|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Może i trzeba ale kto wtedy będzie grał. Ja uważam, że potencjał mamy spokojnie na puchary tylko jesteśmy po półrocznym praniu mózgu i zamiast drużyny mamy zbieraninę.
Od dawna wiadomo, że mecze wygrywa się w głowie, ja to wiem do rewanżu z Lazzio. Tak jak w matriksie jeżeli uważasz, że jesteś słaby to taki będziesz. Ja nie widziałem żeby ostatnio chcieli wygrać. To już połowa porażki. Dodać o tego ze na boisku każdy myśli o sobie i burdel jaki oglądamy ukazuje się w pełnej krasie. Tu nie potrzeba taktyka a psychologa, potrzeba wzbudzić ambicję może trochę wyszydzić, sprawić żeby dla grajka dzień meczu był okazją do "pokazania wszystkim". Z tego co pamiętam taki na boisku był Kula. Dlatego liczę że mu się uda.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 26.02.2013 o godz. 00:39.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Sytuację w jakiej znalazł się T.Kulawik można porównać do sytuacji w szachach czyli Kulawik to taki pionek na szachownicy który w czerwcu zostanie zbity.Każdy kto ma odrobinę oleju w głowie powinien wiedzieć że Tomasz Kulawik to jest takie wyjście awaryjne.W czerwcu czekają klub wielkie zmiany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Czas najwyższy....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Kulawik trafił na stołek w fatalnym momencie. Drużyna jest zdemotywowana, pozbawiono jej ostatnich sił napędowych a te, które przyszły niczego nie gwarantują. Każdy tam chce by sezon już się skończył bo dla wielu to już ostatnie chwile w tym klubie... i to bez względu na to czy skończą na 12 czy 5 miejscu w tabeli. Na tej bandzie zęby zjadł już Moskal, Probierz, Maaskant a teraz zjada Kulawik. I nie dziwi mnie, że nie ma ochoty produkować się w czasie wywiadów. Kazali mu lepić bicz z gówna i wszyscy zdziwieni, że mu nie wychodzi i pytają "czemu Ci Kula nie wychodzi?". Lepiej dla niego jak okrzepnie kilka sezonów tak jak Nawałka w Górniku. Gdzie jest spokój pracy i względna dowolność w budowaniu drużyny.
![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Po za tym, właśnie chyba po ukręceniu bicza z gówna poznaje sie dobrego trenera ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dokładnie. Niektórzy sprwiają wrażenie, że dla nich funckja trenera jest zbędna. Bo albo "e tam samograj, sprzątaczka by ich poprowadziła" albo "po co lepszy trener jak i tak nic z tych zawodników nie zrobi".
Nawet jeśli skład jest słaby i nie zawsze wygrywa, to często przy dobrym szkoleniowcu, takie drużyny mają swój styl, znak rozpoznawczy. Np. grają bardzo solidnie w obronie, dobrze taktycznie, albo potrafią świetnie zagrać z kontry albo ładnie dla oka pograć piłką. Tutaj nie ma niczego. Jedynie co mnie martwi, że zmiana teraz to również zmiana w czerwcu na trenera docelowego.
Ostatnio edytowane przez nesta : 26.02.2013 o godz. 10:21.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mi sie wydaje ze nawet z pilkarskiego szrotu da sie wiecej wycisnąć jesli jest dobry trener . Kulawik nim niestety nie jest. Nie potrafi im wpoić schematów gry , ustawić tak ,żeby ta drużyna wiedziała co ma grać. Już nawet Bełchatów był lepiej od nas zorganizowany , starali sie grać po ziemi i wychodzić do podań ,a my ? Dno. Obawiam się ze Podbeskidzie zacznie seryjnie zdobywać punkty i po prostu polecimy z Kulawikiem do 1 ligi..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wlasnie oby Kulawik nie wracal do ME. Trzeba kaprala ktory bedzie cisnal te talenty ktore sprowadzimy do oszlifowania
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Watts : 26.02.2013 o godz. 10:33.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Taaa Kulawik odejdzie, pilkarzom nadal nie bedzie sie chciało i dupa blada.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Poznałem Kulawika osobiście w czasie, gdy operował w ME a ekstraklasowców ustawiał Kasperczak w czasie swojego ostatniego tutaj pobytu. Gwarantuję, że Kula ma poukładane w głowie i wie jak i do czego chce dążyć. Ale i ja uważam, że nie dorósł jeszcze do tej roli jaką pełni teraz. Śmieszą mnie tylko teksty typu "z Kulawika żaden trener, niech się zajmie scoutingiem bo trenerem nie będzie nigdy". Nawałka, tak dziś pożądany i oczekiwany, gdy trenował pierwszy zespół Wisły (a robił to już 3-krotnie) też nie był tutaj chwalony i wylatywał za niesatysfakcjonujące wyniki. ![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Prasa przebąkuje że Iliev pójdzie do ataku. Ciekawe pomysły ma Kulawik.
krakow_sport_pl: http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...do_ataku_.html ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Pomysł o tyle niezły że Iliew potrafi skierować pikę do bramki. Gorzej z tym że grając na szpicy piłka może do niego trafić pod nogi może raz, dwa w meczu. Głową aż tak dobrze nie gra.
