The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2013, 00:27
Może i trzeba ale kto wtedy będzie grał. Ja uważam, że potencjał mamy spokojnie na puchary tylko jesteśmy po półrocznym praniu mózgu i zamiast drużyny mamy zbieraninę.

Od dawna wiadomo, że mecze wygrywa się w głowie, ja to wiem do rewanżu z Lazzio. Tak jak w matriksie jeżeli uważasz, że jesteś słaby to taki będziesz. Ja nie widziałem żeby ostatnio chcieli wygrać. To już połowa porażki. Dodać o tego ze na boisku każdy myśli o sobie i burdel jaki oglądamy ukazuje się w pełnej krasie. Tu nie potrzeba taktyka a psychologa, potrzeba wzbudzić ambicję może trochę wyszydzić, sprawić żeby dla grajka dzień meczu był okazją do "pokazania wszystkim". Z tego co pamiętam taki na boisku był Kula. Dlatego liczę że mu się uda.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 26.02.2013 o godz. 00:39.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.02.2013, 08:31
Sytuację w jakiej znalazł się T.Kulawik można porównać do sytuacji w szachach czyli Kulawik to taki pionek na szachownicy który w czerwcu zostanie zbity.Każdy kto ma odrobinę oleju w głowie powinien wiedzieć że Tomasz Kulawik to jest takie wyjście awaryjne.W czerwcu czekają klub wielkie zmiany.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.02.2013, 09:53
Czas najwyższy....
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 26.02.2013, 09:58
Kulawik trafił na stołek w fatalnym momencie. Drużyna jest zdemotywowana, pozbawiono jej ostatnich sił napędowych a te, które przyszły niczego nie gwarantują. Każdy tam chce by sezon już się skończył bo dla wielu to już ostatnie chwile w tym klubie... i to bez względu na to czy skończą na 12 czy 5 miejscu w tabeli. Na tej bandzie zęby zjadł już Moskal, Probierz, Maaskant a teraz zjada Kulawik. I nie dziwi mnie, że nie ma ochoty produkować się w czasie wywiadów. Kazali mu lepić bicz z gówna i wszyscy zdziwieni, że mu nie wychodzi i pytają "czemu Ci Kula nie wychodzi?". Lepiej dla niego jak okrzepnie kilka sezonów tak jak Nawałka w Górniku. Gdzie jest spokój pracy i względna dowolność w budowaniu drużyny.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.02.2013, 10:02
Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Sytuację w jakiej znalazł się T.Kulawik można porównać do sytuacji w szachach czyli Kulawik to taki pionek na szachownicy który w czerwcu zostanie zbity.Każdy kto ma odrobinę oleju w głowie powinien wiedzieć że Tomasz Kulawik to jest takie wyjście awaryjne.W czerwcu czekają klub wielkie zmiany.
Czy będą zmiany, tym bardziej wielkie, jeszcze się okaże.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.02.2013, 10:12
Wertian napisał(a):Wyświetl post
Kulawik trafił na stołek w fatalnym momencie. Drużyna jest zdemotywowana, pozbawiono jej ostatnich sił napędowych a te, które przyszły niczego nie gwarantują. Każdy tam chce by sezon już się skończył bo dla wielu to już ostatnie chwile w tym klubie... i to bez względu na to czy skończą na 12 czy 5 miejscu w tabeli. Na tej bandzie zęby zjadł już Moskal, Probierz, Maaskant a teraz zjada Kulawik. I nie dziwi mnie, że nie ma ochoty produkować się w czasie wywiadów. Kazali mu lepić bicz z gówna i wszyscy zdziwieni, że mu nie wychodzi i pytają "czemu Ci Kula nie wychodzi?". Lepiej dla niego jak okrzepnie kilka sezonów tak jak Nawałka w Górniku. Gdzie jest spokój pracy i względna dowolność w budowaniu drużyny.
a nie okrzepł w Młodej Ekstraklasie z której nie wyszedł zaden materiał na grajka?
Po za tym, właśnie chyba po ukręceniu bicza z gówna poznaje sie dobrego trenera
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.02.2013, 10:17
Dokładnie. Niektórzy sprwiają wrażenie, że dla nich funckja trenera jest zbędna. Bo albo "e tam samograj, sprzątaczka by ich poprowadziła" albo "po co lepszy trener jak i tak nic z tych zawodników nie zrobi".

Nawet jeśli skład jest słaby i nie zawsze wygrywa, to często przy dobrym szkoleniowcu, takie drużyny mają swój styl, znak rozpoznawczy. Np. grają bardzo solidnie w obronie, dobrze taktycznie, albo potrafią świetnie zagrać z kontry albo ładnie dla oka pograć piłką. Tutaj nie ma niczego. Jedynie co mnie martwi, że zmiana teraz to również zmiana w czerwcu na trenera docelowego.
Ostatnio edytowane przez nesta : 26.02.2013 o godz. 10:21.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 26.02.2013, 10:21
Mi sie wydaje ze nawet z pilkarskiego szrotu da sie wiecej wycisnąć jesli jest dobry trener . Kulawik nim niestety nie jest. Nie potrafi im wpoić schematów gry , ustawić tak ,żeby ta drużyna wiedziała co ma grać. Już nawet Bełchatów był lepiej od nas zorganizowany , starali sie grać po ziemi i wychodzić do podań ,a my ? Dno. Obawiam się ze Podbeskidzie zacznie seryjnie zdobywać punkty i po prostu polecimy z Kulawikiem do 1 ligi..
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.02.2013, 10:23
Wlasnie oby Kulawik nie wracal do ME. Trzeba kaprala ktory bedzie cisnal te talenty ktore sprowadzimy do oszlifowania
..
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.02.2013, 10:26
Cytat:
Trener Tomasz Kulawik został wezwany na posiedzenie zarządu Wisły Kraków, na którym miał przedstawić przyczyny niedzielnego blamażu.
Poprawiłem:

Cytat:
Trener Tomasz Kulawik został wezwany na posiedzenie zarządu Wisły Kraków, na którym jeszcze raz zapewniono go, żeby się nie martwił, bo takie były założenia zarządu i w razie jakiejkolwiek wtopy zawrócą go do ME albo dadzą dowolną inną posadkę.
PS Cupiał wyraźnie podkreślił, jak bardzo zależy mu na zdobyciu PP. W piątek rano możemy już się obudzić bez trenera.
Ostatnio edytowane przez Watts : 26.02.2013 o godz. 10:33.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.02.2013, 10:41
Taaa Kulawik odejdzie, pilkarzom nadal nie bedzie sie chciało i dupa blada.
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 26.02.2013, 10:44
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Po za tym, właśnie chyba po ukręceniu bicza z gówna poznaje sie dobrego trenera
Ale ja wcale nie twierdzę, że Kulawik jest trenerem wybitnym w zupełnie niesprzyjających okolicznościach. Okoliczności takie są rzeczywiście, ale Kulawik wydaje się za mały na zadania jakie mu powierzono. ME to zupełnie inna bajka, inne cele, nie ma porównania.

Poznałem Kulawika osobiście w czasie, gdy operował w ME a ekstraklasowców ustawiał Kasperczak w czasie swojego ostatniego tutaj pobytu. Gwarantuję, że Kula ma poukładane w głowie i wie jak i do czego chce dążyć. Ale i ja uważam, że nie dorósł jeszcze do tej roli jaką pełni teraz. Śmieszą mnie tylko teksty typu "z Kulawika żaden trener, niech się zajmie scoutingiem bo trenerem nie będzie nigdy". Nawałka, tak dziś pożądany i oczekiwany, gdy trenował pierwszy zespół Wisły (a robił to już 3-krotnie) też nie był tutaj chwalony i wylatywał za niesatysfakcjonujące wyniki.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.02.2013, 10:51
Prasa przebąkuje że Iliev pójdzie do ataku. Ciekawe pomysły ma Kulawik.

krakow_sport_pl: http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...do_ataku_.html
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
PlayLikeAPro
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 26.02.2013, 11:26
Pomysł o tyle niezły że Iliew potrafi skierować pikę do bramki. Gorzej z tym że grając na szpicy piłka może do niego trafić pod nogi może raz, dwa w meczu. Głową aż tak dobrze nie gra.
Ja bym jednak postawił na Genkowa i wrzutki Kosy. Może coś się odbije od brzucha.

Większym problemem Kulawika jest to żeby grajki chociaż trochę starały się wypełniać jego założenia ( oczywiście jeżeli takie istnieją). Tylko jak On to wyegzekwuje, nawet za kare nie ma już kogo na ławce sadzać (Bo to jeden z jego pomysłów na "karę". Schematów na boisku nie widać od odejścia Moskala.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 26.02.2013, 11:36
BronekTS napisał(a):Wyświetl post
Jedynym piłkarzem z naszej kadry dzisiejszej i tej w kilku ostatnich pokoleniach, któremu "wyszło" bycie trenerem jest i będzie póki co Kaziu Moskal. Reszta - nie ma do tego powołania.
Za wcześnie powiedzieć, że "wyszło" mu trenowanie. Zwłaszcza ocena umiejętności piłkarzy i dziwne decyzje personalne były słabą stroną Kazia.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 26.02.2013, 11:52
Wiem że to brzmi śmiesznie ale według mnie Iliev powinie być na ławie w meczu z Jagą bo jak za długo pogra to na Podbeskidzie nie będzie miał siły... w obecnej sytuacji ten drugi mecz jest priorytetem.

Wróciłbym do koncepcji 2 defensywnych pomocników z Sobolem i Wlikiem. W ataku mimo wszystko Genkov. Podbeskdzie będzie dominować biegowo, fizycznie oraz ich cechy wolicjonalne mogą być na wyższym poziomie niż u naszych zawodników dlatego środek pola nie może wyglądać tak jak w meczu z Bełchatowem.

Nie radziliśmy sobie z Podbeskidziem kiedy byliśmy o wiele silniejsi personalnie oraz morale drużyny były zgoła odmienne. Jeśli w tym meczu piłkarze nie wyjdą napompowani to będzie źle.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.02.2013, 13:06
sposób wypowiadania sie Kulawika o druzynie swiadczy o tym ze w klubie jest naprawde zle , pytanie czy material ludzki jest az tak fatalny , czy pan tomek mentalnie nie jest w stanie nikogo ogarnąć
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.02.2013, 13:19
Odpadniecie z PP nie bedzie oznaczalo natychmiastowego zwolnienia Kulawika...facet poprowadzi zespol do konca sezonu. Nie zostanie po prostu na nastepny. Nie wspominam juz o tym, ze nikt nie chcialby przyjsc teraz na pol roku i ze nie ma na takowego pieniedzy.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 26.02.2013, 13:27
Na pewno Kulawik ma nerwy ze stali:

Kulawik napisał(a):
- Trzy razy oglądałem ten mecz - mówi Kulawik.
No i nasza mantra od jakichś pięciu miesięcy:

Cytat:
Kulawik wierzy jednak, że drużynę będzie stać na lepszą grę już w następnym meczu. -
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.02.2013, 14:09
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Prasa przebąkuje że Iliev pójdzie do ataku. Ciekawe pomysły ma Kulawik.

krakow_sport_pl: wis.la/viwlr
Genkov z Małym w ataku, Iliev z Kosą na skrzydłach - to daje nadzieję na chociaż trochę więcej ruchu bliżej bramki przeciwnika.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 26.02.2013, 16:20
arti napisał(a):Wyświetl post
Genkov z Małym w ataku, Iliev z Kosą na skrzydłach - to daje nadzieję na chociaż trochę więcej ruchu bliżej bramki przeciwnika.
Z ich kondycją wystarczy na jakieś 20 minut
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.02.2013, 16:54
arti napisał(a):Wyświetl post
Czyli w sumie proponujesz standardowe rozwiązanie.

Zastanawiam się dlaczego Kulawik 'jakości' szuka w tych roszadach. Iliev w roli napastnika, czy wcześniej Radek w roli obrońcy. To jak liczenie na cud albo co najmniej na jakieś objawienie. Oby tylko nie szukał Świętego Grala którego w istocie nie ma.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.02.2013, 16:57
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Z ich kondycją wystarczy na jakieś 20 minut
w 20 minut strzelamy 3 gole, a potem wprowadzamy dwie linie obronne:
Jovanovic-Kew-Chavez-Burliga
Bunoza-Czekaj-Sobol-Wilk

i z przodu Genkow jako defensywny napastnik oraz Sikorski który dobrze przeszkadza.

ps.
Nie bierzcie tego posta na poważnie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.02.2013, 17:17
Sikorski koniecznie na bramkę. W końcu tam, gdzie jest Daniel, tam nie padają gole! Udowodnione na podstawie dwuletnich doświadczeń.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.02.2013, 20:07
To jest kwintesencja polityki Cupiała.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...siedzeniu.html

W dodatku strażaka nawet nie mają...

Cały czas się kłania profesjonalny trener + fizjolog, najlepiej obydwaj z Europy zachodniej. Ale cóż, skoro lepiej tasować kolejnymi amatorami z PMSz i pogrążać klub do reszty to nie ma o czym rozmawiać. W przypadku Tomka, mam bardzo dużo sympatii do niego i doceniam jego zaangażowanie dla Wisły, ale na dziś jego miejsce jest obok solidnego trenera, od którego mógłby uczyć się rzetelnego warsztatu.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.02.2013, 23:12
Myślę że dzisiejszy mecz Barcy z Realem wybitnie pokazał co nawet przy fenomenalnej drużynie znaczy brak trenera
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 26.02.2013, 23:20
Otóż to. Ja miałem takie zdanie już po meczu z Milanem. Nie ma czegos takiego jak samograj tak jak i nigdy nie jest za pozno zeby nawet najgorsza zgraje, dobry trener jakos ustawil.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.02.2013, 00:22
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
To jest kwintesencja polityki Cupiała.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...siedzeniu.html

W dodatku strażaka nawet nie mają...

Cały czas się kłania profesjonalny trener + fizjolog, najlepiej obydwaj z Europy zachodniej. Ale cóż, skoro lepiej tasować kolejnymi amatorami z PMSz i pogrążać klub do reszty to nie ma o czym rozmawiać. W przypadku Tomka, mam bardzo dużo sympatii do niego i doceniam jego zaangażowanie dla Wisły, ale na dziś jego miejsce jest obok solidnego trenera, od którego mógłby uczyć się rzetelnego warsztatu.

Jesli by wywalili Kule po 2 porazkach z Jaga i Bielskiem to ja juz niewiem kto moglby zostac trenerem
Toz nawet Jerzy Fiutowski nie ogarnał by tej stajni Augiasza.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.02.2013, 08:14
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Jesli by wywalili Kule po 2 porazkach z Jaga i Bielskiem to ja juz niewiem kto moglby zostac trenerem
Toz nawet Jerzy Fiutowski nie ogarnał by tej stajni Augiasza.
Pan Orest Lenczyk będzie gasił pożar do końca sezonu.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów