywanie. Zachowuję sobie jedynie prawo do weryfikowania kolejnych podszczypywań skierowanych w stronę mojego Klubu.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 24.06.2013 o godz. 00:17.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 24.06.2013, 01:09
Na forum Wisły o godz. 00:57, a edytowane o godz. 01:17 ..kto !? , kibic .. L … (!?)

Zaglądam na stronkę Wisły Kraków i kogo widzę, a tego samego nieszczęśnika z Legii, chłopie co Ty tu robisz ?
Do dziewięciu zliczyć nie potrafisz tylko wymyśliłeś sobie większą liczbę tytułów niż Twój klub zdobył (okay zdobył ich, nie 9, a np. .15 (!) zadowolony !?) i tak jest z całą Twoja pokręconą logiką, a raczej z jej brakiem. Wymieniasz ile to punktów , ile bramek zdobyła Twoja drużyna, słuchaj ..zmartwię Cie , ale nikogo to tu nie obchodzi.

Tytuły mistrzowskie Ruchu, Górnika, Wisły i Legii podałem w stanie faktycznym więc o co biega !? Osiągnięcia Legii doceniam, czyli 1/2 PE z czasów Deyny, ale podobne miał Widzew co pamiętam z autopsji, a za największe osiągnięcie uważam finał w PZP Górnika i jego dominację w polskiej lidze i moja rada nie przypisuj swoich cech innym bo wszystko co mi zarzucasz idealnie , wręcz literalnie pasuje do Ciebie. Zachowujesz się dokładnie jak „spięty gimnazjalista, piszesz „piramidalny bzdury” i oczywiście „brednie”, swoją drogą bez podobnych inwektyw pisać jak rozumiem nie umiesz..

Zaś to co będzie za kilka lat, doprawdy nikt nie wie. Dziwnym trafem jednak zawsze sukces Legii powoduje obecność jej kibiców .. na forum Wisły ..dziwne to prawda !?! Skoro nie odwrotnie to jednak jakieś kompleksy, tak to interpretuję. Tyle odpowiedzi w sprawie która nijak nie łączy się z tematem tej strony forum.

PS. A Legii gratuluję IX tytułów MP, bo to dużo więcej niż nasze marne XIII .
Ostatnio edytowane przez milosz : 24.06.2013 o godz. 01:14.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 24.06.2013, 07:48
Jedyne życzenie jakie mam do Smudy to aby dał grać Stolarskiemu i Urydze. Sprzedać natomiast Bunozę który w tej chwili jest bezużyteczny, chociaż jako jedyny z obrońców umie fajnie wyprowadzić piłkę to LO mamy zajęte a na środku jest Głowacki-Jovanovic(to jest jego pozycja!)-Uryga-Czekaj-Nalepa z Bunozą 6 ŚO co jest wynikiem aż nadto a wolałbym aby grał taki Nalepa niż Bunoza
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.06.2013, 12:27
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Legia z tego sezonu była właściwie zespołem zbudowanym od początku do końca. Jeśli przypomnisz sobie początek sezonu 2010/11, to byliśmy świeżo po wtopie z Karabachem, a punkty na poważnie zaczęliśmy ciułać od 12.kolejki i "cudu" na Kałuży. Ten mecz był przełomowy i wg mnie wtedy narodziła się drużyna, która mogła zacząć walczyć o MP..
Na tym samym stadionie Wisła się później posypała i sypie do dziś. Od tamtego czasu Wisła przez dwa lata zagrała jakieś dwa i pół dobrego spotkania.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.06.2013, 13:34
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Czytając ostatnie wywiady czy słuchając cytowany materiał uważam, że Smuda mówi bardzo mądrze mimo tego, że nie jest mistrzem przekazywania swoich myśleń przed kamerą. Okienko transferowe nie rozpoczęło się dobrze. Oceny dokonam jednak po zakończeniu - a najlepiej chyba będzie poczekać z tym całą rundę bo wszystko to od razu na pewno nie zadziała.
Uważam, że Smuda "czuję piłkę" czego efektem jest być może to, że Demjan zostanie tam gdzie jego miejsce czyli w Podbeskidziu.
Ciekawe stwierdzenie odnośnie zazdrości.
Chłopie - Demjan zostaje w PDB bo nas na niego nie stać i PDB mu więcej zapłaciło.
Tak, teraz Podbeskidzie płaci więcej...
Akurat Smuda bardzo Demjana chciał, więc nie wygaduj głupot już.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.06.2013, 14:22
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Chłopie - Demjan zostaje w PDB bo nas na niego nie stać i PDB mu więcej zapłaciło.
Tak, teraz Podbeskidzie płaci więcej...
Akurat Smuda bardzo Demjana chciał, więc nie wygaduj głupot już.
Od Legii też Podbeskidzie płaci więcej?