Ja bym jednak postawił na Genkowa i wrzutki Kosy. Może coś się odbije od brzucha. Większym problemem Kulawika jest to żeby grajki chociaż trochę starały się wypełniać jego założenia ( oczywiście jeżeli takie istnieją). Tylko jak On to wyegzekwuje, nawet za kare nie ma już kogo na ławce sadzać (Bo to jeden z jego pomysłów na "karę". Schematów na boisku nie widać od odejścia Moskala. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Za wcześnie powiedzieć, że "wyszło" mu trenowanie. Zwłaszcza ocena umiejętności piłkarzy i dziwne decyzje personalne były słabą stroną Kazia.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Wiem że to brzmi śmiesznie ale według mnie Iliev powinie być na ławie w meczu z Jagą bo jak za długo pogra to na Podbeskidzie nie będzie miał siły... w obecnej sytuacji ten drugi mecz jest priorytetem.
Wróciłbym do koncepcji 2 defensywnych pomocników z Sobolem i Wlikiem. W ataku mimo wszystko Genkov. Podbeskdzie będzie dominować biegowo, fizycznie oraz ich cechy wolicjonalne mogą być na wyższym poziomie niż u naszych zawodników dlatego środek pola nie może wyglądać tak jak w meczu z Bełchatowem. Nie radziliśmy sobie z Podbeskidziem kiedy byliśmy o wiele silniejsi personalnie oraz morale drużyny były zgoła odmienne. Jeśli w tym meczu piłkarze nie wyjdą napompowani to będzie źle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
sposób wypowiadania sie Kulawika o druzynie swiadczy o tym ze w klubie jest naprawde zle , pytanie czy material ludzki jest az tak fatalny , czy pan tomek mentalnie nie jest w stanie nikogo ogarnąć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Odpadniecie z PP nie bedzie oznaczalo natychmiastowego zwolnienia Kulawika...facet poprowadzi zespol do konca sezonu. Nie zostanie po prostu na nastepny. Nie wspominam juz o tym, ze nikt nie chcialby przyjsc teraz na pol roku i ze nie ma na takowego pieniedzy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
Na pewno Kulawik ma nerwy ze stali:
Kulawik napisał(a):
Cytat:
|
||
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Zastanawiam się dlaczego Kulawik 'jakości' szuka w tych roszadach. Iliev w roli napastnika, czy wcześniej Radek w roli obrońcy. To jak liczenie na cud albo co najmniej na jakieś objawienie. Oby tylko nie szukał Świętego Grala którego w istocie nie ma. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
w 20 minut strzelamy 3 gole, a potem wprowadzamy dwie linie obronne:
Jovanovic-Kew-Chavez-Burliga Bunoza-Czekaj-Sobol-Wilk i z przodu Genkow jako defensywny napastnik oraz Sikorski który dobrze przeszkadza. ![]() ps. Nie bierzcie tego posta na poważnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Sikorski koniecznie na bramkę. W końcu tam, gdzie jest Daniel, tam nie padają gole! Udowodnione na podstawie dwuletnich doświadczeń.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
To jest kwintesencja polityki Cupiała.
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...siedzeniu.html W dodatku strażaka nawet nie mają... Cały czas się kłania profesjonalny trener + fizjolog, najlepiej obydwaj z Europy zachodniej. Ale cóż, skoro lepiej tasować kolejnymi amatorami z PMSz i pogrążać klub do reszty to nie ma o czym rozmawiać. W przypadku Tomka, mam bardzo dużo sympatii do niego i doceniam jego zaangażowanie dla Wisły, ale na dziś jego miejsce jest obok solidnego trenera, od którego mógłby uczyć się rzetelnego warsztatu. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Myślę że dzisiejszy mecz Barcy z Realem wybitnie pokazał co nawet przy fenomenalnej drużynie znaczy brak trenera
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Jesli by wywalili Kule po 2 porazkach z Jaga i Bielskiem to ja juz niewiem kto moglby zostac trenerem Toz nawet Jerzy Fiutowski nie ogarnał by tej stajni Augiasza. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Pan Orest Lenczyk będzie gasił pożar do końca sezonu.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|