Wisła złożyła Demjanowi konkretną ofertę kilka tygodni temu. Wraz z przyjściem Smudy zmieniło się jednak podejście do transferu (Wisła w ogóle nie kontaktuje się z jego menedżerem od pewnego czasu) co oznacza, że mu na Słowaku najwyraźniej nie zależy (i chwała Bogu). Są inne alternatywy do ataku.

Mamy 24 czerwca a lamenty jakby to była już połowa sezonu i jesteśmy na ostatnim miejscu. Poczekajcie jeszcze trochę, tak źle jak wielu z Was wieszczy to na pewno nie będzie. Transfery DO Wisły będą.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 24.06.2013, 14:35
Tak, będą transfery, nawet już jeden mamy za sobą oraz testujemy kilku graczy. Chodzi tutaj jednak o jakość tych transferów. Można oczywiście uzupełniać braki w składzie testowanymi piłkarzami z afryki czy IV ligi Niemieckiej i liczyć, że któryś odpali. Tylko, że braki w składzie dotyczą piłkarzy rezerwowych, którzy głownie trenują i czekają na okazje. Tutaj mamy budowę podstaw drużyny, jej kręgosłupa a tego nie da się stworzyć na łapance w afryce czy sprowadzaniu "młodych i zdolnych" po znajomości. Jak nie nastąpią przynajmniej dwa transfery gotówkowe (pomocnik na miejsce Sobola, najlepiej taki co umie zagrać do przodu oraz napastnik) to jesteśmy w czarnej D.. Z takim składem jak mamy teraz nawet najlepszy trener nie pomorze i kwestia umiejętności Smudy ma tu drugie znaczenie.

Gdyby nasz klub posiadał chociaż bardzo dobrą infrastrukturę treningową oraz szeroki sztab trenerów to można by liczyć na szybki rozwój tych graczy czy eliminacje braków. Jednak każdy wie, jak obecnie wygląda sytuacja w klubie. Panowie zejdźcie na ziemie. Kolejny sezon na zasadzie "jakoś to będzie" doprowadzi do katastrofy.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.06.2013, 18:14
hunter napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Legia go chciała to by go miała.
Wg mnie to dobrze, że do nas nie przejdzie, bo to zwykły ogór.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 24.06.2013, 21:15
Zgodnie z zastrzeżeniem - weryfikuję bzdury ad personam.

Na forum Wisły o godz. 00:57, a edytowane o godz. 01:17 ..kto !? , kibic .. L … (!?)
Cóż, by mnie było stać na pewne rzeczy to muszę zapierdzielać, co przekłada się na to, że w necie siedzieć mogę jedynie w takich godzinach. Nie Twój biznes raczej.

Dziwnym trafem jednak zawsze sukces Legii powoduje obecność jej kibiców .. na forum Wisły ..dziwne to prawda !?!
Bardzo. Zwłaszcza, że zarejestrowałem się w 2009 roku, czyli wtedy gdy....Wisła została mistrzem. I od tamtej pory piszę w miarę regularnie. Udany maj 2013 roku nic nie zmienił.

Reszty nie komentuję, bo po prostu nie ma czego. Ciesze się Twoim szczęściem

hunter napisał(a):Wyświetl post
Wątpie, by Legia złożyła ofertę.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 24.06.2013, 22:33
Bzdurą wartą sprostowania to jest teza o 10 mistrzostwach Legii, skoro zdobyła ich jedynie 9, reszta twojego postu jak zwykle o niczym, więc nie warta komentowania.

________
I wracając do tematu ..
Viper napisał(a):Wyświetl post
Kolejny sezon na zasadzie "jakoś to będzie" doprowadzi do katastrofy.
Wiele wyjaśni już runda jesienna, i tak co pół roku, bo jakoś nie mogę uwierzyć aby Smuda miał tu pracować 3 lata, a weryfikacja miała by być dopiero po 3 okienkach transferowcyh , zbyt dobrze znamy cierpliwość bossa, aby w to powątpiewać.
Ostatnio edytowane przez milosz : 24.06.2013 o godz. 22:46.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 27.06.2013, 14:04
jak to możliwe, że smuda twierdzi "nie walczymy o mistrzostwo" ? ? ? ? ? ?

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 27.06.2013, 20:51
ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post
jak to możliwe, że smuda twierdzi "nie walczymy o mistrzostwo" ? ? ? ? ? ?
Nie gada bzdur od rzeczy o walce o LM tylko twardo i realnie stawia sprawę, nie ma pompowania balonika to mi się akurat podoba.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.06.2013, 21:09
Zaraza,zaraz, a kto to

Cytat:
twardo i realnie stawiał sprawę

i twierdził, ze zrobi to za pół ceny ?

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Od: 04.2013

Stary 28.06.2013, 11:37
Smuda... jeden z gorszych trenerów. Nie wiem co Cupiał w nim widział. Zobaczycie jaki piach będą grać piłkarze dzięki temu człowiekowi.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.06.2013, 14:53
Beda grac piach.....,ale dzieki Cupiałowi,a nie Smudzie.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów